brak logo

Bank BPH

Gdańsk

Opinie o Bank BPH

Doradca ds. hipotek 2014-05-12 12:32:06
a na pracuj, na stronie banku. Po rozmowie z regionalnym wszystko wygląda bardzo dobrze - aż trudno uwierzyć. Podstawa - powyżej średniej krajowej + premie ....
widzę że w poście na ma stanowiska - chodzi o doradcę ds. hipotek.
7
Były pracownik 2014-05-20 14:39:23
To mogę potwierdzić, sam przepracowałem w tym Banku ponad 3 lata i znajomości na każdym kroku to podstawa. Realna ścieżka kariery wygląda tak: asystent->specjalista... i może kiedyś jak się uda to specjalista konsultant, wszystko wyżej czyli specjalista kierujący; kierownik; dyrektor to zależy wyłącznie od znajomości.
Były pracownik 2014-05-20 14:39:41
To mogę potwierdzić, sam przepracowałem w tym Banku ponad 3 lata i znajomości na każdym kroku to podstawa. Realna ścieżka kariery wygląda tak: asystent-specjalista... i może kiedyś jak się uda to specjalista konsultant, wszystko wyżej czyli specjalista kierujący; kierownik; dyrektor to zależy wyłącznie od znajomości.
2
Doradca ds. hipotek 2014-05-21 15:57:51
widocznie jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę :) Od czerwca zaczynam - a moja znajomość osób w banku BPH - zerowa !
1
Pracownik :-) 2014-07-03 18:09:43
Nie mogę się zgodzić z opiniami, że do awansu na stanowisko menedżerskie (lub równorzędne specjalistyczne) potrzebne są znajomości (no chyba, że pod pojęciem "znajomości" ktoś rozumie normalne dobre relacje (współpraca, szacunek do pracy innych, zwykła grzeczność) z osobami, których spotyka się w firmie na różnych etapach pracy). To nie jest prawda, czego jestem najlepszym przykładem. Opinie na temat pracy w call center, również, trudno uznać za sprawiedliwe - owszem jest to praca opomiarowana (monitoring jakości rozmów, cele sprzedażowe, efektywność), ale nie ma mowy o mobbingu (nie mówię tu o wyjątkach, które pewnie się zdarzają, jak wszędzie, chociaż ja osobiście z tym zjawiskiem w gdańskiej centrali nigdy się nie spotkałem). Rotacja w BPH, biorąc za benchmark inne firmy z branży - nie jest duża, a warunki pracy są uczciwe (umowa o pracę, dodatkowe świadczenia, sprawiedliwe rozliczanie godzin pracy, terminowo wypłacane wynagrodzenie) - porównanie do outsourcingu dla TP S.A. jest zupełnie nie trafione! Ktoś kto przyjdzie do BPH z założeniem, że jego nadrzędnym celem nie jest narzekanie, tylko solidna - normalna praca i jeszcze da coś od siebie, trochę pasji, zaangażowania, z pewnością może dużo osiągnąć.
2
Pracownik :-) 2014-07-05 15:41:13
#Hany
Pytanie co rozumiemy przez awans. Pionowy awans w ramach jednostki organizacyjnej to jedno. W takim układzie awans zależy od wielu czynników - wielkości jednostki organizacyjnej, potrzeby biznesowej - skądś ten wakat musi się wziąć - czyli albo ktoś zwalnia stanowisko albo powstaje biznesowo uzasadniona potrzeba stworzenia nowego stanowiska, bo np. jednostka dynamicznie się rozwija. Druga opcja to "poziome" przemieszczanie się po firmie w ramach licznych rekrutacji wewnętrznych - to najlepsza okazja na objęcie stanowiska specjalisty, starszego specjalisty, menedżera, etc. - w zależności od posiadanych kompetencji (przede wszystkim zdobytych już w trakcie pracy w Banku). Można się rozwijać w różnych komórkach Banku - zdobywać doświadczenie, kontakty, spojrzenie na funkcjonowanie biznesu z różnych perspektyw. W moim przypadku awans ze stanowiska asystenckiego na specjalistę nastąpił po ok. pół roku. Potem jeszcze kilka razy przemieszczałem się wewnątrz firmy - za każdym razem na bardziej odpowiedzialne i zauważalnie lepiej płatne stanowisko (stąd pozwoliłem sobie określenie "poziomy" awans ująć w cudzysłów - każda zmiana to był progres).
