Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Euler Hermes

Opinie o Euler Hermes

Pracowałeś w firmie Euler Hermes i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Rak - 2010-04-30 10:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest z tą firmą opłaca się ubiegać o przyjęcie w katowicach?? będe wdzięczny za jakąś opinie pozdro
zdjecie uzytkownika
żaba - 2010-09-03 15:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Fatalna atmosfera, zadufani w sobie ludzie, zero współpracy!
zdjecie uzytkownika
gad - 2010-09-11 00:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiepsko. przy rekrutacji mówią co innego, potem dużo gorsze warunki przez długi czas. tylko przyjmowani po znajomości mają dobrze.
zdjecie uzytkownika
kropek - 2011-07-05 13:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciężka atmosfera i faktycznie zadufani w sobie ludzie, wszystko podzielone (regiony) już wcześniej a nowy dostaje ochłapy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-27 09:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda dekli i gownozjadow. Zarabiaja dobrze ci co sa w firmie od kilku lat. A nowy zapieprza za 2kola. Zawistni strasznie o wszystko. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-19 14:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do jakich działów teraz rekrutują? bo słyszałam że mają obciąć zatrudnienie o 10 %
zdjecie uzytkownika
k............sy - 2011-09-23 22:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gadacie głupoty. Nie mam znajomości a pracuje mi się bardzo dobrze od wielu lat, klimat w firmie jest dobry, zarobki na właściwym poziomie, dobre warunki pracy...
Tak naprawdę zależy gdzie się trafia... czyli do jakiego działu.

Początki owszem trudne, ale jeśli ktoś się angażuje i jest dobry to może wiele osiągnąć
zdjecie uzytkownika
ara - 2011-12-23 13:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w księgowości jak jest?
zdjecie uzytkownika
EwaW - 2012-03-01 10:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno płacą bardzo słabo, atmosfera również kiepska,
znajoma nie poleca,
z tego co słyszałam PTU obecnie zatrudnia i płacą przyzwoicie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-06-24 18:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam!!!! szczerze odradzam pracę w tej firmie!!!
zdjecie uzytkownika
szef - 2012-06-26 22:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie ma co pracować. Fatalna atmosfera, ludzie udają, że sie smieja jak ktos cos powie niby smiesznego. Slabi sa, kazdy ma kazdego w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e i najchetniej podrzuca komus klody. D. jest ponoc homo takze lubi tylko chłopaczkow. Mam nadzieje, ze podniosa im czynsz i wszyscy beda na bruku. A W-wie niech sobie graja w tego golfa w pracy:/
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2012-07-12 11:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
witam
dostałam ofertę pracy w euler hermes na stanowisku specjalista ds. pozyskiwania informacji rejestrowych z KRS, nie wiem czy się w to angażować, jak tam się pracuję na tym stanowisku ? jakieś opinie ?
zdjecie uzytkownika
kijek - 2012-09-04 23:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fatalnie zdecydowanie pdradzam
zdjecie uzytkownika
konkurent - 2012-10-29 22:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że szukaja na przedstawiciela do Katowic. Ile na tym stanowisku można zarobić, tak realnie? Jak atmosfera?
zdjecie uzytkownika
gienio - 2013-05-18 14:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kijek piszesz "Fatalnie zdecydowanie pdradzam". Czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w Euler Hermes bo za parę dni mam tam rozmowę w sprawie pracy a szczerze powiem że to co napisałeś to niewiele mi mówi. Ile się średnio miesięcznie zarabia? Jaką dają umowę oraz na ile jest podpisywana? Z góry dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
kijek - 2014-06-06 14:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie juz nie pomoge w wyjasnieniach, ale firma ma bardzo zla opinie a i kolezenstwo nie jest zbytnio uprzejme. Duzo osob odchodzi i ciagle jest ktos nowy a odchodza ludzie poniewaz firma robi duze przekrety patrzac tylko na zarobek a nie patrzy na dobro klienta
zdjecie uzytkownika
taki life - 2014-06-06 18:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kijek powiem Ci ze kazda opinia jest inna, bo wiesz w firmach sytuacja sie moze zmienic z dnia na dzien. ciekawi mnie jak jest w helmesie. ale co masz na mysli ze zaloga robi sama sobie i nie zauwaza innych osob w firmie?
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-06-15 16:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem bardzo zadowolony. pracuje ponad 5 lat, zarobki na normalnym poziomie. Wiadomo czasami jest mocny nacisk ale... to jak wszędzie. Atmosfera dobra.
zdjecie uzytkownika
uleczka - 2014-09-05 14:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no o takie odpowiedzi mi chodzi, dzięki bardzo @karo, teraz to widać kto ma jaki obraz firmy, wiadomo, że jak ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej i go nie przyjęli to ma inne spojrzenie na firmę niż pracownik, który pracuje ponad 5 lat i nie narzeka, widac komu się chce pracować, a kto by tylko narzekał.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-09-17 14:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę w tej firmie. Pracowałam kilka lat i atmosfera fatalna. Szczególnie od momentu kiedy na kluczowych stanowiskach pracują ludzie z kpmg. Zarobki uzależnione od znajomości.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-09-24 16:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w jakich latach pracowałeś tam @Nowy i czy to do był długi okres czy kilka miesięcy na przykład. Atmosfere tworzą ludzie tylko, więc w tej kwestii jeszcze da się cokolwiek zmienić, fakt, że pote, będzie trudniej jeśli chodzi o wynagrodzenia, bo to już rozmowy z szefem są, a nie z pracownikami tylko..
zdjecie uzytkownika
korus - 2014-11-09 15:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2014-09-17 14:36:43]:
mam jednego znajomego który pracuje w tej firmie i gdy zapytałem jak mu się tu podoba, to pochwalił firmę. Sam mówił , że w niejednym miejscu już pracował. Także doświadczenie miał spore. Może dzięki temu dostał dobre warunki zatrudnienia od Euler Hermes. Tego do końca nie wiem. Ale z jego relacji raczej uzyskałem dobre zdanie o nich
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-11-23 20:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powaznie warto pracować dla Euler Hermes? Jak czytam na ich stronie formułki na temat pracy, to faktycznie bardzo sobie chwalą szkolenia i ogólny rozwój pracowników, pisza o ścieżkach kariery, możliwych awansach, bardzo atrakcyjnym wynagrodzeniu, ubezpieczeniu oczywiście przez Allianz, czy nawet możliwości zakupy aukcji tej grupy. Jednak, czy to naprawdę prawda?
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2015-01-21 15:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy w jakiej się jest spółce, kto jest przełożonym i oczwyście jakie ma się podejście. Ja jestem pracownikiem Tu EH od 9 lat i ogólnie chwale sobie tego pracodawcę. W międzyczasie moje zarobki wzrosły dwukrotnie także na tej płaszczyźnie tragedii nie ma. Choć wiadomo, mógłoby być lepiej.
zdjecie uzytkownika
krzymin - 2015-01-22 22:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jurek - 2015-01-21 15:57:57]:
mój znajomy przeszedł tutaj po tym jak od kilku lat pracował na stanowisku przedstawiciela handlowego . Mówił że doświadczenie jakie wcześniej zdobył bardzo mu pomogło, zwłaszcza jeśli chodzi o umiejętność dogadania się z przełożonymi i klientami. A to akurat w tym miejscu dość istotna kwestia moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
Pucyk - 2015-02-06 09:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Warszawie mieszczą się na ulicy Domaniewskiej i trzeba przyznać, że pracownicy pracujący w EU zajmującym się windykacją, ubezpieczeniem należności itp. są pozytywnie nastawieni i całkiem zadowoleni z tego co robią. Oczywiście jak to w korporacji trzeba pilnować wskaźników, tabelek i innych, ale to jest kwestia odpowiedniej organizacji pracy.
zdjecie uzytkownika
wiewiórka z ogórka - 2015-02-20 15:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odzyskiwanie należności i wypłacanie odszkodowań to ciekawa sprawa, poza schematem i szablonem, bardzo dynamiczna - może dlatego tak bardzo odpowiada mi ta branża. dlatego teraz powaznie rozważam swój transfer właśnie do Euler Hermes bo słyszałam że jakieś wielkie zatrudnienie nowych osób mają być, czy to prawda?
zdjecie uzytkownika
parmezanka - 2015-02-23 11:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie, pojawiło się kilka ogłoszeń na handlowca od ubezpieczeń wierzytelności. Sprawa bardzo ciekawa choć nie pracowałam w tej branży ale jako handlowca mam już spore doświadczenie. Możecie doradzić jak wygląda rekrutacja na takie stanowisko (do gdańska) jest ciężka? czy są jakieś testy. Pozdrawiam i bardzo dziękuję.
zdjecie uzytkownika
orzeszek - 2015-04-22 16:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wiewiórka no chyba masz rację bo ja widzę że bardzo dużo ofert się pojawiło, m.in specj. ds sprzedaży tel w Wawie, specj. sprzedaży b2b czy działka ubezp finansowych więc jak widać- euler się rozwija
zdjecie uzytkownika
krist - 2015-04-22 23:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwija się, zmieniają biuro na tansze o 50%, beda pracowac tylko w openspace, duza rekrutacja bo szukaja tanich pracownikow, sporo odeszlo i sporo idzie do zwolnienia w ramach optymalizacji, decyzje podejmują Anglicy, tu nikt nie moze nawet ciut podskoczyc tylko wszyscy czekaja jakie decyzje raz w tyg przyniosa Anglicy
zdjecie uzytkownika
Rocko - 2015-05-10 18:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za bzdury, firma sie przenosi bo dostała lepsza lokalizacje za niższe pieniądze, to cos złego ? Każdy kto pracował na Domaniewskiej wie, ze wyjechanie z mordoru po 16 to masakra. Co do decyzji Anglików, to juz wogole bzdura, bo centralaEHC jest we Francji. Dobrze sie pracuje, oczywiście jest ciśnienie, ale gdzie go nie ma?
zdjecie uzytkownika
harnaś - 2015-05-22 19:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rocko - 2015-05-10 18:21:47]:
mój znajomy pracował w Euler Hermes. Z pracy z tego co pamiętam był zadowolony. Dostał swoje służbowe auto , które mógł wykorzystywać również do celów prywatnych. Albo po prostu nie sprawdzali czy to robił i nie robili mu z tego powodu kłopotów. Odszedł jednak aby się dalej rozwijać , więc to nie szczyt marzeń
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-06-20 08:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich.
otrzymałam propozycję pracy w EH. może ktoś mi powiedzieć czy warto i ja się mają prowizje do podstawy wynagrodzenia. Praca w terenie przy sprzedaży usług.
będę wdzięczna za pomoc.

zdjecie uzytkownika
Iter - 2015-06-22 01:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie wiem czy jest sens rozpoczynać swoją pracę w EH - co prawda pozostałbym ciągle w tej samej grupie (Allianz) ale podobno jest większa presja niż np. w takim Mondialu. Plusem rzeczywiście jest auto służbowe czy pewnie wyższe wynagrodzenie, ale nawet nie wiem o ile bo jeszcze nie byłem na rozmowie - waham się.
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-06-22 18:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iter - 2015-06-22 01:29:38]:
Jednak zaryzykuję :) , zawsze można zmienić na coś innego bo obecnie jest sporo ofert na rynku pracy a kto nie ryzykuje to nie pije szampana :)
zdjecie uzytkownika
woj - 2015-07-15 12:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie od 2008 roku i mam wiele koleżanek i kolegów którzy mają dużo dłuższy staż pracy od mojego. Co oznacza, że ludzie pracujący tutaj nie mogą narzekać. Firma jest stablina, płaci na czas i inwestuje w pracowników. Jest bogaty pakiet medyczny i socjalny, dużo szkoleń i możliwości. Zawsze znajdzie się coś co może być lepsze, jednak najważniejsze jest nasze nastawienie i chęć pracy. Cele są jasne, ludzie przyjaźnie nastawieni. Jeśli chodzi o moje doświadczenia w różnych oddziałach to wszędzie była przyjemna, koleżeńska atmosfera. Jest to korporacja, ale jeszcze w granicach normalności.
zdjecie uzytkownika
Rik - 2015-07-22 04:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że właśnie wszystko zależy od samego nastawienia pracowników. Jak jego nie ma to praca wydaje się być zła i wtedy warto ją zmienić. Ja teraz własnie poszukuję z tego powodu nowej pracy i trafiłem na ogłoszenie na pracuj.pl do euler hermesa. Chodzi tutaj o stanowisko asystenta ds. sprzedaży telefonicznej. Tak właściwie to patrząc na ogłoszenie tylko nie podoba się mi zatrudnienie na zlecenie, ale możę da się to zmienić.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-09-08 18:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie piszą głupoty ... ja również długo pracowałam w EH i do konca zycia bede ich wspominac pozytywnie, pracowalam w systemie prowizyjnym, a ponieważ wiadomo ze ludziom zalezy na wynikach wiekszych, zarabiałam tyle co ludzie zbierający tulipany w holandii, a nie byłam nie wiadomo kim zwykly pracownik z tym że dochodzily prowizje zależne od moich wyników, wiec wszystko zalezy od chęci, atmosfera była super ogólem ale są działy gdzie było beznadziejnie jak wszedzie, bo jak wiadomo wszystko zalezy od ludzi, wyjazdy integracyjne w hotelach*****, szkolenia, wyjścia integracyjne oczywiscie bezpłatne i uwazam ze bardzo lojalna firma, cieżko o umowe o pracę chyba ze jest etat, niektórzy mają szczescie (nie znajomosci) i dostają po 3 miesiacach a inni po paru latach, zalezy od działu i co najważniejsze działają na korzyść klienta dlatego mają klientów z którymi wspolpracuja nawet 10 lat, bardzo polecam!! można zdobyc duze doświadczenie, a ze ludzie odchodzą ciągle to prawda, bo są słabe szanse na awans, a ludzie przeciez chcą sie rozwijac a nie robic ciagle to samo, zarobki na zdecydowany + bo w zadnej konkurencyjnej firmie nie zarabiaja tyle co w EH ale to najwieksza firma na świecie i 70% firm ubezpieczonych jest właście tu, reszta kuke atradius i coface, nieliczni maja jakies ubezpieczenia firmy k. to tez o czyms swiadczy :)
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-09-08 22:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ona, hej, a byłoby to wielkim problemem jakbys napisała bardziej konkretnie ile udało Ci się tutaj zarobić, bo ja akurat nie mam bladego pojęcia ile to zarabiają ludzie zbierający tulipany w Holandii. Sam się teraz zastanawiam, czy nie zaaplikować do euler hermes, ale te komentarze trochę mnie odstraszają.
zdjecie uzytkownika
beton - 2016-01-07 14:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
komentarze odstraszają, to prawda, ale jednak skłoniłbym się wyjechać do takiej pracy. Może zbieranie tulipanów nie jest szczytem marzeń, ale stawki jednak holenderskie
zdjecie uzytkownika
korus - 2016-01-10 01:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beton - 2016-01-07 14:28:13]:
O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie i w dodatku była opcja , żeby się tutaj zahaczyć. Przynajmniej z tego co mówił znajomy.
