logo HFG Heerema

HFG Heerema

Opole

Opinie o HFG Heerema

anonim 2011-02-12 20:42
ślepy - 2011-02-12 16:45:57

www - 2011-02-11 16:50:30

i co nic tam niema:)

To chyba pracujesz w hfg że nic nie widzisz. Popatrz dobrze.

nic nie widz�
j 2011-02-22 16:56
Niedługo mam rozmowę o pracę w Opolu na kontrolera jakości. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak to wygląda? Czy praca jest na miejscu czy częste wyjazdy? Ile płacą?
spawacz 2012-01-16 21:16
dokładnie tak, zgadzam się z przedmówcą !
HFG to juz nie ta sama firma co kiedyś. Po pierwsze zmienił się (usunięte przez administratora) i cytowanej ( usunięte przez administratora )już nie ma. Z tego co słyszałem są plany aby już niedługo budować nową halę w Opolu. W obecnej rzeczywiście nie jest za ciepło ale na obydwu zmianach dostaje się darmowy obiad. Do tego masz do wykorzystania tygoniowy karnet na gorące napoje/batony/ciastka itd.Ostatnio wprowadzili jeszcze lekcje angielskiego za free! Ciekawe gdzie znajdziecie takie warunki... Oczywiście nie jest idealnie bo co 4-6 tyg wyjezdzasz ale zawsze to lepiej niż siedzieć w tej Holandii cały czas. Tymbardziej że nie ukrywam mi się finansowo taki układ opłaca.
Ja jestem zadowolony i nie mam zamiaru zmieniać tej pracy.
weld 2012-01-19 10:54
Trzeba zadać tylko jedno pytanie, dlaczego szukają pracowników z terenu całej Polski.
Opinia o firmie w obrembie okolic Opola jest oczywista .
fitter 2012-01-19 16:57
weld - 2012-01-19 10:54:22

Trzeba zadać tylko jedno pytanie, dlaczego szukają pracowników z terenu całej Polski.

Opinia o firmie w obrembie okolic Opola jest oczywista .
moze dlatego ze aby pracowac wiekszosc czasu w Holandi a nie na przemian w rotacji z pracą w Opolu nie trzeba tutaj mieszkac?
Mi sie jak na razie wszystko pasuje.
monter 2012-02-04 15:11
A dla monterów rurociągów są przyjęcia. Pani ( usunięte przez administratora ) pracuje tam jeszcze.
weld 2012-02-15 21:49
tylko co z podatkami ?? narazie Ci pasuje ale jak upomnie się holandia o kasę to dopiero będziesz wypisywał że to lipa
meexx 2012-02-21 12:37
A ja chcę się tam dostać,,, nie ze względu na pieniądze i prace w Holandii bo pracowałem w Holandii w HEREEMIE ale dlatego bo lubię wyzwania jako spawacz Mag 135-138,136 HL045 6g i 6gr. Jak odbiorę Certyfikat HL045 136 to jeśli tylko dadzą mi szansę to z niej skorzystam
lubię spawać duże konstrukcje mosty,dźwigi,platformy itp. Pozdrawiam.
welderek 2012-03-19 15:30
Pani ( usunięte przez administratora )ma przerwę i nie wiadomo czy wróci bo teraz w kadrach są 2 inne kobitki a jak ma się odpowiednie podejście to wszystko ze wszystkimi mozna załatwić. a to że szukają nie tylko w opolu to nie kwestia opinii ! zrezsta jak ktoś jest z daleka dostaje mieszkanie.
weld 2012-04-25 22:53
meexx - 2012-02-21 12:37:06

A ja chcę się tam dostać,,, nie ze względu na pieniądze i prace w Holandii bo pracowałem w Holandii w HEREEMIE ale dlatego bo lubię wyzwania jako spawacz Mag 135-138,136 HL045 6g i 6gr. Jak odbiorę Certyfikat HL045 136 to jeśli tylko dadzą mi szansę to z niej skorzystam

lubię spawać duże konstrukcje mosty,dźwigi,platformy itp. Pozdrawiam.
tobie proponuję nie pracę w heeremi tylko specjalistę , bo to co ty piszesz to obsesja . Jak niechcesz kasy to możesz za darmo robić przecież lubisz wyzwania
Niki 2012-08-20 00:11
Dostałem ofertę pracy, czy ktoś może powiedzieć coś o dzisiejszej firmie
2013-10-03 21:23
czy ktoś mi może napisać, czy są wypłacalni i jak się dla nich pracuje?
Marcin 2013-10-04 09:10
Firma jest spoko
WELDER 2013-11-17 12:08
Cześć,
ile u was zarabiają spawacze,jakie są premie i czy są nadgodziny płatne?
pytam,bo w obecnej firmie co pracuje mam 3200 netto bez nadgodzin i czy warto zmienić prace i przejść do HFG w Opolu...,

Pozdrawiam spawaczy !!!
guma 2013-11-30 08:25
czy w tej firmie zatrudniają piaskarzy ?
1
spawacz141 2014-01-13 15:11
Firma z najniższej pulki (przeprowadza pranie mózgu).Zeby się do nich przyjąć stosują komusza metodę polegającą na tym ,żeby podpisać glejt na 20. tysięcy złotych w przypadku zwolnienia !Na prace czeka się po 6 miesięcy (dzwonią tylko przed faktem dokonanym!Atmosfera w pracy jest jak zawiesina nigdy nie wiadomo kiedy majster każe Ci jechać do domu i czekanie na kolejna prace 6 miesięcy . Mógłbym napisać wiele tylko co najważniejsze ODRADZAM PRACE w tej firmie (spawaczowi rur z doświadczeniem wyjdzie 1800E co je kpina !)Panie w biurach skromnie mówiąc tez lgaja !
WELDER 2014-01-13 17:31
cześć kolego
możesz jaśniej objaśnić tam prace?
po ile godzin tam sie pracuje i czy te 1800 to jest na ręke?
1
łukasz 2014-01-14 16:53
koledzy dzwoniłem do nich i powiedzieli że najpierw 3 miesiace pracuje sie w opolu puźniej wyjazd do holandi ile spawacz może liczyć najpierw w opolu puźniej w holandii może jakieś opinie bo jak narazie to wiekszosc negatywy Pozdrawiam
welder hfg 2014-02-07 01:59
Na start jako stawka polska dostaniecie 2800 brutto a to jest smiech na sali. Atmoswera nie jest za fajna. Nie polecam a nawet odradzam. Pozdrawiam
WELDER 2014-02-07 13:46
to mi sie nie opłaca tam iść,jak mam teraz ponad 3 tys netto przy cienkich blachach
1
husarz 2014-06-19 20:51
A ja sie wlasnie tam wybieram i mam pytanie,to jak wkoncu tam jest?
HFG Polska 2014-06-23 11:51
wszystkich informacji na temat aktualnych miejsc pracy udziela dział kadr pod nr tel. (usunięte przez administratora) Zapraszamy do wysyłania CV na adres mailowy rekrutacja@hfg-heerema.com
1
anonim 2015-03-17 15:53
Ludzie wypisujecie takie bzdury ze o bledach ortograficznych nie wspomne:-)
Zamiast czytac te bzdurne opinie wyslijcie aplikacje badz zadzwoncie i sami spytajcie o oferte pracy u zrodla.Na takich forach pisza ludzie ( zauwazcie ze przy takiej skali zatrudninia zaledwie jest kilka negatywów) z ktorymi przypuszczam firma rozwiazała umwowe z powodu slabych kwalifikacji.Jak ktos kto jest prawdziwym spawaczem moze pytac czy wymagane sa certyfikaty??
