brak logo

Dominik GmbH

Hörstel

Opinie o Dominik GmbH

była i pracowała 2012-02-12 13:43:57
Witajcie chciałabym się z Wami podzielić moimi "wrażeniami" pracowania w firmie Dominik Gmbh w Horstel. Praca w ogrodnictwie. Na początku chciałabym przybliżyć trochę sytuacje. Jest to duża firma zajmująca się kwiatami do ogrodu, bukietami... Praca polegała albo na sadzeniu, czyszczeniu kwiatków, pielęgnowaniu. Ta firma dzieli się na 4 "siedziby" : firma, ponderosa, lotnisko i keta ( nie wiem jak brzmi pełna nazwa po niemiecku tych siedzib).
Byłam w tej firmie aż 4 razy, i z roku na rok było coraz gozej, ale to co nas spotkało akurat teraz jest nie do opisania. Jestem studentką 3 roku i akurat miałam przerwę w sesji, wiec postanowiłam zarobić pare groszy, Na rękę w tej firmie wychodziło niecałe 6 euro za godzine(6.65 brutto), po obliczeniu wszystkiego. Mieszkamy w malych kontynerach ok 12 m2 na 4 osoby, sa 2 prycze pietrowe, stol, lodowka i brak miejsca, zeby isc się wykąpać trzeba isc do innego baraka gdzie ciepla woda jest max 1,5 godziny, wiec i tak wszyscy nie zdaza sie wykąpać, sa tylko 2 automaty na 60 osob. a pod kontynerami sa szczury. cud miod i malinki jedynym słowem, ale to nie warunki nie są najgorsze....
Najgorsze w tej firmie jest traktowanie POLAKÓW !!
traktowali nas tutaj jak ludzi drugiej kategorii... z obcokrajowców pracowali tutaj rowniez slowacy, ale ze jeden z majstrow umial po slowacu czy nawet byl slowakiem (nie wiem) mieli o wiele lepsza sytuacje niz my. Na porządku dziennym były wrzaski, ze ktos cos zle zrobil. Chociaz ludzie na prawde się starali i dobrze pracowali. krzyczeli tylko "szybko szybko szybko ".
[usunięte przez moderatora], osoba wszytsko wiedząca i znająca się na wszystkim najlepiej, to czysty [usunięte przez moderatora].... ten to dopiero krzyczy, np. zamiast zawołać kogoś, jak czegoś potrzebował, to gwizdał na ludzi. w sob czy tez w niedziele robił "losowanie lotto" kto ma isc do pracy a kto nie.
właścicielem firmy jest straszy Pan [usunięte przez moderatora] (zwany przez Polaków [usunięte przez moderatora]) jakies 2 lata temu krzyczal na polaków: "polskie świnie" "polskie dziwki" "polska mafia" byl tu jeden polak ktory nie umial mowic po niemiecku, szef tak sie wkurzyl ze wziął wode i calego go oblał.
nastepnym minusem tej firmy jest problem z wypłatą. Studenci jak i Gospodynie domowe (akt ślubu) pracują bez podatku w Niemczech przez niecale 2 miesiące, oni oczywiscie doliczali podatek z nie wiadomo jakich przyczyn. Ich tłumaczeniem bylo np. ze studentka mieszka z rodzicami i dlatego dostała podatek, lub ze ktos sie pomylił,nie było szans na oddanie tych pieniedzy....
Jednym słowem NIE POLECAM i na pewno wiecej tu nie przyjade
MOBBING w pracy, ponizanie ludzi, mieszkanie w złych warunkach, problemy z wypłatą !!!

FIRMA DOMINIK GmbH Horstel NIE POLECAM ODRADZAM
1
opole 2012-03-09 19:32:04
Witajcie zgadzam sie z powyzsza opinia. Traktowanie ludzi w tej firmie jest OKROPNE nikomu nie polecam Firmy Dominik!!! Rowniez tam pracowalam ale troche dluzej i wiem co tam sie dzieje.
