brak logo

ZPCH ROKA

Piotrków Trybunalski

Opinie o ZPCH ROKA

aktualnie 2013-07-09 17:48
4,18 brutto na godzinę - druga grupa.
3
gośc 2013-12-19 21:26
firma której nikomu nie polecam są to (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Niepełnosprawny. 2014-04-18 03:38
A ja powiem inaczej! Nie popieram jak Pracownik Roki pracujący Michelin Polska Olsztyn przychodzi na kacu do pracy , chroni tego pracownika Pani G.a najgorsze jest to ze ten pracownik kradnie Ręczniki papierowe ,papier do WC ,i środki czystości w pojemnikach 5 litrowych.Panie sprzątające też to robią .a jeszcze nie przychodzi do pracy i na drugi dzień podpisuje listę obecności ze pracował .To są straty a skąd Prezes ma to brac ! To też jest problem ale pracownik tego nie widzi !
3
chory 2014-06-10 12:13
proszę napiszcie jak to właściwie jest, czy nie musi być osiągnięte minimalne wynagrodzenie?
1
niepelnosprawny 2014-08-19 21:33
to jest najgorsza firma w jakiej pracowalam wykorzystuja ludzi do maksa nie polecam
4
jac 2014-10-10 11:39
Firma dno rozwalaja oddzial plocki wymagaja od niepelnosprawnych aby pracowali ponad sily Szkoda bo jeszcze kilka lat temu firma na poziomie ale kasa przeslonila wlascicielowi caly swiat
3
bani65437 2014-11-06 15:26
No i pracuje się się w firmie 8 godzin zamiast 7
2
bani 65437 2014-11-22 08:00
To prawda.chorzy ludzie a pracują jak zdrowi.zamiast 7 to 8 godz.a pracodawca się bogaci kosztem ludzi
4
:::)) 2015-01-15 16:35
firma h...warta
2
:::)) 2015-01-15 16:37
to nie jest wymazona praca i nie polecam tej firmy nkom
elqs 2015-02-10 13:11
firma oszukancz dotyczy oddzialu w katowicach na czele z p Ada koordynator
1
PIOTR K. 2015-02-20 18:07
Ja pracowałem w rejonie warszawy (obiekty telekomunikacji województwo mazowieckie) dla Pana Daniela G. bardzo dobrze wspominam prace w tedy dla ROKA.
Miałem do obsługi ponad 52 obiekty, ciężko było ale dawałem sobie rade, w zamian firma też mnie doceniała że skarg niema.
Pieniądze nie były wygórowane ale za wykonywane prace wystarczające, zwrot za leki i podróż otrzymywałem.
Opuściłem firmę tylko dla tego że zaczęli robić cięcia i chcieli abym własnym transportem woził sól na obiekty zimą i sprzęty, za pieniądze które nie starczyły nawet na paliwo!
Było to w latach 2008-2011.
5
nick 2015-03-09 16:12
zgadza sie z tymi opiniami na temat firmy roka a szczegulnie jesli chodzi o p.ade kordynator z katowic ..zarabiam w firmie roka 600zl i stego musze kupic bilet na przejazd,przerzucaja pracownikow na inne obiekty z jednego na drugi jak jakoms szmatom nawet za bilet nie płacom ,ani za benzyne ,,jak kupie bilet 150zl to z wypłty zostaje mi 450zl ,,jak tu wyrzyc caly miesiac za takom wypłate ,to jakis koszmar
malybialymis 2015-03-19 20:28
nick jak nie załatwiłeś sobie "biletu specjalnego" (darmowe przejazdy) to płacisz za przejazdy a 4,18 to stawka za nadgodziny.
Sławek 2015-04-11 13:51
Bzdety, za nic nie chcą zwracać!
A jak się wysępi to z wielką łaską zwrócą do 40%.
