brak logo

Rockfin Sp. z o.o.

Chwaszczyno

Opinie o Rockfin Sp. z o.o.

G... 2015-07-10 19:46
( usunięte przez administratora )wstyd, że Polacy sobie robią takie rzeczy będąc w europie. Praca po 10 godzin dziennie (minimum) plus sobota. Ciekawe jak obchodzą kodeks pracy. Na moje powinna się tym zainteresować inspekcja pracy. Szanowni Panowie Prezesowie jak chcecie żeby produkcja trwała cały czas to zróbcie dwie zmiany! Ale to się nie opłaca... Kolejna sprawa obiecują nowym pracownikom umowę o prace po 3 miesiącach, a trzeba pracować dużo dłużej... i to za marne pieniądze... Brak perspektyw rozwoju no chyba, że dobrze gnoisz ludzi na produkcji. Atmosfera w pracy raczej taka jak w Korei Północnej... Ogólnie nie polecam. Szkoda zdrowia i czasu.
10
Olek 2015-07-15 00:09
jednego pijaka majstra z Małkowa wyje...li, jeszcze został drugi, tego się trzeba tez pozbyć :-)
2
anonim 2015-07-21 22:59
Spawacze z firm zewnętrznych nadgodziny, soboty, ewentualnie niedziele stawki bez zmian (żadnych 50% czy 100%).

Ciągłe poganianie, szybciej, więcej, a jak trafiły się wpadki kilku spawaczom na świetleniach rury 10" - 12" (ścianki 8-10mm), spawali za free.

Jak jeszcze pracowałem, przyjmowali nowych spawaczy (min. na nową hale), to nie potrafili zapewnić im podstawowych narzędzi do pracy np. szlifierki, wiertarki i krzesełek do obrotników.
To są dobre warunki do pracy?
3
nowy 2015-07-23 18:19
Spawalnie i ślusarnie na nowej hali w Małkowie są trochę większe niż garaże, ze słabą wentylacją i bez okien!!! Męczarnia dla spawaczy i monterów.

Temperatury rosną proporcjonalnie do temperatury zewnętrznej. Na dużej hali w zeszłym roku było nawet 35 st.C w okresie letnim.

