brak logo

Comtex Bernatowicz S.J.

Bydgoszcz

Opinie o Comtex Bernatowicz S.J.

DMFMwpr 2015-11-20 16:27
Widzisz ciesze się ze wiesz kim jestem bo chyba nikt po nicku nie ma wątpliwości skad pisze itp. Atmosfera hmmm budują ja ludzie a jak ktoś nie umie wytrzymać cisnienia w firmie która zajmuję sie sprzedażą to niczyja wina... ja czytajac opinie itp pracowników jakos nigdy nie mialem problemu z hmmm naduzywaniem przez gore swoich kompetencji.... ale może tak juz mam...
serio? 2015-11-20 23:47
Do części z Was pracujących, widzę że jeszcze nie dotarło że co tygodniowa inwentaryzacja pomaga nie im a nam? Prościej jest znaleźć nie wystawioną fakturę z ostatniego tygodnia niż z miesiąca. Każdy z nas jest tylko człowiekiem więc to i owo może nam umknąć. Narzekacie na odpowiedzialność majątkową ale z drugiej strony narzekacie też na pomoce które mogą Was ochronić przed zapłaceniem za błąd. Nikomu się nie dogodzi zawsze tak było i będzie. Chyba każdy z nas lubi zarabiać pieniądze? A jak nie lubi to niech faktycznie pójdzie na kasę do biedronki lub innego tego typu sklepu. W Polsce niestety nawet Caritas nie daje za darmo. Czas przestać użalać się nad sobą... ambitni mają, życiowo niedowartościowani narzekają. Byli pracownicy narzekają jeszcze więcej, bo tam gdzie nas nie ma jest zawsze przecież lepiej. Praca w tej firmie nauczyła mnie bardzo dużo i mam nadzieję że jeszcze więcej mogę nauczy
DAMIAN K 2015-11-24 23:01
JEZELI MASZ OCHOTE BYC MECZANYM PSYCHNICZNIE CO DWIE GODZINY TO JAK NAJBARDZIEJ POLECAM CI TA PRACE. TYLKO NA SAMYM POCZATKU ZASTANOW SIE CZY CHCESZ PRACOWAC, ZA 1500ZL NETTO, BO JAK OBUDZISZ SIE PO 3 MIESIACH PRACY TO NAWET NALEGLEJ PROWIZJI OD SPRZEDAZY CI NIE WYPLACA. NIE POZDRAWIAM, LECZ ODRADZAM.

@GDANSK CH.MORENA :)
7
Niewiarygodne 2015-11-25 17:21
Huehuehue, ubawic sie mozna od tego waszego marudzenia. Ktos zna znaczenie slowa i stanowiska koordynator? Powinni zostawic co poata osobe, na reszte gamoni nie widzialabym innego wyjscia jak odstrzal. MF i PW maja duzo cierpliwosci. Bardzo duzo. Zreszta kto to moze zrozumiec? Wieczni studenci zatrudnieni w tej firmie? A moze inni zyciowi nieudacznicy? JB moze i nie wie duzo, ale on tam nie jest od tego. I wcale mu sie nie dziwie. Ale co do MF i PW to nie dam sobie wmowic, bo wiedza duzo, nie mowie o ofertach, ale co do zarzadzania nie ma zastrzezen. Robia z.a.je.bi.st.a robote. Maja leb na karku, duzo pracy a i tak ZAWSZE mozna liczyc na wsparcie. No ale kto by sie pochwalil swoimi bledami i sposobami wyjasnien i pomocy od przelozonych?
Pomoc przelozonego 2015-11-25 21:55
Pomoc od Michała przełożonego.
Narzekanie że wiecznie mało. Jak wykona sie target to go zaraz podwyższa. Leca wyzwiska. Zapomina o obiecanych premiach. Zapomina o wszystkim co sie jego prosi. Owszem przy zatrudnianiu piekne słowa a poźniej już jedynie brak szacunku. Trzymać się z dala.
