brak logo

Asplex Sp z o.o.

Toruń

Opinie o Asplex Sp z o.o.

KRZYSZTOF KOLUMB 2013-02-04 20:43
anonim - 2013-02-03 02:34:26

( usunięte przez administratora )
Opłynąłem cały świat, odkryłem Amerykę, ale największe odkrycie to firma ASPLEX to marzenie każdego, ta firma to trzeci wymiar, to innowacja to perspektywy na tak ważną, ale nie znaną przyszłość.
POLECAM KAŻDEMU KTO WIERZY NIE W SŁOWA ALE CZYNY !!!
Z poważaniem,(usunięte przez administratora)
1
vendor 2013-02-17 23:58
Szybkie pytanie: Kto na wewnętrznej rekrutacji dostał się na technika z magazynu? Jakaś rekrutacja czy jak zwykle poszło ( usunięte przez administratora )
potencjalny pracownik 2013-04-21 20:10
Przeglądając zawarte tu opinie stwierdziłem, że wiele interesujących postów zostało wykasowanych. Ponieważ jestem młodym i zdolnym elektronikiem, który po studiach i praktyce w branży, próbuje ułożyć sobie życie we Wrocławiu, i który ma marzenie pracować z profesjonalistami, mam jedno zasadnicze pytanie : czy w tej firmie aby się do niej dostać obowiązuje (usunięte przez administratora)?
2
lol 2013-08-23 16:24
po dzisiejszych wydarzeniach wychodzi na to że tablet za hasło idea management był jednak nagrodą pocieszenia:-D
fkoncu 2013-08-24 12:46
no w koncu góra wziela sie do roboty i rozwiklala zagadke scrapów jak to rodzina (usunięte przez administratora) prowadzila dzialalnosc sprzedazy czesci Acer na allegro! Brawo - tylko dlaczego to tyle trwalo skoro magazyn juz to wiedzial 2 lata temu ???

ps.mam tylko taka prosbe do nowego pana (usunięte przez administratora) - zrob pan cos z tymi przerwami na fajke dla pomaranczowych i dokladnie przyjzyj sie ich lenistwu i marnowaniu firmowego czasu - niech i bat bedzie nad nimi!!

1
2013-08-26 07:26
Nie piszcie o swoich byłych szefach tak brzydko! Teraz na pewno mają dużo czasu i czytają to forum i jest im przykro ze wszyscy się cieszą:)
Koleś 2013-08-26 16:22
tak tak.... cieszymy się z podwójnego bonusu :D nastroje poprawione, ale częściowo... za mało głów poleciało...
świeżość 2013-08-26 20:26
Wiosna na magazyn dziś zawitała :) I spokój. Nikt się nie denerwuje bo już nie musi. Atmosfera była naprawde inna, lepsza. Nowy menager przywitał się ze wszystkimi. Spokojny i prawdziwie uśmiechnięty człowiek. Panie (usunięte przez administratora) wierzymy w Pana!!! Powodzenia i dobrej współpracy z nami operatorami magazynu :)
ciacho 2013-08-26 20:53
świeżość - 2013-08-26 20:26:36

Wiosna na magazyn dziś zawitała :) I spokój. Nikt się nie denerwuje bo już nie musi. Atmosfera była naprawde inna, lepsza. Nowy menager przywitał się ze wszystkimi. Spokojny i prawdziwie uśmiechnięty człowiek. Panie (usunięte przez administratora) wierzymy w Pana!!! Powodzenia i dobrej współpracy z nami operatorami magazynu :)
ciekawe kogo (usunięte przez administratora) teraz byli Team Leaderzy - przeciez to mieli we krwi - moze sie nawzajem?
desperat 2013-11-06 22:15
ile tam u Was może zarobić serwisant?
pirat 2014-01-07 14:03
Znajoma ktora tam pracuje mowila ze ok 2tys tylko nie wiem czy brutto czy netto, tak czy inaczej szalu nie ma ale jeszcze za 2netto bym tam mogl pracowac... :]
sorteusz 2014-01-13 21:20
1850 netto jakoś. Powyższe komentarze odnośnie rekrutacji powaliły mnie na pyskk. Ludzie są tak śmieszni, że to się w głowie nie mieści. Jest parę rzeczy, których można się przyczepić, ale szanujmy się - bez przesady.
