brak logo

per kristian tranberg

Lillehammer

Opinie o per kristian tranberg

000 2016-11-19 18:26:51
Najlepszy komentarz jaki tu przeczytałem ! Zgadzam się w 100 % z TOBĄ ! A z tą lektura to strzał w 10 hahahaha ubaw po pachy hahaha
10
po rozum do głowy 2016-11-21 12:12:18
Lepiej sie skupcie na poprawie sytułacji w firmie niz nad tym co kto napisał stylistycznie.żenada
2
0909 2016-11-21 17:27:34
Ty gościu idź lepiej po rozum do głowy i lepiej powiedz mi co to znaczy SYTUŁACJA ha ha ha co za kur.... głąb kapuściany ha ha ha a myślę ze sytuacji w firmie nie trzeba poprawiać tylko zwolnić takich degene..... jak TY hahaha ! ps: a skupić to się skup jak będziesz robił kupę hahaha
14
internowany 2016-11-21 18:22:11
Ty żenada nie wciskaj tu nam na siłę analfabety na przywódcę bo już takiego raz przez płot przerzucili sam wiesz jak to się skończyło. Ale jak już masz parcie na ten temat to przerzuć go tylko od strony Mjosy i nie zatrzymuj niech sobie idzie zrobi dobrą przysługę sobie i nam. A jak będzie tak szedł
to daj mu dobrą radę niech nazbiera sobie kamieni po drodze to nie będzie się musiał długo męczyć : )
11
do pracy rodacy haha 2016-11-22 19:19:31
Jest poruszenie,ta Ułanska fantazja hahaha
Kogoś boli.
2
pracownik firmy 2016-11-22 20:33:36
no wlasnie do pracy rodacy a nie narzekac- dotyczy sie to tych co narzekaja -moja zona pracujac w Polsce tez nie ma kolorowo i lekko u pracodawcy ale mniej narzeka jak wy faceci "niby"z jajami??? zachowujecie sie jak dzieciaki tylko chusteczki wam dac i pampersy zalozyc !
9
takie tam 2016-11-23 21:59:34
czytając wszystkie komentarze zastanawiam się czy analizujecie i oceniacie FIRME czy poszczególnych ludzi. obiektywnie patrząc to jeśli mogę ocenić firmę to nie można do jej funkcjonowania mieć większych zastrzeżeń. narzędzia mamy sprawne, prawie wszyscy mają ten sam sprzęt, auta też mamy takie same. nie możemy tylko narzekać. jeśli komuś skończyła się praca, łapka w górę i już jutro jedziesz na nowe miejsce pracy. wiec co możemy chcieć więcej?? mało tego chcemy wolne - karteczka i jedziemy. czasem zdarzają się wyjątki, ale to tylko odstępstwo od reguły. wiec na co narzekamy? nasz szef ? obym do końca swojej pracy zawodowej miał takiego, nie ważne czy to w Polsce czy za granicą. zepsujemy coś - no stres, potrzebujemy coś - zawsze OK, chcemy wolne - proszę bardzo. w telefonie na powitanie zawsze lekko łamane "dzień dobry" :-). wiec firma jest ok. to co wam/nam przeszkadza?? pewnie kierownik. tylko który bo mamy ich trzech. ten nasz na którego tak narzekamy to nie do końca jest taki jak go opisujecie. jakbym miał do upilnowania około 50-60-70 takich ludzi jak my byłbym jeszcze gorszy i bardziej wredny. ten chce to tamten tamto temu się to skończyło a ten chce pracy tego cisną buciki a innemu nie pasują nożyki ITD. wiec dalej zapytam gdzie jest problem. może tylko i wyłącznie my jesteśmy problemem. nic tylko się nakręcamy sprawdzamy narzekamy. wszyscy jedziemy na tym samym wózku i zamiast robić wszystko żeby ta firma jak najlepiej funkcjonowała to sami sobie kładziemy kłody pod nogi. widzisz ze inny robi coś źle - powiedz mu - popraw i niech ten wózek jedzie dalej. a u nas tylko telefony i śmiechawa jeden z drugiego. bo wszyscy jesteśmy fachowcami z najwyższej półki. wszyscy popełniamy błędy i dopóki nie zaczniemy pracować jak jedna firma tylko kilkanaście firm w firmie to dopóty będą zgrzyty i narzekania - na szefa, kierownika ITD. pewnie i przez to teraz mamy zwolnienia i oby to był koniec bo nie jest przyjemnie rozstawać się po kilku latach pracy i zaczynać wszystko od nowa. podsumowując moje wypociny - firma na piątkę - szef na 5+, kierownik OK. pracownicy - tu mamy wiele do poprawy. pozdrawiam i wybaczcie za błedy.
