Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KAR-TEL

Pracowałeś w firmie KAR-TEL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-10-22 11:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłbyś powiedzieć jakie dokładnie zarobki oferują? Interesuje mnie co prawda podjęcie pracy na jakiś rok - półtora, potem najprawdopodobniej uciekam za granicę. Myślę, że jeżeli zarobki by nie były tragiczne mógłbym pójść i zobaczyć jak u nich jest - nawet na tydzień-dwa gdyby mi się nie spodobało...
zdjecie uzytkownika
mietek - 2014-11-25 15:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie żenada , unikajcie jak ognia ... obóz robokow
zdjecie uzytkownika
Odpowidź dla Mietka - 2014-11-25 17:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Merytoryka niektórych wypowiedzi mnie przeraża, sam pracuje i nie wiem skąd bierze się określenie "obóz", wiesz o czym piszesz? Jeżeli poranna pobudka stanowi dla Ciebie problem to napisz na forum że jesteś skończonym LENIEM i wychodzisz z założenia że za to że żyjesz wszystko Ci się w życiu należy.
"Mietek" Tobie się chyba ustrój w Polsce pomylił, komuny już w kraju nie znajdziesz!!! Możesz się jeszcze zabawić w posła, tam płacą za nie robienie niczego!
I nie obrażaj osób tutaj pracujących, większość z nas jest na swoich stanowiskach od kilku lat!!!
Polecam pracę w firmie Kar-Tel w 100%!!!
zdjecie uzytkownika
petit - 2014-12-15 23:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam i oczom nie wierzę. Te "dobre" opinie wiadomo kto pisał dla poprawy wizerunku firmy. Wiem, byłam tam i pracowałam tam 4 lata, i choćby mi płacili za powrót w życiu bym nie wróciła. Jeśli chodzi o atmosferę w moim dziale w którym pracowałam była ok, wypłaty z reguły na czas, i wigilia co roku jest organizowana i to wypasiona, jak i również raz na rok-poltora wycieczki . To na tyle pozytywów. A co dalej? Można pisać tomy książek o tej firmie. Pracując tam nie miałam życia poza pracą, problemy z urlopem miałam często, oczywiście praca po 9 godzin w najgorszych godzinach z godzinną przerwą której i tak nie wykorzystywalo się. Po prostu zero życia. Nawał pracy i wygórowane wymagania spowodowały że przychodziłam jak za kare do pracy i z sercem w gardle. Nie było czasu na wiele rzeczy a przyszło co do czego to opier... Szef potrafi nie przebierać w słowach względem pracownika, poniza. A uważa się za wielkiego biznesmena a ludzi ma za nic, za śmieci, wstyd. Za byle blahostke ucina z pensji. Jak zdarzyło mi się zaspać do pracy to musiałam odrobić co do minuty a jak miałam 2 h nadgodzin i upomnialam się o to przy wypłacie to szef mnie wysmial. No ludzie, spójrzcie na to co się dzieje! Kar-Tel jest dobry dla osób które nie mają rodziny, zresztą ktoś wyżej dobrze napisał dla kogo ta praca jest. Strach zachorować bo szef krzywo patrzy na taką osobę, jedna dziewczyna wylądowała w szpitalu bo poronila to jeszcze opier... od pewnych osób dostała że zostawiła innych z nawalem pracy. I to jest normalne? I jeszcze w trakcie l4 przyszła się plaszczyć przed każdym kogo tą sytuacją "urazila". Totalna kompromitacja i poniżenie dla pracownika. Chore to! I dodam że piszę jako były i przede wszystkim BARDZO DOBRY pracownik, którego szef nie potrafił docenić. Teraz pracuje w innej firmie i w końcu czuje się doceniona, czuje się potrzebna, i z radością przychodzę do pracy codziennie, oczywiście na 8 godzin i w takiej pracy jestem w stanie dać z siebie nawet 300% :). A w Kar-Telu byłam bezwzględnym śmieciem. I w końcu uwolnilam się od toksycznej firmy.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ama - 2014-12-30 03:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Potwierdzi ktos, że rzeczy, które opisała petit powyżej rzeczywiście się dzieją w kar-tel? Szefostwo rzeczywiście jest tak malo wyrozumiałe, ze sa problemy jesli ktos sie troche spóźni, czy tez chce wyjść wcześniej lub przyjśc później, bo ma lekarza, czy tez chce załatwić cos w urzędzie? Nie brzmi to zbyt dobrze..
zdjecie uzytkownika
Jack - 2014-12-30 17:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sam pracuję w call center Kar-Tel i wróciłem tutaj po przerwie którą zrobiłem sobie na współpracę z innym pracodawcą, mój powrót mówi chyba sam za siebie...