2
pracownik 2015-06-19 16:46
Jet tam coraz gorzej zostały gołe wypłaty kroją na czym się da.
były pracownik 2015-12-02 12:45
Firma ma w d..e swoich pracowników. Ostatnio wielu z nich odeszło z firmy. Ja po 5 latach tez im podziekowałem za wspolprace. I tyle w temacie. A te pozytywne wpisy to pewno laska dyra wypisuje.
Życzliwy 2016-02-04 00:10
Każdemu kto planuje podjecie pracy w tej firmie ODRADZAM oni mają gdzieś pracowników. Na początek śmieszna stawka i brak perspektyw na podwyżkę.
Były 2016-02-24 14:13
Tak, wyższa, o całe 50 zł brutto!. Taką dostałem ostatnio podwyżkę po kilku latach spawania i osiągnięcia poziomu jak to oni określają welder I. Tłumaczyli, że juz mam wysoką stawkę i nie mogą mi dać więcej - przed podwyżką miałem ok 3800 brutto. Jak zobaczyłem te 50 złotych podwyżki to podziękowałem mistrzowi bardzo serdecznie. Zrobił się czerwony a ja na drugi dzień się zwolniłem. To żart a nie firma.
MM 2016-03-04 02:25
Ja pracuję w HFG już ponad 4 lata! To co tu piszecie to jest śmieszne. Piszecie takie bzdury że atmosfera jest ch....a, że płaca jest mała i.t.p. To nie jest PRAWDA!. Ludzie opamiętajcie się!!! Jeśli uważacie że mało zarabiacie to jest tylko wasza wina! Nie macie odpowiednich kwalifikacji zawodowych i doświadczenia do większych zarobków! Pracuję z osobami które są już w tej firmie parę dobrych lat i nikt nie narzeka. I Ja mam zamiar popracować jeszcze dobrych parę lat. Dzięki HFG zdobyłem duże doświadczenie w branży jaką wykonuję!
Do wszystkich co piszą te negatywy! LUDZIE, POSZUKAJCIE SOBIE LEPIEJ PRACY NA WASZYM POZIOMIE A NIE WPISUJCIE TAKIE BZDURY!!!!!!!
6
pracownik 2016-03-15 22:33
Tu się wszystko kończy na obiecankach. Jeśli chcesz się przyuczyć do zawodu zrobić uprawnienia to jest to idealne miejsce dla Ciebie (wez pod uwagę to ze dużych pieniędzy nie dostaniesz 2 patyki +- 20%) Wysokie stawki maja tylko osoby które zatrudniły się kilka lat temu kiedy jeszcze była rozumna osoba za to odpowiadająca. Atmosfera w pracy wg mnie jest bardzo dobra jeśli oczywiście masz wyje***e na ploty i grymasy osób odpowiedzialnych za ten zakład. Praca sama w sobie jest dokładna nie można nasrać nawalić i zostawić, niestety bardzo mało wymagająca ciągle klepane są bardzo podobne elementy głównie blachy na pachwiny czasami jest parę styków, spontanicznie pojawi się parę rurek. Jeśli choć trochę przykładasz się do pracy to wysyłają na delegacje do holandi tam już praca lepsza bardziej urozmaicona (co do zarobków to tak jak wyżej jak nie pracujesz od prawie początku firmy to raczej dostaniesz bardzo niską stawkę)
Kierownictwo jeśli chodzi o sektor produkcyjny jest bardzo w porządku jak robisz swoje, nie obijasz się nadmiernie to idzie się z nimi porozumieć.
Robiąc uprawnienia w firmie podpisujesz umowę lojalnościowa na 2 lata na aż 10tyś zł!
Podsumowując:
liczysz na dobre zarobki? Jak nie dostaniesz ich na papierze 1dnia podpisując umowy to nic albo dużo więcej nie zobaczysz (-+ 10% w skali roku)

Polecam firmę jeśli przychodzisz tutaj uczyć się spawać (panowie instruktorzy/inspektorzy ze szkółki spawalniczej na bardzo wysokim poziomie)

Dyrektor wpadający w jakiś obłęd ciągle wymyśla jakieś nowe zakazy, nakazy myśląc, że poprawi tym wydajność pracy (?) (domyślam się ze o to chodzi).
Nie ma w ogóle szacunku do pracowników, mówi to co mu odpowiada w danej chwili po czym robi swoje ("to wszystko jest dla nas") hehe

Porównując do innych firm z tego typu produkcją beznadziejne zarobki.
4
spawacz 2016-04-11 20:43
Moim jedynym celem jest uświadomienie ludzi którzy planują podjąć prace w HFG Polska jak wygląda owa firma od wewnątrz. Przytoczę kilka sytuacji i przykładów po których sami stwierdzicie czy pogrążacie swój szacunek i honor i zaczniecie tam pracować, czy jednak poszukacie czegoś innego.

Pracuję w tej firmie od 2012 roku i do tego czasu wydarzyło się wiele ciekawych rzeczy.
-dyrektor wychodzi z założenia, że co roku dla "odświeżenia krwi będzie zwalniał 10% załogi
-spawacze są szantażowani i ostatecznie zmuszani do podpisywania nie swoich wad (lub dostają propozycje, że kierownik jednak nie zabierze im załęj premii uznaniowej)
-istnieje premia frekwencyjna 10% oraz uznaniowa 10% i o ile premię frekwencyjną dostaje się na rzeczywiście przepracowane dni w tygodniu to o uznaniowej można zapomnieć
-produkcja w firmie jest sinusoidalna. albo jest ogromna ilość pracy gdzie pracujemy po 7 dni w tygodniu czasem po 12 godzin (nadgodziny "obowiązkowe"), lub nie ma jej w ogóle i nadchodzi czas zwolnień i zastraszania lub szantażowania
-do niedawna była możliwość wyjazdu za granicę do innych jardów w Holandii i Anglii. teraz to już obowiązek jechać na warunki jakie Ci łaskawie dadzą. inaczej dostajesz naganę lub rozwiązanie umowy
-są zajęcia z angielskiego. w czasie ostatniego przestoju na produkcji dyrektor poinformował że wszyscy pracownicy HFG Polska będą mieli zajęcia zawieszone. oczywiście 4-5 osób z kadr nadal miało regularne zajęcia na terenie firmy, jedna osoba nawet w czasie swojej pracy
-presja, nacisk i brak szacunku w czasie pracy.. zero dowartościowania i pochwały
-sprzętu jest mało i jest niewystarczający na prace jakie są wykonywane na hali - są oszczędności (chodź samochody służbowe biura się zmieniają na bieżąco)
-brak kompetencji i doświadczenia ze strony technologów i kontroli
-wszystko wygląda idealnie gdy przyjeżdża wizytacja.. wtedy produkcja się nie liczy. trzeba się pokazać
-kantyna ogólnie jest zamknięta ze strony hali (biuro ma do niej dostęp z innej strony) i otwierana jest tylko na czas przerwy
-socjal nie istnieje. nie ma "wczasów pod gruszą", świątecznego, karty multisport, dofinansowania dojazdów. Są za to dwie grube imprezy. na majówkę ponieważ przyjeżdża zarząd i trzeba dobrze wypaść oraz "wigilia pracownicza" na której frekwencja jest oczywiście niska.
-nie ma u nas związków zawodowych. każdy taki pomysł mógłby się wiązać z wojną pomiędzy pracownikami z produkcji a dyrektorem
-dobrym powodem dla ucięcia praktycznie całej premii jest wyrzucona butelka do odpadów ogólnym. traktuje się wszystkich jak dzieci i kara się i razem.

mógłbym przytaczać jeszcze więcej przykładów lecz nie będę sobie psuł krwi. oczywiście są nieliczne dobre strony tej firmy, lecz zapomnijcie o godnym traktowaniu w tej pracy.

