logo Rockwell Automation

Rockwell Automation

Katowice

Opinie o Rockwell Automation

jaTOja 2015-06-01 22:00
no nie wierzę... Zdanie wielokrotnie złożone u kogoś z linii Kinetix?

Żart oczywiście:)
1
blkaelb 2015-06-02 14:05
" Jestem zdziwiona jednak sytuacją na drugiej zmianie, gdzie koordynatorem jest mama a pracownikiem syn. Firma zawsze dba o zasady BHP, oraz etykę. I na etyce nie tak dawno było wspominane że taka sytuacja nie może mieć miejsca..."

Niestety to prawda, gdzie ta głośno propagowana etyka?
Anna 2015-06-17 12:00
Mało poważne podejście ze strony firmy do potencjalnego pracownika. Zadzwoniła do mnie Pani, że chce umówić się ze mną na rozmowę telefoniczną w sprawie przesłanej aplikacji. Ustaliłyśmy dzień i godzinę. Jako, że jestem osobą aktywną zawodowo, ułożyłam sobie grafik pracy tak aby móc swobodnie odebrać telefon. Oczywiście Pani już więcej nie zadzwoniła. Proponuję trochę poszanowania dla ludzi i ich czasu. Wystarczyło wysłać maila, że nie jesteście już Państwo zainteresowani kontaktem.
3
kisel 2015-07-08 18:57
Pracowalem w dziale zakupow bezposrednio produkcyjnych i powiem ze spory tam przemiał ludzi. Zawsze jakies otwarte stanowisko ale mało kto zstaje dluzej niz okres prbny czy rok (najczesciej zwolniaja sie sami pracownicy. Zarobki sa dobre a nawet leprze niz dobre ale mimo to ludzie ochodza. Mysle ze do poki "głowa" sie w tej firie niezmieni tzn w dziale zakupow to bedzie tak jak jest czyli kulawo
5
loolek 2015-09-25 15:35
Słaba zima, słaba firma...agencja do zwolnienia.
Porażka
2
dojuśka89 2015-10-06 16:14
Heja, nie wiesz czy w Katowice przypadkiem to nie poszukują junior accountant ale z językiem francuskim bo tak jakoś obiło mi się o uszy. Chętnie bym się zatrudniła w Rockwell ale nie bardzo mi się widzi kurs hiszpańskiego a znam w stopniu zaawansowanym francuski. (usunięte przez administratora)
Kasia 2015-10-12 22:44
Nie poleciła bym dzialu MOD, mozna byc Teal Liderem i byc czlowiekiem nie szmata i mowic prawde nie klamac. Uwazajcie na marte MOD skrzywdzila wielu ludzi, klamie, obgaduje wszystkich, wszystko psuje. Wspolpraca z nią jest niemozliwa, ten typ juz taki jest. UWAGA NA MOD !!!
4
aga 2015-10-14 15:58
Co masz do mod? Ekipa zgrana a Marta nie odpowiada osobom ktore sie opierdalaja i tyle...troche kultury i szacunku do innych...
2
Mati 2015-10-14 17:49
Ekipa na mod była kiedyś swietna za czasów Janusza, teraz .....
1
aga 2015-10-14 19:02
Ale swietna do imprez czy do pracy zespolowej?Jesli chodzi o prace to mod pokazaly na co je stac i sobie swietnie radza w takim teame.Z liderami na czele.A jak sie komus nie podoba to coz....sa inne zaklady...
1
ola 2015-10-19 17:18
W tej firmie było dobrze na początku gdy dowodził Sławek potem jak przejął władzę młody który niema szacunku do pracowników i potrafi tylko mydlić oczy a za ich plecami twierdzi że produkcji to się nic nie należy. Czyli uważa ludzi za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i pokazuje gdzie ma pracowników z rodzinami wprowadzać czas pracy równoważny czyli po 12 h karać za L4. Przykro mi panie dyrektorze że niektórzy posiadają dzieci i gdy one chorują to zostają w domu z rodzicami a nie idą do szkoły. Może należy zatrudniać tylko samotne osoby bez rodzin takie są bardziej pewne że nie będą brać L4
7
ja 2015-10-22 18:33
a ile zarabia inżynier elektronik
Calypso 2015-10-26 17:55
rownowazny czas pracy ma zapobiegac wysylaniu ludzi na urlopy bezplatne w czasie gdy nie ma zamowien. Pytanie zatem co lepsze? 12h czy siedziec w domu bez kasy.
ryr 2015-11-16 19:37
na kazdym dziale jest 4-brygadowka?
kihe 2015-12-19 21:41
Coś tego elektronika nie potrafią zatrzymać. Szkoda czasu na rozmowę, ich test olałem po wypełnieniu 1/3 - marna oferta, zmarnowana godzina życia
ja 2016-01-18 16:47
