brak logo

Rockfin Sp. z o.o.

Chwaszczyno

Opinie o Rockfin Sp. z o.o.

Ja 2013-11-05 15:36:43
bardzo ok firma
2
curious 2013-12-04 20:07:44
a jak z warunkami pracy(pensja brutto, nadgodziny) jako konstruktor bądź inżynier jakości?
Spawacz tig 141 2014-01-25 20:10:14
Przyjechalem z koliega pospawalismy bardzo dobze HL-045 . Ale z firmy kiedy nam zadzwonili to powiedzeli ze zaslabo spawamy . (usunięte przez administratora).. Stracilismy czas , pienedzy na dojazd ,zaluje ze nie przeczytalem odrazu opinie
Praca pod bardzo dużą presją czasu, sporo nadgodzin (usunięte przez administratora)
7
fachowiec 2014-02-06 19:00:35
witam,
(usunięte przez administratora). Jeśli ktoś chce pracować za półdarmo to zapraszamy do rockfin.
3
anonim 2014-02-27 11:43:13
Przestańcie, dobra firma, w której można się wiele nauczyć. W stoczni nie nauczysz się wszystkiego co w Rockfinie, a w Rockfinie tego co w stoczni. Inna specyfika pracy. Zarobki każdy uzgadnia indywidualnie. Czasami są niższe, ale lepsze warunki pracy.
Boss 2014-07-28 08:40:08
Myślałem, że Rockfin ze swoim ponad 20-letnim doświadczeniem będzie oferował więcej przywilejów dla pracowników. Skoro piszesz BMX, że soboty i niedziele pracujące, to ja się zastanawiam, dlaczego nie zwiększą zatrudnienia o kilka osób. Mam nadzieję tylko, ze praca w weekendy jest dużo lepiej opłacana niż w tygodniu. Współpracując z przemysłem energetycznym, cementowym, paliwowym czy przemysłem maszynowym myślę, że złych kontraktów nie mają. Pracownicy Rockfin pewnie z ilości pracy nie są zadowoleni, ale przynajmniej jest stałość dochodów, podczas gdy w innych firmach czasami nawet tego nie potrafią dotrzymać.
1
kola 2014-08-04 08:32:02
nie ma żadnych przywilejów jest ogłoszenie na kartuzy info non stop są ogłoszenia jak firma jest dobra i uczciwa to nie daje ogłoszeń a ta firma to byle co to co piszą poprzednicy non stop ludzi szukają
1
mieczysław 2014-11-12 21:43:40
Firma jest OK. Jak w każdej są lepsze i gorsze chwile. Największym problemem wszystkich jest nieprawidłowa komunikacja między działami. Na co dzień nie widać układów i układzików, a są. Nowy dyrektor operacyjny jest bardzo kompetentny i zwyczajnie powiedzieć można, że to właściwa osoba na właściwym miejscu. Owszem, pracy jest dużo i jej nie ubędzie, co sprawia że problemy pojawiają się też często. Ewidentnie czego brakuje, to spokojnego i poprawnego wdrożenia nowego pracownika. Niestety jest rzucany na głęboką wodę z nadzieją, że nie utonie. Niektórzy pływają, niektórzy toną - jak w każdej firmie.
6
brak 2014-11-18 12:11:13
Firma szuka ludzi bo się rozwija. Jedna hala produkcyjna jest już rozbudowana i obok stawiana jest nowa. Rotacja niewielka, ale wzrost zatrudnienia prawie dwukrotny.
Nowy 2014-12-01 13:07:29
Oni udają że płacą Ja udaję że pracuję zobaczymy, co będą robić dalej aby mnie zmotywować
1
141 2015-03-03 23:36:35
Jak jest w tej firmie ze spawaczami?Chodzi mi o tigowców głównie?Idzie w miarę zarobić?są nadgodziny płatne jako nadgodziny czy jako zwykłe godziny?Premie też jakieś dostajecie?
5
H2O 2015-03-06 22:42:30
Firma dobra po studiach na start tak z 2 lata a potem adios! Kadra zarządzająca mierna ale wierna, zaleca się okazywanie miłości do firmy i zachwalanie miałkich rozwiązań. Jest kilku fajnych ludzi. Ogólnie ocena od 0 do 10 to 3,5. Płacą mało ale na czas.
1
anyway 2015-03-07 13:33:33
a jak jest na stażu/praktyce? ile płacą?
2
zxcv 2015-05-01 21:49:26
a można iść tam na praktykę studencką/absolwencką czy tylko na te praktyki/staże które oni organizują?
gość 2015-05-12 19:59:29
Kto nie kuma Kaszubów znanych z czarnego podniebienia to niech tam nie zagląda. Lokalizacja nie jest przypadkowa.
2
G... 2015-07-10 19:46:50
( usunięte przez administratora )wstyd, że Polacy sobie robią takie rzeczy będąc w europie. Praca po 10 godzin dziennie (minimum) plus sobota. Ciekawe jak obchodzą kodeks pracy. Na moje powinna się tym zainteresować inspekcja pracy. Szanowni Panowie Prezesowie jak chcecie żeby produkcja trwała cały czas to zróbcie dwie zmiany! Ale to się nie opłaca... Kolejna sprawa obiecują nowym pracownikom umowę o prace po 3 miesiącach, a trzeba pracować dużo dłużej... i to za marne pieniądze... Brak perspektyw rozwoju no chyba, że dobrze gnoisz ludzi na produkcji. Atmosfera w pracy raczej taka jak w Korei Północnej... Ogólnie nie polecam. Szkoda zdrowia i czasu.
5
Olek 2015-07-15 00:09:10
jednego pijaka majstra z Małkowa wyje...li, jeszcze został drugi, tego się trzeba tez pozbyć :-)
anonim 2015-07-21 22:59:52
Spawacze z firm zewnętrznych nadgodziny, soboty, ewentualnie niedziele stawki bez zmian (żadnych 50% czy 100%).

