brak logo

KAR-TEL

Gliwice

Opinie o KAR-TEL

pudel 2014-05-27 13:47:29
Nie wiem czemu najezdzacie na kar-tel,ja tam pracuje nigdy nie bylo z nikim problemu i z niczym wyplata na czas nadgodziny tez zawsze wyplacane wiec nie wiem o co wam chodzi
1
pudel 2014-05-27 13:48:45
Nie wiem czemu najezdzacie na kar-tel,ja tam pracuje nigdy nie bylo z nikim problemu i z niczym wyplata na czas nadgodziny tez zawsze wyplacane wiec nie wiem o co wam chodzi
antypunkt 2014-05-27 16:25:30
tak? a w jakim dziale pracujesz, że nigdy nie było z nikim i niczym problemu? to, że wypłata na czas, to obowiązek pracodawcy za ciężko świadczoną pracę! tylko pytanie w jakich warunkach??? kolejki jak za komuny z koszyczkiem? jeśli nie masz na konto? z nikim nie było problemu? to chyba niczym się w tej firmie nie zajmujesz:)nadgodziny tak??? :) przeanalizuj proszę powyższe opinie, to dowiesz się o co chodzi:) chyba, że czytanie ze zrozumieniem szwankuje, do tego jesteś ślepy i głuchy, albo nie pracujesz w tym samym kar-telu co reszta:) albo jako klakier i poplecznik dostałeś zlecenie na wrzucenie kilku pozytywnych komentarzy dla poprawy wizerunku:) No najedź teraz na mnie i napisz jak mało wiem:]
1
pudel 2014-05-27 17:25:56
Kolejny komentarz w stylu, nie miałem nic do powiedzenia w firmie więc wszystkie swoje smutki i żale przeleję na forum. Komu się chce na Ciebie najeżdżać??? Kto się chce zmieniać Twoje zdanie na temat firmy w której pracowałeś??? Zapewne o zakładzie pracy w którym teraz pracujesz jak wypadniesz napiszesz to samo, no chyba że już szukasz pracy... Krótkodystansowiec:-)??
antypunkt 2014-05-27 19:40:31
no chyba, że nadal pracuję w kar-tel:)
anty root 2014-07-22 20:44:57
Jaki boczny tor? samo sedno! najprawdziwsza prawda- niestety znana tylko nielicznym...słyszałem, ze ostatnimi czasy wymieniła się tam ekipa i kilka osób zdecydowało się złożyć wypowiedzenia - szkoda tych ludzi, a odwagi gratuluje:)
1
śmiać się chce 2014-08-15 17:03:54
ta powyższa wiadomość to autoreklama, propaganda czy co? lol. Użytkownik nie związany z kar-tel na pewno nie skupiłby się na tym, co wymieniono wyżej....
1
trolololo 2014-08-27 11:23:11
praca po co najmniej 9h (zaleznie od dzialu) - w tym jedna godzina przerwy na lunch (bezplatna), ktorej praktycznie nie ma - nadgodziny platne wg widzimisie szefa - jest to niezgodne z kodeksem pracy.
Ludzie to akceptuja, wiec raczej to sie szybko nie zmieni, a Ci ktorzy sie temu przeciwstawiaja nie beda tam mieli przyszlosci. Mozna by pisac dalej...
1
trolololo 2014-09-26 10:54:28
na start to moze i dobra opcja, ale na krotka mete:) minimum 9h - jest ok, jesli nie masz zycia towarzyskiego/rodzinnego i jestes pracoholikiem.
Placa raczej niezbyt wygorowana, a obowiazkow sporo i jak zrobisz jedno to dokladaja kolejne zadania - niestety nie ma jasno sprecyzowanych obowiazkow na stanowisku pracy(wszystko zalezne od stanowiska i dzialu).
Atmosfera jak najbardziej na plus!
Chcialbym jeszcez zaznaczyc, ze wlasciciel Kar-tel'u ma kancelarie prawna, ale kodeks pracy w firmie jednak nie zawsze obowiazuje.
Jesli jestes ciekaw to po prostu sam sprawdz i daj znac jak bylo/jest;)
mietek 2014-11-25 15:40:36
Dokładnie żenada , unikajcie jak ognia ... obóz robokow
Odpowidź dla Mietka 2014-11-25 17:26:14
Merytoryka niektórych wypowiedzi mnie przeraża, sam pracuje i nie wiem skąd bierze się określenie "obóz", wiesz o czym piszesz? Jeżeli poranna pobudka stanowi dla Ciebie problem to napisz na forum że jesteś skończonym LENIEM i wychodzisz z założenia że za to że żyjesz wszystko Ci się w życiu należy.