A ja mam bardzo dobrą opinię. Mówię oczywiście o pracy biurowej- nie mam pojęcia, jak jest na produkcji. W biurze super warunki, mnóstwo benefitów-opieka medyczna, multisport, system kafeteryjny, dodatek do obiadów, ubezpieczenia, darmowe kursy językowe itd. Fajna atmosfera, fajni ludzi, z każdym idzie się dogadać. Wszyscy zawsze narzekają na pracę w korporacji, dlatego też miałam obawy kiedy zaczynałam, jak się potem okazało zupełnie nie potrzebnie.
1
robtus 2016-03-08 15:10
I bardzo dobrze zrobiłeś - jeszcze przez przypadek przyjęli by ciebie...
sasiad 2016-04-30 22:57
podobno jeden z Tl to nizly swir zneca sie nad zona , slychac u mnie na pietrze
8
ciekawy 2016-05-09 21:04
Ile można zarobić w RA w finansach/ płacach/ HR?
9
O 2016-06-26 16:37
nie pracowałam, ale pracowałam w renomowanych Kancelariach Adwokackich mariusz fras katowice i bartłomiej piotrowski katowice oddaje sie własną forse za nic i nie warto kompletna strata czasu lepiej odkładać na lokatę z procentem i generalnie jak już płacic to tak żeby patrzeć na estetyczne i zdrowe widoki ,jak ktoś ma krzywe usta czy inne defekty to po co w to inwestować własną forsę?????albo krzywo rozstawione zęby
Pracownik 2016-06-29 00:22
Widocznie tak wygladasz wiec lepiej zainwesuj troche w swoje poprawki nikt sie wtedy ciebie nie bedzie brzydzil .
Troskliwy 2016-06-29 00:28
Baton zapimnij o 3000 tysiacach chyba ze brutto i to nie cale 3 jak bedziesz z ransztadu to na przywitanie dostaniesz 1,8 netto pozdro
Troskliwy 2016-06-29 00:32
Ciekawy nie badz taki ciekawy itak tam sie nie dostaniesz bo stolki sa juz zagrzane .
Pracocholik 2016-06-29 00:36
Sasiad oczywiscie ze sie zneca nad pracownikami tez to kierownik magazynu .
Niezadowolony 2016-06-29 00:49
Panie ja jak siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za biurkiem zgarniasz dobra kase to nic tylko sie cieszyc idz wiec w wolnej chwili na hale a masz jej mnustwo i zibacz jak ludzie zapierdalaja i licza im czasy ile zrobia w godzine pozdrowienia dla pana H . ktory to wprowadzil i dorobil sie stolka a na chali na Zadnego pracownika nie spojrzy bo kazdy zabil by go wzrokiem .
4
Obserwator-zniechęcony 2016-07-07 10:01
Pan "Głowny "robi wszystko żeby się wykazywać. Te roszady wszystkie, zrzucanie ludzi ze stołków-żenujące. Poziom zarobków kiepski jak na to -ile się od ludzi wymaga. Kierownik magazynu-wszyscy wiedzą jakim cudem nadal się trzymanie wiadomo-chyba ma plecy. Coraz więcej wymagan, coraz więcej wbijania się na stołki i kombinowania. Kasa za tym nie idzie.
4
Pracownik 2016-07-29 10:39
Witam, w Rockwell Automation jestem zatrudniony od 2 tygodni na dziale "Kinetix" zatrudniony jestem przez agencje Randstad. Na chwilę obecną bardzo mi się podoba, ludzie znający się na swoim fachu, miła atmosfera, 2 zmiany 8-14 i 14-22 ogólnie firma na bardzo duży plus. Nie dajcie się zwieść negatywnym opinią.
5
ICB 2016-08-15 01:48
Widze ze manager icb pisze ze jest ok, uwazajcie na niego zniszczyl wielu ludziom zycie, dla niego czlowiek to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma szacunku dla siebie i dla innych, manager ICB ma niska samoocene i nie toleruje inteligentnych normalnych ludzi, prostak i pustak. UWAGA ICB JAKI KIEROWNIK TAKI DZIAL ICB
7
S. 2016-08-27 10:22
Rekrutacja w tej firmie jest bardzo nieprofesjonalna. Miałam dość długą rozmowę telefoniczną, po czym zaproszono mnie na spotkanie w siedzibie firmy, które trwało ponad godzinę. Dopiero w momencie, kiedy miałam już wychodzić, pani z rekrutacji przypomniało się, aby mi powiedzieć, że byłabym zatrudniona przez agencję pracy tymczasowej, podczas gdy tak ważną informację powinna przekazać telefonicznie. Nie w każdej branży outsourcing jest standardem. Informację zwrotną miałam otrzymać w ciągu dwóch tygodni, a mijają dwa miesiące. Nie polecam osobom, które cenią sobie swój czas.
4
Barteq 2016-08-31 08:41
a od kiedy to dla pracownika agencyjnego firma zaprasza do siebie na rozmowe
2
Bolo 2016-11-01 13:36
Ponawiam:
Ile można wyciągnąć jako doświadczony inżynier elektronik? Jaki to wydział i jaki system pracy?
Pzdr
pracuś 2016-11-04 01:49
z tym liczeniem czasu to prawda, choć zarobki ok, atmosfera srednia.
Niedoszły kandydat 2016-11-06 14:13
Sam też miałem takie doświadczenie z tą firmą. Rockwell nie zatrudnia przez agencję tylko pracowników produkcji, ale i część pracowników biurowych.
Pejapp 2016-12-09 21:14
Wie ktoś czy mozna sie dostac na stanowisko magazyniera bez doswiadczenia z jazda na wozkach? Uprawnienia sa tylko doswiadczenia brak a slysze same pozytywy o tej firmie i chcialbym sprobowac, pozdrawiam.
2
a 2016-12-10 14:57
Przez agencję pracy Ranstad.
ja 2016-12-11 10:06
Skonczcie te libackie imprezy niech ktos sie tym w koncu zajmie skonczcie z tymi libackimi pseudo wigiliami czemu to niby ma sluzyc?
xxxxx......... 2016-12-14 14:55
Firma t.otalna Porążka ,organizacja pracy to samo dno,nie polecam nikomu tej frmy
3
lk 2016-12-22 17:28
Firma masakra........................sama dziecinada.
7
olek 2017-01-24 12:23
koi,,
MM 2017-01-24 21:31
Gdzie te negatywne opinie są co były na forum?Zgadzam się z opinią że ludzi traktują jak śmieci,zwalniaja kiedy chcą banda dzieciaków,jeden drugiemu nóż wbił w plecy byle podlizać się kierownikowi.Ta Firma to koszmar nie polecam nikomu,żadna poważna Firma nie zatrudnia ludzi przez pośredników.Zdaleka od tej Pseudo FIRMY1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
moniq 2017-01-28 17:13
Witam, może ktoś mi napisać jak wygląda praca na tzw szafach,czy jest ciężko i jacy są kierownicy i ludzie
MikeCrush 2017-02-16 19:04
Nierozreklamowany dzial EMEA to kolkoy pracz po 20 h dyiennine w delagacjach po calej Europie Afzce Itp.
Ludzie traktowani jak smiecie przez pseudomanagerow z yagranicz co chca wszystko telefonem zalatwic.
DNO i DNEM pogania. Wyzysk i klamanie na kazdym kroku. Radze Ranstad odstapic od RA bo pojdyie y nimi na dywanik.
riki tiki 2017-02-27 08:20
szybkie pytanko czemu widzę co 7-10 mies ogłoszenia o prace w RA Kato dla inżynierów konstruktorów itp? taki przemiał czy jak? innych przyjęć tak często nie widzę
3
Crush 2017-03-02 20:36
Taki pracodawca .... ze ludzie odchodza sprobuja zobacza i do widzenia.
Szukam osob do zbiorowego pozwu. mikecrush@poczta.fm
1
Crush 2017-03-08 16:13
Nie wiem w jakim RA pracujesz wiec moze jeste s z HR i piszesz superlatywy :.
urban 2017-04-06 11:11
nie towarzystwo Hr jest tak wybredne bo sie wygodnie rozsiadło na ciepłęj posadce w fotelach i wybiera jak na castingu. tam by sie przydał nowy casting oj tak przerzedzić to towarzystwo
neeman 2017-04-06 11:15
u mnie to samo aplikuje na stanowisko inżyniera wyginam sie z grafikiem żeby się dopasować do potrzeb rozmowy i czekam na potwierdzenie umówionego wcześniej terminu i cisza ani maila ani telefonu a miał byc do pt, nie chcąc być nachalnym, czekałem tydzień, potem napsiałem maila co w sprawie, dostałem zwrotkę proces rekrutacji został zakończony ???
1
xyz 2017-04-10 08:30
Identyczna sytuacja co Pan wyżej z tą różnicą, że rozmowa telefoniczna w sprawie przesłanej aplikacji została odbyta i zostałem umówiony już wstępnie na rozmowę kwalifikacyjną w firmie. Miały mi zostać przesłane szczegóły mailowo, ale nie dostałem nic, telefonu nie odbierają...
1
Nik 2017-05-16 16:08
ciekawe czy tez tak wymiata jezykiem poslim jak ty :-)
urban 2017-05-19 13:39
u nich to i dział Hr tez caly zatrudniany jest przez agencje co za masakra
Zostaw swoją opinię o Rockwell Automation - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rockwell Automation