przyszyła stażystka 2014-08-16 09:35:57
A może ktoś coś podpowiedzieć jeśli chodzi o stanowisko Stażysty. Mam podpisać zaraz umowę, wszystkie inne formalności załatwione, ale nie wiem czy nie zrezygnować. Słyszałam różne dość kiepskie opinie, z kasą szału nie ma i nie wiem czy będę robiła coś sensownego, czy tylko będę taką popierdułką. Mam opcję innej pracy, więc proszę o poradę.
Aha, chodzi o centralę w Gdańsku.
4
xowa 2014-11-14 18:42:56
Zadzwonili do mnie z BPH z ofertą pracy na stanowisku personal banking, obecnie pracuję w innym banku na podobnym stanowisku i nie jestem w 100% zadowolona dlatego postanowiłam iść na rozmowę. Jakiego wynagrodzenia mogę oczekiwać? Będę wdzięczna za informację.
3
mimi 2014-11-28 00:08:49
oj biedaku czy ty słyszysz co ty mówisz?
Bank BPH nie istnieje od czasu przejęcia przez "specjalistów " z GE została wydmuszka zniszczyli wszystko zostawili tylko nazwę.
1
gość 2014-12-21 21:50:33
I jak po rozmowie? Wzięłaś ??
byly pracownik 2015-01-10 22:38:23
witam.
opisze nieco sytuacje dla potencjalnych szalencow, ktorzy chca tam pracowac.
pracowalem w GE/BPh prawie 10lat. "zaliczylem" wszystkie gandkie centrale od marynarki przez arkonska po palubickiego. z roku na rok pracuje sie gorzej, od czasu przejecia BPH jest tragedia. GE popelnil blad przejmujac pozostalosci BPH ktorych nie chcialo przejac PKO. jednym slowem zarzad sie srogo przeliczyl. cala centrala pracuje na wynik i nie ma mowy o jakims zaawansowanym rozwoju. wyszkola cie na konkretne stanowisko i FAKT zrobia z ciebie jednego z najlepszych specjalistow w branzy ale ty masz juz do konca swiata byc tym specjalista i znosic zlote jajka. bank bardzo duzo przeinwestowal w nowa siedzibe, nowa strategie ( miliony wydane na zwyklego bohatera w TVN i PR ) i tzw " igrzyska" czyli integracyjne spotkania dla pracownikow ktorymi chce sie zagluszyc coraz mniejsze zarobki. przez ostatnie 6 lat placa w BPH spada - tj podstawy ida delikatnie w gore - zgodnie z inflacja lub troszke wiecej ale za to zabierana lub okrajana jest premia regulaminowa. pracownicy maja z roku na rok coraz wiecej obowiazkow za ktore premiuje sie mniejszymi pieniedzmi. w pracy panuje dosc luzna atmosfera ale wszedzie da sie zauwazyc spychologie i nepotyzm. czesc czlonkow zarzadu to rodzina, managerowie wyzsego szczebla i sredniego szczebla to kumple z tego samego roku z polibudy i ogolnie trzesa biznesem malujac przed korporacja trawke na zielono bo sami zarabiaja dobry hajc. niedawno korporacja powiedziala dosc i wobec ROE na poziomie ~5% postanowila poszukac kupca na pakiet kontrolny BPH wiec niedlugo GE calkowicie pozbedzie sie tego biznesu w polsce i ex-GE/BPh zostanie przejety przez inny bank - podejrzewam santander lub pko , ale to akurat nic pewnego. w zwiazku z tym, ze sprzedaz biznesu wisi w powietrzu rozwoj i czy poprawa warunku pracy i placy dla pracownikow sredniego i nizszego szczebla jest tematem 3rzednym. w banku panuje tez zmowa milczenia i przymnyka sie oko na niektore nieetyczne dzialania wobec klientow czy pracownikow. notoryczne jest oszukiwanie na testach wiedzy/szkoleniach, zdarza sie tez przymykanie oka na oszustwa pracownikow ( niezgodne z procesem obslugiwanie klientow