"Mietek" Tobie się chyba ustrój w Polsce pomylił, komuny już w kraju nie znajdziesz!!! Możesz się jeszcze zabawić w posła, tam płacą za nie robienie niczego!
I nie obrażaj osób tutaj pracujących, większość z nas jest na swoich stanowiskach od kilku lat!!!
Polecam pracę w firmie Kar-Tel w 100%!!!
3
petit 2014-12-15 23:08:54
Czytam i oczom nie wierzę. Te "dobre" opinie wiadomo kto pisał dla poprawy wizerunku firmy. Wiem, byłam tam i pracowałam tam 4 lata, i choćby mi płacili za powrót w życiu bym nie wróciła. Jeśli chodzi o atmosferę w moim dziale w którym pracowałam była ok, wypłaty z reguły na czas, i wigilia co roku jest organizowana i to wypasiona, jak i również raz na rok-poltora wycieczki . To na tyle pozytywów. A co dalej? Można pisać tomy książek o tej firmie. Pracując tam nie miałam życia poza pracą, problemy z urlopem miałam często, oczywiście praca po 9 godzin w najgorszych godzinach z godzinną przerwą której i tak nie wykorzystywalo się. Po prostu zero życia. Nawał pracy i wygórowane wymagania spowodowały że przychodziłam jak za kare do pracy i z sercem w gardle. Nie było czasu na wiele rzeczy a przyszło co do czego to opier... Szef potrafi nie przebierać w słowach względem pracownika, poniza. A uważa się za wielkiego biznesmena a ludzi ma za nic, za śmieci, wstyd. Za byle blahostke ucina z pensji. Jak zdarzyło mi się zaspać do pracy to musiałam odrobić co do minuty a jak miałam 2 h nadgodzin i upomnialam się o to przy wypłacie to szef mnie wysmial. No ludzie, spójrzcie na to co się dzieje! Kar-Tel jest dobry dla osób które nie mają rodziny, zresztą ktoś wyżej dobrze napisał dla kogo ta praca jest. Strach zachorować bo szef krzywo patrzy na taką osobę, jedna dziewczyna wylądowała w szpitalu bo poronila to jeszcze opier... od pewnych osób dostała że zostawiła innych z nawalem pracy. I to jest normalne? I jeszcze w trakcie l4 przyszła się plaszczyć przed każdym kogo tą sytuacją "urazila". Totalna kompromitacja i poniżenie dla pracownika. Chore to! I dodam że piszę jako były i przede wszystkim BARDZO DOBRY pracownik, którego szef nie potrafił docenić. Teraz pracuje w innej firmie i w końcu czuje się doceniona, czuje się potrzebna, i z radością przychodzę do pracy codziennie, oczywiście na 8 godzin i w takiej pracy jestem w stanie dać z siebie nawet 300% :). A w Kar-Telu byłam bezwzględnym śmieciem. I w końcu uwolnilam się od toksycznej firmy.
Pozdrawiam.
2
Jack 2014-12-30 17:30:10
Sam pracuję w call center Kar-Tel i wróciłem tutaj po przerwie którą zrobiłem sobie na współpracę z innym pracodawcą, mój powrót mówi chyba sam za siebie...
Jak wszędzie są dni lepsze i gorsze ale gwarantują mi przede wszystkim prace w stabilnej firmie, wynagrodzenie na czas i umowę o pracę.
Reasumując, mogę zarekomendować pracę w tej firmie:-).
Pozdrawiam
1
Doplanu200 2014-12-31 16:33:45
