logo Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.

Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.

anonim 2011-05-01 12:26
Słyszałem, że słabo płacą. (usunięte przez administratora)
16
jak to 2014-09-29 23:30
witam serdecznie. interesuj mnie praca w instytucie studiów podatkowych. widziałem ogłoszenie dotyczące stanowiska konsultanta podatkowego w Katowicach. To moje okolice, mam już doswiadczenie na tym stanowisku, ale chciałbym spróbować w zdecydowanie lepszym miejscu. Napiszecie mi coś o samej pracy?
5
Po przejściach 2014-10-06 15:32
Praca tylko w 30% ciekawa i pożyteczna. Płacą słabo (usunięte przez administratora) Poza tym brak jakiejkolwiek możliwości rozwoju osobistego i ogromna rotacja na stanowiskach młodszych konsultantów i konsultantów.
3
Rabe 2014-12-02 12:35
Instytut to bardzo dobre miejsce dla młodych ludzi. Warto tu rozpocząć karierę zawodową. Jest to bardzo profesjonalna firma rodzinna, która pochyla się nad każdym problemem zarówno klienta jak i pracownika. Poczynając od Działu Kadr, który jest bardzo pomocny, wyjaśnia wszelkie wątpliwości i gładko wprowadza młodych pracowników w szeroko rozumiany świat doradztwa podatkowego, a na samym Zarządzie kończąc. Dział Kadr zawsze służy kompetentną radą i bardzo szybko rozwiązuje problemy pracowników, który w zasadzie prawie nie ma. Praca w Instytucie jest bardzo wymagająca i odpowiedzialna, ale na szczęście nad wszystkim czuwa doskonale zorganizowany system zarządzania zarówno pracownikami jak i wiedzą. Nie ma zatem możliwości, żeby młody pracownik musiał przygotować wielokrotnie złożoną opinię prawną bez życzliwej pomocy i wsparcia starszych koleżanek i kolegów. Od pracownika dużo się wymaga, ale tu bardzo ciężką pracę się docenia. Dynamiczny rozwój wszystkich działów w tej firmie powoduje, że dla młodego adepta sztuki doradczej otwiera się cała gama możliwości. Od tradycyjnego doradztwa poprzez postępowania podatkowe aż po audyt podatkowy – od tych możliwości aż czasami kręci się w głowie. W szczególności bardzo fajnie się pracuje w dziale audytu – w zasadzie nieograniczone możliwości podróżowania, zwiedzania (oczywiście przy okazji obowiązków) ciekawych miejsc, niepowtarzalny klimat i możliwość rozwoju pod bardzo prężnie działającym duetem liderów tego działu – tu szczególnie można wczuć się w woń tego zawodu.
Zarobki są bardzo dobre jak na tą część Pragi. Naprawdę nie ma co narzekać. Spokojnie można sobie pozwolić na wiele, a jak się wynajmie mieszkanie blisko pracy, to zaoszczędzimy sporą część wynagrodzenia, gdyż nie trzeba kupować biletów. Czasami się zdarza, że ktoś odchodzi z tej pracy i szuka szczęścia gdzie indziej, wtedy jednak zawsze można liczyć na życzliwość firmy, a czasem nawet na spotkanie z ich prawnikiem, który z chęcią wyjaśni i pomoże odnaleźć się w nowej sytuacji.
Szczerze polecam
7
rabka 2014-12-16 09:06
proponuje słownik języka polskiego... tam wyszukaj znaczenie słowa "ironia".....
2
Erazm 2015-09-24 12:04
Jeśli kogoś interesuję absolutne podporządkowanie i bezmyślne wykonywanie rozkazów jest to miejsce idealne. Ogólnie zarobki słabe (podstawa + niemożliwia do osiągnięcia premia-ponieważ nie da się wyrobić limitu), atmosfera średnia, zarządzenie firmą z lat 70, a dla młodych pracowników w prezencie lojalki na wstępie.
3
Jerzyk 2016-03-01 11:15
wynagrodzenie motywacyjne....buahahahahahahaha
1
meduza 2016-05-07 16:19
@piotrek myslisz że cięzko? Moim zdaniem cięzko nie jest, duzo ludzi konczy teraz i rachunkowość i prawo. Natomaist moim zdanime większy problem może stanowić żeby taka osoba miała wieloletnie doświadczenie, a wiem że i na tym pracodawcom bardzo zależy
Dłubek 2017-01-22 14:55
Super firma, jak ktoś ma odpowiednie wykształcenie jest ok.
krojak 2017-01-23 10:26
jak dla mnie praca jest OK. Dla tych co się starają jest możliwość awansu.
nick 2017-01-23 11:32
według mnie firma ok. Wiedzę można tutaj zdobyć, a przede wszystkim ugruntować.