Jak wszędzie są dni lepsze i gorsze ale gwarantują mi przede wszystkim prace w stabilnej firmie, wynagrodzenie na czas i umowę o pracę.
Reasumując, mogę zarekomendować pracę w tej firmie:-).
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Doplanu200 - 2014-12-31 16:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jacek - daruj sobie!:) cały dzień siedzisz w piwnicy ze słuchawkami na uszach, co godzinę na fajkę i z powrotem.Z Twojej perspektywy praca na pewno wygląda dobrze, bo prócz telefonicznej sprzedaży nikt nic od Ciebie nie wymaga!!! Pracowałeś kiedyś tam więcej niż 10 godzin?? NIE!, wykonywałeś bezsensowne polecenia? obrażał Cię ktoś, dostawałeś zjebki za byle co?, Kończy się Twoja praca i idziesz do domu, a pytałeś kiedyś innych koleżanek i kolegów jakie upokorzenia muszą znosić? Jak wygląda ich praca? są tam osoby, które nigdy się nie uśmiechają, zawsze są zestresowane - a zastanawiałeś się dlaczego???Byłes kiedyś na zebraniu? wiesz co tam się dzieje czasami??? Masz mało odpowiedzialne stanowisko, robisz plan i tyle. Nic więcej Cie nie interesuje, Górę widzisz tylko przy wyplacie w kolejce.Nie wypowiadaj się z takim zdziwieniem - tylko spojrzyj szerzej!Na wiele innych stanowisk byś sie tam nie nadawał ze względu na specyfikę pracy w stresie!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-01-01 18:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żenada!!! Frustrat/frustratka który wstawił poprzedni wpis jest kwintesencja nieporadności!!! Jedyne co potrafisz to stworzyć sobie newsletter na tym portalu i negować wszystkie pozytywy które sie tutaj pojawiają, ktoś powinien stworzyć jeszcze portal ostrzegający przed marnymi pracownika, wówczas miałbyś/miałabyś rownież swoje miejsce na forum
zdjecie uzytkownika
Aktywny - 2015-01-03 13:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najprościej opisywać innych a samemu być anonimowym!!!
Ukrywanie się w cieniu portalu internetowego i opisywanie czegoś co nie ma kompletnie nic wspólnego z rzeczywistością to własnie domena osób które kompletnie nie radzą sobie z wykonywaniem prostej pracy lub też poleceń.
Firma zatrudnia ponad 200 osób i jak widać zdania na jej temat są podzielone, ale przecież nigdzie nie jest idealnie!!
Jeżeli szukasz prawdziwej opinii na temat Kar-Tel to zapytaj o nią najlepiej osób które w niej pracują!
zdjecie uzytkownika
luck - 2015-01-22 09:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
wie ktoś, co to za historia z budowaniem przez Kar-tel sieci dla In-postu?
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-01-29 06:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nie trudno sie domyślić że ktoś kto pisze krytykę dla osób mówiących prawdę o firmie to osoba która by buty szefowi wyczyściła ( czyt.wylizała) gdyby KAZAŁ bo prosić nie potrafi......
Kto pracuje wie o kim piszę......
zdjecie uzytkownika
tadek - 2015-03-03 02:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jack, to może napisz coś bardziej luźnego i konkretniejszego, typu jakie stawki masz w kar-tel'u, a co zastałes w innych firmach.. Bo nie powiem twój wpis wygląda trochę sztucznie, jakby był pisane przez kogoś z biura, a odzew innych pracowników - dośc negatywny tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że coś jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
many - 2015-03-19 19:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro firma zatrudnia ponad 200 osób, to chyba nie jest tak najgorzej. @Aktywny, no własnie próbuję zapytac kogos, kto naprawdę pracuje w kar-tel, chyba sa tutaj takie osoby nie? Czy tez na forum pisza jedynie frustraci, szefostwo, czy byli pracownicy i nie ma co wierzyć w te opinie? Może ktoś napisać teraz, czy poleca tu pracę?
