brak logo

MOBILIS TEAM SPÓŁKA ZO.O.

Poznań

Opinie o MOBILIS TEAM SPÓŁKA ZO.O.

norbert 2015-04-27 19:29:11
nie wiecie może kiedy jest planowane od dawna już poszerzenie etatów na terenie południowo-wschodnim, widac ze handlowcy juz nie dawają rady, jest pełno sklepów z pustymi krawatami orange
Leszek 2015-04-28 09:56:35
Nowi pracownicy to kolejne koszty i wydatki. Lepiej starym pracownikom dorzucić dodatkowe obowiązki nie płacąc nic więcej. Przedstawiciel w orange ma tyle zadań dodatkowych, że nie ma kiedy sprzedawać a po pracy ukochane przez orange tabelki, raporty i zadania dodatkowe za darmo oczywiście. Spróbujesz się odezwać to cię zwolnią albo jeszcze dokręcą śrubę. Praca dla francuskie firmy przez polską agencję pracy tymczasowej to chyba najgorsza kombinacja... Jak kasjerki w Carrefour.
1
Leszek 2015-05-21 13:15:45
@Mikołaj a ty siedzisz w domu i czekasz na propozycję pracy od właśnie tej firmy czy siedzisz już w tej firmie i piszesz komentarze spod biurka prezesa? :)
Nie polecam bo ani zarobki się nie zmieniły ani warunki a jedyne co uległo zmianie to pewna krowa z biura odeszła, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni i zostało tam jeszcze sporo...
Leszek 2015-06-18 14:46:55
W zoo nie szuka się za wszelką cenę pretekstu do obciążenia pracownika jakąś karą.
Nie wiem też czy w zoo zatrudnia się ludzi na umowę za 1200zł netto podstawy.
A tam u was w Grupie HRC jak jest Maćku? Krowa z jaskółką ma tyle wspólnego, że ta konkretna pęknie wyfrunęła z biura. Ciekawe czy ją też chcieli rżnąć na odchodne z pieniędzy, wedle starej zasady "nosił wilk razy kilka...":) Można składać do nich aplikację, tylko po co. Lepiej złożyć aplikację do jakiejś dobrej, uczciwej i rozwijającej się firmy.
michaś 2015-06-24 19:15:43
Panowie jakie pieniadze zarabiają Kierownicy zespołów sprzedaży??
Świstak 2015-06-26 09:58:32
to zależy jak dziobiesz, donosisz a w niektórych przypadkach od tego jaką nosisz bieliznę...
Leszek 2015-07-19 22:00:45
A ja słyszałem, że pewna "gwiazda" przed rozmową na stanowisko kierownicze, pytała "rekrutera" z pewnej firmy, jakie ma majtki założyć żeby dostać stanowisko. Gwiazda ciągle tam pracuje jako kierownik, mimo braku kwalifikacji, za to z umiejętnością dbania o własne 4 litery i nieodzywania się, ludzie z charakterem i godnością pouciekali z mobilisa a "rekruter" z pewnej firmy też już odszedł... Nie zarzucaj kłamstwa nie znając prawdy a historii tym podobnych poznać tam można więcej.
1
pipi 2015-07-21 08:40:20
moim zdaniem największym problemem w hrc/mobilis team jest biuro a konkretnie "panie" z biura (delikatnie mówiąc)... Jeśli do tego masz kierownika bojącego się odezwać w imieniu swojego zespołu to masz przerąbane. Coraz więcej ludzi ma dość i ucieka gdzie indziej a zostają tylko desperaci.
1
do dedo 2015-08-17 15:28:04
Z tego wynika, że ktokolwiek się odezwie jest traktowany jak najgorszy wróg firmy i wylatuje albo sam odchodzi bo już ma dość walenia głową w ścianę z biurowego betonu. Komu mobilis i grupa hrc kojarzyła się z rzetelnością, kto stawiała ich za wzór i wzór czego??? Tobie i twojemu szefowi? Jest sens "walczyć o lepsze dni" np szukając innej pracy, w innej firmie:) Twoje wątpliwości czy podjąć tam pracę są jak najbardziej uzasadnione lecz to już chyba za późno bo przecież tam pracujesz.