3
D.M. 2015-12-01 23:50
Widzę, że opinie o pracodawcy wystawiają głównie osoby, które już nie pracują. Mają okazję teraz, żeby wypisywać brednie wyssane z palca i oczerniać innych ludzi. Napisać tu można wszystko bo jest się anonimowym. Na rozmowie kwalifikacyjnej nikt nie mówił, że praca jest lekka i przyjemna. Nikt nas do pracy nie zmusza. A jeśli nam nie odpowiada zawsze możemy poszukać innej. Trzeba mieć naprawdę duży problem z samym sobą, żeby personalnie kogoś oczerniać, bo mu nie wyszło, bo ta praca okazała się być nie dla niego. Jest to zwykła zazdrość i zawiść. Jest w tej firmie wiele osób, które pracują bardzo długo, i wszelkie oczerniające ich komentarze mają w głębokim poważaniu. Żal poprostu...
plus 2015-12-02 07:34
To już chyba szczyt wszystkiego!!!!! Kim Ty jesteś człowieku, i co się uroiło w Twej chorej głowie?? Czy Ty w ogóle znasz kierownika G.T. w Żninie?? To jednen wielki stek bzdur!! Jak można kogoś tak oczerniać! Co Tobą kieruje? Aaaaa wiem, do pracy napewno dwie lewe ręcę,i zapwne praca w Comtex była dla Ciebie za karę, bo jednak trzeba było przyjść do niej, coś sobą reprezentować, czegoś się nauczyć, i pewnie za mało dni wolnych. Skandal!!!! Jestem wiekowym pracownikiem firmy Comtex. Zostałam zatrudniona praktycznie jako nieliczna z pierwszych. Może nie zawsze było różowo, ale na firmę nie dam powiedzieć złego słowa. Cokolwiek, kiedykolwiek potrzebuje, zawsze mogę liczyć na pomoc tak przez Was szkalowanego P.W. oraz M.F. i nawet A.P. Niejednokrotnie dostałam opr. niestety w większości za swoją głupotę.Po co kręcić, oszukiwać wiadomo jak jest. Jednego dnia jest lepszy dzień, drugiego gorszy - samo życie. Oni są po to, żeby pomóc, doradzić, wystarczy posłuchać, a nie narzekać. Nie dziwie się, że czasami mięsem rzucą, przecież to też są ludzie - trochę zrozumienia - Wam się nigdy nie zdarzyło?? Kierowniczkę G. znam od wielu lat. Niestety nie spotykamy się za często - zbyt mało spotkań kierowników. Jest jedną z niewielu tak poukładaną, spokojną, życzliwą, osobą w tej firmie. Kiedy ją widzę tematem numer jeden jest jej rodzina. Po pierwszych słowach słychać,jaką jest wspaniałą żoną i mamą. Nie przypominam sobie sytuacji, żebym widziała ją czy jakąkolwiek osobę "śliniącą się" jak to piszesz Panu dyrektorowi czy też komu kolwiek. Jest zawsze sobą, miła, wesoła, sympatyczna. W swoim poście oszkalowałeś nie tylko dobre imie tej dziewczyny, ale oszkalowane zostały wszystkie dziewczyny pracujące w tej firmie. Jestem oburzona,i wogóle nie rozumiem jak mogło dojść do publikacji takiego wyzsanego z palca postu. Jednym słowem, podziękowano Ci za współpracę w naszej firmie, za nic nie robienie, a Ty masz tak urażoną dumę, że postanowiłeś, wyżalić się tutaj na forum tchurzu jeden. Czemu nigdy nie porozmawiałeś o swoich problemach z G.T. czy M.F., może polecili by Ci dobrego specjalistę. Z G.T. łączę się całym sercem -kochana nie daj się. Każdy kto Ciebie zna, nigdy w te brednie nie uwierzy!!!!!!!!!! A do Ciebie ostatnie słowo- BYDLE
20001527 2015-12-02 09:26
kierownik G.T. jest miłą i sympatyczną osobą z natury. Nikomu nie musi się podlizywać. A jak każdy z nas czuje respekt przed szefem. Miłe jesteśmy jak ktoś jest miły dla nas i tyle w tym temacie. Zajmij się swoim życiem.
Anonim 2015-12-02 12:37
Pracuje w tej firmie od kliku ładnych lat. Jak to w każdej pracy raz jest lepiej raz gorzej, ale czytając wasze wypociny na tym forum krew mnie zalewa. Najprościej na wszystko narzekać i wszystkich szykanować od kierowników, przez koordynatorów nas prezesie kończąc, zamiast tego weźcie sie za robotę... To jest praca w sprzedaży i liczy sie wynik... jak sie komuś nie podoba to praca w KFC czeka (chodź i tam są plany sprzedażowe). Jeśli macie z czymś problem powiedzcie to tej osobie w twarz a nie tu tworzycie swoje wywody, chodź do tego trzeba mięć odwagę i jaja a wam tego wyraźnie brakuje... Co do opinii o wynagrodzeniach itp. zapamiętajcie sobie jedno żeby coś dostać trzeba coś dać od siebie i pracownicy którzy chcą i potrafią sprzedawać są doceniani. Najprościej dostać porządną kasę za udawanie, że się pracuje i dodatkowo nie być za nic odpowiedzialnym... Niestety Pani kierownik ze Żnina stała sie ofiarą takiego debila, który nie potrafi złożyć kilku zdań zgodnie z zasadami języka polskiego. Skoro reprezentujesz taki poziom inteligencji to nie dziw sie że Cie zwolnili...Osobiście znam G. T. i potwierdzę , że jest bardzo dobrym człowiekiem i kierownikiem... Na koniec wyrazy szacunku dla wszystkich koordynatorów i kierowników, ze muszą lub musieli się męczyć z takimi dewiantami, którzy się tutaj wypowiadają...
1
łał 2015-12-02 21:57
ostatnie cztery wpisy to czysty miód na serce comtexu.... hahhahha . Idealni kordynatorzy, w tym MF, pozostaje zadać jedne pytanie: czy wy macie nas za idiotów?!
Czy takimi prostackimi wpisami wybielającymi niekompetentnego MF uda wam się zakłamać rzeczywistość? Odpowiedź może być tylko jedna - NIE.
wow 2015-12-03 00:42
Po tym co i w jakiej formie to łoł napisałeś nasuwa się na twoje JEDNE pytanie jedyna odpowiedź-TAK, takich jak ty mamy za idiotów!
wybielacz 2015-12-04 22:41
Wybielanie wybielanie ;)) och jak przyjemnie w comtexie - super klimat :))
i ta ciągła rotacja :)) szkoda że rotacja jest taka - że sprzedawcy odchodzą do innych agentów - dziwne :)
3
P.M. 2015-12-08 11:39
Chciał bym przeprosić kierownika punktu w zninie, oraz wszystkich, którzy poczuli się urażeni w związku z moim wcześniejszym wpisem. Wszystkie informacje zawarte w nim były nieprawdziwe i zmyslone.
