Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: HR Investment Sp. z o. o.

zdjecie uzytkownika
romek - 2015-04-15 19:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja się chętnie podejmę pracy w fabryce rowerów na produkcji, jestem ogromnie chętny na taki wyjazd ale muszę najpierw wiedzieć jak z polisą mi pieniędzmio
zdjecie uzytkownika
Invert - 2015-04-30 00:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem czy to moje spostrzeżenie czy ogólna opinia, że HR Investment jest jedną z lepszych firm HR działających na terenie Polski, która gwarantuje w miarę stabilne zarobki.
zdjecie uzytkownika
sluchacz - 2015-05-04 00:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W jakim miescie byles. Mi proponują Oldenburg Czy jakos tak.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-05-29 17:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam firmy robią z ludźmi co chcą.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-07-17 18:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam
jak wyglada praca w Niemczech poprzez agencje? Warunki mieszkalne? Wyplaty? Warto wyjechać czy to co wiekszosc pisze,że szkoda czasu i p.Agnieszka dużo obiecuje a pozniej dramat na miejscu gdy sie widzi warunki?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-18 18:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słuchaj nastaw sie ze warunki mieszkaniowe na pewno nie będą takie jak w domu, dwóch w pokoju to komfort. Co do pracy to możesz trafić rożnie. Jak masz możliwość poszukaj pracy przez niemiecka agencje lub bezpośrednio u Niemca o ile masz takie możliwości bo praca przez polska agencje nierzadko to wyzysk i niepewność bo nikt sentymentów mieć nie będzie robota się skończy i z dnia na dzień jedziesz do domu.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-07-19 11:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To wiem bo już kilka razy byłem na takim wyjezdzie ale przez to biuro jeszcze nie,wiec wole sie upewnic. Po prostu chcialbym wiedziec czy HR Inverstment jest sprawdzona i to co przedstawiaja we Wrocławiu sprawdza się na miejscu.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-19 12:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2015-07-19 11:09:23]:
Ja pracowałem z nimi około pol roku. Jeśli chodzi o stronę formalna dokumenty i wypłaty to wszystko było ok. Minusem w moim przypadku były umowy przedłużane co miesiąc i to ze z dnia na dzień a właściwie to z godziny na godzinę kazano nam jechać do domu. Co do warunków to zależy jak trafisz (do wszystkiego sie idzie przyzwyczaić). Jeśli chodzi o sama prace to nas było czterech polaków reszta to Niemcy wiec nie moglem narzekać.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-07-20 19:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-07-19 12:21:27]:
Dzieki za odpowiedz bo wlasnie mam jechać do Niemiec ale no wiadomo,lepiej sie podpytac jak to wyglada.. Co miesiac umowe dostawaliscie? W Prawie Polskim i Niemieckim jest chyba obowiazek umowy na miesiac,pozniej 3msc i 6msc a nie co chwile przedłuanie ;) no to faktycznie minus,że tak nagle kazali wam jechac do domu..
zdjecie uzytkownika
erwin - 2015-07-22 03:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ryszard, faktycznie istnieje takie prawo, ale jedynie w prawie pracy, więc jesli to umowa smieciowa, to raczej moga dawać ich wieksza ilość. co więcej czas na jaki dana jest umowa okresla pracodawca, po trzecim razie powinien byc to czas nieokreślony, ale wczesniej moga dac np. 5 lat, 10 lat i dopiero na zawsze.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-07-22 12:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem z tą firmą i polecam, nie było raczej problemów. wyplaty na czas. warunki zamieszkania ok. nas było 2 w pokoju . przed wyjazdem podpisujesz kartę informacyjną i jak chcesz to pokazują zdjęcia mieszkań . umowy o tymczasowke polska stosuja miesieczne no i nie na niemieckich warunkach
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-08-03 19:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2015-07-22 12:59:02]:
Gdzie i jako kto pracowales? Jak wtedy z wypłatami było skoro polska umowa tymczasowa? w euro czy złotowkach? normalnie na konto polskie?
zdjecie uzytkownika
iDEOL - 2015-08-21 12:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Weźcie pod uwagę że każdy mógł mieć co innego zaproponowane - związane jest to z tym, że każdy na co innego aplikuje. Jedni mają możliwość podjęcia dalszej współpracy ale już bez pośredników a inni nie. Co prawda zastanawiam się czy HR Investment jest w stanie tak łatwo i szybko zrezygnować ze swoich prowizji.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-08-29 20:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o pracę a umowa o pracę tymczasowa to nie to samo.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-09-05 11:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzialem oferte do naprawy palet w okolicy Magdeburga. Czy ktos sie tam wybiera? Prosze o info na temat tej pracy moze juz ktos tam jest.
