logo HR Investment Sp. z o. o.

HR Investment Sp. z o. o.

Wrocław

Opinie o HR Investment Sp. z o. o.

abcd 2015-02-02 16:10
rowniez nie polecam tej firmy,nie mozna sie doczekac wyplaty,bo albo szef na urlopie albo ksiegowa,robia sobie żarty z pracowników i tyle .
ewelina123 2015-02-03 20:54
witam bylam raz z tej firmy niby do opieki ale to bardziej bylo do sprzatania rezydencjii mialo byc ze za miesiac mialam dostac tys.euro a brakowalo mi dwa dni do pelnego miesiaca i zap.....mi 100euro odradzam .....polecam firme activmed24 jeszdze z nia juz prawie rok i jest ok kasa tyle ile mi proponuja i zawsze na czas
1
praca niemcy 2015-02-21 00:19
Jedno wielkie dziadostwo. Przez telefon obiecują złote góry, na rozmowie w Wrocławiu jeszcze większe. Po przyjeździe na miejsce masz "miłe" zaskoczenie, ponieważ nie zgadzają się: "obiecane" warunki zakwaterowania, "obiecane" premie, "obiecany" czas pracy, "obiecane" nadgodziny.

Wszystkie te cuda na kiju serwuje Pani Agnieszka z biura w Wrocławiu. Słuchajcie jej uważnie od pierwszej rozmowy to sami zauważycie jaka jest zakłamana i nieodpowiedzialna.

PS. wiem, że czytacie wpisy z tego forum. Pozdrawiam
8
rafik_rav 2015-03-09 13:52
Witam,na jakich magazynach dział firma?w jakich rejonach Niemiec?pozdrawiam
1
pozytywnie zaskoczony 2015-04-08 14:51
A mi na rozmowie przedstawili taką kartę informacyjną do podpisu ze wszystkimi warunkami zatrudnienia. I wszystko się zgadza w 100%. Jak się nie umie czytać albo nie umie czytać ze zrozumieniem, to można mieć pretensje samemu do siebie.
1
mariusz 2015-04-09 15:35
Witam czy jest osoba ktora by mogla cos napisac na temat wyjazdu do fabryki ( produkcja rowerow) w miescie ERFURT (450km od wroclawia ) przez podfirme HR Investman .......POZDRAWIAM
2
sluchacz 2015-05-04 00:18
W jakim miescie byles. Mi proponują Oldenburg Czy jakos tak.
Pozdrawiam
1
asd 2015-05-29 17:10
Nie polecam firmy robią z ludźmi co chcą.
3
Ryszard 2015-07-17 18:52
witam
jak wyglada praca w Niemczech poprzez agencje? Warunki mieszkalne? Wyplaty? Warto wyjechać czy to co wiekszosc pisze,że szkoda czasu i p.Agnieszka dużo obiecuje a pozniej dramat na miejscu gdy sie widzi warunki?
3
nowy 2015-07-18 18:11
Słuchaj nastaw sie ze warunki mieszkaniowe na pewno nie będą takie jak w domu, dwóch w pokoju to komfort. Co do pracy to możesz trafić rożnie. Jak masz możliwość poszukaj pracy przez niemiecka agencje lub bezpośrednio u Niemca o ile masz takie możliwości bo praca przez polska agencje nierzadko to wyzysk i niepewność bo nikt sentymentów mieć nie będzie robota się skończy i z dnia na dzień jedziesz do domu.
1
Ryszard 2015-07-19 11:09
To wiem bo już kilka razy byłem na takim wyjezdzie ale przez to biuro jeszcze nie,wiec wole sie upewnic. Po prostu chcialbym wiedziec czy HR Inverstment jest sprawdzona i to co przedstawiaja we Wrocławiu sprawdza się na miejscu.
1
nowy 2015-07-19 12:21
Ja pracowałem z nimi około pol roku. Jeśli chodzi o stronę formalna dokumenty i wypłaty to wszystko było ok. Minusem w moim przypadku były umowy przedłużane co miesiąc i to ze z dnia na dzień a właściwie to z godziny na godzinę kazano nam jechać do domu. Co do warunków to zależy jak trafisz (do wszystkiego sie idzie przyzwyczaić). Jeśli chodzi o sama prace to nas było czterech polaków reszta to Niemcy wiec nie moglem narzekać.
Ryszard 2015-07-20 19:02
Dzieki za odpowiedz bo wlasnie mam jechać do Niemiec ale no wiadomo,lepiej sie podpytac jak to wyglada.. Co miesiac umowe dostawaliscie? W Prawie Polskim i Niemieckim jest chyba obowiazek umowy na miesiac,pozniej 3msc i 6msc a nie co chwile przedłuanie ;) no to faktycznie minus,że tak nagle kazali wam jechac do domu..
2
marcin 2015-07-22 12:59
byłem z tą firmą i polecam, nie było raczej problemów. wyplaty na czas. warunki zamieszkania ok. nas było 2 w pokoju . przed wyjazdem podpisujesz kartę informacyjną i jak chcesz to pokazują zdjęcia mieszkań . umowy o tymczasowke polska stosuja miesieczne no i nie na niemieckich warunkach
Ryszard 2015-08-03 19:22
Gdzie i jako kto pracowales? Jak wtedy z wypłatami było skoro polska umowa tymczasowa? w euro czy złotowkach? normalnie na konto polskie?
Ja 2015-08-29 20:00
Umowa o pracę a umowa o pracę tymczasowa to nie to samo.
nowy 2015-09-05 11:32
Widzialem oferte do naprawy palet w okolicy Magdeburga. Czy ktos sie tam wybiera? Prosze o info na temat tej pracy moze juz ktos tam jest.
alex1009 2015-10-10 12:34
Pracouję z tą firmą,umowę mam na czas okreslony,kasa na czas,w euro,sztele dobre,sprawdzone,dostałem telefon do zmiennika,wszystko sie zgadzało.Mogę polecić firmę,zwłaszcza rekruterkę panią Deborę z Wroclawia,sympatyczna i pomocna osóbka.
Juri 2015-10-27 21:18
witam ;dostałem ofertę pracy w Hamburgu jako elektryk.Wymagają ode mnie nr.dow. os.i pesel.( usunięte przez administratora ) czy ktoś kojarzy tą osobę?
Biker 2015-11-27 20:04
Witaj Mariusz
Dostałes ta prace przy rowerach?Mozesz dac jakies info?
Pozdrowka
kortal 2015-12-15 22:46
HRInvestment oszukuje na wypłacie. Nie polecam dlatego już dawno zrezygnowałem ze współpracy z tasuper firmą. Zawsze brakowało na koncie pieniędzy, które obiecali.
LOT 2015-12-18 22:01
To prawda. Oszukują na wypłacie i nie jest taka jak na umowie.Zawsze mniej. Trzeba zawsze wołać o brakującą kasę. Oddają ale nie zawsze tyle co brakuje,ile nerwów stracisz i kasy na telefony. Zawsze liczone jest na twoją niekorzyść,tłumaczenia pokrętne.
1
Karo 2016-02-03 09:37
Pracuje w hr prawie dwa lata i nikt mnie nigdy nie oszukal na wyplacie. Kasa sie zgadza, jak czegos nie rozumiem to dzwonie i wyjasniaja.
2
petrsal 2016-02-11 21:07
zgadza sie idealnie ujete :)
Paweł 2016-02-23 08:36
Pracuje przez HR investment w Niemczech jako magazynier i powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony. Jak mam problem dzwonie i zawsze mi ktoś pomoże. Nie jesteś zostawiony sam sobie. a to najwazniejsze. Ludzie nie bójcie sie dzwonic i pytac to wszystko
1
MaRas 2016-03-08 14:56
a ja tam nic nie powiem na te firme. kasa jest o czasie, a do tego nie taka zła.Nie zawsze mozna złapac koordynatora, ale jak cos pilnego to oodzwaniaja.
pracuje tu juz 4 miesiace, mam umowe, mam pieniądze i jestem zadowolony. Jak ktos jedzie do niemcowa i oczekuje wygody to szybko stad ucieka. tu praca cięzka,kwatery takie sobie ale kasa lepsza niz w polsce.
Agnieszka 2016-03-10 14:17
Chciałabym zauważyć, że w firmie nie pracuje jedna osoba o imieniu Agnieszka. Dlatego proszę nie podpinać wszystkich negatywnych komentarzy pod jedną Panią.
Dziękuję
(usunięte przez administratora) HRInvestment
jan 2016-03-15 13:14
oczywiscie, tez uważam,że podpinanie negatywnych komentarzy nikomu nie służy.
nie dogodzisz każdemu, a wpadki się zdarzają.
1
niby nikt 2016-03-15 15:50
Ja jutro jade na komisjonowanie do niemiec kolo BErlina czy ktos jutro tez jedzie ?
