Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Carrefour Polska

Pracowałeś w firmie Carrefour Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
agata - 2012-11-01 21:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracowałam i już bym tam nie chciała pracować,wykorzystują jak mogą, za marne grosze robisz za 800, 700 zł a wymagania takie żę szok,jak jesteś kasjerem to oprócz kasjera za sprzataczke robisz.Naprawde trzeba podziwiać tych ludzi którzy tam wytrzymują pracować
zdjecie uzytkownika
pracownik carrefour - 2012-11-20 22:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w carrefou to największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ! nie wypłacają wynagrodzenia, a jak wypłacą to jest tego połowa!!!!!!!!! kierownictwo na 0!!!!!!!! pewnie skończona podstawówka a łeb w chmurach.

DZIADOSTWO!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
nie radze - 2012-11-24 23:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.


Nie radzę tam pracować pracowałem około 2 miesiące po czym jak wziąłem 3 dni wolnego od ponad miesiąca nie mam telefonu z pracy abym przyszedł, każą robić coś co nie jest w umowie, ja mam umowe do konca roku, a już jak pisałem od miesiąca nie mam pracy. Zaświadczenia jeśli ktoś chce o zarobkach robią niebotyczne problemy. Bawią się czasem i pieniędzmi ludzi, płacą tyle co nic a każą robić bóg wie jakie rzeczy serdecznie odradzam.
zdjecie uzytkownika
tili - 2013-02-19 13:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje juz prawie 8 lat .To co robia z pracownikami to smiechu warte.niedosyc ze pensyjka mala(1200zl-wstyd zeby stary pracownik tyle zarabial) to wymyslili sobie szkolenia na kazdym dziale np pracownik z ryb bedzie sie szkolił na piekarni i tak na odwrot pracownik z wedlin na warzywach,piekarni ,rybach. moze ktos sie odwazy zrobic z tym porzadek?
zdjecie uzytkownika
Aka - 2013-04-04 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Przeczytałam wszystkie opinie od początku do końca. jestem w potwornym szoku, że po tylu latach nic się nie zmieniło. Ja zaczęłam pracować w Careefurze w październiku, zatrudniona przez firmę zewnętrzną.(Umowa o dzieło-czyli nic!) Mija już prawie pół roku i ponoć mam dostać umowę, ale boje się jej ,bo z tego co słyszę ludzie dostają umowy na 3/4 etatu i za tyle dostają kasę a pracują faktycznie cały etat. Rzuciłabym to w jednym momencie, ale wiadomo za coś trzeba żyć. Jedno jest pewne tylko to, że w tym miejscu nauczyłam się większości zawodów .Jestem kasjerką a przeleciałam już jako pracownik pls, piekarnię, magazyniera , warzywniaczk, merchandisera, punkt obsługi klienta a na koniec latałam na mopie. Jestem wręcz wszechstronnie uzdolniona. ŻAL PL.
zdjecie uzytkownika
ochrona - 2013-05-05 22:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakbyś skanowała na kasie w swoim sklepie to byś wszystkich obejrzała od stóp do głów czy czegoś nie wynoszą. A dla Carrefoura to już problem.....
zdjecie uzytkownika
zły - 2013-05-10 12:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Carrefour = badziew syf kiła mogiła. ludzie nie polecam pracy w tym molochu . pRaca na magazynie [usuniete przez moderatora] ,na sklepie jeszcze gorsza wyzysk robisz 7 rzeczy na raz jak czegos nie zdarzysz to pretensja. chorowac nie mozesz pensja... najniższa .
zdjecie uzytkownika
Wkurzona - 2013-05-16 15:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Carrefour... brak mi słów by opisać jaka tam jest praca. Zespół to zwierzęta, nie ludzie. Wykorzystują i marnie płacą... Nawet nauczyć nie potrafią początkujących, a potem obrażają za popełnione błędy...
Kompletny brak organizacji pracy i syf!!! To nie są warunki pracy!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2013-05-19 13:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Popieram wszystkie wypowiedzi.
Dodam jeszcze, że sklepy które źle traktują pracowników, nie szanują tracą bardzo wiele, bo nikt nie będzie chciał dla nich pracować.
Brak organizacji, bałagan powodują chaos, który nie służy dobrej atmosferze pracy i zniechęca do niej.
Pan dyrektor Carrefour powinien się zainteresować co się dzieje w jego sklepach.
.
Tolerowanie arogancji i braku podstawowych zasad wychowania nie wyjdzie na pewno nikomu na dobre.
Pracownik , który przychodzi pierwszy raz do pracy,
czy będzie to osoba z zewnątrz , czy na umowę o pracę powinna być tak samo traktowana.
To,że praca jest na umowę zlecenie to nie znaczy, że można traktować nas jak "śmiecie". Na umowie zlecenie jest konkretna czynność do wykonania np. praca na kasie, ale w Carrefour tego się nie uznaje ( Carrefour CH Arkadia).
Nie polecam pracy w tym sklepie.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2013-06-15 08:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem w Carrefour 4 lata. Czytam inne opinie i się trochę dziwię im. Pensja zawsze wypłacana na czas ( jak ktoś jest zatrudniony przez firmę zewnętrzną to niech ma do nich pretensje o terminowość wypłat a nie do Carrefour'a). W ciągu 4 lat pensja mi wzrosła o ponad 900 zł brutto (więc możliwe są podwyżki). Co do dyrektorów. Najlepszego miałem francuza. Traktował wszystkich z szacunkiem i tak samo się odnosiliśmy do niego. Zawsze podszedł porozmawiał. Miał dobry kontakt z załogą. Polscy dyrektorzy za bardzo boją się wizytacji. Jeden to tak się bał wizytacji, a goście wizytowali tylko 3 minuty i wychodzili. Od 2010 zwalniali, więc domyślam się, że teraz jeden pracownik wykonuje zadania 2 lub 3 osób.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-17 10:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktoś z osób tu piszących pracuje może w Carrefour jako kasjer? ile taka osoba może zarobić? jaki jest czas pracy?
zdjecie uzytkownika
Aldona - 2013-08-07 13:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie dotyczące tych wszystkich bonów, jak to rozliczać na tej kasie? Może ktoś mi wytłumaczyć? I jak to wygląda z rozliczaniem pod koniec dnia..? i pod koniec miesiąca??
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-23 01:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z laptopem/telefonem itp?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-11-12 09:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w firmie Carrefour dość długo, widziałem i słyszałem dużo.Najgorzej jak menager odnosi się do pracownika, że ma milczeć i wykonywać polecenia a jak nie pasuje to dosłownie " (usunięte przez administratora). do działu personalnego jak Ci coś nie pasuje".Zapomniał dany menager jak sam kiedyś był zwykłym pracownikiem.
zdjecie uzytkownika
Dorcia - 2014-01-11 08:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Carrefour od 3 lat; jestem załamana.Omijajcie to szerokim łukiem.
Mając umowę na 1/2 etatu zarabiam 1000 zł. dodam że pracuje 5 dni w tygodniu po 7 godz i 45 min czyli prawie pełny etat. Stopniowo pnę się w górę lecz tylko w obowiązkach bo na zmianę umowy nie mam co liczyć,po poszczególnych awansach poinformowano mnie że nie mam co liczyć na zmianę umowy lub podwyżkę. Wiem że inne dziewczyny zarabiają jeszcze mniej.Pensja kasjerki to 600- 650 zł a każda różnica w kasetce odejmowana jest z pensji która i tak jest masakryczna. Można długo by opowiadać.....zgroz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lila - 2014-01-22 00:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Open yours ayes - 2012-06-06 18:35:31]:
Cześć, czy masz może kontakt z jakąkolwiek kasjerką/kasjerem który aktualnie nadal pracuje w carrefour..?
zdjecie uzytkownika
Lila - 2014-01-22 00:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć Dorcia, czy pracujesz w Warszawie..?, daj znak w wolnej chwili bo miałabym do Ciebie pytanie..
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-02-16 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja robię bardzo czesto zakupy w carrefour i musze przyznać, że ceny dobre, szczególnie promocje weź jeden i drugi za grosz, kasjerki wyglądają na zadowolone z pracy.
zdjecie uzytkownika
Dorcia - 2014-06-12 20:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lila - 2014-01-22 00:18:02]:
niestety nie jestem z warszawy, ale myślę że wszędzie jest tak samo. minęło pół roku i nic się nie zmieniło...choć obiecywali podwyżki aaaa sorki jest zmiana dostałam awans ale jak pisałam wcześniej tylko w obowiązkach. obecnie pracuję na czterech stanowiskach na zmianę.można by pomyśleć że jestem nie zastąpiona....hahhaah ja to odczuwam jako wyzysk!!!!!!!!!!!!!! bo finansowo jest tak samo jak 3 lata temu..
