brak logo

H. Skrzydlewska

Łódź

Opinie o H. Skrzydlewska

kot 2012-05-29 09:16
Proste zasady???Okraść pracownika z pensji,urlopu i godności ludzkiej.Fakt proste.
6
aikon226 2013-03-03 12:45
Firma jak firma,lecz myśle że Pani [usunięte przez moderatora].nie wie co jej synek tam wyrabia!!
Najgorsze dla pracowników jest to że [usunięte przez moderatora] Ludziom nie wypłaca wszystkich pieniedzy.Ludzie czekają na następną rate swojego wynagrodzenia.Temu facetowi "KTOŚ"powinien sie lepjej przyjrzeć! Gdzie jest Urząd skarbowy.Tam poniża się i obraża Ludzi.Nie chcę więcej pisać
bo nie ma sensu .Pozdrawiam czytających.
11
firma.h.skrzydlewska 2014-01-03 18:13
Jeśli to co Pan pisze, uważa Pan za prawdę, prosimy o podpisanie się imieniem i nazwiskiem. Ponieważ uważamy Pana opinię za nieprawdziwą i szkalującą naszą firmę. Anonimowo opluwać można każdego.
5
ginna611 2014-02-08 16:45
Praca świątek,piątek i niedziela.We wszystkich świętych 36 godzin bez przerwy.
(usunięte przez administratora)
5
true 2014-04-22 19:04
Popieram w stu procentach wypowiedz aikon226. To co tam sie dzieje przechodzi ludzkie pojecie.A odpowiedz z firmy pod opinia mowi wszystko : podaj swoje imie i nazwisko i wiadomo co dalej z takim czlowiekiem sie dzieje - zostaje zwolniony za wystawienie "falszywej" opinii. (usunięte przez administratora)
5
gość 2015-04-13 19:40
ale część tych pracownik doskonale wiedzą jak dorobić druga, trzecią a nawet czwartą pensję-kradną na potęgę, sprzedają po zaniżonych cenach, kupują swój towar i sprzedają...jak najłatwiej okraść: zrobić wiązankę-wieniec i dostać za niego 700pln, a wbić na kasie np. 300. zrobić 2 wianuszki po 100 i powiedzieć że kwiaty zwiędły i jest manko..., a całą winą obarczyć młodsze stażem-stare wygi są pewne że właściciel i tak ich nie wyrzuci, dlaczego stare nie odchodzą- bo wiedzą że nigdzie nie nakradną tak jak tutaj, a młode są zastraszane- w końcu komu "stary" uwierzy, młodej czy starej pracownicy. zakupy wstążek, gąbek czy towaru z giełdy to norma...
można pozbyć się dwóch starych złodziejek i brać potrójną działke...zarzew górą!!!
3
Zniesmaczony 2015-06-15 08:48
W firmie Skrzydlewska w Łodzi przy ulicy Srebrzyńskiej 44 zamówiłam wieniec pogrzebowy za kwotę 350 zł. W godzinę po odbiorze kwiaty zwiędły i gubiły płatki. Składając reklamację nie oczekiwałam zwrotu pieniędzy lecz zwykłego słowa przepraszam. W rozmowie z przedstawicielem firmy usłyszałam, że sama zniszczyłam sobie wieniec na skutek jego złego transportu z groźbą, że jeśli ośmielę się wyrazić swoją negatywną opinię na forum zostanę pozwana do sądu. Zarówno obsługa kwiaciarni jak i przedstawiciel odpowiadający na moją reklamacje są osobami nieuprzejmymi, nie posiadającymi za grosz współczucia w stosunku do osób będących w żałobie. Spodziewałam się, że pod takim szyldem spotkam się z profesjonalizmem, taktem i szacunkiem do klienta. Jestem niemile rozczarowana. Na pewno po raz ostatni skorzystałam z usług tej firmy.
4
Zyta 2016-02-07 18:57
W firmie H. Skrzydlewska przy ul. Zakładowej zamawialiśmy 7 wieńców pogrzebowych.Jakież było nasze zdziwienie,gdy stojąc przy trumnie naszej babci zauważyliśmy zwiędnięte kwiaty.
Po dwóch dniach zwiędły wszystkie.
Poza tym, składając zamówienie mogliśmy wybierać tylko spośród kwiatów, które pani miała "na stanie".Trochę to dziwne,bo wieńce nie były zamawiane tego samego dnie co był pogrzeb tylko wcześniej. Śmieszne, że nie można zamówić wieńców z takich kwiatów jakich się chce. Poza tym pani, która obsługiwała nas zachowywała się dosyć dziwnie i robiła głupie miny. Dyktując jej co ma być napisane na szafach ona pisała po swojemu. Trzeba było kobiecie zwracać uwagę. Mało tego na jednej z szarf zmieniła imię wnuczka. Kobieta chyba nie nadaje się do tej pracy.