Fred 2016-04-07 00:55
Tutaj się z Tobą kolego nie zgodzę. Miałem okazję pracować przez agencję pracy oraz bezpośrednio w "niemieckiej" firmie. Otóż, nie od dziś wiadomo, że agencja również musi zarobić. Ale... agencje mają bardziej przejrzyste warunki. Natomiast szukając bezpośrednio, trzeba się liczyć, że praktycznie z dnia na dzień musisz sobie znaleźć zakwaterowanie, zapłacić najczęściej czynsz za 3 m-ce z góry (na wejściu). A ten kto przyjeżdża, raczej pieniędzmi nie szasta. Dla przykładu: Dostałem ofertę pracy z dieta itp itd, natomiast na dzień dobry miałem opłacić sobie kwaterunek 750 euro. Niby warunki lux ale znajdź na początek taką kwotę. Agencje, choć nie wszystkie, oferują Ci bezpłatne zamieszkanie. Tyle co mogę napisać. Nikogo nie zachęcam i nie zniechęcam ale czasami lepiej pójść w mniejsze ryzyko. Pozdrawiam
2
HRI Agnieszka 2016-04-29 15:10
W odniesieniu do zamieszczonego komentarza informuję, iż bierzemy odpowiedzialność za zaistniałą sytuację. Jest nam bardzo przykro ,niestety zdarza się, iż niekiedy nie ma możliwości przewidzieć z góry rozwoju wypadków. Klient, do którego został wysłany Pracownik w planowanym dniu rozpoczęcia pracy, poinformował nas ,iż w związku z niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi żadne prace nie zostaną podjęte . Połowę kosztów poniesionych w związku z przejazdem oraz niezbędnymi badaniami lekarskimi pokryliśmy, natomiast pozostałą część oczywiście uregulujemy niezwłocznie po otrzymaniu stosownych rachunków.
Mamy nadzieje, że w przyszłości podobne sytuacje nie będą miały miejsca. Zależy nam na owocnej współpracy i zadowoleniu naszych Pracowników.
AGNIESZKA HRI 2016-04-29 15:13
W odniesieniu do zamieszczonego komentarza informuję, iż bierzemy odpowiedzialność za zaistniałą sytuację. Jest nam bardzo przykro ,niestety zdarza się, iż niekiedy nie ma możliwości przewidzieć z góry rozwoju wypadków. Klient, do którego został wysłany Pracownik w planowanym dniu rozpoczęcia pracy, poinformował nas ,iż w związku z niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi żadne prace nie zostaną podjęte . Połowę kosztów poniesionych w związku z przejazdem oraz niezbędnymi badaniami lekarskimi pokryliśmy, natomiast pozostałą część oczywiście uregulujemy niezwłocznie po otrzymaniu stosownych rachunków.
Mamy nadzieje, że w przyszłości podobne sytuacje nie będą miały miejsca. Zależy nam na owocnej współpracy i zadowoleniu naszych Pracowników.
lysy22 2016-06-18 19:29
pracuję 30 lat w niemczech trzeba być chorym żeby jechać bez umowy
1
alex1009 2016-08-15 09:10
Z firmą HR Investment z Wroclawia jestem związany od prawie 2 lat. Pracuję jako opiekun wiele lat,ok.13-14 lat w Polsce i 4 lata na terenie Niemiec.Na początku obawiałem się współpracy ( różne rzeczy czyta się, jak firmy oszukują pracowników) lecz zaryzykowałem i nie żałuję. Firma ta oferuje indywidualne podejście do każdego pracownika, szybkie zlecenia, dobre i sprawdzone miejsca. A przede wszystkim regularne wpływy za wykonaną pracę na konto. Kadra firmy jest kompetentna i wykwalifikowana, zarówno w Polsce jak i w Niemczech, oferuje pomoc w każdej sytuacji. Podchodzi indywidualnie do pracownika i człowiek czuje, że jest priorytetem dla firmy.Jest to bardzo ważne, gdyż praca ta nie należy do łatwych i wymaga wiele poświęcenia. Dlatego też jestem bardzo zadowolony ze współpracy i polecam wszystkim z czystym sumieniem. Solidność firmy pozwala na spokojną pracę i realizację swoich marzeń dzięki dobrym zarobkom.Pozdrawiam Jurek D.
4
okular 2016-08-23 21:13
To co ci się wydaje to Twoja subiektywna ocena. Nic nie wynegocjujesz i taka jest prawda. Będą kręcić ze kontrak mają słabo opłacalny..... I takie tam
2
serenada 2016-08-23 21:53
wiki na stanowisko pracy Specjalista ds. obsługi klienta z językiem czeskim dostac się jednak tak łatwo chyba nie jest, chociaz każdy by chciał umowę o prace jak mniemam,Multisport, ubezpieczenie Luxmed, ale jednak czeski i angielski tutaj trzeba super znać
zorientowany 2016-10-25 10:15
ubezpieczenie? multisport? w HR Investment? haha! dobre mi. lewe umowy, a nie ubezpiecznie.