Jacek - daruj sobie!:) cały dzień siedzisz w piwnicy ze słuchawkami na uszach, co godzinę na fajkę i z powrotem.Z Twojej perspektywy praca na pewno wygląda dobrze, bo prócz telefonicznej sprzedaży nikt nic od Ciebie nie wymaga!!! Pracowałeś kiedyś tam więcej niż 10 godzin?? NIE!, wykonywałeś bezsensowne polecenia? obrażał Cię ktoś, dostawałeś zjebki za byle co?, Kończy się Twoja praca i idziesz do domu, a pytałeś kiedyś innych koleżanek i kolegów jakie upokorzenia muszą znosić? Jak wygląda ich praca? są tam osoby, które nigdy się nie uśmiechają, zawsze są zestresowane - a zastanawiałeś się dlaczego???Byłes kiedyś na zebraniu? wiesz co tam się dzieje czasami??? Masz mało odpowiedzialne stanowisko, robisz plan i tyle. Nic więcej Cie nie interesuje, Górę widzisz tylko przy wyplacie w kolejce.Nie wypowiadaj się z takim zdziwieniem - tylko spojrzyj szerzej!Na wiele innych stanowisk byś sie tam nie nadawał ze względu na specyfikę pracy w stresie!!!
Pracownik 2015-01-01 18:54:13
Żenada!!! Frustrat/frustratka który wstawił poprzedni wpis jest kwintesencja nieporadności!!! Jedyne co potrafisz to stworzyć sobie newsletter na tym portalu i negować wszystkie pozytywy które sie tutaj pojawiają, ktoś powinien stworzyć jeszcze portal ostrzegający przed marnymi pracownika, wówczas miałbyś/miałabyś rownież swoje miejsce na forum
1
Aktywny 2015-01-03 13:21:39
Najprościej opisywać innych a samemu być anonimowym!!!
Ukrywanie się w cieniu portalu internetowego i opisywanie czegoś co nie ma kompletnie nic wspólnego z rzeczywistością to własnie domena osób które kompletnie nie radzą sobie z wykonywaniem prostej pracy lub też poleceń.
Firma zatrudnia ponad 200 osób i jak widać zdania na jej temat są podzielone, ale przecież nigdzie nie jest idealnie!!
Jeżeli szukasz prawdziwej opinii na temat Kar-Tel to zapytaj o nią najlepiej osób które w niej pracują!
luck 2015-01-22 09:58:59
wie ktoś, co to za historia z budowaniem przez Kar-tel sieci dla In-postu?
6
Ja 2015-01-29 06:31:42
nie trudno sie domyślić że ktoś kto pisze krytykę dla osób mówiących prawdę o firmie to osoba która by buty szefowi wyczyściła ( czyt.wylizała) gdyby KAZAŁ bo prosić nie potrafi......
Kto pracuje wie o kim piszę......
5
petit 2015-03-29 23:47:12
Witam, jakiś czas temu wypowiadalam się na temat tejże firmy. Dodam że (przynajmniej było tak w moim dziale i w większości innych działach) jeśli ktoś musiał wyjść wcześniej z pracy bo np. musiał iść do dentysty, czy pilnie załatwić sprawę w urzędzie to niestety nie było takiej możliwości. Urlop i koniec kropka. Nawet jeśli to była kwestia wyjścia 15-20 wcześniej. I praca w niekorzystnych godzinach i nie zapomnę tego ile urlopu musiałam wybrać na takie coś. A szkoda. Jacku - dokładnie tak jak ktoś wyżej napisał, daruj sobie. Pierw zwolniles się z Kar-Telu bo Twój kolega obiecał Ci złote góry w swojej firmie, a niestety wykorzystał Cie jak smiecia i z podkulonym ogonem wróciłeś na stare śmieci, fakt to prawda, że do innej pracy się nie nadajesz niż siedzenie na słuchawkach, więc ciesz się że nie wyladowales w innym dziale bo nie wytrzymalbys ani jednego dnia. Dobrze wiesz że Arterię zlikwidowali więc został Ci tylko Kar-Tel. Co jak co życzę Ci powodzenia.
1
Monika 2015-04-03 10:55:57
Witam,
Z tego co czytam, to opowiadacie tu o pracy w siedzibie firmy w Gliwicach.. Czy mógłby ktoś się wypowiedziec jak wygląda praca przedstawiciela handlowego na terenie innych województw? Jakie są zarobki? byłabym wdzięczna za odpowiedź.
gin3 2015-04-09 12:36:05
Kar-tel to masakra nic dodac nic ujac........
2
Anasz 2015-05-07 20:43:52
Kartel to mały [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefostwo ci mówi że na pierwszym miejscu stawiają rodzinę ale masz pracować po co najmniej 10-11h dziennie, najlepiej jeszcze w sobotę,
rzucaja przedstawicieli po całej polsce szczecin pracuje w bydgoszczy, a gliwice na dolnym slasku lub podkarpackim,