ZENEK 24 2017-01-23 13:37
Moim zdanie firma jest OK . Mają dobrą renomę. Warto mieć pracę w tej firmie w CV
Rabe 2017-01-24 09:40
Czy Pan Abdab kiedykolwiek gdzieś wcześniej pracował? W pale mi się nie mieści, że może takie bzdury opisywać. Wie Pan, dostał Pan szanse na pracę w firmie, w której mogą pracować wybrani...tak wybrani. Zawiodłem się na Panu...Po tak krótkim okresie Pana "pracy" mogę tylko powiedzieć, że był Pan pomyłką. Wypalił się Pan zanim zaczął dobrze palić. Ale to jest pokolenie JPII. Siedzicie przed tymi telewizorkami i tępo patrzycie w te internety. Macie mentalność notariuszy urzędników. Spóźniał się Pan notorycznie. Dlaczego Pana nie było o 8.30 w biurze? Dzwoniłem do Pana...
7
Skromny 2017-02-04 16:42
Nie mam szans na pracę w tak renomowanej firmie, gratulacje.
Weronika 2017-02-28 11:32
Wiedzieliście, że Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o. organizuje jednodniowe szkolenia otwarte? Uczestniczyliście w jakichś?
Zen 467 2017-02-28 13:21
Polecam szkolenia z prof. Witoldem Modzelewskim zwłaszcza ostatnio organizowane na temat: Jak fakturować, prowadzić rejestry i składać deklaracje VAT od dnia Zen 4751 marca 2017 r. w związku z wejściem przestępstw fakturowych zagrożonych karą nawet 25 lat więzienia?
Weronika 2017-03-01 09:22
@Zen 467, bardzo cenna rada! Sam już uczestniczyłeś w takim szkoleniu czy po prostu słyszałeś pozytywne opinie?
Zen467 2017-03-01 11:55
Polecam szkolenia z prof. W. Modzelewskim - sam w nich uczestniczyłem. Rewelacyjnie prowadzone pod względem sposobu przekazu jak i zakresu tematycznego oraz materiałów autorskich ISP.
Weronika 2017-03-02 08:50
@Zen467 super! Dzięki za tą opinię :)
mmm 2017-03-29 10:41
Hehe, na portalu, na którym wystawia się opinie o pracodawcy pojawiają się informacje o szkoleniach? Raczej trochę to dziwne i mało wiarygodne :)
1
Natalia 2017-03-29 19:34
Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o. to naprawdę fajna firma.
Weronika 2017-03-30 08:30
@Natalia, jesteś pracownikiem Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.? Powiesz nam więcej o warunkach pracy?
Wojtas 2017-05-07 22:52
Chciałbym podzielić się refleksją na temat pracy w ISP. Na pozór z zewnątrz wszystko wygląda dobrze, w oczy rzucają się rzeźby, które zdobią ten oto budynek. W środku wygląda to nieco inaczej. Zarządzanie firmą opiera się tylko i wyłącznie na autorytecie wypracowanym przez jej szefa i jego nazwisku, poza tym nic w firmie nie działa tak jak powinno działać. Słynna szczekaczka i wzywanie w każdej sprawie przez megafon - nie słyszałem żeby miało miejsce w jakiejkolwiek innej firmie. Nikt poza Szefem nic nie może zmienić w firmie, obecnie chyba jest w niej więcej dyrektorów niż innych pracowników, co w praktyce nie przekłada się na nic.
Praca dobra dla studentów - bo tylko takie osoby są tam zatrudniane co w teorii pozwala im wejść na rynek pracy, a w praktyce oznacza tanią siłę roboczą. Student, który nigdzie wcześniej nie pracował może być wrzucony od razu na głęboką wodę, i w przypadku braków kadrowych może pisać opinię podatkową z zakresu o którym w ogóle nie ma pojęcia czy też być współtwórcą jakieś ustawy. Oczywiście niezawodny Zarząd firmy zadba o to, aby praca została sprawdzona pod względem zarówno merytorycznym, jak i formatowania tekstu w programie Word. Student ma szanse zobaczyć jak funkcjonuje specyficzna firma, ale w między czasie uczy się obycia dosłownie ze wszystkim, bo można tam robić praktycznie wszystko niezależnie od doświadczenia i stażu pracy.
Często zdarza się, że obiecują wyższe zarobki w postaci premii i tzw. górek, czyli dodatkowego wynagrodzenia ponad pensje podstawową. W praktyce premie nie są wypłacane od jakiś 5 lat, bo przecież nie znalazły się na to fundusze, natomiast górki są tylko i wyłącznie zależne od uprzejmości/humoru/opinii innego członka zarządu, który to decyduje o wysokości wypłaty w każdym miesiącu. W praktyce oznacza to, że nikt nigdy nie wie ile tak na prawdę zarobi poza swoją pensją podstawową. Może zdarzyć się tak, że pracownik na prawdę dużo pracuje w danym miesiącu i sporo zarobił dla firmy, ale wtedy albo odrabia sztuczną zaległość z poprzedniego miesiąca, albo dostaje 30 zł górki, albo (co zdarza się najrzadziej) dostaje wyższą pensje, a reszty albo nie ma (znika zupełnie, bo tak zostało uznane, bo praca była bardzo prosta, bądź zapomniano o tym i nigdy nie będzie już przypomniane) albo przechodzi na następny miesiąc. Ogólnie mówiąc nie ma tam żadnych zasad wynagradzania, trzeba się upominać o swoje wynagrodzenie, rzadko się zdarza, że pracownicy dostają takie pensje na jakie zasługują, bo są one specjalnie miesiąc w miesiąc zaniżane. Jest to całkowite lekceważenie pracownika, niezależnie od jego stażu pracy.