11
:) 2016-11-24 11:51:50
Wreszcie ktoś napisał prawdę!!
12
240 2016-11-24 19:29:24
Firma jest ok. szef PK i kierownik Zbyszek bardzo wpozadku
10
143 2016-11-24 20:36:28
Ja też uważam że firma jest ok aby tak dalej do emerytury.
11
Czesiek 2016-11-24 21:46:16
Dla mnie też jest ok A jak komuś nie pasuje niech jedzie do Polski tam będzie mu lepiej
11
plum plum 2016-11-28 09:24:29
o i już pojechał krótki mleczarz pseudo kierownik i w końcu ta firma odrzyje boże czemuś nas pokaral pseudo kierownikiem o tak wysokim ilorazie inteligencji którego nawet polskie mleczarnie nie chciały zatrudnić składamy również kondolencje żonie pseudo kierownika która musi najbliższe miesiące z nim przebywać składamy wyrazy współczucia Daltonom jego wiernym pieskom dla których skończył się czas pracy w najlepszych warunkach dla których IQ to żecz niewiadoma. boże gdzie takie przypadki się rodzą podejrzewam że na Kaszubach

11
wiem kim jestes ha ha ha 2016-11-28 10:40:27
on pewnie tez sie cieszy ze juz pojechal i nie bedzie musial patrzec na twoja falszywa morde. Boze czemus nas pokaral takim pseudo pracownikiem ktoremu zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska ze Daltony znaja sie na robocie a po tobie wiecznie sa reklamacje !!!! lepiej byc wiernym psem jak falszywym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ty
8
pluman plum 2016-11-28 11:11:05
o widzę że ruszyło wielkiego brata pseudo kierownika już broni Daltonow nie dość że mleczarz to jeszcze jasnowidz wie kto pisze ha ha ha dobre
10
plum plum 2016-11-28 11:22:19
dla przypomnienia w tamtym miesiącu pseudo kierownik weki brat zwolnił między innymi pracownika z 6 letnim stażem w firmie który znalazł się na robocie i pracował uczciwie a zostawił takich wielkich fachowców jak ...przypominam ich zawody wyuczone które mówią same za siebie. ...listonosz rzeznik marynarz kelner którzy ze stolarka mają tyle wspólnego co mleczarz ha ha ha i jak ma być dobrze w tej firmie
9
pluman plum 2016-11-28 13:20:43
witam was teraz mam dużo czasu to codziennie będę do was pisał odnośnie wielkiego brata pseudo kierownika i jego ukochanych pracowników
9
haha 2016-11-28 18:27:24
IQ to ty masz zerowe popatrz jakie ty błędy ortograficzne robisz.do szkoły to miałeś chyba pod górkę.
11
pracownik firmy 2016-11-28 18:43:23
jeszcze dobrze by bylo zeby taka gnide jak ty zwolnili ale najwyrazniej musi ci sie podobac w tej firmie skoro nadal tam pracujesz ! pochwal sie swoim wyuczonym zawodem i tym ze nikt w Polsce cie nie chcial zatrudnic bo o robocie masz takie pojecie ze mozesz tylko ze swoim zawodem na straganie pracowac ziemniaki sprzedajac
9
L F S R B C T P N N 2016-11-29 00:46:40
Pracuję u Peki żeby zarobić kasę, tylko z tego powodu jestem w Norwegii (jak większość z nas). A kasy potrzebuję nie z powodu, że mam taki grymas tylko dlatego, że mam w Polsce żonę i dzieci do utrzymania..
To "nasze" firmowe forum stało się miejscem do obrzucania innych łajnem i pielęgnowania konfliktów. Super! och extra! ..a kolego jeden z drugim pomyślałeś jakie są tego skutki na teraz i co może stać się "jutro"? Napiszę Ci, ale czytaj uważnie bo piszę tutaj pierwszy i ostatni raz.
