logo Mondial Assistance Sp. z o.o.

Mondial Assistance Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Mondial Assistance Sp. z o.o.

Żak 2016-10-19 15:04
Po mondialu pózniej każdy pracodawca sie bedzie o Ciebie zabijać. Lepiej trafić nie mozna. Warszawa padnie pózniej na kolana, az boje sie myślec co bedzie w mniejszych miejscowościach.
konkurencja 2016-10-19 15:55
Lepiej tu niż w Europ Assistance, gdzie nepotyzm, mobbing,a z działu assistance medycznego od czerwca do września na 20 osób odeszło 10, włącznie z 1 spv, który i tak nic nie robił, poza słuchaniem muzy i flirtowaniem ze swoją laską,a drugi spv , który został załatwił pracę bratu, foruje młode i niekompetentne dziewczyny, bo myśli nie tym co trzeba i przez jego zarządzanie ludzie uciekają. Płaca mizerna 1900, zatrudnienie przez agencje pracy info i na śmieciówce, bez benefitów,a um o prace są tylko dla znajomych i rodziny. Też stamtąd zwiewam, bo mam dosć plucia mi w twarz i nadstawiania głowy za pupilki spv.
Tomek 2016-10-19 16:26
w mondialu wszystkim dają umowę o pracę i co by nie mówić to akurat mobbingu nie zaobserwowałem
1
Żak 2016-10-19 21:24
To chyba słabo obserwujesz :o !
3
co to za różnica 2016-10-19 22:39
no i widzisz- dla kogoś to będzie źle dla kogoś dobrze to o czym piszesz. Ja nie mam nic przeciwko temu, ze awansuja ci którzy najbardziej zasuwają. To chyba z resztą dosyć popularna praktyka równiez w innych firmach ;-) Jeśli piszesz, że odchodzą pracownicy z 5 letnim stażem to dla mnie tez jest paradoksalnie dobry sygnał bo to znaczy, ze te 5 lat w tej robocie wytrzymali. W mojej poprzedniej robocie 90% załogi wymieniało sie raz na pół roku łącznie z svp. a pracowałem w tej samej branzy.
1
poirytowany 2016-10-20 09:38
pomyliły Ci się firemki ale kilka opisanych przez Ciebie sytuacji jak z mondiala :)
Słuchawkowa drama 2016-10-20 17:04
A jak dawno temu drogi liderze zmieniałeś prace? :)

Oczywiście, najlepiej awansować osoby, które zasuwają, jasna sprawa tylko czy warto awansować osoby które zasuwają nie używając do tego głowy?
Jeżeli awansuje sie osobę która wszystko ogarnia jest samodzielna, dużo odbiera telefonów, wbija faxy i myśli nad sprawami - wszystko okej należy sie. Ale czy awans osoby, która pod nadanym tytułem tylko bezmyślnie wbija faksy, rzuca sie wręcz na nie, odbiera telefony a jak przychodzi trudniejsza sprawa lub trzeba siegnąć pamięcią do OWU to pyta sie młodszych specjalistów którzy nie awansował od X lat, bo np ich lider za nimi nie przepada?? Raczej awans nie trafiony, pod publiczkę i było pare takich.

Tak, z tym wstrzymywaniem bywa rożnie, bo niektórzy musza wytrzymać w mondialu zanim rusza do boju o lepsze jutro tj. Lepsza pensje, lepsze traktowanie etc.

A nie zauważyliście drodzy koledzy i liderzy ile osob odeszło od listopada zeszłego roku? Czy to nie daje do myślenia? Czy był wcześniej taki rok, gdzie tyle osob sie zwolniło?
1
co to za różnica 2016-10-20 19:30
ta dyskusja nie ma sensu więc nie będę więcej pisał- według ciebie jak ktoś pisze coś negatywnego to jest ok, a jak pozytywnego to znaczy, ze jest liderem. Życzę powodzenia w szukaniu pracy - najlepiej sprawdz wczesniej pracodawce na go worku ;-) jak sobie przejrzysz komentarze dotyczace innych firm to wszędzie znajdziesz swoich ziomków wylewających anonimowo żale w internecie, w takim towarzystwie zawsze swietnie sie odnajdziesz, może też trafisz na pracodawcę, któremu nie będzie przeszkadzało, ze nie masz ochoty zasuwac za to doceni twoje bogate życie wewnetrzne i przemyślenia.Peace
4
blablabla 2016-10-20 20:24
jak widać Słuchawkowa drama - ma złe doświadczenia z mondialem i te doświadczenia na tyle mocno w niej siedzą że opisuje to tutaj.