1
do dedo 2015-09-16 23:41:33
wymienić ci imiona i nazwiska zwolnionych ostatnio ludzi oraz powody zwolnienia a może podać imiona i nazwiska najgorszych k... w biurze i wśród "kierownictwa"? Może przedstaw nam warunki zatrudnienia w grupie hrc (mobilis team)i niech każdy osądzi sam.
1
ola 2015-10-03 14:23:56
poprosze
1
Leszek 2015-10-17 09:36:10
Z każdej strony i pracowników i klientów wygląda to beznadziejnie... Zatrudnianie na najgorszych możliwych warunkach, płacąc najmniej jak się tylko da, traktując pracowników jak wrogów i podejrzanych z których trzeba złupić jak najwięcej pieniędzy przy każdej wypłacie, zmuszanie do pracy po godzinach bez dodatkowej zapłaty i td sprawia, że wartościowy pracownik ucieka do konkurencji a zostaje tylko zdesperowana, mało ambitna kadra, która nauczyła się już "przycinać, sciemniać" i pogodziła się z marnym losem. Ja bym się zastanowił czy tacy ludzie powinni reprezentować moją firmę czy markę...
1
ola 2015-10-18 18:55:57
firma tak beznadziejna ze szkoda czasu na pracę w niej. Pracuja tylko ci którym brak na przeżycie oraz ci którzy umieją dobrze popijać z kim trzeba. Praca w terenie min. 7 godz., krótsze "obrabianie się" jest źle postrzegane przez Wielkiego Brata i obsmarowywane w mejlach do pracowników całej tej pseudo firmy. Dodatkowo opóżnienia w dostawach towaru-jak to jest przy projekcie ORANGE, monitoring co do ilości wydanych gratisów i kart startowych. Opóżnienia w przelewach premii oraz permanentne ich obcinanie. Brak żadnego rozwoju pracowników, mamienie pracowników szkoleniami a brak ich realizacji. Dodatkowo masa bzdurnych zajęć do wykonania, idiotyczne rankingi na comiesieczne pozyskiwanie pos-ów, które w dzisiejszych czasach wyrastaja jak "grzyby po deszczy", plany wzrastajace z miesiaca na miesiąc. Bywa tak, że fizycznie ma sie na stanie 800 kart a do planu brakuje 1400. Nadmienię iż dostawy są maksymalnie po 400 kart i to nie zawsze na czas- jak wspomniałam powyżej. Góra oraz biuro traktuje PH jak głupich jełopów po podstawówce, a grupę tworzą niekiedy ph po naprawdę łebskim wykształceniu. W skrócie w tej pseudo firmie utrzymują sie tacy co pija i trzymają z kim trzeba, są cisi, wykonują sprzedaż i tysiące innych obowiązków, nie chodzą na urlopy i zwolnienia lekarski-broń Boże coś poważnego, za...ją czasami za innych. Ale najśmieszniejsze w tymwszystkim jest to że premię dostają tylko poplecznicy Pana Derektora i kilku innych. Warunki pracy od 22 do 25 wizyt dziennie, codziennie.
1
derktor 2015-11-16 18:00:05
System kar i nagród jest dość prosty: 1. Brak kary to jedyna nagroda.