Pierwszy możliwy skutek to szukanie winnych przez Zbyszka lub Pekę na oślep w wyniku czego ktoś niewinny, normalny może stracić pracę (lub już stracił)..
Drugi skutek -atmosfera w firmie (wiec i sama praca) robi się nieprzyjemna -niby nic takiego ale jak wiesz praca to większa część naszego życia..
Kolejny skutek: pisząc personalnie o ludziach z którymi pracujesz nie zbudujesz w nich przyjaciół a wrogów - a im więcej wrogów posiadasz tym gorsze jest TWOJE życie. Nadążasz?

Do osób które już nie pracują: idź do przodu -nie patrz w tył - w takiej pozycji nie obserwujesz co dzieje się przed tobą ..możesz wdepnąć w.. już cię tu niema, więc zapomnij i do przodu!

Do przyszłych pracowników: -kasa jest na czas, -umowy są 100% legal, -warunki mieszkaniowe mogły by być lepsze ale jak chcesz to idziesz gdzieś na wynajem i masz lepiej (w okolicy nie jest drogo jak na Norwegię), -wynagrodzenia od 169 do około 190nok, +feriepenge, zwroty, kasa na dzieciaki, -właściciel jest Norwegiem i dosyć dobrze rozumie i gada po Polsku, kierownik Polak -czasami nerwus ale pomoże jak potrzeba, -większość załogi to świetni ludzie a tylko niewielka część pielęgnuje afery i konflikty bo nie mają żadnych zainteresowań, pasji ani wizji przyszłości..
Pozdro i żegnam
Zwykły pracownik "pegerus"
17
były pracownik 2016-11-30 11:39:06
pracownik o numerze 240 tak zwany listonosz największy dupowla......z w firmie donossiciel
2
Max 2016-12-14 06:24:07
Uuuu
Max 2016-12-14 06:38:05
Stary wódki się z tobą napije "DALTONY"wiesz z kad ta ksywa bo kolorów nauczyli się dopiero w wieku 25lat robiłem z nimi i muszę przyznać że naprawdę robią robią szybko ale co z tego jak po ich robocie nic się nie trzyma kupy wchodzi po nich następna ekipa która musi praktycznie wszystko poprawiać po co firmie tacy pracownicy nabijaja tylko godziny na robotach
6
Max 2016-12-14 07:09:34
Pracownik z 6 letnim starzem???wiem o kim mówisz i wiem kto do tego przyłożył rękę "DALTON"Sam osobiście słyszałem co o tej osobie mówił do znanego nam kierownika w szoku bylem jak widziałem co DALTONY robią nie trzeba być fachowcem żeby wiedzieć że do stawiania jakiej kolwiek ściany przydatna jest poziomica oni o tym zapomnieli jednak nasz kierownik nie przyłożył ja do ściany i zapytał kto to tak zpier...!!!!!odpowiedz "DALTONA" byla dla mnie szokująca wszystko zgonili na pracownika z 6 letnim starzem i mało tego przyjechał młody lepek na robotę parę dni w pracy sam widziałem jak chłopak się starał zajmkwolo mu troszke więcej czasu niż doświadczonym pracownikom ale robił wszystko tak dokładnie że naprawdę miło było patrzeć jak to robi wydaje mi się że DALTONY czując zagrozenie( nie wiem czemu)Nagadali takich na chłopaka takich głupot że kierownik stwierdził ze porobi do listopada bo ma jakiś romans do niego!!!!dawno chłopaka nie widziałem więc chyba już nie pracuje pytam dlaczego? Bo DALTONOM NIE PASOWAL??