1
pirat 2014-01-20 17:22
oo to nawet nie zle, akurat szukam pracy wiec moge sprobowac :) to chyba i tak wiecej niz w MSI bo tam jakos bylo ok 1600netto :] dzieki za info! moze ktos cos wiecej jeszcze napisze o tej pracy??
pirat 2014-01-20 17:24
aha zapomnialem spytac sorteusz mowisz o asplex wroclaw czy torun? bo nie napisalem ale chodzilo mi o wroclaw a napisalem tu bo nie ma tematu o wro, chyba ze bez roznicy gdzie a placa tak samo?
sorteusz 2014-01-21 17:42
We Wro, Toruń to jakaś ściema. Zapraszamy, rekrutacja nie jest zbyt trudna a serwisant zawsze więcej zarabia.
kozak 2014-02-16 14:06
"Dlaczego pani (usunięte przez administratora). na shippingu cały dzień(ok.6 godzin)siedzi na Gadu Gadu?"

bo dostała bana na fejsiku...
surma 2014-02-25 15:31
pora zwijac rzagle...
2
koksik 2014-03-18 16:13
taaa chyba zarabiał ... nowy "kierownik" i już zarabiamy mniej ... gratulacje, rewelacyjne pierwsze decyzje ... co następnie - zbiorowe zwolnienia? czy całkowite skasowanie premii?
do tej pory było nawet znośnie, dało się wyrobić premię za swój wysiłek... teraz za oszczędności z premii nju kierownik kupi wszystkim czarną pastę do butów coby ekipa wyglądała bardziej adekwatnie do stylu prowadzenia firmy...
2
marceli szpak 2014-03-18 17:33
zawsze się możesz zwolnić jeśli zasiłek nie odpowiada, taki specjalista za murami firmy na pewno (usunięte przez administratora)kasy zarobi
Kogucik 2014-04-01 21:43
I jak firma będzie nadal zmierzać w tym kierunku właśnie to będzie trzeba zrobić. Jeśli nie zobaczą że tracą doświadczonych pracowników to nic się nie zmieni.

To nie praca na kasie w Tesco, w tej branży roboty nie braknie (dla dobrego pracownik).
hehe 2014-04-07 22:06
o nowy kierownik :)
Mario32 2014-05-07 08:37
Ile może w Asplexie diagnosta elektroniki zarobić?
Były pracownik 2014-08-05 09:19
Nie polecam, na serwisie kierownictwo to ewidentny przykład niekompetencji żenada
9
bbc 2014-10-17 14:17
Podpinam sie do pytania osoby wyzej :) ponadto nazywa sie to asplex a serwiuje acera, wiec tez sie naszukalem bo slyszalem tylko o acer Wysylalem cv rok temu o tej porze i nawet sie nie odezwali, chyba znowu wysle...
Brysiu 2014-12-08 12:57
Nie warto. Kierownictwo serwisu to straszne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dla swoich wybrańców wybierają łatwe produkty, a reszta ma robić odpad. Wychodzi na to, że wybrańcy za lżejszą prace dostają 2x wyższą pensje. Nie polecam tej firmy. Powie wam to każdy.
4
pirat 2014-12-29 14:05
Tez wysylalem CV rok temu, nawet kilka razy i nic Moze pora pojechac osobicie...
Zreszta dalej sie zastanawiam gdzie bedzie lepiej MSI Asplex czy moze Anovo choc daleko do pracy a opinie tez rozne...
