brak logo

PAFAL S.A. Grupa APATOR

Świdnica

Opinie o PAFAL S.A. Grupa APATOR

jaka tam 2014-08-03 18:07:37
w pafalu jest super.. nic nie musze robic a dniowka i tak placona i jeszcze premie dostaje
marta 2014-08-24 18:29:35
chyba jesteś liderką albo prac. biurowy
1
jakas tam 2014-08-30 16:49:00
jaka tam liderka ;)) produkcja :) a juz na pakowni to zyc nie
umierac :P jak ktos ma okazje to polecam :P Praca super ;)
1
Timon 2015-02-03 14:43:36
Pracowałem w pafalu kilka lat i muszę przyznać, że z czasem dzieje się tam co raz gorzej. Co prawda ludzie są ok, można się dogadać w wielu kwestiach ale praca sama w sobie to jakaś porażka. Normy narzucone z kosmosu. albo zacznie Ci siadać kręgosłup bo musisz się nadźwigać ponad 3kg liczniki albo upocisz jak świnia przy normie tzw "małych", które zapieprzają na taśmie jeden obok drugiego. Oczywiście wiecznie brak detali a norma zejść musi. Przestała liczyć się jakość pracy a zaczęła tylko ilość. Pieniądze śmieszne. Najniższa krajowa, premie raz dostaniesz a raz nie. Urządzenia stare, często się psują, co chwile naprawiane..amatorszczyzna. Praca ok na krótki okres czasu, jak mój. Na dłuższa mete depresji można dostać, że człowiek zasuwa jak mały chinczyk a zarobi tak smieszne pieniadze ze brak słow.
Paula 2015-02-05 12:57:47
Tepesz - jak umiesz piec ciasta, to na wzorcowni sobie poradzisz. Niby 3 kg to niedużo, ale jak musisz w ciągu zmiany kilkaset liczników przenieść, to siadają plecy. No i jak palisz, to się naspacerujesz, bo palarnia na samej górze.
Timon 2015-02-06 19:58:40
Cześć Tepesz. Norma schodzi codziennie. Spróbowałaby nie zejść ;).. Chodzi o to, że nawet jak pojawiają się jakieś braki, chwilowy zastój to potem jest nadganianie. Nie Ważne że detale są wadliwe, ważne żeby norma zeszła. Osoby początkujące siadają zazwyczaj na miejsca najmniej skomplikowane. Ale już po jednym dniu odczujesz (przynajmniej ja odczuwałem) zmęczenie. 525x podnosisz 3kg licznik albo 1050x powtarzasz te samą czynność z licznikami mniejszymi, nie wiem co gorsze! Normy czy są stałe? co jakiś czas je zwiększają, więc podejrzewam, że za jakiś czas będą wyższe niż są teraz. Jak zaczynałem to była norma 500 szt (dużych). Po ok roku podnieśli do 525 szt. Ludzie robią bo co mają zrobić? Nawet jak podniosą do 600 to będą rypać. itd itd. Nie wspominając, że tzw "małe" wzrosły podwójnie. W razie pytań pisz, chętnie odpowiem na Twoje pytania.
1
Piotr 2015-02-17 21:33:33
tez pracowalem w Pafalu bylo jako tako ale z tego co sie slyszy na miescie to jest kicha Pafal wyprzedaje swoje pomieszczenia jeszcze troche to produkcja zejdzie do piwnic a kadra po gimnazjum
Ala 2015-02-19 12:24:19
No i znowu zwalniają w Pafalu "stałych" pracowników, a w tym czasie zatrudniają przez agencję innych. Troche to dziwne i ciekawe czy zgodne z prawem? Możę ktoś się wypowie?
