brak logo

A.Blikle Spz o. o.

Warszawa

Opinie o A.Blikle Spz o. o.

Kroś. 2016-10-13 19:04
Widzę, że ma Pan spore problemy z rozróżnianiem pojęć i chyba nie do końca zrozumiał Pan to, co pisałem. I owszem - tak się niestety składa, że to co firma udostępnia pracownikom cukierni nieco różni się od tego, co dostępne jest w internecie :) Nie bez powodu klienci mogą jedynie obejrzeć paszporty ciastek przy pracowniku.
Bajki? O proszę, musiałbym mieć naprawdę wybujałą wyobraźnię, żeby wymyślać takie rzeczy i w czasie wolnym je tu wypisywać. Domyślam się, że to Pana praca i dostaje Pan pieniądze za tą śmieszną linię obrony. Ale przykro mi niezmiernie - siedząc w gabinecie w stolicy nie ma Pan bladego pojęcia o tym, co dzieje się w cukierniach. Nie ma Pan pojęcia o tym, co mówią klienci o firmie i o tym, czemu niektórzy są stałymi klientami. Zapewne historię o kliencie, który przyszedł do naszego punktu domagając się zwrotu pieniędzy za ciasto "zmysłowa czekolada" również sobie wymyśliłem. Ciastka próbowałem - na moje nieszczęście, jakość czekolady porównywalna do mikołajów sprzedawanych w sieciówkach za 0,60zł za sztukę. Tak samo, jak reklamację ciastka "serowe z owocami", w którym klientka natknęła się na wielkie kawały masła.
Dobre ciasto drożdżowe, bez polepszaczy i całego chemicznego syfu jest suche jak wiór i można nim gwoździe wbijać pięć - sześć godzin po wyjęciu z zamrażarki? No nie wydaje mi się drogi specjalisto.
7
tez ktos 2016-10-13 20:04
Haha widze chlopie ze nie masz pojecia o czym piszesz.
Zobacz sobie co to jest skrobia modyfikowana.To samo syrop glukozowy,nie myl z glukozowo -fruktozowym

Te rzeczy ktore napisales wchodza w sklad ZELU DEKORACYJNEGO a nie ciasta.Jest to substacja ozdobna ktora uzywa sie w jakism mikroskopijnych ilosciach.
Slad ciasta i kremu ptysia:
truskawki (50%), ciasto parzone (jaja, woda, mąka pszenna, masło, sól), krem śmietankowy z mascarpone [śmietana, stabilizator do śmietany (glukoza, żelatyna wieprzowa), ser mascarpone (mleko pełne w proszku, dekstroza, odtłuczone mleko w proszku, żółtko jaj w proszku, aromaty)], borówki (3%), maliny (3%)

Skladow na stornei blikle jest bardzo duzo.Jak doszkolisz sie z tego jaki produkt jest szkodliwy to daj znac.
Dla ciebie:
http://fitnessowy.net/syrop-glukozowy-vs-syrop-glukozowo-fruktozowy/

-Wśród dodatków do żywności zajmują symbole od E1400 do E1500, można je spotkać w puddingach daniach typu fix, jogurtach, ketchupie. Przede wszystkim należy obalić mit pokutujący w społeczeństwie – skrobia modyfikowana nie powstaje na drodze modyfikacji genetycznych. Skrobia modyfikowana jest produktem pochodzenia roślinnego, może być produkowana z upraw genetycznie modyfikowanych, jednak sama skrobia pochodząca z upraw niemodyfikowanych genetycznie nie podlega późniejszym modyfikacjom genetycznym. Może być ona spożywana przez wegetarian i wegan.

W produkcji spożywczej wykorzystuje się cztery źródła skrobi (w kolejności od najczęściej wykorzystywanych do modyfikacji chemicznej)

kukurydza
ziemniaki
tapioka
pszenica

P.S Nie wiem czemu uslinie twierdzisz ze pracuje w Blikle,gwarantuje ci ,ze nie.Nie lubie tylko jak ktos mocno koloruje rzeczywistosc.

Powiedz jak to jest z toba,pracujesz tam jeszcze czy juz nie???
Twierdzisz ze dla ludzi sa inne receptury niz dla pracownikow,a zaraz triumfalnie znajdujesz cos w necie ,ale nie do konca wiesz co.
1
Ktoś. 2016-10-13 20:23
Ty chyba nie rozumiesz tego, o czym ja mówię. Pozwolę sobie ba "Ty", nie będę się silił na uprzejmości.
O tym, czy tam pracuję, czy już nie napisałem jeszcze w pierwszej opinii, polecam czytanie ze zrozumieniem.
Żel dekoracyjny na babeczce śmietankowej? O Jezu, jak ja mogłem przez pół roku nie zauważyć takiej rzeczy na ciastku... :)
Czemu tak twierdzę? Bo znam politykę firmy, wiem co mówią ludzie "z góry" - i brzmisz zupełnie tak, jak oni.
A i owszem, znalezienie składu tych dwóch ciastek to triumf - innych niestety nie ma. Bo "prawdziwe ciasto drożdżowe" jako składnik bułki malinowej... śmiech na sali.
3
Je 2016-10-13 21:54
Na stronie jest składów z 10 albo 15. a nie 2.
Proszę skład paczka ze strony ,masz tam skład swojego CHEMICZNEGO ciasta drożdżowego:
ciasto drożdżowe (mąka pszenna, woda, jaja, masło, cukier, drożdże, mleko pełne w proszku, sól, barwnik: ryboflawina), marmolada różana (przeciery owocowe mieszane, cukier, przecier z płatków róży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), tłuszcz wieprzowy.

Je 2016-10-13 22:06
Zaraz napewno napiszesz ze to ciasto drożdżowe z paczka.
W drożdżowe jest dokładnie taki sam skład.Powinnienes pamietać skoro pracujesz/pracowałeś.
Ktoś. 2016-10-13 22:23
Boże, ludzie. Naprawdę - do zrozumienia tego, co ktoś pisze powinna wystarczyć zdana matura. Tam jest czytanie ze zrozumieniem, ale jak widać... niektórzy mają z tym problem.
Takie wytyczne z firmy? Na wszystkie zarzuty co do jakości produktów odpowiadać "masz składniki ciasta drożdżowego na pączki, prosto ze strony internetowej, więc na pewno zgodny z prawdą".
Już raz ten skład był tu przekopiowany, raz wystarczy.
1
Je 2016-10-13 22:38
Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem.Na stronie jest dostępnych o wiele więcej pełnych receptur.
Podałem skład ciast drożdżowego bo wg ciebie jest chemiczne w Blikle.
Tak samo jak twierdziłeś o cieście francuskim.Ktorego skład rozwniez jest dostępny i który ci skopiowałem.

Nie masz pojęcia o składnikach.
Jako substancje niezdrowe wymieniasz ryboflawine,która jest Witamina!!!!
Albo sól jodowana.Nie masz poprostu pojęcia o czym piszesz.

I rzeczywiście nie rozumiem o czym mówisz,bo ciezko zrozumieć cos zupełnie pozbawione sensu,nawet jak ma sie maturę i nawet skończone studia.