Pochówek ok, ale kwiaty do bani, a płaci się za nie tyle kasy.
Panie Skrzydlewski czas przyjrzeć się temu co wyprawia się w Pańskiej kwiaciarni.
2
Jan 2016-02-16 21:31
Namówiono mnie do wykonania tzw balsamacji twarzy mojej zmarłej Mamy. To, co zobaczyłem, przeraziło mnie. Wychudzonej 92 letniej kobiecie zrobiono usta i policzki Jokera. Okropny "żart". I to wszystko robi jakaś importowana francuzka. Gdybym miał więcej siły, zgłosiłbym profanację zwłok! Nic już nie można było poprawić.
2
gość 2016-02-23 21:18
Balsamacja nie mogła spowodować innego kształtu twarzy!!!
To jest zabieg przywracający naturalny wygląd ciała zmarłego.
Ja skorzystałam z balsamacji i cieszę się, że godnie pożegnałam swoją ukochaną babcie. Wiele osób przyszło ją pożegnać (ładnie wyglądała, a wiem, że tego by chciała)
Pogrzeb organizowała Skrzydlewska i mogę przyznać, że wszystko odbyło się na wysokim poziomie.
4
Anita 2016-05-31 18:51
W dniu dzisiejszym byłam po kwiaty w 1 z kwiaciarni (przy ul. Wyszyńskiego) zależało mi na stworzeniu bukietu dla mojej Recenzentki w ramach podziękowań. Nie chciałam żadnego przystrojenia, a bukiet z samych kwiatów. Pani zrobiła prześliczny bukiet w odcieniach pomarańczu (zgodnie z moją sugestią) za kwotę 60 zł. Wszystko było wbite na kasę i się zgadzało. Także z punktu widzenia konsumenta byłam zadowolona. Mam nadzieję, że kwiaty będą długo stały - dziękuję :)
2
Adikos 2016-10-06 16:00
Ja niestety nie bylem do konta zadowolony z trwalosci kwiatow. A nie raz nie dwa kupowalem kwiaty na piotrkowskiej,manufakturze czy galerii niestety za kazdym razem kwiatu na 2 dzien wygladaly jak by staly tydzien. Czasami zdarzalo sie ze nie zdarzylem dojsc do celu w jakim owe kwiatu zakupilem i juz roze potrafily sie schylac przy kielichach przez co nie raz nie dwa bylo mi po prostu wstyd.
2
Robert,Łódz 2016-12-07 14:26
Zakupione kwiaty po kilku godzinach więdną ,jakby stały w wazonie kilka dni,mimo zapewnień pani sprzedającej w Porcie Łódz,że postoją długo,zdarzyło się to nie pierwszy raz,więc to był ostatni zakup w tej sieci,odradzam i nie polecam.
1
Aleksandra 2016-12-31 12:14
Firma Skrzydlewska organizowała pogrzeb mojego męża. Spotkałam się z niezwykłym taktem i kulturą, szczególnie p.Kolasińskiej ( z ul.Dziewiarskiej), która otoczyła nas w tym tragicznym czasie serdecznością i ciepłem. Dzięki niej wszystkie formalności okazały się proste i bezproblemowe, a my czuliśmy jej życzliwą opiekę. Przygotowanie kaplicy do uroczystości na Zarzewiu było perfekcyjne. Wszystkie wieńce dwa razy piękniejsze niż na fotografiach w katalogu. Pogrzeb odbył się na początku grudnia, a wieńce do tej pory wyglądają ( chyba też ze względu na pogodę) naprawdę dobrze. Dziękuję bardzo.
2
Nie do końca zadowolona. 2017-01-25 19:53
Jeżeli chodzi o usługi pogrzebowe za pośrednictwem H. Skrzydlewska ogólnie wszystko zostało zorganizowane jak miało być ale...
*kwiaty w wieńcu nie były świeże i opadły
* zapłaciliśmy za 2 stojaki na podtrzymanie wieńców ale nie zostały dostarczone jako że według osoby, która przynosiła wieńce nie wytrzymałyby wagi kwiatów. Dopiero po rozmowie ze będziemy składać reklamację o zwrot pieniędzy za stojaki, zostały przeniesione.
* tabliczka na urnie wyglądała jak zwykła blacha, ale to nasza wina, bo tych szczegółów nie domawialismy.