3
nick 2015-06-12 14:58
pacowalam w tej firmie z dniem 16 .06.2015 zostaje zwolniona jestem na uropie ta firma nie wyplaca za urlop bylam tam na umowe o praca na 50%etatu do 30.10.2015 roku i dostawalam 637zl na miesciac jeszcze z tego cza bylo kupic bilet .sa tam umowy ale musisz miec grupe bez grupy dostaniesz umowe zlecenie ,nie polecam tej firmy robilam nawet po 6 ,7 godzin nawet mi tego nie zaplacili dostawalam golom wyplate ....jak ktos pujdzie na L4 to masz nekajace telefony kierowniczki kiedy pani/n bedzie w pracy w tej firmie nie mozna chorowac bo zaraz cie zwolniom ,,po drugie jak jest jakas inspekcja to musisz zostac w pracy az nie skonczysz bo pani kierownik powie ze ma błyszczecc ,,nawet jak bedzie czysto na obiekcie to i tak ci powie ze masz brudno i musisz wszystko jeszcze raz myc a inspekcji i tak nie bylo ,,,,,totalna poraszka ta firma ..nawet ciesze sie ze juz tam nie pracuje ,,
1
to ja 2016-01-29 15:58
witam.A jak jest z tymi co maja l.3 [nieslyszacymi].Pracuja w tej firmie .interesuje mie czy maja mozliwosc powiadomienia kogs w razie zawrotuw.
1
Sulfasalazyna 2016-05-25 10:11
Pracowałam w ROKA trochę ponad dwa lata i generalnie mogłabym polecić innym. Przede wszystkim - umowa o pracę, pieniądze na czas (jeśli 10. wypadał w niedzielę czy nawet poniedziałek, w piątek zawsze miałam już wypłatę na koncie). Ta stawka 4,18 za godzinę, jaka jest napisana w umowie, też mnie na początku zdziwiła, nie wiem jak to jest wyliczane, ale ostatecznie de facto dostaje się płacę minimalną (pracowałam jako sprzątaczka), można liczyć też na premie - sama kilka razy dostałam, więc wiem, że to nie jest mit. Oczywiście bardzo dużo zależy, zwłaszcza jeśli chodzi o atmosferę pracy, od koordynatorek, które zmieniają się bardzo często, a ludzie jak to ludzie - są różni. Ze środkami czystości niestety bywa ciężko, jeśli się samemu nie wydzwania i nie dopomina o więcej i lepszych. Ogólnie mam dobrą opinię o firmie.
1
zdziwiona 2016-05-25 16:01
dziwi mnie, że ludzie takie głupoty wypisują, może to wynika z NIE CZYTANIA umów, które się podpisuje. Pracowałam tam i mogę napisać, że na umowie jest napisane, że stawka godzinowa wynosi 4,18 zł, ale w rzeczywistości pensja jest podciągana do minimalnej krajowej + nadgodziny. Wszyscy dostają umowę o pracę, ale emeryci i pełnosprawni zazwyczaj pracują na zlecenie. Faktycznie, pomimo posiadania stopnia niepełnosprawności pracownicy ochrony pracują po 8 lub 12 godzin (zależy od obiektu), a jest tak dlatego, że zgodnie z przepisami prawa pracy w ochronie nie ma zniesienia czasu pracy do 7 godzin dziennie. Poza tym, jeśli chodzi o przenoszenie z obiektu na obiekt, prawda jest taka, że na umowie jest napisane jak byk, że pracownik może zostać przeniesiony na inny obiekt (jeśli na przykład firma zakończyła usługę na danym obiekcie, albo jeśli właściciel obiektu skarży się na pracownika). Gdyby wszyscy pracownicy czytali umowę zanim podpiszą nie byłoby dziwnych pretensji, wszystko jest czarno na białym. Nie zgadzam się też z opinią, że pracownicy niepelnosprawni pracują ponad siły- to jest bzdura. Firma bardzo często ma kontrole inspektorów pracy i wszelkie wykorzystywanie pracowników na pewno wyszłoby na jaw i firma miałaby problemy. Poza tym każdy pracownik przed podjęciem pracy jest poddawany badaniom lekarskim, czy do tej konkretnie pracy się nadaje i niemożliwym jest przyjęcie kogoś jeśli lekarz tego zabroni. Co do zarobków: faktycznie nie są za wysokie, bo jest to z reguły minimalna, ale wchodzą w to badania wstępne, okresowe. W każdej firmie tego typu zarobki sa takie, a zazwyczaj znacznie gorsze. Pensja zawsze jest na czas, a nawet wcześniej jeśli 10 wypada w weekend, urlop zawsze można wykorzystać. Jeśli chodzi o zwroty: za leki zwracają, ale za przejazdy rzadko, ale w żadnej firmie gdzie pracowałam nie zwracali. Nawet jak przenoszą na inny obiekt to jest to co najwyzej nieco dalej od domu niż poprzedni. Polecam zapoznawać się z tym co się podpisuje.
