brak logo

Keelings Company

Dublin

Opinie o Keelings Company

daras 2016-05-10 18:02
moje dwa najlepsze tygodnie zeszlego lata to 510 Euro na tydzień przy 48 godzinach. Pozostałe tygodnie były między 380 a 430 Euro.
wioka 2016-05-11 18:07
w tamtym roku w sezonie mój najlepszy payslip wyniósł 700euro a przeważnie od 460 do 560 euro na tydz netto na konto już po odtrąceniach oczywiscie ponad 48 godzin i dobry akord trzeba sie zginac czasem ale warto jak się później payslipa otworzy wiesz za co pracujesz wtedy warto być w najlepszej grupie
zbieracz 2016-05-18 09:43
Dzięki za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie czy tam jest więcej malin cyz truskawek do zbioru?
1-szy raz 2016-05-25 00:43
Witam. Pracowałem fizycznie na taśmie w IKEI (podnoszenie,opuszczanie,przepychanie i odkładanie materiału- lider twierdził że na zmianę przerzucaliśmy ok. 10 ton w łapach- każdy jeden!) więc uważam że nic cięższego mi nie może się przytrafić bez względu na kwaterę czy też ludzi z którymi będę musiał przebywać w Irlandii i mogę powiedzieć tyle, że patrząc na te wszystkie komentarze można zwariować i nie wiadomo co tak na prawdę myśleć. No cóż, ale decyzja zapadła i mogę powiedzieć tylko, że jeśli się samemu nie spróbuje to nie ma co patrzeć na innych. Leci może ktoś z Warszawy 4-8 czerwca ? - proszę o kontakt :)
1
On 2016-05-25 16:54
Chyba jest po równo malin i truskawki. Mają też borówke ale to dopiero od sierpnia.
aga 2016-06-02 13:14
Hej mateusz a przez co zalatwiales prace tam ja jestem z rzeszowa i ostatnio bylam w biurze t opowiedzieli mi ze juz nie ma wiem ze sa ogolnie z bydyoszczy ale nie moge w internecie zadnych namiarow znalesc a chciałam jechać z kolezanka.
1
k11 2016-06-03 10:42
Spotkanie w Rzeszowie było wczoraj. Musisz sie do nich zgłosić i zapisać na listę do Rzeszowa. Mi mówili że są tam mniej więcej co 2 tygodnie.
piotr 2016-06-05 12:15
jestem z Zielonej Góry, czy ktoś wie gdzie najbliżej można do nich przyjechać na rekrutacje?
12 2016-06-07 10:39
Ja byłem w Krakowie a jaestem z okolic Wałbrzycha. Chciałem przyjecach do Wrocławia ale akurat wtedy nie było nic tam organizowane.
paula19 2016-06-07 21:40
czesc tez byłam na tym spotkaniu co ty . I jak wybierasz się tam ?
pani Kowalska 2016-06-19 09:59
A ja się zastanawiam czy taki superwajzer kobza sam siebie słyszy ,podnosić głos to on se może na swe dzieci w domu i na ewelinke.
wojtas 2016-06-22 12:45
Mam nadzieje że jeszcze tak, bo dzisiaj mam spotkanie w Rzeszowie, a chce wyjechać po zaliczeniach na uczelni. O warunkach możesz sobie poczytać, są różne opinie. Mój znajomy już tam jest od kwietnia i mówi że na razie spoko.
volo 2016-07-05 17:43
Nie ma sensu już tutaj przyjeżdżać już pracy nie ma dla tych ludzi co są na farmie a to jest środek sezonu. Najbardziej irytujące jest to iż firma pozwala sobie na tylu ludzi którzy są zbędni , którzy nic nie robią przestoją tylko koło wózków i z łaska takie panie PICKWISE czy QC obsłużą zbieraczy. Oczywiście pomalutku bo to nie ich akord a zazdrość że czasem można zarobić im nie pozwala nas skontrolować szybko , szkoda że tego nie widzą ze my musimy się nabiegać często przy tym pchać te ciężkie wózki czy ubrudzić się umoczyć ,potknąć czy przewrócić. Patrycja Łukasiewicz ta to jest do niczego stoi jakby za kare wiecznie nie ma czasu ruchy jak mucha w mazi ,zawsze przy sprawdzaniu musi porozmawiać z koleżanką . Stanie u niej to wieczność po za tym zawsze z telefonem przy uchu i czeka się jak wielmożna pani skończy rozmawiać czy pisać i jeszcze wymieni się informacją z znajomymi. Tak leniwej dziewczyny w życiu nikt nie widział , boi się że schudnie gram czy jak? Za dużo jest tych nierobów stojących dziś sobie panie sprawdzające naszą jakość warkocze robiły pokaz fryzur. Czy tego nikt nie widzi z managerów i supervizerów . Szkoda słów takim leniom się płaci za nic a zbieracza normy takie gigantyczne by nic nie zarobił. Do czegóż to prowadzi .!!!???
8
Piotr 2016-07-10 21:04
Czy ktoś wie czy jeszcze przyjmują? Właśnie wróciłem z Niemiec i sezon byl taki sobie. Jeżeli już nie to czy można się jeszcze dostać na Wyspy?
Piotr 2016-07-10 21:05
Czy ktoś wie czy jeszcze przyjmują? Właśnie wróciłem z Niemiec i sezon byl taki sobie. Jeżeli już nie to czy można się jeszcze dostać na Wyspy?
a123 2016-07-12 10:05
Jakie benefity ci chodzą po głowie?
otoja 2016-07-20 02:11
Moja też mnie zdradza w kraju!!!!! Mam masę dzieci, ale ni w ząb podobne do mnie.... Teraz mam tam swoją firmę, a zaczynałem w keelings. ... Ślę żonie pieniądze, a ona rodzi dzieci.......... :) Ps: mieszkam na Swords, i widuję was farmerów. ...:)
stefan 2016-08-19 23:14
rekrutacji nie ma - za to skracają kontrakty i zwalniają z pracy
ama 2016-08-22 00:41
prowadzi to do tego co dzieje się na farmie aktualnie - totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wkrótce zostaną sami superwajzorzy i starzy pracownicy - grozi im zapracowanie się na śmierć
Justyna 2016-09-08 14:01
Może i w poprzednich latach było dobrze. Ten rok był tragiczny. 40% podatek miałam prawie 2 miesiące. Zwrot podatku 40? Owszem istnieje ale dopiero po zakończeniu pracy lub roku podatkowego, gdy dokonamy rozliczenia. Owszem istnieje mozliwosc zwrotu tego podatky wczesniej ale dzwoniąc do Revenue uslyszymy, ze musisz pracowac minimum pol roku aby sie ubiegac o to. Po ok miesiącu przechodzimy na podatek 20% a dopiero po kolejnych 2-3 na mniejeszy.
Godziny? Od sierpnia przepracowani ponad 40h tygodniowo graniczy z cudem. W tygodniu 1-2 Day off czyli w sumie 4-5 dni pracujące.
Co tydzień brakuje godzin, które wcale nie są wyrównywanie dla nowych pracowników.
Pod koniec sierpnia ok 100 osób dostało wypowiedzenia bo firma nie miała zakwaterowania dla tych osób. 90% wyrzuconych osób to Polacy. Bułgarzy zawsze byli lepiej traktowani.
Gość od zakwaterowania potrafił przyjść o godzinie 21 i kazać iść do bankomatu po pieniądze za mieszkanie mimo, że płatności były dokonywane co tydzień przelewem stałym na konto firmy. Twierdził, iz firma nie dostaje pieniędzy.
To tylko część atrakcji firmy...
5
Nick 2016-09-16 13:00
Justyna, mów za siebie. Ja przyjechałem pod koniec czerwca i jak pozostali mieliśmy kontrakt do końca sierpnia. Mi przedłużyli do 8 października, a moj kumpel pojechał na transfer na Wyspy bo wszyscy mieli taką opcję - z tego co mi powiedział to nie wielu sie chciało.
fi fi 2016-10-01 18:54
generalnie rzecz biorąc farma już nie jest ta co kiedyś, to co było we wcześniejszych latach pozostało już mglistym wspomnieniem, a ten sezon utwierdził w przekonaniu wielu ludzi że lepiej szukać sobie innego zajęcia lub po prostu jechać do domu, czasy eldorado przeminęły bezpowrotnie. Firma w tym roku przeszła samą siebie biorąc tylu nowych ludzi do pracy na pola gdzie w większości nie było co zbierać nie licząc qurwa śmieci!! off na porządku dziennym, tydzień bez offa= tydzień stracony, wysyp to był ale wajzorów i skanerek ale na pewno nie owoców ... A zresztą nie ma co wywlekać - keelings opłaca się tylko panu keelingsowi i panom co jeżdżą terenówkami po polach, pozdrawiam.
