brak logo

PKP LHS

Zamość

Opinie o PKP LHS

:D 2016-04-18 13:24
Pani "los" :) Skoro jesteśmy anonimowi może Pani napisze co będzie za cztery lata? Śmieszno już się zrobiło właśnie zamknęli listę chętnych na kurs maszynisty. Fajnie młoda kadra ale kilka osób z "listy wybrańców" nigdy bym nie dopuścił do "fajery" no ale "wujek" ma dzisiaj potężną władzę!
1
Nick 2016-05-03 11:36
Dobrze że nie masz wujka bo byś dopiero porządek zrobił. I od kiedy na kurs nie szli wybrańcy. Rozumiem że ci szkoda . Coś nie poszło , wujek obiecał a nie załatwił?
Nick 2016-05-03 11:41
I których z tej ogromnej listy 5 wybrańców byś nie dopuścił do fajery i z jakich to ważnych powodów.?
Nick 2016-05-10 00:01
Tak się dzieje od wielu lat, jeżeli jesteś ,, młodym,, pracownikiem doskonale o tym wiesz--nie przyszedłeś tutaj z ulicy. Mówisz o wyznaczniku , owszem jest tutaj dużo prawdy, mógłbym tu podać kilkanaście przykładów. Ale takie są realia, jak to się mówi, był czas się przyzwyczaić. Co to kursu , ja osobiście bardzo się cieszę że poszli ,, nasze " chłopaki. No nie stety nie zadowolisz wszystkich.
Jazgod 2016-05-13 06:39
A kapusie co ida do biura na specjalistów o tym warto napisać. Hala aż huczy o życzliwych ludzi
jurek 2016-06-06 12:33
Ciekaw jestem jak będzie wyglądać LHS po nowej-starej zmianie.
Czy temat nowych lokomotyw zostanie podtrzymany? Czy na koniec 2016 zniknie połowa zysku netto w stosunku do końca 2015 roku? Szkoda, że wraz z poprzednią znienawidzoną ekipą bankomatów mimo rozpłynęły się w powietrzu pomysły na firmę z prawdziwego rynkowego zdarzenia o normalno-biznesowych realiach współpracująca np. z USA a nie spółkę na zapyziałym wschodzie dla kolesi i mentalnie zabetonowaną...
No ale kto ma z USA rozmawiać skoro teraz po angielsku tam nikt ani be ani me.. grunt aby kasę brać i 14:40 czekać już na wylot do domu albo usuketczniać taki pseudo zapiernicz, że nie ma kiedy załadować..
lidka 2016-06-06 13:59
Czy jest nabór do Lhs?
Nowy 2016-06-07 23:37
Jurek , zawsze możesz się zwolnić jak nie jesteś zadowolony z pracy. I założyć normalną biznesową firmę i współpracować z USA. Po co te narzekanie.
jurek 2016-06-08 10:08
Oczywiście, że mogę. Ale wypowiadam się na temat PKP LHS - czyli stan, w którym LHS nie jest normalną biznesową spółką tylko zabetonowaną mentalnie przaśną spółką jest spoko i business as usual? Narzekanie jest po to by wymuszać refleksję, porównanie i rozwój, ale o ten trudno będzie w obecnej sytuacji. Czyli klepanie ruskich gagarinów az sie rozlecą bo z dziada pradziada "prawdziwi kolejarze" tak jeździli i "dobrze było" jest ok? Zamiast skoku technologicznego marazm i stagnacja. Ale żeby dokonywać skoku trzeba mieć kompetencja a przestaną się liczyć ukłądy i układziki. A to już narusza status guo.
1
Nowy 2016-06-08 12:54
Jurek nie myśl , że się z Tobą nie zgadzam. Bo masz rację. Niestety jest taka mentalność niektórych osób , nie są reformowalni. Nic z tym nie zrobisz. Mało tego , jeszcze Ty możesz mieć problemy . Uwierz , znam to z autopsji.
Co do firmy, gdybyś się przejechał po innych zakładach PKP , i zobaczył w jakich warunkach jeszcze pracują ludzie , nie uwierzył byś. Inaczej byś spojrzał na stan LHS. Na tle całość wypadamy naprawdę dobrze.
jurek 2016-06-08 15:18
Oni muszą odejść na emerytury, oby tylko ich powsadzani potomkowi nie mieli takiego myślenia, choć czym skorupka za młodu nasiąkła..
To prawda, warunki pracy (pewność i wysokość wynagrodzenia, świadczenia) w LHSie nie są złe, jak na zamojskie warunki to bardzo dobre.
Tylko szkoda, że nie myśli o tym co będzie dalej niż miesiąc, dwa, trzy. Od pensji do pensji i dobrze jest jak jest, jak najmniejszym kosztem. Że trzeba zmienić lokomotywy, że papierowe dyspozytury to są ale filmach z lat 70. i 80., że warto by się otworzyć na młodych. Tylko, że młodzi nie będą się uczyć Gagarinów. Fajnie jakby uczyli się nowej technologii, były współprace z uczelniami. Coż, Państwówka. Kiedyś skończy się wyłączenie spod normalnych rynkowych zasad i unijnych dyrektyw, ktoś wjedzie na tory i z LHSu zostanie pył. Rynek rozjedzie firmę mentalnie będąca w tamtym wieku.
jurek 2016-07-01 10:18
@hubert
Nie wiem na jakie typ stanowiska chcesz aplikować. Nie wypowiadam się na temat stanowiska poza biurem.
Staże są przeprowadzane rzadko i raczej pod kątem osób "z namaszczenia", które mają już w firmie zostać.
Generalnie jeśli nie masz znajomości nawet u samego "Nowego-Starego" to nie znajdziesz dla siebie miejsca.
jurek 2016-07-01 12:39
@hubert
Odpowiem tak: na stanowisko biurowe - raczej tak, na stanowiska pozabiurowe - być może jest jakaś szansa, ale raczej na te na niższym poziomie.
jurek 2016-07-04 15:01
Trzeba dzwonić do działu kadr i pytać o trwające nabory.
jurek 2016-07-05 09:59
Nie spotkałem się z ogłoszeniami. Chyba z raz były na stronie internetowej a tak to raczej na gębę. Zresztą kto ma wiedzieć ten wie...
trzmiel 2016-07-05 13:01
Temat odkurzony. a jak tam sie pracuje za rządów "wujka"?
trzmiel 2016-07-05 16:23
Podwyżki to nie miara sprawnego zarządzania hehe ale jakieś fajne pomysły mają panowie zarządcy?
chodzą słuchy że gagary mają jeszcze dłuuuugo pojeździć zanim pojadę ostatni raz do huty na żyletkiii....
mordor 2016-07-06 11:15
@hubert nie chwaliłbym się na Twoim miejscu takim podejściem publicznie..
marian 2016-07-06 12:43
ciekawe czy ktoś tęskni za tymi POplecznikami Karnowskiego i bankomackiej kliki hehe specjaliści co się na kolei znali jak zając na gotowaniu ale kasę to brać chcieli
jurek 2016-07-06 13:57
@maciejko
ale u jakich "nich"?
leoś 2016-08-29 15:44
stara gwardia wymyślila 2000 wagonów kupić ciekawe po co?
perejro 2016-08-30 11:09
firma to wiadomo, że sie musi rozwijać ale jak się pytam jak i po co tyle tych wagonow? Co z czynszem i gdzie to trzymac?
rfv - staże ludzie dostają nawet w rmach umów z PUP
perejro 2016-08-30 11:09
firma to wiadomo, że sie musi rozwijać ale jak się pytam jak i po co tyle tych wagonow? Co z czynszem i gdzie to trzymac?
rfv - staże ludzie dostają nawet w rmach umów z PUP
garmagel 2016-08-31 10:02
Słuchy chodzą, że nie odpuszczą "Wujkowi" z S szefowi wszystkich szefów ,,afery" także ciekawe ile porządii
1
Mati 2016-09-23 14:32
Kiedy odejdą kampusie z bortatycz. Na mnie te stare dziady non stop donoszą.
Arci 2016-10-05 12:39
Czy wiecie ile w Lhs zarabia rewiden taboru?
3
ok usa 2016-10-23 12:15
"jak to mówią Amerykanie nie martw się jutro też jest dzień, może będzie lepiej"... szczególnie podczas zrzucania bomb na Irak i Syrię. Polecam więcej amerykańskich szmatławców via TV polska
hue 2016-11-03 14:35
Na stronie LHSu zniknęły wydarzenia z lat 2013-2015. zostały tylko z 2016. Czyżby nowy zarząd nie za bardzo miał się czym chwalić więc polepszył wizerunek usuwając osiągnięcia poprzedników?
młody i nie bogaty 2016-11-20 15:32
A farajerzy donoszą jak donosili . MIały być porzadki jest syf!!!
garmi 2016-11-22 13:28
I jak tam po prawie roku rządów nowego-starego prezesa?
amant 2016-12-02 10:46
Sprecyzuj normalnie?
opinia 2016-12-03 10:01
Co to za portal o opiniach jeżeli usuwane są pozytywne opinie o pracodawcy!!! Nie polecam tego portalu, bo kasuje opinie - co to jest i o co chodzi???
ggg 2016-12-06 11:54
Bo jadą wazeliną, ściemą i życzeniowym myśleniem na kilometr?
qawsz 2016-12-12 12:17
O co Wam chodzi z tym kapowaniem? Co takiego nie podoba się Bortatyczom, że tak boicie się kapusiów w centrali? Przecież macie Prezesa-Wujka to powinniście chodzi wniebowzięci, co wam nie pasuje?
Nick 2016-12-15 18:05
Nie rozumiem opini niektórych niektorych ludzi którzy wypowiadają sie a tak na prawde mało wiedzą. Powiedzcie gdzie w naszym Państwie nie działają układy. Jeżeli jesteś dobrze wykształcony to nikt ci nie zamyka drogi żeby pracować tam gdzie chcesz. To jest moje zdanie, może ktoś sie zgodzić a wcale nie musi.
2
władek 2017-01-13 21:11
ciekawie się dzieje jak kogut chlapie na prawo i lewo aby tylko się piąć wyżej. wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.....
angel 2017-01-18 11:08
a wy dalej tylko ploty, ploteczki, kapowanie... ehhh
NiCKniCk 2017-01-18 17:25
haha dobre zarobki do mają maszynisci tylko i wyłącznie , np . taki dyżurny ruchu który ma o milion obowiązków i odpowiedzialności na głowie więcej zarabia juz całe *****
9
danzel 2017-01-24 21:48
Chodzą słuchy ,że parę osób z góry ma polecieć ciekawe...
3
elop 2017-01-31 13:44
"Dobra. Zmiana. "
Czas na nowych co się mają nahapać, bo mają od wujka obiecane.
2
taaa 2017-02-03 09:57
Z tej firmy to się zastraszony kołchoz zrobił...
2
Endriu 2017-02-03 14:45
Przyszłość się źle zapowiada w tej firmie.
1
qpa 2017-02-03 15:27
Możesz Endriu rozwinąć?
V-v 2017-02-04 21:11
Jako firma wypłaca składniki płacowe na czas, od zawsze zarząd kombinuje jak nie wypłacać należne premie od osiąganych zarobków. W regionie wschodnim za taką pracę dostaje się średnie wynagrodzenie, ale jest. Firma od wielu lat w stagnacji z związku z ciągłymi pomysłami niedorajdów. Firma z ogromnym potencjałem ciągle źle zarządzana i wpychana w chaos. Lean na wstępie.
2
elop 2017-02-06 08:49
No cóż... póki rządzi nią Wujaszek Solidaruszek a nie porządni menedżerowie z otwartymi umysłami, wiedzą, pomysłem i doświadczeniem a nie chęcią zaspokojenia prywatnego interesu to tak będzie jak mówisz V-v...
To prawda, Lean na halę, porządne systemy inf., nowy tabor i dopiero można rozmawiać...
bynio 2017-03-11 09:54
maszynista zarabia 6000 zł a dyzurny ruchu 3000 choc ma bardzo dużo obowiązków czy to uczciwe aniektóży muszą znać język ukrainski
1
ogr 2017-03-11 20:17
3000 zarabia z wysługą lat powyżej 15 hehehehe. wstyd
Nick 2017-03-11 20:54
Trzeba było iść na maszyniste. Abnie zaglądasz komuś w portfel. Ile ma dyżurny z grupy a ile maszynista?
2
solidaruchy 2017-04-10 18:47
dajcie jakieś anonimwe ankiety na hale bo strach powiedzieć co się dzieje w nocy
normalka 2017-04-11 09:51
Kradną?
Zostaw swoją opinię o PKP LHS - Zamość
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP LHS