6
h2o 2016-06-14 17:58
Prosze napisac jak sie pracuje w firmie roka, ale bez cenzury?> Szczerze i uczciwie!
Ja 2016-08-18 17:47
Skąd żeś się zerwał?!
1
sy sy 2016-08-18 22:20
jak ktoś ma nieco mniejsze kwalifikacje to firma również dajesz szanse, osoby do grupy sprzątająco-doczyszczającej na terenie Piotrkowa Trybunalskiego będą potrzebne jest info ogłoszenie u nich na stronie
1
michal123 2016-11-22 13:45
Praca na doczyszczaniu w grupie cały czas aktualna z tego co widzę, dzwoniłem i proponują dość dobre warunki, choć praca głównie na wyjazdy
entuzjasta 2016-12-27 11:51
Firma super!Czy prezes tej firmy nie słyszał że od 1 - 1 - 2017r najniższa stawka jest 12zł?! Czy udaje że nie wie?Woda pracownikom w upały się należy jak psu zupa,czy prezes tej firmy nie wie?!Pracowników traktują gorzej niż zwierze ,normy straszne,ludzie pracujący różni,a tutaj ktoś opisuje że badania okresowe?!Badania okresowe robione są za pieniądze i każdy je podpisze,tak że nie pisać bzdur że są badania okresowe.Krwi,moczu nikt nie sprawdza ani prześwietleń klatki piersiowej,tak że nie pisz babo bzdur że wszystko jest ok,bo albo ci płacą za to żebyś tak pisała albo jesteś jedną z pracownic tej firmy tylko z tzw. górnej półki.
6
darek 2017-01-04 13:44
A ciekawi mnie , bo na terenie Katowic sprzataczki maja umowe na pol etatu np a osoby niepelnosprawne cały etat i sprzataja po 3 obiekty dziennie .Jedna prace skoncza na swoj koszt jada na inny obiekt .A ON tak moga? przeciez jest jakas metrazowa powierzchnia sprzatania ...a zgłosiłem do PIP własnie ...Zal tych kobiet co to ma byc? znowu niewolnictwo i wykorzystywanie ludzi? jakim prawem sprzatanie 3 obiektów METRAŻ NA osobe sprzatajaca ma być ile ? dowiem sie w pip katowice
12
beta 2017-01-05 20:38
Firma niegodna polecenia. Strach tam pracować.
23
Sylwia 2017-01-25 14:34
A mi nie zal wPiotrkowie w dwoch bankach sprzata ta sama sprzątaczka wiecznie podpita chociaż wesoło jest.
20
była pracownica 2017-01-27 14:54
Ostrzegam wszystkich przed tą firmą..bo chyba ze ktoś lubi pracować za darmo A o koordynatorach już nie wspomnę Nie kompetentni ludzie którzy mają za zadanie dbać o kabze prezesa a niepełnosprawnych wykorzystać do cena Jak najdalej od tej firmy ...
27
Dariusz 2017-04-02 11:52
W Piotrkowie ochroniarzami są osoby co same,są na bakier z prawem.Zatrudnia się złodziei i osoby pijące.
28
Maja 2017-04-04 13:15
A na jakie warunki mogą obecnie liczyć pracownicy ZPCH ROKA? Chętnie usłyszymy od obecnych pracowników firmy.
3
Kolator 2017-05-20 18:47
Chcesz znać prawdę to ci powiem.
ROKA to jest firma już nie godne zaufania.
Pracuje się po 12-16 godzin dziennie a nie chcą płacić za dodatkowe godziny!
Czy to normalne?
Po roku dostałem dopiero ubranie robocze używane ale wyprane, butów już nie dali!
Chciałem sobie kupić buty robocze na fakturę ale firma powiedziała że mi nie zwróci za buty!
Muszę przyznać że w firmie jest kumoterstwo i człowiek nic nie może załatwić pozytywnie w swojej sprawie w firmie.
Powinien ktoś odpowiedzialny albo nawet dyrektor/właściciel sprawdzić wszystkie swoje oddziały i porozmawiać z zwykłymi pracownikami bo źle się dzieje w firmie i może nadejść moment że niektóre oddziały znikną bo nie będzie miał kto dla was pracować na obiektach.
Ludzie pracują ponad normę i zaczynają się buntować.
Firmy konkurencyjne płacą już więcej swoim pracownikom doświadczonym aby zatrzymać ich w firmie, bo kwalifikowany pracownik na dzień dzisiejszy jest na wagę złota, a przyjmowanie prosto z ulicy ludzi bez doświadczenia najczęściej kończy się tym że taki pracownik odchodzi niebawem.
Takie jest moje spostrzeżenie na jednym z oddziałów w Firmie ROKA.
Doceniajcie i szanujcie swoich ludzi a może będziecie w pierwszej dziesiątce wiarygodny firm bo na dzień dzisiejszy jesteście na samym końcu.
33
Darek 2017-05-28 13:09
Totalna głupota przełożonych nie zna granic.
Ja mam gdzieś i rzucam tą robotę.
29
Maja 2017-05-29 10:45
@Kolator rzeczywiście sytuacje, które opisujesz mogą budzić frustrację pracowników. Mógłbyś powiedzieć czy tak wygląda praca w całej firmie, czy też dotyczy jej konkretnego działu?
@Darek piszesz, że zamierzasz odejść z ZPCH ROKA. Co jest tego główną przyczyną?
Kolator 2017-06-01 00:07
Nie wiem jak jest na innych oddziałach ale i nie powiem Ci na którym ja pracuje bo może się to skończyć tym że już nic nie załatwię w biurze a może się to skończyć przeniesieniem na inny obiekt a nawet zwolnieniem.
Jest to jeden z oddziałów w województwie mazowieckim.
Jak odejdę z firmy to Ci powiem, nie widzę już przyszłości w firmie, chyba że coś w ciągu miesiąca się zmieni, inaczej idę do konkurencji za dogodniejsze warunki pracy.
A co do @Darek nie znam jego powodu odejścia choć podejrzewam że może być podobny do mojego, czasem przełożeni na moim oddziale podejmują dziwne decyzje gdzie człowiekowi ręce opadają i chęci do pracy znikają.
Przykro było by odejść mi z ROKI ale nic na dzień dzisiejszy nie trzyma mnie w firmie, ani finansowy ani to że coś człowiek osiągnie w firmie i to zostanie za uwarzone.
27
Darek 2017-06-03 13:03
O czym tu dyskutować.
Człowiek choruje za 5 a przełożony mówi że za wolno.
Widzę jak inni mówią do brygadzistki "bujaj się" że nie będą charować a tobie karze pracować ponad siły mówiąc że cię zwolni imasz robić do póki zrobisz i możesz iść do domu a potem okazuje się że nie zapłaci za dodatkowe godziny!
Szukajcie innych naiwnych dopóki wam do tyłka się nie dobierze.
28
Sławek 2017-06-22 22:40
Ja pracuję sześc miesięcy i jeszcze mnie ubrali na obiekcie, nie mówiąc o butach a w upały to nawet wody do picia niema!
Może nie dają ubrania roboczego bo u nas na obiekcie nie ma nawet gdzie się przebrać i zjeść śniadanie.
Siedzimy w blaszaku z taczkami miotłami i tam się ulokowaliśmy!
Przełożony powiedział że do pracy przychodzi się pracować a nie pić kawki herbatki i jeść!
Ja też odchodzę bo to pomyłką było aby u nich pracować.
24
Iz# 2017-06-29 18:38
O czym ty mówisz, może budzić zastrzeżenia?
Budzi i to drastyczne!
Łamanie czasu norm godzin pracy!
Nie płacenie za nadgodziny!
Może budzić zastrzeżenia, nie ośmieszaj się.
Ludzie faktycznie pracują już ponad swoje siły i są żle traktowani.
Tą firmą powinna zająć się inspekcja pracy i powinni im zabrać status zakładu pracy chronionej!
Siedzicie za biurami i nie widzicie jak jesteśmy traktowani,ufacie tylko temu co wam poszczególne oddziały mówią,dla was jest ważne aby było 100% normy i abyście premię sobię po wypłacali.
Taka jest prawda.
25
Maja 2017-07-03 10:49
@Iz#
napisałam, że mogą budzić frustrację pracowników. Jeśli takie warunki w firmie panują jak piszecie, to się temu nie dziwię. Myślę też, że mnie z kimś mylisz. Nie jestem związana z firmą ZPCH ROKA, jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w Waszej firmie. Tak, by również osoby, które trafiają tutaj szukając informacji na temat potencjalnego miejsca pracy, mogły znaleźć odpowiedź na swoje pytania.
Wspominasz, że ludzie w biurze nie widzą co się dzieje w innych częściach firmy. Próbowaliście o tej sytuacji rozmawiać, czy też ją zgłaszać?
Iz# 2017-07-03 18:06
Tak zgłoszono w Piotrkowie Trybunalskim dyrekcji.
Oni udają że nie ma problemu!
Zebraliśmy się w parę osób i zgłosiliśmy inspekcji pracy daną sytuację.
Liczymy się z tym że po wszystkim nie będziemy już pracować w roce.
Z tego co już wiemy to nie pierwszy raz na tą firmę są skargi w inspekcji pracy.
A po tym jak usłyszeliśmy od dyrektora że co my w tej firmie robimy i za co pieniądze bierzemy i on za nas nie będzie pracował to zadecydowaliśmy że nie daryjemy mu i sprawę do końca pociągniemy.

21
ewa 2017-07-05 22:59
Gdzie w Lublinie ta firma sprząta,jakie warunki tu panują ?
3
Henryk 2017-07-10 17:14
Jaka woda, jaka najniża krajowa, żarty!
Nawet ubrać człowieka nie potrafią w tej firmie, człowiek we własnym ubraniu i obuwiu pracuje a przebiera i je kanapki w blaszaku nie ogrzewanym i bez okien i prądu, razem z rączką,grabiami i miotłą, łamią wszelkie przepisy kodeksu pracy i BHP!.
18
Peacownica 2017-08-07 20:56
(usunięte przez administratora) nie upominać się o nic a już na pewno nie o pieniądze. Mieć stalowe nerwy, by znosić traktowanie przez przełożonych z centrali. Dno.
6
Maja 2017-08-12 13:37
@Peacownica czyli uważasz, że centralna nie do końca dobrze traktuje pracowników na innych szczeblach? Możesz opowiedzieć o tym coś więcej? Atmosfera w pracy dla wielu osób szukających ofert pracy jest ważna - a to niewątpliwie może na nią wpływać.
P.S;Edyta 2017-08-24 17:44
Nie Płacą za nadgodziny, oszukują na wynagrodzeniu, kręcą z umowami pracy, nie potrafią ubrać człowieka i musi we własnym ubraniu chodzić, czas pracy nie przestrzegany jest z godnie z kodeksem pracy.
Jednym słowem nie polecałam bym tej firmy jako zakład pracy tylko jako obóz pracy.
Nie ma z kim w ogóle w biurze rozmawiać o warunkach pracy, mówią co innego a robią co innego a płacą jak chcą.
Ci którzy pracują i sobie chwalą to nie mają pojęcia o tym jak funkcjonuje podobna firma, to jest prywatny folwark tych co siedzą na stołkach w biurze w warszawie i tylko u miną się mądrzyć że nigdzie tak nie płacą, mydlić mogą oczy takim co sami są a nie ludziom co znają się na swojej robocie a nie pierdzą w stołki i medytują ile jeszcze do końca pracy.
Dyrektorze z warszawy nawet nie wiesza jak pod tobą dołki kopią abyś skończył jak twoi poprzednicy!
