Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.

anonim 2011-05-01 12:26
Słyszałem, że słabo płacą. (usunięte przez administratora)
14
jak to 2014-09-29 23:30
witam serdecznie. interesuj mnie praca w instytucie studiów podatkowych. widziałem ogłoszenie dotyczące stanowiska konsultanta podatkowego w Katowicach. To moje okolice, mam już doswiadczenie na tym stanowisku, ale chciałbym spróbować w zdecydowanie lepszym miejscu. Napiszecie mi coś o samej pracy?
3
Po przejściach 2014-10-06 15:32
Praca tylko w 30% ciekawa i pożyteczna. Płacą słabo (usunięte przez administratora) Poza tym brak jakiejkolwiek możliwości rozwoju osobistego i ogromna rotacja na stanowiskach młodszych konsultantów i konsultantów.
2
Rabe 2014-12-02 12:35
Instytut to bardzo dobre miejsce dla młodych ludzi. Warto tu rozpocząć karierę zawodową. Jest to bardzo profesjonalna firma rodzinna, która pochyla się nad każdym problemem zarówno klienta jak i pracownika. Poczynając od Działu Kadr, który jest bardzo pomocny, wyjaśnia wszelkie wątpliwości i gładko wprowadza młodych pracowników w szeroko rozumiany świat doradztwa podatkowego, a na samym Zarządzie kończąc. Dział Kadr zawsze służy kompetentną radą i bardzo szybko rozwiązuje problemy pracowników, który w zasadzie prawie nie ma. Praca w Instytucie jest bardzo wymagająca i odpowiedzialna, ale na szczęście nad wszystkim czuwa doskonale zorganizowany system zarządzania zarówno pracownikami jak i wiedzą. Nie ma zatem możliwości, żeby młody pracownik musiał przygotować wielokrotnie złożoną opinię prawną bez życzliwej pomocy i wsparcia starszych koleżanek i kolegów. Od pracownika dużo się wymaga, ale tu bardzo ciężką pracę się docenia. Dynamiczny rozwój wszystkich działów w tej firmie powoduje, że dla młodego adepta sztuki doradczej otwiera się cała gama możliwości. Od tradycyjnego doradztwa poprzez postępowania podatkowe aż po audyt podatkowy – od tych możliwości aż czasami kręci się w głowie. W szczególności bardzo fajnie się pracuje w dziale audytu – w zasadzie nieograniczone możliwości podróżowania, zwiedzania (oczywiście przy okazji obowiązków) ciekawych miejsc, niepowtarzalny klimat i możliwość rozwoju pod bardzo prężnie działającym duetem liderów tego działu – tu szczególnie można wczuć się w woń tego zawodu.
Zarobki są bardzo dobre jak na tą część Pragi. Naprawdę nie ma co narzekać. Spokojnie można sobie pozwolić na wiele, a jak się wynajmie mieszkanie blisko pracy, to zaoszczędzimy sporą część wynagrodzenia, gdyż nie trzeba kupować biletów. Czasami się zdarza, że ktoś odchodzi z tej pracy i szuka szczęścia gdzie indziej, wtedy jednak zawsze można liczyć na życzliwość firmy, a czasem nawet na spotkanie z ich prawnikiem, który z chęcią wyjaśni i pomoże odnaleźć się w nowej sytuacji.
Szczerze polecam
6
rabka 2014-12-16 09:06
proponuje słownik języka polskiego... tam wyszukaj znaczenie słowa "ironia".....
2
Erazm 2015-09-24 12:04
Jeśli kogoś interesuję absolutne podporządkowanie i bezmyślne wykonywanie rozkazów jest to miejsce idealne. Ogólnie zarobki słabe (podstawa + niemożliwia do osiągnięcia premia-ponieważ nie da się wyrobić limitu), atmosfera średnia, zarządzenie firmą z lat 70, a dla młodych pracowników w prezencie lojalki na wstępie.
2
Jerzyk 2016-03-01 11:15
wynagrodzenie motywacyjne....buahahahahahahaha
meduza 2016-05-07 16:19
@piotrek myslisz że cięzko? Moim zdaniem cięzko nie jest, duzo ludzi konczy teraz i rachunkowość i prawo. Natomaist moim zdanime większy problem może stanowić żeby taka osoba miała wieloletnie doświadczenie, a wiem że i na tym pracodawcom bardzo zależy
Dłubek 2017-01-22 14:55
Super firma, jak ktoś ma odpowiednie wykształcenie jest ok.
krojak 2017-01-23 10:26
jak dla mnie praca jest OK. Dla tych co się starają jest możliwość awansu.
nick 2017-01-23 11:32
według mnie firma ok. Wiedzę można tutaj zdobyć, a przede wszystkim ugruntować.
ZENEK 24 2017-01-23 13:37
Moim zdanie firma jest OK . Mają dobrą renomę. Warto mieć pracę w tej firmie w CV
Rabe 2017-01-24 09:40
Czy Pan Abdab kiedykolwiek gdzieś wcześniej pracował? W pale mi się nie mieści, że może takie bzdury opisywać. Wie Pan, dostał Pan szanse na pracę w firmie, w której mogą pracować wybrani...tak wybrani. Zawiodłem się na Panu...Po tak krótkim okresie Pana "pracy" mogę tylko powiedzieć, że był Pan pomyłką. Wypalił się Pan zanim zaczął dobrze palić. Ale to jest pokolenie JPII. Siedzicie przed tymi telewizorkami i tępo patrzycie w te internety. Macie mentalność notariuszy urzędników. Spóźniał się Pan notorycznie. Dlaczego Pana nie było o 8.30 w biurze? Dzwoniłem do Pana...
4
Skromny 2017-02-04 16:42
Nie mam szans na pracę w tak renomowanej firmie, gratulacje.
Weronika 2017-02-28 11:32
Wiedzieliście, że Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o. organizuje jednodniowe szkolenia otwarte? Uczestniczyliście w jakichś?
Zen 467 2017-02-28 13:21
Polecam szkolenia z prof. Witoldem Modzelewskim zwłaszcza ostatnio organizowane na temat: Jak fakturować, prowadzić rejestry i składać deklaracje VAT od dnia Zen 4751 marca 2017 r. w związku z wejściem przestępstw fakturowych zagrożonych karą nawet 25 lat więzienia?
Weronika 2017-03-01 09:22
@Zen 467, bardzo cenna rada! Sam już uczestniczyłeś w takim szkoleniu czy po prostu słyszałeś pozytywne opinie?
Zen467 2017-03-01 11:55
Polecam szkolenia z prof. W. Modzelewskim - sam w nich uczestniczyłem. Rewelacyjnie prowadzone pod względem sposobu przekazu jak i zakresu tematycznego oraz materiałów autorskich ISP.
Weronika 2017-03-02 08:50
@Zen467 super! Dzięki za tą opinię :)
Zostaw swoją opinię o Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.