* balsamowanie ...no cóż, babcia w ogóle siebie nie przypominała, poza tym makijaż ok, chociaż paznokcie były pomalowane na sino.
Suma sumarum, nie polecam usług tej firmy. Poczulismy sie jak zwykli Klienci co maja placic i nic wiecej. Następnym razem zgłosimy się do Klepsydry.
1
DARIUSZ 2017-02-16 06:27

Niedawno załatwiałem kremacje bliskiej mi osoby w krematorium na zakładowej 4 przyjął mnie jakiś młody gówniarz który nie potrafił nic załatwić a poza tym był bardzo chamski dla mnie jako klienta .
NIE POLECAM
4
BARBARA 2017-02-16 10:51
miałam ten sam problem też przyjął mnie jakiś młody człowiek który był bardzo niesympatyczny i zdziwiony po co ja do niego przyszłam jag by nie wiedział że przyszłam załatwić kremacje NIE POLECAM
1
Anna 2017-03-05 11:49
Osobiście nie polecam tej firmy.Już po pogrzebie 13 lat temu,mojego Taty,składalam do pani Skrzydlewskiej skargę,która została uznana za zasadną,ponoć jak wynika z opowiedzi,pracownicy zostali ukarani.Niestety w tym roku zmuszona byłam pochować na cmentarzu na Zakładowej w Łodzi,moją zmarłą Mamę w grobie Taty i skorzystać z usług tej samej firmy.Polecano mi inne placówki pogrzebowe,gdzie pracownicy sami zajmują się wszystkim,przyjeżdżają nawet do domu rodziny po odbiór ubioru zmarłego,a w rocznicę pochówku przygotowaniu kwiatowy prezent - niestety z uwagi na powyższe nie mogłam skorzystać.Tutaj tak zmarły jak i członek rodziny traktowany jest marginalnie.Pomieszczenie zwane szumie salą pożegnań to maleńka,wykafelkowana klitka,a pan sprawujący nadzór,niegrzecznie wyprosił z niej moją córkę i wnuczki,gdyż w jego opinii za długo żegnały zmarłą.W trumnie/oczywiście bez wieka po pożegnaniu/były umieszczone w reklamówce drugie buty zmarłej,jak w śmietniku.Żałuję,że nie byłam przy kremacji,gdyż podejrzewam,że trumny/o ile nie są zamieniane/nie posiadają wiek/płaci się za całość/,ale kremacja miała być w czwartek w nocy lub w piątek rano/nie wiedziano dokładnie/,a sam pochówek w poniedziałek.W kaplicy w czasie półgodzinnego pożegania odbywała się "pielgrzymka" głośno zachowujących się pracowników,wychodzących,szukających czegoś na ołtarzu,śmiejących się w pomieszczeniu obok i tak absorbujących organistę,że trzeba było mu przypomnieć o czasie grania.To wszystko nie licuje ani z szacunkiem do żałobników ani zmarłej ani też z powagą sytuacji.Jestem zła i zniesmaczona.
2
ADAM 2017-03-06 14:40
Dokładnie opisałem swoją opinie na Google.Nie polecam,omijać ten zakład pogrzebowy dalekim łukiem.Obsługa na ul.Dziewiarskiej w dniu 26.02.2017 w godzinach wieczornych straszna.Pan w sweterku żujący gumę,nie umiejący odpowiedzieć na wiele pytań w ogóle sprawiający wrażenie znudzonego nasza obecnością.Jego pomoc w wyborze trumny za 4500 zł też do d.....y.Mimo iż miał zwracaną uwagę że zmarł jest wysoki twierdził że będzie wszystko dobrze,chociaż prosiliśmy aby zmierzył trumnę miarką,na co odpowiedział iż czymś takim nie dysponuje.W efekcie brat w trumnie wyglądał na wcisk ze zgiętymi stopami którego to widoku raczej długo nie zapomnę.Wiem jedno że zarówno ja jak i moja rodzina ani nikt co był na pogrzebie nie skorzysta już z usług H.Skrzydlewska po tm co widzieli i usłyszeli na temat obsługi na ulicy dziewiarskiej.Jeśli chcecie pochować bliskich nigdy tego nie róbcie za pośrednictwem tej firmy.dla nich liczy się tylko kasa a sam właściciel chyba przymyka oko na takie dewiacje w interesie podwyższenia obrotów i dochodów w firmie.OMIJAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Nusia 2017-03-24 23:07
Zamówiłam wiązankę pogrzebową. Znalazłam zdjęcie w internecie-chciałam żeby składała się z hiacyntów, fioletowych tulipanów, róż, z dodatkiem eukaliptusa. Miała być dla starszego mężczyzny wiec wydało mi się ze taka kolorystyka będzie pasowała. Pani przyjmująca zamowienie od razu uprzedzila że nie posiadają eukaliptusa. Obejrzała zdjęcie, zrobiła notatki w zeszycie i wyceniła pracę na 180 zł.
