Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Carrefour

Pracowałeś w firmie Carrefour i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anoniim - 2011-11-10 15:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam w carrefour CH.REDUTA. w 2003r. Do dzisiaj, wspominam to jako horror z najgorszego snu. Płacili wtenczas nieźle, w stosunku do innych marketów. Ale traktowanie pracownika(byłam kasjerką) było poniżej wszelkiej krytyki.
Pryncypialni czy jak ich tam zwali, a głównie [usuniete przez moderatora], obwieższona niesamowitą ilością srebra dokuczali pracownikom, jak tylko mogli i w najbardziej niegodny sposób.
[usuniete przez moderatora]. Zmuszona syt. zaczełam po latach pracować tam ponownie, z interkadry. Niestety, nic się zupełnie tam nie zmieniło. [usuniete przez moderatora] w kasie centr. wyżej [usuniete przez moderatora]. :-) -co odzwierciedla w swoich wyrażonkach do rozliczających się po pracy kasjerek. Asystentka [usuniete przez moderatora] i druga [usuniete przez moderatora]chodzi wiecznie nadęta, i broń Boże o cokolwiek zapytać.. Nikt w niczym nie pomoże,całkowity brak koleżeństwa. W szatni-boxy są tak wąskie że nie ma co nawet zrobić z okryciem. Trzeba się najpierw zaopatrzyć w kłódkę, żeby mieć w co ubrać się po skończonej pracy. Tak było przed laty i jest na chwile obecną. Po dwóch dniach miałam tak serdecznie dość, i tak zszarpane nerwy że rzuciłam to wszystko w cholerę. Życzę szczęścia tym wszystkim którzy licza niewiadomo na co, i mimo wszystko z takich czy innych względów idą tam pracować. Najgorszy hipermarket ze wszystkich w Polsce! życzę im szybkiej zagłady:-)
zdjecie uzytkownika
~Gość - 2012-05-04 18:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy ktoś może wie co to jest gds,pls i face? To fachowe nazewnictwo,ktore wystepuje na szkoleniu,a w pierwszym dniu pracy pracownik jest o to pytany.chodzi o wykladanie towaru - merchandiser.
zdjecie uzytkownika
Open yours ayes - 2012-06-06 18:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniłem się w carrefourze z powodu umowy o pracę, którą dają od pierwszego dnia pracy. Trzeba było wyrobić książeczkę sanitarno epidemiologiczną (koszt 84zł-styczeń 2012)( trzykrotne oddanie kału) plus lekarz medycyny pracy (50zł) i można pracować.Pierwsza umowa na czas określony (3 miesiące) Druga umowa na czas określony (1 rok) Trzecia umowa (po przepracowanych 2 latach-na czas nieokreślony) Ludzie sympatyczni, zresztą jedziemy na tym samym wózku ;/ Pensja? przez pierwsze trzy miesiące 1200-1250 jak nie obetną premii. Zatrudniłem się 8 stycznia więc zabrakło mi 8 dni na otrzymanie 250zł w bonach na święta wielkanocne BA nic nie dali nawet 50zł. Po okresie próbnym miałem dostać podwyżkę i dostałem. Na konto wpłynęło 1310zł (powinno 1350-1380) ale coś zaczęli [usuniete przez moderatora] że ucięli mi z premii bo nie pracowałem na 100%
Człowiek flaki z siebie wypruwa, lata po 2-3-4 działach z uśmiechem na twarzy i pomocną dłonią dla każdego a oni premię ci ciachają.
Pracuje się przede wszystkim w weekendy czasami dostaniesz pojedyńczą sobotę lub niedzielę plus to że na dzień następny po wolnym masz być w pracy na 6:00. Tak tak zmiany 06:00-14:00 / 14:00-22:00 / 20:00-04:00(nocka).
Wbijasz się i wybijasz wchodząc i wychodząc z pracy czipem. Nie daj boże żeby godzin było za mało!!!! a i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz nawet za 30 minut \\\\\\\"nadgodzin\\\\\\\"
i niech nikt nie myśli że jest sprawiedliwie rozdzielony grafik. 2-3 osoby mają dobrze a 1-2 przejebane i tyrają na 2 zmianach, które są naprawdę nieprzyjemne zwłaszcza jak pracujesz 6dni pod rząd masz 1 dzień wolnego i znów 6 dni pod rząd.
Słowo o klientach... takiego [usuniete przez moderatora] które cię wyzywa obraża i każe sobie czytać opisy wielkości 32 calowego telewizora, to ja nie widziałem nigdzie. Jak ktoś potrafi w 100% znieść takie zachowanie wobec siebie z uśmiechem na twarzy i przysłowiowym \\\\\\\"przepraszam szanownego Pana/Panią\\\\\\\" kilkanaście razy dziennie gdy klient ma gówno a nie rację, to jestem pełen podziwu dla takiego oddanego pracownika ;]
Powiem tylko dwa słowa o pracy na marketach:
[usuniete przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
animowy - 2012-06-21 21:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam nie polecam pracować w carrfour na Abra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a
zdjecie uzytkownika
aniaaa - 2012-09-07 10:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w carrefor traktuja ludzi jak zwierzęta, kierownicy stosuja mobing nie chca dawac urlopów odradzam pracowanie za 800 zł miesięcznie nie dość że pracujesz za tyle to jeszcze tyle wymagaja kasjerzy są wspaniali natomniast kierownicy do bani potrafia o byle co się przyczepić odradzam wszystkim wiem bo pracowałam w warsawie na targówku
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2012-09-15 21:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich marketowych pracowników.

Ja też pracuję od miesiąca w \'Ca...\'. Może trochę konkretów: wypruwasz flaki, praca ciężka ciągle jakieś zadania, kierownicy chodzą i oglądają, wskazują zadania i koordynują. Ogólnie próbują zrobic co się da by jakoś wyglądało przy minimalnej liczbie pracowników.
A jak to z pracownikami ??

A tak, że większość to studenci i uczniowie zatrudnieni na umowę zlecenie za najniższą krajową 6,4 zł ponoć na kasie 6,14 zł za godzinę. Czemu tyle. Nie wiem wiem, że mają firmę zewnętrzną z której są zatrudnione osoby.

Na umowę o pracę bodajże w podobnej kwocie jest parę osób. Są to zasłużeni długo pracujący pracownicy.
Ludzie są nie uśmiechnięci, zamknięci, nierozmowni i zgorzkniali. Po wielu latach jak utknęli co oni mogą innego. To bardzo przykre rozmawiać i widzieć tą sytuację.

Do tego umowne kary za nieprzyjścia do pracy 100zł i natychmiastowe zwolnienia. Ponoć w historii była kara 500zł. Nie wiem ile w tym prawdy.

Po przeliczeniu wychodzi najniższa krajowa, a to mało ludzie. By zapłacić za mieszkanie i reszta idzie na jedzenie. A inne sprawy?
zdjecie uzytkownika
130779 - 2012-10-02 22:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak pamięta sie te czasy praca do bani płaca do bani kierownicy 8 lat tam przepracowałem i za każdym razem kierownika mieliśmy [usuniete przez moderatora] zawsze cos nie tak ale najgorsze jest to że do nie dawna sam kretyn przerzucał worki z kartoflami i red bulla w kącie na magazynie łoił na jak zostal kiero to powiedzial jak zobaczy że ktos coś pije to z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y nogi powyrywa tacy to kierownicy entelegencja c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y ze sztachetą w ręku jedyne poco sie tam chodziło to dla towarzystwa bo nie po to żeby zarobić jak ekipa sie rozsypała to uznałem że i czas na mnie alejak sobie w spomnę tych pracowników to jedyne co mnie tam miłego spotkalo pozdro dla [usuniete przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
agata - 2012-11-01 21:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracowałam i już bym tam nie chciała pracować,wykorzystują jak mogą, za marne grosze robisz za 800, 700 zł a wymagania takie żę szok,jak jesteś kasjerem to oprócz kasjera za sprzataczke robisz.Naprawde trzeba podziwiać tych ludzi którzy tam wytrzymują pracować
zdjecie uzytkownika
pracownik carrefour - 2012-11-20 22:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w carrefou to największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ! nie wypłacają wynagrodzenia, a jak wypłacą to jest tego połowa!!!!!!!!! kierownictwo na 0!!!!!!!! pewnie skończona podstawówka a łeb w chmurach.

DZIADOSTWO!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
nie radze - 2012-11-24 23:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.


Nie radzę tam pracować pracowałem około 2 miesiące po czym jak wziąłem 3 dni wolnego od ponad miesiąca nie mam telefonu z pracy abym przyszedł, każą robić coś co nie jest w umowie, ja mam umowe do konca roku, a już jak pisałem od miesiąca nie mam pracy. Zaświadczenia jeśli ktoś chce o zarobkach robią niebotyczne problemy. Bawią się czasem i pieniędzmi ludzi, płacą tyle co nic a każą robić bóg wie jakie rzeczy serdecznie odradzam.
zdjecie uzytkownika
tili - 2013-02-19 13:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje juz prawie 8 lat .To co robia z pracownikami to smiechu warte.niedosyc ze pensyjka mala(1200zl-wstyd zeby stary pracownik tyle zarabial) to wymyslili sobie szkolenia na kazdym dziale np pracownik z ryb bedzie sie szkolił na piekarni i tak na odwrot pracownik z wedlin na warzywach,piekarni ,rybach. moze ktos sie odwazy zrobic z tym porzadek?
zdjecie uzytkownika
Aka - 2013-04-04 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Przeczytałam wszystkie opinie od początku do końca. jestem w potwornym szoku, że po tylu latach nic się nie zmieniło. Ja zaczęłam pracować w Careefurze w październiku, zatrudniona przez firmę zewnętrzną.(Umowa o dzieło-czyli nic!) Mija już prawie pół roku i ponoć mam dostać umowę, ale boje się jej ,bo z tego co słyszę ludzie dostają umowy na 3/4 etatu i za tyle dostają kasę a pracują faktycznie cały etat. Rzuciłabym to w jednym momencie, ale wiadomo za coś trzeba żyć. Jedno jest pewne tylko to, że w tym miejscu nauczyłam się większości zawodów .Jestem kasjerką a przeleciałam już jako pracownik pls, piekarnię, magazyniera , warzywniaczk, merchandisera, punkt obsługi klienta a na koniec latałam na mopie. Jestem wręcz wszechstronnie uzdolniona. ŻAL PL.
zdjecie uzytkownika
ochrona - 2013-05-05 22:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakbyś skanowała na kasie w swoim sklepie to byś wszystkich obejrzała od stóp do głów czy czegoś nie wynoszą. A dla Carrefoura to już problem.....
zdjecie uzytkownika
zły - 2013-05-10 12:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Carrefour = badziew syf kiła mogiła. ludzie nie polecam pracy w tym molochu . pRaca na magazynie [usuniete przez moderatora] ,na sklepie jeszcze gorsza wyzysk robisz 7 rzeczy na raz jak czegos nie zdarzysz to pretensja. chorowac nie mozesz pensja... najniższa .
zdjecie uzytkownika
Wkurzona - 2013-05-16 15:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Carrefour... brak mi słów by opisać jaka tam jest praca. Zespół to zwierzęta, nie ludzie. Wykorzystują i marnie płacą... Nawet nauczyć nie potrafią początkujących, a potem obrażają za popełnione błędy...
Kompletny brak organizacji pracy i syf!!! To nie są warunki pracy!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2013-05-19 13:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Popieram wszystkie wypowiedzi.
Dodam jeszcze, że sklepy które źle traktują pracowników, nie szanują tracą bardzo wiele, bo nikt nie będzie chciał dla nich pracować.
Brak organizacji, bałagan powodują chaos, który nie służy dobrej atmosferze pracy i zniechęca do niej.
Pan dyrektor Carrefour powinien się zainteresować co się dzieje w jego sklepach.
.
Tolerowanie arogancji i braku podstawowych zasad wychowania nie wyjdzie na pewno nikomu na dobre.
Pracownik , który przychodzi pierwszy raz do pracy,
czy będzie to osoba z zewnątrz , czy na umowę o pracę powinna być tak samo traktowana.
To,że praca jest na umowę zlecenie to nie znaczy, że można traktować nas jak "śmiecie". Na umowie zlecenie jest konkretna czynność do wykonania np. praca na kasie, ale w Carrefour tego się nie uznaje ( Carrefour CH Arkadia).
Nie polecam pracy w tym sklepie.
zdjecie uzytkownika
były technik - 2013-06-15 08:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem w Carrefour 4 lata. Czytam inne opinie i się trochę dziwię im. Pensja zawsze wypłacana na czas ( jak ktoś jest zatrudniony przez firmę zewnętrzną to niech ma do nich pretensje o terminowość wypłat a nie do Carrefour'a). W ciągu 4 lat pensja mi wzrosła o ponad 900 zł brutto (więc możliwe są podwyżki). Co do dyrektorów. Najlepszego miałem francuza. Traktował wszystkich z szacunkiem i tak samo się odnosiliśmy do niego. Zawsze podszedł porozmawiał. Miał dobry kontakt z załogą. Polscy dyrektorzy za bardzo boją się wizytacji. Jeden to tak się bał wizytacji, a goście wizytowali tylko 3 minuty i wychodzili. Od 2010 zwalniali, więc domyślam się, że teraz jeden pracownik wykonuje zadania 2 lub 3 osób.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-17 10:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktoś z osób tu piszących pracuje może w Carrefour jako kasjer? ile taka osoba może zarobić? jaki jest czas pracy?
zdjecie uzytkownika
Aldona - 2013-08-07 13:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie dotyczące tych wszystkich bonów, jak to rozliczać na tej kasie? Może ktoś mi wytłumaczyć? I jak to wygląda z rozliczaniem pod koniec dnia..? i pod koniec miesiąca??
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-16
Żródło: gratka.pl
Olkusz
(Małopolskie)
Carrefour Polska należy do francuskiej sieci hipermarketów i supermarketów, która jest numerem 1 dużej dystrybucji w Europie i numerem 2 na świecie. Do supermarketu Carrefour Market w Olkuszu poszukujemy osoby na stanowisko: Pracownik działu produktów przemysłowych doświadczenie na podobnym stanowiskuzorientowanie na wysoki poziom obsługi klientówposiadanie książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych stabilność zatrudnienia (umowa o pracę)s
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-23 01:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z laptopem/telefonem itp?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-11-12 09:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmie Carrefour dość długo, widziałem i słyszałem dużo.Najgorzej jak menager odnosi się do pracownika, że ma milczeć i wykonywać polecenia a jak nie pasuje to dosłownie " (usunięte przez administratora). do działu personalnego jak Ci coś nie pasuje".Zapomniał dany menager jak sam kiedyś był zwykłym pracownikiem.
zdjecie uzytkownika
Dorcia - 2014-01-11 08:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Carrefour od 3 lat; jestem załamana.Omijajcie to szerokim łukiem.
Mając umowę na 1/2 etatu zarabiam 1000 zł. dodam że pracuje 5 dni w tygodniu po 7 godz i 45 min czyli prawie pełny etat. Stopniowo pnę się w górę lecz tylko w obowiązkach bo na zmianę umowy nie mam co liczyć,po poszczególnych awansach poinformowano mnie że nie mam co liczyć na zmianę umowy lub podwyżkę. Wiem że inne dziewczyny zarabiają jeszcze mniej.Pensja kasjerki to 600- 650 zł a każda różnica w kasetce odejmowana jest z pensji która i tak jest masakryczna. Można długo by opowiadać.....zgroz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lila - 2014-01-22 00:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Open yours ayes - 2012-06-06 18:35:31]:
Cześć, czy masz może kontakt z jakąkolwiek kasjerką/kasjerem który aktualnie nadal pracuje w carrefour..?
zdjecie uzytkownika
Lila - 2014-01-22 00:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Dorcia, czy pracujesz w Warszawie..?, daj znak w wolnej chwili bo miałabym do Ciebie pytanie..
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-02-16 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja robię bardzo czesto zakupy w carrefour i musze przyznać, że ceny dobre, szczególnie promocje weź jeden i drugi za grosz, kasjerki wyglądają na zadowolone z pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
17 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carrefour
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x