Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Euler Hermes

Pracowałeś w firmie Euler Hermes i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-19 14:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do jakich działów teraz rekrutują? bo słyszałam że mają obciąć zatrudnienie o 10 %
zdjecie uzytkownika
k............sy - 2011-09-23 22:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gadacie głupoty. Nie mam znajomości a pracuje mi się bardzo dobrze od wielu lat, klimat w firmie jest dobry, zarobki na właściwym poziomie, dobre warunki pracy...
Tak naprawdę zależy gdzie się trafia... czyli do jakiego działu.

Początki owszem trudne, ale jeśli ktoś się angażuje i jest dobry to może wiele osiągnąć
zdjecie uzytkownika
ara - 2011-12-23 13:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w księgowości jak jest?
zdjecie uzytkownika
EwaW - 2012-03-01 10:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno płacą bardzo słabo, atmosfera również kiepska,
znajoma nie poleca,
z tego co słyszałam PTU obecnie zatrudnia i płacą przyzwoicie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-06-24 18:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam!!!! szczerze odradzam pracę w tej firmie!!!
zdjecie uzytkownika
szef - 2012-06-26 22:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie ma co pracować. Fatalna atmosfera, ludzie udają, że sie smieja jak ktos cos powie niby smiesznego. Slabi sa, kazdy ma kazdego w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e i najchetniej podrzuca komus klody. D. jest ponoc homo takze lubi tylko chłopaczkow. Mam nadzieje, ze podniosa im czynsz i wszyscy beda na bruku. A W-wie niech sobie graja w tego golfa w pracy:/
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2012-07-12 11:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
witam
dostałam ofertę pracy w euler hermes na stanowisku specjalista ds. pozyskiwania informacji rejestrowych z KRS, nie wiem czy się w to angażować, jak tam się pracuję na tym stanowisku ? jakieś opinie ?
zdjecie uzytkownika
kijek - 2012-09-04 23:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fatalnie zdecydowanie pdradzam
zdjecie uzytkownika
konkurent - 2012-10-29 22:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że szukaja na przedstawiciela do Katowic. Ile na tym stanowisku można zarobić, tak realnie? Jak atmosfera?
zdjecie uzytkownika
gienio - 2013-05-18 14:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kijek piszesz "Fatalnie zdecydowanie pdradzam". Czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w Euler Hermes bo za parę dni mam tam rozmowę w sprawie pracy a szczerze powiem że to co napisałeś to niewiele mi mówi. Ile się średnio miesięcznie zarabia? Jaką dają umowę oraz na ile jest podpisywana? Z góry dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
kijek - 2014-06-06 14:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie juz nie pomoge w wyjasnieniach, ale firma ma bardzo zla opinie a i kolezenstwo nie jest zbytnio uprzejme. Duzo osob odchodzi i ciagle jest ktos nowy a odchodza ludzie poniewaz firma robi duze przekrety patrzac tylko na zarobek a nie patrzy na dobro klienta
zdjecie uzytkownika
taki life - 2014-06-06 18:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kijek powiem Ci ze kazda opinia jest inna, bo wiesz w firmach sytuacja sie moze zmienic z dnia na dzien. ciekawi mnie jak jest w helmesie. ale co masz na mysli ze zaloga robi sama sobie i nie zauwaza innych osob w firmie?
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-06-15 16:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem bardzo zadowolony. pracuje ponad 5 lat, zarobki na normalnym poziomie. Wiadomo czasami jest mocny nacisk ale... to jak wszędzie. Atmosfera dobra.
zdjecie uzytkownika
uleczka - 2014-09-05 14:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no o takie odpowiedzi mi chodzi, dzięki bardzo @karo, teraz to widać kto ma jaki obraz firmy, wiadomo, że jak ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej i go nie przyjęli to ma inne spojrzenie na firmę niż pracownik, który pracuje ponad 5 lat i nie narzeka, widac komu się chce pracować, a kto by tylko narzekał.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-09-17 14:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę w tej firmie. Pracowałam kilka lat i atmosfera fatalna. Szczególnie od momentu kiedy na kluczowych stanowiskach pracują ludzie z kpmg. Zarobki uzależnione od znajomości.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-09-24 16:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w jakich latach pracowałeś tam @Nowy i czy to do był długi okres czy kilka miesięcy na przykład. Atmosfere tworzą ludzie tylko, więc w tej kwestii jeszcze da się cokolwiek zmienić, fakt, że pote, będzie trudniej jeśli chodzi o wynagrodzenia, bo to już rozmowy z szefem są, a nie z pracownikami tylko..
zdjecie uzytkownika
korus - 2014-11-09 15:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2014-09-17 14:36:43]:
mam jednego znajomego który pracuje w tej firmie i gdy zapytałem jak mu się tu podoba, to pochwalił firmę. Sam mówił , że w niejednym miejscu już pracował. Także doświadczenie miał spore. Może dzięki temu dostał dobre warunki zatrudnienia od Euler Hermes. Tego do końca nie wiem. Ale z jego relacji raczej uzyskałem dobre zdanie o nich
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-11-23 20:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powaznie warto pracować dla Euler Hermes? Jak czytam na ich stronie formułki na temat pracy, to faktycznie bardzo sobie chwalą szkolenia i ogólny rozwój pracowników, pisza o ścieżkach kariery, możliwych awansach, bardzo atrakcyjnym wynagrodzeniu, ubezpieczeniu oczywiście przez Allianz, czy nawet możliwości zakupy aukcji tej grupy. Jednak, czy to naprawdę prawda?
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2015-01-21 15:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy w jakiej się jest spółce, kto jest przełożonym i oczwyście jakie ma się podejście. Ja jestem pracownikiem Tu EH od 9 lat i ogólnie chwale sobie tego pracodawcę. W międzyczasie moje zarobki wzrosły dwukrotnie także na tej płaszczyźnie tragedii nie ma. Choć wiadomo, mógłoby być lepiej.
zdjecie uzytkownika
krzymin - 2015-01-22 22:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jurek - 2015-01-21 15:57:57]:
mój znajomy przeszedł tutaj po tym jak od kilku lat pracował na stanowisku przedstawiciela handlowego . Mówił że doświadczenie jakie wcześniej zdobył bardzo mu pomogło, zwłaszcza jeśli chodzi o umiejętność dogadania się z przełożonymi i klientami. A to akurat w tym miejscu dość istotna kwestia moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
Pucyk - 2015-02-06 09:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Warszawie mieszczą się na ulicy Domaniewskiej i trzeba przyznać, że pracownicy pracujący w EU zajmującym się windykacją, ubezpieczeniem należności itp. są pozytywnie nastawieni i całkiem zadowoleni z tego co robią. Oczywiście jak to w korporacji trzeba pilnować wskaźników, tabelek i innych, ale to jest kwestia odpowiedniej organizacji pracy.
zdjecie uzytkownika
wiewiórka z ogórka - 2015-02-20 15:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odzyskiwanie należności i wypłacanie odszkodowań to ciekawa sprawa, poza schematem i szablonem, bardzo dynamiczna - może dlatego tak bardzo odpowiada mi ta branża. dlatego teraz powaznie rozważam swój transfer właśnie do Euler Hermes bo słyszałam że jakieś wielkie zatrudnienie nowych osób mają być, czy to prawda?
zdjecie uzytkownika
parmezanka - 2015-02-23 11:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie, pojawiło się kilka ogłoszeń na handlowca od ubezpieczeń wierzytelności. Sprawa bardzo ciekawa choć nie pracowałam w tej branży ale jako handlowca mam już spore doświadczenie. Możecie doradzić jak wygląda rekrutacja na takie stanowisko (do gdańska) jest ciężka? czy są jakieś testy. Pozdrawiam i bardzo dziękuję.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dwa etapy rekrutacji. Niestety mimo zapewnień nie było informacji zwrotnej dotyczącej przebiegu interview. Szkoda.
Pytania: Prośba o opisanie swojego dnia pracy.
zdjecie uzytkownika
orzeszek - 2015-04-22 16:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wiewiórka no chyba masz rację bo ja widzę że bardzo dużo ofert się pojawiło, m.in specj. ds sprzedaży tel w Wawie, specj. sprzedaży b2b czy działka ubezp finansowych więc jak widać- euler się rozwija
zdjecie uzytkownika
krist - 2015-04-22 23:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwija się, zmieniają biuro na tansze o 50%, beda pracowac tylko w openspace, duza rekrutacja bo szukaja tanich pracownikow, sporo odeszlo i sporo idzie do zwolnienia w ramach optymalizacji, decyzje podejmują Anglicy, tu nikt nie moze nawet ciut podskoczyc tylko wszyscy czekaja jakie decyzje raz w tyg przyniosa Anglicy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euler Hermes
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Euler Hermes?
Zadaj pytanie