rotacja na stanowisku ph masakryczna w ciągu 4 miesięcy przewinelo się z 30osób,

niestety ciężko wytrzymać przy takim trybie pracy i pernamentnej inwigilacji gps aut i czasu pracy

przy wpadce od razu dostajecie wypowiedzenie, na przykład na stacji benzynowej lub o 6 rano pukają ci do drzwi domu lub podobnie

pensja teoretycznie ok lecz biorąc pod uwagę czas pracy w miesiącu stawka godzinowa wychodzi zbliżona do najniższe krajowej
oczywiście nadgodzin brak
ale w sumie kiedy masz to wydać

typ pracownika który się tu sprawdzi to zapieprzający robocik, najlepiej bez rodziny, nie zadający pytań i klaskający na szkoleniach
8
Zuza 2015-06-23 10:45:23
Unikajcie jak ognia. Praca 9 godzinna, brak szacunku do człowieka, brak szczerości i generalnie beznadzieja. Ludzie ciągle odchodzą, ciągle szukają nowych pracowników- o czymś to świadczy.
5
Anasz 2015-06-23 19:51:16
Niestety ostatnio pracuje się jako PH już nie 9-10H ale wymagają po 12-14,
szkolenie czyli telekonferencja o 20 do 23,
brak terminali do instalacji a władza wymaga żeby pracować
ciekawe z czym

Unikać jak ognia,
zapomnijcie o urlopie w Kar-telu
7
gość 2015-09-09 21:48:19
co do postu kolegi to w zasadzie jestem w stanie się zgodzić....więcej przeciw niż za. praca po naście godzin bez pewności zatrudnienia, bo wystarczy podpaść komuś wyżej i konczysz przyjazd na szkolenie odjazdem do domu w pociągu bez pracy ot tak....kasa ok ale plany do realizacji premii są sztywne mimo wielu pośrednich zadań które wynikają w trakcie a nie mają wpływu na plan...brak skrzyń brak terminali na czas, ale cóż to dla wprawnego handlowca i szkoleniowca:) przecież zawsze szkolenie można przeporwadzić na sucho :)
2
xxx 2015-09-28 14:40:02
Rozbawił mnie ten pozytywny wpis..... to jakieś żarty!!!
Anasz 2015-09-30 12:49:16
kolejny hit
jako PH dostałem łaskawe pozwolenie na pracę w sobotę :)
oczywiście o takie pozwolenie w żadnym razie nie prosiłem;)
taki mały zonk
a w niedzielę dodatkowo telefon i z godzina gadania jak jeszcze lepiej zapieprzać

większość PH szuka nowej pracy

ogólnie nie polecam
4
Pelagia smolinski hey 2015-10-07 16:25:48
Jaką premia? Może kierownicy dostają premie albo Ci jeszcze wyzej. Handlowcy nie dostają premii od kilku miesięcy pomimo iż praca jest wykonana. Non stop tylko dają dodatkowe zadania i co tydzień obiecują że będzie premia jak zrobią to jak zrobia tamto. Podstawą jest ok ale premii brak.a taka podstawę a nawet więcej można zarobić w wielu innych firmach robiąc plan.do tego dochodzi ze do auta służbowego trzeba tankowac za własne pieniądze. Ogólnie dużo by pisać. Nie polecam zdecydowanie
2
zuza 2015-10-12 22:49:13
kiedy tankowales za wlasne pieniadze? Wcale tak nie jest, obiboki. Powinni sami sie zwolnic,
3
123 2015-11-07 14:44:15
Pewnie KAR-TEL nakazał usunąć co niektóre wypowiedzi... Prawda w oczy kole...
SKAVEN 2016-01-15 19:16:02
Witam wszystkich,
pracuję W KAR-TEL'u jako PH. Uważam że większość wpisów są od osób mało zaangażowanych w pracę. Osobiście mam rodzinę i nie uważam że dwójka moich małych dzieci nie widzi taty w domu.
Oczywiście specyfika pracy jest dość ciekawa i nie każdy się nadaje do tego ale do kopania rowów również nie każdy się nadaje. nikt nie mówi o zarobkach konkretnie.a to błąd! uważam że jako PH jeśli pracujesz dostajesz DOBRĄ KASĘ . W CC nie wiem jak jest ale nie zazdroszczę dziewczynom tylko i wyłącznie z tego powodu że ja osobiście nie nadaję się do tego profilu pracy. ALE ROBIĄ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY. Pomagają PH w bardzo wielu sprawach. A jeśli ktoś mówi o pracy od świtu do zmierzchu to oznacza że nie potrafi sobie zorganizować dnia pracy- mówię nadal o pracy PH
były pracownik 2016-01-23 15:41:37
Praca super. Podejście firmy niekoniecznie. Właśnie zwolniono bez mrugnięcia okiem blisko 20 osób. przedstawiciele się poświęcali po 9-12 godzin i tak zostało to docenione. Niestety ale kasa się liczy na 1 miejscu. Teraz się w Kar-tel-u zacznie dziać.
były pracownik 2016-01-26 12:13:07
Zerowe wyniki? Niekoniecznie. Zwolnione zostały osoby min. które miały lepsze wyniki niż niejeden pracujący nadal a także osoby pracujące 5dni, 2 tygodnie czy też miesiąc będąc na okresie próbnym. Jak ktoś mógł zostać oceniony przez 5 dni???!
Firma sprzedaje punkty inpostowe i moim zdaniem to właśnie był powód zwolnień.
Zwierzak 2016-01-27 16:26:28
Postanowiłem napisać o mojej pracy po tym jak opadną negatywne emocje po zwolnieniu, żeby być w miarę obiektywnym w swojej ocenie.
Najważniejsze - jeśli migasz się od pracy albo kombinujesz - nie aplikuj.
Mi osobiście nie przeszkadzała praca po 12 godzin dziennie w najgorętszym okresie. Sam wychodziłem z inicjatywą pracy w sobotę dla osiągnięcia lepszego rezultatu. Niestety cierpiało na tym moje życie domowe oraz zdrowie. Jako, że urlop był przez dłuższy czas zabroniony i nie można było chorować - leczyliśmy się Gripexem między jednym a drugim klientem.
Bardzo podobała mi się idea sprzedaży zestawów startowych i terminali pre-paidowych, które do dziś uważam za najlepsze w Polsce i które sprzedawało się bardzo łatwo na trudnym rynku terminalowym.
Plany były wysokie ale pieniądze za to - współmierne.
Kiedy zaczął się projekt InPost byłem bardzo sceptyczny. Dużo mówiło się o poprawie jakości sieci i zrewolucjonizowania rynku przesyłek. Wiedziałem dokładnie co to za usługa i jak potrafi zdeorganizować życie w zwykłym spożywczaku. Powiedziałem sobie: "Przetrwam to i za jakiś czas znów będę mógł robić to co lubię, czyli sprzedawać prepaid". Po roku czasu większość klientów czeka wyłącznie na koniec trwania umowy, a z racji braku chętnych w trudnych gminach - podpisywane były kontrakty w punktach o aparycji wychodka toaletowego.
Mimo wszystko, po cichu liczyłem że się mylę w swojej ocenie i postanowiłem przynajmniej być uczciwym wobec swoich klientów (bowiem w nowej firmie na pewno do nich wrócę). Każdy był informowany o wszystkich dobrych i złych stronach współpracy. W ostatecznym rozrachunku nie wyszło źle, ponieważ na koniec oddałem najbardziej stabilną bazę punktów, a ja stałem się specjalistą od prawa pocztowego ;).
Do dziś zastanawiam się co było powodem zwolnienia. Wielka baza znajomości handlowych, realizowanie podwyższonych targetów w ostatnich miesiącach w sprzedaży doładowań i starterów, doskonała znajomość rynku, doświadczenie. Dbałem nawet o to żeby nie wyjeżdżać zbyt dużo służbowego paliwa i mieć porządek w papierach. Żyłem pracą i nie miałem sobie nic do zarzucenia.
Piszę to tylko dlatego, żeby podkreślić łatwość przejścia w firmie z bytu w niebyt.
Obecnie firmę można sklasyfikować jako coś między firmą prywatną a korporacją. Wyniosłem z niej bardzo dużo nowego doświadczenia oraz znajomości z super wyjątkowymi osobami. Praca tutaj była treningiem wytrzymałości, sumienności i odpowiedzialności. Dzięki temu powinienem sobie teraz poradzić w każdej innej firmie handlowej.
4
były pracownik 2016-02-19 20:01:40
błędy błedami, natomiast w niedawnej sytuacji zwolnienia były moim zdaniem podyktowane w 99%:
- brakiem zapotrzebowania na taką ilość PH (zwolnienie 20 os. to około 200-300tyś zł/m-c)
- z nieoficjalnych informacji wiem że MJ powiedział, że jest praca dla 20 osób
- miejscem zamieszkania PH (1 PH obsługuje teraz teren 2-3 PH i kogo najlepiej zostawić? Tego, który mieszka na środku rejonu.