Następnego dnia, przed samym pogrzebem pojechałam odebrać zamowienie i od samego wejścia juz mnie zmroziło! To nie była moja wiązanka! Jedyne co się zgadzało to hiacynty... Tulipany były krzykliwie różowe - nawet nie wpadały we fiolet, róż nie było bo Pani zanotowała sobie rumianek a nie róża... Okazało się ze kto inny zapisuje a kto inny układa kwiaty.
Pani układająca kwiaty bezczelna- pomijając ze mówiła mi ba Ty (nie przypominam sobie abyśmy były koleżankami) zarzuciła mi brak gustu. Twierdziła ze to jej "dzieło" jest ładniejsze... Gdybym miała czas na podjechania do innej kwiaciarni nie idebtalabym zamówienia.
Ale to nie było najgorsze. Niosąc kwiaty z kościoła na cmentarz zauważyłam ze te z pod spodu zą po prostu przekwitnięte!!!
Gorąco przestrzegam przed kwiaciarnią na ul. Broniewskiego!!!
Grand 2017-04-08 11:49
Zero profesjonalnego podejścia do klienta,prosiłem o normalny bukiecik z wiosennych kwiatów dopiero 3 z pań podjęła się WEZWANIA ale niestety się tego nie podjęła nie wiem z jakiego powodu może dlatego że ją to przerosło lub jej się nie chciało albo że była to za mała kwota ok 50 zł. Zaproponowano mi gotowy bukiet w ogóle tematycznie nie związany z tym co chciałem i jak to Pani powiedziała z odrzutów......CHYBA TU KOMUŚ JUŻ WODA SODOWA UDERZYŁA DO GŁOWY ....omijać z daleka
MAŁA 2017-06-09 14:58
Adres: Piotrkowska 194, 90-368 Łódź Kwiaciarnia. Po raz kolejny spotkałam się z nieprzyjemną obsługa starszej z Pań, która stoi przy kasie i wydaje dyspozycje innym. Pani ta miną odstrasza zainteresowanych klientów i jest nie miła. Wszystko robi jakby z łaski. Nawet nie dostałam paragonu! Odradzam kwiaciarnie w tym punkcie Łodzi
ANT 2017-06-14 12:28
Skrzydlewska - Kurczaki 90 - Nie polecam. Rozbój w biały dzień. Odradzam organizowania pogrzebu za pośrednictwem Skrzydlewskiej, która niestety nie stawia na jakość. Najważniejsze są pieniądze. Sumy, które sobie woła to jakaś paranoja, aczkolwiek oczywistym jest, że nie żałuje się zmarłym, niemniej jednak robienie biznesu z tego faktu jest odrażające. Wieniec za 300 zł -lilie lekko podgniłe, róże, które ledwo się trzymały - już na mszy wieniec klapnął. Makijaż zmarłego - nie wiem za co życzą sobie 600/700 zł, bo nawet jakby kupowali kosmetyki oddzielnie dla każdego zmarłego, to tyle by nie wyszło. Paznokcie, ledwo muśnięte jakimś lakierem, nawet nie zostały wyrównane. Twarz? Pudru brak, blade usta zostały takie jak po śmierci. To jakiś ku.rwa żart? Wiem, że po śmierci włosy wypadają i "stoją", ale nie mogli ich przyczesać? Dobrze, że łaskawie ubrali zmarłego zgodnie ze wskazówkami.
KOLEJNY WIELKI MINUS - kobiecina na recepcji, która patrzy na człowieka jak na kretyna, jak pyta się o różne kwestie związane z samą ceremonią. Może ona jest obcykana, ale osobie w rozpaczy i roztrzęsieniu wszystko wypada z głowy albo nie słyszy do końca co się do niego mówi. Potrzeba cierpliwości. Jedynie Pani, która grała na skrzypcach już na cmentarzu była warta swojej ceny. Trumna solidna i ładna. Rozumiem, że organizując pogrzeb, trzeba liczyć się ceną, jaką się poniesie i ok, ale WYPADAŁOBY ZA TĄ CENĘ POSTARAĆ SIĘ ZROBIĆ WSZYSTKO TAK, JAK W OFERCIE. Nigdy nie skorzystam z ofert Skrzydlewskiej ani nie kupię pier/dolonego kwiatka do domu.
Zostaw swoją opinię o H. Skrzydlewska - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H. Skrzydlewska