logo HRP

HRP

Łódź

Opinie o HRP

Kasia 2014-10-01 16:14:46
Mialam okazde odbyc praktyki w firmie HRP. Podczas rozmowy rekrutacyjnej przedstawiono mi wizje na zdobycie zatrudnienia i dalszy rozwoj w firmie po odbyciu bezplatnych praktyk. Jak sie pozniej okazalo, takie obietnice dawane sa kazdemu praktykantowi, niestety sa to tylko puste slowa. Atmosfera w firmie jest przyjemna, jednak zastanawiajaca jest tak ogromna rotacja pracownikow. Co wiecej, darmowym praktykantom obiecuje sie gruszki na wierzbie, a tymczasem zatrudniane sa osoby po znajomosci... Uwazam, ze taka postawa firmy jest absolutnie nie do zaakceptowania, przez caly okres praktyk mami sie studentow mozliwosciami pracy, aby pozniej szybko sie ich pozbyc i znalezc kolejna darmowa sile robocza.
Szczerosc to podstawa, ale niestety nie w tej firmie.
NIE POLECAM.
3
Teresa 2014-10-04 11:03:09
Łucja zjedz snickerska bo gwiazdorzysz
10
Justa 2014-10-21 15:43:01
Ja rowniez nie polecam. Firma nastawiona jest jedynie na korzystanie z darmowej sily roboczej naiwnych studentow, ktorzy maja nadzieje zdobyc prace. Klamstwo na kazdym kroku, falszywe usmiechy... OBLUDA!!!
5
abc 2014-10-24 16:47:34
Spojrzmy prawdzie w oczy. Firma zarzadzana jest przez ludzi, ktorzy nie potrafia zarzadzac w ogole, a powszechne stwierdzenie panujace "w branzy" ze nie wszyscy sa zwrownowazeni tez jak sie okazuje jest prawda! klamstwo na kazdym kroku jest doskonala kontestacja. Ludzie nie przychodzcie tu do pracy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i koszmar! kazdy byly i obecny pracownik wam to potwierdzi.....................
2
Iza 2014-11-14 09:55:46
Nie zgadzam się z komentarzami wyżej. HRP to bardzo fajna, nowoczesna firma i niezwykle przyjazny pracodawca. Ja jako młoda mama mogę pracować zdalnie, w elastycznych godzinach pracy. Większość firm nie zaakceptowałaby takiego podejścia. Ja to sobie OGROMNIE cenię!
3
niezadowolony 2014-11-16 17:45:46
Już od kilku lat co rok organizują rekrutację na stanowisko dydaktyka multimedialnego, co świadczy o niestabilności zatrudnienia w tej firmie. Drugi etap rekrutacji polega na wykonaniu dla nich próbki pracy (kilku ekranów kursu
e - learning)- ciekawe, co później robią z zebranymi próbkami pracy. Ja po kolejnym(trzecim) etapie rozmowy rekrutacyjnej uzyskałem informacje, że skontaktują się ze mną mailowo, niezależnie, czy informacja zwrotna będzie
korzystna, czy niekorzystna dla mnie. Oczywiście takowej informacji nie otrzymałem. Wcześniej były obłudne, przesłodzone uśmieszki w wydaniu samej Pani Prezes. Nie polecam!
2
nick 2014-11-27 09:15:23
Bardzo negatywnie oceniam działalność tej firmy. Zgadzam się ze wszystkimi wpisami. Szukają darmowej siły roboczej. Zatrudniają znajomków. Mamią ludzi, że po zakończeniu praktyk zaoferują im pracę. Sztuczne uśmieszki. Pozorowany profesjonalizm. Bardzo wysoka rotacja w firmie. Szczególnie często publikują oferty na stanowisko "Dydaktyka multimedialnego". ODRADZAM!