Dyrektorzy przychodzą i odchodzą a co niektórzy zostają i tak swoje robią, taka firma a na psy schodzi
7
Maja 2017-08-25 10:59
@P.S;Edyta, rozumiem, że nie odpowiadają Ci warunki pracy ZPCH ROKA, ale porównania do obozów pracy, są tutaj bezzasadne i bardzo krzywdzące. Możesz odnieść się do tych manipulacji przy umowach pracy, o co dokładnie chodzi?
p.S;Edyta 2017-08-27 11:41
Podpisujesz umowę że pracujesz 5-dni po 7-godz. tak masz na umowie i tak ci płacą.
Ale masz pracować 7-dni po 8-godz. a jak ci nie pasuje to fora ze dwora.
Jak odmówisz to rzucają cię po obiektach specjalnie abyś samemu odeszła z pracy.
Tworzą jakieś aneksy do umów których na oczy nie widziałam i nigdy nie podpisywałam a okazuje się że są podpisane i to prze zemnie.
6
Maja 2017-09-03 14:22
Opisywane przez Ciebie rzeczy w dużej mierze naruszają w takim razie obowiązujący kodeks pracy @p.S;Edyta, czy próbowałaś to wyjaśniać, albo jeśli to nie dawało rady zgłaszać sprawę gdzieś wyżej?
P.S;Edyta 2017-09-05 22:57
Tak zgłoszono i kazano mi z powództwa cywilnego się prawować z firmą , bo nowy kodeks pracy pa zmianach i nie przewiduje wszczęcia z urzędu sprawy.
Jeszcze w zeszłym roku była by inna sytuacja ale w tym roku poprawki były w kodeksie.
Byłam u adwokata o poradę i powiedział że jestem na razie na przegranej sytuacji chyba że znajdę świadków którzy pracowali ze mną w firmie i zechcą pracować.
Ludzie się boją o pracę i nie będą w sądzie przeciwko pracodawcy zeznawać, poza tym powiedzieli mi koledzy z pracy że niektórych którzy pracowali ze mną zaproszono na rozmowę do biura i powiedziano im że jeśli chcą pracować i nie chcą szukać pracy to wiedzą co mają mówić i robić.
O czym tu mówić pracodawca zawsze jest na wygranej.
Powiedziano mi że "przełożony jeśli niema racji to i tak ma rację i trzeba mu przytakiwać..."
Dałam sobie spokój i chcę tylko przestrzec innych przed tą firmą nie godną polecenia.
Teraz pracuję w podobnej firmie i jestem szanowana i wynagradzana zgodnie z umową i zasadami tak jak powinno być, wszelkie niedociągnięcia w obecnej mej firmie są wyjaśniane od ręki a sprawy finansowe zawsze są regulowane za obopólnym porozumieniem.
5
Maja 2017-09-13 14:05
@P.S;Edyta, rozumiem, że jako osoba cywilna, czujesz się na przegranej pozycji ale istnieje wiele spraw i dowodów na to, że takie sprawy nie zawsze muszą kończyć się przegraną osoby, która pozywa firmę. Jeśli rzeczywiście są dowody i ZPCH ROKA zawiniła to na pewno miałabyś szansę na wygraną, przesądzanie z góry naprawdę nic nie daje i przyczynia się do zamiatania takich spraw pod dywan.
Iz# 2017-09-21 15:50
Zgodnie z prawem masz rację ale nie ma takiego obowiązku na umowę o pracę, tego właśnie nowy przepis nie obejmuje !
Wyłącznie umowy śmieciowe : zlecenie itp. ten przepis obowiązuje.
Umowy o pracę zostały z tego wykluczone całkowicie!
Jak nie wierzysz możesz sprawdzić to właśnie w kodeksie pracy i inspektora pracy.
Dlatego na duch wszystkich zatrudniają na umowę o pracę aby nie płacić 13zł na godzinę.
A jak masz grupę to i kasę za ciebie mają i nic za ciebie nie opłacają tylko państwo polskie płaci za ciebie podatek i wszelkie składki a poza tym mają zwrot 80% twojego wynagrodzenia jakie ci płacą,
Poza tym nie opłaca się pracować u nich w ogóle bo nic nie finansują i za nic nie zwracają i nie płacą nadgodzin.
1
Zostaw swoją opinię o ZPCH ROKA - Piotrków Trybunalski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPCH ROKA