brak logo

Fristom

Bydgoszcz

Opinie o Fristom

FT-1 2011-10-18 11:01:09
Możemy się spotkać, ale wtedy, to już sam będę wiedział bez Twojego gadania :)
fristom 2011-10-19 07:59:47
To gdzie? Przed bramą firmy. Tylko napisz kiedy i o której godzinie
anonim 2011-10-25 21:34:48
a ty co taki bojowy, komu robisz la....
lepiej (usunięte przez administratora) jak beduin za miske ryzu w syfie...
fristom 2011-10-26 09:51:23
zapraszam przed brame to zobaczymy każdego lesera co pisze bzdury i się ślizga w pracy
anonim 2011-10-29 21:37:24
a ty co tak zapraszasz przed ta brame...jestes popychaczem zarzadu...to lepiej zalatw lepsze warunki roboty...portierze przy bramie...
tralalalala 2012-01-04 13:04:24
mam pytanie ile zarabia w waszej firmie ustawiacz wtryskarek
2
fffghj 2012-02-11 19:13:16
TAKI WŁAŚNIE WPIS DOSKONALE ODZWIERCIEDLA PANUJĄCĄ U NAS ATMOSFERĘ
FT-88 2012-04-16 03:35:28
fffghj - 2012-02-11 19:13:16

TAKI WŁAŚNIE WPIS DOSKONALE ODZWIERCIEDLA PANUJĄCĄ U NAS ATMOSFERĘ
Atmosfera między pracownikami, przynajmniej za moich czasów, była przynajmniej dobra. Zauważ, że jeden cwaniak się wychylił i zaczął ludzi przed bramę zapraszać, dzięki czemu można się domyślić, że to ktoś z biura, a nie z zakładu. On próbował podkolorować sytuację, a prawda została już opisana. Gdybym miał więcej czasu, to chętnie, bym się z nim umówił pod tą bramą i zobaczył "kto się ślizga w pracy".
Z "zarządu", jeśli można tak napisać, uważam że "Ciotka" była najlepsza - zawsze z szacunkiem. Z tego, co ją poznałem, to nie był to szacunek udawany jak u co niektórych w tej firmie.
aaaa 2012-09-06 09:36:33
Wszystko to bzdura. Praca w okropnych warunkach. A płaca to pożal się Boże. O czym wy piszecie. Chyba nie pracowaliście nigdy w porządnej firmie.
3
bbb 2012-09-13 16:32:32
powiem wam wszystkim że ostatnie czasy w tej firmie to masakra ktoś się dorobił i z ludzi robi murzynów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a płaca taka jak 3 lata temu
1
ble ble 2012-09-25 13:03:23
bbb - 2012-09-13 16:32:32

powiem wam wszystkim że ostatnie czasy w tej firmie to masakra ktoś się dorobił i z ludzi robi murzynów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a płaca taka jak 3 lata temu
ta firma to powinna już dawno paść. Co oni z nas robią? Musimy pracować bo mamy rodziny ale że nikt nie weźmie się za ich przekręty.
koko 2013-04-30 16:05:24
ta firma spada na psy tak jak szanują pracowników to masakra jest
1
kasia 2013-05-16 07:56:33
no tak racja,wypłaty ok,premia także ale traktowanie nowych przez starych pracownikow to zupełnie inna bajka,ja sie zaczełąm upominać o swoje to mnie nie przedłużyli umowy . Rzekomo za pomyłki......więc co do pieniędzy ma pan racje ale co do atmoswery i walki o swoje to nie. Z chęcią podałąbym imie i nazwisko tej dziewuchy dla przyszłych pracownikow by wiedzieli z kim maja do czynienia
kasia 2013-06-08 10:54:06
(usunięte przez administratora) jak tak można ludzi szmacić,wszystko łądnie pięknie na początku a później masakra.Nawet nie musisz nic "zbroić" a jesteś je...ny jak pies przez (usunięte przez administratora) Mnie ona zdrowie zepsuła do końca.Kasa nawet ok ,warunki ubezpieczeniowe także,ale warunki higieniczne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e. Kurz,brud,syfiaste toalety,sprzątane raz w tygodniu.Totalna masakra.NIE POLECAM>mam kilka interesujacych zdjeć dotyczących warunków pracy
kasia 2013-06-08 19:24:22
Nie pchaj się tam!!!!!
1
lol 2013-07-03 20:04:55
Anonim - 2013-06-06 07:15:05

Da się szybko zrezygnować w razie czego?
heehehehe,nie mogę,umora,ruda to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która zadziera pysk wyżej swego wzrostu,niech sobie przypomni jaka była kiedy przyszła pracować do firmy,a teraz co paniusia??????????bądź sobą a nie udawasz tam niewiadomi kogo mała.falszywa ,każdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiała i nadal to robi,reszta dla mnie spoko,
1
kasia 2013-07-04 12:38:55
No racja,ruda to (usunięte przez administratora)usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zdrowie mi zepsóla,ale ja jej służba nie pozostanę. Pozwalam ją,będzie miała sprawę (usunięte przez administratora)i niewywinie się z tego.:D
ak 2013-07-04 13:20:25
przeciesz ta ruda jest nikim w tej firmie
1
kasia 2013-07-04 13:29:06
Ona dopiero będzie nikim,jak ja z nią skończę w sądzie. Suka Pier.... A daniel kierownik niech dalej przymyka oczy na jej chamskie zachowanie. Ruda jeździ tą swoja różową landrynka i cieszy mordę,ze ma wszystko. Hahahahah wszystko do czasu " moja panno"!!!!
kika 2013-08-07 18:26:28
przy 5.50 na godzinę plus kupa nadgodzin i wszystkie soboty nie da rady!
1
Były pracownik 2013-08-25 00:40:29
anonim - 2013-08-07 20:48:08

Ale te nadgodziny i w sobote praca to jest oczywiscie platne tez tylko pytanie czy wiecej niz normalnie czy tez 5,50 tylko we Fristomie?CZy potem mozna miec wyzsza stawke?
Nie rozumiem co napisałeś, więc napiszę Ci to, co wiem.
Nadgodziny w dni powszednie płatne +50%, czyli jeśli pracujesz 10 godzin dziennie, to masz liczone jak 11. W soboty wszystkie godziny płatne +50%, czyli 8 godzin liczone jest jak 12. Co do stawki nie wiem.
Jak już Cię zatrudnią, a nie będziesz leciał w kulki, to raczej Cię nie zwolnią (za moich czasów zwolniono 2-óch - jeden udawał, że pracuje, drugi wyrabiał ze 30% normy. I zwolnieni zostali dopiero po kilku m-cach, więc masz czas na wejście w rytm) - to jest ten plus. Owszem, zapewne nie raz o tym usłyszysz, ale jeśli dobrze pracujesz, to możesz włożyć takie gadanie między bajki. Prędzej przeniosą Cię na inny dział, niż zwolnią.

Info dla innych: Fristom rzadko daje ogłoszenia w gazecie, więc nie czekajcie aż to zrobią, a po prostu zostawcie w biurze CV.
1
B. 2013-08-28 06:43:20
anonim - 2013-08-25 17:29:19

Czy we Fristomie kierownicy maja duze wymagania jesli chodzi o realizacje założonych celów sprzedażowych czy kazdy ma indywidualne
We Fristomie nie ma celów sprzedażowych. Jest norma np. dla detalu X wynosi Y sztuk dziennie, czyli tyle musisz zrobić. Norma nie jest wyssana z palca - to realna ilość, którą da się zrobić, a nie taka, gdzie przez cały dzień nie odchodzisz od stanowiska i pracujesz jak maszyna.
We Fristomie nie ma kierowników - jest jeden, ten którego wszyscy nie lubią ;-) Są jeszcze nieoficjalne stanowiska kierowników działu (nieoficjalne, bo w papierach tego nie masz).
Wymagania kierowników:
- główny: robisz normę - wymaga więcej, robisz 120% normy - wymaga więcej, robisz 150% normy - wymaga więcej. A przy tym nie usłyszysz słów "dobra robota/spisałeś się" itp.
Nigdy nie pamięta Twoich sukcesów, za to zawsze pamięta wpadki, które potrafi wypomnieć kilka m-cy później. Co ciekawe swoich wpadek nie pamięta.
Temu człowiekowi musisz się stawiać, jeśli masz rację. Nawet, jeśli nie masz, to wmów mu, że masz ;-)
- działu: robisz normę i wszyscy zadowoleni. Jeszcze nawet dobre słowo usłyszysz, bo kierownik działu to taki sam pracownik jak każdy inny, tylko że ma więcej roboty.
1
B. 2013-08-31 19:59:21
wasza - 2013-08-28 21:41:44

Czyli z tego co piszecie tutaj wynika ze Fristom daje cele ale takie mozliwe do osiagniecia rozumiem?
Zależy od ilości zamówień. Wszystko ok, jeśli zamówień mało, ale jeśli dużo i wszystkie działy chcą dany detal "na wczoraj", w dodatku w takiej ilości, gdzie "obsłużenie" jednego ze zleceniodawców trwa bity tydzień, to wyłączasz tryb norma i robisz ile wlezie, zostajesz nadgodziny, przychodzisz w soboty itp. No ale sama norma nie jest zawyżona, tylko jak napisałem, norma nie obowiązuje, gdy roboty w bród. Ale z drugiej strony patrząc, skoro jest robota, to dobrze, prawda?, bo masz swego rodzaju pewność, że nie zostaniesz zwolniony.
Praca nie jest trudna. Sprawne i szybkie ręce mile widziane w tej firmie.
ja 2013-11-13 18:47:33
Ludzie będą talony na świeta.. fajnie
ja 2013-11-14 22:21:03
(usunięte przez administratora).. ale talony będą i premia swiateczna. zobaczycie.
Nowy 2014-01-20 20:45:42
Witam czy mozecie powiedziec jak jest w firmie bo chcę iść z cv jakie zarobki i atmosfera?
op 2014-01-29 14:34:33
czlowieku zarobki 5,5 na godzine i premia czyli ok 7zl wychodzi na reke.nie pchaj sie tam.niby podpisujesz ze 8 godz robisz a naprawde z a (usunięte przez administratora) dzien w dzien po 12h!!!!(usunięte przez administratora)
engel 2014-02-27 21:08:25
tak tak oczywiscie!!kto przyjdzie na rozmowe juz wiecej nie przychodzi.kzdy kto zobaczy jaki syf to odrazu ma dosc i uslyszy ze tyle godzin trzeba robic.a ten komentarz wyzej zapewne dodany przez kogos z biura fristomu!!!hahaha
1
kika 2014-04-06 13:45:46
ludzie zapychają po 10-12 godz.dziennie za marne 5.50-6.00 zł plus gówniana premia.BOSS?? co roku nowy motocykl,samochód.jachcik,rozumiem jest szefem jego firma doszedł do tego ok. ale do cholery ludzie tez mają rodziny tez chcą jakos życ!!!a nie tylko siedziec w pracy całymi dniami za marną wypłate,WSTYD SZefie!Samo cześc witam to za mało
1
lambo 2014-06-22 16:05:24
po przeczytaniu waszych wpisów zaczęło mnie ciekawić na jakich jesteście zatrudnieni umowach że może płacić Wam tak mało we Fristomie
animka 2014-07-23 22:59:56
Nie wiem skąd wy macie takie negatywne opinie, pracuje tutaj od niedawna i nie mogę złego słowa powiedzieć, płacą na czas, wszystko jest przejrzyste wiadomo ile się pracuje i za ile. Ta dziewczyna, która tak "ładnie" pisała o rudej, najpierw powinna się zastanowić jak pracowała,bo obraża osobę, która zwracała jej uwagę, że źle pracuje. Szef nikogo nie wyzyskuje wręcz normalnie się odnosi jak do człowieka równego sobie.
1
Sam 2014-10-17 22:18:17
No to chyba ktoś z góry tu promuje jakies wyroby ledowe . Generalnie zwykly pracownik to beduin do pracy i tyle. A szefostwo udaje milionera, trochę by sypnal zwyklym robolom. Pozdrawiam
1
Jedrek 2014-10-22 15:01:37
masz racje,wstyd się komus przyznac ,że zasuwa sie za 5.50 na godz.żeby nie nadgodziny nie byłoby najniższej krajowej
1
Jacek 2014-11-10 13:51:27
Praca marna i pensja też. Podobno szef znowu sobie nowa furę kupił, wie ktoś coś o tym?
1
nowy 2015-09-05 08:28:20
Witam czy możecie coś powiedzieć o firmie, chcę papiery złożyć ale nie wiem czy coś się zmieniło. jakie są stawki, i ile zmian. Czy nadgodziny też są. Dzięki za informacje. Pozdrawiam.
Razz 2016-05-03 22:24:52
Ludzie fałszywi a w ogóle ci z przodu którzy siedzą kolo Daniela, kierownictwo spoko
3
stały 2016-05-25 18:19:18
ala , co tak słodzisz ,coś potrzebujesz że tak wszystko kolorowo, bo tak nie jest... ale jak nie ma co się lubi to sie lubi co się ma...
Marek 2016-07-05 19:46:13
@stały wiesz, jak jest... wszędzie fajnie gdzie nas nie ma. Tutaj naprawdę przynajmniej masz stabilne zatrudnienie i nie jest źle.
anonimowy Antoni 2016-12-01 20:09:39
Gowniana firma! Brak szacunku do pracownika i generalnie syf straszny a firma mysli, ze załatwi wszystkie kontrolę łapówka!! hehe śmieszni są i Ci wszyscy pracownicy fałszywa banda cwaniaków! Nie polecam!
1
Unknown 2016-12-07 10:16:47
Ja pracuję bo ludzie są w spoko. Naprawdę polecam przyjść, poznać pogadać i myślę że ciężko potem nie zostać na dłużej ;)
Zostaw swoją opinię o Fristom - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fristom