Caparol Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Caparol Polska Sp. z o.o.

Czytajacy 2016-02-23 08:53
Dają umowy, wydaje mi się ze to zbyt poważna firma, żeby działać w dziwny sposób.
1
just 2016-04-13 23:22
jest nowa oferta na b2c ... moze ktos , cos pomoże. Warto?
ciekawy 2016-07-11 21:00
Jakieś zmiany personalne?
poszukują kogoś do pracy?
diablo2 2016-08-19 18:58
a co z pracą jako serwisant ? jakie zarobki, benefity, auto itp.? dużo mają maszyn? jak wygląda ich praca?
ktoś coś wie na ten temat? obecnie szukają na kujawsko-pomorskie
diablo2 2016-09-05 12:12
tak było ogłoszenie, ale czy ktoś wie ile tam się zarabia? i jakie są inne warunki?
1
olek 2016-09-05 14:58
Ile zarobi u nich technik? Wiesz coś na ten temat?
Olek pyta 2016-10-02 16:44
Podobno część pracowników będzie pracować w Quickmix bo tam pracuje teraz były dyrektor handlowy i właśnie robi miejsce. tak jest ?
11
Romek 2016-10-18 23:07
Caparol ma dobra opinie na rynku i ludzie się tam trzymają roboty z tego co wiem. wiec raczej nie wiem czy ktoś odwazy się szukac szczęścia
Jop 2016-10-18 23:18
Jest teraz ogłoszenie Specjalista ds. Wsparcia Procesów Produkcyjnych
malarz 2016-10-30 20:08
dyrektor handlowy został tam prezesem ;)
kto gdzie bedzie pracował to juz inna sprawa
Zaimteresowany 2016-11-29 19:02
Pojawiło się ogloszenie na technicznego miejsce pracy Poznań i teren wlkp. Czy jest sens aplikowac jezeli mieszka się na obrzeżach województwa? Jeżeli tak to czy trzeba być jakimś znajomym żeby dostać się do pracy czy osoba z branży pracujaca w hurtowni na stanowisku dth ma szanse? No i neszcze na jakij zasadzie odbywa sie rekrutacja? I jeszcze pytanie o zarobki. Na co mozna liczyc? Troche sie rozpisalem ale jestem zainteresowany wiec z gory dxiekuje za odpowiedzi;)
2
Ciekawski 2016-12-01 11:21
Co sie dzieje w firmie ze szukaja dth na 4 regionach? Taki rozwoj czy zmiany personalne?
4
cfgyui 2016-12-08 12:18
Zmiany personalne, wszyscy dają nogę do Quick Mix.
2
zmęczony 2016-12-13 15:45
Niestety nie wszystkich tam chcą :P
2
--- 2016-12-14 20:05
Czy warto teraz aplikować na stanowisko DTH ??? Jakie oferują warunki? Czy jest to stabilne zatrudnienie skoro w firmie takie zmiany?
abc 2016-12-14 21:14
Czy warto aplikować na stanowisko DTH??? Jakie oferują warunki? Czy w kontekście zmian w firmie jest stabilność zatrudnienia?
Miłusiński 2017-01-23 14:07
Caparol to jedna z lepszych firm w jakich pracowałem. Rotacja pracowników to jest rzecz normalna i nie powinna budzić złych emocji. Najlepiej sprawdzić informacje zgłaszając się do firmy i wówczas wyrobimy sobie zdanie na ich temat. Ja pracuję i jestem zadowolony.
1
Czas 2017-02-05 12:03
Rotacja pracowników to nie jest rzecz normalna. Zmiany personalne, naturalny proces dopasowywania i selekcji utrzymane w odpowiedniej proporcji i rozłożone w czasie, owszem. Nawet potrzebne. Ale nie odejścia kluczowych dla powodzenia przedsiębiorstwa pracownikow, w krótkim czasie - zwracam uwagę na liczbę mnogą. Ale skoro jesteś zadowolony, to tylko pogratulować i życzyć dalszego powodzenia.