zdjecie uzytkownika
petit - 2015-03-29 23:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jakiś czas temu wypowiadalam się na temat tejże firmy. Dodam że (przynajmniej było tak w moim dziale i w większości innych działach) jeśli ktoś musiał wyjść wcześniej z pracy bo np. musiał iść do dentysty, czy pilnie załatwić sprawę w urzędzie to niestety nie było takiej możliwości. Urlop i koniec kropka. Nawet jeśli to była kwestia wyjścia 15-20 wcześniej. I praca w niekorzystnych godzinach i nie zapomnę tego ile urlopu musiałam wybrać na takie coś. A szkoda. Jacku - dokładnie tak jak ktoś wyżej napisał, daruj sobie. Pierw zwolniles się z Kar-Telu bo Twój kolega obiecał Ci złote góry w swojej firmie, a niestety wykorzystał Cie jak smiecia i z podkulonym ogonem wróciłeś na stare śmieci, fakt to prawda, że do innej pracy się nie nadajesz niż siedzenie na słuchawkach, więc ciesz się że nie wyladowales w innym dziale bo nie wytrzymalbys ani jednego dnia. Dobrze wiesz że Arterię zlikwidowali więc został Ci tylko Kar-Tel. Co jak co życzę Ci powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-04-03 10:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Z tego co czytam, to opowiadacie tu o pracy w siedzibie firmy w Gliwicach.. Czy mógłby ktoś się wypowiedziec jak wygląda praca przedstawiciela handlowego na terenie innych województw? Jakie są zarobki? byłabym wdzięczna za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
gin3 - 2015-04-09 12:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kar-tel to masakra nic dodac nic ujac........
zdjecie uzytkownika
Foisz - 2015-04-09 18:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Masakra czy też masakracja jak to mówi młodzież nie wiele wnosi do tematu, może mógłbyś to jakoś uzasadnić. Z jakiego powodu uważasz, że w KAR-TEL'u jest źle ? Z tego co mi waidomo to wcale nie jest tak źle. A nawet słyszałem sporo dobrych opini. Nie chcę zostać wprowadzony w błąd przed przystąpieniem do pracy.
zdjecie uzytkownika
Kajfasz - 2015-04-24 22:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No źle nie jest, mogłoby być lepiej ale nie ma co wybrzydzać bo nigdzie się nie znajdzie pracy. Najlepiej jest po prostu samemu spróbować i pójść na rozmowę kwalifikacyjną.
zdjecie uzytkownika
Anasz - 2015-05-07 20:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Kartel to mały [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefostwo ci mówi że na pierwszym miejscu stawiają rodzinę ale masz pracować po co najmniej 10-11h dziennie, najlepiej jeszcze w sobotę,
rzucaja przedstawicieli po całej polsce szczecin pracuje w bydgoszczy, a gliwice na dolnym slasku lub podkarpackim,

rotacja na stanowisku ph masakryczna w ciągu 4 miesięcy przewinelo się z 30osób,

niestety ciężko wytrzymać przy takim trybie pracy i pernamentnej inwigilacji gps aut i czasu pracy

przy wpadce od razu dostajecie wypowiedzenie, na przykład na stacji benzynowej lub o 6 rano pukają ci do drzwi domu lub podobnie

pensja teoretycznie ok lecz biorąc pod uwagę czas pracy w miesiącu stawka godzinowa wychodzi zbliżona do najniższe krajowej
oczywiście nadgodzin brak
ale w sumie kiedy masz to wydać

typ pracownika który się tu sprawdzi to zapieprzający robocik, najlepiej bez rodziny, nie zadający pytań i klaskający na szkoleniach
zdjecie uzytkownika
Zuza - 2015-06-23 10:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [anty root - 2014-07-22 20:44:57]:
Unikajcie jak ognia. Praca 9 godzinna, brak szacunku do człowieka, brak szczerości i generalnie beznadzieja. Ludzie ciągle odchodzą, ciągle szukają nowych pracowników- o czymś to świadczy.