Podsumowując, nigdy tak się nie poświęcałem dla pracy i nigdy nie byłem tak uczciwy oraz zaangażowany w zadania do wykonania. Niestety nikt tego nie zauważył. Powiecie wyniki niskie itd.. Ja jako nowy pracownik robiłem więcej umów aniżeli inni ph (nie twierdzę, że byłem wybitny ;) )a mimo to mi podziękowano. 12h pracy i bardzo dobre wyniki (opinia kolegów ph) były powodem zwolnienia? Nie sądzę.
1
Były pracownik 2016-02-20 13:08:39
Chyba nie zrozumiałeś. Zwolniono bo nie są potrzebni. To skąd takie pytanie.
Anonim 2016-05-10 10:22:13
Nie polecam tej firmy! Gdy chce się załatwić jakąś sprawę, to tylko odsyłają od osoby do osoby. Każdy mówi co innego, ciężko się z nimi porozumieć.(usunięte przez administratora)
let rak 2016-07-08 16:41:11
Pracowałem w firmie Kar- tel. Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym żeby zaraz szukać sobie kolejnej pracy i lubi tracić czas na firmy które pracownika mają za kogos kto jest uposledzony umyslowo który nie jest zdolny do niczego tylko do tego żeby być handlowcem (a nawet nie) i nie ma mózgu i mozna mu klamac w oczy bez konca to polecam.Podstawa 2300 netto + auto z którego od niedawna nie można korzystać podczas urlopu :) Codzienne zbieranie pieczatek , raporty ogolnie caly dzien siedzisz przed komputerem i raportujesz.Papierologia chyba najgorsza w jakiej pracowalem.Wiadomo ze to jest jakby symbol naszego kraju ale w kar tel to przechodzi ludzkie pojecie.Straszliwa inwigilacja w prace wręcz nie do zniesienia.Potrafia dzwonic podczas dluzszego postoju i zadawac pytania dlaczego tyle stoisz ... czy masz pieczatke z tego adresu pod ktorym stoisz . To poprostu choreeee.
Wiele obiecuja dosłownie Niczego nie dotrzymują ... no chyba ze sprawy dla nich korzystne to owszem. Jeżeli chodzi o premie ... teoretycznie premie sa ..... praktycznie nikt ich nie dostaje. Z każdym nastepnym miesiącem jest kłamstwo że premie beda w przyszlym miesiacu. Własciwie co miesiac jest inny powod. To poprostu brak słow. Tyle co jest złego w tej firmie to nawet szkoda mojego czasu na to żeby tutaj o tym pisac i zabraklo by czasu. Powaznie . Dajcie sobie spokoj. Jezeli nie beda mieli pracownikow to moze za rok 2 pojda po rozum do glowy i zmienia podejscie chociaz w sumie to chyba jestem naiwny myslac w ten sposob. Wiadomo ze zawsze znajdzie sie jakis zapaleniec ktory zechce sprawdzic sie w tej firmie i nie da wiary opiniom z internetu wiadomo że są tez ludzie ktorzy maja nóż na gardle jak to u nas w kraju i lapia sie byle czego wtedy jasnym jest ze rozumiem to w pewnym sensie i wlasnie takich ludzi ta firma szuka :)Pisze o tym daltego aby moze przez takie drobne informacje ludzie beda wiedziec co to kar - tel.Kto mądrzejszy za dlugo tam nie zagrzeje
4
jakiś tam nick 2016-07-22 13:11:20
Ja - jako były regionalny przedstawiciel handlowy firmy Kar-Tel nie mam nic miłego do powiedzenia o tej pseudo korporacji.
O ofercie firmy nie ma co pisać, gdyż na tą chwilę nie zachwyca (brak dobrej oferty na akceptację), a na samych doładowaniach nie pojedziesz za daleko. Brak dobrej oferty - a wymagania wobec PH - przeogromne.
Osoby pseudo-zarządzające, siedzące za biurkami w Gliwicach, chyba nie mają pojęcia p tym co dzieje się na rynku, wymagając od PH i innych pracowników ( np. CC) sprzedaży i jeszcze raz sprzedaży w stopniu coraz większym.
Prezes firmy powierzył zarządzanie firmy osobom, z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ogromnym ego, które nie szanują ludzi i uważają się za naj., naj, naj.
Co do traktowania pracowników to.......... ja psa traktuję lepiej i poważniej.
Inwigilacja co do minuty tak jak pisał "let rak", wszędobylskie raporty , tabelki i zbieranie pieczątek.
Od swoich przełożonych prawdy dowiesz się tylko wtedy gdy się pomylą.
Premie obiecywane - nigdy nie otrzymane.
Pracownicy zwalniani z zaskoczenia w McDonaldzie, stacji paliw lub na parkingu. Na szybko podsuwane dokumenty do podpisu i wprowadzanie w błąd to standardy tej firmy.
Niekompetentni przełożeni to inna bajka. Zwykły PH ma większą wiedzę o ofercie i sposobie załatwienia pewnych spraw niż jego Koordynator. :).
Burdel w stanach magazynowych pracowników, przypisywanie im na stan sprzętu którego nigdy nie mieli w rękach to również standardowe zagrywki w tej firmie.
Procedura pogania procedurę, która to zmienia się co kilka dni i nikt nie wie jaka obecnie procedura obowiązuje.