" jak sobie przejrzysz komentarze dotyczace innych firm to wszędzie znajdziesz swoich ziomków wylewających anonimowo żale w internecie" - te żale jednak skądś się biorą, z czegoś one jednak wynikają - kwestia jak firma planuje temu zaradzić czy naprawdę chce coś zrobić by było lepiej czy woli zaklinać rzeczywistość i uznając że to nic nie znaczące zdania jakiś tam pracowników i olać to....
Skoro dyskusja na spotkaniach w firmie niewiele zmieniła to czasem lepiej jest to napisać w necie gdzie siła uderzenia będzie większa a i łatwiej o pozytywny efekt w pracy - pozytywny bo zatym mogą iść pozytywne zmiany by takich komentarzy już więcej nie było.

"może też trafisz na pracodawcę, któremu nie będzie przeszkadzało, ze nie masz ochoty zasuwac za to doceni twoje bogate życie wewnetrzne i przemyślenia." - sorry ale za taką pensję to mało osób chce zasuwać a potem dostać maila z podziękowaniem i stwierdzeniem, że musimy to przetrwać.

2
Żak 2016-10-23 09:47
Gdyby te internetowe żale nie były skuteczne to w mondialu miedzy liderami nie było by rozmów o goworku. Ludzie ze słuchawka na łbie nie sa ani głusi ani ślepi.
2
qwert 2016-11-08 19:29
Mondial zawsze się chwali świetna atmosferą i wynikami. ale o pracownikach się zapomina. Dostajesz kolejne i kolejne obowiązki a pensja ani drgnie. I mimo, że musisz ogarniać coraz więcej i przyswajać mnóstwo nowej wiedzy to nikt tego nie doceni. Usłyszysz jedynie"dziękuję. Jest ciężko, ale musimy to przetrwać". Podwyżki-śmieszne 50zł. Kiedy rezygnują z pracy dobrzy pracownicy, którzy jednoczesnie są fajnymi ludźmi to nikt o nich nie walczy, wolą zatrudnić nowych, którzy nic nie ogarniają, robią masę błędów, a po okresie próbnym dostają podziękowanie i rekrutacja od nowa. I tak cały czas. Same nowe orki, które nie radzą sobie z niczym, a tylko generuja więcej problemów i zamieszania.

Platforma moto nie jest tu wyjątkiem.

No i podstawa pensji. Nowi dostają więcej juz na początku. A może warto pomysleć o wyrównaniu dla starszych pracowników?

