brak logo

MERKURY GRAŻYNA, MACIEJ PAWŁOWSCY SPÓŁKA JAWNA

Toruń

Opinie o MERKURY GRAŻYNA, MACIEJ PAWŁOWSCY SPÓŁKA JAWNA

zadowolony pracownik 2015-07-22 07:57:51
Ludzie !!!! Co wy tu wypisujecie ?!! Czy myślicie, że firma o takim zasięgu mogłaby sobie pozwolić na jakiekolwiek niezgodne z prawem działania ??! W tej firmie pracują ludzie ambitni, z pasją, którzy za swoją pracę otrzymują stosowne wynagrodzenie ! Wykazujesz się to i na premię możesz liczyć! A szefostwo?- DO RANY PRZYŁÓŻ !!!! Ze wszystkim można się zwrócić ! Dlaczego nikt nie wspomni ile dobrego robi Pan prezes? Mam za sobą już spore doświadczenie w pracy w różnych firmach na różnych stanowiskach ale w firmie MERKURY pracując od kilku ładnych lat mam możliwość rozwoju ! To prawda, że pracy jest dużo ale nikt tu nikogo do niej nie przymusza. Każda nadgodzina jeżeli się zdarzy jest rozliczona tak jak być powinno, wypłaty są zawsze na czas. Wszystkim tym co tu piszą te bzdury o firmie radzę aby się wzięli do pracy zamiast wylewać pomyje i swoje żale na porządną firmę.
obserwator 2015-07-22 15:52:41
Do zadowolonego pracownika! Jajcarz z ciebie!! Na pewno nie pracujesz na magazynie!!! Ludzie na magazynie traktowani są jak czarnuchy na plantacji. Rolowani są z kasą. Zarabiają tylko wybrani, premie mają tylko wybrani, za soboty płatne mają tylko wybrani. Dyskryminacja!! Zero równości!! Taka prawda.Wózkowi premie za nic! Ale biznes się kreci i kogo obchodzą ci na dole!! A jak ktoś tu napisze kłamstwo to od razu jest sprostowanie. Jak ktoś napisze prawdę to wpis zostaje usunięty! Co nie? Tak samo bedzie z tym wpisem. Zostanie usuniety. Nie bedzie sprostowania i komentarza do prawdy!!
zadowolony pracownik 2015-07-23 12:24:40
Obserwatorze !!Pracujesz tam czy pracowałeś?
Anonim 2015-07-23 17:50:55
Zadowolony Pracowniku! A co ma do rzeczy czy owy obserwator pracuje czy nie, wobec tego jeśli mówi prawdę? Mało istotne... a Tobie Zadowolony pracowniku zwyczajnie nie jestem w stanie uwierzyć..
Były 2015-07-24 07:59:37
Kolego, ja w sprawie transportu. kiedy pracowałem w Merkurym, to np: do wielkopolski towar był wysyłany Schenkerm, a tam nasz dostawca przepakowywał towar na samochód i rozwoził do klientów. Za moich czasów żadnej komory przeładunkowej nie było. Z tego co czytałem, to jeżeli to nadal robią, to robią to łamiąc prawo farmaceutyczne. W najbliższym czasie podeślę więcej info. Muszę popytać.
Ktoś 2015-07-24 08:11:38
KTOŚ WYKASOWAŁ WPIS NA TEMAT DOBREJ PRAKTYKI DYSTRYBUCYJNEJ: Czyżby Merkury czegoś się obawiał?
Dobra Praktyka Dystrybucyjna jest przedłużenie magazynu Hurtowni Farmaceutycznej. Tzn, że towar który opuszcza magazyn HF musi być monitorowany a w szczególności temperatura. Nie jest dopuszczalne przerzucania towaru z samochodu do samochodu, nawet gdy spełniają wszystkie warunki monitorowania temperatury. Można taką usługę wykonywać przez wyspecjalizowane firmy (składy konsygnacyjne), jednakże towar taki musi być dostarczony bezpośrednio do klienta lub do komory przeładunkowej.