w sprzedazy aby polepszyc wynik ). ci dobzi pracownicy dostaja wtedy nagane pomiimo, ze za tego typu oszustwo powinni juz dawno wyleciec z pracy. niestety naginajac zasady sa przy okazji "dobrymi" pracownikami i wieloletnimi znajomymi kadry kierowniczej. to niestety jest standard. pracownikowi z minimalnym poczuciem sprawiedliwosci i godnosci pracowniczej strasznie to przeszkadza. pracujesz uczciwie , nie wyrabiasz przelicznikow do premii - masz swiadomosc ze ktos oszukuje i wyrabia = zarabia wiecej. kiedy podnosisz temat na zebraniach probuja z ciebie zrobic wariata i wywrotowca. w przeszlosci zdarzaly sie sytuacje ze awans na wyzsze stanowisko otrzmywaly "ladniejsze" dziewczyny po 3 miesiacach pracy... uczucie wieloletnich pracownikow ktorzy serce wkladali w prace a zostali pominieci bo nie maja wydatnego biustu - bezcenne. plusem sa benefity ale ujme to tak - jest ich wiecej ale za to premia i pensja mniejsza. wolalby sam zdecydowac czy chce multisporta, prywatna opieke medyczna czy doplate do zbiorowego ubezpieczenia - a jak tego nie chce to chce otrzymac wyzsze wynagrodzenie. bank zaczyna decydowac za pracownikow co jest dla nich dobre. gdzie te liberalne gospodarczo idealy rodem z GE sie podzialy :) chyba zjadla je polska mentalnosc kierownictwa. plusem sa ludzie - bo pomimo tego wsciugu szczurow i recytowania numer z obozu pracy ( tzw SSO ) z pamieci to ludzie sa w porzadku. przy najmniej w przewazajacej wiekszosci. w koncu sa towarzyszami niedoli. rozmowy o podwyzkach koncza sie tak samo - nie ma i nie bedzie, prezes przyjezdza mamic pracownikow na spotkaniach tym ze glupio by mu bylo dac 10zl podwyzki :) a kiedy jest podwyzka 70 pln brutto to wszyscy maja sie cieszyc. nikt jednak nie mowi ze w tym czasie ucieto premie regulaminowa o 500zl. z roku na rok zamiast zarabiac wiecej REALNIE zarabia sie 10-15% mniej. w prywatnej rozowie managerowie i dyrektorzy przyznaja, ze nie ma co liczyc na podwyzki, bo to nie poznan czy wroclaw gdzie istnieje realna konkurencja na rynku pracy - BPH jest jedynym liczacym sie bankiem, ktory w gdansku ma tak rozbudowane struktury ( drugi to meritum ale to bank z drugiej 10tki ) = pracownicy i tak nie odejda a nawet zeby nie urtacic pracy zgodza sie na nizsze pensje lub obciecie etatow. bank zeby wykazac zysk outsourcinguje coraz wiecej procesow ( bo niby taniej , co z tego ze gorzej i mniej efektywnie ) wiec na porzadku dziennym sa ciecia etatow lub zwolenienia. aby uniknac grupowek robi sie to subtelnie po 5-6 osob co na 1-2 miesiace. stopniowo zmniejszajac zaloge. jako bardzo doswiadczony pracownik ktory przszedl przez wiele szczebli kariery w GE/BPH moge smialo stwierdzi, ze taki stan rzeczy to wina polskiej mentalnosci zarzadu i braku pom
3
ciag dalszy byly pracownik 2015-01-10 22:40:42
pomyslu na bank. bank nie sprzedaje i nie ma dobrej oferty, nie jest konkrencyjny. chec stowrzenia marki i konkurencyjnosci na bazie "bycia fair" kiedy w polsce dla 99% konsumentow nawet tych zamoznych liczy sie CENA produktu/uslugi/kredytu to jakis absurd. klient nie wymaga usmiechajacego sie banku ani akcji zwyklybohater w TVN tylko dobrej ceny ... o tym chyba miszczowie ekonomii na stolkach pozapominali.