System zarządzania przekłada się na wartość merytoryczną przygotowywanych opracowań. Jednak nikt pośród pracowników też się nie wywyższa, zawsze można iść po jakąś radę do starszych kolegów, którzy pomogą. Każdy niezależnie od stażu pracy jest traktowany tak samo, nie ważne czy pracujesz 3 miesiące czy 10 lat, szef uważa że macie podobny zakres obowiązków i umiecie tyle samo i tak samo może was o coś zje***. :)
Na dłuższą metę nie polecam tej pracy, jednak jeśli zaczynasz pracę, i chciałbyś się zaczepić gdzieś w branży to ok, a pozatym na 90% musisz być i tak studentem UW, który studiuje prawo na 4-5 roku i pisze prace mgr z zakresu podatków u jednego z profesorów. Jest to przeważnie główny wymóg rekrutacji. Jeśli jednak chcesz pracować w oddziale firmy poza Warszawą, to chyba przyjmują normalnie, nie martwcie się o sprawdzenie znajomości języka, bo w praktyce nikt was z tego nie sprawdzi, bo po prostu nie jest on używany.
Pensja podstawowa raczej niższa niż u konkurencji i zadowoli studenta i świeżych absolwentów. Jeśli liczysz na karierę w ISP to raczej tylko ze stanowiska młodszego konsultanta na konsultanta, potem są już tylko stanowiska dyrektorskie, które od lat są piastowane przez niezawodnych ludzi, którzy są zżyci z firmą.
Jednak praca ta ma też plusy. Nieodłącznym elementem pracy w Instytucie jest jego wyjątkowa i niepowtarzalna atmosfera :) tak naprawdę nie da się jej opisać słowami, tego po prostu trzeba doświadczyć, teksty które padają zarówno od szefostwa jak i od innych pracowników wynagradzają wszystkie inne niedogodności. Można powiedzieć że jesteśmy w środku jakiegoś kabaretu, tylko nie mamy jeszcze przypisanej roli i nie wiemy co się dzieje, jednak szybko można się odnaleźć. Nikt nikomu nie chce wbić noża w plecy, każdy udaje że coś tam z czymś robi, a tak na prawdę z każdym można iść na kawę albo zapalić, a od 10 czy 11 rano zamawiane są wspólne obiady, na których zbiera się cała śmietanka towarzyska ISP :)
Ponadto prace kończy się po 8 godzinach. Nie ma czegoś takiego, żeby trzeba było dłużej zostawać, a już na pewno nie za pieniądze, także praca od 8,30 do 16,30, a i z wcześniejszym wyjściem od czasu do czasu także nie ma problemów.
5
Anna 2017-05-09 08:04
Oj, chyba ktoś pomylił firmy.
Dłubek 2017-05-10 11:23
Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy to wielokrotnie nagradzana firma. Profesjonalizm i znajomość przepisów oraz charyzmatyczny właściciel to filary tej firmy i to filary bardzo silne. Niestety nie dostałam się do pracy w firmie i bardzo żałuję .
X 2017-05-13 07:45
Dziwne ze zawsze po jakiejś większej i niekoniecznie korzystnej opinii pojawiają się dzień po dniu 2-3 pozytywne, ktore sa pisane przez firme. A jeszcze ta reklama szkoleń...
2
Dłubek 2017-05-21 21:30
Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy to firma wielokrotnie nagradzana prestiżowymi nagrodami. Temat podatków nie jest prosty dlatego też ich praca została doceniona w kategorii "Prestiżowa wygrana przed sądami w 2015r" Myślę, że praca w firmie to również prestiż.
Tabo 2017-05-23 22:11
Hahaha oj Dłubek niezła próba marketingu, na pewno jesteś osobą niezwiązaną z ISP
1
Weronika 2017-05-24 08:05
@Anna według Ciebie użytkownik @Wojtas nie pisał na temat Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o. Dlaczego tak uważasz? Nie zgadzasz się z opinią użytkownika @Wojtas? Chętnie poznamy Twoją.
2
Bella 2017-06-21 11:25
Chociaż pracuję w firmie i czasami nie podobają mi się pewne sprawy to uważam, że każdy ma prawo wyrazić na forum swoje zdanie. Tak jest poprostu uczciwie.
2
Zostaw swoją opinię o Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Studiów Podatkowych Modzelewski i Wspólnicy Sp. z o.o.