zdjecie uzytkownika
Anasz - 2015-06-23 19:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Niestety ostatnio pracuje się jako PH już nie 9-10H ale wymagają po 12-14,
szkolenie czyli telekonferencja o 20 do 23,
brak terminali do instalacji a władza wymaga żeby pracować
ciekawe z czym

Unikać jak ognia,
zapomnijcie o urlopie w Kar-telu
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-08-28 15:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może znajdzie się ktoś z pozytywną opinią na temat kar-telu? dowiedziałem się, że poszukują handlowca ds. sprzedaży istalacji teletechnicznych, ale ciekawi mnie, czy faktycznie przy podpisaniu umowy dostaje się służbowy telefon, kumputer, samochód, bo nie powiem, że brzmi to intrygująco - powiedzcie jak z wypłatami :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-09 21:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Anasz - 2015-06-23 19:51:16]:
co do postu kolegi to w zasadzie jestem w stanie się zgodzić....więcej przeciw niż za. praca po naście godzin bez pewności zatrudnienia, bo wystarczy podpaść komuś wyżej i konczysz przyjazd na szkolenie odjazdem do domu w pociągu bez pracy ot tak....kasa ok ale plany do realizacji premii są sztywne mimo wielu pośrednich zadań które wynikają w trakcie a nie mają wpływu na plan...brak skrzyń brak terminali na czas, ale cóż to dla wprawnego handlowca i szkoleniowca:) przecież zawsze szkolenie można przeporwadzić na sucho :)
zdjecie uzytkownika
artysta - 2015-09-28 00:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobrze, że wynagrodzenie jest w porządku. Jeśli pensja jest adekwatna do powierzonych obowiązków, to już to jest jakiś plus. W sumie mają parę ogłoszeń pracy. Z tego co wiem, to poszukiwani są instalatorzy systemów zabezpieczeń i kierownicy projektu. Widzę, że podstawą zatrudnienia jest umowa o pracę, to dobrze.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-09-28 14:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozbawił mnie ten pozytywny wpis..... to jakieś żarty!!!
zdjecie uzytkownika
Anasz - 2015-09-30 12:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
kolejny hit
jako PH dostałem łaskawe pozwolenie na pracę w sobotę :)
oczywiście o takie pozwolenie w żadnym razie nie prosiłem;)
taki mały zonk
a w niedzielę dodatkowo telefon i z godzina gadania jak jeszcze lepiej zapieprzać

większość PH szuka nowej pracy

ogólnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
Pelagia smolinski hey - 2015-10-07 16:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jaką premia? Może kierownicy dostają premie albo Ci jeszcze wyzej. Handlowcy nie dostają premii od kilku miesięcy pomimo iż praca jest wykonana. Non stop tylko dają dodatkowe zadania i co tydzień obiecują że będzie premia jak zrobią to jak zrobia tamto. Podstawą jest ok ale premii brak.a taka podstawę a nawet więcej można zarobić w wielu innych firmach robiąc plan.do tego dochodzi ze do auta służbowego trzeba tankowac za własne pieniądze. Ogólnie dużo by pisać. Nie polecam zdecydowanie
zdjecie uzytkownika
zuza - 2015-10-12 22:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kiedy tankowales za wlasne pieniadze? Wcale tak nie jest, obiboki. Powinni sami sie zwolnic,
zdjecie uzytkownika
Yvc - 2015-10-28 17:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej a na jakim stanowisku pracowaliście w firmie Kar- tel Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa czy może jako regionalny przedstawiciel handlowy pytam ponieważ sam chciałem kiedyś się nich podjąć pracę na takim stanowisku tylko niestety nie wiem kompletnie nich na temat warunków tam
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-11-07 14:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie KAR-TEL nakazał usunąć co niektóre wypowiedzi... Prawda w oczy kole...
zdjecie uzytkownika
sdfgh - 2015-11-08 16:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@xyz a ja właśnie miałem zamiar aplikowac do nich na stanowisko regionalnego przedstawiciela handlowego oferują pracę w firmie o stabilnej pozycji rynkowej,konkurencyjny system wynagrodzenia złożony z podstawy oraz premii,stały rejon działania,możliwość dalszego podnoszenia swoich kwalifikacji,narzędzia niezbędne
zdjecie uzytkownika
benek - 2015-11-10 20:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe czy jeszcze ogłoszenie jest aktualne, bo ja byłbym zianteresowany pracą tam, a posiadam podobne doświadczenia do tego
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-11-13 01:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@benek z tego co wiem, to oferta nadal jest aktualna i cały czas widnieje na stronie, więc próbuj :) powodzenia!
zdjecie uzytkownika
hierna - 2015-11-15 04:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś nie jest pewien to niech przejdzie się na rozmowę rekrutacyjną, czasami można usłyszeć jedną rzecz,która człowieka kompletnie szokuje i podejmuje bądź nie pracę.
zdjecie uzytkownika
SKAVEN - 2016-01-15 19:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,
pracuję W KAR-TEL'u jako PH. Uważam że większość wpisów są od osób mało zaangażowanych w pracę. Osobiście mam rodzinę i nie uważam że dwójka moich małych dzieci nie widzi taty w domu.
Oczywiście specyfika pracy jest dość ciekawa i nie każdy się nadaje do tego ale do kopania rowów również nie każdy się nadaje. nikt nie mówi o zarobkach konkretnie.a to błąd! uważam że jako PH jeśli pracujesz dostajesz DOBRĄ KASĘ . W CC nie wiem jak jest ale nie zazdroszczę dziewczynom tylko i wyłącznie z tego powodu że ja osobiście nie nadaję się do tego profilu pracy. ALE ROBIĄ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY. Pomagają PH w bardzo wielu sprawach. A jeśli ktoś mówi o pracy od świtu do zmierzchu to oznacza że nie potrafi sobie zorganizować dnia pracy- mówię nadal o pracy PH
zdjecie uzytkownika
fiordy - 2016-01-18 19:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie to wygląda, jeśli chodzi o pracę jako przedstawiciel handlowy i wydaje mi się, że @SKAVEN nie wyolbrzymia. Trzeba się poświęcić czasowo, ale warto.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-01-23 15:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca super. Podejście firmy niekoniecznie. Właśnie zwolniono bez mrugnięcia okiem blisko 20 osób. przedstawiciele się poświęcali po 9-12 godzin i tak zostało to docenione. Niestety ale kasa się liczy na 1 miejscu. Teraz się w Kar-tel-u zacznie dziać.
zdjecie uzytkownika
ozil - 2016-01-23 16:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@były pracownik, co z tego, ze poswiecali X godzin, jak mieli zerowe wyniki. Niestety twarde prawa branży. W takim razie pewnie bedą poszukiwać zaraz PH, a podobno sa tu bardzo dobre narzedzia pracy, tylko widac trzeba wiedzieć jak sprzedawać.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-01-26 12:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zerowe wyniki? Niekoniecznie. Zwolnione zostały osoby min. które miały lepsze wyniki niż niejeden pracujący nadal a także osoby pracujące 5dni, 2 tygodnie czy też miesiąc będąc na okresie próbnym. Jak ktoś mógł zostać oceniony przez 5 dni???!
Firma sprzedaje punkty inpostowe i moim zdaniem to właśnie był powód zwolnień.
zdjecie uzytkownika
ilapa - 2016-01-26 19:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aha, no to dobrze że kwestia zwolnień się wyjasnoła, bo już się przestarszyłem troche, a jest ciekawa oferta na serwosanta, widzieliście? elastyczny grafik dają.
zdjecie uzytkownika
Zwierzak - 2016-01-27 16:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Postanowiłem napisać o mojej pracy po tym jak opadną negatywne emocje po zwolnieniu, żeby być w miarę obiektywnym w swojej ocenie.
Najważniejsze - jeśli migasz się od pracy albo kombinujesz - nie aplikuj.
Mi osobiście nie przeszkadzała praca po 12 godzin dziennie w najgorętszym okresie. Sam wychodziłem z inicjatywą pracy w sobotę dla osiągnięcia lepszego rezultatu. Niestety cierpiało na tym moje życie domowe oraz zdrowie. Jako, że urlop był przez dłuższy czas zabroniony i nie można było chorować - leczyliśmy się Gripexem między jednym a drugim klientem.
Bardzo podobała mi się idea sprzedaży zestawów startowych i terminali pre-paidowych, które do dziś uważam za najlepsze w Polsce i które sprzedawało się bardzo łatwo na trudnym rynku terminalowym.
Plany były wysokie ale pieniądze za to - współmierne.
Kiedy zaczął się projekt InPost byłem bardzo sceptyczny. Dużo mówiło się o poprawie jakości sieci i zrewolucjonizowania rynku przesyłek. Wiedziałem dokładnie co to za usługa i jak potrafi zdeorganizować życie w zwykłym spożywczaku. Powiedziałem sobie: "Przetrwam to i za jakiś czas znów będę mógł robić to co lubię, czyli sprzedawać prepaid". Po roku czasu większość klientów czeka wyłącznie na koniec trwania umowy, a z racji braku chętnych w trudnych gminach - podpisywane były kontrakty w punktach o aparycji wychodka toaletowego.
Mimo wszystko, po cichu liczyłem że się mylę w swojej ocenie i postanowiłem przynajmniej być uczciwym wobec swoich klientów (bowiem w nowej firmie na pewno do nich wrócę). Każdy był informowany o wszystkich dobrych i złych stronach współpracy. W ostatecznym rozrachunku nie wyszło źle, ponieważ na koniec oddałem najbardziej stabilną bazę punktów, a ja stałem się specjalistą od prawa pocztowego ;).
Do dziś zastanawiam się co było powodem zwolnienia. Wielka baza znajomości handlowych, realizowanie podwyższonych targetów w ostatnich miesiącach w sprzedaży doładowań i starterów, doskonała znajomość rynku, doświadczenie. Dbałem nawet o to żeby nie wyjeżdżać zbyt dużo służbowego paliwa i mieć porządek w papierach. Żyłem pracą i nie miałem sobie nic do zarzucenia.
Piszę to tylko dlatego, żeby podkreślić łatwość przejścia w firmie z bytu w niebyt.
Obecnie firmę można sklasyfikować jako coś między firmą prywatną a korporacją. Wyniosłem z niej bardzo dużo nowego doświadczenia oraz znajomości z super wyjątkowymi osobami. Praca tutaj była treningiem wytrzymałości, sumienności i odpowiedzialności. Dzięki temu powinienem sobie teraz poradzić w każdej innej firmie handlowej.
zdjecie uzytkownika
gazi - 2016-02-01 21:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zwierzak - 2016-01-27 16:26:28]:
dobrze , że ludzie którzy w kartelu pracują lub pracowali wiedzą , że sami popełniają błędy. Niestety, ale przedstawiciele handlowi musza się ich wystrzegać
zdjecie uzytkownika
tandron - 2016-02-17 15:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawiciel handlowy jak najbardziej może popełniać błędy @gazi, nie mogą być one jednak rażące. Do wszystkiego może się przyzwyczaić. Musisz tylko wyrabiać normę żeby premia była.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-19 20:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
błędy błedami, natomiast w niedawnej sytuacji zwolnienia były moim zdaniem podyktowane w 99%:
- brakiem zapotrzebowania na taką ilość PH (zwolnienie 20 os. to około 200-300tyś zł/m-c)
- z nieoficjalnych informacji wiem że MJ powiedział, że jest praca dla 20 osób
- miejscem zamieszkania PH (1 PH obsługuje teraz teren 2-3 PH i kogo najlepiej zostawić? Tego, który mieszka na środku rejonu.

Podsumowując, nigdy tak się nie poświęcałem dla pracy i nigdy nie byłem tak uczciwy oraz zaangażowany w zadania do wykonania. Niestety nikt tego nie zauważył. Powiecie wyniki niskie itd.. Ja jako nowy pracownik robiłem więcej umów aniżeli inni ph (nie twierdzę, że byłem wybitny ;) )a mimo to mi podziękowano. 12h pracy i bardzo dobre wyniki (opinia kolegów ph) były powodem zwolnienia? Nie sądzę.
zdjecie uzytkownika
rara - 2016-02-19 20:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pewnie, że najważniejsze to wypełniać swoje obowiązki i wtedy zarobki będą odpowiednie. A wiadomo czy wciąż są poszukiwani przedstawiciele handlowi? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-02-20 13:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie zrozumiałeś. Zwolniono bo nie są potrzebni. To skąd takie pytanie.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-03-17 12:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rara nie szukają teraz przedstawicieli handlowych, jednak jest szansa zatrudnienia, tyle, że jako kierownik budowy. Nie jest to takie proste, bo trzeba mieć 3 lata doświadczenia na takim stanowisku, jednak myślę, że warto, bo zarobki wysokie.
zdjecie uzytkownika
owa - 2016-05-07 11:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak, szukali masowo hurtowo regionalnych przedstawicieli handlowych ale to już nioestety nieaktualne, chyba wszystkie miejsca obsadzone. a ciekawe jakie są procentowo prowizje
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa na dość niskim poziomie, brak profesjonalizmu
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2016-05-10 10:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy! Gdy chce się załatwić jakąś sprawę, to tylko odsyłają od osoby do osoby. Każdy mówi co innego, ciężko się z nimi porozumieć.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ilapa - 2016-06-15 23:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super, że tak ma być @walkir, ale wiesz może czy wypłata jest terminowa? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie KAR-TEL!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAR-TEL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert