brak logo

dlf

Gdynia

Opinie o dlf

sowa 2010-08-28 11:16:45
Witam, bardzo ale to bardzo odradzam współpracę z tą firmą, żadnego szacunku dla człowieka, dopóki ię dla nich sprzedaje, jest ok, po zakończonej współpracy i rozliczeniu można sie przygotować że to nie koniec, nagle mogą zadzwonić że ma sie im oddać sprzęt który rzekomo mamy na stanie, sam byłem tego przykładem, na szczescie dla mnie mój opiekun był postacią liczącą się w tej firmie bo dużo sprzedawał i jakoś to załatwił, kiedyś wystawiłem roombe na allegro to sądem mnie straszyli, beznadziejna firma !!!!!!!!!!!
1
długoletni pracownik 2010-09-02 00:31:46
Firma fajna jeśli robi się to co chcą - oczywiście jeśli lubisz akwizycje!!! Obiecują ścieżkę kariery ale jeśli chcesz ją realizować i jesteś wysoko to koniec... nie masz szans wyleją Cię i zrobią złą opinie
1
anonim 2011-02-14 14:51:23
Wspopracuje z dlf od dwoch lat. I nigdy nie bylem swiadkiem zlosliwosci i nie uczciwości ze strony firmy, czego nie moge powiedziec o osobach "zatrudnianych". Czego przykladem jest post nad. Jezeli wystawiamy produkt na allegro w nizszej cenie niz rynkowa i psujac tym samym rynek i prace handlowcow nie mozna oczekiwac ze dlf poglaszcze cie po glowie. T
o raczej normalne. Jezeli chodzi o sciezke kariery to rowniez jest wszystko jasne. Jezeli zrobisz co trzeba to dostaniesz co trzeba. Pytanie tylko czy to zrobiles. Sadze ze nie bo w innym razie dalej bys z nimi wspolpracowal bo zarobki rzedu 12 tys. Miesiecznie za 6 godzin dziennie w polsce to nie codziennosc a w dlfie owszem. Dobry handlowiec da sobie rade, slaby bedzie plakal i tyle.
1
anonim 2011-05-25 02:24:08
Co za bzdura, jakie 12 tysięcy -to chyba jakiś żart :) dobre -chcesz zarobić 12 tysięcy to na pewno nie w tej firmie jako handlowiec -nie wierze że ktoś sie pokusił taką głupotę napisać -przecież wiadomo, że tam dobry handlowiec po podatkach zarobi max 3000 hehehe i z tego jeszcze koszta paliwa musi odjąć czyli zostaje jedna wielka lipa i jakie 6 godzin -[usunięte przez moderatora] po 12 godzin a nie 6 dziennie. nie wierzę ze ktoś tu próbuje taki kit wciskać to dopiero żart roku :D a co do szacunku to sami pracownicy i handlowcy mogą poświadczyc jak sie traktuje tych którzy słabiej sprzedają lub pracuja na niższych stanowiskach w biurze a o uczciwości to lepiej niech tutaj nie dyskutują bo to nie jest mocna strona Dlf, oczernianie w skali 1 do 10 maksymalna ilość punktów :) uczciwość niestety dużo mniej, nie polecam. zdecydowanie nie!
1
tomasz 2011-07-07 10:01:18
śmiać mi się chce jak czytam te GŁUPOTY tu chyba tylko jedna osoba pracuje w dlf a reszta coś słyszała i wypisuje bzdety. prawda jest taka pracujesz-zarabiasz. to jest pierwsza firma z wielu gdzie pracowałem która wywiązuje się z tego co obiecano mi gdy zaczynałem prace. (pracuje2 lata) firma promuje hasło "pomysł na lepsze życie" ja wiem że to prawda.
Ph 2012-02-10 14:58:27
Własnie tam mam isc na rozmowe . Mam pytanie i czy dobrze zrozumiałem ( akwizycja - typowa , czyli inaczej sprzedaz bezposrednia lub nieco gorzej - domokrazca) ???????
Jesli cos wieci to odpiszcie , bo to mi czuc .........
Pozdro
2
xx 2012-08-11 01:12:18
A ja się zgadzam, bo bliska mi osoba tam pracuje ( siedziba w Wawie). Nieraz jest tylko 2 godzinny pokaz maszyny , dolicze jeszcze czas na dojazd do kupujacego, co moze dawać ok 6 h . Zależy gdzie musisz dojechać. Fakt, ze docenia sie tych, którzy potrafią sprzedać, ale tak jest wszędzie. Wiem tez,że można zarobić i 15 i 20 tyś, jeśli masz duzo pokazów i kogoś kto potrafi umówić cie, no i jeszcze pod własciwy adres:) Reszta to czar sprzedawcy.. Sa tez i takie miesiace - jak swieta, wakacje - gdzie ciezko zarobic - fakt. Ale te 2-4 pokazy czesto da sie zrobic. Srednio 750 zl na reke jak sprzedasz od sztuki. A jak powyzej 10 sztuk, nawet i tysiac zl za sztuke. Nie licze nagrod, gratisow, tzw.zachetek... Wiem,ze wyglada to niesprawiedliwie jesli ktos zarabia tradycyjnie i w pocie czola na te 2-3 tys., a tu ktos tak... jak ma to cos...ale takie zycie
Ja 2012-08-25 16:56:47
czytam i nie wierzę w to co czytam, bzdura bzdurę pogania. a więc nie polecam pracy w tej firmie. po 1/ czas pracy: nikt tam nie pracuje po 6h -tym bardziej nie przedstawiciel -ten pracuje od rana do nocy, 2/ wynagrodzenie: jakie 12 tysiecy -niech osoba która pisze bzdury poda choć 1 nazwisko kto tyle zarobił ahahaha, po odliczeniu kosztów zostają grosze moze 1500 zł ale pod warunkiem ze dobrze sprzedajesz bo inaczej masz jedno wielkie 0 a w zasadzie minus bo płacisz za paliwo itd
3/ atmosfera: hipokryzja, uśmiechają się a tak naprawdę \"drą łacha \" z człowieka, udaja jedna wielka rodzinę a tak naprawdę to jeden wielki syf, jeden drugiemu \"w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę wchodzi\" te ich imprezy integracyjne -później smieją się z człowieka .
1
Piotr 2012-09-18 21:00:34
Polecam. Jak pracujesz – zarabiasz. Spotkałam się tam z bardzo sympatycznymi ludźmi. Jeśli chcesz pracować – pomagają, szkolą.
znam 2012-10-06 20:49:31
Piotr - 2012-09-18 21:00:34

Polecam. Jak pracujesz – zarabiasz. Spotkałam się tam z bardzo sympatycznymi ludźmi. Jeśli chcesz pracować – pomagają, szkolą.
Średnio zarobić można około 4 - 6 tyś zł. ale to nie reguła , czasami sprzedasz 4 - 5 maszyn , czasami 9 a innym razem 2 lub wcale .Są miesiące kiedy lepiej schodzą sprzęty ale głównie zależy od adresów czyli zrobieniu dobrej listy i wyłuskaniu odpowiednich ludzi do prezentacji.Jakie są minusy ?
Rozpad życia rodzinnego .
C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i totalny brak kultury osób pracujących w tej firmie , wyścig szczurów , docinki i traktowanie innych osób przez pryzmat finansowy czyli odmóżdżenie spowodowane dążeniem do władzy przez kasę.
KŁAMSTWO jest na porządku dziennym .Przykładem dla wtajemniczonych jest STERYLIZACJA URZĄDZENIA , którego nie ma .Sprzęt jest czyszczony w domu u przedstawiciela z syfów po innych ludziach .ALE! Sprzęt naprawdę rewelacja .
1
mroofka345 2012-10-17 23:12:53
A ja mam takie pytanie? Czy ktos próbował rozwiązać umowe z firmą DLF a mianowicie z jej oddziałem gdzieś w polsce?? Sprawa ma się następująco. Podpisałm umowe nie otrzymałam drugiego egzemplarzu do teraz (podpisałm 05 10 2012). Sprzedałam jedno urządzenie i otrzymałam prowizje w jakiejś tam kwocie. Teraz niestety sytuacja zmusiła mnie do tego że musze zrezygnować, ale dowiedziałam sie że musze zwrócić otrzymane pieniądze z powodu nie wywiązania się z warunków umowy? Czy ktoś jst mi w stanie pomóc co mam w takiej sytuacji zrobić? Na dzień dzisiejszy nie mam tej kwoty do zwrotu. Bardzooo prosze o jakieś porady iz góry dz.
David 2012-11-04 01:07:08
TEN kto pisze te posty na NIE , nie ma pojęcia o czym pisze lub też po prostu się nie sprawdził i tyle. Zamiast spojrzeć na siebie krytycznym okiem szuka winnych swojej niezaradności dookoła... Ja pracuje w DLF od 4 lat. przez ten czas około 250000zł na rękę. Owszem były miesiące kiedy zostało 1500zł, ale były takie zamykane kwotą 15000,..18000..zł... średnia 5tys.miesiecznie... Może to nie kokosy ale nie pisz panie narzekający że handlowcy tutaj nie zarabiają godnie.
znam 2012-12-01 10:22:36
Ciekawa sytuacja.Jakież to zobowiązanie niby miałeś wykonać? Nic nie wiem na ten temat żeby były jakieś progi wykonania jakiegoś planu.Chyba chcą Cię wrobić i wcale się nie dziwię , to normalne w tej firmie.Radzę zadzwonić do Gdyni do Pana [usunięte przez moderatora].Nie słyszałem o jakiś warunkach że musisz jakąś normę wyrobić,jedynie jak już to za marketing zapłacić i oddać sprzęt który pobrałaś.
zielony jak groszek 2012-12-22 10:56:23
Mam pytanie. Czy firma ta zatrudnia na zasadzie umowy zlecenia czy działalności gospodarczej. Czy umowę taką zgłaszam w pup (jestem niestety bezrobotny). Czy w ogóle ładować się w to. Na jaki okres jest podpisywana umowa - czy można zrezygnować..
Czy będę musiał płacić za przesylki i paliwo

Proszę o pilną opinie

Strasznie niezdecydowany...
1
ktos 2013-02-02 14:33:20
Hej..

Może ktoś doradzić jak rozwiązać umowę z DLF. Znalazłem sobie
inne zajęcie - które bardziej mi odpowiada...

Pzdr
5
petko 2013-07-01 16:43:18
Firma jest ok, kasę wypłacają na czas. Ale zasada jest jedna, jeśli chcesz być handlowcem, to musisz lubić prace z klientem. W firmie jest sporo osób, które pracują już wiele lat , tylko żyją ze sprzedaży produktów i całkiem dobrze sobie żyją. Ale jeśli ktoś liczy na łatwe i szybkie pieniądze bez zaangażowania, to nie będzie zadowolony.
Cimber 2014-03-05 23:31:58
Wydaje mi się, że w dlf praca jest adekwatna do wysokości zarobków. Kadra jest wyrównana i pracuje całkiem nieźle.
ml 2014-03-21 13:47:27
a jeśli chodzi o prace biurową? Pojawiło się ogłoszenie na asystentkę.. jakieś rady?
4
wener 2014-04-21 14:00:33
jestem ciekawy w jaki sposób będą rozliczać takiego przedstawiciela handlowego skoro ma nienormowany czas pracy
rock 2014-04-25 10:53:13
w bardzo prosty - efekty pracy: sprzedaż/ ankiety z poleceniami
rock 2014-05-12 11:44:19
Trwa rekrutacja.Idz na rozmowe i zapytaj...
POWIEM CI JAK JEST 2014-05-28 19:05:30
Posłuchaj jeżeli chcesz zgłosić się tam na rozmowę, albo po prostu wysłałeś ogłoszenie i ktoś oddzwonił. Musisz mieć świadomość tego że o ile wyglądasz jak człowiek i co drugie słowo nie jąkasz się to już jesteś przyjęty. Skąd mam tą pewność? bo potrzebują tam ludzi, ponieważ wielu odchodzi. Dlaczego odchodzą? bo im się nie udaje zarobić tam nawet kilku groszy, jedynie wydają pieniądze na benzynę stracą trochę nerwów i wiarę w hasło firmy czyli wiarę w lepsze jutro. Dlaczego tak jest? z prostego powodu produkty są bardzo drogie dział sprzedaży który ci tam obiecują to tak naprawdę pośrednik między tymi klientami których sam sobie załatwisz. Więc żeby w ogóle mieć szanse coś zarobić sam musisz załatwić sobie klientów. Nie byle jakich nikt nie kupi od ciebie tych produktów za taką cenę to muszą być bogaci znajomi. Jeżeli masz takich to pewnie masz też i pracę więc tak naprawdę olej tą firmę i jej ogłoszenie. Spróbować zawsze możesz ale pamiętaj że w dziale sprzedaży pracują tam często ludzie którzy nie widzą własnych błędów albo po prostu nie chcą ich widzieć a to decyduje również o tym czy coś zarobisz czy nie. Ja straciłem sporo czasu tobie tego nie życzę piszę ci jak jest. Możesz spróbować oni tego chcą i zrobią wszystko byś spróbował pytanie czy warto. Moim zdaniem o ile nie obcujesz w bogatym środowisku to możesz sobie już darować tą kpinę.
2
emka 2014-06-06 22:33:32
witam
w poniedzialek ide na rozmowe jako przedstawiciel. O co pytaja na takiej rozmowie?
xxxx 2014-06-12 17:46:32
firm oki ale praca dla ludzi o mocnych nerwach
1
to ja 2014-12-02 21:21:48
to ja mowiłem, przedstawicel handlowy ...:-)
tkm 2015-03-20 08:43:17
Pracuję w DLF od ponad miesiąca, jest ok ,ludzie w porządku , stała na koncie o czasie i z premią za sprzedaże też nie ma problemu. Przygotowanie do pracy na najwyższym poziomie, atmosfera w pracy bardzo dobra ,klienci również w porządku.
1
vivi 2016-01-14 10:01:22
To w 21-szym wieku jeszcze zatrudniają domokrążców? Ta firma ogłasza się wszędzie gdzie tylko można, na OLX mają ze 100 ogłoszeń chyba we wszystkich miastach w Polsce. Dlaczego? A no dlatego że nikt nigdy nie dorobił się na akwizytorstwie. Trzeba być prawdziwym desperatem żeby wbijać się w takie goowno.
ryba 2016-02-22 14:25:50
Trzeba byc ostro nawiedzonym , żeby z pasją wciskać ludziom jonizatory powietrza albo odkurzacze z magią , które same sprzątają. Boże co za tragedia / kto tam idzie pracować _
1
pegier 2016-03-30 17:24:54
ile faktycznie może zarobić PH, jakim jeździ samochodem, jak nazywa się dyrektor sprzedaży???
ktoś_3 2016-04-05 16:20:44
był ktoś ostatnio na rozmowie? jak przebiega rekrutacja na PH?ilu ph jest w Polsce? jeśli ktoś zna odpowiedzi, proszę o info.
ktoś_3 2016-04-06 09:56:17
do dawid; napisz jeśli masz jakieś konkrety, to co napisałeś to tylko po to żeby coś napisać. nic z tego nie wynika :(
arek 2016-09-11 18:54:43
a gdzie widziales oferty pracy? mnie intersuje stnwosiko logistyka tylko nie widzialem, by teraz pozukiwali kogoś?
Zostaw swoją opinię o dlf - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dlf