Sroll 2016-11-16 08:43
Witam wszystkich po długiej nieobecności.
Jak to w mondialu, człowiek nie ma na nic czasu, nawet na pisanie tutaj.
Powiem tak, ostatnio co kilka dni ktoś się żegnał z mondialem, oczywiście ludzie sami odchodzą, warto to dodać bo później liderzy puszczą fame że to oni kogoś zwolnili hahahaha. Mam nadzieję że i na moją osobę przyjdzie niedługo czas.
Bo jak tu pracować jak ludzi coraz mniej, braki kadrowe tylko się powiększają, ale ma pewno ktoś wyskoczy zaraz że przecież zatrudniają nowe osoby, tylko niech ktoś też napiszę kiedy te nowe osoby będą w pełni wyszkolone i zaczną wykonywać pełen wachlarz obowiązków...., a zima i mróz już tuż tuż...
Jaki AR obstawiacie?
Musimy to przetrwać!
3
MonAss 2016-11-16 17:20
W Mondial Assistance pracuje sie bardzo ok . Jak na pracę "na słuchawce" nie jest źle - tak jak mozna tu wyczytac z opinii. po 1, umowa o pracę/kasa na koncie na czas ubezpieczenie/ benefity/ opieka med prywatna/ karta żywieniowa/ od czasu do czasu jakies slodkosci / owoce na korytarzach / premie miesieczne i kwartalne/ dodatkowa premia na święta (i nie jest to 200 zł brutto- o wiele wiecej), darmowe kursy językowe i wiele wiecej. Atmosfera na platformach jest różna np. na platf. tech. czy med. jest wiecej osob wiec ciezko o rodzinna atmosferę tak jak np na domowej (ja pracowalam na domowej) wiec jest/ było super. Osoby z którymi mozna super pogadac i zawsze liczyc na pomoc jak sie czegos nie wie nikt do nikogo nic nie ma- nie ma obmowy i obłudy- jak w innych firmach. Kierowniczka -rewelacyjna kobieta - zawsze pomaga (jeżeli sama ma pracę) w każdej nawet najmniejszej kwestii, do pracy przychodzi sie bez stresu i wychodzi sie bez stresu nie ma też zostawania po godzinach bo sie ktos nie wyrobil. Jeżeli ktos idzie do pracy aby obijac sie i odebrać 1 tel na pol dnia to sie myli a pożniej ma pretensje ze duzo pracy bla bla bla - ale piszac sie na prace na sluchawce to musi miec na uwadze ze pracuje z telefonem i klientami i dziala na podstawie OWU. Szczerze polecam pracę w Mondial Assistance.
3
słuchawkowa drama 2016-11-16 19:00
A i co do głoszonego przeświadczenia, ze ktoś kto sie wybiera na sluchawe mysli, ze odbierze 1 telefon dziennie to juz argument z braku argumentów.
Wiadomo, ze odbierzesz dużo telefonów, ale nie wiesz w jakich warunkach, dopóki nie usiądziesz na motoryzacyjnej, w mroźny, śnieżny poniedziałek, po ktorym conajmniej 2na5 samochodów odmówiło współpracy.
2
prawilny asesor 2016-11-30 15:10
Srollu, i jak smakowała kawka o poranku w atmosferze "ciszy i spokoju", ktora powinna na takowej kawce miec miejsce?

Co tu taka cisza? Spokój na pokładzie?
Jak AR? Wysoki mili Państwo.

Jak tam rotacja starych pracownikow w listopadzie? czy Pan SV ze wcześniejszych komentarzy moze raz jeszcze powtórzyć, ze to nic nadzwyczajnego, ze odchodzi w jednym miesiącu prawie 10 osob z jednej platformy, bo ogólnie pracuje ich 250? (Strasznie mnie to bawi ile razy wracam pamięcią do tego stwierdzenia)

A całkiem nowe osoby jeszcze nie zdarzyły zaczerpnąć odurzającej atmosfery a juz idą tam gdzie dają więcej pieniędzy? NIE TYLKO PENSJA SIE LICZY.

Śmiem twierdzić, ze za pol roku w tej firmie beda sami specjaliści, którzy pracują nie dluzej niz 3 miesiące, wtedy mozna dorzucić informacje w ofercie pracy, ze firma docenia pracownikow i wcale nie jest to przejaw desperacji tudzież propagandy.

Upsik, chodzą słuchy, ze w tym roku zima ma byc śnieżna. Do boju specjaliści. Do boju. Musimy to przetrwać.
2
Jestem legendą 2016-12-27 16:41
Srollu odejdź z tej firmy bo tam się dzieje jak widać coraz gorzej, nie ma co tam dalej siedzieć.
1
jatoja 2016-12-27 18:12
no właśnie - skoro jest tak źle to czemu tam jeszcze jesteś? Co cię w firmie trzyma skoro jest taka tragedia?