Pracownik 2015-07-24 13:04:38
Merkury niczego się nie obawia.
A Ty Obserwatorze przestań kopać pod kimś dołki,bo sam w nie wpadniesz.
Joker 2015-07-24 14:09:12
Do Pracownika: NIE PANIKUJ. NERWOWE ODPOWIEDZI POKAZUJĄ, ŻE JEST COŚ NIE TAK.
zadowolony pracownik 2015-07-27 11:35:03
Joker: tu nikt nie panikuje bo nie ma najmniejszego powodu :) jak to już ktoś wcześniej wspomniał Merkury jest za dużą firmą, żeby sobie pozwolić na jakieś niezgodności !!
Anonim : dlaczego z góry zakładasz, że to co negatywne od razu musi być prawdą?? może być to po prostu złośliwość jakiegoś pracownika, któremu po prostu się nie powiodło w firmie !!
Joker 2015-07-27 20:25:04
Były,Dzięki za podpowiedz.
Joker 2015-08-11 17:12:06
Duży balon pęka najgłośniej.
Meritum 2015-08-12 17:27:39
Joker - nikt juz ciebie nie czyta,zajmij sie swoja firma ha
Obserwator 2015-08-17 14:35:29
Ty czytasz. Chyba JOKER ciebie niepokoi.
Meritum 2015-08-17 18:51:12
Dawno tak sie nie nasmialem :) niepokoi mnie tylko fakt,iz dorosłe osoby bawią się jak dzieci w piaskownicy. joker oddaj mi grabki :) haha...ktoś trafnie napisał : Żenada...
Joker 2015-08-24 12:13:23
Jeżeli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle. Ja pracowałem w tej firmie, i widzę, że moje i innych wpisy poprawiły jakość pracy w Merkurym. Są tacy, którzy mi dziękują. A Ty Meritum śmiej się bo obibok będzie obibokiem i podlizywanie się ma krótkie nogi.
Ziomuś 2015-09-10 13:23:50
ogarnij się dziewczyno trzeba być debilem żeby strony nie znależć
pracownik 2015-10-12 09:33:39
???? człowieku co Ty tu wypisujesz?? Czy masz na myśli tego Merkurego: http://www.merkurysa.pl/ Jak widzisz to jest adres strony internetowej, której podobno ta firma nie ma :P
pikny 2015-10-15 20:22:26
piękna puenta .....
trans 2015-10-15 20:24:20
... rozwożą za pomocą kurierów którzy nie maja uprawnień .......
Kucharski 2015-10-15 23:15:44
Eko-Era chyba tak robi skoro zwolnila wszystkich dostawcow...Merkury ma wlasny transport :) auta sa przystosowane do przewozu lekow :)
Upsss 2015-10-16 10:36:26
A co zrobią dostawcy z towarem (leki), jeżeli sklep nie przyjmie tworu np: zrezygnował z zamówienia, nie miał kasy itp. Będą mieli w samochodach, do domu wezmą, zjedzą go. To, że Merkury ma dostosowane samochody to jedno, ale jak dowozi towar do tych samochodów nie posiadając komory. Przecież na dzień dzisiejszy robi to źle. To jest kwestia czasu kiedy GIF weźmie się za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Merkurmu. Odbiera towar od kuriera (wiemy jakiego), przerzuca towar do swoich samochodów i uważa, że robi to dobrze. No to niech dalej uważa.
2
Kucharski 2015-10-17 21:48:44
Komora przeladunkowa??? pewnie takiej używali dostawcy Eko-Ery gdy ladowali sie na dwa dni...zima,mroz,temperatura na minusie,a towar (leki) na pace peugota partnera haha.latem roztopione gratisowe czekolady dostarczane do kl...ktos tu na sile szuka sensacji,ale jej nie znajdzie.Merkury i firma kurierska? skad takie pewne wiadomosci? haha. czlowieku obudz sie!!! :)
joker 2015-10-18 07:17:27
Poczekamy, zobaczymy jak Merkury się ogarnie z Transportem. Kucharski nie motaj się, ktoś ci głupot naopowiadał, karmi cię opowieściami z tysiąca i jednej nocy, a Ty łykasz jak małe dziecko.