pozdrawiam

9
Mys...... 2016-08-14 13:34
Tylko dlaczego nie możecie znalezsc fachowcow? Oglaszacie się na bieżąco a macie jedynie malolatow na szkolce którzy wchodząc na hale nie maja pojęcia o spawaniu.Skad te kłamstwa o zatrudnienie na umowę o prace? Umowy na miesiąc,nastepnie na trzy miesiące i.t.d. za 2000 brutto.W biezacym roku odeszlo od was co najmniej pieciu fachowcow,ludzie zaczynają w końcu otwierac oczy.
Dany 2016-08-24 00:03
Moją usługę wykonywałem dla tej firmy na morzu północnym projekt Dolwin Alpha-rozbudowa. w czerwcu.
Nie powiem złego słowa.Ale na pewno nie ma co dyskutować,kiedy wykonuje się prace przez jednego pośrednika a nie przez dziesięciu.Kurtyna powietrzna przy wbijaniu pali w dno morskie.
2
Pracownik 2016-09-12 14:45
Możesz jechać albo do Zwijndrecht, vlissingen bądź do Anglii ale tylko 6/6 rotacja
Mys...... 2016-09-15 19:43
Pracownik HFG...następny podszywający się z kadr ? Zalecam ci wizyte u dobrego specjalisty bo wlasnie tak Hereema wykańcza ludzi psychicznie,jestes tego zywym przykładem,musisz spiewac jak oni tancza .Sadami nie strasz nierozwoju bo najpierw niech wygrają obecna sprawę a skoro jak piszesz jesteś długoletnim pracownikiem to wiesz ze przegrali pare spraw o brak zaplaty o nadgodziny,rozlaki i.t.d. Chwila...teraz to będzie afera...skończy się wspolpraca z Holendrami,cierpliwosci...
seba 2016-09-24 01:38
Jakie oferty ? Podchodzisz pod zakład i pracujesz,przyjmuja każdego z otwartymi rekami. Nikt tam nie chce pracować z fachowcow wiec biora piekarzy,sklepowych a ostatnio nawet pracowników Tesco którzy nawet spawarki na oczy nie widzieli.Nie ma się co dziwic,na hali atmosfera jak w obozie,kamery sledza cie na każdym kroku,cos zawalisz to od razu majster podsuwa ci papier do podpisania ze to twoja wina i jesteś ukarany zabraniem premii której nomen omen i tak nigdy nie dostaniesz ale nie ma czego zalowac bo to tylko 10% z sumy brutto.Spoiny badane US jak bys nie zrobil to zawsze wspanialy Uesowiec cos ci znajdzie bo jak sam kiedyś przyznal w prywatnej rozmowie musi cos znalezsc bo musi tez wykazac efekty swojej pracy.W 99% poprawki sa fikcyjne,zlobisz i nie znajdujesz wady.W firmie sa układy i układziki.Duzo by tu pisać...Spolki czyli obce firmy na zakładzie...historia na co najmniej 3 godziny pisania na klawiaturze.Ogolnie wrogowi bym nie polecil tej agencji pracy.Prosze się nie sugerować tutaj pozytywnymi wpisami bo to pisza pracownicy kadr.Negatywne komentarze sa usuwane przez GOWORK także widać nawet tutaj desperacje Heeremy.Przyjdz i mamy cie
ansa 2016-09-24 01:54
haha dobry zart...to było...przez chwile,obecnie nawet kawy nie dostaniesz z automatu w czasie przerwy bo musisz zadbac o to żeby zdazyc swoja kanapke zjeść,gong na przerwę i po przerwie jest swietoscia.Faktycznie za panowanie w firmie Pani Agaty i holendra Hansa było dobrze.Jak się dorwal do władzy nowy Dyrektor i ta jego pieknosc w NL to nie ma czego szukac w tej firmie,no chyba ze garba i choroby psychicznej
seba 2016-09-24 02:19
co ty czleku pierniczysz z podwyżkami,ludzie pracujący po 7 lat dostają co roku po 15 centow podwyżki,przestan mydlic oczy ludziom bo siedzisz w biurze,grzejesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na stolku i wypisujesz głupoty.Zajmij się swoimi sprawami a nie wpier...się w ludzi którzy na ciebie pracują bądź chcą pracowac
colop 2016-09-29 18:02
Dlaczego moj komentarz zostal usuniety? Nie bylo w nim zadnych wulgaryzmow oraz nazwisk?

Zapytalem dlaczego administrator usuwa komentarze, ktore sa wyrazone w sposob niepochlebny w stosunku do HFG?
Mys...... 2016-10-03 23:35
akie oferty ? Podchodzisz pod zakład i pracujesz,przyjmuja każdego z otwartymi rekami. Nikt tam nie chce pracować z fachowcow wiec biora piekarzy,sklepowych a ostatnio nawet pracowników Tesco którzy nawet spawarki na oczy nie widzieli.Nie ma się co dziwic,na hali atmosfera jak w obozie,kamery sledza cie na każdym kroku,cos zawalisz to od razu majster podsuwa ci papier do podpisania ze to twoja wina i jesteś ukarany zabraniem premii której nomen omen i tak nigdy nie dostaniesz ale nie ma czego zalowac bo to tylko 10% z sumy brutto.Spoiny badane US jak bys nie zrobil to zawsze wspanialy Uesowiec cos ci znajdzie bo jak sam kiedyś przyznal w prywatnej rozmowie musi cos znalezsc bo musi tez wykazac efekty swojej pracy.W 99% poprawki sa fikcyjne,zlobisz i nie znajdujesz wady.W firmie sa układy i układziki.Duzo by tu pisać...Spolki czyli obce firmy na zakładzie...historia na co najmniej 3 godziny pisania na klawiaturze.Ogolnie wrogowi bym nie polecil tej agencji pracy.Prosze się nie sugerować tutaj pozytywnymi wpisami bo to pisza pracownicy kadr.Negatywne komentarze sa usuwane przez GOWORK także widać nawet tutaj desperacje Heeremy.Przyjdz i mamy cie
1
Mys...... 2016-10-04 16:29
wpisz w gogle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Opole lub holania ,anglia wyjazd przez HFG Opole a znajdziesz....
Mys...... 2016-10-05 18:36
Wariata robisz z siebie czy z ludzi ? Kto na szkolce siedzi po trzy miesiące i klepie to samo?
Mys...... 2016-10-12 23:52
UNIKAC...Szerokim lukiem,tym bardziej niby koordynatorki w NL która czuje się Prezesem HFG a jest nikim...jak i my pracownicy HFG,bo tak jesteśmy traktowani przez HFG Opole
4
JOLKAS 2016-10-20 02:25
Porzadny pracodawca nigdy nie prowadzi rekrutacji na okraglo,ma swoich pracowników i dba o nich.W HFG jest na odwrot,zwolnic zasłużonych i przyjąć nowych za najnizsza.Najnowszy pomysl Dyrektora...posiłkujemy się firmami zewnętrznymi czyli...zrobcie to i do widzenia.Zwalniam moich pracowników bo firma zawnetrzna jest...zrobić co zrobić i do następnego...swoich musze trzymać nawet jak nie ma pracy i placic im az 1800 btutto/miesiąc.Chora firma
1
milion 2016-10-23 16:59
Pracowałem tam jako podwykonawca i nas traktują jak maszyny, ponieważ zmuszają nas do pracy po 12 godzin zarówno w dzień jak i w nocy a po 12 godzinnej nocy z piatku na sobotę wymagają abyśmy przyszli jeszcze na godzuinę 14 w sobote na 8 godz, Chory układ zrezygnowałem z tego .
JOLKAS 2016-10-26 18:44
Dobrze zrobiles...szkoda ze jeszcze nie napisales na jakich warunkach pracuje podwykonawca czyli,urlop za pre groszy,chorobowe za pare groszy,skladki emerytalne...strach się bac.Reasumujac...nie pchac się do H.F.G. Opole
zgadnij szmato 2016-11-08 01:39
Jakj ktoś wyżej wspomniał...Herema się wykończy i wykonczyla [polecam artykuly w internecie] Co teraz zrobi koordynatorka która zwolnila parunastu pracowników i myslala ze jest krolowa Heremy [Dyrrektor już jej nie pomorze bo sam jest do zwolnienia] Pewnie Lidka będzie musiala zmienić mini na maske na twarz aby nie daj boze ktoś ja spotkal na ulicy,a swiat jest maly...
mysiur 2017-02-14 11:30
Nastepna sprawa w sadzie...Koordynatorka zapłaci z własnej kieszeni za zaniedbanie czy pracownicy ?
1
rado 2017-04-01 07:27
byłem...pare dni i uciekłem z tego obozu pracy,szkoda ze nie weszlem tutaj wcześniej,teraz wierze co tutaj wcześniej napisano
Weronika 2017-04-03 13:37
@rado, a czy przez te kilka dni, kiedy byłeś zatrudniony w firmie znalazłeś jakieś pozytywne strony pracy?
rado 2017-06-06 13:53
nie znalazłem bo ich nie ma i watpie czy kiedykolwiek beda
3
Zostaw swoją opinię o HFG Heerema - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HFG Heerema