Eeeykhym... 2015-01-21 18:12
Trele morele i kurde bele xD
Emigrant 2015-03-04 12:27
;)) ogólnie to nie polecam... duże ciśnienie... każdy patrzy na ręce i tylko czeka by donieść na Ciebie.. sprzedaje wszystkich i siebie nawzajem ;D
3
czeski agent 2015-03-07 13:54
elpapas, elpapas, tak na mnie wołają,
ludzie z asplexu tak mnie nazywają,
mówią też na mnie że jestem "broda",
bo bardzo dobrze robię loda,
czy jest pogoda, czy niepogoda,
yo, yo
7
Zeman 2015-03-07 19:19
Dobry flow.
1
Kciuk 2015-03-13 16:42
W Asplex nowe KPI, jak zostaną wyrobione to mi kciuk odrośnie ;)
blackdick 2015-03-14 20:53
To jakie jest to nowe KPI dla diagnostow? Jest juz na hali jakis livestream z lasu @kciuk
Mariusz 2015-04-15 20:18
wysłałem CV do Asplexu . Byłem na rozmowie. Skladałem jakieś układy na płytce stykowej chyba jakieś bramki AND , Potem jakiś Pan kazał mi znaleść wadliwy opornik w układzie, a że akurat były "kolorowe" to znalazłem w 5 sekund :) Tego uczyli w Diorze 20 lat temu :) . Potem jakieś testy znajomości symboli układów elektronicznych, kluczy tranzystorowych itp. Wałęsałem się po korytarzu chyba z pół godziny , wpada jakiś facet w fartuchu (brodziaty) , pada pytanie "Pan po rozmowie" odpowiadam "tak". Odwrócił się i poszedł (chyba do góry po schodach). Zbiegiem okoliczności dzwoni mój znajomy " gdzie jestes" pada pytanie. Mówię że w asplex. Na to on odpowiada "to wsiadaj w ten 406 szybciej jak wysiadłeś i zmykaj stamtąd" . Nie pytałem dlaczego .... coś chyba jest nie teges w tej firmie
stbbb 2015-06-16 12:17
Pracowalem tam miesiac, testowalem laptopy, telefony, tablety, pakowalem dali 10zl/h netto Chyba sie za bardzo nastawilem ze bede robil cos ambitnego i rozwojowego jak naprawa a tymczasem monotonne testowanie a pokowanie jeszcze gorsze Umowy mi nie przedluzyli bo akurat przychodzili prkatykanci ktorzy beda robic za freeko a po 2 miesiacach znowu szukaja ludzi, juz tam nie wroce bo nie chce... Powrot z tego wypizdowia ok 15-16 to istny hardkor podjezdza 406 ktory juz jest zapchany, wiec czesto nie ma opcji wsiasc wiec trzeba isc z buta na nowy dwor Niektorzy nawet nie probuja wsiadac tylko odrazu ida z laczka.... Moja ocena: nudno, bez rozowju, daleko...
Ashtar Sheran 2015-08-14 20:04
Jeszcze przed wakacjami jeden z nauczycieli mojej szkoły- EZN na Braniborskiej
załatwiał uczniom praktyki w Asplexsie, wszystko miało być kolorowo, stawka 2100 zł za cały sierpień, bardzo miła pani dzwoniła do kolegów i umawiała na spotkanie organizacyjne, jak się okazało w połowie wakacji gdzie już za późno na organizacje praktyk na własną rękę, nie zadzwoniła do wszystkich, pominęła nieletnich i kilku po osiemnastce, czytając te opinie nie żałuję ani trochę że zostałem pominięty, szkoda tylko mojego czasu, ani wakacji ani pieniędzy a praktyki będę musiał odrabiać w sierpniu. NIE POZDRAWIAM CZŁOWIEKA KTÓRY ZA TYM STOI.
super technik 2015-09-19 00:53
Super firma, super praca, super praktyki, super człowiek za tym stojący, super płaca!Super Randstad! Pozdrawiam ciułaczy z magazynu! I miss you so much!
Czesława Gospodarek 2015-09-19 20:11
Warunki nieludzkie, gorąco aż mi sie kuciapa spociła.
anonim 2016-06-09 20:09
Zarobki w 2015 jak dla mnie nie byly zle - na stanowisku serwisanta - mniej niz 2400 nigdy nie wziąłem. Już tam nie pracuję, ale nie ma co narzekać, bony na swieta 600zl, fajna wycieczka integracyjna co pol roku, dofinansowania do wakacji, opieka medyczna, multisport za grosze, wypzedaze sprzetu czasami organizowane za grosze doslownie. Praca raczej ciężka, do wyrobienia spora norma jesli chce sie zarobic ponad 2200, ale cos za cos.
anonim 2016-06-09 20:13
a i na okresie probnym - 3 miesiace - premia była gwarantowana, czy sie wyrobilo norme czy nie (wiec chyba poważne podejscie do pracownikow), wychodzilo cos kolo 2300-2400 przez pierwsze 3 miechy
jfgjfgj 2016-10-05 20:20
Dużo się zmieniło teraz biorą ludzi przez agencje za 2200 brutto, wycieczka max jedna w roku, premii nie da się uzyskać więcej niż 20% (100%=500zł brutto), opieka medyczna pożal się Boże jest nawet gorzej niż na nfz a z wypłaty kase zabierają!! multisport nie jest za grosze tylko bodajże 90zł. na wyprzedaży potrafią być wyższe ceny niż w media markt!! norma została podwyższona do nierealnego do uzyskania poziomu!!!! poza tym przełożeni znęcają się psychicznie!! przez cały czas poganiają i wymyślają durnoty żeby ukryć to, że sami nic nie robią (są niepotrzebni) i na niczym się nie znają. W większości sprzęt na którym trzeba pracować nadaje się tylko do śmieci!! o wszystko trzeba się prosić i kłócić!! zdarzają się takie absurdy, że przełożony przyjdzie i cie opier za to, że siedzisz po czym zabierze ci krzesło i każe stać!! urlopy tragedia: żeby dostać na wakacje trzeba wypisać w styczniu!! jak weźmiesz nż lub l4 tracisz premie. poza tyn wszyscy traktują cie jak złodzieja!!! po prostu paranoja ludzie zwalniają się przy pierwszej okazji nawet z wyższych stanowisk
6
Ignac7 2016-10-10 10:15
Witam
Praca na magazynie 14 brutto, przez Randstad, godziny nie jak piszą 9-17 tylko 6-14,14-22,kordynatorka nawet się nie pojawiła tylko wysłała inną osobę. Rozmowa bardzo miła tylko jak się spytać o przejście do Asflex dziwne zacięcie.
Pozdrawiam panią która się nie pojawiła.
1
ARTUR_33 2016-10-17 19:38
Witam,
Byłem na rozmowie w ,, ASPLEX'' Wrocław na stanowisko ,,młodszy serwisant'' . Warunki to 2500 brutto + 300 brutto premii za wykonanie 100% normy (nie pracowałem ale na podstawie tego forum i innych wnoszę że raczej nie do wykonania ). Forma zatrudnienia umowa agencyjna/śmieciowa - pseudo o prace przez Ranstad bez możliwości przejścia na firmę ( szacunek dla rekruterów że szanują czyjś czas i mówią to wprost). Pierwsza umowa 1 miesiąc potem na 3 miesiące i proces się powtarza co 3 miesiące musisz jeździć podpisywać ten ,,gniot agencyjny'' tak aż do 18 miesięcy bo potem dalej się nie da i przepisy zabraniają dalszego zatrudniania przez agencje wiec duże prawdopodobieństwo że będzie to przysłowiowy kop w tyłek (jeżeli wcześniej ci nie podziękują ) lub nowy gość albo nowa umowa agencyjna przez inna agencje ( tzw spółkę córkę agencji) noi masz szanse na następne 18 miesięcy . Druga sprawa to nadgodziny o których dowiedziałem się na rozmowie że są obligatoryjne oczywiście płatne jak pani rekruter powiedziała no ale skoro agencyjna umowa to pewnie to nie płatne wg. kodeksu pracy tylko płatne jako standardowa godzina - taki myk stosują agencje żeby nie płacić za nadgodziny extra 50%. Wystawiona przeze mnie ocena jest oceną warunków jakie mnie firma Asplex zaproponowała jeśli chodzi o współprace - nie jest to 100% ocena firmy ASPLEX .