zdjecie uzytkownika
rom - 2015-09-20 16:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HR Investment zazwyczaj w swoich ogłoszeniach oferuje to samo - - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę tymczasową, ubezpieczenie, pracę na pełen etat, atrakcyjne wynagrodzenie (stawka godzinowa + premie wydajnościowe) oraz zakwaterowanie. Nie pisza jednak dość istotnych szczegółów, mianowicie, czy to jest bezpłatne, bo ja zawsze do tej pory płaciłem zarówno za ubezpieczenie, jak i kwatery.
zdjecie uzytkownika
alex1009 - 2015-10-10 12:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracouję z tą firmą,umowę mam na czas okreslony,kasa na czas,w euro,sztele dobre,sprawdzone,dostałem telefon do zmiennika,wszystko sie zgadzało.Mogę polecić firmę,zwłaszcza rekruterkę panią Deborę z Wroclawia,sympatyczna i pomocna osóbka.
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-10-20 19:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich , mam pytanie do obecnych lub bylych pracownikow firmy, a mianowicie chcialabym dowiedziec sie czegos o stanowisku pracy tam jako pracownik produkcji, ja posiadam doswiadczenie w pracy na produkcji nawet wieloletnie i w podobnej branży powiedzcie jakie sa szanse realne oczywiscie zatrudnienia tam
zdjecie uzytkownika
Juri - 2015-10-27 21:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ;dostałem ofertę pracy w Hamburgu jako elektryk.Wymagają ode mnie nr.dow. os.i pesel.( usunięte przez administratora ) czy ktoś kojarzy tą osobę?
zdjecie uzytkownika
kruchy - 2015-11-08 18:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Juri - 2015-10-27 21:18:29]:
Cześć na forum. Od dłuższego czasu jestem bez pracy co zaczyna już mnie delikatnie mówiąc mierzwić… Macie info czy prowadzą obecnie rekrutacje? Odnośnie dawania swoich danych to pewnie tego potrzebują , ale upewnij się , że oddajesz je w dobre ręcę. Sam chciałem jechać jako magazynier do niemiec ...
zdjecie uzytkownika
lidia - 2015-11-10 22:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak @kruchy prowadza rekrutacje ale niestety na magazyniera za granice nic nie znalazlem, masz na inne stanowiska.
zdjecie uzytkownika
ixan - 2015-11-13 01:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mimo wszystko jest kilka ofert wyjazdowych więc może niektórzy z was byliby nimi zainteresowani, warto spróbować
zdjecie uzytkownika
fgd - 2015-11-15 15:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kruchy ja też widziałem że owszem prowadzą teraz rekrutację między innymi na pracownika produkcji..
zdjecie uzytkownika
Biker - 2015-11-27 20:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz - 2015-04-09 15:35:50]:
Witaj Mariusz
Dostałes ta prace przy rowerach?Mozesz dac jakies info?
Pozdrowka
zdjecie uzytkownika
filip - 2015-12-03 15:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, też zwróciłem uwagę na ofertę magazyniera/komisjonera. Praca w Niemczech, więc podejrzewam, że spoko. Praca na polskich warunkach niestety, ale w oparciu o pracę tymczasową.
zdjecie uzytkownika
kortal - 2015-12-15 22:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Invert - 2015-04-30 00:54:31]:
HRInvestment oszukuje na wypłacie. Nie polecam dlatego już dawno zrezygnowałem ze współpracy z tasuper firmą. Zawsze brakowało na koncie pieniędzy, które obiecali.
zdjecie uzytkownika
nigran - 2015-12-16 01:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli się doliczyłeś nieprawidłowości to powiedz czy były one zgłaszane a jeżeli tak to jaka była odpowiedź zwrotna z firmy ? Bardzo mnie to interesuje, bo sam się nad nimi zastanawiałem
zdjecie uzytkownika
LOT - 2015-12-18 22:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda. Oszukują na wypłacie i nie jest taka jak na umowie.Zawsze mniej. Trzeba zawsze wołać o brakującą kasę. Oddają ale nie zawsze tyle co brakuje,ile nerwów stracisz i kasy na telefony. Zawsze liczone jest na twoją niekorzyść,tłumaczenia pokrętne.
zdjecie uzytkownika
Ef - 2016-01-02 14:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@LOT no to nieciekawie jeśli tak robią z tą wypłatą. Ciekawe co jest przyczyną, bo nie wydaje mi się, by chcieli jakoś bardzo robić ludzi w balona, to raczej nie taka firma, a przynajmniej lepszą ma opinię niż tu przedstawiane.
