Skat Transport

Gdańsk

Opinie o Skat Transport

major 2014-09-17 18:33
toś chłopie długo pojeździł u nich :) hahaha
2
Andrzej - Elbląg 2014-09-17 19:10
żadne hahahaha , bo dzieki jeżdzeniu do UK w Skacie od 2008 śmigam po lewej stronie . piszesz aby pisac hahahaha
major 2014-09-19 15:29
Hahaha po pierwsze a nie hahahaha, po drugie piszę że strasznie "długo" jeździłeś u nich i dziwie się że nadal nie jeździsz jak taka super firma, po trzecie gratuluje śmigania po lewej. I tak z innej beczki robię teraz w firmie gdzie przyjmują wszystkich - bardzo dobrze idzie praktykę zdobyć!!! - ale właśnie rezygnuje z nich - dlaczego zapytacie ?? Bo "śmigam po lewej stronie".
Andrzej - Elbląg 2014-09-20 12:01
Major , ja po prostu napisałem moje wrażenia i odczucia jakie miałem pracując w Skacie . Nie jest to jakaś reklama czy zachwalanie , tak było i tak opisałem . Nie będę pisał źle bo mi nie było źle . Praca jako kierowcy łączy się z wieloma obowiązkami ( uważam ze za dużo mamy na głowie ) i w tej firmie chociaż nie musiałem martwić się czy dojadę bezpiecznie do celu . Sam myśl że zestaw mam sprawny i nie wiekowy dodawała pewności siebie. Już miałem dość szarpania się ze szmatą na naczepie a tam firaneczka i pełen luksus . Z tego co pamiętam mieli Megi.Nie wiem jak teraz jest , ale na pewno mają już o wiele lepszy sprzet ,tak więc jak ktoś bardzo chce jeźdźić i nie przeszkadza mu bycie 3-4 tygodni w budzie to polecam . Z każdym można się dogadać to i z dyspozytorami tez . Major , serdecznie gratuluje jazdy po lewej i życzę powodzenia w nowej pracy .Pozdrawiam , Andrzej .
gant 2014-11-13 19:14
moim zdaniem kazdy może mieć swoje zdanie @andrzej. Dobrze jest tak jak z Twojej strony słyszeć również pozytywy o pracy w takiej firmie jak Skat Transport. Szczerze mówiąc nigdy w te wszystkie negatywy z kolei nie chciało mi się wierzyć, choć wiedziałem jednak , że nie jest to firma bez żadnych wad .
bolec 2014-11-23 14:22
Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba, że zostaniesz dworzaninem, arystokratą, to będzie dobrze.(usunięte przez administratora)
2
Erzecznik SKAT 2014-11-28 08:47
Grupa SKAT dynamicznie się rozwija, stale poszukujemy nowych pracowników do rozwijających się działów i oddziałów. Ogłoszenia na stronie są aktualne. Zapraszamy! Branża TSL nie jest łatwa, dlatego nie należy sugerować się wpisami anonimowych osób którym się nie powiodło w karierze.
1
skacior 2014-12-08 14:33
a to dobre! Tej firmie dynamika nie sprzyja zwłaszcza w korelacjach z własnymi kierowcami! Nie wiem, ale mnie trudno doszukać się plusów w tej firmie a jeżeli już są to i tak nie jest powód żeby dalej trwać w tej firmie! Szukają fachowców, ale oni wkrótce odchodzą jak tylko zobaczą co się dzieje...właśnie na tej zasadzie ta firma funkcjonuje!
1
Jacek 2015-01-13 17:14
Smiech na sali! Nie poradzili sobie! Do ostatniej chwili nijaki pan T. kombinowal jak mnie zatrzymac. Smieszna firma i smieszne stawki za prace, co najmniej o 50% zanizone wzgledem rynkowych 0,11-0,14€/km od tego oczywiscie ZUS i podatek..i te ich 2000 netto na niby przyuczeniu za mc jezdzenia. Oczywiscie po przyuczeniu Iszy i ostatni miesiac brak kwoty gwarantowanej pan prezesik sobie tak wymyslil.. Szkoda czasu na takie twory jak Skat.
1
serwus 2015-02-18 03:15
Chwila, od poczatku tego roku Niemcy wprowadziły minimalną stawkę krajową 8,5 euro za godzine, tutaj jest płacone od kilometra. Możecie napisac ile wychodzi łącznie? W ogóle skat transport zatrudnia na normalną umowę, bo słyszałem, że pracujecie na własnej działalności gospodarczej, prawda to? Pozdrawiam.
