brak logo

PKP LHS

Zamość

Opinie o PKP LHS

sprawiedliwy 2014-12-20 21:58:55
A sprzataczka pani Teresa moze duzo zalatwic prace jak synowi,corce iparu innym osobomspraw
2
Wszechobecny 2015-02-12 16:22:49
Sprawiedliwy - poziom twojej inteligencji jest równy zera . Skoro wiesz że są takie 'układziki' to powiedz danej osobie to w oczy a nie wypowiadasz sie na forum jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz tępy idioto .
1
mateusz 2015-05-09 12:24:56
kapowanie na kazdego to standard w tej firmie. Płaca też śmieszna raptem 1600 na miesiąć. Nie masz układó nie zarobisz i nie awansujesz. Teraz sobie wymyślili aby wszyscy w kaskach chodzili.
mateusz 2015-07-08 22:43:45
ten kto pracuje na przeglądach to wie jak jest i nie jest to żaden żart
los 2015-11-18 21:43:55
To co dostaliście medal?. ja też nie, ani od szefa ani od związku zawodowego, a składki płace, no nie mam znajomości..., ale nie martwcie się medale w tym roku dostają pracownicy budzeni przez sygnał lokomotywy, bo w pracy niczym specjalnym się nie wykazują, no chyba że ładnie ktoś mydli oczy szefostwu.
Mam nadzieje że będzie lepiej, znajomości się skończą,to tuż tuż, już wiatr historii wieje....
ST 44 Bortatycze 2015-11-30 05:12:40
Ty Mateusz nie narzekaj bo dobry giguś i leser jesteś. Ciesz się ,że masz prace i nie narzekaj. Bo któregoś razu nie pośpisz na nockach w moment się poprawisz w pracy.
puchar 2016-01-17 18:48:52
No i polecieli słabeusze hehe
1
inżynier 2016-01-25 15:20:37
POGADAMY O STARYM NOWYM PREZESIE, DLAMNIE FAJNIE ŻE JEST, TYLKO JAK ZWIĄZEK ZAWODOWY SOLIDARNOŚĆ SIĘ CZUJE, PEWNIE PRZEWODNICZĄCY I BYŁY DYREKTOR CHODZĄ ZE SPUSZCZONĄ GŁOWĄ, A TAK IM SIĘ MARZYŁA WŁADZA.
Edek kredka 2016-02-03 20:14:59
Nie rozumiem po co ściemniacze z bortatycz się wypowiadają tutaj. Nie pasuje to wyjeżdżajcie za granice. A najgrosii to są młodzi pracownicy ,którzy chcą zarabiać nie wiadomo ile. Ich poziom wiedzy równy jest płytce w sraczu.
technik 2016-02-08 13:20:54
może ktoś powiedzieć co się teraz dzieje w PKP LHS jak z pracą w wykształceniem technicznym, czy raczej nie patrzą na to tylko znajomości szukać?? Z tego co obserwuję to rotację się dzieją. Czy wjechać za granicę jak przedmówca powiedział, a ile młodzi to chcą zarabiać 1,5-2; 2-3; 3-5
czy wiecej? patrząc na wypowiedź poprzednika to ja powinienem mieć dosyć grube te płytki.
:D 2016-02-11 17:39:04
LHS. Nowe Porządki.
4
INŻYNIER 2016-02-18 13:13:56
POSŁUCHAJ PANIE EDEK, TO NIE MŁODZI SCIEMNIAJĄ, JEŻDZE PO LINI TO WIEM JAKIE SĄ UKŁADY, JAK NACIĄGA SIĘ NASZĄ FIRME UDAJĄC ŻE SIĘ CIĘZKO PRACUJE, BO TAM GDZIE LUDZIE CIĘŻKO PRACUJĄ TO SIĘ ICH ZASTRASZA, A LUDZIE PRZYJĘCI Z PROTEKCJI STWAŻAJĄ WRAŻENIE JAKBY BYLI PĘPKIEM LHS, MYŚLĘ ŻE W NAJBLIŻSZYM CZASIE PREZES TO ZOBACZY I SKORYGUJE. A POZATYM DZIWISZ SIĘ ŻE MŁODZI CHCĄ DUŻO ZARABIAĆ, JA PRACUJE JUŻ PRAWIE 30 LAT I CZEGO ŚIĘ DOROBIŁAM, A WYJECHAĆ ZA GRANICE NIKT CI NIE BRONI.... POWODZENIA?.
Edek kredka 2016-02-21 12:19:47
Po pierwsze to nie krzycz. Po kolejne prawda kole w oczy. A prezes będzie patrzył co najwyżej na słupki i tabelki a nie na ludzi. Tyle robi a naiwny.....
Mateusz 2016-02-24 21:23:57
Młodzi pracownicy maja większy zasób wiedzy niż nie jeden stary pracownik. I to my najwięcej wykonujemy pracy zwłaszcza na bazie. To starych powinno się wywalić na zbity pysk bo na nic innego nie zasługują
2
los 2016-04-07 16:13:44
No panie EDEK z perspektywy czasu to się myliłeś, bo jak sam sugerowałeś Prezes na ludzi nie będzie się oglądał, a popatrz jak wyczyścił w Zamościu stare układy, jeszcze żeby tak na linii zlikwidował to koleśiostwo, a co do zarobków w weekendy to jak masz znajomości i dostaniesz cztery niedziele w miesiącu to zarobisz, a tak od 10 do 10 każdego miesiąca. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i nie zadowolonych i jak to mówią Amerykanie nie martw się jutro też jest dzień, może będzie lepiej. A od siebie dodam że na pewno będzie śmiesznie i straszno. Zapraszam do dyskusji.
:D 2016-04-11 16:06:03
Panie "los" jakoś nie widzę aby stare układy się posypały wręcz przeciwnie rosną w siłę.
los 2016-04-12 22:39:38
do D: jeżeli już to pani los, a po za tym to napisałam poprzednio że będzie śmieszno i straszno. a co się dzieje to każdy widzi, aby cztery lata ?......
:D 2016-04-18 13:24:41
Pani "los" :) Skoro jesteśmy anonimowi może Pani napisze co będzie za cztery lata? Śmieszno już się zrobiło właśnie zamknęli listę chętnych na kurs maszynisty. Fajnie młoda kadra ale kilka osób z "listy wybrańców" nigdy bym nie dopuścił do "fajery" no ale "wujek" ma dzisiaj potężną władzę!
Nick 2016-05-03 11:36:04
Dobrze że nie masz wujka bo byś dopiero porządek zrobił. I od kiedy na kurs nie szli wybrańcy. Rozumiem że ci szkoda . Coś nie poszło , wujek obiecał a nie załatwił?
Nick 2016-05-03 11:41:36
I których z tej ogromnej listy 5 wybrańców byś nie dopuścił do fajery i z jakich to ważnych powodów.?
Nick 2016-05-10 00:01:12
Tak się dzieje od wielu lat, jeżeli jesteś ,, młodym,, pracownikiem doskonale o tym wiesz--nie przyszedłeś tutaj z ulicy. Mówisz o wyznaczniku , owszem jest tutaj dużo prawdy, mógłbym tu podać kilkanaście przykładów. Ale takie są realia, jak to się mówi, był czas się przyzwyczaić. Co to kursu , ja osobiście bardzo się cieszę że poszli ,, nasze " chłopaki. No nie stety nie zadowolisz wszystkich.
Jazgod 2016-05-13 06:39:56
A kapusie co ida do biura na specjalistów o tym warto napisać. Hala aż huczy o życzliwych ludzi
jurek 2016-06-06 12:33:33
Ciekaw jestem jak będzie wyglądać LHS po nowej-starej zmianie.
Czy temat nowych lokomotyw zostanie podtrzymany? Czy na koniec 2016 zniknie połowa zysku netto w stosunku do końca 2015 roku? Szkoda, że wraz z poprzednią znienawidzoną ekipą bankomatów mimo rozpłynęły się w powietrzu pomysły na firmę z prawdziwego rynkowego zdarzenia o normalno-biznesowych realiach współpracująca np. z USA a nie spółkę na zapyziałym wschodzie dla kolesi i mentalnie zabetonowaną...
No ale kto ma z USA rozmawiać skoro teraz po angielsku tam nikt ani be ani me.. grunt aby kasę brać i 14:40 czekać już na wylot do domu albo usuketczniać taki pseudo zapiernicz, że nie ma kiedy załadować..
lidka 2016-06-06 13:59:18
Czy jest nabór do Lhs?
Nowy 2016-06-07 23:37:57
Jurek , zawsze możesz się zwolnić jak nie jesteś zadowolony z pracy. I założyć normalną biznesową firmę i współpracować z USA. Po co te narzekanie.
jurek 2016-06-08 10:08:12
Oczywiście, że mogę. Ale wypowiadam się na temat PKP LHS - czyli stan, w którym LHS nie jest normalną biznesową spółką tylko zabetonowaną mentalnie przaśną spółką jest spoko i business as usual? Narzekanie jest po to by wymuszać refleksję, porównanie i rozwój, ale o ten trudno będzie w obecnej sytuacji. Czyli klepanie ruskich gagarinów az sie rozlecą bo z dziada pradziada "prawdziwi kolejarze" tak jeździli i "dobrze było" jest ok? Zamiast skoku technologicznego marazm i stagnacja. Ale żeby dokonywać skoku trzeba mieć kompetencja a przestaną się liczyć ukłądy i układziki. A to już narusza status guo.
Nowy 2016-06-08 12:54:30
Jurek nie myśl , że się z Tobą nie zgadzam. Bo masz rację. Niestety jest taka mentalność niektórych osób , nie są reformowalni. Nic z tym nie zrobisz. Mało tego , jeszcze Ty możesz mieć problemy . Uwierz , znam to z autopsji.
Co do firmy, gdybyś się przejechał po innych zakładach PKP , i zobaczył w jakich warunkach jeszcze pracują ludzie , nie uwierzył byś. Inaczej byś spojrzał na stan LHS. Na tle całość wypadamy naprawdę dobrze.
jurek 2016-06-08 15:18:14
Oni muszą odejść na emerytury, oby tylko ich powsadzani potomkowi nie mieli takiego myślenia, choć czym skorupka za młodu nasiąkła..
To prawda, warunki pracy (pewność i wysokość wynagrodzenia, świadczenia) w LHSie nie są złe, jak na zamojskie warunki to bardzo dobre.
Tylko szkoda, że nie myśli o tym co będzie dalej niż miesiąc, dwa, trzy. Od pensji do pensji i dobrze jest jak jest, jak najmniejszym kosztem. Że trzeba zmienić lokomotywy, że papierowe dyspozytury to są ale filmach z lat 70. i 80., że warto by się otworzyć na młodych. Tylko, że młodzi nie będą się uczyć Gagarinów. Fajnie jakby uczyli się nowej technologii, były współprace z uczelniami. Coż, Państwówka. Kiedyś skończy się wyłączenie spod normalnych rynkowych zasad i unijnych dyrektyw, ktoś wjedzie na tory i z LHSu zostanie pył. Rynek rozjedzie firmę mentalnie będąca w tamtym wieku.
jurek 2016-07-01 10:18:47
@hubert
Nie wiem na jakie typ stanowiska chcesz aplikować. Nie wypowiadam się na temat stanowiska poza biurem.
Staże są przeprowadzane rzadko i raczej pod kątem osób "z namaszczenia", które mają już w firmie zostać.