2
Bystrzak 2017-01-06 13:55
Po to są rozmowy kwalifikacyjne, że jak masz argumenty potwierdzające Twoje zalety to jesteś wygrany.
Bartek 2017-02-24 09:39
Chcę wyjechać do pracy w Niemczech jako elektryk, potrzebuje kliku informacji i pomyślałem o tym forum. Słyszałem, że agencja jest spoko i maja dużo mozliwości. Jakie są mieszkania dla pracowników, co z dojazdem?
2
Paulina 2017-02-28 14:53
Czy ktoś z Was pracował już w HR Investment Sp. z o. o.? Jakie macie opinie na temat firmy? ;)
niezadowolony 2017-03-04 20:45
Widze ze mój komentarz wczesniejszy został usuniety haha smieszne mam teraz dowód na to ze zostawiaja komentarze tylko takie jakie im odpowiadaja a przeciez nic złego nie napisałem. Nie wymysliłem sobie tej historyjki którą napisałem pare tygodni wczesniej(która została juz usunieta) tylko napisałem prawde bo pracowałem dla tej firmy i pisałem to jak oni potraktowali mnie i moich kolegów . Widocznie mozna tu zostawiac TYLKO pozytywne opinie
2
Obiektywny 2017-03-04 22:04
Kolego chyba nie czytasz ze zrozumieniem . Gdybyś czytał uważnie widziałbyś, że opinie są różne i NIE TYLKO pozytywne. Ja wyjeżdżam z tą firmą od kilku miesięcy i jestem zadowolony.
Wszystko zgodnie z ustaleniami, kasa ok i na czas, umowy wporzo a idealnie to nie ma nigdzie i zawsze znajdzie się jakiś "niezadowolony" . A jak ktoś chce się przekonać to niech sam pracuje dla HR Investment i sam zobaczy jak jest
2
Paulina 2017-03-06 09:22
@Obiektywny dziękuję za opinię. Obecnie firma zamieściła kilka ogłoszeń. Znajdziecie je na portalach ogłoszeniowych ;)
1
k@rol 2017-04-26 20:58
może ktoś coś powiedzieć o pracy na magazynie w berlinie bez języka ? warto jechać ile płacą na łape za miesiąc pracy ile biorą za mieszkanie ? wiem tylko że praca ze skanerem, pozdrawiam
k@rol 2017-05-01 18:49
Może jednak ktoś coś? Na jutro jest termin wyjazdu pracuje ktoś w berlinie na magazynach bez języka przez he investment ??
Cash berlin 2017-05-02 00:01
Możesz coś więcej napisać o pracy i mieszkaniu ?
Bodzio 2017-05-07 09:34
Czy HR Investment ma aktualnie oferty pracy za granicą? Nie mogłem nic znaleźć a chciałbym skorzystać z tej możliwości wyjazdu. Słyszałem dobre opinie o firmie więc pomyślałem o skorzystaniu. Jakich pracowników ogólnie potrzebują? Gdzie szukać ofert?
Paulina 2017-05-15 08:43
@Bodzio, oferty pracy HR Investment Sp. z o. o. za granicą, znajdziesz na stronie internetowej firmy: http://www.hrigroup.pl/index.php/site/oferty
Praca, na jakim stanowisku konkretnie Cię interesuje?
ERYK 2017-05-26 22:00
NIE POLECAM PO PIERWSZEJ WYPŁACIE LUDZIE ODCHODZĄ NA ZAJTKONTO ODRAZU 30 H ZABIERAJĄ MIESZKANIA PRZEPEŁNIONE, BRAK MELDUNKU ZA WYSTAWIENIE ZAŚWIADCZENIA PRACOWNIKOWI OPŁATA JEST OD 12E W WZWYŻ,PRZEZ 5 MIESIĘCY PRACY NIE DOSTAŁEM WIĘCEJ JAK 800 E PRZY 160H. SZEF JAK PISZĄ WYŻEJ OSZUKUJE A KSIĘGOWA ŻARTY SOBIE ROBI A TŁUMACZENIE TO OJ KSIĘGOWA SIĘ POMYLIŁA I TAK CO MIESIĄC. DOJAZDY WE WŁSNYM ZAKRESIE I BRAK DOPŁATY NA PALIWO. A SPRÓBUJ ZACHOROWAĆ TO SIĘ OBRAŻAJĄ I DO ZWOLNIENIA.
MICHAŁ 2017-05-26 22:02
NIE DŁUGO USUNA OPINIĘ BO JEST PRAWDZIWA.
Zostaw swoją opinię o HR Investment Sp. z o. o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HR Investment Sp. z o. o.