Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: HR Investment Sp. z o. o.

zdjecie uzytkownika
produkcja - 2014-11-05 19:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To są jakies przestoje z prace za granicą, może ktoś to potwierdzić? Bo z tego co widzę to HR investment ma sporo ofert pracy za granice, jak i do Polski. W Polsce obecnie sporo osób poszukują do Świdnicy i rozważam także taka opcję, akurat poszukują na pracownika produkcji. Tylko co to znaczy umowa o prace tymczasową, to o prace, zlecenie, czy dzieło?
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-11-19 22:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a adekwatnie tego czekania na kasę to nie ma czegoś w umowie do jakiej ilości dni mogą wypłacić wynagrodzenie ? bo jeśli jest i przekraczają tą datę można próbować wyciągnąć odsetki karne za opóźnienie jak nie samemu to przy pomocy PIPu ale wtedy przypuszczam że to by była ostatnia praca po przez tą firmę
zdjecie uzytkownika
kruchy - 2014-12-04 01:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może nie ma co się tak śpieszyć od razu z tym egzekweowaniem tylko się przypomnieć ewentualnie jakoś postrszyć. Z tego co wiem to może małymi opóźnieniami ale firma wypłaca kasę pracownikom. A co do ofert. To jak jest tyle ofert to wydaje mi się że na tą chwilę nie ma mowy na czekanie na prace. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jarex - 2014-12-29 11:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak jest z zarobkami w tej firmie warunki itp ??
zdjecie uzytkownika
abcd - 2015-02-02 16:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rowniez nie polecam tej firmy,nie mozna sie doczekac wyplaty,bo albo szef na urlopie albo ksiegowa,robia sobie żarty z pracowników i tyle .
zdjecie uzytkownika
ewelina123 - 2015-02-03 20:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa - 2014-10-22 10:23:40]:
witam bylam raz z tej firmy niby do opieki ale to bardziej bylo do sprzatania rezydencjii mialo byc ze za miesiac mialam dostac tys.euro a brakowalo mi dwa dni do pelnego miesiaca i zap.....mi 100euro odradzam .....polecam firme activmed24 jeszdze z nia juz prawie rok i jest ok kasa tyle ile mi proponuja i zawsze na czas
zdjecie uzytkownika
praca niemcy - 2015-02-21 00:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jedno wielkie dziadostwo. Przez telefon obiecują złote góry, na rozmowie w Wrocławiu jeszcze większe. Po przyjeździe na miejsce masz "miłe" zaskoczenie, ponieważ nie zgadzają się: "obiecane" warunki zakwaterowania, "obiecane" premie, "obiecany" czas pracy, "obiecane" nadgodziny.

Wszystkie te cuda na kiju serwuje Pani Agnieszka z biura w Wrocławiu. Słuchajcie jej uważnie od pierwszej rozmowy to sami zauważycie jaka jest zakłamana i nieodpowiedzialna.

PS. wiem, że czytacie wpisy z tego forum. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rafik_rav - 2015-03-09 13:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,na jakich magazynach dział firma?w jakich rejonach Niemiec?pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jakom - 2015-03-31 22:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o kurcze ja myslalem ze taki wyjazd z taka firma to na prwde bedzie dobry pomysl faktycznie wsyzstko wyglada bardoz profesjonalnie i nie liczylem na to ze jak wyjde to bedzi cos zle tutaj czytam rozne opinie i nie wiem co o tym myslec. jestescie mi w stanie powiedziec jeszcze cos o tych pracach jakie oferuje hr investment
zdjecie uzytkownika
pozytywnie zaskoczony - 2015-04-08 14:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [praca niemcy - 2015-02-21 00:19:10]:
A mi na rozmowie przedstawili taką kartę informacyjną do podpisu ze wszystkimi warunkami zatrudnienia. I wszystko się zgadza w 100%. Jak się nie umie czytać albo nie umie czytać ze zrozumieniem, to można mieć pretensje samemu do siebie.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2015-04-09 15:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy jest osoba ktora by mogla cos napisac na temat wyjazdu do fabryki ( produkcja rowerow) w miescie ERFURT (450km od wroclawia ) przez podfirme HR Investman .......POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-04-15 19:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja się chętnie podejmę pracy w fabryce rowerów na produkcji, jestem ogromnie chętny na taki wyjazd ale muszę najpierw wiedzieć jak z polisą mi pieniędzmio
zdjecie uzytkownika
Invert - 2015-04-30 00:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem czy to moje spostrzeżenie czy ogólna opinia, że HR Investment jest jedną z lepszych firm HR działających na terenie Polski, która gwarantuje w miarę stabilne zarobki.
zdjecie uzytkownika
sluchacz - 2015-05-04 00:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W jakim miescie byles. Mi proponują Oldenburg Czy jakos tak.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-05-29 17:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam firmy robią z ludźmi co chcą.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-07-17 18:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
jak wyglada praca w Niemczech poprzez agencje? Warunki mieszkalne? Wyplaty? Warto wyjechać czy to co wiekszosc pisze,że szkoda czasu i p.Agnieszka dużo obiecuje a pozniej dramat na miejscu gdy sie widzi warunki?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-18 18:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słuchaj nastaw sie ze warunki mieszkaniowe na pewno nie będą takie jak w domu, dwóch w pokoju to komfort. Co do pracy to możesz trafić rożnie. Jak masz możliwość poszukaj pracy przez niemiecka agencje lub bezpośrednio u Niemca o ile masz takie możliwości bo praca przez polska agencje nierzadko to wyzysk i niepewność bo nikt sentymentów mieć nie będzie robota się skończy i z dnia na dzień jedziesz do domu.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-07-19 11:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To wiem bo już kilka razy byłem na takim wyjezdzie ale przez to biuro jeszcze nie,wiec wole sie upewnic. Po prostu chcialbym wiedziec czy HR Inverstment jest sprawdzona i to co przedstawiaja we Wrocławiu sprawdza się na miejscu.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-19 12:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2015-07-19 11:09:23]:
Ja pracowałem z nimi około pol roku. Jeśli chodzi o stronę formalna dokumenty i wypłaty to wszystko było ok. Minusem w moim przypadku były umowy przedłużane co miesiąc i to ze z dnia na dzień a właściwie to z godziny na godzinę kazano nam jechać do domu. Co do warunków to zależy jak trafisz (do wszystkiego sie idzie przyzwyczaić). Jeśli chodzi o sama prace to nas było czterech polaków reszta to Niemcy wiec nie moglem narzekać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-20 19:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-07-20 19:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-07-19 12:21:27]:
Dzieki za odpowiedz bo wlasnie mam jechać do Niemiec ale no wiadomo,lepiej sie podpytac jak to wyglada.. Co miesiac umowe dostawaliscie? W Prawie Polskim i Niemieckim jest chyba obowiazek umowy na miesiac,pozniej 3msc i 6msc a nie co chwile przedłuanie ;) no to faktycznie minus,że tak nagle kazali wam jechac do domu..
zdjecie uzytkownika
erwin - 2015-07-22 03:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ryszard, faktycznie istnieje takie prawo, ale jedynie w prawie pracy, więc jesli to umowa smieciowa, to raczej moga dawać ich wieksza ilość. co więcej czas na jaki dana jest umowa okresla pracodawca, po trzecim razie powinien byc to czas nieokreślony, ale wczesniej moga dac np. 5 lat, 10 lat i dopiero na zawsze.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-07-22 12:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem z tą firmą i polecam, nie było raczej problemów. wyplaty na czas. warunki zamieszkania ok. nas było 2 w pokoju . przed wyjazdem podpisujesz kartę informacyjną i jak chcesz to pokazują zdjęcia mieszkań . umowy o tymczasowke polska stosuja miesieczne no i nie na niemieckich warunkach
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-08-03 19:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2015-07-22 12:59:02]:
Gdzie i jako kto pracowales? Jak wtedy z wypłatami było skoro polska umowa tymczasowa? w euro czy złotowkach? normalnie na konto polskie?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-08-29
Żródło: Gowork.pl
Hanower
( )
HR Investment Sp. z o. o. jest Agencją Pośrednictwa Pracy świadczącą profesjonalne usługi z zakresu outsourcingu personalnego. Specjalizujemy się we wdrażaniu optymalnych rozwiązań zarządzania personelem, rekrutacji pracowników stałych i tymczasowych oraz doradztwem personalnym. Dla naszego Klienta w Niemczech z branży spożywczej poszukujemy osób na stanowisko:   MAGAZYNIER / KOMISJONER Miejsce pra
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-21 12:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
iDEOL - 2015-08-21 12:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Weźcie pod uwagę że każdy mógł mieć co innego zaproponowane - związane jest to z tym, że każdy na co innego aplikuje. Jedni mają możliwość podjęcia dalszej współpracy ale już bez pośredników a inni nie. Co prawda zastanawiam się czy HR Investment jest w stanie tak łatwo i szybko zrezygnować ze swoich prowizji.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-08-29 20:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o pracę a umowa o pracę tymczasowa to nie to samo.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HR Investment Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HR Investment Sp. z o. o.?
Zadaj pytanie
alert