3
Erzecznik SKAT 2015-02-18 09:04
Witam, aby poznać zasady współpracy z kierowcami proszę o e-mail na kierowca@skat.com.pl lub kontakt telefoniczny 605 500 200, nasz pracownik odpowie na pytania
2
jurek 2015-02-23 20:01
mam 52 lata i nie jeżdxe od5 . mam jakąś szanse na powrót na drogi w Waszej firmie . 2 lata jexdziłem do Angli i Irlandi.
nowy 2015-10-17 12:31
witam chce zacząć jezdzić w skat może ktoś powiedzieć ile w trasie a ile w domu i jakie zarobki dzięki
bolec 2015-10-20 20:49
dział PR?
1
bolec 2015-11-15 20:32
tak długofalowa współpraca i co pół roku nowa osoba w dziale beneluxu
1
agata 2016-01-22 10:31
Bardzo dziwne stosunki interpersonalne w tej firmie. Duża rotacja pracowników. Kiepska atmosfera w pracy. Benefity śmieszne. Wynagrodzenia mało konkurencyjne. Długofalowa wspołpraca w mojej ocenie niemożliwa.
1
agata 2016-01-31 19:59
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
2
agata 2016-01-31 20:00
Już ktoś wcześniej pisał o dworzanach i tych nie z dworu. Masz znajomego to niech ci opowie szczegóły. Możesz się zatrudnić i przekonać się jak to wygląda na własnej skórze. Taka fluktuacja kadr skądś się jednak bierze:)
2
agata 2016-01-31 20:05
Co do zarobków- jedno na rozmowie, co innego w rzeczywistości i raczej nie suma o której piszesz
4
ciekawski 2016-02-01 08:53
Rozwiń proszę Agatko wypowiedź "taka fluktuacja" wiesz coś, czy taka twoja własna opinia, bo z tego co słyszałem przez ostatnie lata podwoili zatrudnienie
agata 2016-02-01 11:24
Wyraziłam swoją opinię, w dyskusję wciągnąć się nie dam. Wiem jak jest. Dziękuję i pozdrawiam
Erzecznik 2016-02-02 12:16
Uprzejmie informuję, iż nawiązując do ostatnich badań fluktuacja w Grupie SKAT jest jedna z najniższych w branży, biorąc pod uwagę firmy zatrudniające powyżej 100 osób.
Rozumiemy, że nie każdy z pracowników może sprostać wyzwaniom które stawia branża TSL. Zawsze można wszelkie trudności w pracy uzasadnić "trudnościami interpersonalnymi" lub innymi sensacyjnymi stwierdzeniami. Życzymy jednak powodzenia w dalszej karierze i znalezienia pracy odpowiadającym kompetencjom i możliwością Pani/Pana "agata"
1
bolec 2016-03-26 14:29
to forum, to jakaś kpina... posty znikają, zostają same peany na cześć...
1
Zdzich 2016-03-31 23:04
1
tomasz 2016-04-16 01:09
Nie polecam
3
jacek k. 2016-04-16 11:15
Z tego co wiem projekt jeszcze sie nie wystartowal. A ty juz nie polecasz?
1
adzio 2016-06-15 22:22
ogłoszen widzę, że mają sporo jednak chyba nie ma chetnych do aplikowania, skoro piszecie ze warunki kiepskie?
2
Stach 2016-06-16 09:41
Moja dziewczyna pracuje u nich, a wcześniej w innych firmach była, mówi, że wynagrodzenie jest lepsze a i dodatków sporo: karty na siłownie, prywatna opieka, premie dla wszystkich kilka razy w roku, wiele osób ma samochody służbowe - cały czas powiększają działy, nawet robią ogromny remont w siedzibie aby powiększyć miejsca dla wszystkich działów i bazę w Rzepinie też modernizują... i do oddziałów cały czas zatrudniają, wyniki im rosną a więc każdy sam decyduje czy tam iść - wiadomo za łatwa pracę dużych pieniędzy nie dostaniesz...
1
Wojciech S. 2016-09-07 10:08
Polecam, współpracuję z nimi od 3 lat, firma solidna
1
Roby Z. 2016-09-16 12:56
Spoko jest, można pracować.
1
Dzeus 2016-10-05 21:33
Ogólnie to wydaje mi się, że warto tutaj złożyć CV
1
tgtgtgtr 2016-11-02 08:40
Począwszy od dnia 1 stycznia 2017 r. pracodawca, zatrudniający pracowników na podstawie umowy zlecenia lub umowy o świadczenie usług, niezależnie od tego, czy prowadzącą oni działalność gospodarczą, czy też nie (tzw. samozatrudnieni) - obowiązany będzie do ewidencjonowania ich godzin pracy.
vin 2016-11-03 20:00
Jest sens ubiegać się o pracę skoro nie ma się kompletnie doświadczenia w branży TSL ale za to mówi się biegle po angielsku?
4
Oponka 2017-01-06 12:32
Rozumiem Twoją opinię. Ty kalkulujesz żeby wyjść na swoje , Skat też tak musi myśleć.
K 2017-01-22 19:04
Posty znikaja widzę z mniej przychylnymi opiniami. Nie masz znajomości nie jestem rodzina z nikim w tej firmie to nie startuj. Bo cię zniszczą. Psyche zryja. Pół rodziny tam pracuje ot taka polityka. (usunięte przez administratora)
Skaut 2017-01-23 19:22
Znana firma dba o swoją pozycję na rynku a te wpisy mogą być od konkurencji?
jack 2017-01-24 06:12
Chyba pomyliles firmy... Albo nic nie wiesz o skacie.
Moralizator 2017-02-07 19:26
Myślę, że to nie jest miejsce dla Ciebie. Skat jet ok. a jeśli nawet są jakieś kłopoty to chwilowe i raczej normalne. Jak się nie możesz znaleźć w tej pracy to lepiej poszukaj innej. A może ktoś Cie inspiruje do wpisów?
next2017 2017-02-16 22:22
Witm szukacie tylko pracowników stacjonarnych czy wchodzi w grę home office?
Skat Transport 2017-02-17 08:58 [pracodawca]
Do next2017 - obecnie mamy 6 oddziałów oraz centralę w Gdańsku, formuła "Home Office" obecnie nie jest możliwą formą współpracy. Zapraszamy do pracy w komfortowych warunkach biurowych.
Nadin 2017-02-20 09:29
Zupełnie nie ma ofert pracy? Czy jest jakiś inny portal w którym mogę się dowiedzieć o prace dla spedytora? Liczę na życzliwość forumowiczów i informacje które są mi potrzebne. Trochę znam tą firmę , ale z dobrej strony.
Skat Transport 2017-02-20 17:37 [pracodawca]
Aktualne oferty pracy w Grupie SKAT zawsze można znaleźć pod tym linkiem:
http://www.skat.com.pl/kariera/ogloszenia

Zapraszamy
Drab 2017-02-24 10:53
Wszystko można przedstawić w czarnych kolorach. Jak sobie ktoś wypracuje pozycje w firmie to nie narzeka .
janko 2017-03-12 19:57
Więc pracuj, pracuj... będzie kolorowo
Jerzy 2017-04-05 11:23
Czy oferta pracy z marca dla dyspozytora w Gdańsku jest aktualna? Czy dowiem się na tym forum coś więcej ? Jak sie pracuje w firmie, bo ja słyszałem że są dobrzy?
Jurgen 2017-04-09 20:50
Czy dowiem się coś wiece o pracy dla asystenta z j. niemieckim - szansa na start w branży transportowej?
gdanszczanka 2017-04-10 20:12
praca jak każda inna, na pewno trzeba liczyc sie z tym ze ma sie wzloty i upadki . Trzeba jednak znalezc jakis sensowny sposob by radzic sobie z tym drugim. Praca dosc stresująca natomiast atmosfera wynagradza wszystko. Ja - polecam :)
Luidzi 2017-04-22 14:33
Czy słyszeliście że firma SKAT Transport zajmuje 6 miejsce w rankingu Diamenty Forbesa 2017. słyszałem również, że Creditreform potwierdziła indeks zdolności płatniczej naszej spółki na najwyższym stopniu tj. „znakomita zdolność płatnicza”. I co wy na to?
ja 2017-04-23 18:10
widzę, że słyszałeś wiele ciekawych rzeczy, a o choince o zapachu kokosowym do malucha słyszałeś?
Zostaw swoją opinię o Skat Transport - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skat Transport