Ja pracowałem w mondialu i fakt mogło być lepiej ale i tak mi się podobało i tą pracę miło wspominam jak i ludzi tam pracujących.
Sroll 2017-01-09 11:27
Musimy to przetrwać! To hasło kilku ostatnich dni, wszystkie siły na platformę moto bo nie dają rady.
Ale skoro liderzy i wszyscy mądrzy mają czas żeby przeglądać gowork itp to może zaczną przeglądać też pogodę?! Nikt się nie spodziewał że jak będzie mróz to i będzie się dużo działo..., a jeśli nie ma osób do pracy to warto ściągnąć wszystkich liderów do pomocy. Skoro jesteśmy jedną siłą to nie ma że weekend, nie ma że wolne, walczmy wszyscy razem!
Co rok ten sam problem... tu już nawet nie trzeba mieć magistra z meteorologii żeby to wiedzieć.
A tym czasem trzeba uciekać i nie przeszkadzać bo AR wariuje.
Wasz Sroll
2
Sroll 2017-01-18 08:12
Zmiany, zmiany, zmiany... takie hasło przyświeca wszystkim ideą i działanią które podejmuje Mondial, ale podejmuje je tylko ze względu na to co się dzieje na forum gowork, niech ktoś sobie nie myśli że robią to tak sobie z dobrego serduszka. Każda wcześniejsza forma przekazania komunikatu że jest źle spotykała odpowiedź że w jeśli Ci się nie podoba to droga wolna.
Ale teraz to sypneli kasą jak zima śniegiem. Obawiam się że po najbliższej pensji telefony z banków z propozycją inwestycji mogą nas wszystkich przerosnąć, nie mówiąc już np o Lidlu który na pewno czuje oddech Mondiala na plecach bo jeszcze parę lat i pensja na start na platformie wyrówna się z płacą na start we wcześniejszej wspomnianym koncernie.
Podsumowując te podwyżki lub wyrównania są tak znaczące że gdyby nikt o nich nie powiedział to przy wypłacie ciężko byłoby się ich doliczyć. Prawda jest taka że pensja brutto na platformach w większości przypadków jest niższa niż pensja netto w 90% innych firm, ale inni na pewno nie mają takie atmosfery...
2
żak 2017-01-18 16:22
A i nawet tutaj próbowali wojowac swoją nieśmiertelna regułka, ze mozesz znaleźć nowa prace jeżeli Mondial taki zły!

Ale jak widac, ten brzydki, czarny PR obudził naszych przełożonych.

Miejmy nadzieje, ze wyrównania pracownicze "starych do nowych" nie beda tylko e-mailowa obietnica HR z cichym przyzwoleniem dla SV, zeby za dużo nie rozdać pieniądza na platformach.

Brak rak do pracy to juz nie tylko problem motoryzacyjnej.
1
Dinozaur 2017-01-18 20:47
Nie bardzo rozumiem Twoje podejscie sroll. Skoro tyle żółci się z Ciebie wylewa skoro jednak minusy przeslaniaja plusy jak mawiał klasyk w nieco innej wersji to czemu nadal jesteś na platformie choć moze sie mylę? Nie sądzisz że obrazasz jednak ludzi dla ktorych ta praca jest ważna a za i przeciw nie sprowadza się do zalosnych 50 groszy za owoc na pajacyka dla potrzebujących, bo skąd miałbyś o tym wiedzieć. Natomiast wszelkie ruchy sprawiajace podwyżkę wynagrodzeń są dla ludzi ku ich dobru a nie jakimś czarnym PR. I na pewno wiele osób Ci zazdrosci Pana Prezesa AWP bo nie sądzę, że wielu znajomych ma okazję miec takiego czlowieka za szefa. Szanuj to co masz człowieku.
bugatti 2017-02-02 12:30
Pracując na platformie motoryzacyjnej można się oduczyć podstawowych zasad współżycia między ludźmi bo na codzień nie są zbyt wysoko cenione... nie wiń strolla!
4
żak 2017-02-02 18:55

No jak to co zrobi Mondial jak większość zachoruje? Stwierdzi, ze to sytuacja wyjątkowa, team spirit i musimy to przetrwać! Tak robią i robic beda dopóki ludzie beda w przekonaniu, ze sa musza dziękować pracodawcy, ze daje im prace a od pracodawcy nie usłyszą podziękowań za swoją ciężka prace tylko jeszcze usłyszą, ze sa be i fe i tam sa drzwi.

I tu sie zgodzę, od kilku lat takiej sytuacji nie było a liderzy na tym forum utrzymywali a nawet próbowali bagatelizować problem zarzucając, ze były pracownik nie ma prawa wypowiedzi a ten co mowi prawdę (sroll) powinien sie w trybie natychmiastowym zwolnić.