Kucharski 2015-10-18 11:49:04
Joker Ty to chyba swoje kmpleksy leczysz za pomoca tego forum,co? haha :) glupoty? :) no tak,zapomnialem Eko-Era to lider na rynku :p niestety to nie sa bajki,tak to wygladalo,a jeszcze gorzej jak z Przezmierowa wyjezdzal towar(leki) do oddzialu w Warszawie.Towar(leki) od piatku do niedzieli lezaly na pace busa...no chyba,ze wlasciciel traktowal ja jako komore przeladunkowa... jedyna osoba kora cos lyka to jestes Ty Joker :) i naprawde zmien juz te tabletki haha
Były Pracownik E-E W-wa 2015-10-19 14:30:20
Chłopczyku mała wiedza nie boli. Spójrz w zezwolenie Eko-Ery Poznań z przed pięciu lat. A zobaczysz, że komora była w Jabłonnej ul. Chotomowska. Potem tą Komorę przejęło Dargo Trade. Wiem, bo tam pracowałem. Głupota nie boli, tylko się z tym głupio wygląda. Toczysz jad bo masz taki charakter? Nieuku więcej wiedzy. A propos tabletek , to zacznij je brać, ale na nogi bo nieukom na głowę nic nie pomoże.
Kucharski 2015-10-19 18:09:42
Nic nie pisalem o komorze w Jablonnej...czytasz to cos tos pisze??? komora faktycznie byla w Jablonnej,ale nie na pace,np Mercdesa Sprintera czy Scudo badz Vw,ktorymi byl tam dostarczany towar.Skoro w piatek ten towar opuszczal magazyn w Przezmierowie,a dojedzal do Jablonnej w niedziele to gdzie tu masz komore przeladunkowa? yyy...nie ma jej haha...jeszcze raz powtorze: czytaj uwaznie to co ktos pisze :) pracowales w Eko-Erze? W takim razie pamietasz inne fakty z funkcjonowania tej hurtowni.ja znam ich wiele. Z tego co piszesz to widze,ze Tobie by sie przydalo troche nauki :) a nawet sporo. Moze zapiszesz sie na jakis kurs,proponuje szydelkowanie przez internet... buhaha...
Ha Ha 2015-10-19 19:10:17
Sam nie wiesz czego chcesz. Po co ten ślinotok. Zostaw to innym, nie szalej. Kiedy we wpisach występuje Ha, Ha ha, to świadczy o twojej bezsilności. w Nicku umieściłem Ha Ha bo jestem bezsilny na twoją głupotę. Zacytuję lekarza Sztrosmajera z Filmu Szpital na Peryferiach. Gdyby głupota miała skrzydła to latałbyś jak gołębica lub gołąb.
????? 2015-10-19 19:16:19
Do Kucharskiego. Czy Prawo Farmaceutyczne pisze jak długo może towar jechać z Poznania do Warszawy? Tak jak napisał poprzednik ODPUŚĆ
Kucharski 2015-10-19 20:39:37
Paru bylych pracownikow potwierdzi fakt o ktorym pisalem wczesniej,wiem to od nich!Nie sadze zeby sie umowili na taka sama wersje i klamali... Teraz gdy uwolnili sie od Eko-Ery to nie maja strachu zeby powiedziec prawde.Jak narazie to Joker kozaczy i pewnie marzylby o takim rozwiazaniu,zeby komus dac po ryju...podejrzewam,ze siedzisz przed kompem i z podniecenia az Cie stopy swedza :)fakty sa faktami,a rzucanie obelg jest zalasna proba odwrocenia uwagi od tego co pisze. Jakis czas temu bylo forum o Warszawskiej Eko-Erze i forma wypowiedzi jest dziwiaco podobna... na koniec: jesli ktos chce komus cos zarzucic to najpierw sam musi miec sumienie czyste! bicie i obrzucanie obelgami swiadczy o slabosci i braku znalezienie wyjscia z sytuacji! taki prymitywny odruch,z ktorym osoba inteligentna potrafi sobie poradzic...
end 2015-10-19 21:07:32
Kucharki idź do Tesco, wejdź na dział warzywa i owoce, połóż głowę na wadze i wciśnij przycisk BURAK. Nic dodać, nic ująć.
Pracownik 2015-10-20 07:12:05
Panie i Panowie zastanówmy się nad tym co piszemy. Poświęcone wpisy Eko-Ery, to tylko pokazuje jakim problemem jest ta firma dla naszych PH. Apel do naszych PH co nam więcej potrzeba 1. Oferta książka tysiące produktów, 2. Ceny zakupowe, 3.szybka realizacja zamówień, 4. pełen serwis ze strony Merkurego, a wy piszecie o jakiejś Eko-Erze, która ma paru no po połączeniu parunastu PH, która posiada wąski portfel produktów. Zastanówmy się nad tym co piszemy. W oczach naszych czytelników umacniamy ich, A co powiedzieć o faktycznej konkurencji takiej jak: A-T Krotoszyn, Kargo z Olsztyna, Frega czy Mars. To są potentaci. A może poprostu już się poddaliśmy tym firmą i skupiamy się na małej regionalnej firmie jak Eko-Era. To stawia nas w żenującej sytuacji
rozsądny 2015-11-18 00:17:47
STANOWCZO ODRADZAM! pensja 1600 zł. brutto to jakaś kpina
2
PAN 2015-12-25 01:38:25
i łódka tonie. tak jest, jak się nie szanuje ludzi...
rewq 2016-01-23 19:48:46
Wiesz o tym, bo tam pracowałeś ?? Czy Ci kolega kolegi mówił?
Bzdura totalna. Nowym PH na okres próbny proponuje się 1800 podstawy netto.
Plus premie.
pewny 2016-02-09 00:10:32
Tak, 1800 netto to sowita podstawa .... tylko czy coś jeszcze dodatkowo jest ? od czego zależy ? ... jak z autem ? słyszałem że bonusy od producentów są niewypłacane ..............
kojot 2016-02-10 21:06:08
To ja już nie wiem - firma super czy lipa
szaka 2016-02-11 08:19:21
... hm tylko skoro jest tak fajnie... to czemu cały czas ludzie się zmieniają ?
sax 2016-02-12 08:09:37
pracujesz tam ?(kop) napisz coś więcej .... podobno cały odział poszedł w długą .........
rewq 2016-02-14 01:07:18
Jest.
1.Kasa za wykonanie planu obrotowego (zmienny w każdym miesiącu - różny dla różnych PH - zależy od rodzaju klientów, od ich wielkości, potencjału, ilości, czasu ile już pracujesz, ...itd - nie ma szablonu dla wszystkich)
2. Kasa za plany zadaniowe.
3.Kasa za marżę.
4. Kasa za niski wskaźnik zaległych płatności klientów ( za wysoki leci na minus)
5. Kasa za bonusy od producentów (tego coraz mniej , ale są - czasem całkiem niezłe - sodexo, vouchery, wycieczki...)
6.Auto służbowe - flota Ford (fiesty i focusy - auta młode - mozna korzystać w weekendy)
7. Szkolenia - w ciekawych miejscach - na bogato.
8. Zaje.....ste portfolio - jest co sprzedać - asortyment naprawdę baaaaardzo bogaty - ciągle się zwiększa.
9. Frima ciągle się rozwija.
10. Rotacja jak na taka firmę niewielka - zwalniani są Ci, którzy naprawdę nic nie robią, albo na to zasłużyli. Większość, która odeszła - odeszła sama.
11.Jest tam mnóstwo ludzi - (magazyn, biuro, kierowcy, przedstawiciele) - którzy pracują prawie od początku istnienia tej firmy.

Tyle.
tex 2016-02-22 16:06:00
no dobra ... czyli ile można wyciągnąć ? 5 tys i wyżej ? /teraz robię ok 120tys i mam 5tys +bonusy prod./
siwy 2016-02-24 20:23:53
Niestety kolego po okresie próbnym podstawa się absolutnie nie zmienia. Mało tego podsuwają Ci lojalki do podpisania oferując w zamian jakieś bonusy w postaci kart zniżkowych do siłowni, basenów a jak już podpiszesz to nic Ci nie dają a regionalny PP pali głupa i odsyła Kadrowej Ani R.
1
xyz 2016-03-21 12:35:32
Napisze coś od siebie. Wytrzymałem w tej firmie zaledwie kilka miesięcy. Kompletny chaos i brak organizacji. Warunki kiepskie, podstawa 1600zł + prowizje, które ciężko zrobić. Auta fordy fiesty w większości wyjeżdżone,bite w których tylko kierownica się kręci. Szkolenia? Ja takowych nie miałem, może jest jedno na parę lat. Są za to dwie konferencje w roku, które są w weekend(sobota,niedziela) za które pracodawca nie płaci. Do podpisania dostajesz lojalnościówkę, która obowiązuje na rok po ustaniu umowy = żal. Benefitów brak, szans na rozwój również. Rada ode mnie omijać z daleka tę pseudo hurtownię.
1
loo 2016-03-22 21:03:27
A to ze cale 3 regiony odeszly do konkurencji do Kargo wraz z kierownikami to o czyms swiadczy.......co się dzieje z Merkurym???Tak slabo placa?
3
ewa 2016-04-13 13:01:30
Witam byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w merkurym rozmawiałam z kierownikiem magazynu wrażenia takie sobie praca ba 3 zmiany jak jest potrzeba to i soboty za co dostaje się Dzień wolny zdarzają się nadgodziny a pensja 1600 plus zasłużona pensja.Tylko ciekawe jak wyciągnąć ta premię.Opinie na forum różne i co tu robić
4
Ciekawa 2016-06-02 21:51:16
Jeśli możecie konkretnie napisać o warunkach pracy PH: ilość wizyt dziennych, podstawa netto, auto do dyspozycji prywatnej czy nie? Czy jest jakieś rozliczanie prywatnych km? Kiedyś parę ładnych lat temu kolega w merkurym jeździł białą pandą i zbierał pieczątki z każdego sklepu który odwiedzał- czy to jest nadal praktykowane? Będę wdzięczna. Dzięki
alex 2016-06-18 14:05:00
Trudno się czegoś dowiedzieć teraz @Ciekawa bo nie ma żadnej rekrutacji a to co było x lat temu to wiesz mogło już ulec dużej zmianie. Chyba na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość
Szczęśliwy 2016-10-28 07:50:22
Najgorsza firma z jaką miałem styczność !!!!!!
Patologia tam panuje
1
Szczęśliwy 2016-10-28 07:51:02
Najgorsza firma z jaką miałem styczność !!!!!!
Patologia tam panuje
Siemion 2016-11-22 10:28:51
oferują na start 1600 na rękę na 3 zmiany i premia 500 zł przy dobrej wydajności,może ktoś wie na temat pracy,zbieranie zamówień?
Siemion 2016-11-22 10:36:57
podaj więcej info,mi oferują 1600 na start na magazyniera,ale mam obiekcie czy tam iść,nie rajcuje mnie robota na 3 zmiany
Zostaw swoją opinię o MERKURY GRAŻYNA, MACIEJ PAWŁOWSCY SPÓŁKA JAWNA - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MERKURY GRAŻYNA, MACIEJ PAWŁOWSCY SPÓŁKA JAWNA