brak logo

FMC Technologies

Toruń

Opinie o FMC Technologies

abc 2014-05-12 17:10:42
To ja napiszę bez owijania w bawełnę. Ilość wyjazdów zależy od tego w którym dziele inżynieryjnym się pracuje - jeden pracuje więcej ze szkotami i tam praktycznie nie ma wyjazdów, drugi z norwegami, gdzie wyjazdów jest znacznie więcej. Czasami jest nawet przewaga pobyty w Norwegi nad pobytem w Polsce.
Inzynier ze Szkocji 2014-05-15 00:27:10
ludzie jestescie glupcami. wezcie se znajdzie na miejscu prace tutaj w norwegii, albo w szkocji, na norweskich albo szkockich warunkach pracy, bez owijania w bawelne, jakichs smiesznych diet, ciaglych przelotow do/z PL. bo to jest zalosne, ze dajecie sie tak wykorzystywac. po co pracowac w polsce w branzy, w ktorej trzeba jezdzic za granice, bo u nas tego nie ma prawie w ogole. to juz lepiej robic to bedac za granica. cyrografu nie podpisujecie - i do konca zycia nie musicie tu pracowac. jest spora rotacja :) bo ludzie sie dosc szybko dorabiaja w kilka lat i rzucaja ta branze w mysle, ze pewnie jakis 1 rok pracy w szkocji/norwegii = 3-5 lat pracy w polsce. sami sobie policzcie, policzcie co chcecie robic, miec, i gdzie sie widzicie za 5-10 lat.

dla zachety dodam tyle - ja mam prace w biurze w wiekszosci ale jesli mam jechac na platforme, to 7 dni obecnosci na platformie = ok. +2000 GBP netto do mojej i tak nie malej podstawowej pensji. tyle, ze ja jestem inzynierem. technicy/operatorzy maja mniejsze stawki. i nie musze sie bujac po jakichs lotniskach tracac cenne chwile + ciagle zyc na walizkach.

Jest tu sporo Polakow i innych narodowsci bedzie ich jeszcze wiecej. bo jest dobra kasa (i tak mala, jak na to, ile taka platforma zarabia w 1 dzien).
kolo 2014-05-26 16:33:33
Witam,

Jakiś czas temu byłem na rozmowie w FMC stanowisko Field Eng. Praca na rotacji 28/28 kasa bardzo dobra. Rozmowa z dwoma Paniami z Norwegii HR. Pytania głównie o motywację do pracy, konfliktowość itp. Żadnych technicznych pytań, jedynie życiorys. Niestety okazało się, że mam za mało doświadczenia :) Panowie ze Szkocji czy można prosić do Was o jakiś kontakt matee2@wp.pl
Inzynier ze Szkocji 2014-05-27 22:02:09
jesli to platformy norweskie i praca przez norweskie "warunki pracy", to niestety ciesz sie, ze sie nie dostales :) zrobiliby cie w bambuko. otoz norwegia jest jedynym panstwem z tej branzy, w ktorej wprowadzono czas pracy 2 tyg onshore, 4 tygodnie offshore. wiec jak widzisz ty mialbys jedynie 4 on / 4 off. wiec albo to nie byla norwegia albo szukali frajerow. normalnie maksymalnie na morzu polnocnym przez szkockie warunki pracy mozesz przebywac 2 tyg na platformie. ze wzgledu na twoje bezpieczenstwo fizyczne i psychiczne.

ja - jak wspominalem - nie zalezy mi na tym, bo mam naprawde dobra podstawowa pensje. ale jak sie trafia wyjazd, to jest to glownie 3-5 dni. rzadko 1-2 pelne tygodnie.

zalezy, z czego masz ten stopien inzyniera (jaka dyscyplina jesli w ogole ? ja jestem po automatyce i robotyce, a pracowalem na elektrowniach przy syst. komputerowych - teraz robie to samo, tyle ze w oil&gas wlasnie).

dam ci dwie rady:
1) Aberdeen - wszystko, co znajdziesz w wujku Google. nie byloby firmy z branzy, ktoraby tu nie miala biura. wchodzisz na kazda strone firmy i rejestrujesz swoje CV. zadnych posrednikow. bo skasuja ci 30-50% twojej pensji.

2) nie przyjezdzaj do Aberdeen, jesli nie dostaniesz tu oferty pracy (szukaj z Polski, przez tel, skype, mail jak najwiecej gadaj). jesli jakims cudem ktos ci cos zaoferuje i bedziesz tu chcial przyjechac, to min 3000 funtow w raczce, jak tu wyladujesz i sie odnajdziesz. bo mozesz sie bardzo zdziwic...

co do norwegii, wiem jedynie, ze jest jeszcze bardziej drozsza niz szkocja :) wiec mozesz probowac tu i tu.

bonusowa rada:
mozesz sprobowac i zanim rozeslesz CV zaryzykowac zrobienie kursow: BOSIET + MIST, ale to wydatek 500-1000 GBP. nie daje ci to absolutnie zadnej gwarancji sukcesu, ale zwieksza szanse na znalezienie pracy, jak wpiszesz to w CV. nie namawiam, ale jak dostaniesz 20-30 razy odmowe od pracodawcow tutaj, to moze wtedy ? firmy szukaja z tymi papierami ludzi tu, bo jak czesto same zasponsoruja takie kursy swoim pracownikom, to sie okazuje, ze po 2-3 miesiacach ludzie przechodza do konkurencji :)
gosc 2014-06-03 13:33:10
W FMC polska na stanowisku field eng. pracuje sie na rotacji 28/28 ale to praca docelowo w Afryce ( Angola/Nigeria w zaleznosci od projektu, wiekszosc ludzi siedzi w Angolii). Co do doswiadczenia to w PL szukaja ludzi mega doswiadczonych itp. a praca jest duzo poniezej kwalifikacji. Jedynie Ci co pracuja jako inzynierowie w biurze przy operacjach pracuja w zawodzie. Field eng to tak naprawde technik pracujacy fizycznie na morzu lub warsztacie.
Wojtek 2014-07-06 00:13:20
Dzień dobry. Prześledziłem cały wątek i chciałbym zapytać czy ktoś z Was może mi udzielić informacji na temat pracy biurowej w krakowskiej siedzibie firmy FMC. Chodzi mi głównie o kilka rzeczy, a mianowicie o: obowiązkowe szkolenia w Norwegii dla nowych pracowników, poziom wynagrodzeń inżynierów - specjalistów, klimat w samym biurze. Czy FMC ma własną flotę samochodów służbowych, a jeśli tak, to czy mogą z nich korzystać jedynie przedstawiciele kadry zarządzającej czy również inżynierowie? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.
1
Jancio 2014-07-06 09:56:25
Praca bardzo spokojna, bez stresów i ciśnienia. Ludzie życzliwi i sympatyczni, dużo śmiechu i pozytywnej energii. Szkolenia są, ale nie na każdym stanowisku. Inżynierowie raczej jeżdżą na szkolenia - piękne wakacje :) Samochodów nie mamy, bo i po co - praca stacjonarna w biurze, jeśli wyjazdy to na takie odległości, że samochód odpada. Tylko inżynierowie jakości, jeżdżący po dostawcach mają auta, ale oni w ogóle w biurze się nie pojawiają. Zarobki na poziomie rynkowym.
1
tiaaaa 2014-07-07 09:35:28
Wszystko to prawda. Nie zapomnij tylko że firma ma kłopoty ze znalezieniem ludzi. Czemu? Bo pensja wcale nie jest taka rynkowa, atmosfera jak kolega napisał baaardzo wakacyjna więc roboty mało i rozwój mizerny. Standardem jest obiecywanie i obiecywanie a później żydzenie na każdej możliwej rzeczy. Obiecanki cacanki po prostu.
Zizuu 2014-07-08 22:14:57
Czy ktoś z Was pracował lub pracuje w siedzibie FMC w Krakowie? Chodzi mi konkretnie o dział biurowy IT i projektantów. Tam też są słabe zarobki? Tak sugerował kolega we wpisie powyżej. O jakich obiecankach mówiłeś? Zastanawiam się poważnie nad zmianą pracy, ale to co napisałeś trochę mnie zaniepokoiło.
