logo State Street Bank Polska

State Street Bank Polska

Kraków

Opinie o State Street Bank Polska

SŁABY SOCJAL 2017-07-31 08:26
No tak mówią,a to do końca nie jest prawdą. pracowałam już parę lat w polskiej firmie i mam troszkę doświadczenia. Kasę i tak w state dostaje większa niż w polskiej,ale podczas pracy boli mnie brzuch z pośpiechu i stresu.szybko , szybciej...cały czas przyspieszaj..chore to! Można się rozwinąć pewnie,ale wyższe stanowisko= większą kasa ale i większy stres..a praca to gówniana robota, kopiowanie,puszczanie makr, kopiowanie do folderów, zmienianie formatu dat, zapisywanie w innym folderze,itp
2
madzialicious 2017-07-31 11:46
super! moze sie poznamy:) ja wlasnie albo 4.09 albo 18.09 jeszcze nie wiem, musze chyba sama zdecydowac ,ale 8.09 musze miec wolne ze wzgledu na wyjaz, wiec jesli bede nogla opuscic jeden dzien szkolen i odrobic to no problem, w innym wypadku wole zaczAC 18.09. cZEKAM NA DALSZE INFO Z iNDII, POKI CO WYSLALAM DOKUMENTY WYPELNIONE I MAM CZEKAC NA DALSZE instrukcje. Do jakiego działu idziesz? ja found administrator, departament AIS, nie wiem co to...?
nie polecam 2017-07-31 15:27
Właśnie im wyżej tym mniej robisz aż się po prostu zaczynasz masakrycznie nudzic. Nasza oficerska całymi dniami przegląda neta.
Tomasz 2017-07-31 18:02
Jak wygląda kwestia z telefonem z call center z Indii? W jakich godzinach najczęściej dzwonią? Złożyłem aplikację wczoraj, ale jeszcze nie mam odpowiedzi.
P.S. Numer tel. podawaliście z "48" na początku? Bo zastanawiam się czy dlatego, że podałem kierunkowy do Polski na początku numeru nie mam odpowiedzi :)
nick19 2017-07-31 19:33
Dzwonią w godzinach 8;30-16. Ja dostałam telefon o godzinie 11. W zgłoszeniu podawałam numer z kierunkowym do Polski. Aplikacje wysyłałam w piątek, dziś byl telefon.
raz 2017-07-31 19:35
Z telefonami z Indii jest różnie, czasem dzwonią na drugi dzień od złożenia aplikacji, czasem później, do mnie np zadzwoniła po 5 dniach ok godziny 16.
CIEKAWY 2017-07-31 19:46
A2 ma mniej roboty niz A1? ;)
2
Tomasz 2017-07-31 19:52
Dzięki za odpowiedź :) W takim razie myślę, że jutro do mnie zadzwonią. Ile czasu trwała Twoja rozmowa? Mniej więcej bo pewnie na zegarek nie zerkałeś ;) Chyba najbardziej obawiam się ich akcentu i tego czy ich zrozumiem. Pytania typowo merytoryczne czy jakieś w stylu "dlaczego State Street" albo "jaki przedmiot mi się na studiach najbardziej podobał?". Powodzenia na rekrutacji :)
nick19 2017-07-31 20:35
Nie mogłam dziś odebrać telefonu. Bardzo uprzejmy pan z akcentem do zrozumienia nagrał mi się na pocztę i wysłał e-mail, w którym zapytał kiedy może się ze mną skontaktować. Umówiliśmy się na jutro.
madzialicious 2017-08-01 18:59
do mnie zadzwonil dopiero po 5tygodniach wiec nigdy nie wiaqdomo
madzialicious 2017-08-01 19:05
to zaczynamy razem, mi dzis potwierdzono tez 04.09:) jaki dział jestes? ja found administrator, depertment ais-pere- cokolwiek to znaczy;)
KK 2017-08-01 23:08
Super :) Ja AML
nie polecam 2017-08-02 05:37
Oczywiście. Tylko sprawdza i wytyka błędy a1. Żyć nie umierać.
tak jak ty 2017-08-02 07:45
Dobrze powiedziane"wytyka".... Niby taki team work ale niektóre a2 myślą że są nie wiadomo kim w tej firmie :-) nie wiem z czego to wynika.
2
karolina9 2017-08-02 14:18
Czy z dwoma językami na poziomie b1( ang i niemiecki) warto startować do state?
Mam 5 letnie doświadczenie w bankowosci i ukonczone studia mgr finanse.
nie polecam 2017-08-02 16:32
Nie czepiaj się słówek. Tak to wygląda i dobrze o tym wiesz. A2 nie musi robić praktycznie nic. Tyra A1.
wafelek 2017-08-02 17:26
To zalezy tez jaki dzial... na 2 nd floor bywaja a2 co normalnie robia to co a1 + review po a1.
aga 2017-08-02 18:42
Witam
mam zamiar wyslac nidlugo cv jednak chcialabym zapytac czy bez zaawansowanej znajomosci excela oraz specjalnej wiedzy z finansow mam szanse by się dostać?
Mała Mi 2017-08-02 21:32
Siemka :)
U mnie rozmowa telefoniczna wyglądała tak, ze po dwóch dniach po aplikacji zadzwoniła Pani i mówiła, że rozmowa potrwa max 10 minut, przeciągnęła się do 20 minut, ale od razu po rozmowie powiedziała, że przeszłam pomyślnie i mam czekać na datę rozmowy face to face :) Nie wiem czemu nie miałam drugiej rozmowy telefonicznej, chyba szczęście, bo angielski mam raczej na poziomie max B2 :P
Pytania:
Co wiesz o State, dlaczego state, historia o tym jak coś zawaliłam i jak to naprawiałam, co robie gdy wiem, że przekrocze deadline i z finansowych tylko co do fundusz i obligacje.. i w sumie to wszystko :P No i pytania o dostępność i moje oczekiwania finansowe.
Mogę doradzić, że warto odpowiadać szybko na pytania żeby nie bylo ewidentnie widać, że czytacie odpowiedzi z kartki jak większość xD
Życzę wszystkim powodzenia :)
Mała Mi 2017-08-02 21:34
A i jeszcze zapomniałam, ze pytała czym się zajmuje w obecnej pracy i dlaczego chcę ją opuścić :P
Mała Mi 2017-08-02 21:37
A i jeszcze zapomniałam, ze pytała czym się zajmuje w obecnej pracy i dlaczego chcę ją opuścić :P
wojtek 2017-08-02 22:14
Hej mam ciekawe pytanie-czy myslicie piąć się na najwyższe szczeble kariery w ss i czy da sie w niej czegoś nauczyć sensownego, co przydałoby sie kiedyś?
nie nie nie 2017-08-04 16:28
Wielokrotnie na tym forum pisano że wiedza nabyta w SS przyda ci się tylko w SS.
4
pp 2017-08-04 20:22
Hej ja mam z kolei pytanie odnośnie tzw onboardingu dla nowych pracowników w firmie. Jak on działa i ile trwa?
Mario 2017-08-08 09:45
Jaki jest powód, że firma ma dość duże zapotrzebowanie na pracowników? Czyżby jakiś nowy projekt? Wygląda na to, że firma sie rozwija i potrzebuje nowych!
kvtasini 2017-08-08 16:57
jest dokladnie tak jak mowisz. duzo roboty, duzo projektow, rozrost 100%
Myszka Miki 2017-08-09 14:31
Plus rotacja;)
ola 2017-08-09 21:35
hej
Na jakiej podstawie liczone są KPI?
ola 2017-08-10 22:26
W moim zespole się tym przejmują raczej bo mówią żeby na to zwracać uwagę ale ja nie pracuje jeszcze długo wiec nie wiem na podstawie czego się liczy ten wskaźnik. Dziękuję z góry za info.
Ray 2017-08-11 12:02
Jak długo czekaliście na wyznaczenie terminu rozmowy w biurze? Przeszedłem pomyślnie rozmowę telefoniczną z rekruterem z Indii, otrzymałem potwierdzenie mailowe i informację, że skontaktują się ze mną "shortly" w celu ustalenia terminu i miejsca spotkania. Dzisiaj mija 1 tydzień i 3 dni i nadal nie mam żadnej informacji odnośnie spotkania w biurze.
Karol 2017-08-11 17:19
State Street Bank to z całą pewnością nie jest miejsce pracy dla każdego kto przyjdzie. Firma ma swoja pozycję na rynku!!
kill 2017-08-11 18:54
Mógłbyś w takim razie napisać jakie wymagania należy spełnić aby się odnaleźć w tej pracy?
kill 2017-08-11 18:56
Mógłbyś w takim razie napisać jakie wymagania należy spełnić aby się odnaleźć w tej pracy?
Annelie 2017-08-11 19:34
Na pewno szeroko rozumiane zdolności analityczne.Myslenie,myślenie i jeszcze raz myślenie.Nie ma gotowych procesów na coś, to ułuda..Trzeba się głęboko zastanowić nad prawie każdym krokiem jak procesu jest, swoje ( taski) zadania na funduszach.Nie każdy się nadaje, to na pewno.Mysle,że przyjmują tyle osób bo jest duża rotacja,komuś ta praca leży, komuś nie.Ktos się nadaje, ktoś nie.Moim zdaniem powinna być jednak jakaś głębsza weryfikacja, żeby kandydat i pracodawca ocenili czy dana osoba się sprawdzi i czy też będzie zadowolona.Praca stresująca na pewno ale są też Chile kiedy jest spokojnie,czyli jak wszędzie ????
1
JJJ 2017-08-11 21:04
Po drugiej rozmowie czekałem 1,5 tyg. na maila z potwierdzeniem, że się dostałem na rozmowę w biurze. Dzień po tym mailu dostałem telefon ze State Street co do godziny spotkania (w mailu już miałem zawarty termin). Po dwóch godzinach dostałem wszystkie szczegóły i voila!
Sonck 2017-08-11 21:06
Pytanie takie z mojej strony. Jak to jest z rozmową w biurze? Chodzi mi bardziej o język komunikacji. Czy całość rozmowy jest w języku angielskim, czy tylko wybrane jej części? Jeśli któreś są po polsku to które?
kpi 2017-08-11 22:33
To zapytaj swojego przełożonego a nie na tym badxiewnym forum.
Ciekawa 2017-08-12 09:43
Ja czekałam 2 tygodnie ale babeczka z Indii powiedziała, że tyle będę czekać bo następne rozmowy rekrutacyjne wypadają na 16 sierpnia. Wygląda na to, że mają takie dni na rozmowy 2 razy w miesiącu? Tak mi się wydaje. Jestem ciekawa od kiedy by można zacząć gdyby mnie przyjęli.
Julia 2017-08-12 09:48
Czy jeśli zostałam zaproszona na rozmowę do biura w Kazimierz a zależy mi żeby pracować w Bonarce (że względu na czas dojazdu) to czy jest szansa, żeby dostać się do Bonarki? Bo słyszałam, że tam gdzie rozmowa tam ewentualnie zaproponują stanowisko :(
I czy ktoś był na rozmowie niedawno i może przybliżyć jak to wygląda?
Ajka 2017-08-12 22:07
Spokojnie na rozmowie zapytają Cię o wybraną lokalizacje, ale czasami w ich bałaganie i tak to umyka także trzeba przypominać gdzie dokładnie chcesz pracować :)
jajaja 2017-08-13 23:13
Nie ma że ktoś chce gdzieś pracować. Pracujesz tam gdzie jest twój dział. We łbach się wam poprzewracalo
1
Ajka 2017-08-14 08:10
Haha ale czasami aplikujesz na stanowisko i trafiasz do innego dzialu ze wzgledu na wolne miejsca lub ich brak. i nie wiem jak Cb ale mnie pytali o lokalizacje. Wiec chyba Tobie sie cos we lbie przewrocilo lub walneli Cie byle gdzie hahaha :)
Yako 2017-08-14 08:19
Tak jest, że jak aplikujesz to przy rozmowie pytaja Cie o dogodna lokalizacje i jesli nie jest to dla Ciebie problemem, aby zmienic dzial na inny niz ten przy aplikacji to beda szukac dla Ciebie stanowiska ze wzgledu na wybrana lokalizacje, moze to trwac dluzej, ale jesli nie zalezy Ci na konkretnym dziale i jestes otwarty to da sie pracowac tam gdzie Ci najblizej.
1
Julia 2017-08-14 11:15
Czyli jeżeli zostałam zaproszona do biura obok GKazimierz to tam mają stanowisko do obsadzenia w dziale do którego aplikowałam, tak?
Jestem otwarta jeśli chodzi o dział ale zależy mi na czasie więc jeśli chce szybko zacząć to lepiej nie mówić, że wolałabym obok Bonarki?
Yako 2017-08-14 12:12
Myślę, że tak czy siak Cie zapytaja o dogodna lokalizacje to mozesz powiedziec ze bonarka. Jak beda mieli cos szybciej i to bedzie kazimierz to to dostaniesz. Ja chcialam kazimierz i to znaznaczylam, a zaproponowali mi bonarke, ze wzgledu na dojazd nie moglam tam przyjac i chwilke dluzej czekalam na cos wolnego na podgorzu takze da sie z nimi dogadac. Oczywiscie jesli nie jestes ukierunkowana na jeden konkretny dzial ktory jest w danej lokalizacji.
harry 2017-08-14 20:41
Ja mam pytanie podobne wlasnie ze względu na to, że nie dostałem się do działu na ktory aplikowałem z przyczyn bliżej mi nieznanych czy po pół roku/ roku bede mógł wewnętrznie do tego działu się przenieść?
Henry 2017-08-15 20:39
Do takiej firmy wiele osób chciałoby się dostać. Zastanawiam tylko czy osoby które mają problem z bardzo prostymi sprawami dadzą sobie radę w tej firmie?
Pan tu nie stał 2017-08-16 07:44
Tzn jakimi sprawami? Trzeba być przede wszystkim ogarniętym. Niestety tego na studiach nie uczą i bardzo często to wychodzi w pracy u świeżaków tzn. ludzi pp studiach/bez doświadczenia. Praca to odpowiedzialność - za siebie, zespół. Znam przypadki, że ludzie boją się telefon odebrać i rozmawiać po angielsku, normą jest uciekanie na lewe L4, gdy tylko w zespole robi się gorąco.
Liwa 2017-08-16 11:10
W jakim okresie po podpisaniu umowy można ją wypowiedzieć?
Princessa 2017-08-16 13:35
Takie kwestie masz zawarte w umowie o pracę oraz kodeksie pracy. Link poniżej:

http://www.infor.pl/prawo/praca/rozwiazanie-umowy/72631,Jakie-sa-okresy-wypowiedzenia-umowy-o-prace.html
Zostaw swoją opinię o State Street Bank Polska - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie State Street Bank Polska