brak logo

KAR-TEL

Gliwice

Opinie o KAR-TEL

zuza82 2013-06-21 23:51:44
Jesli chodzi o ta firme,to fakt umowy o prace jak najbardziej zadnych przekretow,ale jesli chodzi o traktowanie pracownika to juz druga sprawa,ktorej z czasem nie da sie wytrzymac..Ale jak to mowia trzeba w tej firmie troszke popracowac by moc sie pozniej wypowiedziec,ja po kilku latach mam swoje zdanie..
anonim 2013-06-22 21:26:44
zuza82 to w takim razie jeśli możesz to napisz bo wiesz praca pracą trzeba pracować ale bez przesady
anonim 2013-07-04 12:25:10
Ja mam pytanie w kwestii tych nadgodzin o których piszesz. Czy nie było możliwości żeby chociaż odebrać je jako dzień wolny jak sie uzbiera?
zuza82 2013-07-10 22:08:33
Jesli chodzi o nadgodziny może ci wypłaca,ale na wolne nie licz..Taka prawda.
anonim 2013-07-11 10:24:05
Powiem tak strasznie mnie zmartwiło to Twoje może. No bo dobrze by było jakby wypłacali a nie może wypłacali. Wiesz o co chodzi
xxx 2013-08-22 10:28:23
a jak sprawa sie ma z flotą? pracownicy dostają jakies służbowe auta?
anonim 2013-08-22 13:48:38
Jak w kar-tel jest z umowami w ogóle? Dają od razu umowę o prace? Na jaki czas? Jest możliwość mieć na nieokreślony?
1
Anonim 2013-09-03 07:15:05
Dają samochód? Jest GPS?
2013-09-24 21:39:11
anonim, a jak te Pandy w kar-tel są rozliczane, to znaczy dają Wam na paliwo? Możecie korzystać z nich do celów prywatnych, jak to jest wówczas rozliczane?
rene 2013-12-13 18:28:19
ja też pracowałam w firmie cztery lata ale wyprowadziłam się z Gliwic dość daleko pewnie dalej bym pracowała nie narzekałam








ala 2013-12-26 18:55:35
rene, a co takiego robiłas w kar-tel? Pamiętasz jaką stawke miałaś, z tego przedziału 1500-2000? Dawno temu pracowałaś?
Marta 2014-01-11 15:07:17
Generalnie firma w porządku, warunki ok (no, pomijam ostatnią umowę, którą mi zaproponowano), ale na pewno zależy do jakiego działu się trafi.

Call center.

Pani kierownik znalazła się chyba na tym stanowisku przypadkiem, ale krążą też plotki, że za sprawą męża - kolegi Prezesa... Otóż Panie Prezesie - koledzy kolegami, ale czy warto w imię znajomości robić krzywdę swojej firmie, a tym samym sobie?
Pani kierownik najlepiej ze wszystkiego potrafi strzelać fochy i wyklinać na wszystkich innych w firmie, ma problem z załatwieniem czegokolwiek (zepsuł Ci się komputer? przecież ona się tym nie zajmuje...) i chroni tylko swój tyłek nie dbając o swoich pracowników (coś jest nie tak? oczywiście, że to wina moich pracowników, bo przecież nie tego, że PH nie chcą z nami współpracować... PH są świetni - szczególnie ci z odległych miejscowości). Raporty? No oczywiście, że w nich wszystko wygląda dobrze, bo tak być powinno, a rzeczywistość? To już inna kwestia...
Pracownicy super. I w dziale, jak i poza działem CC. Z Prezesem można się dogadać, nie jest ignorantem i potrafi zrozumieć logiczne argumenty nawet w przypadku niepowodzenia pracownika.
Generalnie polecam pracę w tej firmie, ale niekoniecznie w CC póki kierownik pozostaje ten sam... Pora na zmianę. Jestem pewna, że poparłoby mnie 95% firmy w tej kwestii.
(usunięte przez administratora) Pozdrowienia i powodzenia.
