brak logo

Instytut Rachunkowości i Podatków

Warszawa

Opinie o Instytut Rachunkowości i Podatków

były pracownik 2012-06-25 05:52:25
Tej firmie nie trzeba szkodzić, sama to robi.
2
Anonimek 2012-12-06 20:34:01
Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii:) dlatego takie fora informacyjne pomagają przed podjęciem współpracy z firmą.
Worker 2013-06-04 10:26:49
Odradzam , pracowalem , wole zapomniec ten epizod
1
byly pracownik 2013-07-04 14:21:10
Firma jest jedną z najstarszych w Warszawie jeśli chodzi o szkolenia twarde. W tym roku z tego co wiem ma 10lecie istnienia. Czy można awansować w strukturach firmy? Podobno prawie każdy menadżer zaczynał jako telemarketer. Jeśli chodzi o płacę to w telemarketingu jest podstawa+prowizja+premia za wykonanie planu przez zespół. Są osoby, które pracują 5 dni i rezygnują, a są telemarketerzy, którzy pracują od 3-4 lata, mają już umowy na stałe i nie narzekają. Praca 6,5 godziny dziennie, pon-pt. Czasami można dorobić w weekend na obsłudze szkolenia, kursu czy studiów podyplomowych (jeśli się chce, nikt nie zmusza). Za 30 godzin tygodniowo też nie wiadomo ile nie można oczekiwać, ale jak ktoś umie sprzedawać to będzie zadowolony. Poza tym można się dużo dowiedzieć z zakresu różnych zagadnień biznesowych, księgowych czy rachunkowych. Kiedyś może się przyda?
3
Pani 2014-08-13 14:21:23
Prosze omijac to miejsce wielkim łukiem, zarówno klienci jak i pracownicy, prosze mi wierzyc wiem co mówie, a nijaki Anonim - zapewne pracownik firmy, próbóje ratowac imie firmy,-o wynagrodzenie trzeba chodzic i sie prosic ;-)Jesli chodzi o Instytut Rachunkowości i Podatków to tylko tak pieknie i dumnie sie nazywa, nawet kawe trzeba swoja przynosic i herbate ;-)
2
gość 2014-09-01 15:10:16
Wiele dobrego o nich słyszałem. Mają fajne oferty do sprzedaży i można się z nimi dogadać,jeśli się chce. Wiem też, że potrafią się pożegnać ze sprzedawcą, kiedy ten nie przychodził do pracy i ci sprzedawcy nie potrafią się z tym pogodzić. No cóż...albo ktoś chce pracować albo nie...
obserwator 2014-09-23 11:39:15
Mają fajne pomysły i robią dużo ciekawych projektów, które są przedmiotem zazdrosci konkurentów i powodem do frustracji zwolnionych pracowników. Tak bywa, jeśli chce się prowadzić działalność w trudnych czasach. Ja ich cenię.
1
fajnie że fajnie 2014-09-25 19:00:53
firma ma fajne pomysły, a jak nie ma fajnych to też fajnie , ciekawe pomysły , ciekawi ludzie , wydaje się że te wszystkie wpisy robi i fajna i ciekawa jedna i ta sama osoba bo wpisy są do bólu podobne i ..... fajne
znawca 2014-10-12 19:18:04
Dobrze sobie radzą na trudnym rynku i w niełatwych czasach. Nie wszyscy ten rynek muszą znać i rozumieć, chociaż dobrze byłoby, aby wiedzieli o czym piszą...
kolega 2014-11-25 09:28:38
Wiele dobrego o nich słyszałem. Branża jeste trudna ponieważ bazuje na zmianach prawa, a tych w ciagu ostatnich kilku lat nie ma dużo. Trzeba więc wykazać sie dużą kreatywnością i pracą.
kksia 2014-12-30 17:40:28
Nie wiem jak pracownikom, ale wykładowcom nie płacą na pewno. Ja czekam na pieniądze od października 2013 roku. Tak więc ostrzegam potencjalne ofiary. A ewentualnych pracowników proszę o podpowiedź, co mogę zrobić, żeby wyciągnąć należne pieniądze. Bo na razie nic nie działa.
kolega 2015-01-07 09:57:13
Robią dobrą robotę od ponad 10 lat. Żeby utrzymać się tak długo na rynku nie można być słabym. Czasami trafi im się nielojalny ekspert albo pracownik, jak w każdej branży. Obserwuje ich długo i wg mnie starają się.
oszukany trener 2015-05-21 18:36:10
Uwaga, jest to jedyna firma która nie płaci w terminie szkoleniowcom. Jestem tak zaskoczony ,że trudno mi uwierzyć, od 9 lat prowadzę szkolenia w sumie dla ponad 14 różnych podmiotów szkoleniowych i nigdy nie musiałem czekać na zapłatę. Tutaj mam przeterminowaną zapłatę o 30 dni i brak reakcji w sprawie. Temat oddaję prawnikom.
3
neutralny 2015-05-25 11:13:20
Znam ich z bardzo dobrej strony. Wykazują się wiedzą i doświadczeniem. Dobrze monitorują rynek. Być może zdarzy im się słaby podwykonawca lub kontrahent. Jak w każdym biznesie. Dali zarobić bardzo wielu i pewnie jeszcze dadzą....
1
współpracownik 2015-05-28 05:25:16
Współpracuje z nimi długo i dobrze. Najszybciej reagują na zmiany prawa i potrzeby klientów. Wiele można się nauczyć i warto, ale wymaga to pracy, czasu i cierpliwości. Trzeba też znać uwarunkowania zewnętrzne.
harry 2015-09-13 20:54:56
Po finansach i rachunkowości tam? Ta firma ma tylko nazwę taką piękną. Jeśli nawet się dostaniesz na jakiś staż i Cię zatrudnią, to nie będą wypłacać pensji :)
2
stażysta 2015-09-15 21:46:51
Po finansach i rachunkowości tylko tam. W żadnej innej firmie nie śledzą tak dobrze zmian w prawie, jak u nich i to dla różnych branż. Jeśli wybierać staż bezpłatny w jakiejś kancelarii, w której z założenia pracuje się kilka miesięcy za darmo i jeszcze jest wyścig szczurów lepiej u nich. Przynajmniej można się czegoś nauczyć, ale kokosów nie należy się spodziewać, chyba, że się spodobasz.
Terminus 2015-09-22 15:48:19
Niestety wykładowcom i trenerom płacą z wielomiesięcznym opóźnieniem. Odradzam.
1
henio 2015-09-24 13:17:19
Dobre miejsce żeby się czegoś nauczyć, ale nie zaczynaj rozmowy od urlopu. Żaden pracodawca tego nie lubi, ponieważ to oznacza, że słabo rokujesz, jako pracownik. Pracuje u nich już 2 lata i nie narzekam na płatności.
harry 2015-09-29 21:12:40
Dostać się jest bardzo łatwo, problemów z urlopami nie robią. Przynajmniej tyle, bo na pieniądze średnio możesz liczyć :)
kenet 2015-10-02 15:40:17
Mają dobrą atmosferę i rzetelne podejście do wykonywania obowiązków. Wejść może nie jest trudno, ale i pożegnać się z pracą też można szybko. Albo praca albo kombinowanie. Wybór jest prosty.
and 2015-11-03 16:03:53
proponuję założyć sprawę o wynagrodzenie. Własnie otrzymałem nakaz sądowy zapłaty. Spodziewam się ,że będą się uchylali ale powalczymy z przyjemnością.
Za pracę wykonaną należy zapłacić.
Uwaga klakierzy ; spokojnej pracy :)
2
tomek 2015-11-05 11:32:32
Oczywiście, ze dobry pracodawca. Warto się zaangażować i przyłożyć do wykonywania obowiązków a wtedy jest szansa dużo się nauczyć i zyskać. Niestety "niebieskim ptakom" stanowczo odradzam. Przechowalnia bagażu to nie jest - trzeba pracować.
ola 2015-11-06 19:37:10
Też uważam, że są dobrzy, wiele lat na rynku i niemało osiągnięć. Mają też konkurencję, niekoniecznie działającą fair,której trudno jest to zaakceptować, ale na tym polega wolny rynek
liza 2015-11-18 15:02:02
pracowałam tam na telefonie, praca 6,5 h dziennie, umowa zlecenie, podstawa + prowizja, ale nie słyszałam by ktoś z telemarketerów zarobił 2500 - 3000. Gdy pracowałam co chwile zmniejszała się ilość sprzedawców. Długo się czeka na wypłaty, ale w końcu płacą.
szczery 2015-11-19 18:30:44
w tej firmie nie ma awansów, a o wynagrodzeniu 2500-3000 można pomarzyć...no chyba ze na stanowisku 'managera'
1
olaf 2015-11-22 21:46:41
Musisz być dobrym sprzedawcą i szybko zdobyć informację o ofertach, które sprzedają. Wtedy masz szansę zarobić, nauczyć się i awansować. Innej drogi nie ma, ale warto, wiem coś o tym
olaf 2015-11-27 15:43:13
Organizują szkolenia twarde, głównie dla księgowych, podatkowców, audytorów itd. Żeby sprzedać szkolenie "Rachunkowość zabezpieczeń" musisz coś wiedzieć na ten temat. W przeciwnym razie niczego nie uda ci się sprzedać.
ja 2016-01-20 07:43:57
Informacja dla wszystkich wykładowców,którzy nie otrzymali wynagrodzenia - należy założyć sprawę . Wczoraj otrzymałem z mojej kancelarii skan pisma o zajęciu komorniczym konta IRIP.
1
szczery 2016-03-01 14:43:37
możliwość awansu w kilkuosobowej strukturze firmy jest naprawdę 'imponująca', lokalizacja jest rzeczywiście dobra i w zasadzie tylko to jest prawdą, ps pozdrawiam serdecznie osobę, która pisze te jakże optymistyczne i zachęcające do pracy komentarze, szkoda tylko, że mija się z prawdą...
2
Natalia 2016-03-10 11:47:50
Opinie o 2,5-3k na rękę zamieszczają chyba pracownicy, którzy chcą podnieść ocenę i kogoś zachęcić. Ja pracowałam na słuchawce przez 6 miesięcy i tyle wystarczyło. Jedyne co mogę powiedzieć miłego to to, że pracownicy są naprawdę super i pomagają ze wszystkim, naprawdę fajni ludzie. Jeśli chodzi o samą pracę, to jest masakrycznie nudna, z tego co widzę szkolenia i kursy na dzień dzisiejszy są dokładnie takie same, jak 2 lata temu i może jeszcze dłużej. Usprawiedliwiam to jednak tym, że firma ma dość wąski zakres tematyczny i zmian w takich rzeczach nie jest jakoś szczególnie dużo. Za szkolenia się płaci, a firmy nie będą płacić za całe szkolenie co roku, bo się jakiś jeden przepis zmienił. Poza tym szkolenia są zaplanowane na każdy miesiąc i w każdym miesiącu jakieś muszą się uzbierać i wyjść, bo tylko wtedy telemarketerzy mogą liczyć na "rozsądną" pensję, która w moim przypadku maksymalnie wyniosła coś koło 1500 zł, a uzbierałam bardzo dużo osób na jedno szkolenie. Zwykle pensja wynosiła w granicach 1k, największa padaka była, jak w grudniu dostaliśmy na sprzedaż g****ane szkolenie dla małych firm i w dodatku w Krakowie i wtedy zarobiłam 700 zł (-nieobecności grudniowe). Opierdziel od "Pani Prezes" też był nieziemski. Jeśli ktoś potrzebuje kasy na czynsz lub rachunki, to niech da sobie siana, bo wypłata nigdy nie była punktualnie, zawsze ze 2 tygodnie opóźnienia lub więcej. Nawet PIT po odejściu z pracy wysłali na ostatnią chwilę. I przyznam się szczerze, że nie przykładałam się do tej roboty jakoś szczególnie - po prostu nie było warto za takie psie pieniądze, bo zarówno ja jako "świeży" pracownik z olewczym stosunkiem do pracy zbierałam marne grupy osób, tak i dziewczyna, która siedzi tam od lat - również "Pani Prezes" nie traktowała jej jak pracownika z wieloletnim stażem. Więc jakieś pierdy na temat tego, że trzeba się starać i pracować to wielka ściema, bo wszystko jest tak naprawdę zależne od szczęścia w tej robocie. Na awanse również nie macie co liczyć.
Jeśli miałabym polecać komukolwiek to miejsce, to może jakimś studentom na utrzymaniu rodziców. Jednak jak czytam, że szukają kogoś do pracy, to oczy bolą. Za co ta baba chce zatrudniać ludzi? Nie stać jej na pensje dla stałych pracowników, a szuka nowych...
5
sprzedawca 2016-03-15 20:11:19
Życzliwa atmosfera w pracy jest bardzo ważna, szczególnie, jeśli nic się nie umie i zaczyna od zera. Dodatkowo można się czegoś nauczyć i to z tematów trudnych, jak widzę. To jest dla mnie obiecująca informacja. Nie rozumiem tylko, jak mogli zatrudnić do sprzedaży osobę o tak niskiej kulturze osobistej, która sama o sobie mówi, że nie przykładała się do pracy? Powinni wystrzegać się takich ludzi w przyszłości.
xyz 2016-04-04 13:39:18
Firma Krzak!!! nie polecam. Zapłaciłam im omyłkowo dwa razy za fakturę. Ponad rok walczę o zwrot pieniędzy i nic..
1
kksia 2016-04-09 18:38:11
Zamieszczam jeszcze raz ostrzeżenie dla wykładowców, trenerów: Instytut Rachunkowości i Podatków nie płaci za wykonaną pracę, trzeba iść do Sądu, żeby dostać pieniądze.
4
zaangażowany 2016-04-12 19:50:40
Pracuję dla tej firmy już dość długo. Jestem pracownikiem, któremu dano szansę i bardzo się z tego cieszę. Na tym portalu identyfikuję (z imienia i nazwiska) osoby, które nie miały takiej szansy. Przykro mi, ale same są sobie winne. Nie powód to jednak do żałosnych wpisów.
Niezadowolony 2016-07-08 07:46:36
Bylem wykładowcą w terminie. Niestety nie mogę nic dobrego powiedzieć o wywiązywaniu się IRIP z umów. Płacą z wielomiesięcznym opóźnieniem po licznych upomnieniach. Do Prezes Guli nie można się dodzwonić. Księgowość milczy, a pracownicy udają zdziwienie, że przelew nie poszedł.
Po czasie zakończyłem współpracę, a pozostałe należności egzekwowałem sądownie, bo innego bata na nich nie było.
Szkoleniowcom/wykładowcom zdecydowanie odradzam.
2
ad vocem 2016-07-13 19:20:39
konsultant ds. sprzedaży w firmie szkoleniowej z zakresu rachunkowości i podatków, to nie jest zwykły sprzedawca. Jeśli chcesz zarobić musisz się najpierw nauczyć ofert i klientów (bardzo w tym pomagają), ale sprzedawać trzeba samodzielnie i przykładać się do pracy - inaczej się da. Jeśli zauważą, że się starasz możesz nawet awansować. Wielu w tej firmie przeszło taki awans.
były 2016-07-17 19:51:04
Uczysz się obsługiwać bazę klientów i dają Ci jedną - dwie oferty do sprzedaży na początek. Pomagają we wszystkim, ale nie radzę się "obijać" ponieważ wtedy jest krótka piłka. Powodzenia.
kksia 2016-08-09 14:53:48
@zaangażowany, nie wylewam tu frustracji, tylko piszę o faktach. Na ich poparcie dysponuję wyrokiem sądowym z klauzulą wykonalności. A piszę, by ostrzec innych trenerów. Sytuacja wyglądała tak, zwrócono się do mnie w czwartek, że na niedzielę potrzebują zastępstwa na studiach podyplomowych z dziedziny, w której specjalizuje się jeden z wykładowców w naszej firmie. Wykładowca expresowo przygotował się do wykładu, zrobił materiały, pojechał na wykład całodniowy do Wrocławia 190 km i potem jeszcze opracował pytania do egzaminu. Było to w końcówce 2013 roku, pieniędzy nie mam do dziś. Proces trwał długo, bo Instytut nie przesłał w oryginale obiecanej umowy, stąd nie mogłam korzystać z szybszego postępowania sądowego. Jak już miałam wyrok, czekałam na klauzulę. Dziś dopiero mogę złożyć wniosek do komornika. Nie muszę mówić, że wcześniej próbowaliśmy dosyć długo maili, telefonów i wysłaliśmy wezwanie do zapłaty. Czy w tej sytuacji byłbyś zadowolony? Nie chcę, by inni trenerzy byli narażeni na to samo. Tym bardziej, że w mojej ocenie zlecając nam ten wykład, nigdy nie mieli zamiaru nam zapłacić. Od początku numery w stylu: wysłaliśmy umowę pocztą, a nic nie wysłali itp. I tak jak napisał ktoś wyżej, do szefowej nie można się dodzwonić, pracownicy zdziwieni, że przelewu nie ma. Moja rada: kasa za szkolenia i wykłady tylko z góry.
2
Ja 2016-09-21 21:09:29
Ciekawe w jaki sposób działają 10 lat, skoro firma powstała 02-02-2015 roku...?
Damian 2016-09-26 20:57:20
Wynajmowałem im salę w czerwcu 2016, do teraz czekam na zapłatę FV... jakaś jedna wielka porażka :-/
EFFEKT Katowice 2016-10-06 11:49:20
Uwaga na tą "firmę" nie płacą faktur! zalegają nam z zapłata za najem sali i cateringu od 5 miesięcy!!
ksiegowa 2016-10-10 16:04:16
Podstawowa wiedza księgowa jest niezbędna w każdej firmie. Trzeba wystawiać faktury na istniejące konta bankowe. Jeśli ktoś nie umie wystawiać faktur-nie powinien prowadzić działalności!
hanna 2016-10-18 09:18:44
Witam,

szanowna Pani prezes Gula nie płaci dostawcom, od sierpnia nie mogę odzyskać 1400zł za dostarczony towar. Dziwne, bo na stronie mają zapis :"Od listopada 2006r. Instytut Rachunkowości posiada Certyfikat Rejestracji uzyskany na zgodność z BS EN ISO 9001:2000. Certyfikat ten cieszący się uznaniem na całym świecie, jest świadectwem naszego zobowiązania do jakości i daje szansę na wytyczanie nowych dróg do przyszłych sukcesów ekonomicznych i dalszego rozwoju Firmy. W grudniu 2008 roku otrzymaliśmy również certyfikat "Przedsiębiorstwo Fair Play". Czego oni tam uczą?
4
mitakowo 2016-10-18 10:09:33
Słuchajcie, a jak wygląda u nich praca jako Konsultant ds. Sprzedaży, wiecie?
urzędniczka 2016-10-25 21:51:21
Pracowałam u nich na tym stanowisku prawie 2 lata. Bardzo dużo się nauczyłam z zakresu podatków, rachunkowości oraz sprawozdawczości różnych jednostek sprzedając oferty szkoleń i innych produktów. Mogłam dodatkowo dorobić obsługując szkolenia. Pochopnie zmieniłam pracę i żałuję. Ale w czasie mojego zatrudnienia były też osoby, którym zwyczajnie nie chciało się pracować. Osobiście uważam, że to kwestia nastawienia. Zależy od Ciebie......
pracownik 2016-11-27 22:22:38
To się nie doczekacie, pracownikom tak samo Gula pensje wypłaca :D
3
audytor 2016-12-06 09:35:44
To dobra firma. Znam ją od ponad 10 lat. Jeśli się starasz i masz wyniki masz też satysfakcję i uznanie. Jeśli jesteś obibokiem lub kombinatorem, nic ci nie pomoże. Żadne złośliwe uwagi tego nie zmienią. W każdej firmie trzeba pracować. Może w urzędzie jest trochę inaczej.
PP 2016-12-07 16:16:54
żaden audytor nie traciły czasu na pisanie na tym forum. Na bank te dobre komentarze pisze jeden z pracowników, może z "menadżerów". Pracowałam tam i uważam ,że to największa strata czasu w moim życiu.
1
współpracownik 2016-12-07 19:04:12
Pracuję dla nich od 2007 roku i jestem zadowolony. Patrzę na wielu młodych ludzi, którzy tu przychodzą i odchodzą. Jedni są dobrzy, chcą pracować, uczyć się. Inni niekoniecznie. Wielu jest też takich, którzy szukają swojego miejsca w życiu. Ich wybór. Fakt jest następujący: większość menedżerów w tej firmie jest z awansu wewnętrznego. To o czymś świadczy.
Zostaw swoją opinię o Instytut Rachunkowości i Podatków - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Rachunkowości i Podatków