Profil firmy Euler Hermes

Euler Hermes

Warszawa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Euler Hermes

gad 2010-09-11 00:32:10
kiepsko. przy rekrutacji mówią co innego, potem dużo gorsze warunki przez długi czas. tylko przyjmowani po znajomości mają dobrze.
0
kropek 2011-07-05 13:51:45
ciężka atmosfera i faktycznie zadufani w sobie ludzie, wszystko podzielone (regiony) już wcześniej a nowy dostaje ochłapy.
0
anonim 2011-07-27 09:25:28
Banda dekli i gownozjadow. Zarabiaja dobrze ci co sa w firmie od kilku lat. A nowy zapieprza za 2kola. Zawistni strasznie o wszystko. Nie polecam.
0
anonim 2011-08-19 14:13:39
a do jakich działów teraz rekrutują? bo słyszałam że mają obciąć zatrudnienie o 10 %
0
k............sy 2011-09-23 22:49:08
Gadacie głupoty. Nie mam znajomości a pracuje mi się bardzo dobrze od wielu lat, klimat w firmie jest dobry, zarobki na właściwym poziomie, dobre warunki pracy...
Tak naprawdę zależy gdzie się trafia... czyli do jakiego działu.

Początki owszem trudne, ale jeśli ktoś się angażuje i jest dobry to może wiele osiągnąć
0
ara 2011-12-23 13:32:06
a w księgowości jak jest?
1
EwaW 2012-03-01 10:09:38
podobno płacą bardzo słabo, atmosfera również kiepska,
znajoma nie poleca,
z tego co słyszałam PTU obecnie zatrudnia i płacą przyzwoicie.
0
anonim 2012-06-24 18:25:38
potwierdzam!!!! szczerze odradzam pracę w tej firmie!!!
0
szef 2012-06-26 22:56:20
nie ma co pracować. Fatalna atmosfera, ludzie udają, że sie smieja jak ktos cos powie niby smiesznego. Slabi sa, kazdy ma kazdego w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e i najchetniej podrzuca komus klody. D. jest ponoc homo takze lubi tylko chłopaczkow. Mam nadzieje, ze podniosa im czynsz i wszyscy beda na bruku. A W-wie niech sobie graja w tego golfa w pracy:/
2
Agnieszka 2012-07-12 11:36:02
witam
dostałam ofertę pracy w euler hermes na stanowisku specjalista ds. pozyskiwania informacji rejestrowych z KRS, nie wiem czy się w to angażować, jak tam się pracuję na tym stanowisku ? jakieś opinie ?
4
kijek 2012-09-04 23:11:14
Fatalnie zdecydowanie pdradzam
0
konkurent 2012-10-29 22:10:43
Widzę, że szukaja na przedstawiciela do Katowic. Ile na tym stanowisku można zarobić, tak realnie? Jak atmosfera?
0
gienio 2013-05-18 14:14:12
kijek piszesz "Fatalnie zdecydowanie pdradzam". Czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w Euler Hermes bo za parę dni mam tam rozmowę w sprawie pracy a szczerze powiem że to co napisałeś to niewiele mi mówi. Ile się średnio miesięcznie zarabia? Jaką dają umowę oraz na ile jest podpisywana? Z góry dzięki za pomoc
2
kijek 2014-06-06 14:28:52
Pewnie juz nie pomoge w wyjasnieniach, ale firma ma bardzo zla opinie a i kolezenstwo nie jest zbytnio uprzejme. Duzo osob odchodzi i ciagle jest ktos nowy a odchodza ludzie poniewaz firma robi duze przekrety patrzac tylko na zarobek a nie patrzy na dobro klienta
0
taki life 2014-06-06 18:40:07
kijek powiem Ci ze kazda opinia jest inna, bo wiesz w firmach sytuacja sie moze zmienic z dnia na dzien. ciekawi mnie jak jest w helmesie. ale co masz na mysli ze zaloga robi sama sobie i nie zauwaza innych osob w firmie?
0
karo 2014-06-15 16:17:59
ja jestem bardzo zadowolony. pracuje ponad 5 lat, zarobki na normalnym poziomie. Wiadomo czasami jest mocny nacisk ale... to jak wszędzie. Atmosfera dobra.
0
uleczka 2014-09-05 14:50:39
no o takie odpowiedzi mi chodzi, dzięki bardzo @karo, teraz to widać kto ma jaki obraz firmy, wiadomo, że jak ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej i go nie przyjęli to ma inne spojrzenie na firmę niż pracownik, który pracuje ponad 5 lat i nie narzeka, widac komu się chce pracować, a kto by tylko narzekał.
0
Nowy 2014-09-17 14:36:43
Odradzam pracę w tej firmie. Pracowałam kilka lat i atmosfera fatalna. Szczególnie od momentu kiedy na kluczowych stanowiskach pracują ludzie z kpmg. Zarobki uzależnione od znajomości.
0
radek 2014-09-24 16:55:21
a w jakich latach pracowałeś tam @Nowy i czy to do był długi okres czy kilka miesięcy na przykład. Atmosfere tworzą ludzie tylko, więc w tej kwestii jeszcze da się cokolwiek zmienić, fakt, że pote, będzie trudniej jeśli chodzi o wynagrodzenia, bo to już rozmowy z szefem są, a nie z pracownikami tylko..
0
korus 2014-11-09 15:27:33
mam jednego znajomego który pracuje w tej firmie i gdy zapytałem jak mu się tu podoba, to pochwalił firmę. Sam mówił , że w niejednym miejscu już pracował. Także doświadczenie miał spore. Może dzięki temu dostał dobre warunki zatrudnienia od Euler Hermes. Tego do końca nie wiem. Ale z jego relacji raczej uzyskałem dobre zdanie o nich
0
Eryk 2014-11-23 20:44:26
Powaznie warto pracować dla Euler Hermes? Jak czytam na ich stronie formułki na temat pracy, to faktycznie bardzo sobie chwalą szkolenia i ogólny rozwój pracowników, pisza o ścieżkach kariery, możliwych awansach, bardzo atrakcyjnym wynagrodzeniu, ubezpieczeniu oczywiście przez Allianz, czy nawet możliwości zakupy aukcji tej grupy. Jednak, czy to naprawdę prawda?
0
Jurek 2015-01-21 15:57:57
Wszystko zależy w jakiej się jest spółce, kto jest przełożonym i oczwyście jakie ma się podejście. Ja jestem pracownikiem Tu EH od 9 lat i ogólnie chwale sobie tego pracodawcę. W międzyczasie moje zarobki wzrosły dwukrotnie także na tej płaszczyźnie tragedii nie ma. Choć wiadomo, mógłoby być lepiej.
0
krzymin 2015-01-22 22:54:02
mój znajomy przeszedł tutaj po tym jak od kilku lat pracował na stanowisku przedstawiciela handlowego . Mówił że doświadczenie jakie wcześniej zdobył bardzo mu pomogło, zwłaszcza jeśli chodzi o umiejętność dogadania się z przełożonymi i klientami. A to akurat w tym miejscu dość istotna kwestia moim zdaniem
0
Pucyk 2015-02-06 09:20:25
W Warszawie mieszczą się na ulicy Domaniewskiej i trzeba przyznać, że pracownicy pracujący w EU zajmującym się windykacją, ubezpieczeniem należności itp. są pozytywnie nastawieni i całkiem zadowoleni z tego co robią. Oczywiście jak to w korporacji trzeba pilnować wskaźników, tabelek i innych, ale to jest kwestia odpowiedniej organizacji pracy.
0
wiewiórka z ogórka 2015-02-20 15:01:11
odzyskiwanie należności i wypłacanie odszkodowań to ciekawa sprawa, poza schematem i szablonem, bardzo dynamiczna - może dlatego tak bardzo odpowiada mi ta branża. dlatego teraz powaznie rozważam swój transfer właśnie do Euler Hermes bo słyszałam że jakieś wielkie zatrudnienie nowych osób mają być, czy to prawda?
0
parmezanka 2015-02-23 11:57:47
Witajcie, pojawiło się kilka ogłoszeń na handlowca od ubezpieczeń wierzytelności. Sprawa bardzo ciekawa choć nie pracowałam w tej branży ale jako handlowca mam już spore doświadczenie. Możecie doradzić jak wygląda rekrutacja na takie stanowisko (do gdańska) jest ciężka? czy są jakieś testy. Pozdrawiam i bardzo dziękuję.
1
orzeszek 2015-04-22 16:07:56
@wiewiórka no chyba masz rację bo ja widzę że bardzo dużo ofert się pojawiło, m.in specj. ds sprzedaży tel w Wawie, specj. sprzedaży b2b czy działka ubezp finansowych więc jak widać- euler się rozwija
0
krist 2015-04-22 23:55:29
zwija się, zmieniają biuro na tansze o 50%, beda pracowac tylko w openspace, duza rekrutacja bo szukaja tanich pracownikow, sporo odeszlo i sporo idzie do zwolnienia w ramach optymalizacji, decyzje podejmują Anglicy, tu nikt nie moze nawet ciut podskoczyc tylko wszyscy czekaja jakie decyzje raz w tyg przyniosa Anglicy
0
Rocko 2015-05-10 18:21:47
Co za bzdury, firma sie przenosi bo dostała lepsza lokalizacje za niższe pieniądze, to cos złego ? Każdy kto pracował na Domaniewskiej wie, ze wyjechanie z mordoru po 16 to masakra. Co do decyzji Anglików, to juz wogole bzdura, bo centralaEHC jest we Francji. Dobrze sie pracuje, oczywiście jest ciśnienie, ale gdzie go nie ma?
0
harnaś 2015-05-22 19:23:33
mój znajomy pracował w Euler Hermes. Z pracy z tego co pamiętam był zadowolony. Dostał swoje służbowe auto , które mógł wykorzystywać również do celów prywatnych. Albo po prostu nie sprawdzali czy to robił i nie robili mu z tego powodu kłopotów. Odszedł jednak aby się dalej rozwijać , więc to nie szczyt marzeń
0
miła 2015-06-20 08:39:44
Witam wszystkich.
otrzymałam propozycję pracy w EH. może ktoś mi powiedzieć czy warto i ja się mają prowizje do podstawy wynagrodzenia. Praca w terenie przy sprzedaży usług.
będę wdzięczna za pomoc.

1
Iter 2015-06-22 01:29:38
Ja nie wiem czy jest sens rozpoczynać swoją pracę w EH - co prawda pozostałbym ciągle w tej samej grupie (Allianz) ale podobno jest większa presja niż np. w takim Mondialu. Plusem rzeczywiście jest auto służbowe czy pewnie wyższe wynagrodzenie, ale nawet nie wiem o ile bo jeszcze nie byłem na rozmowie - waham się.
0
miła 2015-06-22 18:16:23
Jednak zaryzykuję :) , zawsze można zmienić na coś innego bo obecnie jest sporo ofert na rynku pracy a kto nie ryzykuje to nie pije szampana :)
0
woj 2015-07-15 12:22:39
pracuje w firmie od 2008 roku i mam wiele koleżanek i kolegów którzy mają dużo dłuższy staż pracy od mojego. Co oznacza, że ludzie pracujący tutaj nie mogą narzekać. Firma jest stablina, płaci na czas i inwestuje w pracowników. Jest bogaty pakiet medyczny i socjalny, dużo szkoleń i możliwości. Zawsze znajdzie się coś co może być lepsze, jednak najważniejsze jest nasze nastawienie i chęć pracy. Cele są jasne, ludzie przyjaźnie nastawieni. Jeśli chodzi o moje doświadczenia w różnych oddziałach to wszędzie była przyjemna, koleżeńska atmosfera. Jest to korporacja, ale jeszcze w granicach normalności.
0
Rik 2015-07-22 04:43:25
Myślę, że właśnie wszystko zależy od samego nastawienia pracowników. Jak jego nie ma to praca wydaje się być zła i wtedy warto ją zmienić. Ja teraz własnie poszukuję z tego powodu nowej pracy i trafiłem na ogłoszenie na pracuj.pl do euler hermesa. Chodzi tutaj o stanowisko asystenta ds. sprzedaży telefonicznej. Tak właściwie to patrząc na ogłoszenie tylko nie podoba się mi zatrudnienie na zlecenie, ale możę da się to zmienić.
0
ona 2015-09-08 18:36:51
Ludzie piszą głupoty ... ja również długo pracowałam w EH i do konca zycia bede ich wspominac pozytywnie, pracowalam w systemie prowizyjnym, a ponieważ wiadomo ze ludziom zalezy na wynikach wiekszych, zarabiałam tyle co ludzie zbierający tulipany w holandii, a nie byłam nie wiadomo kim zwykly pracownik z tym że dochodzily prowizje zależne od moich wyników, wiec wszystko zalezy od chęci, atmosfera była super ogólem ale są działy gdzie było beznadziejnie jak wszedzie, bo jak wiadomo wszystko zalezy od ludzi, wyjazdy integracyjne w hotelach*****, szkolenia, wyjścia integracyjne oczywiscie bezpłatne i uwazam ze bardzo lojalna firma, cieżko o umowe o pracę chyba ze jest etat, niektórzy mają szczescie (nie znajomosci) i dostają po 3 miesiacach a inni po paru latach, zalezy od działu i co najważniejsze działają na korzyść klienta dlatego mają klientów z którymi wspolpracuja nawet 10 lat, bardzo polecam!! można zdobyc duze doświadczenie, a ze ludzie odchodzą ciągle to prawda, bo są słabe szanse na awans, a ludzie przeciez chcą sie rozwijac a nie robic ciagle to samo, zarobki na zdecydowany + bo w zadnej konkurencyjnej firmie nie zarabiaja tyle co w EH ale to najwieksza firma na świecie i 70% firm ubezpieczonych jest właście tu, reszta kuke atradius i coface, nieliczni maja jakies ubezpieczenia firmy k. to tez o czyms swiadczy :)
0
darek 2015-09-08 22:01:21
@ona, hej, a byłoby to wielkim problemem jakbys napisała bardziej konkretnie ile udało Ci się tutaj zarobić, bo ja akurat nie mam bladego pojęcia ile to zarabiają ludzie zbierający tulipany w Holandii. Sam się teraz zastanawiam, czy nie zaaplikować do euler hermes, ale te komentarze trochę mnie odstraszają.
0
beton 2016-01-07 14:28:13
komentarze odstraszają, to prawda, ale jednak skłoniłbym się wyjechać do takiej pracy. Może zbieranie tulipanów nie jest szczytem marzeń, ale stawki jednak holenderskie
0
korus 2016-01-10 01:32:48
O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie i w dodatku była opcja , żeby się tutaj zahaczyć. Przynajmniej z tego co mówił znajomy.
0
webek 2016-01-12 19:30:58
No i dalej jest opcja by się zahaczyć @korus, bo poszukują obecnie specjalisty ds. sprzedaży biurowej w Warszawie. Bardzo świeże ogłoszenie, bo z wczoraj, więc jak się pośpieszysz to jest szansa, że cię przyjmą :) A warto spróbować, bo oferują umowę o pracę, no a praca od pon do pt w godzinach biurowych. Jest też karta miltisport! Powodzenia :)
0
bissaro 2016-01-15 02:51:58
@webek, ale kolega myslał o wyjeździe za granicę, a nie pracy w kraju i to biurowej. Mnie też zainteresowała ta oferta na specjalistę do spraw sprzedaży biurowej, ciekawe tylko czy na tej umowie jest podstawa i ile sobie życza za tego multisporta.