Wprowadzili całkowity zakaz palenia w czasie pracy, każdy podpisał info.
taki tam 2015-07-24 21:54
Ile to jest 10h pracy w Rocfinie z przerwami (30min i 15min)? Jest to w Rockfine 10h i 15min!!! A 12h to też 12h i 15min mimo, że prawo mówi inaczej.
1
on 2015-07-28 18:13
rotacja duża, wręcz bardzo duża wśród spawaczy
4xM 2015-08-11 14:46
Może napiszę teraz opinię jak to wyglądało z punktu widzenia studenta.
Pracowałem na monterce. Trafiłem do osób znakujących układy, robiących małe poprawki, hydrotesty i... sprzątających :) Złego słowa o nich nie mogę powiedzieć. Brygadzista i reszta ludzi pod jego opieką byli naprawdę sympatyczni, rozmowni, uprzejmi. Dawało to naprawdę super atmosferę w pracy. Oczywiście na hali zdarzali się typowi kapo i na nich trzeba było uważać, ale był to niewielki odsetek ludzi pracujących, z reszta naprawdę szło się dogadać i pośmiać, jeżeli nie podpadłeś nikomu (nie oddałeś narzędzi, pyskówka, zostawiłeś bałagan itp.).
Kadra kierownicza... to ciężki temat, mieli nad sobą wiele chorych zasad jakie nakładało na nich kierownictwo i myślę że dlatego czepiali się do dupereli. Nie mniej lepiej żeby nie znaleźli Cię na tym że nic nie robisz :) a tak to nawet z nimi szło się dogadać. Najgorzej było wywalczyć o podwyżkę. Nie wystarczy że raz poprosisz, musisz się wręcz o nią upominać, a jak wystarczająco dobrym wrzodem będziesz to dostaniesz quiz czy znasz się na robocie (próba udowodnienia że nie zasługujesz na podwyżkę - warto z kolegami pogadać o pytania ;) )
A teraz żeby ktoś nie pomyślał przypadkiem że to wymarzone miejsce... przede wszystkim strasznie irytuje minimalny czas pracy (10 h), brak umowy o pracę i fakt że zakład jest poza gdańskiem. Trzeba zainwestować w autko. Niby dojeżdża autobus, ale w przedziale 15-17 często bywało że autobus miał kilku godzinne spóźnienia i tak zaczynając o 6 pracę w domu byłem o 18 (o 22 spać i znowu do roboty... zero czasu dla siebie). Dostać umowę o pracę jest ciężko. Pracowałem całe wakacje i nawet propozycji nie dostałem. Podobno najlepiej wyczekać na moment kiedy mają duży ruch i postawić ultimatum -umowa, albo zmieniam pracę (polecam pokerzystom). Zasady jakie panują w rockfinie są najzwyczajniej chore... najważniejsza jest czystość! nie ważne że pali Ci się dupsko, pewnie i tak będziesz jeszcze nadgodziny robił, to i tak do okoła Ciebie porządek musi być. Jak nie dbasz o porządek to jesteś pierwszy do odstrzału, nawet jeżeli wyrabiasz 200% normy w porównaniu do innych. Szczególnie trzeba uważać na obchód dyrektora. Pomimo że płacą Ci od godziny, to nawet jak nie ma nic do roboty, musisz sobie coś znaleźć. Nie można iść wcześniej do domu, jak również nie można iść i posiedzieć w szatni. Oczywiście jak kierownicy zobaczą że się obijasz to słabo... Ostatnią rzecz jaką sobie przypominam, to że strasznie żydzą na narzędzia dla pracowników, lepiej nie pożyczać narzędzi i nie gubić, bo potem nie ma czym pracować... kierowników to nic nie obchodzi że masz narzędzi.
Podsumowując: Rockfin to dobra opcja dla studenta. Szczególnie że można zapisać się np. na 3 dni. Można zarobić parę groszy, zdobyć doświadczenie, poznać ciekawych ludzi... na dłuższą metę to zależy od człowieka, jeżeli mieszka w Żukowie to spoko, jeżeli dalej to już słabo z czasem wychodzi i finansowo.
5
d 2015-10-24 17:01
Ganiane i pranie muzgow,place wcale nie som durze.Majstrow brygadzistow bardzo durzo ogulnie dno
3
barman 2015-10-31 20:49