W comtexie 2015-12-19 13:26
Zarobisz jedynie nagane lub oszukaja na premii gdzie się tylko da
1
Tekla 2016-01-22 22:06
Czyżby sklep w Elblągu? Kiedys tam byla taką gruba i nieprzyjemna kierowniczka co nie dość że robiła klientów w balona to do pracy miała krociutkie rączki a koordynatorem mówiła że urobiona jest po łokcie bo wszystko sama musi robić. Ale coś ostatnio jej nie widzę. Z jej pewnie awansowała na regionalnego :D
Ja ktoś obojętnie 2016-01-25 15:56
Firma jak firma ale ta jest specyficzna...Szef firmy J.B. całymi dniami rozmyśla co by zrobić żeby pracownikom nie wypłacić premii którą zarobili hmm o co można się przyczepić... i jak to bywa zawsze coś znajdzie dla chcącego nic trudnego, i tak wymyślają konkursy np. że płacą za CP + raty i potem co???? cisza nikt nic nie wie...siedźmy cicho ludzie to debile sami się nie odezwą i co się dzieje po jakimś czasie wypłacają "COŚ" na zasadzie dajmy im cokolwiek i się zamkną, przecież i tak nikt nie pamięta za co mają płacić i tak miesiąc w miesiąc. Ludzie!! podstawę płacą na czas ale całą resztę Pan prezes ma gdzieś...czyli ciesz się, że masz 1500 złotych... a starać się po co???? skoro i tak nie zapłacą. Pozdro dla naiwnych.
5
bravo 2016-01-25 19:54
celne bardzo celne! jasny system premiowy :) i tak Was oszukamy naiwniacy!
2
Rekruter 2016-02-06 21:19
Złóż podanie o pracę prędzej niz później oddzwonia bo w comtexie rotacja pracowników ogromna. Idiotyczne pomysły blokują sprzedaż i odciagaja od tego co powinno posiadać priorytet. A później Michalek samozwańczy dyrektor opr da ze mały wynik ( bez względu na utarg )
Nowy pos 2016-02-24 21:57
Biedny nowy POS który będzie pod tym pseudo agentem polkomtela w 3mieście. Szkoda mi was agent ukierunkowany na oszukiwanie własnych pracowników , zawyzaniu targetow i odpychajacej od skutecznej sprzedaży aby realizować pomysły idioty M.F. który chyba błyszczy przed szefem że coś robi ;))
3
Mjf 2016-03-03 07:09
Target na poziomie bezpiecznym to taka kwota aby go nie wyrobić lub punkt nigdy takiego nie osiągnął. Mega motywujące ;))
3
ktoś 2016-03-03 10:40
Tak! Dokładnie chodzi o to żeby na początku miesiąca dać target - ale w takiej wysokości, żeby przypadkiem nie udało się go wyrobić. Jest to bardzo motywujące dla pracowników, ponieważ jak już wiedzą, że i tak nic z tego to po się starać skoro i tak pieniędzy nie będzie. Poza tym jak już uda się wyrobić to zawsze jest jakiś problem w wypłatą. Praca jak najbardziej tak ale dla ludzi którzy potrzebują pieniędzy na swoje wydatki Nie jest to praca na dłużej! Podwyżek nie ma chociaż najniższa ciągle wzrasta.Zawsze można podnieść podstawę chociaż o wzrost najniższej. A tam szkoda słów. Działają dla zasady: "Jak oszukać pracownika!"
3
Ja 2016-04-07 20:41
Tak pewnie, że znamy ale są punkty które nigdy nie wyrabiają a target nie są uaktualniane... i chodzi mi tylko o stawki prowizyjne na które pracownik niea wpływu. Na głowie nie ustaniesz...... po drugie brak urealnienia planów. Poza tym pewnie czasami komuś się uda ale to raczej nie ma nic wspólnego z motywacją.
1
Ja 2016-04-08 08:31
Hej tak tak tak wszystko na tak ale przecież pieniądze płaci tez operator wiec chyba pora się ogarnąć, spiąć i chociaż postarać! Nie marudzić ciągle. Poza tym napiszcie maila do prezesa skoro Wam coś nie pasuje może parę maili przyniesie efekt może nie ale jął się nie spróbuje to się nie dowiecie. Przestańcie marudzić głowa do góry i uśmiech
hshsh 2016-05-08 15:59
teraz pan mf zabiera sobie same dziewczynki na majorke az dziwne ze same kobiety i zrobil tak ze bez swiadkow czyli z tego punktu co dziewczyna jedzie juz nie moze nikt jechac ,)
Ącki 2016-07-19 11:16
Szanowni Państwo,
Wczoraj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Wszystko przebiegło w miłej sympatycznej atmosferze i zostałam zaproszona następnego dnia na trzy dniowe szkolenie .... Zjawiłam sie w tej firmie dnia następnego mimo tego ze byłam mega przeziębiona, po siedziałam godzinę po czym Pani, która mnie szkoliła dostała telefon i wyszła, kiedy wróciła usłyszałam aroganckim tonem, że nie nadaje się do tej pracy, że to jest za odpowiedzialne stanowisko i mi go nie powierzą... hmmm praca nie jest jakaś trudna i skomplikowana i zaczęłam się zastanawiać czy aplikowałam do nich czy do NBP. Po prostu śmiech na sali moi Państwo. Nie chciałam się zrażać opiniami i przekonać się na własnej skórze jak jest.... traktują ludzi z góry i arogancko. Nie polecam. Pozdrawiam.
3
Ącki 2016-07-19 15:28
nie, nic nie podpisujesz, żadnej umowy ...
Ącki 2016-07-19 15:34
Ty nie płacisz nic, oni Tobie też nie ....
Dnkjohj 2016-07-20 09:46
heh to nie wszystko....liczy się podejście do człowieka,ale jak ktoś lubi być traktowany z góry i mimo wszystko znosić ze mają cie za idiotę i kompletne zero to spoko :) poza tym co do szkolenia to co to za szkolenie z konsultantami w tle.... ani ciszy ani spokoju, skupić się nie można i tylko słyszysz dzwoniących.... uważają się za taaaaaką poważną firmę a nie mają pomieszczenia odpowiedniego do takich szkoleń? no żal.
nhdkism 2016-07-22 18:06
buhahaha
Hutyyyyyy 2016-08-02 14:22
To chyba Sylwia pisze z ostrowca
Sylwia 2016-08-06 14:25
Zgaduj dalej. Osobiscie bym się podpisała. Sylwia
najnizsza krajowa 2016-09-20 11:45
Piękny konkurs - uwaga próbując wykonać chory konkurs M.F samozwańczego dyrektora
Otrzymamy podwyżkę pensji o 100 zł netto ;)))
Znam lepszy pomysł - złościć w Bydgoskim urzędzie kontrolę uposażeń kto zarabia poniżej najniższych krajówek ;)
Zbydlęcenie i chciwość w centrali nie licząc się z pracownikiem
7
aassa 2016-10-03 20:19
co mają ?? 1355 zł dla doradcy gdzie sprzedajesz wszystko i odpowiadasz materialnie jak zrobią inwentaryzacje???

dostajesz premie za sprzedaż i tak wróci do firmy po inwentaryzacji hahaha
4
pozdrawiam 2016-10-23 06:26
Witam
Niestety mam strasznie kiepskie doswiadczenia z ta pseudo firma. Zlodzieje jakich malo . Nie bede tu bluzgac bo by slownika nie starczylo :) a z reszta kultura mi na to nie pozwala:) a moglabym brac przykladac z pana ( usunięte przez administratora )
5
Benej 2016-11-24 00:14
Unikać jak ognia kłamią obiecują a później starają sie okraść jak można. MF podnieca die młodymi pracownicami
6
Ktos 2016-12-08 09:05
Nie uwazam aby praca byla zla. Zarobic mozna. Podwyzki sa w ciagu 1.5 roku byly u mnie 3. Nidgdy nie bylo spiec miedzy mna a mf choc raczej siebie nie lubimy, sytuacje ponizania innych byly. I dziwie sie ze sobie na to pozwolili. Praca jest spoko - jesli nie masz sobie nic do zarzucenia i pracujesz ze standardem to masz czyste sumienie. Inaczej jak jestes idiota i nie masz szacunku do siebie i swojego zdania. Jesli sam siebie nie szanujesz to nikt cie nie bedzie szanowal. Ps juz tam nie pracuje. Faktycznie cisnienie na wynik jest ogromne o plany nierealne ale jak robisz to co mozesz to nikt ci niczego nie zarzuci. Na dluzsza mete nie da sie tam pracowac ze wzgledu na atmosfere i wideokonferencje. Przychodzisz codzienie rano pol godz wczesniej by sluchac zjeby co robisz zle a w zasadzis nie ty bo ty sobie nic nie zarzucisz. I tak oto zaczynasz dzien ze wkurwem na twarzy a wiadomo wkurw na twarzy to podstawa dobrej sprzedazy :-D
6
KAZDY PUNKT TAKI SAM 2017-02-07 11:56
-jesteś na kamerze, która wysyła obraz 24/7 do Koordynatora, bez wcześniejszej informacji o tym. Witamy w Big brother a Wielki brat często patrzy :)
-Atmosfera w punkcie przez koordynatora jest straszna, wszyscy są spięci i robią cokolwiek żeby na kamerze wyglądało na to, że mają dużo pracy.
-Pracownicy, którzy nawzajem na siebie składają skargi.
- Brak wcześniejszej informacji o tym, że na początku połowę pracy spędzisz na słuchawce umawiając spotkania.
-Mus sprzedaży AKCESORIÓW, koniecznie musisz pokazać jeden osobie 5 akcesoriów co jest komiczne.
-Brak wyniku sprzedaży AKCESORIÓW = Polecenie przyjścia szybciej do pracy na wideokonferencje która polega na nieudolnym praniu mózgu, że akcesoria to numer 1 + musisz potwierdzać słowa Koordynatora :)
-Prowizje bedziesz mógł/mogła zarabiać nie po max. miesiącu jak to mówią tylko w moim przypadku po 3.
Jednakże! Praca ze względu na swoją skomplikowaną strukturę działania, rozwija.
14
Psychopata 2017-03-17 22:38
Wrzuć w google frazę "psychopata w korporacji". Poczytasz o swoich szefach. Uciekajcie z tej firmy...
2
grabarz 2017-05-09 18:59
Mnie akurat intetesuje
Weronika 2017-05-18 13:58
@Psychopata co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Comtex Bernatowicz S.J.? Dlaczego nie polecasz pracy w tym miejscu? Spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja? Napisz nam o tym.
Seba 2017-05-24 18:14
Nie polecam współpracy z Comtex. Pracowałem jakiś czas temu i odradzam wszystkim, chyba ze chcesz mieć psyche zrytą. Telefony od M.F. co chwila z wyzwiskami bo za mały target, obgadywanie innych pracowników że się nie starają- chyba to miało mnie motywować- kretynskie podejście. Nie przestrzeganie podstawowych procedur pracy- od kiedy to nowy pracownik ( po tygodniu) zostaje sam w POS. Idż na L4 i zwolnienie z pracy masz murowane. Michałek to człowiek nie z tej ziemi- podrywa tylko lalunie, no swoją też poderwał ( hehe).
7
Pis 2017-05-25 21:23
Antonio Macierewicz i partiaa PIS to przy michalku F pikus. Ten baran wymyśla takie idiotyzmy że glowa boli mobbing i idiotyczne traktwanie pracowników demotywuje do pracy...
2
udacznik 2017-06-18 07:33
Jakim trzeba być życiowym nieudacznikiem, żeby tu takie głupoty pisać. Tak praca jest wymagająca. Tak oczekiwania są spore. Pieniądze też- jeśli się chce pracować. Jakim nieudacznikiem trzeba być, żeby nie sprzedać 30 akcesorii dziennie i nie zrobić 1000 złotych? Warto pracować w Comtexie- pracowncy tej firmy pijają szampany za 500 złotych, uwierz mi.
Mjf 2017-06-19 01:19
To fakt cóż to jest sprzedac2 30 akcesorii 5 klientom ;) przecież to tylko wina sprzedawcy ze nie wyrobil targetu. Za karę przyjdziesz 30 minut wcześniej posłuchać idioty 29 raz w miesiącu tłumacząc się dlaczego nie sprzedales 26 akcesorii i nie wykonales targetu pomiędzy godzina 13 a 15 ;) bo przecież nie jest to możliwe że ludzi w punkcie nie było... Super atrakcje jeżeli ktoś lubi komedie i skecze warto sie zatrudnić w tym pseudo agencie polkomtela...
1
niebopoco 2017-06-19 19:41
Praca w Comtex ? Wolałabym w Biedronce pracować. Nie wiem jak mogłam być w tej firmie prawie 4 lata :/ Popieram jak najbardziej wszystkie negatywne opinie, sama prawda. Żałuję tylko, że nie nagrywałam rozmów z M.F - przekleństwa, wyzwiska, groźby zwolnieniem to było na porządku dziennym. Jaką miałam satysfakcję dzwoniąc do niego i oznajmiając, że składam wypowiedzenie... Super uczucie, polecam każdemu ;) Obecnie pracuje również w plusie, ale u innego agenta, nawet nie ma co porównywać do Comtexu. O wiele lepsze podstawy, o wiele lepsze prowizje, klarowny system wynagradzania no i co najważniejsze ŻADNYCH telefonów od samozwańczych dyrektorów ;) Pozdrawiam
9
s 2017-06-20 06:30
Michał jest wymagający, ale uczciwy. Walczy o pracownika, docenia, chwali jak jest za co. Najwyraźniej jesteście nieudacznikami, że was nie chwalił, sory.
1
Litka 2017-06-24 09:17
Jeśli tu pracowałes dlaczego nie podpisujesz się imieniem i nazwiskiem. Bo pewnie wyslałeś wyoowiedzenie i nigdy nic nie powiedziałeś nikomu. Taki jesteś odważny że na widok mf nadal twój mózg wysyla informację że spotkanie kupy jest w spodniach. Co robiłeś tam aż 4 lata? Biedaku
niebopoco 2017-07-13 13:59
Otóż nie podpisuję się imieniem i nazwiskiem, gdyż nie mam takiej potrzeby. Z resztą jak większość osób wyrażających tutaj swoją opinie. Po za tym moje nazwisko nic by tu nie dało, ponieważ odkąd nie pracuję już w Comtex, zostało zmienione. Pracowałam aż 4 lata, z tego względu że przez pierwsze 3 lata inne osoby pełniły funkcję koordynatora (które to osoby bardzo miło wspominam) i przez ten czas praktycznie nie miałam za wiele do czynienia z Michałem F. Natomiast przez ostatni rok, regionalnym był Michał - przepraszam - "DYREKTOREM" (i jego już miło nie wspominam). Tyle w temacie. "Biedaku/Biedaczko" owszem bo zarobki były baaardzo marne w porównaniu z tym co zarabiam obecnie.
3
Tomix 2017-07-18 23:41
Coś się kończy, a coś zaczyna.
Z drugiej strony - co za dużo to nie zdrowo...
Może kiedyś o tym książkę napiszę, coś w stylu "Co gryzie Gilberta Grepea" lub "Kariera Nikodema Dyzmy"...
Jak się okazało – były to miłe, złego początki. W marcu złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę, jako że mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia to moja praca powinna zakończyć się dnia 30 czerwca 2017 roku. Postanowiłem być fair wobec firmy i należycie wykonywać swoje obowiązki. Zapał był wielki, i nie tylko mój, były plany różnych ludzi żebym pracował do połowy kwietnia, a następnie dostanę nową propozycję. Przystałem na te warunki po czym dzwoniłem w drugiej połowie kwietnia żeby się dowiedzieć czy coś nowego jest w mojej sprawie? Oczywiście naiwność moja woła o pomstę do nieba, telefon był "unavalible". Standardowo zostałem z przysłowiową ręką w nocniku. Kilkakrotnie zostałem posądzony o złodziejstwo, oczywiście nie zostało mi to powiedziane wprost tylko przez "życzliwych" ludzi. Pracując wcześniej w SkF Bydgoszcz oraz w Nakle. Kilkakrotne robione z rzędu inwentaryzacje nic nie wykazały, pomijam fakt, że przy ostatniej inwentaryzacji punkt Plusa posiadał ponad 500 złoty więcej na akcesoriach. Oczywiście we wcześniejszych dostawach magazynierzy powielali nam zamowienia przez co dostawaliśmy 2 razy więcej towaru co wykazałem podczas inwentaryzacji. Zgodnie z dewizą "Nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we własne gniazdo". W większości co niektóryh widać jak towarzystwo dopadła do paszy niczym studenci z Nigerii na wymianie.Będąc uczciwym wobec firmy nie usłyszałem chociażby jednego słowa "przepraszam" lub "dziękuję". Kolejny dziwny zbieg okoliczności to wypłata premii za miesiąc styczeń. Mając wszystkie wytyczne spełnione okazało się, że pracowniczka która na stałe jest zatrudniona w Nakle miała 2 tygodniowy epizod na Arkadach prawie rok temu. Miała błędny login do PLUSBANKU ponieważ loginy są nadawane na nowo i sporządzone umowy kwalifikują się na Zielone Arkady w Bydgoszczy. Kwestie związane z dalszą walką zostawię w sferze badań nad zjawiskami para(nie)normalnymi. Także mając odmowę o tym że nie spełniamy warunków postanowiliśmy wziąć udział w pozapracowniczych konkursach (odmawianie różańca na czas, rzut kotletem do głodnego, szalom gigant ku uciesze mniejszości wyznaniowej, gra w kółko i krzyżyk oraz wyścigi z tacą parafialną pomiędzy ławkami). Niemniej jednak w niektórych aspektach pozostanę archaiczny, bo w przyrodzie wiadomo - nawet wapno jest potrzebne.
Nie potępiam jednak nikogo szczególnego za taką czy inną postawę i jedyne co mi przychodzi do głowy to taka mądrość, że "jeżeli nie chcesz komuś pomóc, to przynajmniej mu nie szkodź". Dlatego komentarze co niektórych ludzi dotykają mnie, podcinają skrzydła i irytują, jednak nie tak łatwo mnie złamać i nadal będę trwał. Conclusion - kazdy ma prawo do wszelkich swoich racji, czy się komuś podobają czy nie. Ja daję sobie prawo zarówno do krytyki jak i bycia krytykowanym. Jak mi się coś u kogoś nie podoba to mam tą cywilną odwagę mu to wywalić. Jak ktoś coś ma do mnie to niech również wali "bez ogródek" - takie MA PRAWO!!! W końcu jak mawiał klasyk: "Demokracja nastała, a ty czlowiekowi wolnosci słowa bornisz, TAK?!!!
Na koniec dodam, że powyższy tekst jest jedynie krzywą moich myśli i proszę nie kojarzyć tego z wolą całości zarządu. Być może jestem pierwszy który zabrał głos w przedmiotowej sprawie, a kolejne opinie, będą już tylko wypadkową tego co napisałem ja. Taki już mam nieposkromiony charakter i wolę działać niż bawić się w gierki.
Podarujmy sobie walkę z anonimowością, bo jeżeli ktoś będzie miał szczere intencje, to pod pisanym tekstem podpisze się, jako ja to czynię.
Niech Moc Będzie z wami !!! Let the Force will be whith you!!!!
Pozdrawiam
(usunięte
4
slayer 2017-07-19 01:22
Widzę, że w comtexie cały czas wesoło. Gówienna firma.
3
Zostaw swoją opinię o Comtex Bernatowicz S.J. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comtex Bernatowicz S.J.