4
już tu nie pracuję 2014-12-02 10:55:00
Wszystkie powyższe opinie na temat HRP są niestety prawdziwe. Jako pracodawca ta firma nie sprawdza się w żadnym obszarze nie wspominając już o kierownictwie. Choć rekrutację oceniam akurat bardzo pozytywnie i pracują tam naprawdę wspaniali ludzie z którymi można 'konie kraść' to wszystko co widziałam poza tymi dwoma rzeczami na własne oczy przez okres kiedy byłam tam zatrudniona nie da opisać się żadnymi słowami. Zgadzam się z wszystkimi komentarzami i też odradzam prace w tej firmie. Dużo złego w HRP mnie spotkało, a decyzja o odejściu z niej była najlepszą jaką mogłam wtedy podjąć.
4
Łucja 2015-02-06 12:43:59
Hahahah jaki numer, nie trafiłaś :) tak, zgadzam sie z wypowiedzią Twojej przedmówczyni ale nie ja byłam jej autorką :) nigdy sie nie wypowiadam anonimowo :)
Smutna prawda 2015-09-18 16:47:44
Niestety tak jest. Ludzie omijajcie szerokim łukiem firmę ,,krzak,,
GO 2015-09-18 17:09:52
Cwaniactwo
Bałagan w dokumentach
Częsty brak dokumentów
Wyzysk
Pensje nie płacone ludziom na umowy zlecenie nawet po 2 miesiące...bo co tam biorą studenta to nawet do Zakładu Ubezpieczeń Zdrowotnych nie muszą zgłosić.
Myślą, że student nie pisnie....ale uwaga...poza studentami w kolejce są też trenerzy...pracownicy na umowy o pracę...biznes partnerzy...
Pensję jedyną' prawdziwą , naliczoną za jakże ciężką ,,cudzą,, pracę ma pewną...hm...tylko Pan K. zwany też coraz częściej w środowisku biznesowym Dubieniecki 2...:-) :-) a czemu...no nic poczekajmy ...może się dowiemy...też ciekawi mnie to. A no i pensje też mają z opóżnieniem ci najbliższi... co to trochę wiedzą...
1
Obserwator 2015-09-28 20:44:54
Jeżeli szefostwo wyznaje zasadę nieszanowania innych, wyzyskiwania przy jednoczesnym promowaniu się na eksperta w prawie każdej dziedzinie: zarządzanie, sprzedaż, zarządzanie generacjami i oferowaniu swoich usług innym firmom to chyba odpowiedx jest jasna : Nie ma mowy o żadnych zmianach...bo szef nie jest szefem...jest człowiekiem, który dorabia się na znajomościach, kontaktach rozległych innych ludzi, a pózniej nie wynagradza za pracę. Zresztą szef, i całe towarzysztwo, które samo nie miałoby gdzie opowiadać o swojej eksperckości gdyby nie ludzie stojący z tyłu, ciężko pracujący na to aby o nich ktokolwiek wiedział i chciał nawiązać wspólpracę. Gorzka prawda o firmie, która pewnie już niedługo nie będzie miała u nikogo zaufania
1
Rozbawiona 2015-10-07 23:34:23
Zasłyszałem, że się na HRP POlska przemieniają....toć to:-) to samo, to same szefostwo, ci sami eksperci:-) i te same oszus...a. Ach...Polsko ! Ojczyno moja zrób coś z tym...
Albo zaproponuj im zaprzestanie działalności oprtej na wykorzystywaniu innych ludzi.
Przecież niektórzy zwący się ekspertami nie są nawet trenerami, a na takich się pozycjonują, a doświadczenie w prowadzeniu szkoleń mają w ramach szkoleń i projektów prowdzonych przez Hrp... ze środków EU ....i doświadczenie zawodowe takim to rośnie imponujące...:-) a HRP hm... Teraz to same długi i kapitał na Cyprze pana K. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) podobno...tak słyszałem...
Work 2015-10-10 19:21:05
Mnie najbardziej przeraża, że nabierają ludzi i firmy
czpa2 2015-11-09 13:44:52
To nie prawda, że to jest do naprawienia tylko do zamknięcia. Historia mojej koleżanki pokazuje jak przebiegły i bez żadnych skrupułów jest Pan K.
Byłam świadkiem ( i ni tylko ja) jak jeździła i przynosiła zlecenia za które nie została jej wypłacona premia i na dodatek K przepisał połowę jej zleceń na inna spółkę w której zatrudniona nie była. Taki strateg- oszust...........Ale to co mogę ja i kilka innych osób zrobić to ją wesprzeć w dochodzeniu swojego!!!!!!!!!!! Nie lubimy oszustów, także w p
rojektach unijnych mamy coś do powiedzenia.........
1
:-) 2015-11-09 13:49:00
Hm... czy to Pan Panie Prezesie? Taka godzina to tylko, zdecydowanie musi być Pan
Łódz 2015-11-10 16:27:52
Ja miałam najgorzej z pieniędzmi . Na umowę zlecenie pracowałam, potrafił mi nie placić po 2 miesiące. A zarabiałam niewiele. Naszczęście to już było dawno temu i spotkałam uczciwego pracodawcę.
Nuda 2015-11-10 19:37:58
Przypomnijcie sobie artyku'l do znalezienia w internecie na stronie Dziennika Łódzkiego ,, Założyły firmy, a wciąż czekają na dotacje,,- gdyby nie to że kobiety zaprotestowały i zgłosiły do mediów p.K oszukałby na sporą kasę...a tak nie miał wyjścia.
1
employee 2015-11-26 09:55:58
ale ktoś ma ból dupy :D widać, że wszystko pisane przez tą samą osobę, a i zmiany rodzaju z żeńskiego na męskie nieudane :D i jeszcze wykorzystywanie historii innych osób i je podrasowywanie :D WSTYD! i pomyśleć, że to robią dorośli ludzie...
4
BZDURA 2015-12-18 10:04:20
Jakie bzdury pisze ktos twierdzacy ze jest w tej firmie super dobrze i atmosfera przyjemna! Tam jest ciagla sr..aczka i ciagly stres. ani ja ani nikt tam pracujacy nie zna w hrp czegos takiego jak dobra atmosfera... ewidentnie szef czy jego prawa reka - "przyjaciolka" probuja ratowac ten juz i tak od dawna tonacy okret. hrp na pewno nie pociagnie juz dlugo czy pod szyldem GROUP czy pod szyldem POLSKA. nie ukryje sie zlych rzeczy, ktore ta firma wyrzadzila ludziom. i nie jestem osoba ktora pisala wczesniejsze komentarze. zdajcie sobie w koncu sprawe ze wielu ludzi zawiedliscie i oszukaliscie. a pamietajcie ze wszystko co wysylacie do innych do was wroci.
2
BZDURA 2015-12-18 16:02:59
Potencjal spory ma i miala zawsze, owszem. Ale nie umiala go wykorzystac palac za soba mosty. zarzad nie umial zachowac sie z klasa gdy zegnal sie z pracownikami i nie dzialal w porzadku w stosunku do klientow. mysle ze takie odpowiedzi typu "nowe szkolenia ktore teraz robia" nie sa niczym nowym - ta firma miala zmienic ten czarny PR juz setki razy. Jednak ludzie stamtad wciaz odplywaja i jakos wrocic nie maja zamiaru...firma nie odzyska juz na pewno swojej reputacji. chocby nie wiedziec co teraz osoby z zarzadu pisaly na tym forum
2
wow 2015-12-30 23:40:13
Nie wiem kim jesteś, ale brawo za wypowiedź.
