logo Euler Hermes

Euler Hermes

Warszawa

Opinie o Euler Hermes

anonim 2010-04-01 22:06:03
towarzystwo wzajemnej adoracji
1
nikt 2010-04-29 19:54:40
Dokładnie - jak nie należysz do kręgu kolesi to nie masz co liczyc na dobre zarobki
1
Rak 2010-04-30 10:22:40
jak to jest z tą firmą opłaca się ubiegać o przyjęcie w katowicach?? będe wdzięczny za jakąś opinie pozdro
żaba 2010-09-03 15:27:22
Fatalna atmosfera, zadufani w sobie ludzie, zero współpracy!
5
gad 2010-09-11 00:32:10
kiepsko. przy rekrutacji mówią co innego, potem dużo gorsze warunki przez długi czas. tylko przyjmowani po znajomości mają dobrze.
kropek 2011-07-05 13:51:45
ciężka atmosfera i faktycznie zadufani w sobie ludzie, wszystko podzielone (regiony) już wcześniej a nowy dostaje ochłapy.
anonim 2011-07-27 09:25:28
Banda dekli i gownozjadow. Zarabiaja dobrze ci co sa w firmie od kilku lat. A nowy zapieprza za 2kola. Zawistni strasznie o wszystko. Nie polecam.
anonim 2011-08-19 14:13:39
a do jakich działów teraz rekrutują? bo słyszałam że mają obciąć zatrudnienie o 10 %
k............sy 2011-09-23 22:49:08
Gadacie głupoty. Nie mam znajomości a pracuje mi się bardzo dobrze od wielu lat, klimat w firmie jest dobry, zarobki na właściwym poziomie, dobre warunki pracy...
Tak naprawdę zależy gdzie się trafia... czyli do jakiego działu.

Początki owszem trudne, ale jeśli ktoś się angażuje i jest dobry to może wiele osiągnąć
ara 2011-12-23 13:32:06
a w księgowości jak jest?
2
EwaW 2012-03-01 10:09:38
podobno płacą bardzo słabo, atmosfera również kiepska,
znajoma nie poleca,
z tego co słyszałam PTU obecnie zatrudnia i płacą przyzwoicie.
anonim 2012-06-24 18:25:38
potwierdzam!!!! szczerze odradzam pracę w tej firmie!!!
szef 2012-06-26 22:56:20
nie ma co pracować. Fatalna atmosfera, ludzie udają, że sie smieja jak ktos cos powie niby smiesznego. Slabi sa, kazdy ma kazdego w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e i najchetniej podrzuca komus klody. D. jest ponoc homo takze lubi tylko chłopaczkow. Mam nadzieje, ze podniosa im czynsz i wszyscy beda na bruku. A W-wie niech sobie graja w tego golfa w pracy:/
2
Agnieszka 2012-07-12 11:36:02
witam
dostałam ofertę pracy w euler hermes na stanowisku specjalista ds. pozyskiwania informacji rejestrowych z KRS, nie wiem czy się w to angażować, jak tam się pracuję na tym stanowisku ? jakieś opinie ?
5
kijek 2012-09-04 23:11:14
Fatalnie zdecydowanie pdradzam
konkurent 2012-10-29 22:10:43
Widzę, że szukaja na przedstawiciela do Katowic. Ile na tym stanowisku można zarobić, tak realnie? Jak atmosfera?
kijek 2014-06-06 14:28:52
Pewnie juz nie pomoge w wyjasnieniach, ale firma ma bardzo zla opinie a i kolezenstwo nie jest zbytnio uprzejme. Duzo osob odchodzi i ciagle jest ktos nowy a odchodza ludzie poniewaz firma robi duze przekrety patrzac tylko na zarobek a nie patrzy na dobro klienta