0
martunik 2016-01-17 16:31:29
jest umowa o pracę po okresie próbnym zawsze, z tego co wiem w pakiet socjal wlicza się multisporta więc nie płaci się za niego dużo, chyba połowę ceny :)
0
margery 2016-01-19 18:08:18
Firma poszukuje teraz też praktykantki w biurze likwidacji szkód, fajnie że chcą uczyć osoby bez doświadczenia takie jak ja. Jest możliwość pracy na pół etatu 4h/dzien i to płatnie
0
Przemyśl dwa razy 2016-01-25 15:05:20
Firma była kiedyś bardzo prężnym, odpowiedzialnym pracodawcą dbającym o pracownika i jego potrzeby lecz wszystko uległo zmianie wraz z odejściem p.Krzysztofa Chechłacza który był szanowany i ceniony przez pracowników. Zastąpienie Go Rafałem Chiszpańskim który jest chyba figurantem do podpisów dla "Paryża" bo nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w firmie, zaczęło powodować lawinę nieszczęść, najlepsi pracownicy odchodzą na potęgę do konkurencji, a ci którzy zostają pracują na coraz gorszych warunkach. Zastępowanie cennych doświadczonych ludzi studentami nie może być niczym dobrym. O rozwoju zapomnij, o awansie zapomnij, o planowaniu przyszłości w tej ruinie zapomnij! Jeśli chcesz się zaczepić i złapać doświadczenie to adres dla Ciebie, jeśli się cenisz i chcesz czegoś więcej od pracy to odradzam cofanie się. Póki dziecko bawi się zabawką jaką jest Hermes w rękach obecnego prezesa nic dobrego nie firmy nie czeka. Co do zarobków to niższe niż u konkurencji i to dość sporo. Ciekawy jestem jak dyrektor z Warty został Prezesem Hermesa??!!
1
konczita 2016-01-25 15:16:38
@margery, tez wdziałem oferte na te praktyki. Jak mozna się domyslic to praktyki bezpłatne, ale zapewniaja szkolenia i mozliwośc nauki, pewnie jak ktoś sie sprawdzi może liczyć na propozycję zatrudnienia.
0
lakj 2016-04-11 22:12:03
aktualnie najświeższa oferta jest na Asystenta/Asystentke w Biurze Zarządzania Polisami. Potrzebują osoby jeszcze uczącej się, czyli obawiam się że może być umowa zlecenie. I ta osoba ma znać dobrze angielski
0
Jackie 2016-04-24 12:04:32
Rafał Hiszpański w lutym został zwolniony z funkcji prezesa TU EH.
0
wer 2016-05-08 20:05:18
hej pojawila sie nowa oferta na stanowisko specjalsity do spraw sprzedazy biurowej w Warszawie oferuja miedzy innymi miłą atmosferę pracy w młodym i ambitnym zespole udział w programach rozwojowych atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione od efektów pracy
0
Xxl 2016-06-09 18:56:01
Pracowałem w dziale windykacji EH przez 5 lat. Zwolniłem się 2 lata temu, a więc opinia nie będzie najświeższa. Trochę mnie dziwią te negatywne komentarze. Dla mnie pracowało sie bardzo fajnie. Zarobki wysokie, jak na moją branże. Wypłata zawsze na czas. Do dyspozycji samochód służbowy, telefon, laptop, tablet, internet. Może dziś to standard, ale 7 lat temu. Systematyczne szkolenia. Socjal rzadko spotykany - Luxmed, Benefit, dopłaty do podyplomówek, pożyczki z kasy, kilka razy w roku integracja w jakimś zamku, albo hotelu na Mazurach, Nagrody roczne. Kiedyś płacona była nawet 13. W ilu firmach można coś takiego spotkać??? Oczywiście były i wady pracy w EH. Po pierwsze pracowało sie po 10-12 godzin dziennie - praca w terenie,( w biurze raczej tak nie było ), a po drugie, po wejściu korporacji (Paryż zaczął rządzić) znacznie wzrosła presja na wykonanie targetów oraz ciągle zmiany procedur, decyzji, ludzi na stanowiskach. Co do atmosfery. W Hermesie pracuje kilkaset osób i wszyscy są ze sobą na ty, nawet z Prezesem. Obecnie pracuję w firmie zatrudniającej raptem kilkadziesięt i ciagle pan, pani i dzieńdobry, do widzenia. Nie wiem jakie są obecnie warunki w EH, ale jeśli nie za dużo się zmieniło, a masz, propozycję nie zastanawiacie się.
0
njkl 2016-06-19 21:25:55
Produkty mają dobrej jakości, sam je regularnie kupuję. Jeśli klienci są odpowiedni zadowoleni z produktów jakie firma jest w stanie zapewnić to przecież przekłada się to również na atmosferę w firmie. Wiecie jakich zarobków można się u nich spodziewać? Dzięki
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euler Hermes