:)
P.S. Nie martwcie się, dostałam 3 inne propozycje pracy, w poniedziałek zaczynam. :)
3
mikołaj 2014-01-16 14:40:17
Ciekawe, jak dla mnie firma wygląda na profesjonalną, jak mało która prowadzi dział aktualności na swojej stronie, fajnie jest się dowiedzieć w jakich projektach bierze udział kar-tel.
Marta 2014-01-30 12:41:25
Firma tak, call center nie.
Romuald 2014-02-12 22:12:02
Ja słyszałem w miarę pozytywne opinie o kar-tel, dlatego trochę dziwi mnie dlaczego odradzacie call-center, no, ale dzięki za opinie.
tobi 2014-02-27 20:21:25
Ja słyszałem różne rzeczy, na innym forum kar-tel jedni chwalą, a drudzy nie, najlepiej jest przekonać się na własnej skórze.
Grug 2014-03-01 00:47:12
Call center to specyficzna praca. Nie wszystkim ona pasuje. Ostatnio dużo ludzi pracuje w takim charakterze, dlatego powstały różne stereotypy. Ale tak jak kolega tobi mówi - najlepiej sprawdzić to na sobie.
Marta 2014-03-04 08:53:27
Akurat ja od lat pracuję w call center i taka praca bardzo mi pasuje, ale nie tam.
Jak ktoś chce porozmawiac o tamtejszym call center - zapraszam na a.a.dotmar@gmail.com :)
3
Marta 2014-03-20 08:18:06
Jak mogłam zapomnieć o najważniejszym? Przecież nie zapłacono mi za 2 ostatnie dni pracy... :/
2
Marta 2014-03-25 12:06:29
A do mnie ktoś napisał podając się za kogoś, kto chce w kar-telu pracować - jak na rekruta znam bardzo dużo szczegółów dotyczących m.in. targetów i w dodatku usiłował mi przekazać, że praca jest super, a to ja nawaliłam.
Ciekawa sprawa, bo teraz mam rewelacyjne wyniki i awansowałam po tygodniu.
1
seeyou 2014-03-26 20:46:44
A mówiłem, że mój komentarz zniknie!!!!tylko ciekawe dlaczego? byl zbyt prawdziwy? czy kogoś obraźl? a może mógł ustrzec innych? wiecie co jest najlepsze?, że pamiętam jego treść - zatem no problem.
1
seeyou 2014-03-26 20:59:20
jest jakiś problem z mówieniem/pisaniem prawdy w tym kraju? jest jakiś problem z wyrażaniem opinii na określony temat? co po funkcjonuje taki portal - skoro opinie które mogą pomóc w podjęciu decyzji na temat poszukiwania pracy w tej firmie są kasowane? Zatem tak jak poprzednio wspomniałem: kogo interesują newsy na stronach internetowych firmy w jej zakładkach o aktualnościach, skoro pracujesz po 12 godzin, kumulujesz urlop w nieskończoność ( wedle zasady: "5 albo 10 dni" gdzie w kodeksie pracy jest napisane, że pracownik nie może wybrać 8 dni? kogo interesują samochody służbowe, jeśli za stłuczkę płacisz z własnej kieszeni? kogo interesuje budzet na paliwo, skoro w samochodzie spędzasz tyle czasu, że zapominasz jak się chodzi? OCZYWIŚCIE zawsze na własnej skórze możesz się przekonać - jak tam jest, sprawdzić cz to co klakierzy napisali jest prawdą!!! ale po co? po co marnować czas? powyższe opinie mają podbic i ukryć złą sławę. Piszą je inni pracownicy na zlecenie, albo po to aby samemu się oszukać - JA NIE POLECAM - BYŁEM ZOBACZYŁEM I DZIĘKI BOGU MNIE TAM NIE MA
1
prawda w oczy kole 2014-03-26 21:10:44
od dawna śledzę informacje na temat tej firmy i jestem w szoku, bo rzeczywiście te atrakcyjne, merytoryczne i prawdziwe dla potencjalnych kandydatów opinie ZNIKAJĄ!!! PYTANIE DLACZEGO? gdyby to była firma społecznie odpowiedzialna - bronila by się sama, a chyba tak nie jest. zatem jeśli nie masz życia rodzinno-towarzyskiego, nie lubisz spędzać czasu w domu, uwielbiasz stale powiększający się zakres obowiązków i codziennie nowe PROCEDURY tworzone adhock- zapraszam! chcesz sprawdzić na wlasnej skórze jak to jest być winnym za nic, jak to jest bac się przechodzić po II pietrze, jak to jest nigdy nie być na szkoleniu, wykonywać często bezsensowną prace, którą można usprawnić systemem - zapraszam. rodzinne koneksje, to główna przepustka do firmy - brdzo mało jest tam ludzi z zewnątrz z rekrutacji - ciekawe dlaczego???? pozdrawiam tych którzy mieli odwagę, którzy uwierzyli w swoje sily, kompetencje, swoją atrakcyjnośc i kreatywnośc i oparli się terrorowi!!! ciekawe JAK DŁUGO TA OPINIA TAM POZOSTANIE
1
czy ja wiem 2014-03-26 21:21:00
prawda wyjdzie na jaw, kiedyś przyjdzie na to pora, oby dla niektórych CHCĄCYCH SIĘ PRZEKONAĆ NA WŁASNEJ SKÓRZE - NIE BYŁO ZA PÓŻNO!
kat-tel 2014-03-26 21:28:31
Pamiętaj, aby Twój raport był zgodny z regulaminem i jak najbardziej merytoryczny - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o firmie kar-tel
ŚWIĘTA PRAWDA!!!
dOBRZE że przynajmnie opinie tej Mart jeszcze pozostały :) sama jestem ciekawa kto pisał do niej podając się za rekrutera? i po co? po to, aby znowu człowiekowi udowodnić, że jest nic nie wart, nic nie potrafi i wszystko robi źle?? świetna motywacja pozapłacowa! "Doktorat" z ZZL można by na tym przypadku zrobić. A tytuł by brzmiał: JAK UDOWODNIĆ PRACOWNIKOWI, ŻE JEST NIKIM W PRAKTYCE I OPOZYCJI DO METOD ZARZĄDZANIA PERSONELEM
1
Marta 2014-03-27 08:21:06
Kto pisał? Pewnie kierownik call center - zdążyłam ją poznać, więc nie mam wątpliwości. Skąd osoba, która zastanawia się dopiero nad pracą w kar-telu, wiedziała jakie dokładnie mają plany PH i jak to się ma do planów CC? Poza tym uwagi typu "do pracy w cc trzeba się nadawać" itp.... Żenada.
A połowę mojego pierwszego komentarza też usunięto.
Bombek 2014-05-06 19:03:13
Ah, może trochę źle interpretujesz niektóre fakty? Przyznam, że trochę kiepski tekst, ale słyszałem je również i od pracowników - nie żartuję.
1
pudel 2014-05-27 13:47:29
Nie wiem czemu najezdzacie na kar-tel,ja tam pracuje nigdy nie bylo z nikim problemu i z niczym wyplata na czas nadgodziny tez zawsze wyplacane wiec nie wiem o co wam chodzi
pudel 2014-05-27 13:48:45
Nie wiem czemu najezdzacie na kar-tel,ja tam pracuje nigdy nie bylo z nikim problemu i z niczym wyplata na czas nadgodziny tez zawsze wyplacane wiec nie wiem o co wam chodzi
antypunkt 2014-05-27 16:25:30
tak? a w jakim dziale pracujesz, że nigdy nie było z nikim i niczym problemu? to, że wypłata na czas, to obowiązek pracodawcy za ciężko świadczoną pracę! tylko pytanie w jakich warunkach??? kolejki jak za komuny z koszyczkiem? jeśli nie masz na konto? z nikim nie było problemu? to chyba niczym się w tej firmie nie zajmujesz:)nadgodziny tak??? :) przeanalizuj proszę powyższe opinie, to dowiesz się o co chodzi:) chyba, że czytanie ze zrozumieniem szwankuje, do tego jesteś ślepy i głuchy, albo nie pracujesz w tym samym kar-telu co reszta:) albo jako klakier i poplecznik dostałeś zlecenie na wrzucenie kilku pozytywnych komentarzy dla poprawy wizerunku:) No najedź teraz na mnie i napisz jak mało wiem:]
1
pudel 2014-05-27 17:25:56
Kolejny komentarz w stylu, nie miałem nic do powiedzenia w firmie więc wszystkie swoje smutki i żale przeleję na forum. Komu się chce na Ciebie najeżdżać??? Kto się chce zmieniać Twoje zdanie na temat firmy w której pracowałeś??? Zapewne o zakładzie pracy w którym teraz pracujesz jak wypadniesz napiszesz to samo, no chyba że już szukasz pracy... Krótkodystansowiec:-)??
antypunkt 2014-05-27 19:40:31
no chyba, że nadal pracuję w kar-tel:)
root 2014-05-29 20:29:43
Ta dyskusja powoli schodzi na boczne tory, widac kar-tel ma zadowolonych pracowników jak i kilku narzekaczy, typowa firma.
anty root 2014-07-22 20:44:57
Jaki boczny tor? samo sedno! najprawdziwsza prawda- niestety znana tylko nielicznym...słyszałem, ze ostatnimi czasy wymieniła się tam ekipa i kilka osób zdecydowało się złożyć wypowiedzenia - szkoda tych ludzi, a odwagi gratuluje:)
1
mobile 2014-08-14 20:40:33
To warto w końcu pracować w kar-tel, czy nie. Tak czytam o nich, to nie wygląda to źle. wiadomo, że branża telekomunikacyjna jest raczej pewna i bogata w wysokie zarobki. Wiem, że zajmują sie co prawda tylko sprzedażą doładowań elektronicznych sprzedażą zestawów startowych i kart pre-paid, dystrybucją biletów komunikacji miejskiej, terminalami doładowującymi i płatniczymi, czy usługą Moje Rachunki, ale współpracują z takimi gigantami jak Polkomtel, PTC, Orange Polska oraz P4 (Play), czy wirtualnymi operatorami MobilKing, Cyfrowy Polsat, Telegrosik, Virgine, Lyca. Może nie jest tak źle, biorąc pod uwagę, że tak znane firmy korzystają z ich usług.
1
śmiać się chce 2014-08-15 17:03:54
ta powyższa wiadomość to autoreklama, propaganda czy co? lol. Użytkownik nie związany z kar-tel na pewno nie skupiłby się na tym, co wymieniono wyżej....
1
trolololo 2014-08-27 11:23:11
praca po co najmniej 9h (zaleznie od dzialu) - w tym jedna godzina przerwy na lunch (bezplatna), ktorej praktycznie nie ma - nadgodziny platne wg widzimisie szefa - jest to niezgodne z kodeksem pracy.
Ludzie to akceptuja, wiec raczej to sie szybko nie zmieni, a Ci ktorzy sie temu przeciwstawiaja nie beda tam mieli przyszlosci. Mozna by pisac dalej...
andrzej 2014-09-26 01:39:00
@trolololo, możesz w takim razie napisac coś więcej? bo ja o kar-tel słyszałem wiele dobrego, weszłem tu na forum, a komentarze sa zgoła inne, od tych niegdys zasłyszanych... Nie polecacie firmy nawet na start? Może sa działy w który atmosfera i zarobki sa ok. Z góry dzieki za odpowiedzi, Pozdrawiam.
trolololo 2014-09-26 10:54:28
na start to moze i dobra opcja, ale na krotka mete:) minimum 9h - jest ok, jesli nie masz zycia towarzyskiego/rodzinnego i jestes pracoholikiem.
Placa raczej niezbyt wygorowana, a obowiazkow sporo i jak zrobisz jedno to dokladaja kolejne zadania - niestety nie ma jasno sprecyzowanych obowiazkow na stanowisku pracy(wszystko zalezne od stanowiska i dzialu).
Atmosfera jak najbardziej na plus!
Chcialbym jeszcez zaznaczyc, ze wlasciciel Kar-tel'u ma kancelarie prawna, ale kodeks pracy w firmie jednak nie zawsze obowiazuje.
Jesli jestes ciekaw to po prostu sam sprawdz i daj znac jak bylo/jest;)
andrzej 2014-10-22 11:25:31
Mógłbyś powiedzieć jakie dokładnie zarobki oferują? Interesuje mnie co prawda podjęcie pracy na jakiś rok - półtora, potem najprawdopodobniej uciekam za granicę. Myślę, że jeżeli zarobki by nie były tragiczne mógłbym pójść i zobaczyć jak u nich jest - nawet na tydzień-dwa gdyby mi się nie spodobało...
mietek 2014-11-25 15:40:36
Dokładnie żenada , unikajcie jak ognia ... obóz robokow
Odpowidź dla Mietka 2014-11-25 17:26:14
Merytoryka niektórych wypowiedzi mnie przeraża, sam pracuje i nie wiem skąd bierze się określenie "obóz", wiesz o czym piszesz? Jeżeli poranna pobudka stanowi dla Ciebie problem to napisz na forum że jesteś skończonym LENIEM i wychodzisz z założenia że za to że żyjesz wszystko Ci się w życiu należy.
"Mietek" Tobie się chyba ustrój w Polsce pomylił, komuny już w kraju nie znajdziesz!!! Możesz się jeszcze zabawić w posła, tam płacą za nie robienie niczego!
I nie obrażaj osób tutaj pracujących, większość z nas jest na swoich stanowiskach od kilku lat!!!
Polecam pracę w firmie Kar-Tel w 100%!!!
3
petit 2014-12-15 23:08:54
Czytam i oczom nie wierzę. Te "dobre" opinie wiadomo kto pisał dla poprawy wizerunku firmy. Wiem, byłam tam i pracowałam tam 4 lata, i choćby mi płacili za powrót w życiu bym nie wróciła. Jeśli chodzi o atmosferę w moim dziale w którym pracowałam była ok, wypłaty z reguły na czas, i wigilia co roku jest organizowana i to wypasiona, jak i również raz na rok-poltora wycieczki . To na tyle pozytywów. A co dalej? Można pisać tomy książek o tej firmie. Pracując tam nie miałam życia poza pracą, problemy z urlopem miałam często, oczywiście praca po 9 godzin w najgorszych godzinach z godzinną przerwą której i tak nie wykorzystywalo się. Po prostu zero życia. Nawał pracy i wygórowane wymagania spowodowały że przychodziłam jak za kare do pracy i z sercem w gardle. Nie było czasu na wiele rzeczy a przyszło co do czego to opier... Szef potrafi nie przebierać w słowach względem pracownika, poniza. A uważa się za wielkiego biznesmena a ludzi ma za nic, za śmieci, wstyd. Za byle blahostke ucina z pensji. Jak zdarzyło mi się zaspać do pracy to musiałam odrobić co do minuty a jak miałam 2 h nadgodzin i upomnialam się o to przy wypłacie to szef mnie wysmial. No ludzie, spójrzcie na to co się dzieje! Kar-Tel jest dobry dla osób które nie mają rodziny, zresztą ktoś wyżej dobrze napisał dla kogo ta praca jest. Strach zachorować bo szef krzywo patrzy na taką osobę, jedna dziewczyna wylądowała w szpitalu bo poronila to jeszcze opier... od pewnych osób dostała że zostawiła innych z nawalem pracy. I to jest normalne? I jeszcze w trakcie l4 przyszła się plaszczyć przed każdym kogo tą sytuacją "urazila". Totalna kompromitacja i poniżenie dla pracownika. Chore to! I dodam że piszę jako były i przede wszystkim BARDZO DOBRY pracownik, którego szef nie potrafił docenić. Teraz pracuje w innej firmie i w końcu czuje się doceniona, czuje się potrzebna, i z radością przychodzę do pracy codziennie, oczywiście na 8 godzin i w takiej pracy jestem w stanie dać z siebie nawet 300% :). A w Kar-Telu byłam bezwzględnym śmieciem. I w końcu uwolnilam się od toksycznej firmy.
Pozdrawiam.
1
ama 2014-12-30 03:50:21
Potwierdzi ktos, że rzeczy, które opisała petit powyżej rzeczywiście się dzieją w kar-tel? Szefostwo rzeczywiście jest tak malo wyrozumiałe, ze sa problemy jesli ktos sie troche spóźni, czy tez chce wyjść wcześniej lub przyjśc później, bo ma lekarza, czy tez chce załatwić cos w urzędzie? Nie brzmi to zbyt dobrze..
2
Jack 2014-12-30 17:30:10
Sam pracuję w call center Kar-Tel i wróciłem tutaj po przerwie którą zrobiłem sobie na współpracę z innym pracodawcą, mój powrót mówi chyba sam za siebie...
Jak wszędzie są dni lepsze i gorsze ale gwarantują mi przede wszystkim prace w stabilnej firmie, wynagrodzenie na czas i umowę o pracę.
Reasumując, mogę zarekomendować pracę w tej firmie:-).
Pozdrawiam
1
Doplanu200 2014-12-31 16:33:45
Jacek - daruj sobie!:) cały dzień siedzisz w piwnicy ze słuchawkami na uszach, co godzinę na fajkę i z powrotem.Z Twojej perspektywy praca na pewno wygląda dobrze, bo prócz telefonicznej sprzedaży nikt nic od Ciebie nie wymaga!!! Pracowałeś kiedyś tam więcej niż 10 godzin?? NIE!, wykonywałeś bezsensowne polecenia? obrażał Cię ktoś, dostawałeś zjebki za byle co?, Kończy się Twoja praca i idziesz do domu, a pytałeś kiedyś innych koleżanek i kolegów jakie upokorzenia muszą znosić? Jak wygląda ich praca? są tam osoby, które nigdy się nie uśmiechają, zawsze są zestresowane - a zastanawiałeś się dlaczego???Byłes kiedyś na zebraniu? wiesz co tam się dzieje czasami??? Masz mało odpowiedzialne stanowisko, robisz plan i tyle. Nic więcej Cie nie interesuje, Górę widzisz tylko przy wyplacie w kolejce.Nie wypowiadaj się z takim zdziwieniem - tylko spojrzyj szerzej!Na wiele innych stanowisk byś sie tam nie nadawał ze względu na specyfikę pracy w stresie!!!
Pracownik 2015-01-01 18:54:13
Żenada!!! Frustrat/frustratka który wstawił poprzedni wpis jest kwintesencja nieporadności!!! Jedyne co potrafisz to stworzyć sobie newsletter na tym portalu i negować wszystkie pozytywy które sie tutaj pojawiają, ktoś powinien stworzyć jeszcze portal ostrzegający przed marnymi pracownika, wówczas miałbyś/miałabyś rownież swoje miejsce na forum
1
Aktywny 2015-01-03 13:21:39
Najprościej opisywać innych a samemu być anonimowym!!!
Ukrywanie się w cieniu portalu internetowego i opisywanie czegoś co nie ma kompletnie nic wspólnego z rzeczywistością to własnie domena osób które kompletnie nie radzą sobie z wykonywaniem prostej pracy lub też poleceń.
Firma zatrudnia ponad 200 osób i jak widać zdania na jej temat są podzielone, ale przecież nigdzie nie jest idealnie!!
Jeżeli szukasz prawdziwej opinii na temat Kar-Tel to zapytaj o nią najlepiej osób które w niej pracują!
luck 2015-01-22 09:58:59
wie ktoś, co to za historia z budowaniem przez Kar-tel sieci dla In-postu?
6
Ja 2015-01-29 06:31:42
nie trudno sie domyślić że ktoś kto pisze krytykę dla osób mówiących prawdę o firmie to osoba która by buty szefowi wyczyściła ( czyt.wylizała) gdyby KAZAŁ bo prosić nie potrafi......
Kto pracuje wie o kim piszę......
4
Zostaw swoją opinię o KAR-TEL - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAR-TEL