logo OPEX S.A.

OPEX S.A.

Opole

Opinie o OPEX S.A.

fred 2010-04-24 13:30
można wiedzieć czy są przyjęcia do firmy OPEX
belkla458 2012-02-10 12:30
Pracowalem na kontrakcie w Niemcach. Polecam, to co obiecuja sie sprawdza nie tak jak w Polbale. Kierownicy normalni, trzeba byc dobrym, ale dobrze placa i w terminie. Za miesiac znow jade.
Jaśu 2013-02-10 22:12
Mam pytanie czy są przyjęcia do pracy ??? i czy to jest dobra firma ,może mi ktoś polecić .????? ,Co mam zrobić jakie papiery wysłać ..Dzięki za podpowiedz .
wojtek 2013-02-23 14:21
Firma niezla, ale nie maja roboty. duzo bezplatnego
4
Jacek 2013-02-23 14:28
niezla firma.Placa na czas za kazda godzine.Kadra kierownicza ok. Byl taki [usunięte przez moderatora] kierownik ale chyba juz nie pracuje -byl naprawde ok. szkoda ze juz nie robi...maja problemy ze zleceniami.Tak wiec mysle ze dlatego odszedl tak jak wielu innych.Nikt nie pociagnie 2,5 miesiaca bez pracy.Szkoda bo straca wielu dobrych ludzi.
XXX 2013-02-28 09:20
Witam. Chciałem się dowiedzieć jak z płatnościami w Opexie, co ile są zjazdy do Polski i czy kierownicy są na poziomie, czy tacy jak w Polbale?
bogdan 2014-01-29 17:12
polecam
1
pejko 2014-04-09 12:13
jestem studentem budownictwa tuż o inżynierze, czy takie osoby jak ja także mają szanse załapać się do OPEXA?
ja 2014-05-27 21:20
powiem strzeże praca spoko tylko mało płacą jak za taką prace na wygnaniu ja tu pracuję jeszcze do tej pory ale już niedługo i ze zjazdami też to różnie bywa
mały 2014-06-29 19:01
witam zainteresowanych pracuje od niedawna , ale marnie płacą, mało godzin , ludzie ok ,i nie mają za dużo roboty w DDR.
eizen;) 2014-07-24 23:54
Ludzie!Czy wy naprawdę boicie sie,ze was zwolnią i wyślą sindbadem do kraju za napisanie szczerego postu na forum,jeśli ktoś pyta o warunki u was panujące.Jestem zbrojarzem i prosilbym o jakieś konkrety .Kto robi na exporcie to wie co mam na myśli.Warto tracic czas na pisanie do nich cv?Aha i nie bujcie sie używać neta do wymiany opinii.Pozdro
87 2014-08-15 13:57
wszystko byłoby ok gdyby nie to że firma w tym roku roboty i zwalnia ludzi. a porażką firmy jest to że w zimie trzeba w domu siedzieć bo przestuj,i się siedzi 3 czy 4 miesiące i czeka na wiosne co robotę jaką złapią. a wypłaty też opłakane ale zawsze na czas!
87 2014-08-15 13:59
roboty nie ma (miało być)
753 2014-11-26 19:38
JAKO WSPÓŁPRACUJĄCY WYKONAWCA W KRAJ NIE MOGĘ POTWIERDZIĆ DOBRYCH INFORMACJI CO DO TEJ FIRMY MOŻE KIEDYŚ BYŁO OK LECZ DZISIAJ TO DZIADOSTWO KIEROWNIK BARDZIEJ PAPIESKI NIŻ PAPIEŻ DYREKTOR JESZCZE WIĘKSZY BURAK A PREZES KŁAMIE JAK Z NUT SKŁADAJĄC OBIETNICE BEZ POKRYCIA (RYBA GNIJE OD GŁOWY) I W D...IE MAJĄ ŻE WISZĄ KOMUŚ KASĘ .MI WISZĄ PARĘ TYŚ. ZŁ I MAJĄ PROBLEM Z WYPŁATĄ IN SIĘ POJ...ŁO W GŁOWACH CHCIELI BY ŻEBY SIĘ ICH PROSIĆ ALE NIEDOCZEKANIE KASĘ ODDADZĄ W ZĘBACH.ZWYCZAJNE CHAMY OTO JEST CAŁA PRAWDA O OPOLSKIM OPEXE
PS.
JAK TAKA PORZĄDNA FIRMA JAK "ADAMIEC" MOŻE TOLEROWAĆ TAKIE ZACHOWANIE
1
Budowlaniec 2014-12-03 19:50
W Niemczech też nie wesoło. Narobili kierownikow a roboty nima. Słszolem że ten ostatni mo chłopaka do pisania po niemiecku.A na kasę trzeba czekac do końca miesiąca.Kiedyś było dużo roboty i 2 kierowników.
2
Budowlaniec 2014-12-03 19:51
W Niemczech też nie wesoło. Narobili kierownikow a roboty nima. Słszolem że ten ostatni mo chłopaka do pisania po niemiecku.A na kasę trzeba czekac do końca miesiąca.Kiedyś było dużo roboty i 2 kierowników.
op 2015-08-07 18:31
witam w pierwszym roku działalności to było okej ale teraz tragedia obcinanie stawek obcinanie godzin nawet kilkadziesiąt miesięcznie jak nie masz poparcia liczy się tylko rodzinka ci mają nawet jak nic nie robią zwalnia się starych fachowców a przyjmuje młodych za 6-ść euro za godzinę no chyba że z klucza rodzinnego oni mają więcej i to cholerne kumoterstwo na zimę nie zwalniają tylko idziesz na przetrzymanie nie masz kasy ani ubezpieczenia na zasiłek też nie pójdziesz więc nie masz nic nie powiedzą ci zwalniamy cię bo anóż będą potrzebować ta firma jest dla głupich niewolników NIE!!! POLECAM
1
87 2015-11-05 09:46
ogłaszaja nabór żeby robote podgonic przed zimą a reszte do domu na przetrzymanie i na wiosne sie odezwiemy:) i w firmie nie wolno sie upominac o kase bo nie ma później powrotu do pracy po przetrzymaniu czy kadencji, trzba robic i cieszyc sie z tego co wpływa na konto i nieważne czy sie kasa zgadzaczy nie!!! paranoja!!!
3
Budowlańcy 2016-06-09 19:43
Mamy brygadę cieśli.Chcemy się przyjąć do Opex. Pytanie-do którego majstra i kierownika lepiej nie trafić.Zależy nam na prawdziwych wypowiedziach.
Lulek 2016-07-06 13:13
Wydaje mi sie ze maja ssanie jezeli ktos ma pojecie o budowlance, mysle ze moge pomoc w dostaniu sie do firmy OPEX.
Lulek 2016-07-07 19:50