Nowy produkt, czy też szkolenia niczego nie zmienią bo ci sami ludzie u władzy zostają. Zresztą patrząc na te pozytywne komentarze i wzmianki w komentarzu o rodzaju żeńskim czy też męskim stwierdzam, że chyba naprawdę to ktoś z zarządu pisze. W ich mentalności jest po prostu skupiać się na drobiazgach odciągając uwagę internautów od poważnych problemów jakie mają od lat. Zastanawiające jest też to, że przypisują wszystkie komentarze jednej osobie...a to oznacza, że musieli w niedawnym czasie rozstać się na zasadach wolnych od zasad...
1
wow 2015-12-30 23:52:16
Wszystkie komentarze, które tu się znajdują zawierają treści być może bulwersującą dla Ciebie, czy też Twoich kolegów z Zarządu. Żadne z nich nie zawierają jednak sformułowań, które Ty proponujesz w swojej wypowiedzi.
Nie wiem jak inni, ale proponuje jednak zachować klasę i wypowiadać się merytorycznie. Wydaje mi się, że po to jest taka opcja na portalu GoWork.
wow 2015-12-31 00:01:58
Wszystkie komentarze, które tu się znajdują zawierają treści być może bulwersującą dla Ciebie, czy też Twoich kolegów z Zarządu. Żadne z nich nie zawierają jednak sformułowań, które Ty proponujesz w swojej wypowiedzi.
Nie wiem jak inni, ale proponuje jednak zachować klasę i wypowiadać się merytorycznie. Wydaje mi się, że po to jest taka opcja na portalu GoWork.
wow 2016-01-04 01:07:10
Bo firma nie musiała nic czynić, by się o nich tak rozniosło.
Po prostu funkcjonowała i funkcjonuje w taki sposób, że ludzie nie wypowiadają się pozytywnie o firmie. Proponujecie dyrektywizm w firmie w najcięższej formie włącznie z niewypłacaniem wynagrodzenia, a odpłatnie dla klientów nawołujecie do demokracji w firmach i szanowaniu pracownika. Pieniądze to nie wszystko, ale rozumiem, że pieniądze dają wam chwilowe poczucie, że jeszcze istniejecie.
1
BZDURA 2016-01-05 10:17:15
@wow Trafione w punkt. To najwieksze przeklamanie, ktore najbardziej bolalo mnie i innych w tej firmie. Uczymy o tym jak dbac o pracownikow i ich zadowolenie, a w srodku nie tylko tego nie ma, a jest wrecz przeciwnie. Do nich nic niestety nie dociera i beda juz zawsze wmawiali ci ze czarne jest biale albo na odwrot. Merytoryczne argumenty zawiedzionych przez nich ludzi, pozostaja i pozostawaly zawsze bez ich odpowiedzi. Jedyne reakcje na ktore mozna liczyc z ich strony to te pelne ogolnikow, odwracanie kota ogonem i zmienianie tematu. Patrz wyzej. Tacy juz po prostu są...
2
BZDURA 2016-01-08 14:45:42
jakie ogłoszenia o sprzątanie? nic takiego nie widnieje w internecie. czyżby zarząd chciał wybadać kto pisze te opinie? "No chance" jak to niektórzy w HRP mawiają ;-)
Zamiast próbować bawić się w detektywa - spróbujcie zacząć zastanawiać się nad swoim działaniem i naprawić błędy, które popełniliście i krzywdy wobec ludzi, którzy dla waszej firmy zrobili naprawdę dużo.
2
wow 2016-01-17 23:14:04
Tomku przecież wiesz, że:
1)Twoja firma sprzedaje szkolenia
2)Twoja firma miała firmę zewnętrzną od sprzątania i już nie ma, przenosząc się do nowej siedziby zrezygnowała z firmy i mam nadzieje, że nie zrezygnowała z całkowitego nie zapłacenia jeszcze faktur za wyżej wymienione usługi.
3)Twoja firma także zaoferowała pracownikom dodatkowe obowiązki w nowej siedzibie tj. sprzątanie i jechanie na mopie każdego dnia (w ramach dyżurów)
Tomku, podejdź do tematu poważnie, czyli zamilcz....
1
por 2016-03-18 10:51:10
Wiem, że bardzo mało ludzi tam zostało.
stażystka 2016-03-29 16:52:42
Staż w tej firmie wspominam fatalnie. Na stanowisku administracyjnym, miałam się podobno "czegoś" nauczyć... moimi obowiązkami były natomiast: robienie kawy dla szefa, chodzenie z listami na pocztę, odbieranie telefonów, czy chodzenie na zakupy i noszenie pełnych toreb np. z Tesco z Gdańskiej, bo oczywiście musiało być najtaniej, jakby pracownik, który korzystał z samochodu służbowego nie mógł zrobić zakupów. Ludzie tam pracujący, to jakaś pomyłka. Każdy nawzajem się obgaduje, miłe uśmieszki, to tylko przykrywka...nie polecam odbywania stażu w tej firmie żadnemu studentowi, są zdecydowanie lepsze przedsiębiorstwa, które potrafią nauczyć- teraz już to wiem :)
1
stazystka 2016-04-03 07:42:58
Faktycznie zakres obowiązków typu robienie zakupów czyt.noszenie kapsułek do zmywarki czy cukru, chodzenie dwa razy dziennie na pocztę, bo komuś się coś przypominało były realizowane wzorowo. Dokumenacji pracowniczej, czy archiwizacji nigdy nie dokonywalam. Jeżeli firma w ten sposób przygotowuje studenta do przyszłej pracy w komórkach administracyjnych, to gratulacje. Myślenie,że praktykant jest tylko od robienia kawy panuje już w niewielu firmach, min. w tej.
2
stazystka 2016-05-08 09:53:02
Jesli przeczytasz moje wypowiedzi ze zrozumieniem na pewno dowiesz sie jaka była moja rola. Gdyby ci się jednak nie chciało czytać - tak byłam tam na stażu.
1
ChupaChups 2016-06-22 07:33:42
rezygnacja nie jest taka prosta... czy to ze stażu czy z pracy na umowę... pracują i pracowali tam zawsze ludzie, którzy poświęcali się w jakimś stopniu dla tej pracy, po mimo tego, że widzieli błędy w zarządzaniu, błędne decyzje. Tam pracuje się z rewelacyjnymi ludźmi i głównie dla nich się zostaje, bo jest obawa, że gdzie indziej nie będzie tak fajnego teamu. Ale rzeczywistość okazuje się inna - są miejsca, że pracuje się LEPIEJ - bez masy nadgodzin, z równie fajną ekipą, z zupełnie inną energią. Ludzie poznani w HRP to znajomości na długie lata, zdobyte doświadczenie tam jest bezcenne, ale trzeba się rozwijać i iść dalej. Szkoda tylko, że menagment tak się zaplątał w swoich decyzjach, że mało co dobrego zostało z tej firmy.
3
ChupaChups 2016-07-25 22:09:40
Benefity...!? Chyba w postaci nadgodzin
2
ChupaChups 2016-07-29 18:18:27
Tak... tak... jasne... bo HRP to firma mlekiem i miodem płynąca... piszcie sobie te sztuczne komentarze odbiegające od prawdy... nawet tego nie potraficie robić.
Benefity... pf bo, że jak ktoś może dzwonić prywatnie ze służbowego telefonu to jest benefit!? przy tym co proponują sieci komórkowe to żaden benefit, a i po co komu telefon, który jest zablokowany bo rachunki nie są zapłacone.
4
tak 2016-08-01 14:23:21
Hej, a wiecie czy w niedługim czasie będzie szansa na to, żeby znaleźć u nich zatrudnienie? Chętnie bym się załapał, bo w końcu doskonale wiedzą, że atmosfera w firmie odpowiada każdemu co odbija się na jakości pracy. W koncu lepiej się wypełnia swoje obowiązki
Zostaw swoją opinię o HRP - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRP