brak logo

EXTRAL Sp. z o.o.

Żory

Opinie o EXTRAL Sp. z o.o.

jestem który jestem 2015-05-11 21:07:48
Każdy ponad każdym...na takie podejście,brak mi słów...
2
kamil 2016-02-25 07:08:49
czy są przyjecia do waszej fimy po zawodówce i jakie warunki
kamil 2016-02-25 07:08:54
czy są przyjecia do waszej fimy po zawodówce i jakie warunki
tomek 2016-02-28 16:58:49
bardzo dobra firma polecam
piotr 2016-03-05 07:40:21
czy ktos wchodzi na tą strone
qwerty 2016-05-01 18:51:53
Wyższe wykształcenie nie jest potrzebne żeby pakować profile czy pracować na maszynach,liczy się to co masz w głowie i co potrafisz.
1
asd 2016-05-02 16:33:01
Przyjmują młodych po szkole (np.Technikum), czy raczej patrzą na doświadczenie?
TotalyNotWorkingForThem 2016-05-15 14:19:20
Pakownia ostatnio miała dość spory nabór osób (głównie z UP) bo przeszli na 4 zmianowy tryb pracy i raczej tam do końca roku już zatrudnili ile osób chcieli.

Co do fabrykacji, raczej szukają osób z doświadczeniem na CNC, może na koniec czerwca / początek lipca zaczną szukać nowych osób (~6) ze względu na zakup nowej maszyny. Jak ktoś chce składać na fabrykację podanie to odrazu mówię, brygadzista ceni sobie osoby które się starają ale gnoji ludzi poprostu głupich i leniwych.

Obsługa pras raczej full.

Co do biura, jedyne dwa działy które może kogoś szukają (poza ofertami na pracuj.pl) to jakość i fabrykacja. Reszta jest poprostu fizycznie już przepełniona i do czasu aż nie rozbudją biura (~1,5 roku) to raczej nikogo więcej zatrudniać nie będą.

Szykuje się też rozbudowa hali i nowy budynek socjalny na ~100 osób ale to pewnie okres następnych 2 lat.
qwerty 2016-05-15 19:06:41
Myślę,że nie będzie problemów.Lepiej przyjąć młodego człowieka po szkole i nauczyć go pracy,niż "dostosowywać" gościa,który ma już swoje nawyki i przyzwyczajenia z innych firm.
2
Taylor 2016-05-18 17:58:20
Gwoli wyjaśnienia brygadzista gnoi wszystkich współpracowników, a nie obiboków bo takowych nie ma na fabrykacji. Zresztą jak można zauważyć co jakiś czas zwalniają się pracownicy, a na ich miejsce przyjmowani są koledzy i znajomi brygadzisty. Świadczy to o tym, że przełożony celowo doprowadza ludzi do stanu w którym rezygnują z pracy ponieważ wysiada im psychika. Wyzwiska i obelgi to chleb powszedni tego człowieka.
6
ktoś 2016-05-19 10:15:26
a z jakiego działu ten brygadzista
3
olek 2016-05-31 15:54:19
Czy cięzka jest praca czy w miare
życzliwy 2016-06-12 18:00:46
Art. 94(3). § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi.
§ 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
§ 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę.
§ 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów.
§ 5. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę powinno nastąpić na piśmie z podaniem przyczyny, o której mowa w § 2, uzasadniającej rozwiązanie umowy.