1. [usunięte przez moderatora] jest okropny traktuje ludzi jak smieci!!! Uwaza Slowakow bo z pochodzenia jest Slowakiem. Podwala sie do wszystkich dziewczyn mysli ze wszystkie na niego poleca. Z tego co wiem to w grudniu byla impreza swiateczna i jedna polka sie upila i on skorzystajac z okazji dobueral sie do niej na stole!!!
2. [usunięte przez moderatora] tez jest niczego sobie. bo strasznie traktuje ludzi wydziera sie bez powodu, nie potrafi ludziom spokojnie wytlumaczyc jak cos maja robic. Raz wydarl sie na starsza kobiete bo podobno zle obcinala roslinik a glownym powodem byly..... RUDE WLOSY.
3. [usunięte przez moderatora], chodzace krowsko i nic wiecej. Tez starsznie traktuje ludzi, a nawet przez nia po tygodniu pracy 2 kobiety wrocily do domu. Mowily ze nigdzie ich tak jeszcze nie traktowano i nie pozwola sobie na takie traktowanie!
A czemu [usunięte przez moderatora] lubi Slowakow? Bo ma dziecko z jedna slowaczka, i podobno jest synem [usunięte przez moderatora] z jakas slowaczka.... i wszystko jasne.... NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY
OGRodniczka 2012-05-28 16:44:26
Ha! Widzę, że nic się nie zmieniło, a jeśli już to na gorsze :). Ja tam byłam kilka lat temu i muszę przyznać, że to nie firma, to stan umysłu :D Też nie polecam nikomu.
litości... -.- 2012-06-19 11:45:23
Większych bzdur już dawno nie czytałam, ha ha ha ha ha :D
Co do warunków-zgadzam się, nie są łatwe. Ale można się przyzwyczaić.
Co do traktowania pracowników-uważam, że każdy jest traktowany tak, jak na to zasłużył. Jeśli robisz coś dobrze, nie mają powodu żeby na ciebie krzyczeć i tego nie robią, jednak jeśli powtarzają ci dziesiąty raz jak masz coś robić, a ty i tak dalej robisz źle i po swojemu, to czy tobie na ich miejscu by też nie puściły nerwy? Gdybyście też miały pod opieką całą masę ludzi i musiałybyście każdego dopilnować, żeby dobrze wykonywał swoją robotę, to miałybyście cierpliwość powtarzać jakiemuś jednemu tumanowi sto razy jak ma coś robić? Nie. Puściłyby wam nerwy i też byście powiedziały mu swoje.
Więc wcale się nie dziwię, że krzyczą na tych, którzy olewają to, co się do nich mówi. Widziałam tam już nie raz taką sytuację, ale wierzcie mi-na widok takiej osoby, która przyjechała tam do pracy i nic nie umie zrobić do porządku, to mi samej ręce już opadały na jej widok. Litości. -.-
A co do O[usunięte przez moderatora]-po prostu róbcie przy nich to, co macie robić, najlepiej jak umiecie, a jeśli zwrócą wam uwagę, to się poprawcie i tyle, bo najwyraźniej robicie wtedy cos ŹLE.
Ps. I z łaski swojej nie piszcie już więcej bzdur na temat [usunięte przez moderatora], jeśli znacie go tylko z czyichś opowieści, bo jak czytam takie bzdury, że \\\\\\\"jest synem [usunięte przez moderatora]\\\\\\\", że \\\\\\\"z pochodzenia jest słowakiem\\\\\\\", \\\\\\\"jego mama jest słowaczką\\\\\\\", \\\\\\\"ma dziecko z jedną słowaczką\\\\\\\" itp. to mi się nóż w kieszeni otwiera. Jeśli nic o nim nie wiecie, a \\\\\\\"znacie\\\\\\\" go tylko dzięki plotkom i głupiemu gadaniu innych ludzi, to gratuluję naiwności i łatwowierności, oraz bezczelności, żeby potem jeszcze pisać o tym w opinii publicznej. Zajmijcie się lepiej pracą, a nie rozsiewaniem takich bzdur.