co do pensji
srednie wynagrodzenei specjalist w pionie sprzedazy / operacji na pelnym etacie z premia ( zakladajac ze jestes w srodku stawki ) wynosci okolo 4500brutto.
da sie zarobic wiecej, ale trudno liczyc na czeste zarobki powyzej tej kwoty. nawet jezeli jestes perfekcyjnym pracownikiem to zawsze sie znajdzie sposob na obciecie ci premii. dodam ze 5-6 lat temu premie mogly stanowic wielokrotnosc podstawy do momentu kiedy na zarzadzie jedna z wiceprezesek stwierdzila, ze nie trzeba AZ tyle placic specjalistom sredniego szczebla bo beda pracowac nawet za mniejsze pieniadze. ustalono kominy na premie i obcieto przeliczniki. dotyczy to wszystkich dzialow - sprzedazy , wsparcia sprzedazy , windykacji na kazdym poziomie itp.
czy sa mozliwosci awansu ? 5-6 lat temu tak , teraz nie ma. jestes swietnym pracownikiem z pomyslami i zaparciem do pracy + masz dobre wyniki - dostaniesz pochwale , lepsza ocene roczna co przelozy sie na 5zl wiecej podwyzki , ludzie faktycznie beda cie podziwiac i pytac sie ciebie o rady dotyczace procesu na jakim pracujesz, pracodawca wykorzysta Twoje pomysly na usprawnienei dzialu i pracy ale nic w zamian nie dostaniesz. na koncu moze nawet okazac sie ze TWOJ pomysl zostal wykorzystany w innym zespole bo ktos go zaslyszal na warsztatach ale tobie zaslug sie nie przypisze. awans jezeli sie zdarza to zazwyczaj dotyczy tzw miernych biernych ale wiernych. NIESTETY taka jest prawda. jezeli jestes pracownikiem ktory ma cos do powiedzenia , merytorycznie dyskutuje i faktycznie chcesz cos zmienaic to jestes z automatu zagrozeniem dla "gory" wiec lepiej sie nie wychylac. przytakiwanie i przyklask pomyslom "gory" jest za to nagradzane przywilejami w postaci ustawiania sobie grafiku czy lekkiego oka na Twoje przewinienia lub bardziej przystepnego podejscia do planu urlopowego.
w pracy stosuje sie tez NIESTETY retoryke ktora niektore sady pracy potraktowalyby bez problemu jako retoryke mobbingowa. teksty w stylu " jak sie nie podoba to zostaje wam biedronka " lub " takie jest zycie " albo straszenie pracownikow ze bedzie sie ich odwolywalo z urlopow w wakacje sa niestety norma.

ech , rozpisalem sie ale 10lat to jednak szmat czasu. polowe z tego czasu przepracowalem w swietnej firmie , ktorej przyswietlaly amerykanskie standardy i dobre jak na polskie warunki zarobki, kolejne 5 lat bylo gorzej i gorzej , amerykanskie podejscie zniszczyla polska mentalnosc rodem z filmow Koterskiego.

wszystiim zainteresowanym zycze duzo cierpliwosci i schowania dumy i swiadomosci wlasnej wartosci do pudelka w domu przed wyjscie do pracy. tutaj nie szanuje sie swiadomego i dobrego pracownika i probuje sie go zniszczyc.

jezeli ktos ma jakies pytanai to chetnie odpowiem bez owijania w bawelne, chetnie tez obnaze wiecej grzeszkow BPH, bo to w jaki sposob w ostatnim czasie traktuja swoich pracownikow to po prostu skandal. ps / przepraszam za bledy, ale tekst byl pisany na tablecie.
7
zawiedziona klientka 2015-01-20 23:02:54
właśnie walczę z tym bankiem odnoście wypowiedzianej umowy o kredyt hipoteczny. próbują wszelkimi metodami mnie zrujnować. jeżeli ktoś z pracowników podpowiedziałby jak walczyć z bankiem i nieuczciwymi ich praktykami to byłabym wdzięczna
4
jacek 2015-03-04 17:08:18
no jest wiekszy tylko dobrze by było jakby też jakość tutaj szła w parze jednak, bo wydaje mi się, ze niekoniecznie tak jest jednak czytają cwasze negatywne wypowiedzi.. ja bardzo bym chciał pracowac w banku, ale jeśli serio jest tutaj taka harówka to chyba spasuje po prostu, nie ma co się szarpać na siłę.
1
Doda 2015-09-13 07:30:19
wlasnie przeszlam wszystkie rekrutacje od jutra zaczynam ale nie mialam jeszcze szkolenia i nie mam doswiadczenia w bankowosci,na razie atmosfera super czy naprawde mam sie obawiac tyle negatywnych opinii...
1
Ania 2015-09-25 17:33:16
Witam podpisałam już umowe w banku BPH mam zacząć szkolenie w Gdańsku czy ktoś może mi przybliżyć ile czasu trwa ile godzin dziennie?
Ola 2015-09-26 10:55:24
Ania czy mogłabyś zdradzić jakie zaproponowali Ci wynagrodzenie( podstawę ) ?
Szkolenie w Gdańsku trwa 6 dni, tydzień przerwy i znowu 6 dni, to usłyszałam podczas rozmowy. Czy umowę podpisałaś już na drugim spotkaniu ?
4
Ania 2015-09-27 11:02:54
Umowę podpisuje w przyszłym tygodniu na drugim spotkaniu powiedzieli że mnie zatrudnią. Podstawa to 2000 netto. Mi mówili ze szkolenie trwa tydzien wiesz może ile godzin dziennie? i czy w weekend też?
Ania 2015-09-27 11:03:32
Umowę podpisuje w przyszłym tygodniu na drugim spotkaniu powiedzieli że mnie zatrudnią. Podstawa to 2000 netto. Mi mówili ze szkolenie trwa tydzien wiesz może ile godzin dziennie? i czy w weekend też?
Annan 2015-09-28 16:03:57
Hej, czy za to szkolenie w Gdansku placa? Czy uczeszcza sie tam za free? czy zalatwiaja tam noclegi?
Ania 2015-09-28 21:35:23
Szkolenie zaczyna się egzaminem jeśli go zdasz wtedy zostajesz na szkoleniu i tą date masz na umowie o prace, jeśli nie zdasz to sie z toba żegnają. Jest możliwy nocleg ale musisz o nim szybciej powiedzieć bo pobyt opłaca bank
grazyna 2015-09-29 10:25:33
ale na jaki temat jest ten test? jest w gdansku czy na miejscu jescze?
Ania 2015-09-30 11:36:50
Test jest w Gdańsku. O wszystkich ofertach banku powinnas je dostac ze swojej placowki. Jest tego bardzo dużo.
Chm 2015-10-13 20:46:28
Zarobki
ja 2015-11-03 18:27:01
Ja zarabiam 1900 zł netto o premii mogę zapomnieć ponieważ co miesiąc plany sprzedażowe co raz to większe. Cały czas słysze od dyrektora, że jestem nikim, ze nie mam zaangażowania w pracę. W oddziale jest tak cicho jak nie ma klientów, ze czasami mam wrażenie , że jestem w czytelni. Dyrektorowi przeszkadza wszystko. A i ogólnie to klientów brak wywiało ich nie ma nikogo więc moim głównym narzędziem pracy to telefon i poszukiwanie klientów do tzw. obdzwonki bo konkretnych baz brak. Najgorszy bank w jakim pracowałam. ech szkoda gdać
zosia 2015-12-03 20:49:05
witam,
chciałam zapytać czy podpisuje sie lojalke zawierajac umowe o prace ?jeli tak to na jaki okres i jakie koszta trzeba ewentualnie zwrocic pracacodawcy?oraz czy placimy za dojazd,nocleg i wyzywienie w trakcie szkolenie?
5
Magda 2016-02-17 19:54:48
Hej. Jak to jest z tymi szkoleniami ? Szukają u mnie do pracy na stanowisko doradcy i kasjera. Dodam że miasto Siedlce.
aaaaaaaa 2016-03-18 14:05:43
to do poczytania i zastanowienia się nad swoim życiem http://gf24.pl/banksterzy-padaja-w-ciszy/ jak dają odprawę to brak i zmykać póki czas
1
@Asia 2016-03-21 08:20:34
Po ostatniej rekrutacji na staż w Warszawie, widać,że bank nie dobiera osób z odpowiednim wykształceniem do danego stanowiska. Wystarczy przeanalizować CV niektórych osób z Banku i już wszystko wiadomo o co chodzi.
aaaaaaa 2016-04-10 14:45:34
Chyba długo nie popracujesz bo Banku juź niedługo nie będzie..
ciekawa 2016-05-05 10:08:04
idę właśnie na rozmowę do tego banku, czy to jest warte zachodu, skoro piszecie , że banku nie długo nie będzie
aaaaaa 2016-05-11 18:38:07
Czytanie nie boli i ma przyszłość naganiaczu bankowy
arek 2016-05-24 19:16:03
Nie wiem jakie zarobki i praca w BPH ale mogę polecić Stefczyka. Pracuję w oddziale w Gdyni i jest OK. Wiem że dużo ludzi szukają także polecam.
MadziaMadzia 2016-05-31 13:25:30
Spróbuj w skoku, calkiem porzadne warunki + dodatkowe benefity
Lona 2016-06-10 15:07:57
Pracuję w tej firmie 4 lata, nie dam sobie złego słowa o niej powiedzieć, chociaż wiadomo każdy projekt ma inne zasady działania i oczywiście kierownika. U mnie zasady są jasne, wypłata godziwa, mam połączenia tylko przychodzące wiec faktycznie prócz mnóstwa rozmaitych i często zmiennych procedur zero filozofii.
były pracownik 2016-07-29 12:59:39
zarobki w oddziale na stanowisku doradcy klienta- kasjera to 2500 brutto, czyli ok 1800 netto a premia nierealna i poza zasięgiem
Ewa89 2016-09-03 14:25:59
Wlasnie dostalam informacje we w poniedzialek mam zglosic sie na druga czesc rekrutacji,po niej bede wiedzieć czy mnie przyjmą czy nie.
Troche obawiam sie bo naczytalam sie różnych opinii...
Jakie sa realne zarobki i czy rzeczywiście jest tam mobing???
Aplikuje do chorzowa.
ecia85jj 2016-09-07 15:14:33
Witam ,
Chciałam zapytac jak wyglada drugio etap rekruracji na stanowisko doradca w oddziale Banku. Ide na taka rozmowe. Czego mogę się spodziewac. ?
Ona 2016-09-07 19:17:30
Jest zapier.... A nie harówka ;) Leniuchy nie mają szans na przetrwanie w tej firmie.
Ona 2016-09-07 19:17:50
Jest zapier.... A nie harówka ;) Leniuchy nie mają szans na przetrwanie w tej firmie.
Magdalena 2016-09-12 11:12:29
Mnie się tam bardzo dobrze pracuje! Jestem w gdańskim BPH już od 7 m-cy, i uważam ten bank za świetnego pracodawcę- pewnie, że trzeba dawać z siebie dużo i ciężko pracować, ale to jak w każdej pracy chyba? ;) dbają o pracowników, niezłe wynagrodzenie, a co jakiś czas organizują takie projekty od care solutions z zewnątrz i wtedy mamy jakieś masaże, ćwiczenia i szkolenia z ergonomii pracy, także super ;) Póki co wszystko na duży + ;)
1
Ola 2016-09-18 11:58:28
Pracuje w BPH 12 lat, wspaniałe benefity, godziwa płaca na czas. Trzeba pracować to fakt ale nie spodziewałam się niczego innego (to nie Grecja). Warunki w Gdańsku w centrali świetne. Możliwość rozwoju , jestem bardzo zadowolona.