5
123 2016-10-06 18:50
wszystko zależy w jakim teamie jestes. Ci najlepsi co są w A zarabiają najwięcej i mają najdłuższe kontrakty, już od stycznia/lutego. Właśnie wróciłem i byłem w grupie B. Nie wiem czy dostanę zaproszenie na przyszły sezon zobaczymy. Nie było aż tak źle jak niektórzy to przedstawiają. Inni już tam rodziny pościągali itp.
123 2016-10-11 12:04
Zależy jak pracowałeś, z tego co się dowiadywałem ci którzy mają najwięcej dopłat lub były z nimi jakieś inne problemy nie dostaną się na kolejny sezon.
sed 2016-10-11 16:24
Idealnie, że zatrudnienie u nich odbywa się w ramach umowy o pracę @Ma. W końcu to doskonały dowód na to, że relacje między pracownikami są całkiem niezłe, bo oprócz stałej pensji dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne, które urozmaicają pracę u nich
Abc 2016-11-23 18:34
Czy ktos wie czy zapraszaja juz na kolejny sezon?
robotnik 2016-11-24 16:48
ja dostałem telefon, że od kwietnia. Ale mogę wrócić od lutego więc może się uda wcześniej.
ccc 2016-12-05 22:19
Mam pytanie do osób, którzy pracują już kilka lat jjak wygląd sparawa ze znalezieniem swojego zakwaterowania obecnie w Dublinie? Ja wracam od stycznia na cały sezon i zastanawiam się czy nie poszukać własnego lokum.
Xxxxxxc 2016-12-06 23:46
Bardzo warto. Mieszkamy w Swords drugi rok.
Za pokój podwójny płacimy mniej niż za jedną osobę na " czikenach ".
ccc 2016-12-07 17:48
A czy możesz napisać na jaki okres podpisałeś umowę najmu?
Xxxxxxc 2016-12-07 21:35
Na czas nieokreślony.
jack 2017-01-28 13:37
co to sa benefity socjalne??? masz na mysli premię 1000 euro tygodniowo???
jack 2017-01-28 13:41
zart taki. jakie benefity??? benefity to maja tylko wlasciciele firmy i glowni menagerowie
Ania 2017-02-09 09:54
Czy ktoś jedzie w kwietniu/maju? Zastanawiam się czy jechać doo Anglii czy do Irlandii na zbiory.
ktoś 2017-02-13 12:09
Ja zastanawiam się czy nie wyjechać, nie wiem jak długo będę miał robotę tutaj. Kumpel mi ich polecił bo był w zeszłym roku i powiedział że robota jest ok jak to na zbiorach. Zarobki w takim przedziale jak agencja mówiła, podatek mu już też odzyskali w miarę szybko do końca stycznie. Więc rozważam.
Pieter Kerbiel 2017-02-13 19:57
hay. pozdrawiam wsytkich. robta z entusiasmem. a jak zrobita to na moju farmu. Pieter Kerbiel.
keelingsy 2017-02-23 13:24
Dzięki Pieter to już jedziemy do Ciebie bo tu kijowo . Otwieraj jakie zakwaterowanie . Zwalamy się całą farmą. Pozdro
zoro 2017-02-26 23:19
no tak tylko ze zakwaterowanie to odwieczny problem. Ale Keelingi chca budowac swoje zakwaterowniae, na caly rok. A co tam Pieter bedziesz uprawial?
Bastek 2017-03-11 17:45
witam. wybiera sie moze ktos na farme Keelings koniec kwietnia poczatek maja z Wrocka???
JacaGlaca 2017-05-09 12:17
Witam wszystkich tak ode mnie dla was kilka słów o wyjeździe do keelings za pośrednictwem pewnej Agencji z Bydgosz.czy Najpierw biąrą od Ciebie 1000 za tłumaczenie dokumentów ale żadne dokumenty nie są ujęte w umowie do tłumaczenia.Następnie płacisz sobie za samolot i lecisz.Przylatujesz i tak jak w tamtym roku pytaja CIe na spotkaniu gdzie chcial bys mieszkać po czym wpie*r... Cię gdzie popadnie z ludzmi który w wiekszosci zachowują się jak świnia w oborniku bo pierwszy raz Janusz za granicę pojechał.