Kary możesz dostać np za to, że jakiś niekompetentny kierownik postanowi źle podzielić pomiędzy członków grupu miesięczny target na swój region. Możesz też zostać ukaranym za zbyt wysokie cele i zbyt dużo zadań, wyznaczonych przez jakiegoś barana z orange. Karane też bywają urlopy i zwolnienia a nie jest żadkością przychodzenie w urlop albo weekend żeby nadgonić cele. Upominanie się o pieniądze za nadgodziny albo mówienie o nich jest karane. Posiadanie własnego zdania też czyni cię kandydatem do kary. Jak dajesz komuś w orange to możesz w nagrodę zostać kierownikiem:) Jak latasz do biura, donosisz i włazisz pracującym tam torbą w d... to w nagrodę będą cię mniej gnoić. O czymś zapomniałem?:)
1
ola 2015-11-18 18:24:03
Dyrektor, faktycznie dobrze to ująłeś. Norma jest praca niekiedy w sobotę, robienie wizualizacji salonów "za kogoś" i nic z tego nie mając, czasami praca w urlopie i zawracanie głowy z towarem. Niestety o premię ciężko się doprosić.
Cwaniacy z biura i z orange przeglądają aplikację i konta aplikacji pracowników i kombinują co można jeszcze wymyśleć aby nie dać komuś zasłużonych pieniędzy.Ci co pracują lub pracowali wiedzą o czym piszę.A wszystkie te mejle z sankcjami są rozsyłane do pracowników pod koniec m-ca lub w drugiej połowie,gdzie jest już po przysłowiowych "ptakach". Nie polecam pracę w tej Firmie, niewiele z niej można wynieść.
1
ola 2015-11-29 18:46:19
banda idiotów
1
ola 2015-12-02 18:37:00
@Ela a może jednak Panie mnie znany lub nie kwestie finansowe w tej Firmie są uzaleznione od stosunków panujących w biurze. Nie każdy otrzymuje przysługującą jemu premie a sama podstawa jest najniższa w tego typu firmach outsourcingowych.
Lelo 2015-12-12 12:41:03
A nikt nie wspomina, że niezłomni KDD będą teraz konta bankowe wciskać ;) lepiej to wiedzieć przed podjęciem tam pracy bo ponoć na rozmowach czasem o tym się nie mówi.
Jedyny plus tej roboty to wypracowanie w sobie odporności psychicznej ...
1
stop wyzyskiwaczom 2015-12-13 09:04:22
ty chyba sobie kpisz... Premia jest dla tych, którzy odpowiednio głęboko wchodzą kierowbnikom w... albo krowom z biura... Od widzimisie kierownik zalerzy czy postawi wykonalne cele a od barana z orange czy cele będą wykonalne dla całej grupy. Potem jeszcze krowy z biura decydują ile zabrać z premi za zmyślone przewinienia wynikające z ich własnych błędów bądź zwykłej głupoty... Coś jeszcze zostało pominięte? Nie pracę tu cenią a regularne wizyty pod biurkiem przełożonego:)
1
poczta polska 2015-12-13 09:37:41
Przedstawiciel w orange (zwany KDD mocno na wyrost) niedługo będzie woził listy polecane, zakładał kablówkę, ściągał zaległe rachunki za telefon i to wszystko w ramach zadań (za darmo) 1000 poleconych, 100 dekoderów NC+ i 50 dłużników Telekomunikacji i tak przy okazji trzeba z rana umyć podłogę w salonach orange w swoim rejonie:) To wszystko za podstawę 1250zł.
1
nie ufaj jażąbkowi 2015-12-27 19:19:00
Bo podobno pod latarnią najciemniej i jak siedzisz po szyję w tym szambie to g...a nie czujesz :) Zawsze znajdzie się taki co jak mu pluć w twarz to morską bryze poczuje... Takich tu trzeba...
trolololo:) 2015-12-29 06:28:00
Och tak atmosfera jest bajeczna, zwłaszcza przy wypłacie albo przy wyznaczaniu nowych celów - ile tym razem potrącą z premi, czy dostanę gołe 1200 podstawy, jakie cele z kosmosu wymyślił tym razem orange, ile zadań dodatkowych za które nic nie płacą... Wspaniale jest, polecam:)
derektor 2015-12-31 16:48:27
jak pojawia się problem to szybko go rozwiązujemy zwalniając każdego kto nie myśli jak my i ośmiela się o tym mówić... W ten prosty sposób pozbywamy się problemu a pozostali dostają jasny komunikat " nie wychylaj się bo wylecisz i jeszcze tak się z tobą rozliczymy że zapłacisz za zmyślone przez starą torbę z biura koszty". Prawie nie ma rotacji za wyjątkiem połowy grupy z mazowieckiego:) Nawet w samym orange spada głowa za głową. Niestety krowy w biurze jak lenin wiecznie żywe:) No może poza pewną durno - miłą krówką:)
jeleń 2016-01-02 22:42:34
no dobra przekonałaś mnie:)
derektor 2016-01-02 22:47:24
ewa "z grupy warszawa" daj już spokój... wiemy że to ty... wal gałę gdzieśindziej...
ewa 2016-01-05 13:10:22
Jakbym wcześniej wiedziała o istnieni tego forum to bym pewnie się nie decydowała na pracę tutaj! Ale wiadro wazeliny jest pomocne w dobrych stosunkach z kierownikiem i biurem.
1
oliloli 2016-01-07 06:13:31
Od zawsze jest tam beznadziejnie, poczytaj starsze opinie na forum. Ani hrc ani orange nie czują widocznie potrzeby żeby cokolwiek zmieniać na lepsze, tendencja zmian jest raczej w drugą stronę... Jaka inna firma zatrudnia przedstawiciela za 1200 podstawy w 2016 roku? I to przedstawiciela dużej, znanej marki jaką jest orange?
PLAY nie wierzy w co widzi :) 2016-01-09 23:35:18
hehehhe widzę, że jakiś korposzczurek z orange się włączył w dyskusję... Tak to, czemu ludzie do PLAY odchodzą? Wiesz co, nie wiem czy w pracy liczą się pieniądze ale w sklepie niczym innym nie zapłacisz! :) Proponuję KDD na następnym zebraniu powtórzyć albo wpisywać w raport " Nie tylko pieniądze mają znaczenie " :) Powiem więcej, jak bym dodał jeszcze "sprzedaż i cele to nie wszystko" :) Nie 1200 zł podstawy? To ile? najniższą krajową podnieśli?? :) No to gratulacje!!! Ileż to teraz zarabia pracujący we wspaniałej atmosferze koordynator do spraw dystrybucji w tak wspaniałej, znanej z cudownej atmosfery, francuskiej korporacji orange, 1300?:) Kurcze, to może i kasjerki w carrefor dostały podwyżki :) Aż chyba zapytam jak będę na zakupach... hehehe cudowna atmosfera we francuskiej korporacji, nie do wiary :)
fw ola 2016-01-09 23:39:14
Dyrektor, faktycznie dobrze to ująłeś. Norma jest praca niekiedy w sobotę, robienie wizualizacji salonów "za kogoś" i nic z tego nie mając, czasami praca w urlopie i zawracanie głowy z towarem. Niestety o premię ciężko się doprosić.
Cwaniacy z biura i z orange przeglądają aplikację i konta aplikacji pracowników i kombinują co można jeszcze wymyśleć aby nie dać komuś zasłużonych pieniędzy.Ci co pracują lub pracowali wiedzą o czym piszę.A wszystkie te mejle z sankcjami są rozsyłane do pracowników pod koniec m-ca lub w drugiej połowie,gdzie jest już po przysłowiowych "ptakach". Nie polecam pracę w tej Firmie, niewiele z niej można wynieść.
fw ola 2016-01-09 23:41:39
firma tak beznadziejna ze szkoda czasu na pracę w niej. Pracuja tylko ci którym brak na przeżycie oraz ci którzy umieją dobrze popijać z kim trzeba. Praca w terenie min. 7 godz., krótsze "obrabianie się" jest źle postrzegane przez Wielkiego Brata i obsmarowywane w mejlach do pracowników całej tej pseudo firmy. Dodatkowo opóżnienia w dostawach towaru-jak to jest przy projekcie ORANGE, monitoring co do ilości wydanych gratisów i kart startowych. Opóżnienia w przelewach premii oraz permanentne ich obcinanie. Brak żadnego rozwoju pracowników, mamienie pracowników szkoleniami a brak ich realizacji. Dodatkowo masa bzdurnych zajęć do wykonania, idiotyczne rankingi na comiesieczne pozyskiwanie pos-ów, które w dzisiejszych czasach wyrastaja jak "grzyby po deszczy", plany wzrastajace z miesiaca na miesiąc. Bywa tak, że fizycznie ma sie na stanie 800 kart a do planu brakuje 1400. Nadmienię iż dostawy są maksymalnie po 400 kart i to nie zawsze na czas- jak wspomniałam powyżej. Góra oraz biuro traktuje PH jak głupich jełopów po podstawówce, a grupę tworzą niekiedy ph po naprawdę łebskim wykształceniu. W skrócie w tej pseudo firmie utrzymują sie tacy co pija i trzymają z kim trzeba, są cisi, wykonują sprzedaż i tysiące innych obowiązków, nie chodzą na urlopy i zwolnienia lekarski-broń Boże coś poważnego, za...ją czasami za innych. Ale najśmieszniejsze w tymwszystkim jest to że premię dostają tylko poplecznicy Pana Derektora i kilku innych. Warunki pracy od 22 do 25 wizyt dziennie, codziennie
do firmy 2016-01-24 05:56:09
Nie jest problemem, większa ilość pracy i zadań, nie jest problemem nawet wypełnianie dziesiątek tabele po pracy... Problem, którego orange i hrc wciąż nie dostrzega są warunki finansowe i traktowanie pracowników przez obie te firmy. Więcej pracy - więcej pieniędzy a tu więcej pracy - a pieniądze te same tylko trudniej je zarobić.
1
janusz 2016-02-04 17:19:47
Mają ogłoszenia o prace na 3 regiony, przetłumaczę treść ogłoszenia.

"atrakcyjny system wynagradzania (umowa o pracę + premia)" - umowa o prace oczywiscie najnizsza - 80 za samochod, premie z kazdym miesiacem obcinane przez oRANGE.
"pracę na szerokim, rozwijającym się rynku" - Rynek zanika, praca maks do konca 2016 roku.
"dobrą atmosferę w pracy" - Biuro z oRANGE na pewno taką zapewni. (sarkazm)
1
nie ufaj jażąbkowi 2016-02-05 04:55:33
Wyślij na donosze małpa mobilis kropka pl tam gdzie zawsze wysyłasz maile... Poza tym trolem z mobilisa który tu ciągle udaje zachwyconego pracownika to potwierdzam wpis przedostatniego człowieka i dodałbym jeszcze kilka spraw.
andrzej duda prezydent techniczny :) 2016-02-07 23:22:17
No jasne wszyscy przesadzają a w mobilisie jest cudownie poza paroma małymi faktami... Podstawą, premie zależna od celów i zadań ustalonych co miesiąc przez orange na podstawie snu proroczego jakiegoś szczura korporacyjnego, atmosfera w biurze i orange, umowa na czas określony i fakt że projekt zaraz się kończy i nara :) Co teraz zrobią wierni od początku trwający...? :)
głupich nie sieją 2016-02-09 04:27:05
To niby mobilis/hrc robi łaskę że płaci podstawę? Najniższa krajowa 1200 zł to pieniądze o których masz czelność pisać "podstawa" trolu z grupy hrc? Rynek się zmienia a raczej się kończy a cele są ustawiane tak że często żeby przekroczyć progi trzeba pracować po godzinach, w weekendy i w urlop czy na zwolnieniu... Normą jest wypełnianie tabelek po pracy i raportowanie bzdur... Odpowiedzialność za gotówkę i za towar znacznie przewyższa zarobki. Zamiast przekonywać jaki to mobilis/hrc jest cudowny bo w ogóle płaci i samochód daje to może zastanów się nad poprzednimi wpisami dziesiątek ludzi pracujących w tej firmie!
1
handlowiec 2016-02-13 10:18:45
masz rację, wydaje ci się
państwowa inspekcja pracy 2016-02-13 10:20:44
Mają ogłoszenia o prace na 3 regiony, przetłumaczę treść ogłoszenia.

"atrakcyjny system wynagradzania (umowa o pracę + premia)" - umowa o prace oczywiscie najnizsza - 80 za samochod, premie z kazdym miesiacem obcinane przez oRANGE.
"pracę na szerokim, rozwijającym się rynku" - Rynek zanika, praca maks do konca 2016 roku.
"dobrą atmosferę w pracy" - Biuro z oRANGE na pewno taką zapewni. (sarkazm)
pipi 2016-02-13 21:30:47
bo brednie to specjalność tej firmy, przecież wiesz bo sam bądź sama te brednie piszesz
dorobiłem się garba 2016-02-15 20:05:46
Mają ogłoszenia o prace na 3 regiony, przetłumaczę treść ogłoszenia.

"atrakcyjny system wynagradzania (umowa o pracę + premia)" - umowa o prace oczywiscie najnizsza - 80 za samochod, premie z kazdym miesiacem obcinane przez oRANGE.
"pracę na szerokim, rozwijającym się rynku" - Rynek zanika, praca maks do konca 2016 roku.
"dobrą atmosferę w pracy" - Biuro z oRANGE na pewno taką zapewni. (sarkazm)
projekt orange 2016-02-17 19:08:59
faktycznie dobrze to ująłeś. Norma jest praca niekiedy w sobotę, robienie wizualizacji salonów "za kogoś" i nic z tego nie mając, czasami praca w urlopie i zawracanie głowy z towarem. Niestety o premię ciężko się doprosić.
Cwaniacy z biura i z orange przeglądają aplikację i konta aplikacji pracowników i kombinują co można jeszcze wymyśleć aby nie dać komuś zasłużonych pieniędzy.Ci co pracują lub pracowali wiedzą o czym piszę.A wszystkie te mejle z sankcjami są rozsyłane do pracowników pod koniec m-ca lub w drugiej połowie,gdzie jest już po przysłowiowych "ptakach". Nie polecam pracę w tej Firmie, niewiele z niej można wynieść.
ipn 2016-02-17 19:10:54
System kar i nagród jest dość prosty: 1. Brak kary to jedyna nagroda.
Kary możesz dostać np za to, że jakiś niekompetentny kierownik postanowi źle podzielić pomiędzy członków grupu miesięczny target na swój region. Możesz też zostać ukaranym za zbyt wysokie cele i zbyt dużo zadań, wyznaczonych przez jakiegoś barana z orange. Karane też bywają urlopy i zwolnienia a nie jest żadkością przychodzenie w urlop albo weekend żeby nadgonić cele. Upominanie się o pieniądze za nadgodziny albo mówienie o nich jest karane. Posiadanie własnego zdania też czyni cię kandydatem do kary. Jak dajesz komuś w orange to możesz w nagrodę zostać kierownikiem:) Jak latasz do biura, donosisz i włazisz pracującym tam torbą w d... to w nagrodę będą cię mniej gnoić. O czymś zapomniałem?:)
głupich nie sieją 2016-02-21 21:25:15
No umowa na 1200zł minus 80zł za samochód. Idź i napisz jak było :)
Piotr Kaliski 2016-02-23 20:47:45
jurny popracuj, później się wypowiedz.
W tej firmie nic nie zależy od Ciebie.
Jedyne co może dla siebie zrobić pracownik to szukać pracy.
maż szansę 2016-02-26 16:44:14
Maż szansę?
Otóż każda opinia powyżej ma w sobie 100% prawdy, oczywiście ta opinia negatywna.
Firma działa jak niektóre instytucje państwowe. Masz znajomości - dodatkowe premie nie masz i jesteś Przedstawicielem na wyrost nazwanym Koordynatorem ds Dystrybucji pełniącym obowiązki Przedstawiciela ds Detalu, ds Sieci oraz audytora salonów i hal AGD/RTV masz odcinane premie dla tych, którzy po znajomościach więcej zarabiają niż inne osoby na tych samych stanowiskach.
Pan Ogr wie komu dać więcej komu uciąć przy pomocy wróżki na wyrost nazwanej Specjalistą ds Wsparcia Sprzedaży. Wspiera tylko kolesiów Ogra.
Wypłaty są zabierane w ten sposób iż zasady premii potrafią się zmienić 2 razy w miesiącu i do końca miesiąca pracujesz nie wiedząc czego od Ciebie oczekują.
Cele rosną chociaż już są 3 krotnie wyższe niż lata temu. Z trudem je wyrobisz ale wróżka za sprawą OGRA uzna, że trzeba zmienić coś w zasadach premii aby dać kolesiom.
Wg biura przedstawiciele nie nadają się do pracy i jest mowa o szkoleniach, które tak naprawde przydałyby niektórym w biurze. Oczywiście żadnych szkoleń nie ma.
Żal Grupy HRC, że przez Orange traci dobrą opinię ale to na własne życzenie.
Jeżeli firma, która zatrudnia pozwala na takie traktowanie pracowników przez firme dla której projekt prowadzi, tym samym jest temu winna.
Podsumowując;
--Chcesz zarabiać najniższą (minut 80 zł za auto) oraz nie wiedzieć czy dostaniesz premie czy nie polecam firmę.
--Jeżeli chcesz być traktowany jak głupek i aby Tobą pomiatali, również polecam firmę.
--Jeżeli ktoś się wykruszy z zespołu i chcesz wykonywać część pracy za wakat przy czym za darmo, nie raz w soboty także polecam.
--Jeżeli lubisz jak traktują Cię jak głupka, praca dla Ciebie !


++Jeżeli chcesz czuć się dobrze w pracy i wyjeżdżać do pracy z uśmiechem bo wiesz, że jesteś ważny dla firmy i Ci odpowiednio zapłacą za wykonaną pracę, UCIEKAJ.

Wszystkie opinie w tym wątku z jakimkolwiek pozytynym aspektem są wypisywane przez osoby, które nie pracowały w Grupie HRC dla Orange. Jak przy tym projekcie tak jest, przy innych musi być podobnie.
Pracownik = zero.
głupich nie sieją 2016-02-28 17:28:46
Otóż każda opinia powyżej ma w sobie 100% prawdy, oczywiście ta opinia negatywna.
Firma działa jak niektóre instytucje państwowe. Masz znajomości - dodatkowe premie nie masz i jesteś Przedstawicielem na wyrost nazwanym Koordynatorem ds Dystrybucji pełniącym obowiązki Przedstawiciela ds Detalu, ds Sieci oraz audytora salonów i hal AGD/RTV masz odcinane premie dla tych, którzy po znajomościach więcej zarabiają niż inne osoby na tych samych stanowiskach.
Pan Ogr wie komu dać więcej komu uciąć przy pomocy wróżki na wyrost nazwanej Specjalistą ds Wsparcia Sprzedaży. Wspiera tylko kolesiów Ogra.
Wypłaty są zabierane w ten sposób iż zasady premii potrafią się zmienić 2 razy w miesiącu i do końca miesiąca pracujesz nie wiedząc czego od Ciebie oczekują.
Cele rosną chociaż już są 3 krotnie wyższe niż lata temu. Z trudem je wyrobisz ale wróżka za sprawą OGRA uzna, że trzeba zmienić coś w zasadach premii aby dać kolesiom.
Wg biura przedstawiciele nie nadają się do pracy i jest mowa o szkoleniach, które tak naprawde przydałyby niektórym w biurze. Oczywiście żadnych szkoleń nie ma.
Żal Grupy HRC, że przez Orange traci dobrą opinię ale to na własne życzenie.
Jeżeli firma, która zatrudnia pozwala na takie traktowanie pracowników przez firme dla której projekt prowadzi, tym samym jest temu winna.
Podsumowując;
--Chcesz zarabiać najniższą (minut 80 zł za auto) oraz nie wiedzieć czy dostaniesz premie czy nie polecam firmę.
--Jeżeli chcesz być traktowany jak głupek i aby Tobą pomiatali, również polecam firmę.
--Jeżeli ktoś się wykruszy z zespołu i chcesz wykonywać część pracy za wakat przy czym za darmo, nie raz w soboty także polecam.
--Jeżeli lubisz jak traktują Cię jak głupka, praca dla Ciebie !


++Jeżeli chcesz czuć się dobrze w pracy i wyjeżdżać do pracy z uśmiechem bo wiesz, że jesteś ważny dla firmy i Ci odpowiednio zapłacą za wykonaną pracę, UCIEKAJ.

Wszystkie opinie w tym wątku z jakimkolwiek pozytynym aspektem są wypisywane przez osoby, które nie pracowały w Grupie HRC dla Orange. Jak przy tym projekcie tak jest, przy innych musi być podobnie.
Pracownik = zero.
kkg 2016-03-01 15:33:27
Ja muszę się niestety zgodzić z opiniami i niestety tymi negatywnymi. Nie pracowalam akurat w projekcie z Orange ale widzę ze praktyki maja takie same dla kazdego projektu. Dotyczy to przede wszystkim premii. Pierwsza premia była ok ale z każda kolejną działo się cos dziwnego tzn. nie wiadomo było za co i kiedy. Nagminna zmiana celów do premii i to niestety nie na poczatku miesiąca (żeby zdążyć jeszcze ta premie zrobić) tylko pod koniec (zwykle 10dni do końca okresu rozliczeniowego). Spóźnienia w wypłacie premii - norma. Kontakt z biurem zwłaszcza z panią z kadr i płac - żenada. I najlepsze gdy chodzi o wypłatę a raczej jej spóźnienie nikt nie odbiera telefonu lub nikt nic nie wie. Ale przeważnie brak reakcji na dzwoniący tel. Ogólnie projekt w którym pracowalam był okej, kierownik trochę tępy i z przyslowiowymi 'plecami' wiec znajomości poplacaja. Najgorsze to wręcz upominanie się o swoje pieniądze. W skali od 1-5 wystawilabym 2,5.
pogromca troli 2016-03-02 06:14:51
Na 1000% zaraz będzie kolejne ogłoszenia bo zaraz ktoś się zwolni albo kogoś zwolnią bo się nie podobał babsku z biura... Premia jest niemal zawsze, niemal zawsze odcięta :)Podstawa co jest ewenementem nawet w podobnych agencjach pracy tymczasowej wynosi najniższą krajową minus opłata za samochód.
pogromca troli 2016-04-07 06:01:19
no super oferta pracy w mobilis/grupa hrc... normalnie trzeba być pracownikiem biura w warszawie żeby ją docenić... Która zołza się bawi w oszukiwanie na forach?
Podstawa 1200pln, same kary i co chwila więcej zadań za mniej kasy... prawdziwa okazja na rynku... łapcie szybko bo taka okazja tylko do końca roku, później nie będzie już :)
mózg 2016-05-09 05:58:25
1250PLN podstawy w 2016roku i premia która jest po to by ją zabrać...
bejbe4- 2016-06-16 16:17:52
ale o jakim stanowisku konkretnie mówisz i czego dotyczy to wynagrodzenie? ja osobiście chciałbym pracować u was jako przedstawiciel handlowy, tylko kwestia systemu prowizyjnego - muszę jednak najpierw wiedzieć jakich dokładnie warunków finansowych się spodziewać
Zostaw swoją opinię o MOBILIS TEAM SPÓŁKA ZO.O. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOBILIS TEAM SPÓŁKA ZO.O.