Caparol Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Caparol Polska Sp. z o.o.

..... 2011-01-18 00:39:54
super firma
5
wnikliwy 2014-05-01 12:43:43
Warto wiedzieć, że kiedyś Caparol był świetnym pracodawcą z rewelacyjną załogą kierowaną przez mądrych i kompetentnych szefów. Dziś zastanawia fakt, co takiego stało się w tej firmie, że 2 pracowników leczy się psychiatrycznie. A Ci zdrowi albo rzucają papierami nie mając innej pracy, albo są zwalniani.
14
weteran 2014-05-28 13:11:57
Aktualnie firma się zmienia - na gorsze... mimo dobrych chęci części kadry zarządzającej. Trzeba mieć świadomość że bez wazeliny nie da się tam załatwić istotnych spraw, próba zrealizowania czegoś na drodze formalnej na swoim poziomie zarządzania kończy się niezadowoleniem kogoś wyżej. Zwalniają ludzi mających plan rozwoju działu w którym pracują. W ostatnim czasie z firmy zniknęło 3-5 osób ze stażem dwa lata i więcej. W caparolu panuje niepisana zasada "kolesiostwa" która jest celebrowana przez starych pracowników i znienawidzona przez nowych.
6
Pracownik 2014-12-23 00:50:12
Nawet jeśli będziesz najlepszym pracownikiem pod względem kreatywności, rzetelności i lojalności a nie będziesz robił planów to i tak dostaniesz kosę w plecy (czyt. kopną Cię w d...) a przy tym nie dostaniesz wsparcia od przełożonych. Wieczne knucie i wzajemne karmienie się plotkami na temat innych pracowników to temat przedni. Firma od kilku lat zmienia się na gorsze, przykładem jest odejście w ostatnim czasie samego prezesa.
9
bubek 2014-12-23 19:19:33
Może się ktoś wypowiedzieć na temat pracy technika serwisu maszyn barwiących na czym ta praca polega i jakie są widełki płacowe.
1
siwy 2015-01-07 19:34:02
Też bardzo bym prosił o informacje w tym temacie...
2
krzysiek 2015-01-26 19:18:03
Czy ktoś był na rozmowie w sprawie pracy na stanowisko technik maszyn barwiących?
2
realista 2015-03-27 13:43:23
kapitał niemiecki nic nie pomoze jesli zarzad i administracja w firmie to polacy
4
realista 2 2015-04-18 22:04:21
Polacy w zarządzie czy nie raczej znaczenie ma kto jest jakim człowiekiem.
Co było już się nie wróci skoro osoby się zmieniają.
Życzę powodzenia :) bo to ludzie tworzą firmę a nie znaczek i kapitał.
hero 2015-04-27 18:46:47
Witam,
interesuje mnie praca na stanowisku Doradca Handlowy ds. Farb. Chciałbym się dowiedzieć jakie warunki zatrudnienia oferuje firma na tym stanowisku m.in. jaka podstawa, samochód, atmosfera. Polecacie pracę ? Duża rotacja wśród ludzi ?
Zastanawiam się nad aplikowaniem stąd też moje pytania.
13
zainteresowany 2015-05-09 23:44:53
Jak jest z tym nowym dyrektorkiem po hilti? Bardziej szarogęsi czy na coś można liczyć?
4
zainteresowany 2015-10-27 20:33:49
Czy nowi pracownicy obligatoryjnie są szkoleni zarówno z materiałów jak i chociaz wiedzy ogolnej dzialu, ktory maja reprezentowac?
Jestem na ta chwile pracownikiem konturencji, jednak gdy spotykam sie z aktualnymi przedstawicielami mam wrazenie ze są raczej z szybkiej i niezbyt dobrze przeprowadzonej łapanki
Wiem, ze pod rzadami nowego prezesa z PPG zaczyna sie nerwowka :)
Wiec moze znajda sie miejsca dla nowych ludzi
2
zainteresowany 2015-10-28 20:04:46
Czy nowi pracownicy obligatoryjnie są szkoleni zarówno z materiałów jak i chociaz wiedzy ogolnej dzialu, ktory maja reprezentowac?
Jestem na ta chwile pracownikiem konturencji, jednak gdy spotykam sie z aktualnymi przedstawicielami mam wrazenie ze są raczej z szybkiej i niezbyt dobrze przeprowadzonej łapanki
Wiem, ze pod rzadami nowego prezesa z PPG zaczyna sie nerwowka :)
Wiec moze znajda sie miejsca dla nowych ludzi

2
obserwator 2015-12-27 21:56:31
Będą chyba potrzebowali większej liczby pracowników.
W Warszawie jednak pracownicy średnio się czują, nawet na Puławskiej jakaś dziwna atmosfera od momentu kiedy dyrektor handlowy tej firmy wybral inna droge kariery z centralą Strzelinie
skąpiec 2015-12-29 11:30:55
Warunki finansowe podobno wyśmienite, podstawa 5 tys brutto i gwarantowana premia roczna 1 % od sprzedaży w całej Polsce - czyli zapewne drugie tyle co podstawa, tak przynajmniej wiem od znajomego który podjął tam pracę
kalkulator 2015-12-29 22:26:06
czyli netto ok.3.500 pln
albo znajomy dawno sie zatrudniał albo nie do konca mowi prawde :)
co do premii to ciekawi mnie jak to liczysz?
przy Twoich obliczeniach 1% premii jesli ma wynosić tyle co podstawa to roczny obrot musialby oscylowac w granicach 350.000,00 do 500.000,00 pln ( zalezy jak liczysz netto czy brutto )
Takiego przedstawiciela raczej nikt nie chce sredni obrot pewnie zaczyna sie od 5 000.000,00 netto i w gore :)
wystarczy popatrzec na ostatnią stronę cennika firmy Caparol by zobaczyć ilu jest przedstawicieli ( nie mniej niż 17 - chyba ze aktualnie są przyjęcia lub redukcje )
Więc uwierz ze Twoj 1% możesz włożyć miedzy małego ksiecia a misia uszatka :)
kalkulator 2016-01-01 19:49:15
Jesli 2 tys to ciekawe wynagrodzenie?
Moze jesli masz byc specjalistą od spraw farb, bez narzuconego planu sprzedazowego, w innym przypadku raczej srednia perspektywa.
Wracając do wyliczeń poprzednich :
17 przedstawicieli x 5 000.000,00 to i tak tylko obrót roczny 85mln ( uważam ze na jednego przedstawiciela przypada pewnie koło 8 )
dodajmy do tego dział Alpiny, który jest obsługiwany przez inne osoby.
Wyniki pewnie bedzie mozna juz niedługo sprawdzić bo jako sp. z o.o. Caparol składa sprawozdania do sądu ;)
cfgyui 2016-01-04 23:03:15
Premia i owszem 1% ale od zapłaconych faktur przez klienta/hurtownię przed upływem max. 45 dni po terminie. Jeżeli klient zapłaci fakturę opiewającą na 100 tyś (wtedy premia 1 tyś.) 46 dnia po terminie nie masz z tego nic. Podstawa 6 tyś. brutto. To warunki dla stanowiska DTH.Kolejnym warunkiem do otrzymania premii 1% jest realizacja planu narastająco na poziomie min. 95%. Tyle w temacie.
1
cfgyui 2016-01-19 00:09:12
Na rynku sporo się dzieje to fakt, ale i konkurencja nie śpi. Poza tym Caparol trochę odpuścił na jakości, większość produktów produkuje w Polsce.
cfgyui 2016-01-24 00:39:43
@Gałgan, co to znaczy że: jest nadal pewnie i z umową?
Czytajacy 2016-01-28 14:22:06
"Nadal" oznacza ze tak kiedyś było a piszący te słowa nadal chce w to wierzyć lub jest o tym przekonany wewnetrznie ;)
Jednak rzeczywistość kreśli trochę inną informację jesli się przyjrzeć dokładniej temu co tam się dziej.
1
Czytajacy 2016-02-23 08:53:00
Dają umowy, wydaje mi się ze to zbyt poważna firma, żeby działać w dziwny sposób.
just 2016-04-13 23:22:38
jest nowa oferta na b2c ... moze ktos , cos pomoże. Warto?
ciekawy 2016-07-11 21:00:51
Jakieś zmiany personalne?
poszukują kogoś do pracy?
diablo2 2016-08-19 18:58:17
a co z pracą jako serwisant ? jakie zarobki, benefity, auto itp.? dużo mają maszyn? jak wygląda ich praca?
ktoś coś wie na ten temat? obecnie szukają na kujawsko-pomorskie
diablo2 2016-09-05 12:12:48
tak było ogłoszenie, ale czy ktoś wie ile tam się zarabia? i jakie są inne warunki?
1
olek 2016-09-05 14:58:34
Ile zarobi u nich technik? Wiesz coś na ten temat?
Olek pyta 2016-10-02 16:44:59
Podobno część pracowników będzie pracować w Quickmix bo tam pracuje teraz były dyrektor handlowy i właśnie robi miejsce. tak jest ?
7
Romek 2016-10-18 23:07:29
Caparol ma dobra opinie na rynku i ludzie się tam trzymają roboty z tego co wiem. wiec raczej nie wiem czy ktoś odwazy się szukac szczęścia
Jop 2016-10-18 23:18:53
Jest teraz ogłoszenie Specjalista ds. Wsparcia Procesów Produkcyjnych
malarz 2016-10-30 20:08:02
dyrektor handlowy został tam prezesem ;)
kto gdzie bedzie pracował to juz inna sprawa
Zaimteresowany 2016-11-29 19:02:57
Pojawiło się ogloszenie na technicznego miejsce pracy Poznań i teren wlkp. Czy jest sens aplikowac jezeli mieszka się na obrzeżach województwa? Jeżeli tak to czy trzeba być jakimś znajomym żeby dostać się do pracy czy osoba z branży pracujaca w hurtowni na stanowisku dth ma szanse? No i neszcze na jakij zasadzie odbywa sie rekrutacja? I jeszcze pytanie o zarobki. Na co mozna liczyc? Troche sie rozpisalem ale jestem zainteresowany wiec z gory dxiekuje za odpowiedzi;)
1
Ciekawski 2016-12-01 11:21:52
Co sie dzieje w firmie ze szukaja dth na 4 regionach? Taki rozwoj czy zmiany personalne?
1
Zostaw swoją opinię o Caparol Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Caparol Polska Sp. z o.o.