Przeciw osobie nękającej zakładcie pozew grupowy oraz grupowe doniesieniem do PIPu oraz PIH . W mojej firmie poskutkowało to zwolnieniem dyscyplinarnym brygadzisty, a kierownik jako osoba dopuszczająca do nadużycia zwolniony został za porozumieniem stron. Nie bójcie się tylko działajcie i to jak najszybciej.
Pozdrawiam was i życzę siły i wytrwałości.
2
ramzes 2016-06-21 08:55:10
wszystko fajno, jako ja nie narzekam na firmę ważne że kasa się zgadza!
ale usuwanie negatywnych opinii pracowników firmy nie powinna być natychmiastowo usuwana. Coś nie halo
3
BillCosby 2016-07-04 19:00:53
A jakie stanowisko by cie interesowało?
ex 2016-07-05 12:51:59
jak dla mnie opinia o pracodawcy jest nienajlepsza. robota nie jest ciężka i atmosfera jest fajna ale stawki jakie ludzia zaproponowali bo przejsciu na czterobrygadowke to sluyszalem ze smiech na sali.
5
ewa 2016-07-05 17:10:06
to znaczy ze teraz mniej zarobimy, chyba nie jak wam sie wydajje
1
diks 2016-07-07 01:06:26
jak dla mnie ta firma kiedys byla godna polecenia bo prezes szanowal swoich lracoenikow a teraz jak ludzie zarabiaja z 6dniami woknymi tyle co zarabiali 3lata temu to juz jest jaka kpina a i tak weekendy wycjodza robocze
5
tomek 2016-07-07 15:27:31
ale jaja ale wypłata jaja sobie robią zwalniam się
7
ramzes 2016-07-07 15:47:39
rzeczywiscie ale nas pociulali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma co trzeba isc do biura i zrobic porządek albo sie zwolnic cały tydzień pracować sobota niedziela za te grosze
7
jola 2016-07-10 17:10:08
Czy teraz mniej zarobimy bardzo się martwię
1
piotr 2016-07-15 17:53:52
ile zarobimy w systemie czterobrygadowym
tomek 2016-07-15 18:00:37
nie będzie aż tak zle chyba nas nie skrzywdzą bo wiadomo kazdy ma rodzinę
3
Gdzie jest nasz Piotr?! 2016-07-17 11:37:17
Po następnej wypłacie na pewno.
2
piotr 2016-07-19 16:49:34
frghgge ty jestes jakis z kosmosu
Rozbawiony 2016-07-25 15:00:22
Staszek - Jo Cie prosza!
2
ewa 2016-07-26 15:15:04
czy mozna w naszym zakładzie wziązc zaliczke na poczet wypłaty
piotr 2016-07-29 12:55:43
Witam jaka temperatura jest u was na hali czy jest gorąco czy w miare. dziekuje za odpowiedz
piotr 2016-08-03 08:21:07
Praca jest cięzka trzeba zapieprzać człowiek po osmiu godzinach po prostu pada z nóg nie wszyscy wytrzymują.
1
A. 2016-08-11 20:24:10
To prawda. Jak masz stanowisko brygadzsty na fabrykacji to wystarczy jeździć wózkiem widłowym i znęcać się psychicznie nad współpracownikami, a wypłata będzie godziwa bo stawka kosmiczna i zawsze premia uznaniowa za wzorową pracę gestapowca.
5
kasia 2016-08-15 16:10:17
Patryk G pracuje u nas to niebezpieczny mlodziak lubi......... i sprzedaje
kasia 2016-08-15 16:11:06
Patryk G pracuje u nas to niebezpieczny mlodziak lubi......... i sprzedaje
1
Znajomy 2016-08-20 19:51:24
kasia - nie wydaje mi się ;)
nick 2016-10-05 14:41:31
Są aktualnie jakieś oferty pracy?
1
maja 2016-10-05 14:43:54
hej hej no a może sa po prostu ludzie którzy również sledza to forum i po prostu biora udział w dyskusji?
Pytanko 2016-10-28 06:58:15
Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna?
Pytanko 2016-10-28 06:59:54
Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna? Jest wieksza niz na pakowni czy mniejsza?
rusek 2016-10-28 12:31:08
Na prasach jest wyścig,kto więcej złomu wyciśnie,pakownia i tak to przebierze...Ogólnie ok.
1
Ania 2016-11-05 16:51:37
ile zarabiacie na czysto
Dooo 2016-11-09 09:47:59
Witam. Jak wychodzą zarobki w firmie netto? I czy weekendy obowiązkowe?
Zenon 2016-11-10 15:10:23
Nowe oferty pracy pojawiły się na stronie internetowej Extral.pl
2
:) 2016-11-27 18:10:33
nie pamietam
imadełko 2016-12-13 15:10:00
Obiektywnie to parę lat do tyłu to to była bardzo fajna firma- jeśli chodzi o atmosferę, podejście do pracownika i zarobki. Obecnie sytuacja znacznie się pogorszyła.. prezes oderwany od ziemi a pani dyrektor ma ambicje rządzić we wszystkich działach -nawet na produkcji na której sie mało zna, kierownictwo pilnuje tylko swoich interesów, panuje ogólnie pojęty wyścig szczurów. Jeśli chodzi o zarobki to jedni narzekają bardziej drudzy mniej , najważniejsze chyba że wypłata jest zawsze na czas. poza tym jest zawsze wigilia/wielkanoc firmowa, paczki na swieta , mikołaj i dzień dziecka. Z mojej perspektywy to ani nie polecam ani nie odradzam -trzeba sie samemu przekonać. Pracuję tu juz prawie 4 lata i osobiście rozglądam sie za czymś nowym.
2
dżozefff 2016-12-15 17:36:13
ja pracuję drugie tyle,i dobrze już było...
3
weteran 2016-12-18 23:07:36
Z tego co wiem to tylko są wpisy niezadowolonych-ci co nie narzekaja nie piszą-ich jest znacznie więcej.Firma nie jest zła-młodzi by chcieli od razu kokosy bez własnego zaangażowania-ogólnie polecam dla normalnych.....
yazzooo 2016-12-21 16:57:32
Pewnie jesteś stałym podpierdalaczem skoro tak piszesz
2
Ciekawy 2017-01-06 13:46:47
Witam. Ile mozna u was zarobic jako brygadzista na produkcji? przekroczycie 4000zl netto?
stary buc 2017-01-07 15:35:57
Człowieku,z palcem w zadzie i pod wodą,tylko...żeby być brygadzistą na produkcji,trzeba coś o niej wiedzieć...Brygadzista w innym zakładzie nie jest równy brygadziście w drugim.Chodzi o specyfikę zakładu.Twoje pytanie jest z kosmosu.Przyjdź,popracuj,zobaczysz,ocenisz.Polecam jak chcesz zmienić "klimat".Pozdro.
1
Ciekawy 2017-01-07 20:39:04
Sam jestem brygadzista na produkcji w zakladzie wyciskania profili aluminiowych. Chcialem porownac swoje zarobki do waszych. takze moje pytanie nie bylo z "kosmosu"
stary buc 2017-01-08 14:57:35
Sorry,ale nikt nie napisze Tobie ile zarabia...Przyjdź porozmawiaj,zawsze można się dogadać.Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o EXTRAL Sp. z o.o. - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTRAL Sp. z o.o.