KOREK 2015-02-19 23:35:02
Tupetu to im nie brak!!! Uwaga nie podpisywać proszę podsuwanych umów o zakazie konkurencji bez kasy !! Większej bzdury nie słyszałem . Rozumie , że można wyrzucić kogoś ze statku, ale po jaką (usunięte przez administratora)wiązać mu nogi i ręce !!!
pafalowiec 2015-02-22 01:19:51
... takie "wyrzucanie ze statku" nie pomoże pafalowi bo pafal to już tylko wrak statku który tonie. Zarządzający nie splamili się kreatywnością, wiedzą ani też doświadczeniem aby podjąć jakiekolwiek kroki w celu ratowania znanej w całym świecie marki PAFAL. Bierność i strach przed utratą swojego stanowiska pracy wspaniale wykorzystał AMator poprzez zabranie nam kluczowej produkcji jaką są elektroniczne liczniki. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że styl rządzenia pafalem to czasy PRL-u a załoga w większości to jak W-aw Jarząbek z filmu Barei. Pafal nie ma żadnej strategi rozwoju, nie ma żadnych inwestycji a pieniądzy z zysku to tyle co w pysku. P{oprostu żal...
2
tomasz 2015-03-03 11:02:55
w pafalu dni sa juz policzone co do jego konca.To kwestia czasu tym bardziej ze nadchodzi era licznika inteligentnego.Pafalowskie co najwyzej zadowola trzeci swiat i to wielka niewiadoma.....
1
jerzy 2015-03-15 13:42:15
tak to wyglada zwalniaja tych na stale a przyjmuja z podfirmy aby taniej bylo to oczyms swiadczy a na 4 pietrze dalej pracuja lenie i kap.......
1
krzyś 2015-03-31 08:49:29
ty ,,kamiś,, to chyba z Torunia jesteś:) dobrą reputacje to ma moja babcia :) a grupa amator zachowuje się na rynku jak .....................( korekta administratora, bo były same brzydkie słowa)
5
roger 2015-04-03 22:57:59
... a ja powiem tyle; szkoda że CBS nie interesowało się wcześniej prywatyzacją PAFAL-u. Przecież AMAtor nie stracił ani złotówki na przejęcie naszej spółki. Pafal został przejęty przez AMator po zaniżonej wycenie za kredyt który spłacony został z wypracowanego zysku samego PAFAl-u. To jest poprostu cwaniactwo!!!. Cały majątek PAFAL-u został podzielony w dość "dziwny sposób" a osoby które są właścicielami tych spółek dosyć "ciekawie" weszli w ich posiadanie... to tyle do przemyślenia...
4
J23 do Roger 2015-04-03 23:42:35
A szefowie tych spolek i ich (usunięte przez administratora) dra pasy z pracownikow robia z nich niewolnikow placac im grosze i poniewierajac jak smieci.
4
krzyś 2015-04-06 21:09:51
Brawo Roger dobry trop. Ale to wszystko za późno. Kupowanie po AMATORSKU właśnie na tym polega. Ludzie ze Świdnicy powinni się wstydzić , że tak się pięknie dali wy....ć.Jak to możliwe , że na tyle chłopa nie znalazło się kilku co mogło próbować firmy bronić.
4
roger 2015-04-23 22:12:45
...niech się każdy zastanowi jak to możliwe że prywatyzacja PAFAL-u polegała głównie na przejęciu całego majątku przez AMatora za darmo. Umowy o przejęciu PAFAlu były tak cwanie sporządzone że nikt z o zdrowych zmysłach nigdy by nie podpisał ale znaleźli się id... i to zrobili dlaczego to widać. Może jestem kosmitą ale wydaje mi się że prywatyzacja to nie tylko zabranie całego majątku ale i jakieś inwestycje, strategia rozwoju itd. a tu.... firma z wielkimi tradycjami zajmuje się zbieraniem śmieci z zakładów energetycznych, odzyskiwaniem surowców i wsadzanie ich do licznków które i tak za chwilę będą przedmiotem reklamacji. Przypomina mi to biedaka który aby przeżyć grzebie po śmetnikach szukając puszek , tektury itd. Ostanio dosyć widoczne stała się naprawa okalającxego firmę muru , zamiast go odbudować żeby jakoś wyglądało to zastąpiono wyrwę siatką i wygląda to jak.g... w lesie, szkoda gadać. PAFAl to historia Świdnicy , budynki są pod ochroną konserwatorską i powinno się dbać o to atu.... Ciekawy co by zarząd wymyślił jakby wiatr zerwał dach... pewnie by folią zabezpieczono bo taniej.
3
xyz 2015-04-28 10:22:00
Wszyscy martwicie sie o PAFAL a tymczasem "pafalowcy zasluzeni"uciekaja z plonacego statku bo wiedza ze nic ciekawego juz ich nie czeka na nim bo co mogli to juz dawno wydarli z niego.Gdzie wymiataja ? do kolesow z podfirm.........
1
krzyś 2015-05-01 16:47:00
A konkretnie to to kto i gdzie ucieka?
Rozumie , że chodzi o ,szemraną spółkę dwóch byłych pafalowców i lekarza skowronka?
Myśliciel 2015-05-03 11:42:13
Mnie też zastanowił ten ostatni wpis , Może o jakiś konkret proszę , czyli kto dokładnie i gdzie ucieka ?No bo jeśli chodzi o tych tzw."zasłużonych", to niewielu ich już chyba zostało ?, to by już było raczej głośno o odejściu takiej osoby ?, na razie nic nie słychać , proszę więc o jakieś szczegóły , jeśli komuś coś wiadomo .
@ 2015-05-04 20:45:28
...ci wszyscy tzw "właścicele" spółek rozgrabionego PAFAL-u są świadomi tego jak weszli w ich posiadanie i to na nich spoczywa cała odpowiedzialność za zaistniałą sytucaję w firmie. Ale nic nie robią i nic już nie zrobią bo są nieudacznikami. AMAtor "wiedział" komu powierzyć zarządzanie spółek.
1
krzyś 2015-05-05 08:55:25
Ze Amator robi tak jak go ,,mama ,, urodziła to oczywiście nie jest ni ładne ni grzeczne ni z klasą. Uważam , że zasadnicze problemy są dwa.
Pierwszy : ludzie ze starego PAFAL ( Ci z klasą oczywiście, bo ci co są obecnie u władzy grucha , pajacyk, zdzisia i inni to za prawdziwego PAFALu to był ,,piąty garnitur,,) nie potrafili upomnieć się o swoje interesy i pozwolili wyjąć sobie siodło z pod tyłka. Ja się pytam gdzie duch walki o to co ojcowie i matki od wojny budowali. Wstyd na cały kraj !!!!!!!
Po drugie : rząd dał zgodę dla Amatora NA TAKIE DZIAŁANIE. Idą wybory prezydenckie i parlamentarne. NIE MOŻNA TEGO PLATFORMIE I PSL ODPUŚCIĆ !!!!!!!
1
bul 2015-05-27 16:34:43
podobno sa przyjecia do pafalu chcialbym tam popracowac co wy na to .......
1
niegdyś 2015-06-03 18:01:07
Niegdyś to był zakład, dziś Pafal daje sie ograbiać, i wszystko mu zabierają. Pracowałem tam, ale atmosfera nie najlepsza, no i bywa śmierdząco, ktoś ma problemy ze sobą !!!!
1
pracownik 2015-06-04 15:44:58
Ja powim tak w Pafalu nie jest zle produkcja jest jaka jest ale nie ma co narzekac jak cos komus nie pasi to niech idzie do kołchozu typu electrolux to dopiero będzie płakać
1
bob 2015-06-04 22:02:56
... sądząc po Twoim wpisie to z taką edukacją nadajesz się tam do pracy. Mówisz o "produkcji" to słowo to teraz nawet nie pasuje do tej firmy. Tam się skręca albo naprawia coś co ma jakoś robić "pomiar" zuzycia prądu elektr. albo rozmontowuje stare śmieci z ZE. Dobrze że Ci to pasuje, ale strasząc Elektroluxem widać że obca jest dla Ciebie dyscyplina pracy i pewnie boisz się jej. Pafal potrzebuje teraz "rąk" do pracy na miesiąc albo dwa bo nie wyrabiają ludzie którzy tam pracują. Tam niemal wszystko ręcznie się wykonuje. Jeśli ktoś myśli że zrobi tam kariere albo zdobędzie jakieś doświadczenie to się myli. Taka osoba nie nauczy się ani dobrej organizacji pracy bo jej tam poprostu nie ma a o dyscyplinie to można by długo dyskutować. Wracając do elektroluxu to osoby które chcą zdobyć doświadczenie, poznać i przestrzegać nowoczesne standardy produkcji-zdobędą takie doświadczenie że poradzą sobie w pracy w każdej nowoczesnej firmie. To tyle :)
1
@ 2015-07-14 21:50:10
... maszyn nie ma bo nie ma produkcji, wiele detali albo się kupuje gotowe albo odzyskuje ze sprowadzanych z ZE śmieci i wpycha mało świadomym klientom, a reklamacje na liczniki jak były tak są i zapewne nigdy nie znikną (Sporo ludzi potrzeba do sortowania i odzysku wszystkiego ze śmieci). Tam gdzie są nowoczesne technologie tam jest precyzja, ilość i jakość ale żeby to było to musi byś zmiana wszystkiego w tej manufakturze.
2
krzys 2015-07-15 08:43:57
Absolutne dno :( wiele sie nauczyłem , ale zycie w tej firmie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Aby awansować nie wystarczy dobrze pracować trzeba jeszcze kupli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Takich zachować spodziewają sie szefowie. Z perspektywy czasu czuje tylko jedno - obrzydzenie. Ciekawe ile czasu ten wpis bedzie dostepny i jak bardzo go zmoderują:( portal sprzedaje dostep dla kadrowych fujjjjjjjjj
1
jamesblond0071 2015-08-06 13:03:21
Witam mam pytanie jakie sa zarobki w pafalu na produkcji ew.pakowaniu??
pakowaczka 2015-08-06 23:04:31
powiem tak czy sie stoi czy sie lezy 1250 na reke sie nalezy
1
xyz 2015-09-08 17:52:26
Zatrudnic juz sie nie dasz rady poniewaz ten zaklad dlugo nie pociagnie a umowa na stale to kosmos nie do ogarniecia. Szukaj pracy w drugim koncu miasta.
krzyś 2015-09-08 20:33:27
Brawo!!! taki kierunek wyznaczył dla firmy zarząd Grupy Amator , a reszta jak te owce poszła po nóż, jak mozna bez walki oddać firmę , którą nasi ojcowie i dziadkowie budowali przez wiele lat , wstyd Panowie i Panie . Teraz płacze , a gdzie byliście jak akcja była w toku? jakie umowy o prace ? uciekajcie do Libii i Syrii tam będzie lepiej
1
Myśliciel 2015-10-11 11:47:50
A o co chodzi w tej prośbie o "dawanie wypłaty na czas" ? . Pracuję już kilka lat w Pafalu ,ale jeszcze nigdy się nie zdarzyło ,żeby wypłata była "nie na czas ".Różne rzeczy można zarzucić rządzącym tą firmą , ale wypłaty dla pracowników, składki do ZUS-to zawsze wypłacane było we właściwym terminie - tzn. "na czas ".Nie dostałeś wypłaty na czas , skąd taka uwaga ?

Myśliciel 2015-11-09 19:47:56
Ja myślę,ze większość tych komentarzy jest mocno przesadzona .Moim zdaniem piszą je ludzie ,którzy kiedys pracowali w PAFAL-u , stracili tę pracę , a tym ,którym się udało kontynuować pracę w tej firmie ,życzyli by chyba aby PAFAL "padł".To fakt,że firma przeżywa lepsze i gorsze chwile, ale mamy obecnie czasy , w których wiele firm ma kłopoty z produkcją .A już napewno w Świdnicy ciężko jest znaleźć taką cudowną firmę . Na pracę na czas nieokreslony w PAFALU nie ma co liczyc.Przyjmują tu na umowy na czas określony .Ale jeżeli jest się obowiązkowym pracownikiem ,poważnie traktującym swoją pracę , to w PAFALU nie jest źle .No owszem,płaca -to tylko najnizsza krajowa ,do tego jakieś parę groszy premii, tak gdzieś ok.1500,00 zł na rękę

krzyś 2015-11-16 13:01:40
Myśliciel ty sie wybierz do słotwiny zobaczyć dom prezesa i uwierz mi , że jesli ktoś płaci 1500 zł na rękę to nie jest to normalne. Oczywiście nie jest to normalne i z jednej i z drugiej strony. Albo ty nic nie umiesz robić albo nie umiesz się cenić a marek paskudnie z tego korzysta. Ja mam fart , że jeszcze jestem na starej pafalowskiej wypłacie. oczywiście ze tacy ,,mysliciele sa zagrożeniem wiekszym niż Syria i Libia.
Mysliciel 2015-12-11 19:43:40
Ja nie uważam ,że 1500,00 zł na rekę ,to jest "szał", że aż d..... urywa,moim zdaniem ,każdy powinien zarabiac conajmniej 3000,00 zł na rękę , ja sam nie obraziłbym się dyby mi płacili 5000,00 netto .Tylko pamiętaj ,ze to nasze chore Państwo i jeszcze bardziej chore Prawo umozliwia takie działania pracodawcom.I dlatego też stąd te umowy na zas określony ,najniższa krajowa /no bo jeżeli muszą człowiekowi zapłacić conajmniej 1720,00 brutto - to kto da więcej z własnej woli? , no moze niektórzy , ale to chyba nie w świdnickich firmach .
1
krzyś 2015-12-16 09:14:58
Trzeba wiedzieć jedno, pytanie o zarobki to jak pytanie o sex :) jak napisze, że mało to stracicie do mnie szacunek , a jak napisze , że dużo to nie dacie wiary. Tak dla uwiarygodnienia absolutne minimum to jest poziom trzy razy o czym pisze ,,merc,,. Jest jakieś minimum bytowania i ambicji. jeśli ktoś godzi się na 1300 miesięcznie to ja proponuje niech wyjedzie na wolentariat do ciepłych krajów i pracuje dla dobra innych ludzi bez wynagrodzenia. Nie zrobi oszczędności , ale przeżyje przygodę życia , która jest niemożliwa na taśmie produkcyjnej lub pakowni. Jeszcze raz namawiam na wycieczkę do Słotwiny. To nie jest tak , że wasza praca jest nic nie warta , ktoś na niej tłucze kasę !!!!!!!!
krzyś 2015-12-30 21:19:20
jak chcesz poczuć atmosferę to idź kościoła , jak sie ludzi szanuje to sie im płaci za pracę !! masz dwójkę dzieci ? posmarowałaś/eś atmosferą kromkę chleba lub zapłaciłeś za paliwo na stacji??? ty ,FAKT,, puknij sie w czoło. Prezes z grupy amator który zniszczył tą firmę dostaje 30.000 miesięcznie a ty tu pierdy wypisujesz?? a może ty piszesz z działu kadr?????????????
vip 2016-01-06 15:10:01
Jak tam vip-y sie trzymacie bez pracy.Moze macie juz inne ,stanowiska kierownicze,
1
krzys 2016-01-06 18:32:00
VIP:) można coś więcej prosić :) kogo pytasz??????
Jula 2016-01-07 14:39:42
Pracowałam kiedyś w tej filmie i uważam, że pracownicy dobrze są traktowanie. Jasne, że fajnie zarabiać więcej, ale stawka jest taka na jakim stanowisku się znajdujesz. Pracowałam tam na pakowni nie mając wykształcenia to i zarabiałam najniższą krajową. Skończyłam studia i pracę zmieniłam, żeby pracować w zawodzie i zarabiać więcej. Osobom, które wykrzykują tutaj,że Pafal zdziera i nie mają za co żyć, proponuję zdobyć wykształcenie i poszukać innej bardziej płatnej pracy. Na pewno każdy pracownik na stanowisku kierowniczym w tej firmie ma wykształcenie i zna się na swojej pracy, natomiast prezes jakoś tym prezesem został, nie przejął stanowiska po ojcu czy wujku, tylko musiał zasłużyć swoją pracą. A jeśli ktoś argumentuje swoje zdania tekstami pojedź gdzieś i zobacz dom prezesa, wydaje mi się mało wiarygodny i świadczy o tym, że już nie ma nic sensownego do powiedzenia. Poza tym ktoś mi mówił, że ma wykształconą żonę i wykształconą córkę więc założę się, że sam na ten dom nie zarobił i a z racji takiej a nie innej pracy pewnie łatwiej mu było o kredyt :) Każdy ile by nie zarabiał sądzi, że powinien więcej. Z tego co zauważyłam, Ci z najniższym wykształceniem oczekują największych kokosów. Nie powiem, sama tak myślałam, ale kończąc studia zdałam sobie w końcu sprawę, że nie ma kokosów bez ciężkiej pracy. Więc pisząc opinie o czymkolwiek, proponuję najpierw chłodny prysznic, bo to że komuś nie wyszło, nie znaczy że ma zniechęcać innych. Pozdrawiam :))
Vip 2016-01-08 21:31:41
Akurat w tej firmie na stanowisku kierowniczym nie wymagaja wyzszego wyksztalcenia wiem cos o tym,bo sam nim bylem........