Ola 2016-09-18 12:02:55
na cały etat dostaniesz 2700 brutto + premia, kompleksowe szkolenia. Polecam, sama tam pracuje.
oszukana123 2016-10-03 14:15:20
Bank BPH w Legnicy nie traktuje swoich potencjalnych pracowników poważnie. Zostałam zaproszona na rozmowę, zadeklarowałam możliwość wzięcia udziału w szkoleniu, które miało odbyć się 3.10.2016. w Gdańsku. Potwierdzeniem miał być email zwrotny oraz telefon. Oczywiście nikt do mnie nie zadzwonił, ani nie otrzymałam maila zwrotnego, musiałam zadzwonić sama i uzyskałam informacje, że szkolenie odbędzie się w tym terminie. W pon otrzymałam telefon, ze jednak moja kandydatura jest nieaktualna. Uważam, że to bardzo nieetyczne zachowanie ze strony osoby przeprowadzającej rekrutację. Przyszli pracodawcy! Jeżeli wymagacie od swoich pracowników lojalności, to sami na początek zacznijcie od siebie. Skoro tak samo postępujecie ze swoimi klientami to wcale nie dziwię się, że na rynku bankowym są lepsi od Was, którzy są bardziej społecznie odpowiedzialni. Nie można traktować człowieka jako koszt alternatywny!
oszukana123 2016-10-03 14:15:42
Bank BPH w Legnicy nie traktuje swoich potencjalnych pracowników poważnie. Zostałam zaproszona na rozmowę, zadeklarowałam możliwość wzięcia udziału w szkoleniu, które miało odbyć się 3.10.2016. w Gdańsku. Potwierdzeniem miał być email zwrotny oraz telefon. Oczywiście nikt do mnie nie zadzwonił, ani nie otrzymałam maila zwrotnego, musiałam zadzwonić sama i uzyskałam informacje, że szkolenie odbędzie się w tym terminie. W pon otrzymałam telefon, ze jednak moja kandydatura jest nieaktualna. Uważam, że to bardzo nieetyczne zachowanie ze strony osoby przeprowadzającej rekrutację. Przyszli pracodawcy! Jeżeli wymagacie od swoich pracowników lojalności, to sami na początek zacznijcie od siebie. Skoro tak samo postępujecie ze swoimi klientami to wcale nie dziwię się, że na rynku bankowym są lepsi od Was, którzy są bardziej społecznie odpowiedzialni. Nie można traktować człowieka jako koszt alternatywny!
oszukana123 2016-10-03 14:37:14
Przede wszystkim nie powinni zwodzić ze względu na to, że przede wszystkim może to niektóre osoby kosztować niewykorzystane szanse, które byłyby o wiele cenniejsze niż praca w banku, który nie traktuje ludzi poważnie. Bank BPH Po prostu fair, będzie dla mnie nauczką na całe życie.
2
oszukana123 2016-10-03 14:37:41
Przede wszystkim nie powinni zwodzić ze względu na to, że przede wszystkim może to niektóre osoby kosztować niewykorzystane szanse, które byłyby o wiele cenniejsze niż praca w banku, który nie traktuje ludzi poważnie. Bank BPH Po prostu fair, będzie dla mnie nauczką na całe życie.
2
Kamil 2016-10-06 21:42:38
Witam,
wszystkim, którzy lubią sprzedawać produkty bankowe zwłaszcza kredyt gotówkowy. Wszystkim którzy chcą generować samodzielnie wysokość zarobków serdecznie zapraszam do kontaktu.
kamil.kalbarczyk@db.com
tapir 2016-10-06 21:44:42
@marek ale to jest bank, tutaj tapicerow nie chcą;)
Hańba 2016-12-22 10:37:37
Szczerze przestrzegam przed pracą dla nich. Wobec swoich klientów:
1. Stosują nieuczciwe praktyki
2. Świadomie udzielają nieprawdziwych informacji
3. Nie uznają obowiązującego prawa

Skoro dymają klientów z których żyją, to pomyślcie tylko, jak traktują pracowników.
Oj, szarpniemy się wkrótce w sądzie z tym bankowym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię o Bank BPH - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank BPH