Co do szczegółów to zapraszam na GG 50045778.
Lulek 2016-07-08 08:47
Bądź proszę pisać na maila infopraca@vodafone.de
BUDOWLANIEC 2016-07-11 22:04
Pracowałem w Opex na tak zw. odcinku Monachium . Teraz jestem na Skandynawi. Wypłaty zawsze były na czas; ale w tym samym m-cu. Kierownik jest OK nie czepia się (bo nie chodzi po budowie)od tego są majstry. Ich też przeszedłem kilku. K....... i J....... ciągną robotę i oni mają największe budowy. R..... pilnuje tylko swych interesów a bud.??? M..... i M.....n ie wylewają za kołnierz. Obydwaj nie mają prawka. Ale generalnie na dużej bud. to można za m-c pod 2-jkę mieć.(dobry fachowiec); Dobrych fachowców to wszyscy potrzebują.
4
Pracownik 2016-09-13 22:29
Ta firma jest może i w porządku ,ale Wodzowie na stołkach chyba mało wiedzą co dzieje się w rzeczywistości..Nie polecam.Jeżeli ktoś się tam wybiera to przestrzegam.Kierownik I.Śliczny(w przenośni raczej) jest lepszy od H.Ch.Andersena.Bajki opowiada jakie tylko chcecie usłyszeć.Jego waflem jest niejaki T.Czyżycki(Tomuś czereśniak),zresztą wypromowany przez Pana Ś.Pan T.niestety nie ma nic wspólnego z budownictwem.Dokumentację budowlaną jednak trzeba umieć czytać!Panie T. 12 klas podstawówki to za mało!Mało tego obstawiony swoimi pociotkami,którzy są tylko statystami.Prezesie!Za co ten Gamoń bierze pieniądze i jakie spełnia kryteria,żeby być majstrem?Bo jak ch.. stoi to robotę robi,a on nic!Jak tak dalej będzie to Wam wszyscy ludzie odejdą i zostaniecie z ręką w nocniku.Ja się zwalniam.
12
Ll 2016-09-18 19:41
No właśnie, skoro i tak się zwalniasz to podaj swoje nazwisko... przynajmniej będzie sprawiedliwie.
2
maik 2016-09-18 22:16
No dobrze, ale czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki
6
Bolo 2017-01-10 22:41
Kicha
negar 2017-01-24 21:30
Nie polecam urlop bezpłatny wpisują kiedy chcą nawet jak jesteś w pracy po zakończeniu pracy dostajesz świadectwo pracy i dopiero wtedy widzisz że byłeś kilka miesięcy na bezpłatnym
Alojz 2017-02-14 19:38
Panie Prezesie ile czasu będzie pan tolerował tego szkodnika majstra Gemze (bączka) każdą budowe potrafi spiepszyć bo zamiast interesować się budową to gra w karty na komputerze albo chodzi do sklepu po piwo ale kierownik go chroni bo ma wobec niego dług wdzięczności najwyższa pora przejrzeć na oczy
John 2017-02-15 14:05

