brak logo

ZPCH ROKA

Piotrków Trybunalski

Opinie o ZPCH ROKA

henryk szczepanski 2012-01-13 18:30:13
Kolejna firma [usunięte przez moderatora] co to chroni kabzę prezesa i zarządu. Zatrudnia niepełnosprawnych za 4zł. 18gr. brutto. na godzinę. Ostrzegam przed kontaktami z tą firmą.
1
dziadzia 2012-05-29 14:03:23
Porażka jest ta firma, szczególnie filia w Radomsku, którą radzę omijać szerokim łukiem, a w szczególności dwóch panów [usunięte przez moderatora] . Naprawdę brak słów, zatrudniają na najniższą krajową ludzi niepełnosprawnych a wymagania takie jakby wszyscy byli zdrowi. Nie polecam.
4
aktualnie 2013-07-09 17:48:19
4,18 brutto na godzinę - druga grupa.
2
gośc 2013-12-19 21:26:51
firma której nikomu nie polecam są to (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Niepełnosprawny. 2014-04-18 03:38:29
A ja powiem inaczej! Nie popieram jak Pracownik Roki pracujący Michelin Polska Olsztyn przychodzi na kacu do pracy , chroni tego pracownika Pani G.a najgorsze jest to ze ten pracownik kradnie Ręczniki papierowe ,papier do WC ,i środki czystości w pojemnikach 5 litrowych.Panie sprzątające też to robią .a jeszcze nie przychodzi do pracy i na drugi dzień podpisuje listę obecności ze pracował .To są straty a skąd Prezes ma to brac ! To też jest problem ale pracownik tego nie widzi !
3
chory 2014-06-10 12:13:40
proszę napiszcie jak to właściwie jest, czy nie musi być osiągnięte minimalne wynagrodzenie?
niepelnosprawny 2014-08-19 21:33:11
to jest najgorsza firma w jakiej pracowalam wykorzystuja ludzi do maksa nie polecam
1
jac 2014-10-10 11:39:54
Firma dno rozwalaja oddzial plocki wymagaja od niepelnosprawnych aby pracowali ponad sily Szkoda bo jeszcze kilka lat temu firma na poziomie ale kasa przeslonila wlascicielowi caly swiat
1
bani65437 2014-11-06 15:26:21
No i pracuje się się w firmie 8 godzin zamiast 7
2
bani 65437 2014-11-22 08:00:29
To prawda.chorzy ludzie a pracują jak zdrowi.zamiast 7 to 8 godz.a pracodawca się bogaci kosztem ludzi
3
:::)) 2015-01-15 16:35:41
firma h...warta
1
:::)) 2015-01-15 16:37:26
to nie jest wymazona praca i nie polecam tej firmy nkom
elqs 2015-02-10 13:11:28
firma oszukancz dotyczy oddzialu w katowicach na czele z p Ada koordynator
1
PIOTR K. 2015-02-20 18:07:35
Ja pracowałem w rejonie warszawy (obiekty telekomunikacji województwo mazowieckie) dla Pana Daniela G. bardzo dobrze wspominam prace w tedy dla ROKA.
Miałem do obsługi ponad 52 obiekty, ciężko było ale dawałem sobie rade, w zamian firma też mnie doceniała że skarg niema.
Pieniądze nie były wygórowane ale za wykonywane prace wystarczające, zwrot za leki i podróż otrzymywałem.
Opuściłem firmę tylko dla tego że zaczęli robić cięcia i chcieli abym własnym transportem woził sól na obiekty zimą i sprzęty, za pieniądze które nie starczyły nawet na paliwo!
Było to w latach 2008-2011.
nick 2015-03-09 16:12:17
zgadza sie z tymi opiniami na temat firmy roka a szczegulnie jesli chodzi o p.ade kordynator z katowic ..zarabiam w firmie roka 600zl i stego musze kupic bilet na przejazd,przerzucaja pracownikow na inne obiekty z jednego na drugi jak jakoms szmatom nawet za bilet nie płacom ,ani za benzyne ,,jak kupie bilet 150zl to z wypłty zostaje mi 450zl ,,jak tu wyrzyc caly miesiac za takom wypłate ,to jakis koszmar
malybialymis 2015-03-19 20:28:20
nick jak nie załatwiłeś sobie "biletu specjalnego" (darmowe przejazdy) to płacisz za przejazdy a 4,18 to stawka za nadgodziny.
Sławek 2015-04-11 13:51:30
Bzdety, za nic nie chcą zwracać!
A jak się wysępi to z wielką łaską zwrócą do 40%.
2
nick 2015-06-12 14:58:54
pacowalam w tej firmie z dniem 16 .06.2015 zostaje zwolniona jestem na uropie ta firma nie wyplaca za urlop bylam tam na umowe o praca na 50%etatu do 30.10.2015 roku i dostawalam 637zl na miesciac jeszcze z tego cza bylo kupic bilet .sa tam umowy ale musisz miec grupe bez grupy dostaniesz umowe zlecenie ,nie polecam tej firmy robilam nawet po 6 ,7 godzin nawet mi tego nie zaplacili dostawalam golom wyplate ....jak ktos pujdzie na L4 to masz nekajace telefony kierowniczki kiedy pani/n bedzie w pracy w tej firmie nie mozna chorowac bo zaraz cie zwolniom ,,po drugie jak jest jakas inspekcja to musisz zostac w pracy az nie skonczysz bo pani kierownik powie ze ma błyszczecc ,,nawet jak bedzie czysto na obiekcie to i tak ci powie ze masz brudno i musisz wszystko jeszcze raz myc a inspekcji i tak nie bylo ,,,,,totalna poraszka ta firma ..nawet ciesze sie ze juz tam nie pracuje ,,
to ja 2016-01-29 15:58:29
witam.A jak jest z tymi co maja l.3 [nieslyszacymi].Pracuja w tej firmie .interesuje mie czy maja mozliwosc powiadomienia kogs w razie zawrotuw.
1
Sulfasalazyna 2016-05-25 10:11:12
Pracowałam w ROKA trochę ponad dwa lata i generalnie mogłabym polecić innym. Przede wszystkim - umowa o pracę, pieniądze na czas (jeśli 10. wypadał w niedzielę czy nawet poniedziałek, w piątek zawsze miałam już wypłatę na koncie). Ta stawka 4,18 za godzinę, jaka jest napisana w umowie, też mnie na początku zdziwiła, nie wiem jak to jest wyliczane, ale ostatecznie de facto dostaje się płacę minimalną (pracowałam jako sprzątaczka), można liczyć też na premie - sama kilka razy dostałam, więc wiem, że to nie jest mit. Oczywiście bardzo dużo zależy, zwłaszcza jeśli chodzi o atmosferę pracy, od koordynatorek, które zmieniają się bardzo często, a ludzie jak to ludzie - są różni. Ze środkami czystości niestety bywa ciężko, jeśli się samemu nie wydzwania i nie dopomina o więcej i lepszych. Ogólnie mam dobrą opinię o firmie.
zdziwiona 2016-05-25 16:01:10
dziwi mnie, że ludzie takie głupoty wypisują, może to wynika z NIE CZYTANIA umów, które się podpisuje. Pracowałam tam i mogę napisać, że na umowie jest napisane, że stawka godzinowa wynosi 4,18 zł, ale w rzeczywistości pensja jest podciągana do minimalnej krajowej + nadgodziny. Wszyscy dostają umowę o pracę, ale emeryci i pełnosprawni zazwyczaj pracują na zlecenie. Faktycznie, pomimo posiadania stopnia niepełnosprawności pracownicy ochrony pracują po 8 lub 12 godzin (zależy od obiektu), a jest tak dlatego, że zgodnie z przepisami prawa pracy w ochronie nie ma zniesienia czasu pracy do 7 godzin dziennie. Poza tym, jeśli chodzi o przenoszenie z obiektu na obiekt, prawda jest taka, że na umowie jest napisane jak byk, że pracownik może zostać przeniesiony na inny obiekt (jeśli na przykład firma zakończyła usługę na danym obiekcie, albo jeśli właściciel obiektu skarży się na pracownika). Gdyby wszyscy pracownicy czytali umowę zanim podpiszą nie byłoby dziwnych pretensji, wszystko jest czarno na białym. Nie zgadzam się też z opinią, że pracownicy niepelnosprawni pracują ponad siły- to jest bzdura. Firma bardzo często ma kontrole inspektorów pracy i wszelkie wykorzystywanie pracowników na pewno wyszłoby na jaw i firma miałaby problemy. Poza tym każdy pracownik przed podjęciem pracy jest poddawany badaniom lekarskim, czy do tej konkretnie pracy się nadaje i niemożliwym jest przyjęcie kogoś jeśli lekarz tego zabroni. Co do zarobków: faktycznie nie są za wysokie, bo jest to z reguły minimalna, ale wchodzą w to badania wstępne, okresowe. W każdej firmie tego typu zarobki sa takie, a zazwyczaj znacznie gorsze. Pensja zawsze jest na czas, a nawet wcześniej jeśli 10 wypada w weekend, urlop zawsze można wykorzystać. Jeśli chodzi o zwroty: za leki zwracają, ale za przejazdy rzadko, ale w żadnej firmie gdzie pracowałam nie zwracali. Nawet jak przenoszą na inny obiekt to jest to co najwyzej nieco dalej od domu niż poprzedni. Polecam zapoznawać się z tym co się podpisuje.
3
h2o 2016-06-14 17:58:41
Prosze napisac jak sie pracuje w firmie roka, ale bez cenzury?> Szczerze i uczciwie!
Ja 2016-08-18 17:47:23
Skąd żeś się zerwał?!
sy sy 2016-08-18 22:20:01
jak ktoś ma nieco mniejsze kwalifikacje to firma również dajesz szanse, osoby do grupy sprzątająco-doczyszczającej na terenie Piotrkowa Trybunalskiego będą potrzebne jest info ogłoszenie u nich na stronie
1
michal123 2016-11-22 13:45:09
Praca na doczyszczaniu w grupie cały czas aktualna z tego co widzę, dzwoniłem i proponują dość dobre warunki, choć praca głównie na wyjazdy
Zostaw swoją opinię o ZPCH ROKA - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPCH ROKA