7
Max 2016-12-14 07:18:39
143 jak możesz pisać że firma jest ok?musisz krótko pracować
4
Max 2016-12-14 07:37:39
PRACOWNIK!!!! jak można pisać że kierownik jest w porządku traktuje Polaków jak szmaty a nie daj Bóg jak coś ci się stanie w pracy(złamany palec ucięty palec itd) uslyszysz jedno od kierownika jedziesz do polski żadnych zwolnień lekarskich nie tolerują a jak przyniesiesz to w najbliższym czasie zwolnią cię bez mrugnięcia okiem ale jest jeszcze bossss dusza człowiek od którego uslyszysz"jedz do polski jak się naprawisz to będę miał dla ciebie pracę"PK Dusza człowiek który twierdzi że nie mozesz iść na żadne zwolnienie lekarskie bo jak nie pracujesz to nie należą ci się norweskie Pieniadze RASISTA to właściwe okreslenie dlatego czlowieka
6
Max 2016-12-14 08:18:18
Fajnie że potrafisz się przyznać że jesteś pegerusem Super masz jaja wymieniłes parę skutków ubocznych jakie mogą mieć miejsce za to że ktoś napisze parę słów prawdy a to że zwolnią nie winna osobę to swiadcz tylko o firmie i ludziach którzy nią zarządzają
Do Przyszłych pracowników jeżeli lubisz jak cię szmaca ponizaja lub ci ublizaja to kasa jest spoko mieszkanie jak zapewniają to zwykły kurnik do którego wrzucono lurzko jeżeli chodzi o umowę to jest bo jest w razie jakiego kolwiek wypadku jedziesz do polski i leczysz się prywatnie na swój koszt jeżeli chodzi o zwroty czy kasę na dzieciaki to w każdym państwie to dostaniesz o ludziach co mogę napisać to tylko jedno w obcym kraju na tyle Polaków którzy tam pracują w tej firmie może 3-4 spotkałem spoko reszta zawistne swinie za parę groszy jaja na sucho dadzą sobie ogolić
7
Baj 2016-12-14 14:06:20
Nie wiem czemu są wogole negatywne opinie bo firma jest naprawdę naprawdę ok Stawki super sam niedawno pracowałem za 90 koron w Oslo a teraz mam w firmie 195 kr i spałem na podłodze a teraz mam łóżko internet i jest mi ciepło dodam ze i prysznic gorąca woda jak będzie mnie stać na wynajem to sobie wynajmę wolna wola mi się tu podoba jest super a ty Max idz się nachlac bo trzeźwy to ty nie jesteś i majaczysz.
7
Czarny 89 2016-12-14 14:41:19

Masz racje Robert.B ja tez pracuje w tej firmie jest ona wzorem dla innych pseudo firm dzięki ze trafiłem do tak wspaniałej firmy mam tu kumpli czego chcieć więcej a ty Max jak nie masz pracy to zgłoś się do stajenki zbliżają się święta to dorobisz jako osioł swietnie się nadajesz bo rozumu to ci brakuje a raczysz jak stary osioł.
7
997 2016-12-14 14:50:18
Jak Max ma na tyle odwagi to niech powie daltonom prosto w oczy co do nich ma a nie się popisuje w internecie.brak mu jaj i tyle
8
Tadek.Z 2016-12-14 14:52:21
Muszę i ja coś dodać jestem góralem a powiem wam ze fachowiec ze mnie nie byle jaki złota raczka stawiam chałupy ze jeno chuczy w firmie jeste naprawdę doceniony przez szefów jak i kolegów za to im dziękuje z góry. Byle do świat hej góralu hej trzymaj się Max i pocałuj mnie wież gdzie.
7
Zbyszek.W 2016-12-14 15:04:43
Ja tez się dopisze bom ja tez gorol jak tadziu razem robimy w tej firmie i co wam powiem to wam powiem firma jest pikna i tyle hej góralu hej
6
Sławek.W 2016-12-14 15:19:22
O widzę ze koledzy piszą z domku co razem mieszkamy wiec i ja dodam ze niby ten zły pseudo kierownik to pomógł mojemu bratu i załatwił mu robotę co brat się cieszył to mowię wam w życiu nie widział takiej góry pieniędzy.Licze na to ze przyjedzie w przyszłym roku i sobie zarobi znowu pozdrawiam kierowniku.
6
Tayson 2016-12-14 15:27:42
A listonosz to żaden donosiciel super kolega zawsze uśmiechnięty i życzliwy jak trzeba to i pomoże prawdziwy Polak.Trzymaj się.
5
PK Zbyszek Keneth Rune Tommy 2016-12-14 18:41:15
Wszyscy macie k.u.p.k.ę w głowie ;) pozdrawiam
4
MARCIN.I 2016-12-14 19:48:16
To i ja się dorzucę nie jestem stolarzem z łapanki znam sie na stolarce ale szczerze to w lepszej firmie jak do tej pory to nie pracowałem jade na wolne kiedy chcę praca jest ok miła atmosfera. Zresztą wszyscy na nią pracują. Ściągnąłem do tej firmy 4 najlepszych kolegów z dawnej firmy oni też są bardzo zadowoleni że tu pracują. Ach aby tak dalej i emerytury się doczekam też pozdrawiam chłopaków z firmy.
6
STEIN 2016-12-14 20:32:11
Ja też jestem wdzięczny firmie PK i kierownikowi Zbyszkowi.P dali prace dla taty a to bardzo pomogło rodzinie w Polsce z pensji na zycie nie starcza aby przezyc a tu jedna pensja to tyle co rok w Polsce. Co do firmy to również nie narzekam jest miła i ciepła atmosfera. Ostatni rok to same sukcesy w moim życiu.
4
??? 2016-12-14 21:27:12
Tak właśnie jest jak pisze Max . A dla nowych pracowników fachowców , omijajcie tą ( FIRMĘ ) z daleka !!! . Jak macie szacunek dla samego siebie. Ja byłem świadkiem jak odesłano jednego pracownika szybko do domu , powód pęknięta twarz nadająca się do szycia i zero pomocy . Bilecik i do domku taka była udzielona pierwsza pomoc. A te świetne opinie z podpisami osób które bardzo dobrze znam to nic innego jak wpisy piesków Zbyszka.P . PS. Jak będę miał więcej czasu to napiszę co wyprawiają z nowymi pracownikami ( manipulowanie ,podkładanie świń, itp , {a mają taką wprawę ojjj przez tyle lat to się wyrobili } ), kto jest pieskiem i jakie miejsce zajmuje w hierarchi klubu Zbyszka .P
5
Ciupaga 2016-12-14 21:31:12
Wiesz co Stein ja też napisze jako twój wujek jestem tobie wdzieczny ze załatwiłeś mi prace w tej firmie.
Razem w trojkę to lepiej byc nie może mamy prace i co tu narzekać. Kasa zawsze 25 kazdego miesiaca. A takich jak Max, Zawiedziony itp to nam nie potrzeba jak chcą szukac sensacji to nie na tym forum i tej firmie.
6
55 2016-12-14 22:01:46
Ty doktorku jak twarz moze byc pęknieta i nadajaca sie do szycia co za końował z ciebie harward kończyłes co . A ten ryj to chyba z przechlania miał rozwalony co czy był taki mądry ze w pracy gwozdzie wbijał tym zakutym łbem. A ty czyim jestes kundlem co od pieskow to wara ok. Świnie to ty chcesz podlożyc tej firmie manipulujesz wpisami na forum oj masz wprawę . Wyrobiłes sie masz wprawe co nie. Nie pierwszy to twoj wpis na tym forum co. Dobrze ze sa jeszcze tak uczciwi pracownicy jak my co piszemy prawdę. I jeszcze jedno co to znaczy nick ???
6
??? 2016-12-14 22:43:58
Ty to już nawet nie wiesz co to słowo znaczy (prawda).
4
pracownik firmy 2016-12-14 22:48:17
cale szczescie ze tobie podlozyli swinie i juz nie pracujesz w tej firmie. Chlopaki eliminowac z firmy takich pasozytow jak MAXIO ! A swoja droga maxiu ten Pan ktorego jak powiadasz trzeba bylo szyc ha ha ha to wyolbrzymiasz z tym szyciem, limo mial bo sie po pijaku wywalil ledwo co przyjechal do pracy a dzien w dzien nachlany byl dlatego dlugo nie pracowal - ciekawe czy ty bedac pracodawca bys trzymal w firmie alkoholika ktory nawet nie byl w stanie do pracy wstac jesli tak podesle ci pare osob z izby wytrzezwien moze bedziesz mial dobre serce i zatrudnisz ich idioto !
5
Junior 2016-12-14 22:49:58
Brawo max!!!napisałeś co trzeba żeby elita kierownika się ujawnila dobre pieski
2
Prawda boli 2016-12-14 23:26:13
Burki donośnie szczekają , wręcz ujadają , bronią swojego Pana . Ale pieski to jest obraza dla tak szlachetnych zwierzaków, ja bym ich porównał do tego kim i czym na prawdę są ................ :)*
5
pracownik firmy 2016-12-14 23:41:53
jak dla mnie jestes zerem i nie masz jaj skoro nie chcesz ujawnic kim jestes pewnie sie boisz bo to jakas ciota z ciebie i kazdy by cie wysmial ze to taka buraczyna pisala -takie fantastyczne historie i do tego podszywasz sie pod kilkoma nickami ha ha ha zal mi takich idiotow jak ty Ps: buziakow nie wysylaj bo gejem nie jestem !!!
4
??? 2016-12-15 00:02:28
Akurat piszesz nie o tej osobie która potrzebowała pierwszej pomocy, podpowiem jak miał na imię Tomasz, twarz wymagała szycia bo teraz ma dość durze blizny. A to co wyprawiacie u PK w firmie to sam swoim wpisem potwierdzasz , cytuję : (cale szczescie ze tobie podlozyli swinie i juz nie pracujesz w tej firmie. Chlopaki eliminowac z firmy takich pasozytow jak MAXIO !) Widzę że jesteś bardzo inteligenty , tylko masz problem bo nie jestem jedyną osobą która robi tu wpisy
5
pracownik firmy 2016-12-15 10:22:19
pracuje w firmie prawie od samego poczatku i na 100 % w zyciu nie bylo takiej sytuacji wiec widze ze fantazje masz niezla a twoje wpisy to bajki wiec nie ma sensu z toba dyskutowac skoro piszesz klamstwa. a jesli tak to ciekawi mnie co bylo przyczyna jego kiepsko wygladajacej twarzy bo w pracy nie slyszalem zeby kiedykolwiek sie komus cos z twarza stalo :) pewnie popil wkur.... kogos i po ryju dostal :)
5
Marian 2016-12-15 14:50:08
No to i ja się dopisze pracuje w garażu jako lakiernik i mechanik prace to mam lajtowa blisko pokoik to siedzę sobie na Facebooku i pisze kiedy mam chęć i nikt mi nie gdera. Nie wierzycie ze mam taka super prace to sobie zobaczcie mój profil na fejsie jak mi się chce to pracuje no i kawka w garażu tez popijam a ze mam ciepło to tez plus. Samo życie. A dodam ze jak bylem na zwolnieniu lekarskim to nikt do domu mnie nie odesłał.To tyle super firma.
3
Dariusz Anc 2016-12-15 15:12:34
Posłuchaj prostaku podpisujący się moim nazwiskiem tylko na tyle Cie stać jesteś takim tchórzem że aż mi Cie szkoda poczuj mój oddech na plecach bo zaczynam Ci namierzać nie będziesz sobie korzystał mojego nazwiska. Widocznie twoje jest nic nie warte.Jeżeli jeszcze raz zobaczę swoje nazwisko idę na policje i przeczytaj sobie tłuczku regulamin!!!!!!!!
6
Max 2016-12-15 15:38:27
Wiem chłopaki poniosła mnie fantazja przepraszam za moje wpisy na temat firmy.Sam nie wiem czego tak głupio pisałem. Zbliża się znów weekend i znowu będę chlał . Żałuje ze nie pracuje już z wami. Wódka kiedyś mnie zgubi tak jak wyleciałem z firmy za chlanie. Muszę się opamiętać czy ktoś jest w stanie mi pomoc. Jeszcze raz proszę o wybaczenie. Jak będę jeszcze coś pisał to nie reagujcie po prostu znowu chlam. Pozdrawiam wasz Max.
2
000 2016-12-15 19:18:21
Ty Max co ty zazywasz ? moze MCARZA - masz objawy przypominajace jak bys to zazywal. Mocarz to susz roślinny nasączony syntetyczną substancją z grupy pochodnych kanabinoidów. Wystrzelenie mózgu - tak są w stanie określić uczucie osoby, które zażyły Mocarza. U CIEBIE TO JUZ NA MAXA MÓZG WYSTRZELIŁ HAHAHA proponuje przerzucic sie na cos mniej derastycznego :)
5
Zostaw swoją opinię o per kristian tranberg - Lillehammer
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie per kristian tranberg