brak logo

EXTRAL Sp. z o.o.

Żory

Opinie o EXTRAL Sp. z o.o.

mikołaj 2011-12-23 19:06:18
No jak zawsze narzekają najwięcej , za rok nic nie dostaniemy i tak to będzie .Chciał by to by coś kaski dał , mówił coś o premiach za ten rok ,poczekamy zobaczymy .Zawsze można zmienić robote ,pozdrawiam nie zadowolonych :) wesołych heheh
pracownik 2012-06-03 13:51:03
pewnie że warto,trzeba tylko chęci i przyjść złożyć podanie
:) firma się rozwija więc nic nie szkodzi złożyć swoje CV
2
Pracownik 2012-11-02 19:16:20
Najgorzej opierać się na opinii innych. Nigdy nie pracowałem u koreanców, ale tu jest dobrze. Pracujesz uczciwie to masz kasę i szacnek jako pracownik.
2
Mirek 2014-05-31 19:23:38
Na stronie Extral przeczytałem, że ich celem jest zatrudnianie najlepszych pracowników, którzy przynoszą ze sobą nowe pomysły, wiedzę, doświadczenie, przyczyniając się do wzrostu konkurencyjności naszej firmy. Czy to oznacza, ze bez doświadczenia nie przyjmują?
2
anonim 2014-07-02 22:41:45
Czy premia jest wypłacana przez cały rok a może tylko w jakimś określonym czasie tzw. sezonie ? Jak wygląda sprawa z bonami na świeta jakie one są i czy w ogóle są , pozdrawiam :),jeszcze jedno zarobki na początku,jakich kwot można się spodziewać?
2
Julaa 2014-08-04 19:05:55
Witam. Chciałam zapytać czy kobiety tez przyjmuja do tej firmy ? Sa aktualnie przyjecia ?
tomek 2015-01-27 21:45:22
@kuba, a mieli tam na stronie dokładną oferte? Ja teraz szukałem pracy i jedyne co znalazłem w zakładce praca to jakiś ogólny zapisek. Niemniej jednak odpowiem na Twoje pytanie, bo napisali tam, że zatrudniają tylko najlepszych, takich, którzy mają dobre pomysły, ale także wiedzę i doświadczenie. Także bez doświadczenia może byc trudno.
Johan 2015-03-30 05:08:41
Powiem wam, że tak zakladka "praca" w extral z żor jest takim małym i to szarym druczkiem na górze napisana, że ciężko było mi ją znaleźć i trochę minęło zanim na nią trafiłem, ale do rzeczy - nadal jest tylko oferta pracy dla pracownika działu handlowego i nic więcej. A wymagają bardzo dużo od kandydata bo: Profesjonalizm, energia i entuzjazm w działaniu Samodzielność i bardzo dobra organizacja pracy Komunikatywna znajomość języka angielskiego Wykształcenie mini. średnie Wysoka kultura osobista oraz umiejętność pracy pod presją czasu Wysokie zdolności interpersonalne Biegła obsługa komputera (Word, Excel) Znajomość zagadnień technicznych Prawo jazdy kat. B, nie uważacie że to dużo?
jestem który jestem 2015-05-11 21:07:48
Każdy ponad każdym...na takie podejście,brak mi słów...
1
kamil 2016-02-25 07:08:49
czy są przyjecia do waszej fimy po zawodówce i jakie warunki
kamil 2016-02-25 07:08:54
czy są przyjecia do waszej fimy po zawodówce i jakie warunki
tomek 2016-02-28 16:58:49
bardzo dobra firma polecam
piotr 2016-03-05 07:40:21
czy ktos wchodzi na tą strone
qwerty 2016-05-01 18:51:53
Wyższe wykształcenie nie jest potrzebne żeby pakować profile czy pracować na maszynach,liczy się to co masz w głowie i co potrafisz.
1
asd 2016-05-02 16:33:01
Przyjmują młodych po szkole (np.Technikum), czy raczej patrzą na doświadczenie?
TotalyNotWorkingForThem 2016-05-15 14:19:20
Pakownia ostatnio miała dość spory nabór osób (głównie z UP) bo przeszli na 4 zmianowy tryb pracy i raczej tam do końca roku już zatrudnili ile osób chcieli.

Co do fabrykacji, raczej szukają osób z doświadczeniem na CNC, może na koniec czerwca / początek lipca zaczną szukać nowych osób (~6) ze względu na zakup nowej maszyny. Jak ktoś chce składać na fabrykację podanie to odrazu mówię, brygadzista ceni sobie osoby które się starają ale gnoji ludzi poprostu głupich i leniwych.

Obsługa pras raczej full.

Co do biura, jedyne dwa działy które może kogoś szukają (poza ofertami na pracuj.pl) to jakość i fabrykacja. Reszta jest poprostu fizycznie już przepełniona i do czasu aż nie rozbudją biura (~1,5 roku) to raczej nikogo więcej zatrudniać nie będą.