biorą wszystkich którzy potrafią cieślować i murować
Nawet pomocników biorą.
Ostatni nawet jakąś robotę w Anglii podłapali
Peter 2017-02-15 14:07
na ich stronie masz taki kwestionariusz do wypełnienia.
Z tego co widze to biorą wszystkich cobyli kiedykolwiek w Niemczech a i takich bez doświadczenia też biorą
www.opex.com.pl
Hudy 2017-02-15 22:41
Ale kturysik powiedzioł profde o bącku mioł jaja . A jak tam gumowe ucho kierownika puł majster Gładki zrobili go nieroba jus majstrem cy dali sciemnio za scianom z telefonem .nie dawac sie chopy
6
holik 2017-03-15 22:37
a jakie zarobki od jakiej stawki sie zaczynają?
Zuzanna 2017-04-04 13:02
Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do zapoznania się z treścią wywiadu, którego udzielił dla naszego portalu Prezes Zarządu OPEX S.A. Znajdziecie go klikając w link: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,181854,wywiad-tadeusz-kusnierz
1
Pixelddd 2017-04-06 07:49
Witam Serdecznie Państwa. Chciałbym powiedzieć pare słów , rozmowa była z panią z biura ,ze na samym początku jeśli pojade do Niemiec będe miał stawke 7 euro neto na godzine a tu się okazało ,że stawka godzinowa wyszła mi 7 euro bruto to jest jakaś kpina , Warunki mieszkaniowe tez nie wydawały mi się doskonałe , jedna łazienka na 14 osób .Praca jest wykonywana 11 godzin codzienie to jest jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze , Nie polecam
1
Dmowski 2017-04-06 07:53
Racja Popieram Pixelddd...
dmot 2017-04-07 21:06
jak tam praca ktos pracował lub pracuje w okolicach Lipska?
Zuzanna 2017-07-13 08:49
@Pixelddd
rozumiem, że po wyjechaniu do pracy, zastane warunki zatrudnienia okazały się inne od przedstawionych podczas rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć, co jeszcze Cię zaskoczyło? Coś jeszcze się nie zgadzało?
dvd+r 2017-08-16 17:07
Dobrze pisze piksel firma lipa 1000zł brutto i delegacja do niemiec za 1500eu brutto?
Zuzanna 2017-08-16 18:32
@dvd+r firma oferuje podstawę, a do niej dodatkowo wypłatę za wyjazd? Czy porównujesz stawki krajowe do stawek, jakie firma oferuje w delegacji? Możesz napisać, czy Ty rownież brałeś udział w wyjazdach z ramienia OPEX?
dvd+r 2017-08-17 20:49
Witam firma za pracę w Niemczech oferuje 1500 eu brutto z tego podatki w Niemczech i podstawa w Polsce to ile wam zostanie na rękę ? obiecują 7 eu netto za godz i premię a dostajesz to co jest na umowie 1500eu brutto.to jest szwindel wpisany urlop bezpłatny pomimo tego że pracujesz cały miesiąc.
Zuzanna 2017-08-28 07:31
@dvd+r w jakim sensie - urlop bezpłatny? Po Przepracowanym miesiącu (przy umówie o prace) w zależności od stażu pracy, należy się jeden dzien urlopu z kawałkiem. Jest to gwarantowane prawem pracy.
MIKI 2017-08-31 19:48
Panowie każdy ma tyle urlopu płatnego i lat pracy . Ludzie chcieliby pieniądze z Sokabau i wszystkie dni "pokryte" . Wyjazdy co miesiąc na 5 dni . Nie biorąc nic z Sokabau plus święta to i tak braknie. A i jeszcze jedno : rozpisz nap. 180 godz . na cały miesiąc -jest ok. A jak będą niby w pracy nawywija coś gdzieś indziej.
POZDRO...
Zuzanna 2017-09-03 18:38
@MIKI dobrze rozumiem, że niektóre godziny są wpisywane nawet gdy fizycznie pracownika nie ma w pracy? Twoja wypowiedź na temat pracy w OPEXIE, nie jest do końca przejrzysta. Czy możesz się do tego jeszcze raz odnieść?
Pracownik 2017-09-05 21:50
Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w terminie . Robota by była tylko z podwyżkami słabo. Za to majstry to porażka .
Język niemieckiego nie umieją bo chyba nie muszą -oprucz Jacha. Dzwigowy umie lepiej-pewnie musi. Gemza -śmierdzi piwem i papierochami, a Gładki w jednej koszulce chodzi cały tydzień w LIPCU . Kto ich mianował.
Ludzie kasa ważna ,ale i atmosera. Teraz w Polbale mam porównanie -CIEŻKO rozróżnić majstra od kierownika.
Jacek 2017-09-07 18:02
Nie polecam! Wręcz odradzam rękami i nogami . Firma ostatnio rozpoczęła działania na rynku angielskim. Wedle firmy był to odział z Niemiec więc oni umwyali ręce za to co tam się działo. Ekipa alkocholikòw i nie kompetentnych majstròw. Do wspòpracy nawet nie doszło, ale to zapewne i lepiej. Wiele pustych obietnic i zapewnień. I radzę uważać na Pana Krupińskiego nadzwyczaj nie poważny człowiek.
Krewny 2017-09-07 18:39
"Zgodnie z definicją art. 212 § 1 Kodeksu karnego zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Zniesławić można nie tylko pojedynczą osobę fizyczną, ale także grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej........"
Z twojego opisu wynika , że byłeś w OPEX-sie zatrudniony (krótko) na etacie "higienisty" , lub "tłumacza j.niemieckiego"...? Używasz nazwisk sam będąc (jeszcze) anonimowy - to zwykłe chamstwo. Znam tych szkalowanych ludzi , bo jeden z nich jest moim krewnym i podpowiem mu , by wystąpił na drogę prawną i udupił takiego "kogoś" , jak ty chyba , że na tym forum odszczekasz te słowa podając swoje nazwisko i imię. Zaproponuję ci 1 miesiąc czasu.....
PS.
Policja i prokuratura dojdzie po numerze IP komputera , kim jesteś.......ale pewnie wiesz o tym i jeszcze
jedno - po błędach w twoim wpisie widać , że do szkoły miałeś "pod górkę".
PYTEK 2017-09-07 19:26
Polecam odpowiedź "krewnego".
Skoro do współpracy nie doszło , to dlaczego oceniasz ??
Prawdziwy pracownik 2017-09-13 13:28
Czlowiek ktory pracuje na budowie moze smierdziec potem i papierosami czy piwem po pracy. Robota jest ciezka ,wymaga duzo wysilku i ludzie op Liceum Informatycznym lub Logistycznym nawet nie powinni na budowe wchodzic przez pomylke.Jest to praca dla ludzi twardychnie nie jakiejs p-zdy w rurkach ze smartwonem w reku zamiast mlotka cz kielni.Co do jezyka niemieckiego-Niemiecka gwara budowlana tzw. ,,BAUSPRECHE,, jest inna niz szkolna gramatyka niemiecka. Tu sie zapipsza a nie wymadrza. Zmien podejscie do roboty bo bedziesz szukal zaraz kolejnej.

FA: Opex jest normalna Firma ktora pozwala ludziom normalnie pracowac i zyc. Starzy pracownicy przyjezdzaja po tzw. ,, karencjach ,, trzeci czy piaty raz. Bespieczenstwo finansowe (regularne wyplaty) rodziny jest tak wazne jak zdrowie......
Zuzanna 2017-09-13 17:48
@prawdziwy pracownik a Ty na jakim stanowisku w OPEXie pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawodowym w tej firmie? Czy oprócz regularnych wypłat (które są niewątpliwie ważne) korzystasz dodatkowo z innych pakietów - np. socjalnego?
Zostaw swoją opinię o OPEX S.A. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.