6
Księgowa 2017-02-06 22:33
Czy Caparol potrzebuje do pracy księgową.? Widziałam taką ofertę i chcę się upewnić. Jaka jest atmosfera w firmie i w jakim wieku jest załoga? Czy jakieś wymagania stawiają na rozmowie rekrutacyjnej?
praca dla mnie 2017-02-10 23:17
"7 tysi zarobisz. jak zrobisz plan to nawet 10 tysi." To prawda? slyszalem to na rynku
mazur 2017-02-18 20:32
Rynek mowi swoje a rzeczywistosc swoje
słyszałem ze nawet dystrybutorom wyrywaja pracownikow by uzupełniac braki personalne z powodu tego co robi Q-M i prezes tej firmy
nie swiadczy to dobrze o zdolnosci wyszukiwania nowych pracowników, lub aplikujący na wolne stanowiska nie robia wrazenia
8
eustachy 2017-02-19 16:38
sytuacja w Caparol vs quick-mix przypomina troszkę Taniec z Gwiazdami - poczekamy zobaczymy ")
11
Znudzony 2017-03-07 14:19
A na tym tancu z gwiazdami korzysta konkurencja, Weber, Baumit.
4
Natalia 2017-03-08 09:27
@Księgowa Oferty pracy nie mają zapotrzebowania na księgową ale myślę, że najlepiej będzie jak złożysz takie zapytanie bezpośrednio do firmy Caparol Polska Sp. z o.o. na ich adres e-mail: info@caparol.pl
Ja 2017-03-17 15:52
Pracuję wśród tych wampirów emocjonalnych, którzy za fasadą koleżeństwa, wbijają Ci szpilę i tylko czekają na Twoje potknięcie. Ktoś wcześniej pisał, że jest tam pełno kumoterstwa, machlojek i załatwiania po znajomości. Wszystko się zgadza. Dodam jeszcze do tego plotki, plotki i jeszcze raz plotki, które potrafią człowieka zniszczyć, mimo że nie jest świadomy, o co dokładnie chodzi. Firma jest teraz pod nowymi sterami... nowy prezes, nowy dyrektor sprzedaży, nowy dyrektor HR, nowy dyrektor marketingu etc.. Same nowe twarze, bo ludzie z tamtąd uciekają!!! Nie liczy się dla szefostwa pracownik, tylko liczby, dane, analiza. Panowie ze sprzedaży zachowują się jakby wzystkie rozumy pojedli, dział obsługi klienta to klika która na papierosku i wspólnych integracjach żyje życiem każdego z pracowników, księgowość to kopalnia mobbingu, a panie tzw. kierowniczki z marketingu to osoby które zachowują się jak niezrównoważone i chyba mają problemy z samymi sobą – zakompleksione, małostkowe, awans dostały tylko dlatego, że namaściła je poprzednia dyrektor marketingu – gwiazda sama w sobie. smieja sie z nas na rynku, że nowego dyr.marketingu to nikt nie widział na oczy, bo tylko za biurkiem siedzi.

Ostatnio wiele działów, w tym mój, był eksperymentem HR, by przeprowadzić integrację i rozwiązać konflikty jakie u nas narosły. Efekt był taki – to, co miało być działaniami pojednawczymi, jeszcze bardziej zaostrzyło konflikt i teraz to już kwestia czasu jak kolejna osoba z mojego działu odejdzie.

Odradzam pracę w tej firmie – ani się nie rozwiniecie, ani awansu nie dostaniecie, ani grosza więcej nie wpadnie, ani nie usłyszycie słowa podziękowania. Taka to firma – i raczej nic się nie zmieni. Coś w tym jest, że w przeciągu roku odeszło wiele osób z różnych działów. A kolejni w kolejce...w tym ja. Nie mogę się doczekać!
30
pytko 2017-03-21 18:32
a co robi ten qm?
pracowity 2017-03-21 18:42
Oj tam praca jak praca 8 godzin i do domu . Dużo takich może być firm z układzikami . CAPAROL to pewnie super firma skoro tyle jej widać na ryneczku. Ile tam zarabia DTH podstawy i premii? Mniej więcej?
Ciekawski John 2017-03-21 23:03
Czy mógłby ktoś napisać jak pracuję się z Panem Grzegorzem F. który jest Dyrektorem ds Rynku klienta indywidualnego ??
2
Słonik 2017-03-23 19:51
Grzegorz F. nie pracuje w Caparol już od dawna. Wspominany jest miło przez współpracowników i jego zespół.
Co do postów o firmie Caparol to albo się stara zmienić coś w firmie albo się zmienia firmę. Niemniej czasy świetności tej firmy już minęły bezpowrotnie.
6
mła 2017-03-23 20:58
całkiem dobrze :) niestety już nie pracuje w Caparol
3
Alpina 2017-03-23 20:58
On od ponad roku już tam nie pracuje.
1
Alpinista 2017-03-23 21:41
Pan Grzegorz już tu od roku nie pracuje :-(
2
Marek 2017-03-29 19:59
Caparol to marka , jako pierwszy na świecie opracował recepturę farb dyspersyjnych i rozpoczął ich produkcję. Firma się rozwija!
Alpinista 2017-04-01 18:13
A Kodak wymyślił forografię cyfrową :-)) historia jest, ale trza ją pielęgnować... inaczej zginiesz...
2
Alpinista 2017-04-01 18:14
A Kodak wymyślił forografię cyfrową :-)) historia jest, ale trza ją pielęgnować... inaczej zginiesz...
6
Farba 2017-04-03 07:35
Firma się rozwija?? No tak..Firma to pracownicy a nie marka. Firma to zadowoleni klienci. Bez tego sama marka nie znaczy nic.
7
Jerzyk 2017-04-05 22:21
Szkoda, że Caparol Polska nie ma nowych ofert pracy. Mam informacje, że to dobra firma i chciałabym pracować. Może ktoś wie, chodzi o etat specjalisty ds. technicznych?
Nick 2017-04-07 13:07
Jerzyk, nie polecam.. chyba że lubisz pracować pod ludźmi którym brakuje odwagi i kompetencji do zarządzania firmą i pracownikami, a dbają tylko o swój interes...
10
Nurek 2017-04-07 15:55
Czasem trzeba odbić się od dna
Ważne tylko żeby pacjent przeżył :) i żeby nie okazało się że to co wydaje się dnem jest tylko wierzchnią warstwą mułu a do dna jeszcze dłyga droga
2
Natalia 2017-04-09 10:47
Widziałam najnowszą ofertę pracy dla specjalisty ds. administracyjnych. Mam pytanie i prośbę o kilka informacji, jak przebiega rekrutacja? Jakie wymagania ma firma na początek? Zależy mi na pracy tutaj bo do dobra firma.
Gocha 2017-04-10 23:01
Praca w administracji jest zawsze dobra z przełożoną, która cześciej jest niedysponowana niż w pracy haha...tylko jeśli już dostaniesz tą pracę uważaj żeby nie wyrażać własnego zdania, bo takich tam nie lubią ;p a tak serio już.. zdrowo tam nie jest i stabilnie też, rekrutacja zarzadzającej tym bałaganem owiana została wielką tajemnicą - nikt nie wie co to to robi ani skad się wzieło, jak trzeba coś załatwić nagle znika ;p więc cieżko powiedziec jak się tam odbywa rekrutacja.. ogólnie gorąco nie polecam. firma może i była dobra, ale kilka lat temu...
13
Marenio 2017-04-20 22:40
Szkoda, że Caparol nie ma ostatnio nowych ofert pracy. Słyszałem dużo dobrego o firmie i chciałem złożyć cv. Może ktoś wie o nowych rekrutacjach i mógłby tu wspomnieć?
Farba 2017-04-24 17:38
Hmm..pr wewnętrzny działa;) widze już 3-cia opinie napisana przez kogoś z wewnątrz w temacie " szkoda że Caparol nie ma nowych ofert pracy" ewidentnie pisane przez ta sama osobe;) jeśli to ma poprawić opinie o firmie to radzę włożyć we wpisy więcej kreatywnosci!
5
Farba 2017-04-24 17:38
Hmm..pr wewnętrzny działa;) widze już 3-cia opinie napisana przez kogoś z wewnątrz w temacie " szkoda że Caparol nie ma nowych ofert pracy" ewidentnie pisane przez ta sama osobe;) jeśli to ma poprawić opinie o firmie to radzę włożyć we wpisy więcej kreatywnosci!
3
weteran uciekinier 2017-04-27 23:52
,,szkoda" gdyż trafił się albo debil co nie czyta ze zrozumieniem postów (które są niestety prawdziwe) albo ,,szkoda" i aż żenujące ze pisze to ktoś z pracowników, który próbuje ugrać i pokazać jaka to jest Caparol super firmą na ryku pracy i czego ona nie robi dla pracowników. Może to była ona i super ale pod innym zarządem. Dobrze się pracowało z ludźmi kierowanymi przez szefa, który był Dyrektorem a zarazem kolegą, i dzięki niemu jakoś wszystko dobrze się układało i każdy normalnie funkcjonował. Miał zresztą klasę sam w sobie. W obecnej sytuacji co niektórzy Kierownicy przyjęli nowe autorytety, i nabrali pewne od nich zachowania czy też zagrywki, których ludzie nie tolerują i nie będą tolerować, dlatego też wskaźnik którym Caparol się chwali na stronie powinien być zaktualizowany. ,,Największe liczby" i nie najmniejsza a największa rotacja na rynku. I myteam, też powinien być aktualizowany.
Ludzie odchodzą i będą odchodzić gdyż ,,praca jest dla człowieka a nie człowiek dla pracy”. Każdy wie jak jest i tylko ,,szkoda”, że dla Niemców(Getz) liczy się tylko zysk i koszty, dla tych odchodzących nie liczyły się pieniądze a normalne psychiczne , ludzkie warunki pracy, których obecnie brakuje i nie ma się co dziwić, że większość długoletnich pracowników poszło tam do Q, gdyż mieli zapewnione normalne stabilne i czysto biznesowe warunki pracy, a na dodatek sternika , który dla wielu jest i będzie autorytetem.
16
Benek 2017-04-29 15:57
Czasami zastanawiam się czy niektóre osoby nie są z innej planety. W każdej firmie liczą się dobre wyniki finansowe i to jest podstawowe kryterium. Jeśli ktoś nie akceptuje tego najlepiej jak założy swoją firmę.
3
alfreed 2017-07-24 00:19
Nigdy więcej, produkty są kiepskie i karzą to wciskać ludziom, najgorsze dziadostwo to Isolanem Kellerdicht 2K, który jest przysypany ziemią i nie widać że nic nie daje ani nie spełnia swoich właściwości to naciąganie na pieniądze i marketing.

alfreed 2017-07-24 00:20
Nigdy więcej, produkty są kiepskie i karzą to wciskać ludziom, najgorsze dziadostwo to Isolanem Kellerdicht 2K, który jest przysypany ziemią i nie widać że nic nie daje ani nie spełnia swoich właściwości to naciąganie na pieniądze i marketing.
1
Krytyk 2017-07-24 12:19
Szkoda, że niektórym nie chce się pisać opinii na forum. Ale tak to już jest, że jak jest dobrze to się ludziom nie chce tracić czasu i nerwów na bzdury które tu niektórzy piszą! Jak się nie chce pracować to trzeba się rozstać.
2
Natalia 2017-08-02 09:23
Firma poszukuje osób na Staż / Praktyki letnie. Ktoś z Was brał udział w stażu w Caparol Polska? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją? Czego można się nauczyć podczas czasu spędzonego w firmie?
Zostaw swoją opinię o Caparol Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Caparol Polska Sp. z o.o.