My spalismy w pokoju 6 chłopa i łóżka piętrowe gdzie nie mieliśmy ściany tylko dyktę ktora dzieliła nas od salonu gdzie "szlachta" darła mo*de i chlała a łazienka 1 wspolna na 10 osób wyobrazacie SObie w takich warunkach pracę ? a w pokoju miejsca ze nie ma gdzie walizkę położyc wszystko na ziemi chlew jak sk***** a i w pokoju mielismy w porywach 12 stopni więc milo sie spało.Nie wspominając o braku wody prawie 2 tygodniowym i wszyscy maja to gdzieś łącznie z panem Boćkiem.Ani coś wyprać ani się umyć tragedia.
po czym siedzisz bo sezon opozniony i daja ci 50 euro w formie bonu ktory mozesz tylko w sklepie zrealizować i to nie każdym na tydzien na wszystko więc mit o tym wezcie sobie 100 euro na droge w razie "w" obalony :) Pozniej też nie jest kolorowo zanim dostaniecie pps i zmiejszy wam sie podatek bedziecie walczyli o przetrwanie bo tylko tak to można nazwać.P.S Sklep mielismy 10 km od domu i tylko piechtą tam dało się dojść tak ,że pozdrawiam tych co lubią spacerować to coś dla nich.
To jest moja osobista opinia z tego co tam się zdarzyło więc po prostu przestrzegam szkoda waszych nerwów.Zanim się sezon rozkręci to stracicie nerwy chęci oraz pieniądz ze jeszcze bedziecie do tyłu.
I żebyście dawali radę z normami gdzie zazwyczaj nawet nie bylo skad tej normy zrobic bo same smieci ;) Mam wiele do powiedzenia na temat tej firmy ale dam wam przestrogę bo nie lubie gdy w taki sposob oszukuje się ludzi.Racja może dla ludzi z grupy A ktorzy maja tam mieszkanie ktore sobie załatwili to jest raj ale dla NEW'ków nie wesoło. Pozdrawiam Jacek w razie jakiś wątpliwości w moje słowa gg: 61377007
2
Jola 2017-05-11 20:04
witam. czy ktoś jedzie z Olsztyna w czerwcu?
Gosia 2017-05-16 14:14
Co do wypowiedzi kolegi wyzej to wnioskuje ze jak cos nie tak albo inni ludzie sie zle zachowuja to od razu firma winna. Jakby oszukiwala to co sezon nie wracaloby tu 200 ludzi. Inna kwestia jest opozniony sezon bo faktycznie w zeszlym roku tak bylo. W tym na rrazie jest ok.
Asia 2017-07-03 20:35
A w tym roku jest całkiem fajnie, roboty ful, pogoda ok i ludziska tez w porzo.
worker 2017-07-09 20:52
Zgadzam sie z kolezanka. oby tak dalej.
Iza 2017-07-24 09:28
@worker @Asia rozumiem, że jesteście zadowoleni z pracy w Keelings Company. Możecie powiedzieć coś więcej o plusach pracy właśnie w tej firmie? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad podjęciem w niej pracy? Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach.
worker 2017-08-08 22:06
Co do pracy to zbiory jak zbiory, średnio ok 45-50 godzin w tygodniu po 9.25 Euro na godzinę (szybsi mają więcej). Atmosfera w też ok. Jeśli chodzi o normy to raz w górę raz w dół, ale jak nie wyrobisz to i tak jest wyrównane do minimalnej stawki. Zawsze można się do czegoś przyczepić ale generalnie cel na pracę w wakacje uważam że udany. pozdrawiam.
nowa 2017-08-09 20:28
Czy ktoś może powiedzieć ile kasy się da odłożyć?
nickt 2017-08-17 15:37
jakie benefity???
Iza 2017-09-05 11:17
@worker bardzo dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że Ty pracowałeś w firmie tylko w okresie wakacyjnym. Czy byłeś zatrudniony bezpośrednio przez Keelings Company, czy też za pośrednictwem agencji?
worker 2017-09-20 19:18
Zatrudniony byłem bezpośrednio przez Keelings a jechałem tam za pośrednictwem agencji zatrudnienia z Bydgoszczy: Osrodek Pozaszkolnej Nauki Jezykow Obcych.
Zostaw swoją opinię o Keelings Company - Dublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Keelings Company