PEACE.
EGON 2012-06-20 12:02:14
Hej, a macie jakies namiary w PL, żeby pojechać do tej firmy do pracy przez wakacje?
Mają jakieś biura w Polsce? i czy czeba znać jezyk dobrze i na jak długo tam się jedzie? słyszałem,że niktórzy jadą tylko na 2-3tygodnie.
Dajcie znać na [usunięte przez moderatora]
Daisy 2012-06-22 02:06:49
EGON - 2012-06-20 12:02:14

Hej, a macie jakies namiary w PL, żeby pojechać do tej firmy do pracy przez wakacje?

Mają jakieś biura w Polsce? i czy czeba znać jezyk dobrze i na jak długo tam się jedzie? słyszałem,że niktórzy jadą tylko na 2-3tygodnie.

Dajcie znać na [usunięte przez moderatora]l
Mają biura w Polsce, z tego co pamiętam teraz na szybko, to w Izbicku, Kamieniu Śląskim i Zdzieszowicach. Jeśli znasz język, to zawsze to jakiś plus, powinieneś przynajmniej znać podstawy, wtedy będzie Ci o wiele lepiej, niż gdybyś nie umiał nic powiedzieć w języku niemieckim. Wakacyjne wyjazdy są przeważnie na miesiąc (możesz przedłużyć do dwóch miesięcy), jednak podczas całego roku kalendarzowego są również wyjazdy na ok. 2 tygodnie, wtedy gdy są tzw. \'akcje\', tj. gdy jedziesz tam do określonej pracy w jakimś określonym (tzn. \'okazyjnym\', \'świątecznym\') czasie, np. do pracy podczas robienia wieńców adwentowych, stroików na Dzień Matki, bukietów na Walentynki itp. (oczywiście nie mówię tutaj o tym, że facet będzie robił bukiety, to jest zadanie kobiet, faceci wykonują tam w tym czasie prace utrzymujące porządek, dostarczają kobietom materiały itp).
Mam jedynie tel do biura w Zdzieszowicach: +48 77 484 40 11. :)
opolanka 2012-06-30 00:45:51
Praca u Dominika jest ciężka- trzeba przyznać ale da się przetrzymać. Na wieczne krzyki \\\\\\\'majstrów\\\\\\\' trzeba się po prostu uodpornić, bo one są nieodłącznym elementem dnia. Nie zgadzam się z opinią, że krzyczą tylko wtedy, gdy mają powód. Oni wszyscy krzyczą, o wszystko i na wszystkich. Taki ich zwyczaj. Osobiście uważam, że najgorszą osobą prócz [usunięte przez moderatora]\\\\\\\'a jest [usunięte przez moderatora]- syn szefa a właściwie już szef. Z kolei największą \\\\\\\'zołzą\\\\\\\' [usunięte przez moderatora]- młoda, niesympatyczna i nielubiąca Polaków pracownica z Ponderosy. Ten dopiero wrzeszczy;-) Pracowałam tam dwukrotnie parę lat temu i za każdym razem mieszkałam w tzw. żółtym domku- warunki całkiem niezłe, blisko do pracy a towarzystwo- zależy jak się trafi. Warto jechać z kimś znajomym, zawsze to jakaś podpora, bo kryzys każdego dopadnie po paru dniach krzyków i nerwówki. Co do języka, nie jest on jako tako wymagany, ale niewątpliwie się przydaje. Ten, który potrafi się wybronić czy zwyczajnie porozmawiać sobie przy taśmie z Niemcem zawsze ma sobie lepiej. Jeśli chodzi o pieniądze, to ani razu nie spotkałam się z nieuczciwością. Reasumując, warto podkreślić, że NIE JEST ŹLE, ale praca dla ludzi o olewackim stosunku do otoczenia i dla tych o mocniejszych nerwach;-)
mcvoice 2012-08-06 12:51:44
Witajcie!
Potrzebuje numer telefonu do jakiegoś pośrednika w tej firmie, mam tylko numer telefonu i email od [usunięte przez moderatora], który aktualnie jest chyba na urlopie i nie odpisuje na meile. Prosze o jakas odpowiedź gdyż pilnie potrzebuje zapisac sie tam do pracy. Pozdrawiam!
888 2012-10-10 21:05:46
Nie polecam tej firmy, nie ma spokoju przy pracy, non stop ktoś się wydziera, jeden plus - wypłacalni, reszta do bani
888 2012-10-10 21:09:02
I wogóle w tym całym żółtym domku ktoś się kiedyś powiesił dlatego [usunięte przez moderatora] go kupił, a polacy niczego nieświadomi tam mieszkają, pozdrowienia dla odważnych
ja 2012-10-19 23:32:31
Dużo szumu o nic tak naprawdę.
Pracować trzeba tak jak wszędzie, za darmo euro nie dają, jak chyba wszędzie. A że czasem krzyczą zupełnie niepotrzebnie, no cóż, taki ich urok :] fakt, ogólnie praca dla osób o silnych nerwach, posiadających umiejętność olewania tych psioczeń i chcących pracować.
Co do żółtego domku: o pogłoskach wieszania się słyszał już każdy na temat każdego domku, mimo to źle się tam nie mieszka, jaka by prawda nie była.
1
maoma 2012-10-29 21:58:53
Byłam, żałuje, nigdy więcej nie pojade... Syf, na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obleśni słowacy, mieszkanie w jakiś kontenerach-kilka metrów kwadratowych na 4osoby, które wyglądaja jak klatki, dojazd rowerem na lotnisko kilka kilometrów w jedną stronę, jakby nie można było jakiegoś busa załatwić. A najbardziej wkurzało mnie to że faceci sie tam [usunięte przez moderatora] a babki [usunięte przez moderatora] !
bububu 2013-06-18 20:30:59
Jedna wielka masakra, nie polecam.
la_love_J 2013-06-18 20:44:52
Mobbing, ciągłe krzyki, praktycznie wszyscy robią wszystko źle ! Jedyny w swoim rodzaju [usunięte przez moderatora] wie wszystko i wszystko robi dobrze, a pomaga mu w tym równie "przemiła" pani [usunięte przez moderatora]. Biorąc wszystko w calu mogliby stworzyc parę, pasują do siebie swoim podejśiem do Polaków... o [usunięte przez moderatora] nie przemawiam, drze mordę po wszystkich, nawet jeśli nie robisz czegoś źle , to robisz to źle ! .... NIE POLECAM ! PSYCHIKA ODPADA !
1
Julian 2013-07-17 17:18:51
Witam! Pracy w tej firmie jest tragiczna! Ciagle krzyki, pretensje, ublizanie polakom jest nie do zniesienia! A oblesny [usunięte przez moderatora] majacy sie za kogos waznego tak naprawde leci na wszystkie panienki ktore mu na to pozwola. Chcial wykorzystac moja kolezanke caly czas ma od niego smsy. Po prostu jeden wielki syf! Mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing! Nigdy wiecej do dominika!
3
rambo 2013-12-26 09:25:26
nie wszyscy maja taka zla opinie o firmie ja jezdze juz od 12 lat i sobie chwale
1
laura 2014-03-17 22:20:48
Tak, praca w Dominik gmbh jest w mieście Hörstel w Niemczech. Możecie napisac, czy trzeba znać ten niemiecki perfekt, bo chyba kwiaty tego nie potrzebują ;)
1
adam 2014-04-05 09:59:26
Napiszcie czy warto uderzać do dominik, jak tam jest z zakwaterowaniem i w ogóle w takimi podstawowymi rzeczami.
Wacke 2014-04-10 06:36:02
W niektórych firmach pośredniczących pracy warunki bytowe nie należą do najlepszych ani najgorszych - po prostu przeciętne. Chociaż w Dominiku może jest inaczej?
gregory 2014-04-11 17:45:15
Dominik gmbh działa od 57 lat z tego co wiem, to raczej warunki musza być dobre, skoro tyle się utrzymali.
Saba 2014-04-14 18:56:13
Praca w Niemczech na pewno dużo bardziej się opłaca niż w Polsce. Więc nawet ten miesiąc można poświęcić i przyswoić parę niemieckich słówek - to chyba nie jest aż taki wielki wysiłek.
MOI 2014-07-02 19:21:39
czy posiada ktoś numer do pośredników?
emeryt 2014-07-24 12:55:46
przypadkowo czytam opinie o firmie Dominik.pracowałem tam 20 lat temu,nic się nie zmieniło.Praca tam odpowiadać może tylko ludziom którym zwisa że ktoś nad nim wrzeszczy bez powodu,lub tak zwanym przydupcom,są osoby które zrobią wszystko,żeby tylko wleź gdzie trzeba.nie wiem gdzie godność tych osób.każdy wie że jedzie do pracy a nie po zapomogę,problem w tym że druga strona chyba tego nie rozumie,mam tu na mysli tych nazywanych majstrów,po siedmiu klasach,zero inteligencji,wyzywających od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi nie jednokrotnie z wyższym wykształceniem,no ale cóż niektóży muszą się czymś dowartościować,swoją drogą ciekawe czy szefostwo tej firmy wie jak oni traktują pracownikow? może wolą udawać że nie wiedzą? myślę że w dzisiejszej dobie ktoś nakręci dobry film z udziałem tych chorych osób i prześle gdzie trzeba
spod Opola 2014-08-28 17:22:01
Potwierdzam najgorsze opinie o firmie. W 2006 roku zdarzyło się, że ktoś z pracowników poturbował (wpadł na) jadąc rowerem "deutsche Frau" - nie "zwykłą", jakąś tam polską kobietę, tylko "deutsche Frau". Kazano się przyznać winnemu, a kiedy ten się nie zgłosił, zebrano wszystkich na placu i powiedziano, że nikt nie wyjdzie, dopóki winny się nie zgłosi. To był luty, bramę zamknięto. Winny (czy taki w ogóle był?) dalej się nie zgłaszał, więc zaczęłam protestować, czy to Auschwitz - ta zamknięta brama! Zbiorowa odpowiedzialność!? Kazano mi wracać tych kilka kilometrów piechotą (przypominam - luty), nie pozwolono odebrać roweru za który wpłaciłam prędzej kaucję! Upokorzenie i mobbing.
Wieczorem jeszcze jedno zebranie, kazano mi wystąpić - przed wszystkimi - "Frau", która protestowała. Krzyki, że jak się nie podoba, to nikt mnie nie trzyma siłą (koronny argument każdego mobbera), dalszy ciąg upokorzeń. Przez kolejne 3 dni nie pozwolono mi iść do pracy (a za przejazd zapłacone z własnej kieszeni)... Typowe łamanie psychiczne.
Dzisiaj nagrałabym wszystko komórką, ale wtedy jeszcze taka technika nie była tak dostępna. Szkoda. W każdym razie najgorsze standardy jakie mogą być. Gdyby właściciel mógł się cofnąć tych parędziesiąt lat wstecz, miałby gwarantowaną karierę, gdzie po apelu na placu mógłby rozstrzeliwać Polaków za poturbowanie "deutsche Frau". Na szczęście współcześnie może nas "tylko" traktować z pogardą.
2
sikkkooo 2015-02-13 16:21:01
możliwe że cos uległo zmianie, bo ostatnio nikt tu nie narzeka. a zastanawiające jest to dlaczego ludzie dają przyzwolenie na tego typu praktyki bo gdyby ktoś nie pozwolił sobie na takie traktowanie toi może dałoby to im do myślenia że jednak w grupie siła i warto współpracować a nie tylko poniżać/ a co z zarobkami teraz??
zib 2015-02-17 17:17:41
Praca jest wymagająca ale do zniesienia krzycząm ale da się znieś płacą od ręki niema problemu ja tam może jeszcze pojadę tragedi nie było
gość 2015-03-31 17:05:02
Trzymać się z daleka od tej firmy. Tam się nic nie zmieniło i nie zmieni nigdy..
mixa 2015-05-19 14:11:22
najbardziej mi sie nie podobalo to ze w ciagu 13 dni roboczych mialam 114 godzin pracy odliczyc wszystkie koszty wiec bardzo malo mi zostalo
anonim 2016-02-16 10:41:25
traktują ludzi z góry jak ktoś im niepasuje to kaza wypierdalac. a ja tkos chce się zwolnic do lekarza to kaza nieprzyjezdzac do pracy wiecej. a takim co pija i nieprzyjezdzaja po 2 tygonie to mogą dalej pracowac
anonim 2016-02-16 17:48:19
w Polsce szefostwo w dominiku nielepsze
xxx 2016-03-04 19:16:06
Byłam w tej firmie pierwszy raz i ostatni. Jest przeokropnie, biorę pod uwagę wszystko- mieszkanie , ludzi, traktowanie Polaków, pieniądze. Za pokój 2-osobowy, gdzie tylko jest łózko piętrowe,stół, szafa płacimy 14 euro. Oprócz tego karzą zakręcać grzejniki, jest strasznie zimno w pokojach- o ile to można nazwać pokojem, na ścianach grzyb wychodzi. Mało tego ci cali majstrowie od siedmiu boleści, podczas nieobecności naszej w domku chodzą i sprawdzają czy np. są grzejniki wyłączone i czy np ładowarka nie została podłączona,wyłączają bojler na ciepłą wodę (dość, że człowiek wraca zmordowany z tego kołchozu to jeszcze wody ciepłej nie ma i zimno okropnie)- tam są nasze rzeczy osobiste,nie mają prawa- ale kto im zabroni. W pracy ciągłe krzyki, non stop- czy coś robisz dobrze czy źle, tylko schnella, schnella, sznella. Za wszystko trzeba płacić- nawet za rower którym zapiernicza się po parę km do tej roboty głupiej i który jest tak zardzewiały i rozklekotany, że ledwo jedzie; za pralkę, za środki czystości-a jest tylko płyn do kibelka i płyn do mycia podłóg, jeszcze kaucje biorą 100 euro za ta ruderę- bo jak się nieodpowiednio posprząta to nie zwracają. Zgadzam się z opinia powyżej, że Słowaków traktują lepiej, nie drą się tak i nie czepiają o nic. Była taka sytuacja, że jeden majster wyprowadził na środek grupę Polaków i kazał im ręce do góry podnieść w taki sposób żeby pokazać mu jak wygląda litera U- bo tak kazał przypinać gałązki krzaków do bambusów. A kierowniczka na krytym rzuciła na starszego pana, który stał na taśmie doniczkami, bo biedny nie nadążał- ale nie dziwne jak taśma strasznie szybko idzie, bo co chwile ja podkręcają i nie pozwoliła mu zejść na przerwę obiadową, tylko kazała mu wykładać te rośliny.Ta harówka przeznaczona jest dla ludzi wytrzymałych fizycznie i psychicznie. Nie polecam najgorszemu wrogowi
1
Adam 2016-03-08 19:35:36
"Za wszystko trzeba płacić- nawet za rower którym zapiernicza się po parę km do tej roboty głupiej i który jest tak zardzewiały i rozklekotany, że ledwo jedzie; za pralkę, za środki czystości-a jest tylko płyn do kibelka i płyn do mycia podłóg, jeszcze kaucje biorą 100 euro za ta ruderę- bo jak się nieodpowiednio posprząta to nie zwracają."
Co do powyższego przytoczenia fragmentu opinii xxx. Byłem w tej firmie i wiem że za rower się nie płaci tylko jest pobierana kaucja. 100 euro kaucji jest za mieszkanie i za rower razem, jak jest wszystko ok to pieniądze dostaje się z powrotem. Co do środków czystości i pralki to też się nie płaci nic ekstra i jak czegoś brakuje wystarczy się o to zapytać a dadzą bez najmniejszych problemów. Bynajmniej tak było w zeszłym roku, co jest teraz nie wiem.
1
Kris 2016-03-14 19:21:59
Czy mógłby ktoś podać adres ,chodzi mi o miejsce gdzie mieszkają pracownicy.Mieszkam
W Horstel i czasami potrzebuje kogoś do roboty.Nie mam czasu jeździć i szukać a na pewno nie robota za 6,00€ ,znajomy niemiaszek też szukał kogoś do sprzątania hal .A ją tu dużo kontaktów z Polakami nie mam.
Ewelina 2016-03-18 17:19:36
Hej Kris:-)Chętnie bym pomogła - i dorobiła,znam niemiecki na poziomie dogadania, żadnej pracy się nie boję - skoro u Dominika przetrwałam :-)Jeżdżę do Horstel od lat. ALE: pracujemy tam (obecnie) do g.17" - więc zanim dotrzemy do kontenerów, itd - to mija,jak nic, godzina. Jak mamy się umówić, skoro podam jakiekolwiek na mnie namiary, to ktoś się podszyje...? Masz jakiś pomysł? Pomijając już wszystko - wartałoby pogadać osobiście. Czekam na pomysłowe wieści jutro, tj sobota 19go. Potem już nie mam do int dostępu. Pozdro :)
Kris 2016-03-18 17:53:04
Hello Ewelina ,nie podam tu swojego numeru ale zostawie mamiar .Co racja to racja latwiej pogadac.A ja juz tu "siedze" 5 lat . Moj e-mail chrisel26@ok.de .Jak masz jakis numer tel podeslij ,w sobote wieczorem albo niedziele sie odezwe.
Ewelin:) 2016-03-19 18:12:57
Wysłałam pilnego maila :)
bywalec 2016-08-17 11:07:43
A ja byłem tam 2 razy i wcale nie zauważyłem by coś się działo.Wykonywałem pracę którą miałem i myślę że nawet mnie nie zauważyli jakoś bardzo bo nikt praktycznie do mnie się nie odezwał no chyba że ktoś mi powiedział gdzie iść i co zrobić.Jedyny minus to spora liczba osób.
2
pro 2016-08-17 20:11:15
a przyjacielu jaką konkretnie prace wykonywałeś możesz napisać i za jakie wynagrodzenie ją wykonywałeś?
Miodzik 2016-10-26 18:10:36
ja byłem tam w 2014 roku od od 21 października na 6 tygodniu ogarniałem dobrze niemiecki i miałem taką fuchę, że jeździłem sobie po halach odkurzaczem wcinając co chwile cukierki :), radio leciało wiec było super. jak odkurzacz się rozladował to potem układałem listewki albo owijałem streczem wózki z wieńcami adwentowymi wieć pracę miałem lepszą niz kobity :D nikt na mnie nie wrzeszczał, kasy zarobiłem za te 6 tygodni najwięcej z całej grupy, i nie było problemu z wypłaceniem, mieszkałem w żółtym domku ( moim zdaniem najlepszy , bo pojechałem sobie inne zobaczyć w weeknd )

drugi raz bylem w maju 2015 na 2 tygodnie na te akcje dzień matki i było tak samo spoko a nawet i lepiej bo byly fajne studentki :DD
Zostaw swoją opinię o Dominik GmbH - Hörstel
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dominik GmbH