A jakby większość postanowiła sie zwolnić to co?

2
Xyz 2017-02-03 07:59
Do tej pory wchodziłem na forum z zainteresowaniem. Nawet coś tam pisałem od czasu do czasu.Czasem ktoś przegial ale czasem ktoś napisał coś merytorycznego i miałem nadzieję że może jednak coś się zmieni. Powyższe 2 komentarze to jednak tzw samozaoranie. Po czymś takim będą nas traktować jak bandę troli co to nawet wzajemnie nie potrafi się szanować. Może od razu rozpiszemy cała listę pracowników i będziemy się obrzucac wzajemnie g... Żałosne. Bawcie się dalej sami. Ciao.
7
bugatti 2017-02-03 10:30
bo nie potrafimy! wspomniane wyżej sytuacje nie są wymyślone więc nie ma się co obrażać i wypisywać z dyskusji bo to trochę zaklinanie rzeczywistości!
2
elemele 2017-02-07 08:23
O faktycznie personalnie poleciało i poziom sięgnął rynsztoka. Siedzi jeden z drugą i trzecią i smęci, a to ze gratisowy pakiet medyczny full wypas za drogi, a to ze darmowe ubezpieczenie nie takie, a to, że nadgodziny uczciwie płatne. Że też nikt nie marudzi, że mleko do kawy złe, bo powinno być sojowe, a jest zwykłe i jeszcze nie przynoszoną tej kawy do biurka na pierdnięcie tylko trzeba iść do kuchni i ekspres obsłużyć. Opary absurdu przesłoniły horyzont. Sami sobie to bagienko tworzycie, jeśli tak ze sobą gadacie normalnie. Idzie umawiać prezentacje pościeli z owczej wełny, ciągnąć paleciaki albo składać Tiszerty po klientach.
5
gruby_zawiadowca 2017-02-07 09:07
No wiecie co....po prostu TRUDNE SPRAWY. Co ponieķtórzy nadawaliby się do serialu z kategorii tych miałkich tasiemców (już widzę tytuł: "Na słuchawkach") Widzę ich jak siedzą przed kamerą i z odpowiednią dla takich produkcji intonacją wylewają swoje żale (bo owoce trzeba kupowac....jprdl serio?!?). Do tego insynuowanie, że ktoś z kimś sypia - wylewanie takich wiader pomyj na współpracowników - ba - kolegów i koleżanki z pracy. To jest zwykłe (usunięte przez administratora) Nazwijmy to po imieniu. Mam nadzieję, że sfrustrowani "obrabiacze dup" zostaną namierzeni i z odpowiednim paragrafem wypieprzeni dyscyplinarnie z pracy. Wolność słowa wolnością ale to co się tu wyrabia ... w głowie się nie mieści, żeby trzy czy cztery osoby robiły taki ferment narzekając dosłownie na wszystko o_O Nie pozdrawiam zadymiarzy.
3
TrudneSprawy 2017-02-07 17:02
Przypominam że mleko w kuchni to nie mleko, tylko pseudo mleko UHT xD
2
Key 2017-02-07 20:31
Pracuję na medycznej zagranicznej i jestem lekko zdziwiony powyższymi . Kwestie pensji pominę, każdy się na jakąś godził podpisując umowę. Jeżeli chodzi o ilość obowiązków(tez mamy sezon) to każdy nawet średnio ogarnięty przy odpowiedniej organizacji pracy umie sobie je poukładać zgodnie z priorytetami. No ale jak ktoś lubi się zatabaczyć pierdołami, które zajmują parę chwil to niech nie narzeka na nawarstwianie się spraw. Praca ogólnie ok, raczej no stres, jeśli się podchodzi z dystansem. Nie zauważyłem też jakichś spięć na linii pracownik szeregowy - lider, wręcz odwrotnie, raczej pomocni i wyrozumiali.
4
Box 2017-02-07 23:51
Cała dyskusja tutaj tyczy się głównie motoryzacyjnej i chociaż nie sposób się nie zgodzić z wieloma faktami to sposób, w jaki jest to przedstawiane, budzi niesmak.
Sroll 2017-02-13 23:57
Dobry Wieczór Państwu.
Sytuacja trochę jak w okopie, każdy się boi wychylić czy przypadkiem zaraz nie oberwie.
A co do wpisów powyżej to powiem tak, jak dla mnie wpisy @Strajk @Nowy mówiąc krótko zgasiły światło. Przy tych dwóch wpisach to moje wcześniejsze wpisy to poezja, miód na uszy. Zdziwienie po tych dwóch wpisach było nie mniejsze jak po zamachach z 11 września..., ale MA stanął w obronie pracowników! Nie ma to tamto! Tylko że tak stanęli że nawet jeśli ktoś nie wiedział o dyskusji jaka tutaj się toczy to po interwencji włodarzy MA na pewno już cała firma wie.
Muszę zareagować na jeden z powyższych wpisów odnośnie opieki medycznej! Zapamiętaj jedno! Ta opieka nie jest darmowa! Za tą opiekę każdy płaci sam! Ludzie skoro ktoś za coś płaci to jak to może być darmowe?!
A co do wpisu niby kogoś z medycznej... to albo ta osoba pracuje w MA mówiąc kolokwialnie jeden dzień z dzisiejszym, albo właśnie została wzbudzona z hibernacji po 2 latach, bo chyba każdy wie co się działo na V pięterze całkiem niedawno, rotacja osiągnęła takie tempo że aż ciężko to opisać, ale kto pracował w tamtym okresie ten wie jak było.