zdjecie uzytkownika
Karo - 2016-02-03 09:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje w hr prawie dwa lata i nikt mnie nigdy nie oszukal na wyplacie. Kasa sie zgadza, jak czegos nie rozumiem to dzwonie i wyjasniaja.
zdjecie uzytkownika
helena - 2016-02-03 11:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ważne, że można telefonicznie się dogadać. Zresztą, dla mnie najważniejsze, to szybka akcja i reakcja ze strony właścicieli. Skoro nie ma problemów z wypłatami, to dla mnie ekstra.
zdjecie uzytkownika
redakt - 2016-02-07 18:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz podpisaną umowę o pracę @Helena, a sam pracodawca dotrzymuje wszystkich warunków zatrudnienia, bowiem nie chce mieć żadnych problemów. Wzór do naśladowania :)
zdjecie uzytkownika
petrsal - 2016-02-11 21:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [praca niemcy - 2015-02-21 00:19:10]:
zgadza sie idealnie ujete :)
zdjecie uzytkownika
echo - 2016-02-11 21:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie jakie są średnie zarobki dla koordynatora obsługi projektów zagranicznych? Najważniejsze, że zatrudnienie odbywa się w ramach umowy o pracę i są jakieś benefity.
zdjecie uzytkownika
mraczek - 2016-02-16 18:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zawodowym kierowcą ostatnio widziałem ogłoszenie na jazdę po Niemczech zapewniają też, że można przejść na umowę niemiecką po 3 miesiącach czy ktos moze to potwierdzic?
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-02-23 08:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje przez HR investment w Niemczech jako magazynier i powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony. Jak mam problem dzwonie i zawsze mi ktoś pomoże. Nie jesteś zostawiony sam sobie. a to najwazniejsze. Ludzie nie bójcie sie dzwonic i pytac to wszystko
zdjecie uzytkownika
wiki - 2016-02-23 09:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie jak patrze na t oferty pracy to na pewno wydaje mi się, ze ciekawa jest jako Praktykant w barnży HR, bo zarobki nie tak niskie, a możesz brać udział w rozmowach, poza tym raczej w firmie sa mili ludzie z tego co widze.
zdjecie uzytkownika
agulajda - 2016-03-04 19:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [praca niemcy - 2015-02-21 00:19:10]:
Szanowna pani Agnieszka o której mowa wysłała mojego męża do Monachium do pracy bez umowy i bez pracy. Teraz nie ma powrotu pracy w Polsce i tam. Poszła sobie na urlop i ma w 4 litrach wszystko. Badania, narzędzia, przejazd tam i powrót, założenie konta walutowego wszystko poszło z naszej kieszeni. Firma nie udzieliła żadnej pomocy każą czekać. W pokoju lez gruz. Zamiast szafki na ubrania jest belka do ich przewieszania. Smiedzięki kanalizacja. Ważne ze pani Agnieszka zadowolona
zdjecie uzytkownika
MaRas - 2016-03-08 14:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agulajda - 2016-03-04 19:44:04]:
a ja tam nic nie powiem na te firme. kasa jest o czasie, a do tego nie taka zła.Nie zawsze mozna złapac koordynatora, ale jak cos pilnego to oodzwaniaja.
pracuje tu juz 4 miesiace, mam umowe, mam pieniądze i jestem zadowolony. Jak ktos jedzie do niemcowa i oczekuje wygody to szybko stad ucieka. tu praca cięzka,kwatery takie sobie ale kasa lepsza niz w polsce.
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2016-03-10 14:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agulajda - 2016-03-04 19:44:04]:
Chciałabym zauważyć, że w firmie nie pracuje jedna osoba o imieniu Agnieszka. Dlatego proszę nie podpinać wszystkich negatywnych komentarzy pod jedną Panią.
Dziękuję
(usunięte przez administratora) HRInvestment
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-03-11 13:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to bym w ogóle nie podkładał negatywnych komentarzy pod nikogo, bo moim zdaniem to bezsensu i nie ma po co, skoro w firmie jest raczej wszystko na swoim miejscu, co nie?
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-03-15 13:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Darek - 2016-03-11 13:44:43]:
oczywiscie, tez uważam,że podpinanie negatywnych komentarzy nikomu nie służy.
nie dogodzisz każdemu, a wpadki się zdarzają.
zdjecie uzytkownika
sxz - 2016-03-15 13:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jan, bardziej myślę, że ludzie wyładowują tutaj swoją frustrację przez to jakie warunki na rynu panują. Albo się dostosujemy albo trzeba się przebranżwoić. Firma przecież też nie będize dawać zarobków ponad średnią na rynku.
zdjecie uzytkownika
niby nikt - 2016-03-15 15:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jutro jade na komisjonowanie do niemiec kolo BErlina czy ktos jutro tez jedzie ?
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-03-17 14:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i co, pojechałeś i już coś wiadomo o tym jak Ci się żyje, czy jeszcze się nie zadomowiłeś na miejscu? Daj znać gdzie dokładnie jesteś kolego, bo może nas tam więcej
zdjecie uzytkownika
Fred - 2016-04-07 00:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-07-18 18:11:36]:
Tutaj się z Tobą kolego nie zgodzę. Miałem okazję pracować przez agencję pracy oraz bezpośrednio w "niemieckiej" firmie. Otóż, nie od dziś wiadomo, że agencja również musi zarobić. Ale... agencje mają bardziej przejrzyste warunki. Natomiast szukając bezpośrednio, trzeba się liczyć, że praktycznie z dnia na dzień musisz sobie znaleźć zakwaterowanie, zapłacić najczęściej czynsz za 3 m-ce z góry (na wejściu). A ten kto przyjeżdża, raczej pieniędzmi nie szasta. Dla przykładu: Dostałem ofertę pracy z dieta itp itd, natomiast na dzień dobry miałem opłacić sobie kwaterunek 750 euro. Niby warunki lux ale znajdź na początek taką kwotę. Agencje, choć nie wszystkie, oferują Ci bezpłatne zamieszkanie. Tyle co mogę napisać. Nikogo nie zachęcam i nie zniechęcam ale czasami lepiej pójść w mniejsze ryzyko. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nbcmmn - 2016-04-16 15:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Fred to co napisałeś to jest bardzo cenna informacja. Faktycznie, jak agencje oferują bezpłatne mieszkanie to naprawdę super. natomiast jesli ktoś ma tyle pieniędzy, czuje sie na siłach żeby podjac takie ryzyko, to moim zdaniem też warto próbować :)
zdjecie uzytkownika
HRI Agnieszka - 2016-04-29 15:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MaRas - 2016-03-08 14:56:26]:
W odniesieniu do zamieszczonego komentarza informuję, iż bierzemy odpowiedzialność za zaistniałą sytuację. Jest nam bardzo przykro ,niestety zdarza się, iż niekiedy nie ma możliwości przewidzieć z góry rozwoju wypadków. Klient, do którego został wysłany Pracownik w planowanym dniu rozpoczęcia pracy, poinformował nas ,iż w związku z niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi żadne prace nie zostaną podjęte . Połowę kosztów poniesionych w związku z przejazdem oraz niezbędnymi badaniami lekarskimi pokryliśmy, natomiast pozostałą część oczywiście uregulujemy niezwłocznie po otrzymaniu stosownych rachunków.
Mamy nadzieje, że w przyszłości podobne sytuacje nie będą miały miejsca. Zależy nam na owocnej współpracy i zadowoleniu naszych Pracowników.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła w bardzo miłej atmosferze i na luzie. Ani się zorientowałem jak godzinę spędziłem w biurze. Ogólne wrażenie: bardzo pozytywne.

Pytania:
zdjecie uzytkownika
AGNIESZKA HRI - 2016-04-29 15:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agulajda - 2016-03-04 19:44:04]:
W odniesieniu do zamieszczonego komentarza informuję, iż bierzemy odpowiedzialność za zaistniałą sytuację. Jest nam bardzo przykro ,niestety zdarza się, iż niekiedy nie ma możliwości przewidzieć z góry rozwoju wypadków. Klient, do którego został wysłany Pracownik w planowanym dniu rozpoczęcia pracy, poinformował nas ,iż w związku z niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi żadne prace nie zostaną podjęte . Połowę kosztów poniesionych w związku z przejazdem oraz niezbędnymi badaniami lekarskimi pokryliśmy, natomiast pozostałą część oczywiście uregulujemy niezwłocznie po otrzymaniu stosownych rachunków.
Mamy nadzieje, że w przyszłości podobne sytuacje nie będą miały miejsca. Zależy nam na owocnej współpracy i zadowoleniu naszych Pracowników.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-05-05 14:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mi się podoba to co tu czytam, zwłaszcza z tymi zarzutami, to świetnie że ktoś z firmy jest tutaj i reaguje, że czyta i na powaznie reaguje i wyjaśnia, dla mnie to oznacza profesjonalizm i to spoty

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie HR Investment Sp. z o. o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HR Investment Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert