brak logo

per kristian tranberg

Lillehammer

Opinie o per kristian tranberg

lipa 2016-07-25 19:19:25
fajna firma
9
ZAWIEDZIONY 2016-09-25 18:13:46
Firma wydaje się na początku rozpoczęcia pracy nowego pracownika fajnie zorganizowana ( tak ale tylko fajnie w słowie tego znaczenia) Bo tak naprawdę jest całkiem inaczej . Pracodawca wraz z pseudo kierownikiem Zbyszkiem .P. i jego rodzinką , przyjaciułmi kturzy tam pracują manipulują pracownikami stosują swoje wewnętrzne gierki . Ktoś kto tam pracował dobrze będzie wiedział o co chodzi dużo by pisać na ten temat między innymi pełny (MOBING ) . Pracodawca na umowie o pracę (śmieciową) podpisuję z pracownikiem na okres tymczasowy i nie jako pracownik wykwalifikowany tylko rzemieślnik . A na miesięcznym rozliczeniu (LONN) wpisany jest tynkarz bez względu na jakim stanowisku jest tam się zatrudnionym , po to by płacić najniższą stawkę godzinową, ubezpieczenie jakie obowiązuję w Norwegii . Codzienne zebrania wieczorne (nie płatne) ktoś kto nie ma pracy musi po nią sobie jechać na zebranie . W niedzielę zdawanie list materiałowych , timer list godzinówek obowiązkowo wszyscy na zebraniu , dodatkowy cel tego spotkania (które może trwać nawet 3 godz oczywiście jest nie płatne) sprawdzanie stanu trzezwosci .Oczywiście po zebraniu odwiedziny magazynów na których też schodzi sporo czasu (nie płatne) Podliczając godziny spędzone na zebraniach i magazynie w miesiącu można naliczyć nawet 30 godz. FREE. Z Panem psedo Kierownikiem Zbyszkiem.P nie idzie się dogadać to jest fachowiec pełną gębą (MLECZAŻ) to jest jego wyuczony zawód także to samo mówi za siebie.Pojazdy wfirmie totalne złomy 30 letnie . Oczywiście nowi dostają pojazdy gdzie się nie da nimi jezdzić , elita czyli stali pracownicy jeżdrzą sprawnymi pojazdami . Jest tam siostra psedo kierownika Zbyszka .P tak zwana (DONKA) która pracuję jako wywiad ha ha ha tak że trzeba uważać co się do niej mówi . Mieszkania które są najmowane przez pracowników od pracodawcy małe klitki w barakach 6 metrów kwadratowych pokój , wspólna toaleta która jest poprostu wychodkiem jakie u nas były w latach 70 na wsi.Prysznic też wspólny gdzie trzeba czekać na wodę ciepłą (po kąpieli kilku osób leci zimna woda boiler za mały) warunki jednym słowem tragiczne . Podsumowywując ogólnie to wszystko nie polecam nikomu tam pracy tymbardziej że nie ma w tej Firmie PER Kristian Tranberg fachowców tylko zbieranina popegierowskich rolników ze Słupska i okolic.Pracowałem tam i jestem zawiedziony tym co oferował pseudo Kiwrownik Zbyszek.P podczas składania mi telefonicznej oferty tam pracy . Wszystko to co mówił jedna wielka bujda .
30
byłem w tym syfie 2016-10-27 13:08:22
Wszystko co tu napisano to prawda.proponuje aby wszyscy wkońcu powiedzieli nie temu bezprawiu.Napewno pracownicy bendą to czytac wiec proponuje pozew grupowy .ktòry napewno wygramy.pozdrawiam i licze na was.
14
pracownik 2016-10-27 23:47:43
mentalność Polaków daj im palec to wezmą i rękę i dalej będzie źle. Zbigniew P super kierownik jak by go nie było to nie było by firmy bo wszystko by rozkradli ci pseudo pracownicy.Jeden z nich tak zwany zawiedziony który tak barwnie to wszystko opisał pomylił się chyba z zawodem bo przyjechał du do pracy a nie się zajmować plotka mi chyba kiedyś na rynku na straganie sprzedawał w Słupsku. boss Per Kristian Tranberg dusza człowiek. Zbigniew P jako kierownik jest troszeczkę wymagający ale pewnie też szef od niego tego wymaga nie na darmo jest kierownikiem ktoś mu te funkcje dał ,też musiał na nią zapracować więc nie obrażajcie pajace jeden z drugim kierownika bo jak wam coś trzeba załatwić to chodźcie do niego a on z tego co widzę jeszcze nikomu nie odmówił pomocy więc następnym razem jak masz coś głupiego pisać i obrażać to się zastanów dwa razy pałacu zawiedziony .powodzenia kierowniku
8
prawda 2016-10-28 21:47:37
I kto ma racje!!??,zapomnialem powiedziec ze boss to on przyklepuje duzo lipy i mu sie wydaje że polaczki to niwolniki,byłbym nie uczciwy nie wspominając o polakach kturzy robiá lipe swojim zachowaniem ,prostaków i analfabetów i alkocholików,...kto ich tam ciągnie....
13
TAYSON 2016-11-05 19:12:52
No widzę że rodzinka ruszyła na odsiecz i bronią swojego wielkiego brata psedo kierownika Zbyszka . P .Nawet wiem że to ty Darek .P napisał ten tekst w opini . Pytanie zasadnicze gdzie ty taką drugą robotę dostaniesz ściemniając w pracy przez tyle lat w Firmie Per Kristian Tranberg ?Za sobą masz wielkie plecy wielkiego brata pseudo kierownika Zbigniewa.P . A osoba Zawiedziony która opisała to wszystko co tam pisze jest jedną wielką PRAWDĄ i tyle . Ludzie obudzcie się i piszcie co tam jest, całą prawdę . Bo aż dziw bierze że to się dzieje w 21 wieku w NORWEGII !!! nawet w POLSCE nie ma takich firm które by tak łamało prawo. A chcecie sprawiedliwości nie ma problemu możemy złożyć pozew zbiorowy chętni na pewno się znajdą ojjj a będzie ich od groma !!! Także Dareczku.P życzę powodzenia może w nowej pracy ze swoją rodzinką
14
anty mobing 2016-11-06 16:59:26
To jest poprostu rodzinny biznes jak w polsce rosuł w niedziele(tradycja)a co na to mieszacz dracula?????ten to zawsze afere komus wykrenci...uwaga na niegio!!!!!!kansze haha
13
ROSOŁEK :) 2016-11-08 20:49:05
KASUJECIE MOJ POPRZEDNI KOMENTARZ BO PRAWDA BOLI TY ANALFABETO anty mobing !!! ???? JESLI MA BYC TO STRONA FAIR TO NIE ZOSTAWIAJCIE TYLKO SWOICH KOMENTARZY BURAKU Z PODSTAWOWKI KTORY BYC MOZE NAWET OHP NIE SKONCZYL ??? !!! HAHAHA ALE MAM TERAZ SATYSFAKCJE ZE MOJ POPRZEDNI KOMENTARZ CIE WKUR..... HAHAHAHAHAHAHAHA PS :DZISIAJ GOTOWALEM rosul BYL poprostu TRADYCYJNY HAHAHAHAHAHA
2
Haker 2016-11-10 21:13:47
Ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aden nie ma odwagi przyznać się do tego co który ma ochotę napisać.... porażka
3
KAZEK 2016-11-10 23:51:55
Tak jest masz rację Haker chłopaki się boją . Tylko ci nowi myślą że dostną dalej umowę na przyszły rok a prawda jest taka że kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaną a po nowym roku na wiosnę przyjadą nowi pracownicy , po resztą zawsze tu tak było i jest ha ha ha.Ile ludzi się tu przewineło to historia może tysiące . A starzy wyjadacze i klika się trzyma bo wiedzą komu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać jeden drugiego popiera a Per Kristian Tranberg ciemnotę wciskają i kręcą nim jak chcą przez tyle lat ha ha ha . A młody jak dobrze posmaruje temu przenajwiększemu to i nawet z nieroba i nieudacznika zrobi się WIELKI FACHOWIEC w mniemaniu PK ha ha ha. Ale żeby się już tak nie rozpisywać i pomóc a wiem że są chętni to podaję tak oficjalnie kontak ze związkami zawodowymi które prowadzi nasz ziomal z kraju w Norwegii. Ruszcie trochę głowami bo to o nas chodzi.. Solidaritet Ekte Fagforening.
Postboks 359,
1401 Ski



Mail: kontingent@solidaritetnorge.no
Direkte: + 47 46 36 85 75
Sentralbord: + 47 69 89 11 49
www.solidaritetnorge.no



11
XY 2016-11-11 12:07:10
no wlasnie przyjezdzaja nieroby , nieudaczniki do tego nie znajac jezyka - tylko Yes i No hahaha a stawke godzinowa chca jak Wielki fachowiec !
2
3 2016-11-13 02:10:29
Bardzo dobra firma, Zbyszek.P nasz kierownik specjalnie sciaga ludzi którzy sie nie znaja na pracy pala pija sa to dla niego bardzo dobrzy kandydaci . i wiadoma sprawa że od takiego zawsze wpadnie coś do kieszeni. Dobrze się takimi rzadzi i zbyt ma cała rodzina na uzywki takie papierosy , alkochol itp. ta stodoła to dla nich wielki rodzinny biznes z tradycjami, całodobowo otwarta tylko w nocy i w tygodniu obowiazuje wieksza stawka bo za flaszke 0,5 w nocy po godz 24 , 500 koron troche duzo ale jak chce się pić to co zrobic . No i wiadoma sprawa ze jak się z nim dobrze zyje to wszystko się u niego załatwi i kupi nie ma rzeczy niemozliwych . Nawet jak zapijesz w niedziele to w poniedziałek do pracy nie musisz isc bedzie usprawiedliwione tylko warunek u niego musisz kupic flaszke. Takze nasz kierownik Zbyszek.P dba o nas i nasze potrzeby nie nazekajcie na niego
12
pracownik firmy 2016-11-13 09:09:50
sa tam ludzie ktorzy chca pracowac i sa zadowoleni z pracy tak jak ja ! a jesli tobie cos nie pasuje to wracaj do POLSKI BO NIKT NA SILE CIE NIE TRZYMA W TEJ FIRMIE !!! A takie bajki piszesz ze w Polsce smialo mozesz sie tym zjac ! ha ha ha
6
Polak 2016-11-13 17:12:54
ja pracuje nadal w tej firmie i jest ok- kasa na konto wplywa na czas! szef p.k.t i z.p ok aby tak dalej. a jak ktos narzeka to niech spada do Polski - Od 1 stycznia 2016 r. wysokość minimalnego wynagrodzenia dla pracownika zatrudnionego na pełen etat nie może być niższa od kwoty 1 850 zł (brutto) miesięcznie. powodzenia POLACZKU.
5
prawda 2016-11-19 13:05:32
Ci wielcy pracownicy którzy wypisują tu pozytywną opinię niby " Polacy pracownicy" to stara klika która się trzyma rękami i nogami na siłę żeby tu nie stracić roboty , bo gdzie oni indziej znajdą taką pracę z takimi umiejętnościami jak posiadają fachowcy od pługa .......
4
112 2016-11-19 15:02:53
A ty to chyba pseudo obywatel Rzeczpospolitej Polskiej o niskim ilorazie inteligencji pomyśl jeśli ty masz prawo do wystawiania własnych negatywnych opinii tak i będą wystawiane pozytywne opinie to chyba prawo demokracji . Z tą różnica że przy braku poszanowania własnej godności dla siebie samego nie szanujesz zarazem godności innych. Abstrahując w skali kultury osobistej uważam że twoja kultura jest poniżej zera. Wiem że ciężko będzie ci to zrozumieć wiec Ci wytłumaczę a zarazem współczuję . Jeśli opluwasz wszystkich i wszystko a w szczególności Polaków którzy pracują i chcą pracować w tej firmie nie jesteś godzien tego aby ich oceniać i szkalować ich dobrego imienia. Wiesz co mam dla Ciebie dobrą radę przy następnych twoich wypocinach bardzo proszę wręcz błagam skorzystaj z pomocy psychiatry jeszcze jedno aby skorzystać z pomocy dzwoń teraz bo terminy długie nie brakuje na tym świecie ludzi takich jak ty to przyczyna kolejek.
Nr telf psychiatra +47 66666666
Ps: pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia choć w twoim przypadku może być to nie możliwe. Jak już tam trafisz i mniemam że będziesz się nudził to polecam lekturę . http://allegro.pl/ilustrowany-slownik-ortograficzny-szkola-podstawow-i6595762332.html
6
000 2016-11-19 18:26:51
Najlepszy komentarz jaki tu przeczytałem ! Zgadzam się w 100 % z TOBĄ ! A z tą lektura to strzał w 10 hahahaha ubaw po pachy hahaha
5
po rozum do głowy 2016-11-21 12:12:18
Lepiej sie skupcie na poprawie sytułacji w firmie niz nad tym co kto napisał stylistycznie.żenada
2
0909 2016-11-21 17:27:34
Ty gościu idź lepiej po rozum do głowy i lepiej powiedz mi co to znaczy SYTUŁACJA ha ha ha co za kur.... głąb kapuściany ha ha ha a myślę ze sytuacji w firmie nie trzeba poprawiać tylko zwolnić takich degene..... jak TY hahaha ! ps: a skupić to się skup jak będziesz robił kupę hahaha
7
internowany 2016-11-21 18:22:11
Ty żenada nie wciskaj tu nam na siłę analfabety na przywódcę bo już takiego raz przez płot przerzucili sam wiesz jak to się skończyło. Ale jak już masz parcie na ten temat to przerzuć go tylko od strony Mjosy i nie zatrzymuj niech sobie idzie zrobi dobrą przysługę sobie i nam. A jak będzie tak szedł
to daj mu dobrą radę niech nazbiera sobie kamieni po drodze to nie będzie się musiał długo męczyć : )
6
do pracy rodacy haha 2016-11-22 19:19:31
Jest poruszenie,ta Ułanska fantazja hahaha
Kogoś boli.
2
pracownik firmy 2016-11-22 20:33:36
no wlasnie do pracy rodacy a nie narzekac- dotyczy sie to tych co narzekaja -moja zona pracujac w Polsce tez nie ma kolorowo i lekko u pracodawcy ale mniej narzeka jak wy faceci "niby"z jajami??? zachowujecie sie jak dzieciaki tylko chusteczki wam dac i pampersy zalozyc !
6
takie tam 2016-11-23 21:59:34
czytając wszystkie komentarze zastanawiam się czy analizujecie i oceniacie FIRME czy poszczególnych ludzi. obiektywnie patrząc to jeśli mogę ocenić firmę to nie można do jej funkcjonowania mieć większych zastrzeżeń. narzędzia mamy sprawne, prawie wszyscy mają ten sam sprzęt, auta też mamy takie same. nie możemy tylko narzekać. jeśli komuś skończyła się praca, łapka w górę i już jutro jedziesz na nowe miejsce pracy. wiec co możemy chcieć więcej?? mało tego chcemy wolne - karteczka i jedziemy. czasem zdarzają się wyjątki, ale to tylko odstępstwo od reguły. wiec na co narzekamy? nasz szef ? obym do końca swojej pracy zawodowej miał takiego, nie ważne czy to w Polsce czy za granicą. zepsujemy coś - no stres, potrzebujemy coś - zawsze OK, chcemy wolne - proszę bardzo. w telefonie na powitanie zawsze lekko łamane "dzień dobry" :-). wiec firma jest ok. to co wam/nam przeszkadza?? pewnie kierownik. tylko który bo mamy ich trzech. ten nasz na którego tak narzekamy to nie do końca jest taki jak go opisujecie. jakbym miał do upilnowania około 50-60-70 takich ludzi jak my byłbym jeszcze gorszy i bardziej wredny. ten chce to tamten tamto temu się to skończyło a ten chce pracy tego cisną buciki a innemu nie pasują nożyki ITD. wiec dalej zapytam gdzie jest problem. może tylko i wyłącznie my jesteśmy problemem. nic tylko się nakręcamy sprawdzamy narzekamy. wszyscy jedziemy na tym samym wózku i zamiast robić wszystko żeby ta firma jak najlepiej funkcjonowała to sami sobie kładziemy kłody pod nogi. widzisz ze inny robi coś źle - powiedz mu - popraw i niech ten wózek jedzie dalej. a u nas tylko telefony i śmiechawa jeden z drugiego. bo wszyscy jesteśmy fachowcami z najwyższej półki. wszyscy popełniamy błędy i dopóki nie zaczniemy pracować jak jedna firma tylko kilkanaście firm w firmie to dopóty będą zgrzyty i narzekania - na szefa, kierownika ITD. pewnie i przez to teraz mamy zwolnienia i oby to był koniec bo nie jest przyjemnie rozstawać się po kilku latach pracy i zaczynać wszystko od nowa. podsumowując moje wypociny - firma na piątkę - szef na 5+, kierownik OK. pracownicy - tu mamy wiele do poprawy. pozdrawiam i wybaczcie za błedy.
8
:) 2016-11-24 11:51:50
Wreszcie ktoś napisał prawdę!!
7
240 2016-11-24 19:29:24
Firma jest ok. szef PK i kierownik Zbyszek bardzo wpozadku
5
143 2016-11-24 20:36:28
Ja też uważam że firma jest ok aby tak dalej do emerytury.
6
Czesiek 2016-11-24 21:46:16
Dla mnie też jest ok A jak komuś nie pasuje niech jedzie do Polski tam będzie mu lepiej
7
plum plum 2016-11-28 09:24:29
o i już pojechał krótki mleczarz pseudo kierownik i w końcu ta firma odrzyje boże czemuś nas pokaral pseudo kierownikiem o tak wysokim ilorazie inteligencji którego nawet polskie mleczarnie nie chciały zatrudnić składamy również kondolencje żonie pseudo kierownika która musi najbliższe miesiące z nim przebywać składamy wyrazy współczucia Daltonom jego wiernym pieskom dla których skończył się czas pracy w najlepszych warunkach dla których IQ to żecz niewiadoma. boże gdzie takie przypadki się rodzą podejrzewam że na Kaszubach

6
wiem kim jestes ha ha ha 2016-11-28 10:40:27
on pewnie tez sie cieszy ze juz pojechal i nie bedzie musial patrzec na twoja falszywa morde. Boze czemus nas pokaral takim pseudo pracownikiem ktoremu zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska ze Daltony znaja sie na robocie a po tobie wiecznie sa reklamacje !!!! lepiej byc wiernym psem jak falszywym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ty
5
pluman plum 2016-11-28 11:11:05
o widzę że ruszyło wielkiego brata pseudo kierownika już broni Daltonow nie dość że mleczarz to jeszcze jasnowidz wie kto pisze ha ha ha dobre
5
plum plum 2016-11-28 11:22:19
dla przypomnienia w tamtym miesiącu pseudo kierownik weki brat zwolnił między innymi pracownika z 6 letnim stażem w firmie który znalazł się na robocie i pracował uczciwie a zostawił takich wielkich fachowców jak ...przypominam ich zawody wyuczone które mówią same za siebie. ...listonosz rzeznik marynarz kelner którzy ze stolarka mają tyle wspólnego co mleczarz ha ha ha i jak ma być dobrze w tej firmie
5
pluman plum 2016-11-28 13:20:43
witam was teraz mam dużo czasu to codziennie będę do was pisał odnośnie wielkiego brata pseudo kierownika i jego ukochanych pracowników
4
haha 2016-11-28 18:27:24
IQ to ty masz zerowe popatrz jakie ty błędy ortograficzne robisz.do szkoły to miałeś chyba pod górkę.
7
pracownik firmy 2016-11-28 18:43:23
jeszcze dobrze by bylo zeby taka gnide jak ty zwolnili ale najwyrazniej musi ci sie podobac w tej firmie skoro nadal tam pracujesz ! pochwal sie swoim wyuczonym zawodem i tym ze nikt w Polsce cie nie chcial zatrudnic bo o robocie masz takie pojecie ze mozesz tylko ze swoim zawodem na straganie pracowac ziemniaki sprzedajac
5
L F S R B C T P N N 2016-11-29 00:46:40
Pracuję u Peki żeby zarobić kasę, tylko z tego powodu jestem w Norwegii (jak większość z nas). A kasy potrzebuję nie z powodu, że mam taki grymas tylko dlatego, że mam w Polsce żonę i dzieci do utrzymania..
To "nasze" firmowe forum stało się miejscem do obrzucania innych łajnem i pielęgnowania konfliktów. Super! och extra! ..a kolego jeden z drugim pomyślałeś jakie są tego skutki na teraz i co może stać się "jutro"? Napiszę Ci, ale czytaj uważnie bo piszę tutaj pierwszy i ostatni raz.
Pierwszy możliwy skutek to szukanie winnych przez Zbyszka lub Pekę na oślep w wyniku czego ktoś niewinny, normalny może stracić pracę (lub już stracił)..
Drugi skutek -atmosfera w firmie (wiec i sama praca) robi się nieprzyjemna -niby nic takiego ale jak wiesz praca to większa część naszego życia..
Kolejny skutek: pisząc personalnie o ludziach z którymi pracujesz nie zbudujesz w nich przyjaciół a wrogów - a im więcej wrogów posiadasz tym gorsze jest TWOJE życie. Nadążasz?

Do osób które już nie pracują: idź do przodu -nie patrz w tył - w takiej pozycji nie obserwujesz co dzieje się przed tobą ..możesz wdepnąć w.. już cię tu niema, więc zapomnij i do przodu!

Do przyszłych pracowników: -kasa jest na czas, -umowy są 100% legal, -warunki mieszkaniowe mogły by być lepsze ale jak chcesz to idziesz gdzieś na wynajem i masz lepiej (w okolicy nie jest drogo jak na Norwegię), -wynagrodzenia od 169 do około 190nok, +feriepenge, zwroty, kasa na dzieciaki, -właściciel jest Norwegiem i dosyć dobrze rozumie i gada po Polsku, kierownik Polak -czasami nerwus ale pomoże jak potrzeba, -większość załogi to świetni ludzie a tylko niewielka część pielęgnuje afery i konflikty bo nie mają żadnych zainteresowań, pasji ani wizji przyszłości..
Pozdro i żegnam
Zwykły pracownik "pegerus"
11
były pracownik 2016-11-30 11:39:06
pracownik o numerze 240 tak zwany listonosz największy dupowla......z w firmie donossiciel
1
Zostaw swoją opinię o per kristian tranberg - Lillehammer
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie per kristian tranberg