Szykuje się też rozbudowa hali i nowy budynek socjalny na ~100 osób ale to pewnie okres następnych 2 lat.
qwerty 2016-05-15 19:06:41
Myślę,że nie będzie problemów.Lepiej przyjąć młodego człowieka po szkole i nauczyć go pracy,niż "dostosowywać" gościa,który ma już swoje nawyki i przyzwyczajenia z innych firm.
2
Taylor 2016-05-18 17:58:20
Gwoli wyjaśnienia brygadzista gnoi wszystkich współpracowników, a nie obiboków bo takowych nie ma na fabrykacji. Zresztą jak można zauważyć co jakiś czas zwalniają się pracownicy, a na ich miejsce przyjmowani są koledzy i znajomi brygadzisty. Świadczy to o tym, że przełożony celowo doprowadza ludzi do stanu w którym rezygnują z pracy ponieważ wysiada im psychika. Wyzwiska i obelgi to chleb powszedni tego człowieka.
5
ktoś 2016-05-19 10:15:26
a z jakiego działu ten brygadzista
3
olek 2016-05-31 15:54:19
Czy cięzka jest praca czy w miare
życzliwy 2016-06-12 18:00:46
Art. 94(3). § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi.
§ 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
§ 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę.
§ 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów.
§ 5. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę powinno nastąpić na piśmie z podaniem przyczyny, o której mowa w § 2, uzasadniającej rozwiązanie umowy.

Przeciw osobie nękającej zakładcie pozew grupowy oraz grupowe doniesieniem do PIPu oraz PIH . W mojej firmie poskutkowało to zwolnieniem dyscyplinarnym brygadzisty, a kierownik jako osoba dopuszczająca do nadużycia zwolniony został za porozumieniem stron. Nie bójcie się tylko działajcie i to jak najszybciej.
Pozdrawiam was i życzę siły i wytrwałości.
2
ramzes 2016-06-21 08:55:10
wszystko fajno, jako ja nie narzekam na firmę ważne że kasa się zgadza!
ale usuwanie negatywnych opinii pracowników firmy nie powinna być natychmiastowo usuwana. Coś nie halo
3
BillCosby 2016-07-04 19:00:53
A jakie stanowisko by cie interesowało?
ex 2016-07-05 12:51:59
jak dla mnie opinia o pracodawcy jest nienajlepsza. robota nie jest ciężka i atmosfera jest fajna ale stawki jakie ludzia zaproponowali bo przejsciu na czterobrygadowke to sluyszalem ze smiech na sali.
5
ewa 2016-07-05 17:10:06
to znaczy ze teraz mniej zarobimy, chyba nie jak wam sie wydajje
1
diks 2016-07-07 01:06:26
jak dla mnie ta firma kiedys byla godna polecenia bo prezes szanowal swoich lracoenikow a teraz jak ludzie zarabiaja z 6dniami woknymi tyle co zarabiali 3lata temu to juz jest jaka kpina a i tak weekendy wycjodza robocze
5
tomek 2016-07-07 15:27:31
ale jaja ale wypłata jaja sobie robią zwalniam się
6
ramzes 2016-07-07 15:47:39
rzeczywiscie ale nas pociulali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma co trzeba isc do biura i zrobic porządek albo sie zwolnic cały tydzień pracować sobota niedziela za te grosze
7
jola 2016-07-10 17:10:08
Czy teraz mniej zarobimy bardzo się martwię
1
piotr 2016-07-15 17:53:52
ile zarobimy w systemie czterobrygadowym
tomek 2016-07-15 18:00:37
nie będzie aż tak zle chyba nas nie skrzywdzą bo wiadomo kazdy ma rodzinę
3
Gdzie jest nasz Piotr?! 2016-07-17 11:37:17
Po następnej wypłacie na pewno.
2
piotr 2016-07-19 16:49:34
frghgge ty jestes jakis z kosmosu
Rozbawiony 2016-07-25 15:00:22
Staszek - Jo Cie prosza!
2
ewa 2016-07-26 15:15:04
czy mozna w naszym zakładzie wziązc zaliczke na poczet wypłaty
piotr 2016-07-29 12:55:43
Witam jaka temperatura jest u was na hali czy jest gorąco czy w miare. dziekuje za odpowiedz
piotr 2016-08-03 08:21:07
Praca jest cięzka trzeba zapieprzać człowiek po osmiu godzinach po prostu pada z nóg nie wszyscy wytrzymują.
1
A. 2016-08-11 20:24:10
To prawda. Jak masz stanowisko brygadzsty na fabrykacji to wystarczy jeździć wózkiem widłowym i znęcać się psychicznie nad współpracownikami, a wypłata będzie godziwa bo stawka kosmiczna i zawsze premia uznaniowa za wzorową pracę gestapowca.
3
kasia 2016-08-15 16:10:17
Patryk G pracuje u nas to niebezpieczny mlodziak lubi......... i sprzedaje
kasia 2016-08-15 16:11:06
Patryk G pracuje u nas to niebezpieczny mlodziak lubi......... i sprzedaje
1
Znajomy 2016-08-20 19:51:24
kasia - nie wydaje mi się ;)
nick 2016-10-05 14:41:31
Są aktualnie jakieś oferty pracy?
1
maja 2016-10-05 14:43:54
hej hej no a może sa po prostu ludzie którzy również sledza to forum i po prostu biora udział w dyskusji?
Pytanko 2016-10-28 06:58:15
Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna?
Pytanko 2016-10-28 06:59:54
Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna? Jest wieksza niz na pakowni czy mniejsza?
rusek 2016-10-28 12:31:08
Na prasach jest wyścig,kto więcej złomu wyciśnie,pakownia i tak to przebierze...Ogólnie ok.
Ania 2016-11-05 16:51:37
ile zarabiacie na czysto
Dooo 2016-11-09 09:47:59
Witam. Jak wychodzą zarobki w firmie netto? I czy weekendy obowiązkowe?
Zenon 2016-11-10 15:10:23
Nowe oferty pracy pojawiły się na stronie internetowej Extral.pl
2
:) 2016-11-27 18:10:33
nie pamietam
Zostaw swoją opinię o EXTRAL Sp. z o.o. - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTRAL Sp. z o.o.