1
da 2016-10-19 22:50
ciekawe jak to wszystko wygląda z tą norma do wyrobienia o czym mowisz? wiesz moze mniej wiecej jakie dają targety miesiecznie? pewnie co miesiac dają inne raz mniejsze i raz wieksze tylko czy uda sie je zrobic?
1
Kciuk 2016-12-02 14:15
- Wszystkich was zwolnią
- A Ciebie Rajmi
- Mnie nie
16
Kciuk 2016-12-16 17:29
Z cyklu wspomnień czar ;)
Pan Liu wysłał statek matkę po swoich wiernych żołnierzy
Papę Brysia i Rajmiego bo nie mógł patrzeć z góry jak się marnują
jego pociechy i teraz sobie robią biosiki dla pana Liu
tyle że na kryptonie ;)
4
anonim 2016-12-17 13:46
heh serwisanty latają po magazynie w adidaskach bhp leży i kwiczy i nima co z nimi zrobić a jeden to se poszedł z tego wszystkiego do domu
1
sir Jacob 2017-01-05 00:27
Absolutnie NIE POLECAM! Miałem nieprzyjemność pracować w tym ANTYLUDZKIM KOŁCHOZIE we Wrocławiu na ul. Granicznej (graniczna bo to chyba granica cywilizacji). Zaiste ciężko opisać to co się tam wyprawia. Pracowałem na stanowisku młodszego serwisanta. Chaos, rozpierdziel, kołchoz, brak stanowisk pracy, brak narzędzi, brak sprzętu, brak dosłownie wszystkiego od obuwia, odzieży roboczej po trytytki, gumki recepturki, myszki komputerowe no NIC tam nie ma po prostu! jedyne co jest to drakońskie, ANTYLUDZKIE wymagania i ciśnięcie na TARGET. Już na wstępie, na wejściu wiedzieliśmy z kolegą, że coś jest nie tak - zatrudniliśmy się jako serwisanci do komputerów natomiast naszym oczom ukazała się WIELKA przemysłowa hala z ciasno upchanymi stanowiskami niedożywionych polskich CHINOLI którzy w pocie czoła zapieprzali jak małe robociki. Okazało się, że w tym GUŁAGU obowiązuje TARGET - czyli nic innego jak komunistyczne NORMY do wyrobienia, jak w komunistycznych fabrykach Kim Dzong Una. Dali nas do działu sieciowego, mimo naszego tłumaczenia, że nie ubiegaliśmy się o to stanowisko i akurat z sieci to my jesteśmy kiepscy. Posadzili nas (ciężko było nawet fotele znaleźć) i kazano "robić routery". Musieliśmy "naprawiać" (bardziej sprawdzać, diagnozować, oceniać, czyścić, kompletować etc.) po 19 routerów dziennie gdzie oczywiście nie byliśmy w stanie przez cały dzień tyle zrobić. Nasz max to 15 dziennie i to bez wychodzenia do toalety, praktycznie bez przerw, bez zbędnych rozmów tylko ciągły zapierdol w pocie czoła... Oczywiście nie było żadnego szkolenia, jeden wielki chaos, nic nie ma, nikt nic nie wie, wszyscy wszystko zwalają na drugiego, kierownicy nic nie wiedzą, krzyczą tylko co chwilę, że TARGET jest najważniejszy i TARGET ma być wyrobiony za wszelką cenę! Przed wejściem stoi bramka z ochroną która SKANUJE cię ciągle bo jesteś potencjalnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który zaraz coś wyniesie (chyba router w bucie). Nie można wnosić telefonów, metalowych elementów, picia, jedzenia, elektroniki, jest się odciętym cały dzień od świata, raz na jakiś czas ochrona każe zdejmować buty (!!!) i zagląda do środka :D Mi pan zabawny ochroniarz KAZAŁ zmienić garderobę ponieważ w jego robolskim mniemaniu mój przyodziewek zawierał zbyt dużą ilość metalowych zamków co mu nie odpowiadało :D oczywiście kazałem mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do diabła za co się obraził, coś tam krzyczał, że zadzwoni gdzie trzeba i nas zwolnią :D nie można było opuszczać stanowiska, nie można rozmawiać, nie można używać internetu, nie można słuchać muzyki, jest się traktowanym jak chiński (polski) niewolnik który ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie zadawać żadnych pytań, nie ma się żadnych praw.
Przerwy jest dwa razy po 15 minut gdzie ochrona na bramce zajmuje 2 minuty, potem szybki bieg do szatni, wyciągnięcie rzeczy z szafki pracowniczej i szybki bieg na stołówkę kolejne 3 minuty a więc mamy 10 minut na jedzenie gdzie przez ten czas jestem w stanie zjeść jedną kanapkę i wypić pół herbaty... Nie muszę chyba mówić, że wystarczy minuta spóźnienia z przerwy by mieć przesrane?
Sklepów nie ma w tej okolicy żadnych, bufetu żadnego, zresztą i tak wychodzić nie można więc to bez znaczenia...
Na hali jest jedna śmierdząca toaleta. Nie jest sprzątana albowiem "pracodawca" w ramach oszczędności stwierdził, że nie będzie wynajmował serwisu sprzątającego - zajmować się tym mieli pracownicy :D
Pracuje się na dwie zmiany - godz 6 oraz 22. Dodam, że w pracy trzeba być co do minuty - każda minuta spóźnienia jest srogo rozliczana przez pracodawcę. Cóż, masz daleko? Musisz wstawać o 4? Wystarczą ok. dwa spóźnienia po 5 minut i OUT, GAME OVER koniec pracy, jesteś zwolniony :)
Pracowałem tam dwa miesiące - przez ten czas ciągła rotacja, ciągłe zwolnienia, ciągłe zatrudnianie nowych ludzi, już im się kończyli technicy w całym Wrocławiu to zaczęli zatrudniać ukraińców :D
Jedną osobę zwolnili ponieważ została porażona prądem, jedną zwolnili ponieważ została poparzona (osoby te nie miały żadnych szkoleń ani uprawnień i powinny w trybie natychmiastowym założyć im sprawę w sądzie). Miałem tam 2 kolegów + ja - wszystkim nam nie przedłużyli umowy :D
Dla nas nie ma wielkiej straty - jesteśmy pracownikami biurowymi, na co dzień pracujemy przy komputerach m.in. w firmach takich jak IBM, Kantar Media, Nokia. Byliśmy tam w przerwie "pomiędzy" jedną pracą a drugą (mowa o takich prawdziwych, poważnych pracach). Poszliśmy tam by zobaczyć jak tam jest, jakie są warunki, by dać im szansę. To co zobaczyliśmy nas przeraziło bo to zwykły ANTYLUDZKI typowy KOŁCHOŹNICZY MORDOR dla jakichś desperatów, którzy bardzo potrzebują pracy bo mają jakieś gówniaki na utrzymaniu czy coś nie wiem. Mi nie przedłużono umowy - oficjalny powód - zbyt dużo L4 - i tu najlepsze - nie było mnie AŻ 4 DNI! Mam pewne schorzenie o którym na wstępie poinformowałem pracodawcę już
5
sir Jacob 2017-01-05 00:31
Dodam jeszcze, że pracowałem w różnych miejscach więc mam porównanie i praca w ASS PLEXIE to zdecydowanie najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałem. Nawet rozdawanie ulotek za dzieciaka było przyjemniejsze. Nie wpiszę tego gówna do mojego CV bo nawet na to nie zasługują.
3
666 2017-03-06 12:25
KOŁCHOZ! SZKODA ZDROWIA
1
Sroka bez ogona 2017-03-06 17:22
Jakieś opinie o pracy i zarobkach na stanowisku Contact Center Agent? Nie wiem czy składać CV.
Zostaw swoją opinię o Asplex Sp z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asplex Sp z o.o.