karo 2014-06-15 16:17:59
ja jestem bardzo zadowolony. pracuje ponad 5 lat, zarobki na normalnym poziomie. Wiadomo czasami jest mocny nacisk ale... to jak wszędzie. Atmosfera dobra.
Nowy 2014-09-17 14:36:43
Odradzam pracę w tej firmie. Pracowałam kilka lat i atmosfera fatalna. Szczególnie od momentu kiedy na kluczowych stanowiskach pracują ludzie z kpmg. Zarobki uzależnione od znajomości.
Eryk 2014-11-23 20:44:26
Powaznie warto pracować dla Euler Hermes? Jak czytam na ich stronie formułki na temat pracy, to faktycznie bardzo sobie chwalą szkolenia i ogólny rozwój pracowników, pisza o ścieżkach kariery, możliwych awansach, bardzo atrakcyjnym wynagrodzeniu, ubezpieczeniu oczywiście przez Allianz, czy nawet możliwości zakupy aukcji tej grupy. Jednak, czy to naprawdę prawda?
Jurek 2015-01-21 15:57:57
Wszystko zależy w jakiej się jest spółce, kto jest przełożonym i oczwyście jakie ma się podejście. Ja jestem pracownikiem Tu EH od 9 lat i ogólnie chwale sobie tego pracodawcę. W międzyczasie moje zarobki wzrosły dwukrotnie także na tej płaszczyźnie tragedii nie ma. Choć wiadomo, mógłoby być lepiej.
wiewiórka z ogórka 2015-02-20 15:01:11
odzyskiwanie należności i wypłacanie odszkodowań to ciekawa sprawa, poza schematem i szablonem, bardzo dynamiczna - może dlatego tak bardzo odpowiada mi ta branża. dlatego teraz powaznie rozważam swój transfer właśnie do Euler Hermes bo słyszałam że jakieś wielkie zatrudnienie nowych osób mają być, czy to prawda?
parmezanka 2015-02-23 11:57:47
Witajcie, pojawiło się kilka ogłoszeń na handlowca od ubezpieczeń wierzytelności. Sprawa bardzo ciekawa choć nie pracowałam w tej branży ale jako handlowca mam już spore doświadczenie. Możecie doradzić jak wygląda rekrutacja na takie stanowisko (do gdańska) jest ciężka? czy są jakieś testy. Pozdrawiam i bardzo dziękuję.
4
krist 2015-04-22 23:55:29
zwija się, zmieniają biuro na tansze o 50%, beda pracowac tylko w openspace, duza rekrutacja bo szukaja tanich pracownikow, sporo odeszlo i sporo idzie do zwolnienia w ramach optymalizacji, decyzje podejmują Anglicy, tu nikt nie moze nawet ciut podskoczyc tylko wszyscy czekaja jakie decyzje raz w tyg przyniosa Anglicy
Rocko 2015-05-10 18:21:47
Co za bzdury, firma sie przenosi bo dostała lepsza lokalizacje za niższe pieniądze, to cos złego ? Każdy kto pracował na Domaniewskiej wie, ze wyjechanie z mordoru po 16 to masakra. Co do decyzji Anglików, to juz wogole bzdura, bo centralaEHC jest we Francji. Dobrze sie pracuje, oczywiście jest ciśnienie, ale gdzie go nie ma?
miła 2015-06-20 08:39:44
Witam wszystkich.
otrzymałam propozycję pracy w EH. może ktoś mi powiedzieć czy warto i ja się mają prowizje do podstawy wynagrodzenia. Praca w terenie przy sprzedaży usług.
będę wdzięczna za pomoc.

1
miła 2015-06-22 18:16:23
Jednak zaryzykuję :) , zawsze można zmienić na coś innego bo obecnie jest sporo ofert na rynku pracy a kto nie ryzykuje to nie pije szampana :)
woj 2015-07-15 12:22:39
pracuje w firmie od 2008 roku i mam wiele koleżanek i kolegów którzy mają dużo dłuższy staż pracy od mojego. Co oznacza, że ludzie pracujący tutaj nie mogą narzekać. Firma jest stablina, płaci na czas i inwestuje w pracowników. Jest bogaty pakiet medyczny i socjalny, dużo szkoleń i możliwości. Zawsze znajdzie się coś co może być lepsze, jednak najważniejsze jest nasze nastawienie i chęć pracy. Cele są jasne, ludzie przyjaźnie nastawieni. Jeśli chodzi o moje doświadczenia w różnych oddziałach to wszędzie była przyjemna, koleżeńska atmosfera. Jest to korporacja, ale jeszcze w granicach normalności.
ona 2015-09-08 18:36:51
Ludzie piszą głupoty ... ja również długo pracowałam w EH i do konca zycia bede ich wspominac pozytywnie, pracowalam w systemie prowizyjnym, a ponieważ wiadomo ze ludziom zalezy na wynikach wiekszych, zarabiałam tyle co ludzie zbierający tulipany w holandii, a nie byłam nie wiadomo kim zwykly pracownik z tym że dochodzily prowizje zależne od moich wyników, wiec wszystko zalezy od chęci, atmosfera była super ogólem ale są działy gdzie było beznadziejnie jak wszedzie, bo jak wiadomo wszystko zalezy od ludzi, wyjazdy integracyjne w hotelach*****, szkolenia, wyjścia integracyjne oczywiscie bezpłatne i uwazam ze bardzo lojalna firma, cieżko o umowe o pracę chyba ze jest etat, niektórzy mają szczescie (nie znajomosci) i dostają po 3 miesiacach a inni po paru latach, zalezy od działu i co najważniejsze działają na korzyść klienta dlatego mają klientów z którymi wspolpracuja nawet 10 lat, bardzo polecam!! można zdobyc duze doświadczenie, a ze ludzie odchodzą ciągle to prawda, bo są słabe szanse na awans, a ludzie przeciez chcą sie rozwijac a nie robic ciagle to samo, zarobki na zdecydowany + bo w zadnej konkurencyjnej firmie nie zarabiaja tyle co w EH ale to najwieksza firma na świecie i 70% firm ubezpieczonych jest właście tu, reszta kuke atradius i coface, nieliczni maja jakies ubezpieczenia firmy k. to tez o czyms swiadczy :)
1
Przemyśl dwa razy 2016-01-25 15:05:20
Firma była kiedyś bardzo prężnym, odpowiedzialnym pracodawcą dbającym o pracownika i jego potrzeby lecz wszystko uległo zmianie wraz z odejściem p.Krzysztofa Chechłacza który był szanowany i ceniony przez pracowników. Zastąpienie Go Rafałem Chiszpańskim który jest chyba figurantem do podpisów dla "Paryża" bo nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w firmie, zaczęło powodować lawinę nieszczęść, najlepsi pracownicy odchodzą na potęgę do konkurencji, a ci którzy zostają pracują na coraz gorszych warunkach. Zastępowanie cennych doświadczonych ludzi studentami nie może być niczym dobrym. O rozwoju zapomnij, o awansie zapomnij, o planowaniu przyszłości w tej ruinie zapomnij! Jeśli chcesz się zaczepić i złapać doświadczenie to adres dla Ciebie, jeśli się cenisz i chcesz czegoś więcej od pracy to odradzam cofanie się. Póki dziecko bawi się zabawką jaką jest Hermes w rękach obecnego prezesa nic dobrego nie firmy nie czeka. Co do zarobków to niższe niż u konkurencji i to dość sporo. Ciekawy jestem jak dyrektor z Warty został Prezesem Hermesa??!!
2
Jackie 2016-04-24 12:04:32
Rafał Hiszpański w lutym został zwolniony z funkcji prezesa TU EH.
1
Xxl 2016-06-09 18:56:01
Pracowałem w dziale windykacji EH przez 5 lat. Zwolniłem się 2 lata temu, a więc opinia nie będzie najświeższa. Trochę mnie dziwią te negatywne komentarze. Dla mnie pracowało sie bardzo fajnie. Zarobki wysokie, jak na moją branże. Wypłata zawsze na czas. Do dyspozycji samochód służbowy, telefon, laptop, tablet, internet. Może dziś to standard, ale 7 lat temu. Systematyczne szkolenia. Socjal rzadko spotykany - Luxmed, Benefit, dopłaty do podyplomówek, pożyczki z kasy, kilka razy w roku integracja w jakimś zamku, albo hotelu na Mazurach, Nagrody roczne. Kiedyś płacona była nawet 13. W ilu firmach można coś takiego spotkać??? Oczywiście były i wady pracy w EH. Po pierwsze pracowało sie po 10-12 godzin dziennie - praca w terenie,( w biurze raczej tak nie było ), a po drugie, po wejściu korporacji (Paryż zaczął rządzić) znacznie wzrosła presja na wykonanie targetów oraz ciągle zmiany procedur, decyzji, ludzi na stanowiskach. Co do atmosfery. W Hermesie pracuje kilkaset osób i wszyscy są ze sobą na ty, nawet z Prezesem. Obecnie pracuję w firmie zatrudniającej raptem kilkadziesięt i ciagle pan, pani i dzieńdobry, do widzenia. Nie wiem jakie są obecnie warunki w EH, ale jeśli nie za dużo się zmieniło, a masz, propozycję nie zastanawiacie się.
1
Nick 2016-09-09 01:58:30
Jestem bardzo ciekaw jakie produkty Hermesa ciągle kupujesz, może torebki?
rob 2016-09-09 10:06:23
Mogło się komuś pomylić @Nick bo ubezpieczenia i windykacji chyba coś miesiąc się nie kupuje :)
1
Nimoanon 2016-10-28 16:38:15
"Towarzystwo wzajemnej adoracji" pierwszy komentarz z 2004 roku nadal aktualny.
3
Zostaw swoją opinię o Euler Hermes - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euler Hermes