Wiele by pisał......
Ogólnie nie polecam tej pseudo firmy.
Jak już się tam zatrudnisz to pamiętaj, że nie znasz dnia ani godziny i czytaj uważnie co podpisujesz.
2
No nie mogę tego czytać 2016-07-25 18:17:41
Dlaczego ktoś tutaj bawi się w podawanie danych osobowych w postaci IMIENIA I NAZWISKA? Na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że to ta Pani? Czy to nie jest pomówienie.... Czy to nie jest naruszenie dóbr osobistych?

Przepis art. 23 Kodeksu Cywilnego zawiera przykładowy katalog dóbr osobistych człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko !!!!

czy ktoś tu się zastanowił zanim to napisał?
2
Lexisnexis 2016-07-25 18:32:06
W PRZYPADKU NARUSZENIA DÓBR OSOBISTYCH

Czego można żądać?

a. zaniechana działania,
2. w razie dokonanego naruszenia:
a. dopełnienia czynności potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia dobra osobistego, w szczególności ażeby osoba, która naruszyła dobra osobiste złożyła oświadczenie, odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie.

b. zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny na podstawie przepisu art. 445 i 448 Kodeksu Cywilnego;

3. w razie wyrządzenia szkody majątkowej poszkodowany może żądać naprawienia jej na zasadach ogólnych.

1
nieznajomość prawa szkodzi 2016-07-26 17:20:39
Imię i nazwisko znowu, tak? a może podacie PESEL tego Pana? a Co jeśli to znowu kolejne fałszywe oskarżenie? Co jeśli to zwyczajne pomówienie? Jest dowód na to, że to ta osoba? Chyba nie.... czyli co? skarga do GIODO - za złamanie ustawy o ochronie danych osobowych i PIP za zastraszanie?
1
DN 2016-07-26 21:52:34
@KAR-TEL Widzę że zostałem przywołany do wypowiedzi jeszcze przed zamieszczeniem tutaj opinii.
Zgodnie z tym co napisał "Lexisnexis" - żądam usunięcia moich danych osobowych zamieszczonych bez mojej zgody w Państwa wpisie.
Zostałem w tym momencie bezprawnie i bezpodstawnie pomówiony.
Gdybym to ja umieścił ten wpis napewno byłby podpisany gdyż swoich opinii się nie wstydzę
Adrian D. Gdańsk (dawniej Słupsk) 2016-07-27 11:20:51
Kar-tel.

Proszę o informacje czym firma kierowała się zatrudniajac pracowników i po 2 tygodniach a nawet po paru dniach zwalniajac ich.

Chętnie poznam powód zwolnienia.
Jeśli zastrzeżenia były do mnie to chętnie owe poznam nawet publicznie na go work.

2
let rak 2016-07-27 16:58:39
benek nie ważne jak było ważne że już nie jest
DN 2016-07-27 18:08:22
mimo ze opinia nie zostala przeze mnie jeszcze wystawiona pojawia się tu moje imię i nazwiako, co jest jawnym nadużyciem.
Żądam usuniecia moich danych osobowych.
Moja opinia o firmie napewno się pojawi i napewno też będzie podpisana.
Niniejszym zwracam się do administratora strony o usunięcie moich danych osobowych i szybsze reagowanie na umieszczanie danych osobowych.
Udostepnianie danych osobowych jest niezgodne z prawem i regulaminem strony.
Mpokol 2016-08-01 13:34:37
Mi się wydaje, chociaz mogę nie mieć totalnej racji, że Przedstawiciel Handlowy ds. Rozwoju Sieci Sprzedaży ma tutaj dość szczególne racje i możliwości rozwoju i chyba nad tym trzeba się właśnie skupić,
foczka ;) 2016-10-26 23:28:57
powiem tylko tyle jeśli nie musisz . . . .to tego nie rob ;) jest tyle fajnych firm . . . . a na koniec i tak dostaniesz kwit do zapłaty za . . . wszystko co dla nich zrobisz podziekuja ci ;)
6
Endi 2016-11-22 22:15:06
Pracodawca niegodny polecenia. Chyba, że żywicie do kogoś głęboką urazę, w tej sytuacji w razie rekrutacji, można się na kimś odegrać, sugerując mu możliwość zatrudnienia.
Starając się być obiektywnym:
Plusy - podstawa z umowy wypłacona zawsze terminowo, atmosfera między zwykłymi Kowalskimi stosunkowo dobra, niezbędne narzędzia do pracy /laptop, telefon, samochód / w dobrym stanie,
Minusy - stanowiska kierownicze i wyżej -obsadzone osobami niestety nie szanującymi drugiego człowieka (BEZ WYJĄTKU !) . Góra traktuje resztę jak przysłowiowy gorszy sort, i to bez skrępowania.
Oferta z jaką przychodzi nam wyjść do klienta niestety na obecne realia - bardzo słaba, co za tym idzie trzeba się natrudzić by wyrobić plan, ale koniec końców za to nam płacą...
Wyrobienie planu okupione jest bardzo dużą ilością nadgodzin /a na wypłacie albo premia z planu albo nadgodziny - ustępstw nie ma/ . Nadgodziny wbrew temu co zarzucają kierownicy nie wynikają z faktu " jak ktoś sobie nie radzi to musi pracować po godzinach" a bezpośrednio z ogromu papierologii, raportów, raporcików, tony maili i sztucznie napędzanej biurokracji.
Tytuły maili" FW:Odp;FWD;FWD:Odp:FW:FW - PILLLLNEEE !!!!!!" na porządku dziennym w ilościach znacznych.
Firma ostatnio ma dziwną politykę promowania swojej oferty - ph zamiast wypunktować u klienta swoje (b.skrome) atuty , wręczają broszurkę 'jak to we wszystkich innych firmach jest źle' gdzie każdy szanujący się PH ma świadomość iż szykana w tych ulotkach w 70% to bujda wymyślona na potrzeby pozysku klientów 'jakkolwiek'. Sam zresztą słyszałem jak niby żartem niby serio rzucono pomysł, by przedstawicielowi, który przeszedł pracować do konkurencji poprzebijać opony w samochodzie - bo sobie radził lepiej. Niby zabawne ale niestety świadczy to o nieciekawej ofercie, z którą przyjdzie wam się zmierzyć by zarobić na chleb. Mimo tego, że już kilka miesięcy pracuję w innej firmie o podobnym profilu nie mam takich problemów, więc to nie jest efekt trudnego rynku.
GPS sprawdzany bardzo sukcesywnie - trzeba mieć świadomość, że jak was złapie ciężkie rozwolnienie i przytrzyma was na stacji 30 minut to macie gwarantowany telefon :)
Premia - wypłacana z opóźnieniem - jeśli po sprawdzeniu wszystkich raportów, tabelek, rekordów etc. się zgadza , to zdarza się, że nic z niej nie potrącą.
Jeśli jakakolwiek forma uprzejmości jest zachowana w trakcie trwania stosunku pracy to mija ona bezpowrotnie przy rozwiązywaniu umowy. W tym momencie wychodzi wieś, na wszystkich szczeblach.
Reaasumując, pracodawcę polecam osobom, które mają tak dużo pieniędzy, że pracować nie muszą - żeby dla frajdy poczuć się jak śmieć, osobom bez żadnego bagażu doświadczenia - tu z pewnością zobaczysz czego w przyszłości unikać.
Osobom, które już są kilka lat na rynku pracy odradzam - szanujmy się, jest wiele lepszych miejsc pracy.
8
nikt 2016-11-26 14:42:36
Dobre:)
2
Zostaw swoją opinię o KAR-TEL - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAR-TEL