Ciągłe poganianie, szybciej, więcej, a jak trafiły się wpadki kilku spawaczom na świetleniach rury 10" - 12" (ścianki 8-10mm), spawali za free.

Jak jeszcze pracowałem, przyjmowali nowych spawaczy (min. na nową hale), to nie potrafili zapewnić im podstawowych narzędzi do pracy np. szlifierki, wiertarki i krzesełek do obrotników.
To są dobre warunki do pracy?
1
nowy 2015-07-23 18:19:30
Spawalnie i ślusarnie na nowej hali w Małkowie są trochę większe niż garaże, ze słabą wentylacją i bez okien!!! Męczarnia dla spawaczy i monterów.

Temperatury rosną proporcjonalnie do temperatury zewnętrznej. Na dużej hali w zeszłym roku było nawet 35 st.C w okresie letnim.

Wprowadzili całkowity zakaz palenia w czasie pracy, każdy podpisał info.
taki tam 2015-07-24 21:54:44
Ile to jest 10h pracy w Rocfinie z przerwami (30min i 15min)? Jest to w Rockfine 10h i 15min!!! A 12h to też 12h i 15min mimo, że prawo mówi inaczej.
on 2015-07-28 18:13:52
rotacja duża, wręcz bardzo duża wśród spawaczy
4xM 2015-08-11 14:46:08
Może napiszę teraz opinię jak to wyglądało z punktu widzenia studenta.
Pracowałem na monterce. Trafiłem do osób znakujących układy, robiących małe poprawki, hydrotesty i... sprzątających :) Złego słowa o nich nie mogę powiedzieć. Brygadzista i reszta ludzi pod jego opieką byli naprawdę sympatyczni, rozmowni, uprzejmi. Dawało to naprawdę super atmosferę w pracy. Oczywiście na hali zdarzali się typowi kapo i na nich trzeba było uważać, ale był to niewielki odsetek ludzi pracujących, z reszta naprawdę szło się dogadać i pośmiać, jeżeli nie podpadłeś nikomu (nie oddałeś narzędzi, pyskówka, zostawiłeś bałagan itp.).
Kadra kierownicza... to ciężki temat, mieli nad sobą wiele chorych zasad jakie nakładało na nich kierownictwo i myślę że dlatego czepiali się do dupereli. Nie mniej lepiej żeby nie znaleźli Cię na tym że nic nie robisz :) a tak to nawet z nimi szło się dogadać. Najgorzej było wywalczyć o podwyżkę. Nie wystarczy że raz poprosisz, musisz się wręcz o nią upominać, a jak wystarczająco dobrym wrzodem będziesz to dostaniesz quiz czy znasz się na robocie (próba udowodnienia że nie zasługujesz na podwyżkę - warto z kolegami pogadać o pytania ;) )
A teraz żeby ktoś nie pomyślał przypadkiem że to wymarzone miejsce... przede wszystkim strasznie irytuje minimalny czas pracy (10 h), brak umowy o pracę i fakt że zakład jest poza gdańskiem. Trzeba zainwestować w autko. Niby dojeżdża autobus, ale w przedziale 15-17 często bywało że autobus miał kilku godzinne spóźnienia i tak zaczynając o 6 pracę w domu byłem o 18 (o 22 spać i znowu do roboty... zero czasu dla siebie). Dostać umowę o pracę jest ciężko. Pracowałem całe wakacje i nawet propozycji nie dostałem. Podobno najlepiej wyczekać na moment kiedy mają duży ruch i postawić ultimatum -umowa, albo zmieniam pracę (polecam pokerzystom). Zasady jakie panują w rockfinie są najzwyczajniej chore... najważniejsza jest czystość! nie ważne że pali Ci się dupsko, pewnie i tak będziesz jeszcze nadgodziny robił, to i tak do okoła Ciebie porządek musi być. Jak nie dbasz o porządek to jesteś pierwszy do odstrzału, nawet jeżeli wyrabiasz 200% normy w porównaniu do innych. Szczególnie trzeba uważać na obchód dyrektora. Pomimo że płacą Ci od godziny, to nawet jak nie ma nic do roboty, musisz sobie coś znaleźć. Nie można iść wcześniej do domu, jak również nie można iść i posiedzieć w szatni. Oczywiście jak kierownicy zobaczą że się obijasz to słabo... Ostatnią rzecz jaką sobie przypominam, to że strasznie żydzą na narzędzia dla pracowników, lepiej nie pożyczać narzędzi i nie gubić, bo potem nie ma czym pracować... kierowników to nic nie obchodzi że masz narzędzi.
Podsumowując: Rockfin to dobra opcja dla studenta. Szczególnie że można zapisać się np. na 3 dni. Można zarobić parę groszy, zdobyć doświadczenie, poznać ciekawych ludzi... na dłuższą metę to zależy od człowieka, jeżeli mieszka w Żukowie to spoko, jeżeli dalej to już słabo z czasem wychodzi i finansowo.
2
d 2015-10-24 17:01:14
Ganiane i pranie muzgow,place wcale nie som durze.Majstrow brygadzistow bardzo durzo ogulnie dno
2
barman 2015-10-31 20:49:59
Pracowałem tam krótko...każdy kto szanuje siebie,ma swoje zdanie i nie da się szmacić nie ma tam czego szukać.MOBING,MOBING jeszcze raz Mobing.Pracujesz ponad 200 h miesięcznie-lecz to za mało .Nie chcesz chodzić w soboty to wypad.Monitoring
zakaz palenia ignorujący ciebie kierownik,który nawet "dzień dobry" nie potrafi odpowiedzieć .Wisienką na torcie jest tam mistrz produkcji tzw."krzywy"-coś niesamowitego jak można tak ludzi traktować .Zero szacunku dla innych ,groźby zwolnienia na codzień,służbista ,karierowicz........
Macie jakiś wybór odnośnie pracy nie idźcie tam.
Jedyny plus to warunki socjalne -tu jest ok.
pestka z wiśni 2015-11-12 19:41:03
"Wydaje mi się, że spawacze w tej firmie mogą zarobić ciekawe pieniądze, zważywszy na treść ogłoszenia. No i pracownicy są chyba raczej zadowoleni, tak myślę."
Wydawać to się może. Ciekawe te zarobki są z pewnością, ledwo starcza do pierwszego, choć nie zawsze. Zadowolenie jest jak się kończy prace, a nie z pracy. Na próbkach widać to zadowolenie, w momencie gdy słyszy stawkę godzinową szybciej wybiega niż przyszedł. I tak cały czas. Zdarzają się nieudacznicy, którzy zgadzają się na "ciekawe stawki". Zatrudnieni często szybko rezygnują. Ma pewnie na to wpływ "pozytywna atmosfera" i delikatny nacisk min. jak już ktoś określił krzywego. I na koniec rodzinna atmosfera kierownictwa produkcji ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w d... .
1
mrówka 2015-11-21 17:05:24
Uwaga! na rozmowie umawia się człowiek na konkretną stawkę a jak człowiek zaczyna pracę to w trakcie to zmieniają. Słowem - walą na kasę.
2
WR 2015-12-18 18:41:53
Opinia dotyczy działu technicznego w Małkowie, ale admin wyraźnie nie chce dodać następnego wątku Rockfin więc zamieszczam ją tutaj:
Dobry zwyczaj wymaga aby udzielić osobie zaproszonej na rozmowę kwalifikacyjną jakiejkolwiek informacji zwrotnej o wynikach rekrutacji ze względu na poświęcony przez nią czas i wydatki związane z podróżą. Brak tej informacji (a ma to miejsce w przypadku Rockfin) nasuwa mi podejrzenie, że kultura organizacyjna tej firmy jest na poziomie budki/straganu z warzywami. Nie polecam...
1
WR 2015-12-18 18:41:56
Opinia dotyczy działu technicznego w Małkowie, ale admin wyraźnie nie chce dodać następnego wątku Rockfin więc zamieszczam ją tutaj:
Dobry zwyczaj wymaga aby udzielić osobie zaproszonej na rozmowę kwalifikacyjną jakiejkolwiek informacji zwrotnej o wynikach rekrutacji ze względu na poświęcony przez nią czas i wydatki związane z podróżą. Brak tej informacji (a ma to miejsce w przypadku Rockfin) nasuwa mi podejrzenie, że kultura organizacyjna tej firmy jest na poziomie budki/straganu z warzywami. Nie polecam...
1
spawacz 2016-01-15 17:30:40
Witam, chcialbym sie dowiedziec ile tam spawacz moze zarobic?
oko 2016-01-20 13:19:56
jak ponad 3000 spawacz zarabia to chyba dobrze, a praca po 8 godz dziennie?
spawacz 2016-01-21 12:16:30
a spawy sa badane na kazdym etapie produkcji?
Geret 2016-01-24 21:10:15
Niskie zarobki. Przymusowa praca po 10 godzin (najmniej) nawet gdy nie ma pracy co jest naprawdę nie poważne i z drugiej strony firma ponosi nie potrzebnie straty. MOBBING stosowany przez kierownictwo. Jak ktoś chce żyć jak człowiek, europejczyk to nie ma co tam szukać. W firmie była Inspekcja Pracy ale za wiele nie zdziałała bo tak mają sprytnie rozpisane nadgodziny... ale parę osób znowu chce zgłosić sprawę więc może coś się ruszy. Z całego serca odradzam:)
S3 2016-02-09 23:17:24
dobrze powiedziałeś "prywatna". Dostajesz kartę LuxMEDu i możesz iść do lekarza specjalisty i sobie z nim pogadać. Leczenie już nie podlega pakietowi jaki "dostajesz" od firmy. Plus jest taki, że nie czekasz w kolejkach do lekarza pierwszego kontaktu w NFZ.
spawacz 2016-02-19 17:08:43
znowu aktywny PR kogoś z biura i jakieś brednie :) jak widzę że piszą o szkoleniach, rozwoju, doświadczenia to znaczy że trzeba omijać z daleka.

spawałem tam próbkę i koleś też, totalna olewka, gość gdzieś łazi, sprzętu nie ma..., no jedno gość powiedział - metry metry metry, nie polecam
spawacz 2016-02-22 19:54:53
moja opinia tylko z perspektywy testowanego spawacza, to co jeszcze widziałem to ładną nową halę, ładne biura(choć szafki na ubrania dla mnie nie było), i biurowych kręcących się po hali w ilości prawdopodobnie 47,5% do 52,5% fizycznych :) i podobno wszyscy spawacze przez pośrednictwa pracy,

spawacza szczególnie "dostęp do najnowszych technologii z dziedziny budowy maszyn" nie interesuje, a w Polsce to często szkolą jak nie zgodnie z technologią osiągnąć maksymalny zysk :)
spawacz 2016-02-22 20:04:12
więc wpis @max - a, moim zdaniem aktywny PR :) oczywiście jednego na 1000 spawacza przy zatrudnieniu może interesować:

"ze oferują włąśnie szkolenia, pakiety świadczeń ale dają dostęp do najnowszych technoligii z dziedziny budowy maszyn."

to już spawacz który będzie to czytał oceni czy takiego wpisu jak ten @max mógł dokonać spawacz
OMG!! 2016-02-25 14:20:51
"Firma na pewno nie może być na tyle zła jak wy mówicie, a to dlatego że jest to firma z branży elektronicznej, o czym mogą świadczyć oferowane stanowiska takie jak Konstruktor Elektryk Automatyk,, na takich stanowiskach na pewno praca nie jest zła, Nie łatwo też się przebić no ale jak ktoś ma pojęcie to da radę." Jak ja kocham takie opinie facet który nie pracował w rockfin jest przekonany że ci którzy tam pracują kłamią albo wyolbrzymiają na podstawie tego że: OFERUJĄ STANOWISKA KONSTRUKTOR / ELEKTRYK/ AUTOMATYK a skoro mają takie posady :D to przecież to nie możliwe żeby tam było słabo tak :D ?? Hahahaahhaha Logika co najmniej dziwna i nie był bym zaskoczony jak by była opinią "kierownika" .
Thjob 2016-03-06 21:48:51
Witam czy ktoś na forum może powiedzieć o zarobkach w firmie stanowisko spawacz mag specyfika pracy profity jeśli takie są atmosfera kierownictwo i szkolenia jak wyglądają ewentualnie podwyżka na jakich warunkach Miasto bydgoszcz
jjjjaaaaa 2016-03-13 13:29:28
Przyjmują kobiety?Pracują tam jakieś?
gość 2016-03-18 14:18:26
@jjjjaaaaa .a na jakich stanowiskach?
qnas 2016-07-04 21:34:27
przeglądając kilka różnych ofert pracy na ich stronie chciałbym się spytać bo zauważyłem, że prywatna opieka medyczna i ubezpieczenie jest oferowana tylko kandydatom na "wyższe" stanowiska, natomiast pracownikom fizycznym już się to nie należy ???
qnas 2016-07-06 20:29:11
ale na stronie firmy jest inaczej np: na mistrza, kierownika, konstruktora, inżyniera... - oferują, a na malarza, na spawacza, na ślusarz narzędziowego, na montera hydrauliki siłowej -nie oferują
Marta M. 2016-07-22 15:56:09
Panie Inżynierze,
Pomijając stylistykę postu, zastanowiłabym się nad podawaniem nieprawdziwych informacji. Ilość cyfr na umowie o dzieło jest do sprawdzenia i udowodnienia. Kompetencji też lepiej nie oceniać zwłaszcza, że żadna z przeprowadzonych analiz, w tym Pańska, nie przyniosła odpowiedzi na nasze pytania.
W razie pytań proszę o kontakt. Wierzę, że nadal go Pan ma.
3
Micky 2016-07-31 11:59:19
Sądzę że firma (pracownicy) działa tak żeby odpowiedzi i rozwiązania nie było i tak kręci się praca a pracodawca płaci lub pobiera się środki z UE
welder 2016-09-09 16:40:21
Jakie stawki sa dla spawaczy ? Nie wiem czy oplaca mi sie tam jechac...
Wojtek 2016-09-15 09:22:57
Czy jest mozliwosc zatrudnienia sie jako spawacz tig bez doswiadczenia w rurociagach? Np. jako monter z przyuczaniem do pracy spawacza i jak osiagne wymagany poziom przejscie na spawacza? Mam dwuletnie doswiadczenie w spoinach pachwinowych i doczolowych na przetop, ale niestety nie rurociagi. Bardzo szybko sie ucze, mam wyksztalcenie srednie techniczne, oraz duze zdolnosci manualne.
mrau 2016-09-15 23:12:13
Skoro trafiają się zarobki na poziomie 3700zł to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A socjale?
Inżynier mechanik 2016-11-26 14:40:55
Nie polecam firmy dla młodego inżyniera z jakimś doświadczeniem... wymagają wiedzy z zakresu wszystkiego, ponadto szedłem na rozmowę do Pani Anety Ilczuk jako młodszy zastępca inżyniera projektu a zaproponowano mi 3 miesięczny staż na produkcji przy cięciu rur... jest to jakaś kpina... Ponadto zapytali się ile chce zarabiać no więc na początek skromne 2700 zł to Pani prowadząca rozmowę powiedziała że po stażu to ich chyba zabije ceną. A więc podsumowując, jeżeli nie masz żadnego doświadczenia idź i zapierniczaj na produkcji może się nauczysz obsługiwać suwmiarkę i grzebień do mierzenia skoku gwintu, a jeżeli masz już wiedzę z obsługi tych przyrządów to odradzam :)

NIE pozdrawiam firmy Rockfin :)
1
Dhg 2016-12-07 07:24:01
Dramat.
Mobing , bat , zarobki słabe, traktowanie przez przełożonych karygodne. Psychologia korporacyjna "mało mało, szybciej , wiecej"
Brak jakichkolwiek możliwość rozwoju. Jeżeli zdobędzie się doświadczenie ..jakimś cudem.... nie ma co liczyć na podwyżkę. W tej firmie można by nakręcić "Ja robót 2".
1
bestia 2016-12-07 15:32:09
Pracownik zastraszany zwolnieniem na codzien.spawacz monter szlifierz sprzataczna jednym etacie 15 za godzine kpina ...znany tekts ze pracownikow to maja kolejki za brama.wieczne klamstwo chastwo i zero szacunku do pracownika.okres probny trwajacy pol roku a czesto i wiecej na smieciowj umowie lub na czarno
.odradzam
1
Zostaw swoją opinię o Rockfin Sp. z o.o. - Chwaszczyno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rockfin Sp. z o.o.