Pracowałem tam krótko...każdy kto szanuje siebie,ma swoje zdanie i nie da się szmacić nie ma tam czego szukać.MOBING,MOBING jeszcze raz Mobing.Pracujesz ponad 200 h miesięcznie-lecz to za mało .Nie chcesz chodzić w soboty to wypad.Monitoring
zakaz palenia ignorujący ciebie kierownik,który nawet "dzień dobry" nie potrafi odpowiedzieć .Wisienką na torcie jest tam mistrz produkcji tzw."krzywy"-coś niesamowitego jak można tak ludzi traktować .Zero szacunku dla innych ,groźby zwolnienia na codzień,służbista ,karierowicz........
Macie jakiś wybór odnośnie pracy nie idźcie tam.
Jedyny plus to warunki socjalne -tu jest ok.
4
pestka z wiśni 2015-11-12 19:41
"Wydaje mi się, że spawacze w tej firmie mogą zarobić ciekawe pieniądze, zważywszy na treść ogłoszenia. No i pracownicy są chyba raczej zadowoleni, tak myślę."
Wydawać to się może. Ciekawe te zarobki są z pewnością, ledwo starcza do pierwszego, choć nie zawsze. Zadowolenie jest jak się kończy prace, a nie z pracy. Na próbkach widać to zadowolenie, w momencie gdy słyszy stawkę godzinową szybciej wybiega niż przyszedł. I tak cały czas. Zdarzają się nieudacznicy, którzy zgadzają się na "ciekawe stawki". Zatrudnieni często szybko rezygnują. Ma pewnie na to wpływ "pozytywna atmosfera" i delikatny nacisk min. jak już ktoś określił krzywego. I na koniec rodzinna atmosfera kierownictwa produkcji ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w d... .
3
mrówka 2015-11-21 17:05
Uwaga! na rozmowie umawia się człowiek na konkretną stawkę a jak człowiek zaczyna pracę to w trakcie to zmieniają. Słowem - walą na kasę.
6
WR 2015-12-18 18:41
Opinia dotyczy działu technicznego w Małkowie, ale admin wyraźnie nie chce dodać następnego wątku Rockfin więc zamieszczam ją tutaj:
Dobry zwyczaj wymaga aby udzielić osobie zaproszonej na rozmowę kwalifikacyjną jakiejkolwiek informacji zwrotnej o wynikach rekrutacji ze względu na poświęcony przez nią czas i wydatki związane z podróżą. Brak tej informacji (a ma to miejsce w przypadku Rockfin) nasuwa mi podejrzenie, że kultura organizacyjna tej firmy jest na poziomie budki/straganu z warzywami. Nie polecam...
4
WR 2015-12-18 18:41
Opinia dotyczy działu technicznego w Małkowie, ale admin wyraźnie nie chce dodać następnego wątku Rockfin więc zamieszczam ją tutaj:
Dobry zwyczaj wymaga aby udzielić osobie zaproszonej na rozmowę kwalifikacyjną jakiejkolwiek informacji zwrotnej o wynikach rekrutacji ze względu na poświęcony przez nią czas i wydatki związane z podróżą. Brak tej informacji (a ma to miejsce w przypadku Rockfin) nasuwa mi podejrzenie, że kultura organizacyjna tej firmy jest na poziomie budki/straganu z warzywami. Nie polecam...
1
spawacz 2016-01-15 17:30
Witam, chcialbym sie dowiedziec ile tam spawacz moze zarobic?
oko 2016-01-20 13:19
jak ponad 3000 spawacz zarabia to chyba dobrze, a praca po 8 godz dziennie?
spawacz 2016-01-21 12:16
a spawy sa badane na kazdym etapie produkcji?
Geret 2016-01-24 21:10
Niskie zarobki. Przymusowa praca po 10 godzin (najmniej) nawet gdy nie ma pracy co jest naprawdę nie poważne i z drugiej strony firma ponosi nie potrzebnie straty. MOBBING stosowany przez kierownictwo. Jak ktoś chce żyć jak człowiek, europejczyk to nie ma co tam szukać. W firmie była Inspekcja Pracy ale za wiele nie zdziałała bo tak mają sprytnie rozpisane nadgodziny... ale parę osób znowu chce zgłosić sprawę więc może coś się ruszy. Z całego serca odradzam:)
2
spawacz 2016-02-19 17:08
znowu aktywny PR kogoś z biura i jakieś brednie :) jak widzę że piszą o szkoleniach, rozwoju, doświadczenia to znaczy że trzeba omijać z daleka.

spawałem tam próbkę i koleś też, totalna olewka, gość gdzieś łazi, sprzętu nie ma..., no jedno gość powiedział - metry metry metry, nie polecam
1
spawacz 2016-02-22 19:54
moja opinia tylko z perspektywy testowanego spawacza, to co jeszcze widziałem to ładną nową halę, ładne biura(choć szafki na ubrania dla mnie nie było), i biurowych kręcących się po hali w ilości prawdopodobnie 47,5% do 52,5% fizycznych :) i podobno wszyscy spawacze przez pośrednictwa pracy,

spawacza szczególnie "dostęp do najnowszych technologii z dziedziny budowy maszyn" nie interesuje, a w Polsce to często szkolą jak nie zgodnie z technologią osiągnąć maksymalny zysk :)
spawacz 2016-02-22 20:04
więc wpis @max - a, moim zdaniem aktywny PR :) oczywiście jednego na 1000 spawacza przy zatrudnieniu może interesować:

"ze oferują włąśnie szkolenia, pakiety świadczeń ale dają dostęp do najnowszych technoligii z dziedziny budowy maszyn."

to już spawacz który będzie to czytał oceni czy takiego wpisu jak ten @max mógł dokonać spawacz
OMG!! 2016-02-25 14:20
"Firma na pewno nie może być na tyle zła jak wy mówicie, a to dlatego że jest to firma z branży elektronicznej, o czym mogą świadczyć oferowane stanowiska takie jak Konstruktor Elektryk Automatyk,, na takich stanowiskach na pewno praca nie jest zła, Nie łatwo też się przebić no ale jak ktoś ma pojęcie to da radę." Jak ja kocham takie opinie facet który nie pracował w rockfin jest przekonany że ci którzy tam pracują kłamią albo wyolbrzymiają na podstawie tego że: OFERUJĄ STANOWISKA KONSTRUKTOR / ELEKTRYK/ AUTOMATYK a skoro mają takie posady :D to przecież to nie możliwe żeby tam było słabo tak :D ?? Hahahaahhaha Logika co najmniej dziwna i nie był bym zaskoczony jak by była opinią "kierownika" .
Thjob 2016-03-06 21:48
Witam czy ktoś na forum może powiedzieć o zarobkach w firmie stanowisko spawacz mag specyfika pracy profity jeśli takie są atmosfera kierownictwo i szkolenia jak wyglądają ewentualnie podwyżka na jakich warunkach Miasto bydgoszcz
jjjjaaaaa 2016-03-13 13:29
Przyjmują kobiety?Pracują tam jakieś?
gość 2016-03-18 14:18
@jjjjaaaaa .a na jakich stanowiskach?
qnas 2016-07-04 21:34
przeglądając kilka różnych ofert pracy na ich stronie chciałbym się spytać bo zauważyłem, że prywatna opieka medyczna i ubezpieczenie jest oferowana tylko kandydatom na "wyższe" stanowiska, natomiast pracownikom fizycznym już się to nie należy ???
qnas 2016-07-06 20:29
ale na stronie firmy jest inaczej np: na mistrza, kierownika, konstruktora, inżyniera... - oferują, a na malarza, na spawacza, na ślusarz narzędziowego, na montera hydrauliki siłowej -nie oferują
Marta M. 2016-07-22 15:56
Panie Inżynierze,
Pomijając stylistykę postu, zastanowiłabym się nad podawaniem nieprawdziwych informacji. Ilość cyfr na umowie o dzieło jest do sprawdzenia i udowodnienia. Kompetencji też lepiej nie oceniać zwłaszcza, że żadna z przeprowadzonych analiz, w tym Pańska, nie przyniosła odpowiedzi na nasze pytania.
W razie pytań proszę o kontakt. Wierzę, że nadal go Pan ma.
4
Micky 2016-07-31 11:59
Sądzę że firma (pracownicy) działa tak żeby odpowiedzi i rozwiązania nie było i tak kręci się praca a pracodawca płaci lub pobiera się środki z UE
welder 2016-09-09 16:40
Jakie stawki sa dla spawaczy ? Nie wiem czy oplaca mi sie tam jechac...
Wojtek 2016-09-15 09:22
Czy jest mozliwosc zatrudnienia sie jako spawacz tig bez doswiadczenia w rurociagach? Np. jako monter z przyuczaniem do pracy spawacza i jak osiagne wymagany poziom przejscie na spawacza? Mam dwuletnie doswiadczenie w spoinach pachwinowych i doczolowych na przetop, ale niestety nie rurociagi. Bardzo szybko sie ucze, mam wyksztalcenie srednie techniczne, oraz duze zdolnosci manualne.
mrau 2016-09-15 23:12
Skoro trafiają się zarobki na poziomie 3700zł to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A socjale?
Dhg 2016-12-07 07:24
Dramat.
Mobing , bat , zarobki słabe, traktowanie przez przełożonych karygodne. Psychologia korporacyjna "mało mało, szybciej , wiecej"
Brak jakichkolwiek możliwość rozwoju. Jeżeli zdobędzie się doświadczenie ..jakimś cudem.... nie ma co liczyć na podwyżkę. W tej firmie można by nakręcić "Ja robót 2".
7
P.R.O.S.T.Y 2016-12-13 07:57
Miejsce pracy, które przez szefa i kierownika zrobiło się obozem pracy. Ludzie nie są głupi, uczą się szybko, a jak już wiedzę zdobędą to byle przyłapanie na papierosie równa się opuszczeniem domu Wielkiego Brata...? Nie tędy droga... Są inne metody na walkę z nałogiem
5
DHG 2016-12-19 17:35
P.r.o.s.t.y Rozumiem ze pracujesz tam jeszcze skoro znasz ta sprawę? Ja mam to szczęście i juz mnie tam nie ma
2
benek 2016-12-29 15:12
do młodszy zastępca inżyniera projektu: skoro nie potrafiłeś obsłużyć suwmiarki, to nie rozumiem czego oczekujesz. Aplikowałeś na młodszego zastepce? może nawet na to nie mialeś wiedzy? ludzie wpisują same negatywy i ok mają do tego prawo, ale skoro jest tak zle to dlaczego tyle osób wraca tu do pracy? Przychodzą robią staże, potem zostają konstruktorami, inżynierami, kierownikami. Ja po stażu też spróbowałem gdzie indziej. i co? też wróciłem.
1
nick 2016-12-29 15:20
a mi informacji zwrotnej udzielili. Szkoda, że negatywnej... no ale przynajmniej znać dali.
3
Dhg 2017-01-16 11:29
Ja ta firma jest ok to Ty chyba masz ''zespół ''
Hujoglowy 2017-01-16 14:00
Gdyby nie podwykonawcy na chali pracowali by paru pracownikow i studenci na stazu
6
bestia 2017-01-20 15:27
Odradzam. Umowy smieciowe lub na wlasnej dzialalnosci.cuagle klamswa ze beda umowy o prace.zwlekanie z wyplatami. Brak podwyżek. Odwieczby problem z wzieciem wolnego nawet w pilnej sprawie. Zastraszanie pracownika i ublizanie taka jest ta firma
11
prosty 2017-01-20 15:45
Potrzebuja ciagle pracowników to nie dxiwne jezeli potrafia zwopnic za papierosa lub wysylaja do domu na bezplatny urlop za parominutowe spozinie.stawki to kompletna porazka mlody monter 10-12 pln na zleceniu doswiadczony pracownik 5lat 15pl spawacze 16pln na zleceniu lub na dzialalnosxi .tyle daja na kasie w hipermarkecie.
11
Yogi 2017-01-20 20:44
Bo jestes beznadziejny i sprzedawczyk
ex 2017-02-04 15:15
Firma jedna z lepszych na pomorzu. Opinie na większości firm są negatywne, prawda jest taka, że wszędzie są sytuacje które nie pasują pracującym na etacie. Żeby wszystko wszystkim odpowiadało to firma by się nie rozwijała, a Rockfin rozwija się bardzo szybko. Później fajnie pracować w takiej firmie gdzie robota się kręci, możliwość rozwoju i doświadczeń przy naprawdę ciekawych tematach - jeżeli ktoś się interesuje - bo systemy systemami ale do czego służą.., a jeśli są zlecenia to i zwiększają się możliwości na każdym poziomie stanowisk - wiadomo nie do przesady. Wypłaty zawsze na czas i na plus możliwość nadgodzin - mało gdzie jest możliwość dorobienia sobie - a paliwo na dojazd takie same czy 8 czy 10 h pracy.
Rotacja duża być może też ze względu na położenie firmy - blisko miast, uczelni, stoczni.
To prawda że z niektórymi osobami ciężko jest współpracować, więc prawdopodobnie niektóre opinie są tym spowodowane z czym się zgadzam. Dla pracowitych dobra firma. Na plus trzymanie porządku, chociaż ciężko jest utrzymać 100% porządku na produkcji. Niestety pracując na etacie trzeba wykonywać zlecenia przełożonych - życie. I jak ktoś mówi że musi pracować na tych wyżej to mnie śmieszy - w życiu nie zrobiłeś nic sam skoro tak mówisz! Bo pracując na etacie mało ryzykujesz. i obracasz 1000 razy mniejszymi pieniędzmi.
Ale to że mało płaca w podstawie jak na taką wielką firmę to też fakt ale może z czasem jak zwolnią z rozwojem to się zmieni.
3
Spawacz 2017-02-25 12:20
Każdy ktory próbuje firmę rokfin w jakikolwiek sposób tłumaczyć jest ślepy I zakłamany. Najprawdopodobniej pracuje tam i zachowuje się jak oni.Tej firmy nie można polecać. ... mało tego , nie powinno nazywać się tego czegoś firmą. Jeżeli będziecie chcieli odwiedzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to małkowo i tuchom jest bliżej niż A
5
anton 2017-03-25 21:37
zobacz jak traktuja ludzi !!! niskie stawki dla fachowcow dlatego jest rotacja ludzi biora teraz kazdego co sie da aby placic jak najmiej i zalatac dziure w personelu , na przyklad spawacze dostaja 15 zl , mlody monter wykfalikowany 10 zl monter z 5 letnim starzem 15 przeciez jest to smiech na sali .(usunięte przez administratora)
5
nicko 2017-03-29 13:08
No ale trzeba przyznac, ze hala produkcyjna robi wrazenie, wszystko poukladane, nowe, musi być zupelnie inny komfort pracy niz na stoczni.
2
ex 2017-04-01 13:00
Niestety standard pracy w Polsce taki jest, fachowcy zarabiają zdecydowanie za mało, a większość firm oferuje podobne stawki - mówimy o pracy w Polsce. Żeby zarobić 4000 zł trzeba zrobić nie wiadomo ile godzin i kilka razy błagać o podwyżkę- gdzie podwyżka w Rockfin pokrywa praktycznie koszty inflacji które de fakto dzisiaj wynoszą powyżej 5% - mówi się o 1-2% publicznie. 4000 zł w dzisiejszych czasach (mieszkając jeszcze np w mieście) wystarczy na podstawowe opłaty - zwłaszcza jak ktoś ma rodzinę. Pracując po tyle godzin nie ma życia z tą rodziną. Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem jest wyjechać za granicę - poduczyć się trochę angielskiego - komunikatywny nie jest naprawdę trudny, a większość osób blokuje głównie to - nie ma lepszej nauki niż zacząć rozmawiać bo słuchanie i rozumienie to coś innego. Zarobić 3 razy tyle i oszczędzić swój czas. A żona przyzwyczai się do rozłąki jak się jej powie że zarabia się 500 zł dziennie. ;D A dobry spawacz to już w ogóle nie powinien mieć problemu ze znalezieniem pracy za granicą ;D Poza tym w niektórych krajach nie "pogania" się pracownika do pracy - on czuje się ważny i sam chce wziąć inicjatywę i czuje satysfakcje z wykonanej pracy i robi jeszcze bardziej efektywnie - ale to jest polityka krajów rozwiniętych - nie rozwijających się jeszcze przez kolejne 20 lat
6
boguś 2017-06-01 13:19
Uwaga, uwaga - opinia z biura. Prosimy o szybkie podjęcie działań naprawczych realizowanych przez zarząd:
1 - poczytać, przeszkolić się z zarządzania ludźmi ! Zasad szanowania każdego pracownika bez względu na poziom stanowiska, wiedzy.
2 - zrozumieć, że są różnice pokoleniowe
3 - zrozumieć, że pracy na rynku jest bardzo dużo i pracownik nie musi siedzieć u was i być oskarżanym o wszystko
4- pamiętać, że błędy ludzkie to wina złej organizacji, a nie pracownika
5 - zarządzie trochę pokory - odnieśliście sukces KIEDYŚ, ale równie szybko możecie spaść na dno i 4results wam tu nie pomoże jeżeli nie zaczniecie samemu zmieniać swojego podejścia
6 - wdrożenie systemu zarządzania wiedzą - pracownik z 3 letnim stażem powinien być noszony przez zarząd, kanapki powinniście mu robić !!! to oni na was pracują !!!
7 - obudźcie się i nauczcie szacunku do ludzi !
11
hubtrans@o2.pl 2017-07-04 10:49
Witam, proszę uważać na firmę HCS Glostrup Dania, oddział w Szczecinie. W razie pytań podaję kontakt 508240902. Oszukują przewoźników
Małgorzata Wojda
Edyta 2017-07-21 15:03
@ex - a czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Rockfin Sp. z o.o.? Jaką proponują formę zatrudnienia? W lipcu pojawiło się klika ogłoszeń m.in. w Szczecinie i Bydgoszczy - warto aplikować? Merytoryczne informacje będą cenne dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w Rockfin.
DHG 2017-08-17 06:56
To niesamowite jak nieudolnie podejmuje cie próbę ratowania tego czegoś. Rockfin i Hcs to dno .Jeżeli tak bardzo ktoś chce niech się przekona osobiście .Odradzam i będę odradzał .Pracowałem tam i mogę osobiście potwierdzić te informacje. Poza tym narobił sporo zdjęć z tego co tam widziałem .
Zostaw swoją opinię o Rockfin Sp. z o.o. - Chwaszczyno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rockfin Sp. z o.o.