Robotaaa 2016-10-15 22:55
A no tak niestety u mnie sprawa wygląda odchodzą zostawiając kierowniczke sama ta z kolei musi coś zrobić i tak o to siedzisz po 12 godzin w Wielkiej galerii no sory coś nie tak :) co do wyrobów mi po prostu nie smakują jestem za słodkim ale po prostu to mi nie smakuje nawet ten paczek w życiu bym nie dała za niego 3,50 ok gdyby był prosto z pieca to chętnie ale taki z lodowy sory ale nie , to prawda kawy są genialne ale uważam że gdybym była jednak zwykła osoba poszła bym do innego sklepu np sowy czy Costa bo po prostu o a bikle nigdy nie słyszałam czegoś lał;)
1
xxx 2016-10-16 14:03
i ważne że wypłaty są na zawsze w nieprzewidywalny terminie !
8
jakościowiec 2016-10-21 04:23
Receptury, skłądy...temat rzeka.
marmolada różana (przeciery owocowe mieszane, cukier, przecier z płatków róży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),- brzmi świetnie, niestety niewiele ma wspólnego z rzeczywistością
ciasto drożdżowe (mąka pszenna, woda, jaja, masło, cukier, drożdże, mleko pełne w proszku, sól, barwnik: ryboflawina), jak dla mnie chociażby masa jajowa to nie jest to samo co jaja.
7
Pracownik 2016-11-19 21:33
Napiszę krótko.... NIE POLECAM PRACY W TYM MIEJSCU W MIESCIE ŁODZI decyzja należy do Was/Ciebie
1
Ania 2016-11-21 10:47
Czy ktoś wie ile zarabia menadżer takiej cukierni/kawiarni u nich?
pracownik 2016-11-21 11:15
Mało :(jak na tą pracę . nie mogę tu napisać kwoty.
Tri 2016-11-23 08:39
Tragicznej jakości?Same naturalne składniki.W każdym momecie można sprawdzić skład.
To jest forum o pracy ,wiec niech ci wywaleni desperaci juz dadzą sobie spokój i przestaną oczerniać produkty,niech zostaną przy płaczu jak to im sie zle pracowało.
Piotr 2016-12-02 09:17
To jest forum o inwestorze który rozwala Polskie firmy !!!
4
pracownik 2016-12-06 14:53
taaa naturalne składniki.... a ważność ciasta z nowej oferty 21 dni :) sama natura :)
Składniki składnikom ale profesjonalizm osób z biura.... ( wszyscy się tytułują DYREKTORAMI w tej firmie same dyrektory :) a poprosić ich o pomoc i uzyskać ją graniczy z cudem
8
Pracownik 2016-12-24 02:32
Wszyscy tylko piszą że sama chemia i tak dalej w takim razie poproszę o podanie chociaż jednego ciasta w 100% z naturalnych składników i nazwy cukierni w której jest robione.
1
pracownik 2016-12-24 21:59
Widze ze wywaleni dalej nie daja za wygrana.
Kazdy sklad jest ogolnodostepny.Jezeli ktos uwaza ze firma dodaje sztucznych barwnikow itp ,bo jest on uzyty do jakiejs posypki czy czegos podobnego to gratuluje.Proponuje zapoznac sie ze skaldem ciast,drozdzowek,paczkow itp a potem zabierac glos.Blikle w porownaniu do innych duzych cukierni jest super pod wzgledem tego co uzywaja.
Proponuje zatrunic sie u konkurencji gdzie torty maja 5 dniowe terminy a nie 2.
I jeszcze jedno,moze podzielisz sie znami gdzie sprzedaja ciasta z polowy grudnia?Przeciez to jakas sciema.Pytam jak to molziwe.
Pracownik 2016-12-24 22:30
To co wczoraj napisałem nie było skierowane do klientów tylko do pracowników firmy. I zgadzam się z wpisami klientów którzy są w jakiś sposób niezadowoleni z naszych produktów mają prawo o tym napisać. Nie mogę tylko zrozumieć po co pracownicy piszą takie rzeczy szkodzą tym firmie. Naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma cukierni która robi w 100 % naturalne produkty. A wpis o tym że firma kłamie klientą jest trochę śmieszny bo nie wieżę w to że na produkcji pracuję ktoś komu aż tak zależy na dobru klientów.
Pozdrawiam pracownik produkcji w Bielawie.
Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku.
Pracownik 2016-12-25 00:24
Masz rację, tylko powiedz w czym to pomoże że wypisujesz to na forum?
Jeśli tak bardzo Ci to przeszkadza to się zwolnij i przestań działać na szkodę firmy, twoje wypowiedzi w niczym nie pomogą a wręcz przeciwnie szkodzą i to przez takie wpisy jest coraz mniej klientów. A po sposobie wypowiedzi wydaje Mi się że nie jesteś z produkcji. Jesteś niedocenionym i rozżalonym pracownikiem sklepu który wyładowywóje swoją złość na tym forum, oczywiście mogę się mylić. Wiem internet daje nam poczucie bezpieczeństwa wypowiedzi i w pewnym stopniu anonimowości. Tylko pytanie jest takie POCO? Niema klientów niema pieniędzy tym samym niema podwyżek, premi, bonów...