krzyś 2016-01-10 12:42:56
Wiesz co znaczy droga Julio budowa autorytetu w firmie i awans ? nie wiesz, bo miast po studiach zostać w naszej firmie, awansować i ją naprawiać nawiałaś jak królik. I kim zostałaś ? handlowcem w reno clio od aspiryny ?? no prosze Cię ....
Uciekłaś bo w firmie jest źle. Było źle i jest źle i będzie źle. Marek tylko to wykorzystuje i tyle
mysliciel 2016-01-29 19:34:17
Ale się uśmiałem ,"nie ma kokosów bez ciężkiej pracy".I co droga Julio?, skończyłas studia i do czego Ci się to przydało? . Jedna najprawdziwsza PRAWDA to to,ze " NIE MA KOKOSÓW bez Z N A J O M O Ś C I " A jak masz znajomości to Ci załatwią super robotę,tzn,że się nie narobisz a zarobisz i wcale ale to wcale nie musisz mieć wyzszego wykształcenia , ba , czasem wystarczy nawet zawodowe,potem tylko, w przyspieszonym tempie jakis roczny ogólniak wieczorowy i wystarczy.
nie ma
mysliciel 2016-01-29 19:47:48
Ale jesteś naiwny Michu, o jakich awansach Ty piszesz.jak nie masz znajomości ,to możesz się starać nie wiem jak ,to i tak zawsze musisz się starać jeszcze bardziej,a to ,że się starasz,to w końcu łaski żadnej nie robisz ,bo to jest Twój zasrany obowiązek,starać się ,żebyś mógł przepracować chociaż dwie umowy czasowe,no może trzy , jak pierwsza będzie na okres próbny.AWANSE,to jakiś żart.Wszystkie lepsze miejsca już zajęte.Wiem cos o tym,pracowałem tam.
krzyś 2016-01-30 17:30:21
Brawo !!! mysliciel tak ta firma wyglądała i wygląda . kiedyś kwitła i to łatwo nie było. a teraz ,,zgwałcona,, przez grupę amator wygląda strasznie . Fuj Aron w grobie się przewraca - nowe liczniki indukcyjne ze starych części .Oj Marek Marek , a kiedyś tak dobrze mierniki sprawdzałeś. I komu to przeszkadzało. Opowiedz co robiłeś dla awansu :((((((( to dopiero jest obrzydliwe !!!!
krzys 2016-02-06 21:12:53
ty nikon klepnij sie w czoło .. awans w apatorze ??znam jeden przypadek , że równy chłop poszedł do góry Sławek K. a reszta to donosiciele!!
myśliciel 2016-02-08 17:47:59
Jaki awans,pytam jeszcze raz, awans na co, na kogo?Wszystkieco lepsze stołki już zajete,no chyba ,że się wysadzi z siodła koleżankę lub kolegę????
ak 2016-06-15 23:21:12
Praca w hurtowni nie jest najłatwiejsza @czek, ale przynajmniej zarobki są dobre.
Kate 2016-11-19 22:37:08
A jakie zarobki czy ktoś napiszr
Zostaw swoją opinię o PAFAL S.A. Grupa APATOR - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAFAL S.A. Grupa APATOR