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-07-04 16:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam w tym syfie 2 msc wiecej nie wytrzymalam . Nadzor tyra luzi mysla ze jak maja wiecej placone i lepsza umowe to sa lepsi nie prawda najwieksze lenie . ciesze sie ze tam nie pracuje . teraz ubiegam sie o kwit od zarobkow dla nie ktorych to szmal roboty czekam juz msc i wiecznie nie maja czasu. Zalosne. nie polecam nikomu tego marketu.
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-07-07 16:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba pamiętac tez, że siec marketów, a nawet supermarketów carrefour to tysiące miejsc pracy, tu komentarzy jest kilka - negatywnych, czyli 99% ludzi jest pewnie jednak zadowolona.
zdjecie uzytkownika
bonzo - 2014-08-11 21:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba również pamiętać że tu wypowiadają się ludzie zatrudnieni przez carrefour, nie przez firmy zewnętrzne. Polecam lekturę komentarzy na temat tych firm np. gruppo trade w której ja pracowałem. To właśnie pracownicy zewnętrzni są często na początku łańcucha pokarmowego, a pracownicy carrefour (z wyjątkiem kasjerów)zarządzają ich pracą.
zdjecie uzytkownika
starsza pani - 2014-08-19 10:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jestem pracownikiem,tej firmy i włos się jeży na głowie.A było kiedyś tak fajnie.To nic że pensje były małe(i są nadal)ale była super atmosfera,chciało się aż chodzić do pracy.mieliśmy super kierownika(wyrozumiały,miły szanował nas,potrafił dbać w miarę swoich możliwości o pracownika,nigdy z Jego ust nie padły słowa poniżenia.I co się stało,ano murzyn zrobił swoje i trzeba było Go usunąć.Nastała nowa kierowniczka i zaczęło się,w kółko słyszymy słowa( pani nic nie potrafi,pani się za wolno rusza(do kobiety powyżej lat 50.Ciekawe jak będzie się ruszała Pani kierownik mając tyle lat i gdyby Ją w tedy dać na jakiś ciężki dział np.warzywa(dziennie potrafi się prze rzucić tonę czasami nawet więcej)W pracy zaczęła występować bardzo nerwowa atmosfera,pracownicy są w chwili obecnej poniżani,dyskryminowani (co jest nie zgodne z kodeksem pracy)Z jednej strony się nie dziwię,troszkę Ją rozumie,obieła nowe stanowisko,chciała by się wykazać,żeby sklep podczas wizyt czy kontroli wypadł jak najlepiej ok ma do tego prawo.Ale nie kosztem poniżania pracownika(gdyby pracownik czół się szanowany,doceniany) zawsze chętnie wykonywał by swoje czynności.Potem się ludzie dziwią że pracownicy carrefoura są nie mili.PANI KIEROWNIK to ze złości,czy z nienawiści opisałam sytuacje,tylko dlatego żeby Pani zeszła na ziemie z chmur(bo prywatnie jest Pani bardzo miłą osobą) więc może postara się Pani i zmieni swój stosunek w prac.A zobaczy Pani że pracownicy również będą do Pani przyjaznie nastawieni,i będzie wszystko grało.
zdjecie uzytkownika
Mika - 2014-08-20 16:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w carrfour na okres wakacji, porażka!! Jeden wielki wyzysk pracowników a w tym uczniów! ta sama stawka na wędlinach jak i normalnym dziale to po co to oszustwo i zachęcanie żeby się przenieść na wędliny?? lub co lepsze ściąganie osoby w wolny dzień zachęcając premią dwie godz przed zaczęciem pracy? nijak się ma praca do wypłat które w słowach są jedynie takie piękne i wyraźne, agencja w carrfour to jedno wielkie oszustwo gdzie przy czym uczeń jest ubezpieczony ze szkoły, rozumiem jakieś podatki ale chyba nie połowa pensji.. Dziękuje Ci carrfourze za wszystko wiem,że nie polecę już nigdy temu marketu na pracę dorywczą!
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-09-03 17:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszcie może więcej szczegółów co do tej pracy w Carrefourze, bo to jest istotne na jakim stanowisku pracowaliście, jakim dziale, czy na umowę agencyjną, czy może bezpośrednio w Carrefour. To drobne szczegóły, ale dość znaczące. nie ukrywajmy tez, że to praca niewymagająca wielkiego doświadczenia ani wykształcenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carrefour Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x