Generalnie jeśli nie masz znajomości nawet u samego "Nowego-Starego" to nie znajdziesz dla siebie miejsca.
jurek 2016-07-01 12:39:48
@hubert
Odpowiem tak: na stanowisko biurowe - raczej tak, na stanowiska pozabiurowe - być może jest jakaś szansa, ale raczej na te na niższym poziomie.
jurek 2016-07-04 15:01:08
Trzeba dzwonić do działu kadr i pytać o trwające nabory.
jurek 2016-07-05 09:59:03
Nie spotkałem się z ogłoszeniami. Chyba z raz były na stronie internetowej a tak to raczej na gębę. Zresztą kto ma wiedzieć ten wie...
trzmiel 2016-07-05 13:01:34
Temat odkurzony. a jak tam sie pracuje za rządów "wujka"?
trzmiel 2016-07-05 16:23:05
Podwyżki to nie miara sprawnego zarządzania hehe ale jakieś fajne pomysły mają panowie zarządcy?
chodzą słuchy że gagary mają jeszcze dłuuuugo pojeździć zanim pojadę ostatni raz do huty na żyletkiii....
mordor 2016-07-06 11:15:33
@hubert nie chwaliłbym się na Twoim miejscu takim podejściem publicznie..
marian 2016-07-06 12:43:21
ciekawe czy ktoś tęskni za tymi POplecznikami Karnowskiego i bankomackiej kliki hehe specjaliści co się na kolei znali jak zając na gotowaniu ale kasę to brać chcieli
jurek 2016-07-06 13:57:06
@maciejko
ale u jakich "nich"?
leoś 2016-08-29 15:44:06
stara gwardia wymyślila 2000 wagonów kupić ciekawe po co?
perejro 2016-08-30 11:09:03
firma to wiadomo, że sie musi rozwijać ale jak się pytam jak i po co tyle tych wagonow? Co z czynszem i gdzie to trzymac?
rfv - staże ludzie dostają nawet w rmach umów z PUP
perejro 2016-08-30 11:09:11
firma to wiadomo, że sie musi rozwijać ale jak się pytam jak i po co tyle tych wagonow? Co z czynszem i gdzie to trzymac?
rfv - staże ludzie dostają nawet w rmach umów z PUP
garmagel 2016-08-31 10:02:55
Słuchy chodzą, że nie odpuszczą "Wujkowi" z S szefowi wszystkich szefów ,,afery" także ciekawe ile porządii
1
Mati 2016-09-23 14:32:45
Kiedy odejdą kampusie z bortatycz. Na mnie te stare dziady non stop donoszą.
Arci 2016-10-05 12:39:56
Czy wiecie ile w Lhs zarabia rewiden taboru?
ok usa 2016-10-23 12:15:41
"jak to mówią Amerykanie nie martw się jutro też jest dzień, może będzie lepiej"... szczególnie podczas zrzucania bomb na Irak i Syrię. Polecam więcej amerykańskich szmatławców via TV polska
hue 2016-11-03 14:35:11
Na stronie LHSu zniknęły wydarzenia z lat 2013-2015. zostały tylko z 2016. Czyżby nowy zarząd nie za bardzo miał się czym chwalić więc polepszył wizerunek usuwając osiągnięcia poprzedników?
młody i nie bogaty 2016-11-20 15:32:24
A farajerzy donoszą jak donosili . MIały być porzadki jest syf!!!
garmi 2016-11-22 13:28:26
I jak tam po prawie roku rządów nowego-starego prezesa?
amant 2016-12-02 10:46:11
Sprecyzuj normalnie?
opinia 2016-12-03 10:01:16
Co to za portal o opiniach jeżeli usuwane są pozytywne opinie o pracodawcy!!! Nie polecam tego portalu, bo kasuje opinie - co to jest i o co chodzi???
ggg 2016-12-06 11:54:24
Bo jadą wazeliną, ściemą i życzeniowym myśleniem na kilometr?
Zostaw swoją opinię o PKP LHS - Zamość
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP LHS