Ogólnie jakim pracodawcą jest MA każdy wie, opini pochlebnych jest bardzo mało..., przypadek??? Nie sądzę.
A Tym czasem ferie, w Warszawie jakby luźnej, ale słuchawy na platformie czerwone, ale musimy to przetrwać!
Ps. ciekawe czy z okazji jutrzejszego dnia zostanie wpuszczona nowa atmosfera walentynkowa...
A teraz dobrej nocy.
Wasz/a Sroll
1
Xantypa 2017-02-14 22:45
@Srollu
Tak to już jest w kraju, że jak coś dostajesz to płacisz od tego podatek. Jak wygrasz w totka to tez płacisz podatek. Co więcej, jak zamówisz pakiet rodzinny to jeszcze więcej podatku zapłacisz, bo on droższy. Zajrzyj na pasek do wypłaty i nie przynudzaj więcej, albo weź melisę na sen ;-)
1
Rusalaa 2017-02-15 10:04
@Sroll
Pracuję w tej firmie już jakiś czas, najpierw na platformie, teraz w innym dziale. Rozumiem że praca na platformie jest ciężka, często stresująca a z wynagrodzenia mało kto jest zadowolony (ale to akurat działa w każdym dziale - zawsze człowiek chce więcej niż obecnie dostaje) ale w twoim ostatnim poście zawiało kłamstwem. Tak jak napisał Xantypa - w tym kraju nie ma nic za darmo bo nawet jak ci pracodawca coś da to musisz od tego zapłacić podatek.
Więc zapamiętaj to - ta opieka medyczna jest dla pracowników za darmo a podatek jaki należy od tego zapłacić to nie wina pracodawcy tylko naszego złodziejskiego państwa, które nigdy nie dopuści żebyś coś miał za darmo.
Wg mnie ilość benefitów jaką daje firma trudno określić inaczej jak bogaty pakiet socjalny: co miesiąc doładowanie karty żywieniowej, ubezpieczenie Allianz Rodzina (za darmo), pakiet medyczny (za darmo także dla rodziny a nie tylko dla pracownika co jak można zauważyć na rynku pracy nie jest takie oczywiste), bony na Boże Narodzenie (całkiem pokaźna suma a nie jakieś marne grosze), dodatkowe premie za wykonanie postawionych celów, języki 2x60 minut tygodniowo za darmo. Ktoś tu pisał jakie to niesprawiedliwe że jak się zdecydował na chodzenie na język to mu każą w dzień wolny przyjść do pracy na te 60 minut a jak za często go nie ma to po roku musi zapłacić za język 300 czy 350zł (żadna firma nie ma raczej ochoty płacić pracownikowi za naukę a ten łaskawie przyjdzie na opłacone już zajęcia albo nie). Ludzie czy wy w ogóle czytacie co piszecie. Nie podoba ci się to idź i weź na mieście kurs angielskiego za 1200zł za pół roku i wówczas możesz nie chodzić kiedy tylko chcesz ale skoro już wydałeś na kurs to pójdziesz bo to w końcu twoja kasa.
Jeszcze raz zaznaczam że nie mówię że na platformach wszystko jest ok ale bądźcie choć trochę uczciwi i nie piszcie totalnych bzdur bo mając porównanie z kilkoma innymi firmami mogę śmiało powiedzieć że mało która firma daje takie warunki pracy jak Mondial/AWP a kluczowym argumentem niech będzie że ta firma z zasady zatrudnia wszystkich na umowę o pracę a nie na jakichś "śmieciówkach" ale o tym tutaj mało kto wspomina.
4
Sroll 2017-02-15 18:06
Proponuję zajrzeć do Słownika Języka Polskiego,może tam definicja wyrażenia "za darmo" będzie dla Was bardziej klarowna, bo jak dla mnie i 99% społeczeństwa za darmo = 0 zł
Jeśli byśmy słuchali tylko głosów w mondialu to na pewno pakiet socjalny wydaje się być najlepszy nie tylko w kraju ale i na świecie! Problem pojawia się jak posłuchamy osób które pracują w innych firmach, a wtedy nawet te "darmowe" pakiety są tańsze niż w mondialu.
Co do atmosfery na platformie to wystarczy poczytać trochę to forum. Czy uważacie że jeśli byłoby tak cudownie w ma to ludzie by coś tutaj pisali? Oczywiście że nie! Komentarze pojawią się tylko jak jest źle!
Może przypomnijmy sobie fale poleceń służbowych? Masz ktoś komuś znowu odmówi urlopu na żądanie? A może jedynym argumenten będzie znowu powiedzenie nie bo nie?
A urlopy na 2020 już zaplanowane? Bo o normalnym urlopie w 2017 to już dawno można zapomnieć! Mylę się?
Jeżeli chodzi o obłude to są nią tylko wpisy wybielające ma.
5
Resentyment 2017-02-15 20:34
Cześć,
Przez tą pracę nie jestem już wolnym człowiekiem. W domu wszyscy wiedzą że, że mnie w firmie wydoili ;(
Pozdrawiam wszystkich resentymentalnie, nie dajmy się!
Jutro czeka nas lepsze jutro :)


2
bugatti 2017-02-16 13:40
"Jeszcze raz zaznaczam że nie mówię że na platformach wszystko jest ok ale bądźcie choć trochę uczciwi i nie piszcie totalnych bzdur bo mając porównanie z kilkoma innymi firmami mogę śmiało powiedzieć że mało która firma daje takie warunki pracy jak Mondial/AWP"

o to to! W mało której innej firmie jest tak marnie....

2
Lol 2017-02-16 19:21
Albo malo kto jest tak marny, zeby siedziec chociaz mu sie nie podoba ;-)
3
Rusalaa 2017-02-17 15:36
Jakim trzeba być człowiekiem żeby pisać "W mało której innej firmie jest tak marnie..." i dalej w niej siedzieć. Zrób coś człowieku dla siebie i dla nas wszystkich i zmień tą robotę. W Warszawie i okolicy są setki innych firm - na pewno w którejś się odnajdziesz. Przy takim podejściu choćby firma na głowie stanęła to ty i tak będziesz niezadowolony więc szkoda tu marnować życie.
1
Resentyment 2017-02-17 18:23
'Bugatti – francuska marka ekskluzywnych samochodów,..'. Źródło, Wikipedia.
Za niskie zarobki! No i wszystko w temacie.
bugatti 2017-02-17 19:38
Bycie człowiekiem nie jest tożsame z byciem pracownikiem a to kiedyś była dyskusja dotycząca miejsca pracy. Peace!
1
Resentyment 2017-02-17 20:06
Skąd ta wnikliwa dedukcja?
Peace & love<3
Niedorzeczny serial 2017-02-18 23:49
Ojej, nie ma Srolla od 3 dni. Albo sie zwolnił albo zaczął wreszczie pracować miast pisać na nockach... Albo teź Mondial rzadziej zleca noce albo jeszcze urlop na ferie jednak jest moźliwy... Zostaje smęcenie Bugattiego, ktorego nie stać na Bugatti....

3
grrrr 2017-02-20 00:28
platforma medyczna zagraniczna - jak oceniacie? atmosfera w grupie jest ok?
2
mewa 2017-02-27 09:32
OK - atmosfera OK, szefostwo pozytywne. Zdarzają się nadgodziny ale płatne, jak ekipa się pochoruje. Praca ciekawa. Można się nauczyć i robić ciekawe rzeczy
1
bleble 2017-03-24 11:19
No no widzę, że parę postów zostało pokasowanych (tak lekko licząc to ze 20 będzie) - ciekawe czemu, aż tak bolały złe opinie?
2
Mogę nie być anonimowy:-) 2017-03-28 13:48
Cześć, pracowałem w Mondial kilka lat temu, najpierw na moto, później w innym dziale. Jak na pierwszą pracę nie było tragedii, pensja ze 2 kola dla studenta to nie jest za wiele ale lepsze to niż nic. Podnieśli nam później ten współczynnik otwartych dziennie spraw z 15 na 19 o ile dobrze pamiętam i dla większości skończyły się premie:-)
Po 2 latach pracy nie można było liczyć na sensowne podwyżki za uczciwą pracę i czas stażu. Szkoda, bo tak się dobrego zespołu nie buduje.
W całej firmie jedna rzecz mi się nie podobała, zwalnianie nie pasujących pracowników na zasadzie masz tu dwa kwity do wyboru, podpisuj albo jeden albo drugi, nie możesz się zastanowić masz podjąć decyzję od razu. To nie jest zgodne z kodeksem pracy drodzy wladczy w Mondialu i nigdy nie będzie, jeśli ktoś uważa że oczerniam firmę proszę bardzo możemy się spotkać w sądzie pracy:-) Niektórzy kierownicy są bardzo niekompetentni jeśli chodzi o zarządzanie zespołem. Trochę ludzi po znajomości za dobre pieniędze.
Słyszałem, że sv którzy są po stronie ludzi też już tam nie pracują po wielu latach dobrej roboty, pozdrawiam Piotrus:-) na dobre Ci wyjdzie. Z mojej ekipy sprzed kilku lat zostało z 5 osób może 8 i nie wszyscy na moto. Ludzi z mojego późniejszego działu zwalnianio w taki sposób że pozostało się tylko śmiać, ale to wina chorego podejścia hr i dyrektorów. Gdyby mi ktoś dziś zaproponował powrot za 3x takie pieniądze jak teraz zarabiam to na pewno bym nie wrócił.
2
Natalia 2017-07-20 06:54
@mogę nie być anonimowy ale jakie "kwity" masz dokładniej na myśli? Czy opisujesz sytuacje, która przytrafiła się tobie osobiście?
Gżegżółka 2017-07-24 00:37
pracowalam swego czesu na moto... Ta firma to paskudni ludzie, bez uprzedzenia bez niczego, wezwali mnie na dywanik i podali dwie umowy o zwolnieniu do podpisania. Jedna natychmiast, druga z tygodniowym (sic!) wypowiedzeniem z winy pracownika. Jakiej k*rwa winy. Nic negatywnego nie zrobilam, zero wytlumaczenia, rano bylam jeszcze w pracy a po poludniu nara... I to ma byc normalna firma- chyba nie!
Haker 2017-08-01 15:12
Krzysiu, kaszkietu zapomniałeś ;*
4
Natalia 2017-08-12 15:13
@Gżegżółka podpisałaś w takim razie te dokumenty? Miałaś prawo odmówić podpisania tego papieru. Jaki finał miała cała ta sytuacja? Czy ktoś z pracowników Mondial Assistance Sp. z o.o. znalazł się w podobnej sytuacji?
Zostaw swoją opinię o Mondial Assistance Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondial Assistance Sp. z o.o.