zdjecie uzytkownika
webek - 2016-01-12 19:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i dalej jest opcja by się zahaczyć @korus, bo poszukują obecnie specjalisty ds. sprzedaży biurowej w Warszawie. Bardzo świeże ogłoszenie, bo z wczoraj, więc jak się pośpieszysz to jest szansa, że cię przyjmą :) A warto spróbować, bo oferują umowę o pracę, no a praca od pon do pt w godzinach biurowych. Jest też karta miltisport! Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
bissaro - 2016-01-15 02:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@webek, ale kolega myslał o wyjeździe za granicę, a nie pracy w kraju i to biurowej. Mnie też zainteresowała ta oferta na specjalistę do spraw sprzedaży biurowej, ciekawe tylko czy na tej umowie jest podstawa i ile sobie życza za tego multisporta.
zdjecie uzytkownika
martunik - 2016-01-17 16:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest umowa o pracę po okresie próbnym zawsze, z tego co wiem w pakiet socjal wlicza się multisporta więc nie płaci się za niego dużo, chyba połowę ceny :)
zdjecie uzytkownika
margery - 2016-01-19 18:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma poszukuje teraz też praktykantki w biurze likwidacji szkód, fajnie że chcą uczyć osoby bez doświadczenia takie jak ja. Jest możliwość pracy na pół etatu 4h/dzien i to płatnie
zdjecie uzytkownika
Przemyśl dwa razy - 2016-01-25 15:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma była kiedyś bardzo prężnym, odpowiedzialnym pracodawcą dbającym o pracownika i jego potrzeby lecz wszystko uległo zmianie wraz z odejściem p.Krzysztofa Chechłacza który był szanowany i ceniony przez pracowników. Zastąpienie Go Rafałem Chiszpańskim który jest chyba figurantem do podpisów dla "Paryża" bo nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w firmie, zaczęło powodować lawinę nieszczęść, najlepsi pracownicy odchodzą na potęgę do konkurencji, a ci którzy zostają pracują na coraz gorszych warunkach. Zastępowanie cennych doświadczonych ludzi studentami nie może być niczym dobrym. O rozwoju zapomnij, o awansie zapomnij, o planowaniu przyszłości w tej ruinie zapomnij! Jeśli chcesz się zaczepić i złapać doświadczenie to adres dla Ciebie, jeśli się cenisz i chcesz czegoś więcej od pracy to odradzam cofanie się. Póki dziecko bawi się zabawką jaką jest Hermes w rękach obecnego prezesa nic dobrego nie firmy nie czeka. Co do zarobków to niższe niż u konkurencji i to dość sporo. Ciekawy jestem jak dyrektor z Warty został Prezesem Hermesa??!!
zdjecie uzytkownika
konczita - 2016-01-25 15:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@margery, tez wdziałem oferte na te praktyki. Jak mozna się domyslic to praktyki bezpłatne, ale zapewniaja szkolenia i mozliwośc nauki, pewnie jak ktoś sie sprawdzi może liczyć na propozycję zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
lakj - 2016-04-11 22:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aktualnie najświeższa oferta jest na Asystenta/Asystentke w Biurze Zarządzania Polisami. Potrzebują osoby jeszcze uczącej się, czyli obawiam się że może być umowa zlecenie. I ta osoba ma znać dobrze angielski
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dwa etapy rekrutacji. Niestety mimo zapewnień nie było informacji zwrotnej dotyczącej przebiegu interview. Szkoda.
Pytania: Prośba o opisanie swojego dnia pracy.
zdjecie uzytkownika
Jackie - 2016-04-24 12:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konczita - 2016-01-25 15:16:38]:
Rafał Hiszpański w lutym został zwolniony z funkcji prezesa TU EH.
zdjecie uzytkownika
wer - 2016-05-08 20:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej pojawila sie nowa oferta na stanowisko specjalsity do spraw sprzedazy biurowej w Warszawie oferuja miedzy innymi miłą atmosferę pracy w młodym i ambitnym zespole udział w programach rozwojowych atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione od efektów pracy

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Euler Hermes!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euler Hermes
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert