brak logo

kosmetix

Warszawa

Opinie o kosmetix

sylwia 2012-11-21 10:18:34
mam jutro w tej firmie rozmowę w sprawie pracy , na stanowisku fakturzystki i zastanawiam sie czy jechać, juz ze 2 miesiące temu też miałam tam rozmowę ale nie pojechałam i teraz zastanawiam sie czy warto. jak tam płacą, jakie umowy itp
lala 2012-11-21 12:07:28
ja właśnie odebrałam maila z wczoraj, że dziś zapraszają mnie na rozmowę, szkoda że nie wysilili się na telefon wtedy bym w ciemno pojechała a tak już po samym mailu i skrótach myślowych nie za bardzo mi się to podoba. \\\"potw przybycia, pozdr\\\" co to znaczy potw? kto pozdr? :)
kostya22 2013-06-22 17:43:37
Witam wszystkich. Ja jestem z Ukrainy, szukam dostawcy kosmetyków do włosów. Miał kontakt z KOSMETIX. Nie mogę dostać ceny. Pracownik pyta mnie wyjątkowo kłopotliwe pytania. Jak konkretnie nie chce mi sprzedać produkt. Kto wie nawet dostawcy kosmetyków w Polsce? Pomoc. Dziękujemy.
Antek 2014-03-27 13:18:31
Witam. Mogę pomóc w dostawie profesjonalnych kosmetyków do włosów, hiszpańskich producentów.W przypadku zainteresowania proszę o kontakt e-mailowy.Pozdrawiam.
porky 2014-06-28 14:12:49
Witam.
Wczoraj miałam umówioną rozmowę rekrutacyjną w tej firmie.
Dostałam wiadomość przez portal olx, że rozmowa odbędzie się w danym miejscu o danej godzinie.
Nikt nie był na tyle kompetentny, aby zadzwonić aby zaprosić na spotkanie.
Już nie wspomnę o tym, że szanowny prezes firmy na owym spotkaniu nie raczył się nawet pojawić.
Szczytem moich marzeń by było jakby chociaż był jakiś telefon i poinformował, że się spóźni, albo nie pojawi..
Tragiczna sytuacja....
Szkoda słów. Jak najdalej od firmy krzak.
alkaiczna 2014-06-28 14:14:02
chyba nie skoro szefuncio nawet sam się nie pojawia na rozmowach
porky 2014-07-15 12:57:46
I to nie e-mailem a przez portal informacyjny.
Tylko zwykłe - napisz wiadomość. Tak aby nikt nie miał meila do formy, żadnego numeru..

Nawet nie odpisała na wiadomość jak ładnie podziękowałam za nie zjwienie się prezesa. Jakby rozpłynęli się w powietrzu.

Rozmowa z szefem była w tym etapie, bo w wiadomości Pani napisąła, że spotkanie będzie tu i tu z panem takiem i takim.. Wygooglowałam go i jest on prezesem firmy.
A w rekrutacji nawet nie napisali jak się firma nazywa. Gdyby nie google bym nie wiedziała od czego ten Pan jest...
Firma anonimowa, sekretarka anonimowa, rozmowa nieodbyta.
2
radek 2015-02-11 15:06:41
a słuchajcie, ja wiele już opinii o nich słyszałem i nie wiem teraz czy by nie iśc do pracy do nich, bo wiem, ze w kosmetix dobrze traktują pracowników tylko nie wiem jeszcze ile mniej więcej mógłbym tak zarobić, bo potrzebnuje troche kasy teraz, a na kosmetykach się znam juz torche czasu w nich siedze.
1
Ela 2015-09-04 17:32:27
Po prostu pisze to co wiem, nikomu nie polecam pracy w tej firmie, wspolpracownicy sa rozni ale szef jest jeden. A to jak traktuje ludzi pozostawia wiele do zyczenia... Chyba nikt z Nas nie chcial by usłyszec od szefa "wyp...do donu do niczego sie nie nadajesz" a takie sytuacje maja miejsce... i wiele innych, nawet jesli jest sie szefem nie mozna traktowac ludzi jak smieci a ta firma - wlasciciel firmy tak wlasnie robi.
1
ADAM 2015-09-11 09:59:08
W FIRMIE KOSMETIX NIE BYLO ROZMÓW KWALIFIKACYJNYCH OD 2 MCY
SZEF NIE SPOTYKA SIE Z KADYDATAMI DO PRACY
PO ZA TYM
BYL NA URLOPIE W CZASIE KEIDY PANI WYMYSLILA TANIA HISTORYJKE ....
2
dorota 2015-09-11 12:26:39
FAKTY : byłas leniwa , wiecznie nieszczesliwa , i robiłaś łaskę ze obsłużysz klienta profesjonalnie .
Szefostwo podjęło super decyzje .
obroty wzrosły kilka razy tj i nasze pensje !!!
dzięki Bogu ze już Ciebie nie ma w naszej firmi bo jest inna lepsza atmosfera i klienci sa bardzo zadowoleni iż Ciebie już nie ma!!!
szkoda ze az tak długo szefostwo i ja dawałam Ci szanse .....
2
Nadia 2015-09-19 06:38:02
@dorota komentarze są kasowane i nie bardzo rozumiem komu odpisałaś i na jaki komentarz pracujesz w firmie? napisz cos wiecej o sytuacji
adam 2015-10-21 14:11:28
pracuje w kosmetix ponad 12lat i nie narzekam na warunki, wyplate zawsze placona na czas , premie, motywacje.
firma rozwija sie bardzo prężnie i mamy mozliwość rozwoju w kraju i za granica.
zaden z naszych odborców nie narzeka na wsplprace .
CHCESZ SIE ROZWIJAC ZAWODOWO I MIEC PEWNA POSADE , WYNAGRODZENIE, PREMIE, MOTYWACJE ZAPRASZAMY DO WSPOLPRACY !!!
Fakt - dla leni , kombinatorów i innych nieuczciwych typów miejsca w tej firmie nie ma .

1
Ola 2015-10-21 22:10:34
rozwijac sie zawodowo? miec pewna posade? buhahahaha.... Szef firmy sie pofatygowal i sam wpisał sobie wspaniały komentarz. Jeśli chcesz miec pewna posade i rozwijac sie zawodowo- NIE ZACZYNAJ PRACY W KOSMETIX. BO TUTAJ LUDZI SIE PONIŻA I MIESZA Z BŁOTEM! Cała prawda o firmie... nie na darmo tyle negatywnych komentarzy...
1
karol 2015-10-22 12:23:26
za kradzież w wielu krajach trafia się do więzienia ( w wielu obcina się rece )
musisz uważać gdzie się wybierasz na wczasy !!!
za kradzieże kilku twoich kolegów skonczylo w sadzie z wyrokami w zawieszeniu
od wielu lat nie mogą znaleźć pracy i oszukują rodzine iż nie ma pracy z ich umiejętnościami i wyksztalceniem
czy naprawdę sadzisz iż jesteś dobrym przykładem i wzorem ?
widziales kiedyś idealna firma która premiuje złodzieja , lenia i oszusta ?
2
goska 2015-10-22 12:28:20
dostalas ponad 20szans pracy mimo twoich wiecznych problemów , bledów i pesymizmy na każdym kroku
powinnas dziekowac Bogu i szefowi ze az tak długo dawał Tobie szanse
przykro mi iż nie możesz znaleźć pracy
jesteś fryzjerka - otworz salon fryzjerski , zatrudnij 10osob takich jak ty sama i wtedy się popisuj na forum !!!
2
simba 2015-10-23 22:52:59
ja rowniez pracowalam, nie polecam, wyzysk 200h pracy za 1200zl. nawet umowy zlecenia nie bylo wszystko na czarno, nikt nie wie co sie dzieje, nie ogarnieci pracownicy i szefostwo
1
adam 2015-10-26 09:44:35
dlaczego nie poszlas do pracy za 5000pln za 10-20 godzin pracy ?
mamy demokracje i nikt nikomu nie żaluje i nie zabroni pracy za stawke 10x wyższa .

firma kosmetix dziala legalnie od 2001 roku i wszelkie umowy sa wystawiane zgodnie z prawem , nikt prócz Ciebie na to się nie ustarżał.

Ciesze sie ze ty jestes bardzo ogarnieta skoro szukasz pracy za 1200pln za 200godzin w miesiacu .
oczywiscie z oplakanym skutkiem z Twojej strony ....
Magdalena 2015-10-28 16:23:50
O kurcze...ale czlowiek ma opinie...po takim czyms przeczytanym chyba nikt normalny nie pojdzie tam pracowac. No ale skoro tylu ludzi oszukal nikt nie bedzie siedział cicho... Znalazlam to forum bo wyczytalam ze firma kosmetix zajeła dość wysokie stanowisko w rankingu "NAJGORSZY PRACODAWCA/ NAJGORSZA FIRMA" Po opinich przeczytanych widac , ze ranking mowi prawde. Zatem SERDECZNIE GRATULUJEMY ;)))) Zawsze to jakies osiągnìęcie haha;)
2
Kuba 2015-10-29 19:09:44
O(usunięte przez administratora)..hahaha co za kat! Szefuncio sie postarał o swoją opinie. Firma od lat robi w(usunięte przez administratora).pracownikow, nie tylko pracownikòw bo swojego wspòłwlasciciela tez zrobil w ... .Tyle, ze koles z tego co wiem to otworzył swoja dzialalnosc i nikt po opini mu nie jedzie. A Kosmetix z taka opinią moze juz zamykac sklepy...bo prawda sie niesie... haha co za kat!
1
lukasz 2015-10-30 08:07:01
swojego wspolwlasciciela ? - chyba pomyliles opinie z rubryka o zwierzętach !!!
a może spozniłes się na wybory ?
z tego co wiem kosmetix otwiera nowe sklepy i ponad 50pracowników jest zadowolonych z pensji , premii i innych ....

Iza 2015-11-01 21:39:15
Ja miałam propozycje pracy w tej firmie zaproponowano mi najniższą krajową i oczywiście umowe zlecenie. Wymagań nie mają żadnych -rozmawiając z dziewczyną ze sklepu nie wymagają wykształcenia czy doświadczenia. Więc profesjonalizm obsługi zostawia wiele do życzenia.Jeśli ktoś nie może znaleść pracy , nie ma odpowiedniego wykształcenia wiadomo że dobre i to dlatego siedza w firmie. Tyle że warunków świetnych nie oferują bo kto jest zadowolony z najniższej krajowej i umowy zlecenie? Firma ktora sie szanuje szanuje tez pracowników. Jest wiele innych firm które proponują godne warunki pracy. Ta firma nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Szkoda, że to forum odnalazłam dopiero jakiś czas temu bo czytając to co ludzie piszą na temat firmy chyba nie traciła bym swojego czasu na rozmowę... Wygrana w rankingu najgorszy pracodawca;/ ups... nie zazdroszczę.
1
Dori 2015-11-02 16:31:43
To nie jest wina pracowników , zyjemy w takich czasach ze ludzie musza pracowac nawet za najnizsza krajowa. To szef firmy jest wyzyskiwaczem i chce sam fortuny sie dorobić, a pracowników ma gdzieś. Sama pracowałam w tej firmie. Szef to bardzo podły człowiek, nie warty niczego.
2
Iza 2015-12-07 19:03:28
A co , ze sprzedawca to znaczy , ze mozna go wyzywac i nie szanowac tak jak w tej firmie. KAŻDY PRACOWNIK MA SWOJE PRAWA. A ta firma z tym sie nie liczy , szef to kretyn ktory nie szanuje nikogo. Tyle osob opisuje tu swoje zdarzenia. Wkońcu ktoś powinien zgłosić tą firme gdzieś. Moźe gdyby dostali jakąś porządną kare za te wszystkie oszustwa to podejscie do pracownika by sie zmienilo. Bo, zeby wyzywać dziewczyny i zastraszac je i zmuszac do niewydawania paragonów i wyzyskiwac i nie placic za nadgodziny to trzeba byc potworem a nie pracodawcą!
2
Iza 2015-12-07 19:14:43
Stanowisko inżynierskie? O czym ty mówisz? Każdy kto ma troche w głowie i nie pozwoli sobą pomiatać będzie trzymał się jak najdalej od tej firmy. PRALNIA BRÓDNYCH NIELEGALNYCH PIENIĘDZY. To jest cała firma KOSMETIX na czele z szefuńciem DANIELEM ROMANOWSKIM!
3
maja 2015-12-08 12:52:58
Tylko, że w firmie nie wymagają żadnego wykrztałcenia. Chyba pomyliłeś ogłoszenia... Pracuje w jednym ze sklepów sytuacja nie jest zbyt ciekawa i poprostu odchodze. Wiele rzeczy miałam obiecanych i nic z obietnic nie zostalo spelnione, a umowy jak nie bylo tak nie ma do teraz. Firma totalne nieporozumienie.
michal 2015-12-17 11:50:38
Romanowski to kawał sku...a
każdy idzie pracować do tej firmy na własne ryzyko.

pozdrawiam i wspołczuję tym co tam pracują.
4
pawel 2015-12-18 15:17:26
Dominik - pseudo michal
znam Daniela od 15lat i nikogo nie oszukał , lacznie z bylymi ph ktory go okradli.
piszesz nieprawde aby zastopowac sprzedaz insight .
od dzis kupuje Insight u Daniela , wstawiam na allegro i czekam na twoje komentarze.
zamiast ponizać sie na gowork, mogles dogadac sie z Danielem i czerpac z tego zyski udajesz biźnesmana mimo ze jego najsłabszy sklep robi min x 10 obroty jak cala Twoja firma .
dziekuj Bogu ze sprawia nie trafi do sadu bo byś b cierpiał i stracił bardzo wiele kasy .....

1
carol 2016-01-08 20:07:28
a ja dzięki tej firmie miałam szanse zacząć pracę i do dziś pracuję i jestem zadowolona i bardzo za to jestem wdzięczna.. inni wymagają wiek 25 lat i 8 lat doświadczenia!
niki 2016-01-10 21:09:21
ja też pracuję dla Pana Romanowskiego od 2,5 roku i jestem bardzo zadowolona, umowę mam od początku i wypłatę na czas... z poprzednią firmą do dziś sądzę się o wypłatę zaległego wynagrodzenia!
Natalia 2016-01-17 12:57:59
Myślę że opinie na forum były pisne pod ogromnym ciśnieniem.
w Firmie pracuję od 2 lat na stanowisku Specjalisty ds. sprzedaży i nie mogę narzekać. Mam umowę o pracę dostałam ją po okresie próbnym na czas nieokreślony oprócz podstawy mam też prowizję od sprzedaży. Wyjeżdżam na szkolenia nie tylko te prowadzone przez Kosmetix/ GK Hair Polska, ale też z firm zewnętrznych. Kontakt z Szefem i Szefową bardzo dobry Zasze Chętnie pomogą. Pani Kierownik Najlepsza na świecie. Firma w szybkim tempie się rozwija możliwość awansu na wyciągnięcie ręki. POLECAM.
I jest mi przykro że ludzie wypisują takie bzdury i nie potrafią radzić sobie z porażką
adam 2016-02-18 12:30:38
czy znalazles juz po 10latach szukania prace?
czy dalej musisz zebrac i blagac tescia czy zone o 15zloty na paczke papierosów ?
1
gosia17 2016-02-22 12:47:22
Nie jestem niestety jakąś Iwoną.Muszę Was rozczarować...i muszę się bronić bo nikt nie będzie moim nazwiskiem wycierać sobie gęby!Nie zniżam sie do poziomu pewnych osób.Mam matkę chorą na raka i to mi zajmuje czas!!! Do tego w obecnej sytuacji pozbawiono mnie zatrudnienia,ale dam sobie świetnie radę :))A Panu Panie Danielu radzę ustalić fakty i dowody,anie rzucać oszczerstwa w moją stronę! Pozdrawiam wszystkich,MAŁGORZATA ROSA
1
gosia17 2016-02-22 13:07:33
Danielu sam jesteś negatywem...i odpowiesz za pomówienia dot mojej osoby!i za podawanie danych osobowych.Nie pozdrawiam,
Gosia R. Lepiej???nie mam nic za uszami w przeciwieństwie do niektrych :P
3
gosia17 2016-02-22 13:21:47
żenada takie komenty...pogratulować poziomu inteligencji i nie panowania nad emocjami :P
kamil 2016-02-28 17:28:51
Skoro tak się firma oburzyła widocznie komentarz Pani IWONY był prawdziwy. Dlaczego został skasowany? Firma powinna wiedzieć jaką opinie ma wśród ludzi.
2
mlodyy 2016-03-04 12:51:11
a Twoim zdaniem pensja na czas to jest łaska???niestety już nie w tych czasach:)
1
michał 2016-03-04 12:54:31
słusznie
gosia17 2016-03-04 13:00:34
Brak szacunku i oczernianie pracowników nie powinno mieć miejsca.Każdy szef powinien doceniać ludzi,którzy pracują na jego firmę i dzięki nim ma to,co ma...Długotrwały stres i napięcia w miejscu pracy szkodzą zdrowiu i atmosferze w domu,a w nim mniej czasu jesteśmy niż w pracy.Iwono śmiało możesz próbować swoich sił.Mnie też ostrzegano jednak postanowiłam sama się przekonać i pracowałam prawie 3 lata.Na koniec piękne podziękowanie :P
sek 2016-03-13 18:37:26
Pracuję w tej firmie jakiś czas i pierwsze słyszę, że pracuje się bez umowy za najniższą krajową! Do szefostwa nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń.
Majka 2016-04-16 09:40:31
Widzę, że hejtowanie w modzie… Ludzie, gdzie podziała się wasza uczciwość? Wypowiadajcie się jak ludzie cywilizowani – konkretne przypadki a nie prywatne życie właściciela. Ludzie czy zwierzęta poszukują pracy? Nie dziwię się zatem, ze niektórzy z was długo miejsca nie zagrzali w tej firmie, skoro emanuje od was tyle złości i jadu. Piszecie o poniżaniu ludzi, mieszaniu z błotem… a wy sami co robicie? Ten, kto uczciwie pracuje – UCZCIWIE – chętnie, ambitnie, profesjonalnie, z pasją - ma umowę na czas nieokreślony, ma zadowalającą pensję, która motywuje go do większego wysiłku, jest systematycznie doceniany w postaci premii, szkoleń krajowych i zagranicznych. Ech, szkoda mi was …
2
mlodyy 2016-04-20 18:18:31
Majka to ciekawe co trzeba robić dodatkowo by tak premiowano pracownika???bo zapewniam Cię,że sama ciężka i UCZCIWA praca tam nie daje adekwatnych efektów...Jak to się mówi:wykaż się,a będą już zawsze od ciebie wymagać coraz więcej za tą samą kasę niestety.Szkolenia zagraniczne?! chyba ostatnio było pierwsze w historii i to tylko dla managerek :/ także o czym tu mowa.Nie mydlij ludziom oczu :P

3
ania 2016-04-24 13:52:55
NIE ROZUMIEM TYCH WSZYSTKICH NEGATYWNYCH OPINI ! PRACUJĘ W FIRMIE OD 3 LAT I JETEM BARDZO ZADOWOLONA. PO OKRESIE PRÓBNYM DOSTAŁAM UMOWĘ O PRACĘ NA CZAS OKREŚLONY A KOLEJNĄ JUŻ NA CZAS NIEOKREŚLONY. PENSJE SĄ ADEKWATNE DO WYKONYWANYCH OBOWIĄZKÓW I CAŁY CZAS WYPŁACANE SĄ PREMIE KTÓRE MOBILIZUJĄ. WSZYSTKO UDOKUMENTOWANE I WYPŁACANE NA CZAS BEZ ŻADNYCH OPÓŹNIEŃ ! PRZY OKAZJI RÓŻNYCH ŚWIĄT DOSTAJEMY PREZENTY :)SZEFOWIE BARDZO MILI ZAWSZE SŁUŻĄ POMOCĄ GDY TYLKO KTOŚ JEJ POTRZEBUJE. WYJAZDY INTEGRACYJNE I SZKOLENIA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE :) CIESZE SIĘ ŻE MOGĘ PRACOWAĆ Z TAKIMI LUDŹMI :)
2
Gabrycha 2016-04-29 13:09:40
Pracuję w firmie od ponad trzech lat i to co czytam na forum nijak się ma do rzeczywistości!!! Ci którym zależy na pracy i dają z siebie 100% są doceniani przez Szefostwo w roznych formach czy to bony czy premie czy tez kosmetyki, ale Ci którzy jak widacc przychodzą żeby "odbębnić " swoje i nic po za tym mają najwięcej do powiedzenia!!! Zastanowcie się i choć przez chwile postawcie na miejscu Szefa -przecież to oczywiste ze za dobrze wykonywane obowiązki są nagrody!jak to łatwo Kogos oceniać ,dostała jedna z drugą opierdziel bo siedziała dopóki dopóty się krzesło nie złamało a teraz wypisuje jaka to pokrzywdzona przez Pana Daniela!!Jeśli się lubi to co się robi ,angazuje i pracuje uczciwie to ma się odpowiednie wynagroszenie, premie ,szkolenia i inne nagrody, aspekt wzajemnych relacji i współpracy między Szefem a pracownikiem uważam za bardzo dobry. Pozdrawiam
1
gosia17 2016-09-21 19:11:32
Gabrycha... chodzi o to,że ktoś napisał głupawą opinię,a kogoś innego o to posądzono niesłusznie. Najpierw powinno sie sprawdzić,a nie publicznie oczerniać niewinną osobę. Tylko tyle.
1
baska 2016-09-25 20:45:16
Firma i jej sklepy dla osób bez ambicji i tyle w temacie
1
Kuba 2016-10-10 18:00:25
Czytam dziś wasze opinie i mam pewną refleksję.
Otóż odniosłem wrażenie że dyskusja na temat warunków zatrudnienia i atmosfery w tej firmie dotyczy jakiegoś dyskontu spożywczego. W sklepie o takim profilu klient jest złem koniecznym.

Jest petentem.

W sklepach takich jak nasze to klient jest naszym pracodawcą a produkty które mamy możliwość mu zaoferować są ścisłym topem w swojej branży. Tak rozumiem istotę tej działalności.
Od tego właśnie rozpocząłbym jakąkolwiek dyskusję.

Przechodząc do kwestii organizacji i stosunków personalnych w firmie - według mnie są rodzinne.
Rodzinne, czyli zabarwione emocjami, energią, byciem w porządku wobec siebie nawzajem.
To oddziela, drodzy internetowi napinacze, tę firmę od bezdusznej rzeczywistości np.: korporacyjnej.

Jeśli komuś ta praca nie odpowiadała, zderzenie z rzeczywistością na rynku pracy będzie bolesne.
1
d. 2016-10-12 10:01:08
Po wielu latach od zakończenia pracy w firmie Kosmetix z ogromnym zdziwieniem i mocnym niesmakiem czytam niezbyt przychylne opinie na temat ww. firmy. Ja swoją pracę u p. Daniela wspominam bardzo dobrze. Każda firma ma swoje lepsze i gorsze strony, ale ja z zarzutami wypisywanymi tutaj, w Kosmetixie nie spotkałem się przez okres mojej pracy. Pozdrawiam serdecznie.
1
Jm 2016-10-13 15:43:59
Moim zdaniem opinie są tochę zafałszowane, ponieważ firma jest naprawdę w porządku
inti 2016-11-11 17:27:01
Może dla managerów, szeregowy pracownik nawet jak się stara, nie jest doceniany.
Zostaw swoją opinię o kosmetix - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kosmetix