brak logo

Ruukki Polska

Oborniki

Opinie o Ruukki Polska

rogoznianin 2012-01-11 09:44:46
Witam,
Mam zazmiar aplikowac na stanowisko technologa na wydziale plyt?warto?
pozdrawiam
nimek 2012-01-22 09:40:59
Jak chcesz się psychicznie wykończyć to aplikuj.
Tam nie ma nic normalnego. Miej tego świadomość !!!
I nie szkoda Ci życia? Tam nie popracujesz długo.








skandal 2012-01-22 09:58:07
To co sie dzieje teraz w tej firmie to jakaś apokalipsa.
Kradzieże, aresztowania i hańba !!!
Przewodniczaca Związków Zawodowych niejaka obrończyni praw załogi najpierw wyprowadzona z firmy w asyście Policji potem kolejne dwie osoby, zwonlniona dyscyplinarnie z pracy !!!!
To tylko w tej firmie tak może sie zdarzyć !
Ja nie wiem, ale za takie rzeczy to bym wyrzucił Personalnego z firmy. Hańbimy się wobec naszych klientów, nie tylko jakością naszych produktów lecz również takimi scenami.
Czy tego nikt w Korporacji nie widzi !!!
Gdybym znał angielski to chętnie napisałbym do Finlandii jak ta firma od środka wygląda !





hary 2012-01-28 16:41:56
A jak wygląda robota na wydziale Metals, albo na magazynach?
Wodzirej 2012-02-05 21:41:45
To co się dzieje w tej firmie, można porównać do czeskiego filmu.
Śmieszne slogany, wygórowane słowa w czasie spotkań kierownictwa z produkcją, wszyscy się radują nie wiadomo z czego? Kradzierze ?? bez komentarza. Fajnie tu jest polecam jeśli chcecie napisać scenariusz filmu - dramatu, komedii nawet materiał na sensacyjny z nutką farsy w finale znajdziecie!!! Naprawde ciekawe doznania warte każdego dnia w Finsko - polskim cyrk :) ahh...... co tu pisać widzieliście film "Piłkarski Poker", ".....trzej przyjaciele z boiska....." i wszystko jasne.
4
Ciekawski 2012-03-12 20:17:53
Hej koledzy, Nikodem Dyzma? Pan [usunięte przez administratora] oczywiście, słyszałem że wraca, prawda to czy plotka? Macie jakieś informacje ?
Z nim było fajnie na wydziale płyt, nigdy się tak nie uśmiałem jak był ten kolo od kontroli jakości, ubaw był po pachy :)
Pozdrawiam
ja 2012-04-09 22:36:25
mimo upływu 3 lat mojej nieobecności nic się nie zmieniło
gdzieś trzeba pracować ale ......brak słów
ja 2012-04-10 14:06:31
ja - 2012-04-09 22:36:25

mimo upływu 3 lat mojej nieobecności nic się nie zmieniło

gdzieś trzeba pracować ale ......brak słów
i chłopaki powodzenia na \\\"wagonach\\\" :-))
heniu 2012-05-07 11:08:12
Widzę, że poszukują osobę do kontroli jakości. Jak tam jest? Warto składać papiery?
zainteresowany 2012-05-09 15:08:05
hej! a jak jest na magazynie? mozna zarobic? jaki jest system pracy? rano, popołudniówki i nocki?? chce aplikowac na magzyniera wiec prosze o szczere odpowiedzi.
Rasowy sztaplarz 2012-05-09 15:48:21
Hahahaha ... Śmieje Ci się w twarz :) Poszukaj czegoś innego, jeżeli chcesz być wynajmowany przez ruukki to idź, umowy o pracę od nich nie dostaniesz tylko od ksservice, miesięczne i dwutygodniowe umowy z 3-dniowym i 7-dniowym wypowiedzeniem. Zarobki na magazynie pewnie zaczynają się od 10-11 brutto, Praca 3 zmianowa albo dwu ale po 12 godzin zależy od sezonu :) Ogólny wyzysk pracownika, najlepiej żeby kandydat nie miał[usunięte przez administratora] i nie mógł siedzieć nawet przez minutę żeby odsapnąć, tylko stać i robić! ! ! Na magazynie są na szczęście przerwy nie to co na wydziale płyt. Pan [usunięte przez administratora] ma swoje marionetki i swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] *owł*azki i swoich informatorów. Lepiej idź do jakiegoś prywaciarza i uciekaj jak najdalej tego zakładu.
1
Inżynier 2012-07-16 13:38:45
Hej, jakie są zarobki inżyniera na starcie w Ruukki?
Czy jest warto składać aplikacje do Ruukki na stanowiski inżyniera?
Domyślam się że wszystkie negatywne opinie są od ludzi z produkcji a jakie są opinie ludzi pracujących na stanowiskach inżyniera?
Pozdrawiam
ktos 2012-08-31 14:36:32
Zarobki inżyniera są uzależnione od doświadczenia i zależne od stanowiska na które aplikujesz.
Ogolnie możesz liczyć na 2400 do 3000 jesli jakies stanowisko kierownicze to 4 z przodu
Pozdrawiam
1
ciekawski 2012-11-10 22:32:42
Chciałbym dowiedzieć się, jakie są zarobki na spawalni dokładnie mistrza.
Pytam, ponieważ aplikowałem na ogłoszenie i chciałbym wiedzieć ile mogę się spodziewać.
Dziękuje z góry za odpowiedzi.
Kadrowy 2013-04-16 21:06:35
Ja jestem zadowolony :)
wro 2013-05-16 18:01:07
jakie zmiany od 1 czerwca ?
zordon 2013-05-16 22:57:58
raczej zadne .. a na co liczysz ?
emu 2014-03-02 18:21:08
a co po naszym przejęciu? Czy ktoś jak będzie (ale szczerze)
Smutas 2014-03-23 10:50:26
Tegoroczna Budma to porażka. Nie dla wszystkich jednak.
Firma Włozamot znowu w przodzie. Złoty Medal !!! Piękne płyty,....
Tylko chylić czoło, to tylko zasługa naszego Dyrektora którego nie umiano uszanować !!! Szacunek Panie Zdzisławie ! SZACUNECZEK !
szukaj znajdziesz 2014-04-02 21:51:35
Same narzekania, chętnie porozmawiam z oparatorami maszyn, naprawdę nie wszędzie jest tak źle, trzeba mieć umiejetności i chęci do zmian nie wszędzie pracuje się przez pośredników :)
samnasam 2014-04-04 21:27:57
panowie co wy wiecie o firmie Ruukki,moge powiedziec tylko tyle ze u pana G.M pracowałem kilka lat.Teraz jestem pracownikiem wydziału Metals i już sie przekonałem że to całe Ruukki to wielki kołchoz.Wierzcie że tak poj.... ludzi w sensie kadrowym to jeszcze nie widziałem,chyba wiecie o kim mowa.Dla przypomnienia jest to tak zwany brzydal można tez mówić (parch)mowa o (usunięte przez administratora)wieczne wymyślanie i wogóle.Już nie wspomnę o chłopakach z mag. biedne chłopaczki latają pod wodzą Adolfa.prawdę mówiąc jakby otwierali oświęcim to ten delikwent zapewne miałby stanowisko dyrektora.jak pierwsza zmiana tak i druga pod wodzą jak oni to nazywają Lidera.Szkoda mi tych chłopaków jak się na to patrzy.Ale takie są realia w firmie Ruukki.Pozdrawiam
werka 2014-07-28 13:39:29
A czy ktoś może podzielić się opinią na temat pracy w biurze?
rozczarowanie 2014-10-17 12:40:55
Niestety patrzac na brak polityki kadrowej, ktora sprowadza sie do wyzysku i komuny musze stwierdzic, ze nie jest to przyjazna do pracy firma. Pelno w niej przeciwienst: z jednej strony slogany i obietnice, a z drugiej zwyczajne oszukiwanie. Kazdy kto mial przyjemnosc z kierownikiem kadr w Obornikach byl potencjalnie oszukany, a znajac kilka tego typu ptzykladow moznaby stwierdzic, ze facet powinien juz dawno temu trafic kilka razy do sadu pracy i dostac wyrok zakazu wykonywania pracy na stanowiskach menadzerskich. Niestety jest na to przyzwolenie od dyrektora zakladu i jego przelozonej, ktorzy tworza wspolnie uklad trzymajacy wladze. Caly ten uklad polaczony z kolesiostwem, mobbingiem i podejsciem do pracownikow spoza ukladu prowadzi do wyzysku, powrotu do komunizmu i oszukiwania pracownikow. Nie znam Finow ale patrzac na ich slogany uwazam, ze nie maja pijecia co tutaj sie dzieje bo nigdy by na cos takiego nie pozwolili.
Konczac temat rozumiem ludzi, ktorzy sie na to godza bo nie maja czesto innego wyjscia ale gdzie sa urzednicy panstwowi, ktorzy ten uklad powinni rozbic.
duch 2014-11-02 19:28:44
Ruukki w Obornikach to nie ta sama firma co kilka lat temu za dyrektora fina :) Ilki :) Wspominam ten kabaret z uśmiecham, jak szedł do kierownika pewnego wydziału ( wtajemniczeni wiedzą) aby go zwolnić a ten uciekał oknem potem pchał swój samochód spod biura bo ten nie chciał zapalić.... albo jak wpadał na wydział i uczył szlifować spawać :) to były czasy teraz to niestety stara ekipa żarówek i pachołki rządzą tą firmą. Jak nie dobry znajomy, to kumpel od prezentów na drugie śniadanie hehe tak!! tak! tak można zostać kierownikiem :) a pracowników tymczasowych i to w oficjalnym mailu do podwładnych nazwać niewolnikami:) Albo pozakładać kamerki i co chwile sprawdzać co robi upatrzony pracownik do odstrzału, i niech spróbuje na chwile usiąść. Co do działu kadr... tam już nie ma z kim rozmawiać najlepsze dziewczyny które były miłe, pracowite a przede wszystkim kompetentne już nie pracują, a Wiedzmin chyba zatrudnił jakieś Zombi które nie mają o niczym pojęcia. Co do płyty.. oni myślą że jest super towar hehe spotkałem ostatnio gościa z konkurencji i oglądałem ich nowości, lepiej niech SAP ( chyba tak to sie pisze, zamknie ten wydział zostaliśmy lata ale to lata świetlne za tym co jest dostępne u konkurencji.
2
rah 2014-12-10 11:03:49
tzw menadzera HR Michala Sad. i tzw menadzera WKS Marka Andrz. to nawet nie chcieli do Amazo. jak skladali tam papiery jak szczury uciekajace z tonacego okretu okupowani, ze idzie nowe :) :) :)
2
youtuber :) 2014-12-18 18:55:55
hehe ale filmik na you Tubie z Mareczkiem kierujący tak ogromnym zakładem konstrukcji w tej części Polski Buachacha posikałem się ze śmiechu jak to oglądałem :) Kto to kęcił Gebels :)
Misiak 2014-12-20 11:23:45
Podaj link do tego filmiku, proszę !
hehe 2014-12-20 17:31:04
tu masz nazwę tego filmiku z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ruukki - 40 lecie produkcji płyty (wersja marketingowa)
Sami fajni komedianci w rolach głównych, filmu klasy B :)
Ale pan okularnik kierownik - wielkiej wytwórni konstrukcji hehe to jest mój faworyt na Oskara! W kategorii Prostaka roku!!
hehe 2014-12-22 18:19:51
od kiedy to nazwa najpopularniejszego portalu z filmikami to słowo niecenzuralne? chyba komuś z Rurkki ich własny film propagandowy przeszkadza?
szraplarz 2015-01-14 20:19:21
Co ty robiłeś u G M, chyba lizałeś posadzki na miotle, bo tam liczą się tylko metry, więc praca na kino jak automat, a teraz trafiłeś na wydział który wymaga myślenia i nie dając rady próbujesz swoje żale jakoś ukoić.
1
mj 2015-03-18 13:09:06
czy ktoś słyszał że do Rukki w obornikach będą wozić pracowników na koszt firmy?
Borat 2015-03-24 21:47:39
Ta i jeszcze drinka z palemką dadzą ci przed pracą, abyś był zrelaksowany
pracownik 2015-04-13 07:16:15
(usunięte przez administratora)za 1500zł......
Haha 2015-08-19 08:43:13
Kierownik 4000zł???hahah aż żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska to pracownik w takiej firmie powinien tyle zarabiać....
operator 2015-10-19 20:42:14
zawsze obiecują ze soboty i niedzele będą wolne i co nic zawsze po 12godzin PIP ma to tylnej części ciala tylko się liczy S 5 a kierownik jest jak perfekcyjna
operator 2015-11-05 14:12:06
kotypojechaly/PIP/mychy rzadza pracowników maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grafiki jeszcze gorsze ludzie jak długo jeszcze edziemy to tolerować my się u nich nie liczymy murzyni maja lepiej bo maja zasiłki lepsze niż my pensje opanujcie sie
kandydat 2015-11-13 12:41:22
Żenada ....piętnastu ludzi na produkcji(wydział Metals) pracuje na piętnastu obiboków w biurze....takiej firmy jeszcze nie widziałem...mistrzostwo świata.
pierdolicie głupoty 2016-02-25 15:52:07
dynamicznie kosztem zwykłych pracowników.....teraz Ukraińców ściągają bo skończyły się czasy pracy za jałmużnę,a ci kombinatorzy będą za 7 z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale przy okazji pół zakładu mu wyniosą hahha.....brawo panie Murawicz hahha trzymaj tak dalej....
Pytający 2016-03-07 16:32:40
Co tam się u Was dzieje?? Podobno szefa Davida już nie ma? Szukają następców za niego. To teraz będzie lepiej, chyba...
polityk 2016-03-08 10:03:45
Nie tylko Dawida już nie ma ale Murka i Gerarda tez. Niedługo wezmą się za resztę ekipy. Czas wielki zabrać się za ekipę z metalsów tz Adama i tych nierobów dwóch Przemków F.... K.... Przed awansami nic nie robili a teraz wielcy mistrzowie. To sa kpiny co się dzieje tez na metalsach.
4
michaś 2016-03-13 08:10:15
Szkoda Pana Murka. !!! Teraz będzie tylko gorzej !!!
1
Kunta 2016-03-17 19:04:46
Bardziej szkoda jest zeszłorocznego śniegu
1
wielo letni mag 2016-03-20 23:04:54
Jak bym wiedział że te snoby wreszcie polecą to bym sie nie zwalniał po tylu latach pracy w tej durnej firmie
1
wielo letni pracownik 2016-03-20 23:11:45
A czy największych złodzieji zakładowych ps. rogacz i jego przyboczni z marusiem na czele też wywalą na zbity pysk ???
3
Al Bundy 2016-03-29 18:30:13
Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie ............
były niewolnik ruukki 2016-04-13 20:03:15
Tak zostaniesz przeszkolony jak pracować wszystkie łikędy po 12h tak abyś nie miał czasu na rzycie prywatne a zarobki przeciętne , no i jeszcze będą cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku i winić za każdy postuj lini . Zastanów się tylko dlaczego oni ciągle szukają automatyka ?
bykuMirek 2016-04-25 20:43:27
siema, ej a jakie tam stawki proponują?
John 2016-08-16 22:37:48
Jak wygląda praca w dziale R&D? Obecnie poszukują do tego działu inżyniera. Prośba o opinię.
Dzięki.
Bolo 2016-09-26 18:32:54
A jak na magazynie bo widziałem oferte pracy
Ilka 2016-10-20 21:12:53
A kogo mieli awansować? Może tego orła z Wronek, co wyleciał z magazynu wtajemniczeni wiedzą za co.
1
Zostaw swoją opinię o Ruukki Polska - Oborniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruukki Polska