Pozdrawiam serdecznie.
1
pracownik 2016-12-25 01:06
Jak juz ujawniasz sklady to moze ujawnij paczki,ciasta drozdzowe,ptysie itp.
Tam gdzie nie stosuje sie polprodukotow tak jak w tortach.Podales sklady tortow ,te skady zawieraja tez sklady polproduktow wykorzystach do produkcji (np. skorka kandyzowan,ozdoba siwateczna,dzem),oczywisite jest ze w takich rzeczach mozna zanalesc rozne rzeczy.
Tu chodzi o skladniki uzywane do produkcji ciast ,kremow,robione przez cukiernikow.
pracownik cukierni 2016-12-25 04:55
Dostawa na swieta w polowie grudnia ,dobre:) My mielismy 23 i 24 dostawe na swieta.
Również pracownik 2016-12-25 14:20
W czym to pomoże? W niczym, dyrektorzy do różnych spraw nie słuchają pracowników bezpośrednio, więc anonimowych wypowiedzi na forum tym bardziej pod uwagę nie wezmę. Ale to forum jest nie od pomagania firmie i budowaniu wizerunku, a od mówienia o tym, jak jest.
I masz rację! Jestem niedocenionym i rozżalonym pracownikiem, który wyładowuje swoją frustrację na forum. Ponieważ w firmie nikt nie słucha takich opinii, jak moja. Opinii, których są setki.
Gdyby firma traktowała pracowników przynajmniej przyzwoicie, to takie opinie, jak moja zapewne nie szkodziłyby wizerunkowi firmy, bo nigdy by nie powstały. A obecnemu wizerunkowi zaszkodzić już bardziej nie można, zgodzi się ze mną każdy, kto pracuje bezpośrednio z klientami.
Co do składów ciast - najpierw zostaje mi powiedziane, abym zapoznał się ze składem ciast - ja je znam od dawna, ale uznałem że inni również mają prawo je znać, bo bez tego ta dyskusja nie miałaby sensu. W składach ciast wyszczególnione są składy samego ciasta biszkoptowego chociażby, wydaje mi się, że dalsza dyskusja na temat składu ciast nie ma sensu - każdy teraz ma możliwość ocenienia samemu, co w produktach się znajduje.
Co do dostaw ciast - oczywiście, takie jak sernik domowy, jabłecznik, strucla Antoniego - były z aktualnych dostaw. Ale proszę nie wmawiać mi, że nie wiem kiedy foliowałem ciasta typu piernik królewski, placek makowy, czy karmelowe z orzechami i odkładałem je do zamówień. Co więcej - wszystkie punkty dostały instrukcję mówiącą o tym, aby ciasta z długim terminem zamawiać jak najwcześniej, aby je odpowiednio wyeksponować i spakować. To w tej firmie ma największe znaczenie - to, jaka kokardka na cieście jest zawiązana i czy cenówka stoi prosto.
3
Pracownik 2016-12-25 15:01
Niestety nie zawsze wszystko idzie po naszej myśli i zawsze znajdzie się coś co nas denerwuje i złości albo trzeba się z tym pogodzić albo zmienić pracę.
Ale zapewniam Cię, wszędzie jest tak że firma jest nastawiona na zysk i dobro klientów i pracowników jest na dalszym planie zwłaszcza pracowników.
Rónież pracownik. 2016-12-25 15:30
Nie, wcale nie trzeba się na to godzić. Bardzo lubię moją pracę, punkt w którym pracuję i ludzi tam, bardzo lubię większość naszych klientów. Jeśli wszyscy, którym się coś nie podoba będą siedzieć i milczeć, to w firmie nigdy się nic nie zmieni. I jasne, można się zwolnić i znaleźć inną pracę - ale jak mówisz, w każdej (według mnie w większości) firmie jest podobnie. A zmieniać pracy co dwa miesiące, w nadziei na to, że gdzieś indziej jest lepiej, nie mam zamiaru. W końcu, kiedyś, gdzieś na jakimś znaczącym stanowisku pojawi się osoba, która posłucha pracowników, namówi prezesa do zainwestowania chociaż odrobiny pieniędzy w mniejsze punkty i wrócenia do jakości, jaką Blikle miał chociażby jeszcze kilka lat temu. Ktoś w końcu zrozumie, że aby firma zaczęła przynosić zyski trzeba w nią zainwestować, trzeba traktować pracowników godnie. Bo jeśli traktuje się ich jak pomiotło i konieczność, to sprzedaż nigdy nie wzrośnie - bo i z jakiego powodu pracownikowi ma zależeć na dobrym imieniu firmy? Jeśli nieważne jak pracuje, czy się stara, czy obija, czy sumiennie wykonuje swoją pracę, czy wszystko olewa - zawsze traktowany jest tak samo.
I przepraszam, ale ta firma nie jest nastawiona na dobro klienta. Zdecydowaną większość naszych klientów irytuje i drażni nasz sposób obsługi, to że gdy tylko ktoś się spojrzy w stronę cukierni, już dopada do niego sprzedawca, rzucając idiotycznymi zagadnieniami typu "Widzę, że przygląda się Pani naszym ciastkom". Wypadałoby odpowiedzieć "Brawo Sherlocku!". Tak agresywny sposób obsługi często klienta odstrasza, a nie przyciąga. Gdy przychodzi klient po jednego pączka, a my mu do tego proponujemy trzy inne produkty, to klient zamiast w tym czasie zjeść naszego pączka - dopiero wyjmuje pieniądze z portfela. Zaproponowanie kawy do pączka - to jak najbardziej, tego wymaga nawet zwyczajna uprzejmość. Ale tort, praliny, lody i kawa? Klient głupieje pod wpływem takiej ilości informacji. I tak, piszę to wszystko bo wiem, że przeczyta to ktoś, kto ma mniejszy, lub większy wpływ na standardy sprzedażowe i może pomyśli dwa razy, zanim znów każe nam witać klientów hasłem "Polecam nasze przepyszne tartaletki z delikatnym kremem i świezymi owocami, są naprawdę pyszne". Ludzie to nie idioci, każdy podświadomie wyczuwa fałsz i obłudę, gdy w opisie pojawia się tyle przymiotników. Poza tym, już chyba każdy wie, że pracownik w KAŻDYM sklepie powie, że produkty, które sprzedaje są najlepsze. To puste słowa, które nic nie znaczą.
Jeśli firma chce być nastawiona na klientów, niech wróci do dawnej jakości produktów i zadba o codzienne dostawy nie tylko w Warszawie, mówienie klientom, że ciastka są z dzisiejszej dostawy, gdy wie się, że dostawa była poprzedniego dnia, dla nikogo nie jest komfortowa.
3
Pracownik. 2017-01-03 20:52
Pani kierownik sprzedaży najbardziej zacznie pomagać, jak przestanie się do wszystkiego wtrącać. i pozwoli wszystkim normalnie pracować.
4
pracownik 2017-01-03 21:12
Pracownik. 2017-01-03 20:52:37
chyba tylko w stolicy tak "pomaga":) bo po za jej bardzo mało ,bardziej przeszkadza druga Pani dyrektor/kierownik :)
Pracownik. 2017-01-03 21:47
Pozostaje nam się cieszyć z tego, że żadna z tych jakże kompetentnych dyrektorek nie wpada na coraz to nowe (wcale nie durne) pomysły, które służą jedynie utrudnieniu pracy wszystkim.
5
pracownik były 2017-01-03 23:12
Jednej strony szkoda mi Pani dyrektor M bo nie uważam jej za głupia osobę widocznie dobrze zarabia że siedzi w tonacym statku lecz i szkoda tradycji jakim jest cukiernia pod nazwiskiem Blikle :(
1
Nick 2017-01-28 08:55
Wiecie ze w stanach udowodniono ze anonimowo hejtuja przede wszystkim ludzie nieszczęśliwi, z ilorazem inteligencji ponizej średniej krajowej i emocjonalnie mniej dojrzali ...?
1
ktoś 2017-01-31 18:26
W Stanach prezydentem został Donald Trump, po tym wydarzeniu kraj ten nieco stracił w moich oczach :) A forum poświęcone opiniom o pracodawcy jest po to, aby wyrażać na nim swoją opinię, a nie lizać tyłek prezesom i dyrektorom. Pozdrawiam serdecznie - były pracownik Bliklego.
2
Obecny pracownik 2017-01-31 19:21
Moim zdaniem zeby wyrazić swoją opinie trzeba iść do prezesa czy tam dyrektora i otwarcie pogadac bo wtedy jest szansa aby cos zalatwic a tymi anonimowymi wypocinami przeciez nikt sie nie przejmie tym bardziej ze większość z tego to nieprawda... wole trumpa niż naszego
były pracownik. 2017-01-31 21:25
Iść do prezesa? Dyrektora? Czy to kpina? W tej firmie nawet dodzwonić do dyrektor ds. sprzedaży się nie można, a co dopiero do prezesa! A jak już łaskawie ktoś zawita do cukierni... to czy po to, aby czegoś wysłuchać? Nie, żadna z szanownych Pań dyrektor nie posiadała niestety tej cudownej umiejętności słuchania, potrafią jedynie wygłaszać monologi.
Większość to nieprawda? Jejku, teraz to mnie przekonałeś/aś, merytoryczny argument.
2
Kapusta 2017-02-01 20:48
A kapusta rzecze smutnie:
"Moi drodzy, po co kłótnie,

Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!"

Świat jest tak zbudowany że aby przeżyć trzeba pracować.
Człowiek jest tak zbudowany że marudzić będzie w większości przypadków.
Człowiek jest też tak zbudowany że nie odpuści pseudoataku skierowanego w swoją stronę.

Zauważcie że większość opinii na tego typu portalach to raczej opinie negatywne. Rzadko kiedy zadowolony pracownik po pracy wchodzi w internet po to by napisać coś pozytywnego o szefie. Wiadomo. Tyłek lepiej lizać realnie niźli wirtualnie.
Nie mówię że marudzący nie mają racji. Mają. Opisują swoje przeżycia z firmą. Obrońcy powinni cieszyć się że posiadają inne. Nie ma sensu przekonywać innych ludzi do zmiany swojego zdania. Proszę was. Ani jedna ani druga strona nic nie zdziała, poza wyzbyciem się emocji, frustracji. A to lepiej chyba zrobić na spokojnie przy piwerku, żaląc się dobremu znajomemu.
Jeśli komuś praca nie odpowiada to należy ją zmienić. Tak było w moim wypadku z Bliklem. Nie zawsze było kolorowo, ale nie mogę powiedzieć że każdy dzień był tym "najgorszym"
Cóż. Życzę powodzenia wszystkim. Zluzujcie bo trochu smutno patrzeć na to co się tu wyrabia.
3
obiektywnie 2017-02-04 17:25
555 czytając Twoją opinię obiektywnie można zauważyć:
nawiązując do karierowicze i półgłówki- brak dobrej woli aby zauważyć,że tym osobom zależało jednak na dobru firmy , chociaż być może nie robili tego idealnie
nawiązując do "Praca w utrzymania ruchu było spoko. Jak się smażalnik z rana nie zepsuł, to do 8:00 szło pospać w warsztacie."
Nie widzisz nic złego w okradaniu swojego pracodawcy ( spanie zamiast naprawy ) =czas , w którym należało podjąć naprawę , aby inni mogli pracować na tym urządzeniu i uczciwie zarabiać na swoje wynagrodzenie.
Między innymi przez takie osoby ta firma upada.
Mam nadzieję jako potencjalny pracodawca nie trafić na takiego "superfachowca "od smażalnika.
Staropolski 2017-02-06 15:40
Sebastian proszę! xD
2
Igor 2017-02-10 18:25
A co profesor Blikle na ten temat mowi ?
chub 2017-02-14 14:37
admin blokuje posty, wycina ile chce
1
Wp 2017-02-14 17:44
Moze dlatego ze 90 % tego bełkotu to stek bzdur.
Marek 2017-02-14 20:52
A moze dlatego ze bierze kasy aby ukryc dzialania inwestora pod dywan ?
3
Pączuś 2017-02-14 22:25
Juz nie pierwszy raz Admin kasuje "niewygodne" posty, a wiadomo ze inwestor ma swoje możliwości.
2
jge 2017-02-14 23:41
A od kiedy admin decyduje o tym, co o firmie jest prawdą, a co nie?
3
Prosta baba 2017-02-15 09:57
Pewnie ktos zareklamował posty i udowodnił goworkowi ze to tylko hejt, sianie zamętu i celowe działanie aby psuć wizerunek.. w takich przypadkach ujawniają tez często adresy IP tych co to wpisuja...
jge 2017-02-15 13:37
W takim razie, chyba teraz wszyscy piszący PRAWDĘ powinni się przestraszyć i przestać mówić o tym, jak jest. I z całym szacunkiem dla wszystkich "Prostych bab", Pani chyba naprawdę myśli, że na forum wypowiadają się idioci i myśli Pani, że tych idiotów nastraszy takim komentarzem. Serwis nie ma prawa udostępnić firmie inna, niż to określone w regulaminie czyjegokolwiek adresu IP.
A wycinanie komentarzy, które może nieco odbiegają od meritum, bo wchodzą swoją treścią na temat jakości, składów, czy konkretnych osób pracujących w firmie jedynie psuje wizerunek portalu, który ponoć jest bezstronny.
2
Wp 2017-02-15 17:13
Oczywiście ,ze ma.Proponuje przeczytać regulamin.
jge 2017-02-15 18:25
Zgodnie z polityką serwisu ten wątek w dyskusji za chwilę powinien zostać usunięty - przecież nie ma związku z firmą A.Blikle.
Ale mimo to spytam... który punkt regulaminu o tym mówi...? Bo może mamy dostępne inne wersje, ale ja jednak widzę jedynie zapisy dotyczące ochrony moich danych przez serwis :)
Troszkę to wygląda tak, jakby Panie zajmujące się PRem nie miały już pomysłów na obronę firmy, w końcu ile można pisać o tych "cudownych, przepysznych, tradycyjnych i naturalnych ciastkach".
Wp 2017-02-15 18:46
Administrator Danych Osobowych uprawniony jest do udostępniania Danych Osobowych wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.

Użytkownik ma prawo wynikające z wyżej wymienionej ustawy wglądu do przetwarzanych Danych Osobowych w każdym czasie, jak również prawo do ich poprawiania oraz żądania ich usunięcia z bazy kont.
1
jge 2017-02-15 19:38
A idąc za tym, spójrzmy czym w regulaminie są dane osobowe.
Dane Osobowe - zgromadzone w trakcie rejestracji w Serwisie informacje umożliwiające zidentyfikowanie danej osoby fizycznej, przetwarzane przez Serwis w zakresie niezbędnym do nawiązania, ukształtowania treści umowy, zmiany, rozwiązania oraz prawidłowej realizacji usług, a także w innych celach pod warunkiem uzyskania odpowiednich zgód.
Ups, chyba nie ma tu ani słowa o adresie IP. Co więcej, wyraźnie jest powiedziane, że są to dane zgromadzone w trakcie rejestracji... a rejestracja obowiązkowa nie jest, także opinie można dodawać bez podawania jakichkolwiek danych :)
Pozdrawiam.
1
Jozek 2017-02-16 15:06
No niestety w poprzedniej robocie ujawnili moj adres IP i przegrałem sprawę za zniesławienie czy cos takiego ale wpłaciłem kasę na harttatywna organizacje i tyle..
jge 2017-02-18 23:34
O zniesławienie, czy coś takiego? Nie no, błagam ludzie.
Czy naprawdę ktoś ma uwierzyć w to, że pan Józek nawet nie wie, co to była za sprawa sądowa, którą przegrał?
Zostaw swoją opinię o A.Blikle Spz o. o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.Blikle Spz o. o.