1
Marek 2014-07-20 16:20:14
Wojtek- co to znaczy "zarobki na poziomie rynkowym"?
1
lolek 2014-08-05 16:30:10
Czy ktoś pracuje w FMC Technologies w Krakowie na stanowisku Senior drafter? Jakie są Wasze opinie, jak wygląda praca i jak przedstawia się przedłużenie umowy po 3 miesiącach na czas nieokreślony? Będę wdzięczny za opinie dzięki serdeczne
Zhang 2014-08-06 13:55:53
"I uwaga osobista z tego co widzę pracodawca źle widzis postawe rostrzeniowa jak ktos przyjdzie na rekrutacje i wypali ze co moze fmc mu zaoferowac i czemu tak malo to odrazu moze juz wychodzić"
Każdy to odbiera inaczej - ja byłem na rozmowie i niestety nie potrafili mi zaoferować niczego więcej niż to co mam do tej pory. W zasadzie powinienem to odebrać jako impertynencje. Pada pytanie o moje zarobki - przedstawiam je, a następnie dostaję dokładnie taką samą ofertę. Po mojej odmowie zaproponowano mi jakąś podwyżkę w okolicach 10%. Dla mnie to bezsensowne zachowanie. Lepiej byłoby po prostu odpowiedzieć, że nie mogą mi zaoferować więcej i na tym poprzestać.
1
inżynier 2014-08-12 20:55:22
ile chciałeś i ile ci zaproponowali?
Fecko 2014-08-19 20:00:46
Czy mógłby ktoś coś więcej powiedzieć o Condition and Performance Monitoring Engineer. Teraz jakoś rekrutują. Może ktoś pracuje w tym dziale. Z góry dzięki za jakieś info.
Zhang 2014-08-20 09:04:23
Nie powiedziałem ile chciałem. Po prostu podczas rozmowy z przedstawicielem firmy dostałem pytanie ile zarabiam i podałem sumę. Po rozmowie dostałem pisemną ofertę na dokładnie taką samą sumę jaką zarabiam obecnie (i jaką podałem podczas rozmowy). Odpisałem grzecznie, że dziękuję ale nie jetem zainteresowany, bo... Dostałem drugiego maila z nową ofertą wyższą o jakieś 10%. Może faktycznie gdyby komuś nie odpowiadała obecna praca to by się skusił. Ktoś zdesperowany, bo w innym przypadku to nie jest oferta skłaniająca do zmiany pracy.
1
Zhang 2014-08-20 09:16:07
Pewnie masz rację, że chcieli mnie zatrzymać. W końcu zaproponowali jakiś progres w zarobkach. Mój post dotyczył czegoś innego. Chciałem powiedzieć po prostu, że nie kazdy kto ma jakieś wymagania jest zadufanym w sobie gnojkiem, który chce gwiazdki z nieba. Po prostu niektórzy mają inne wymagania, bo ich rynkowa cena jest inna (przynajmniej moja obezna - zawsze może się coś zmienić). Chciałem powiedzieć, że nie wszystko to postawa roszczeniowa. Jeśli możesz to ceń się! Nikt o ciebie się nie zatroszczy i nie daj sobie wmówić, że robisz coś złego troszczac się o swoje racje.Ale faktycznie musisz mieć podstawy do tego czyli wiedzę, praktykę, certyfikaty zawodowe - poparte to wszystko odpowiednią płacą. To umowa między tobą, a pacodawcą. Umowa partnerska i tobie jako partnerowi może coś nie odpowiadać.
Do reszty pracowników: jeśli ktoś nie podejmuje pracy w waszej firmie może nie odrazu jest taki zły. Może w danym momencie nie są na to przygotowani. Wasza firma i on.
1
jan 2014-09-04 17:15:07
Czy mógłby ktoś coś więcej powiedzieć o Condition and Performance Monitoring Engineer. Teraz jakoś rekrutują. Może ktoś pracuje w tym dziale. Z góry dzięki za jakieś info.
sda 2014-10-05 22:59:58
Czy ktos mógłby napisać czy przyjmują tam ludzi po elektrotechnice i czy istnieje jakis program stażowy ???
cIEKAWY 2014-10-10 12:26:06
Są może jakieś przecieki odnośnie rekrutacji do TSP? Field Service Eng lub podobne. Ktoś wyżej napisał, że praca poniżej kwalifikacji, ale to chyba właśnie tak wygląda praca w "polu" trzeba się ubrudzić.
hymhym? 2014-10-16 17:44:22
A co chcesz wiedzieć?
Maciek 2014-10-17 17:41:02
Ja chciałbym się dowiedzieć czy FMC wznawia rekrutację na stanowisko "3D Designer". W sierpniu uzyskałem informację, że są takie plany, ale od tego czasu nie pojawiła się, niestety, żadna nowa oferta pracy.
1
kulkaMac 2014-10-21 21:50:15
Witam, mam pytanie odnośnie oprogramowania w jakim pracują designerzy. Catia, NX, Solidworks, Inventor z tych czy coś jeszcze innego?
1
Offshore Norge 2014-10-25 16:44:10
Polska zakladka pojawia sie tylko wtedy, gdy sa akurat jakies otwarte wakaty w polskim oddziale FMC :-) Gdy tylko pojawia sie jakies nowe oferty, Polska wskoczy na liste dostepnych lokalizacji w ''careers''. Pozdrawiam.
Offshore Norge 2014-10-25 16:47:33
Designerzy w FMC pracuja w NX i Pro/E (tylko Norwegia). Do konca przyszlego roku w calym FMC bedzie juz tylko NX. Norwegia obecnie przechodzi z Pro/E na NX. Pozdrawiam.
Offshore Norge 2014-11-12 14:07:27
Wlasnie dla niedoswiadczonych ludzi sa takie staze wiec no worries :-) Gdzies to doswiadczenie musisz zaczac zdobywac. Jest to staz letni wiec pewnie potrwa jakies 2-3 miesiace. Ja na twoim miejscu probowalbym w FMC UK albo Norwegia. Napewno latwiej Polakowi/Polce sie tam dostac niz do USA. W UK albo Norge mozemy swobodnie podejmowac prace a w USA juz niekoniecznie. Co roku sa organizowane letnie staze w UK i Norge ale nie wiem czy akurat w Logistyce. Napewno w inzynieringu. Musisz monitorowac pojawiajace sie ogloszenia. Oczywiscie powinnas rowniez zaaplikowac do USA. Niczym nie ryzykujesz. Najwyzej sie nie dostaniesz :-) Podejrzewam, ze po takim stazu dostajesz angaz w FMC (jesli sie sprawdzisz) ale 100% gwarancji pewnie nie ma. Co do zarobkow na stazu to raczej nie pozwola ci z glodu umrzec hehehe. Bez obaw. Poza tym jedzenie w Houston jest tanie jak barszcz wiec dasz rade. FMC to porzadna firma i napewno sie toba dobrze zaopiekuje. Powodzenia !!! Pozdrawiam.
yordis 2014-11-23 12:03:39
Hej
Ktoś może się orientuje jakie widełki cenowe są na stanowisku Junior Design Engineer? 3500 brutto realne?
Czyżby 2014-11-28 07:40:37
A co jeśli ta międzynarodowa korporacja straci klientów? Podobno opłacalność wydobycia ze złóż morskich oscyluje w granicach 70$ za BRENT. To nie instytucja charytatywna a jakoś nikt nie mówił że niedawno była spora redukcja zatrudnienia. I tak ona dba o swoich pracowników flexi. Niepotrzeba - wyrzucić.
powodzenia!! 2014-11-28 20:17:36
kolego powodzenia i sie nie poddawaj. mi pomoglo to:

- dlugie czekanie (18 miesiecy zanim sie zalapalem do korporacji "zachodniej" - dokladnego odpowiednika korporacji "polskiej", tyle ze zamiast 2600 PLN netto mam 2600 GBP netto. w miedzyczasie sporo natretow z agencji posrednictwa (glownie NL - nienawidze tego kraju juz !!!) chcialo mnie tam rekrutowac a jak im odpowiadalem, ze za 2000 EUR netto sie nie ruszam z PL to oczywiscie konczyli rozmowe :) wiec musialem sie osganiac od takich idiotow, jesli masz cv na kilku portalach pracy miedzynarodowych. nie daj sie wciagnac w pierwsza, lepsza oferte. cierpliwosc poplaca na moim przykladzie...)

- najlepiej znalezc w PL firme, ktora wlasnie jest oddzialem zachodnim (amerykanskim / UK / NL / NO / FR ...) i dokladnie po 2-3 latach pracy sprobowac zaatakowac konkurenta - tyle, ze wlasnie za granica juz. powinno sie udac, bo korporacje lubia sobie podkupywac ludzi z konkurencji czasami. warunek dodatkowy - oprocz doswiadczenia znamy w miare zaawansowanie jezyk kraju, ktory atakujemy + angielski oczywiscie)

- chyba uratowalo mnie tez to, ze w mojej zagranicznej korporacji ucieklo w jednym roku 5-7 specjalistow wlasnie do mojej firmy (tyle ze tez tam za granica) i oni sie dziwili, ze ja chce do nich w druga strone :D z drugiej str moge powiedziec, ze pewnie cos nie tak musi byc w mojej obecnej firmie. ale... qrde 2600 GBP netto naprawde nie chodzi po ulicach UK czesto i jest to grubo poza srednia pensja... czasem przegladam ogloszenia i widze, ze na "menadzerow" sa mniejsze stawki, niz moja.

musisz zrobic kompleksowe rozeznanie z branzy, jakie sa firmy, gdzie, co, jaki "business unit" w jakim panstwie, itd. nikt tego za ciebie nie zrobi ale ta wiedza moze byc pomocna.
Zizuu 2014-12-08 23:39:22
wizjonerka- na stronie pracuj.pl masz wszystkie aktualne ogłoszenia FMC. Każde stanowisko jest raczej dokładnie opisane, a słowo "design" w tym przypadku tyczy się raczej projektowania, ale inżynierskiego (rurociągi, pompy itp.).
jacek 2014-12-11 11:41:23
Czy ktoś mógłby podać maila na ktorego mozna do nich wysylac swoje CV?
zzzzz 2014-12-18 18:03:17
rekrutacja@fmcti.com
eirhfbs[ws 2014-12-30 17:02:35
Szybki rozwój i awans nie zależy tylko od firmy. W dużej mierze można to osiągnąć tylko dzięki swojej pracy i postawie wobec firmy i zadań, które się otrzymuje. Trzeba dać coś z siebie a nie tylko brać i oczekiwać. No ale młodzi gniewni to dzisiaj tylko o awansach myślą a nie o pracy. Nie to co my, starsze pokolenie (35+) które jest zadowolone z ciekawej pracy w stabilnej firmie, która dba o pracowników.
Jobseeker 2015-01-08 12:25:23
Witam,

Czy posiada ktoś możne jakieś informacje na temat rekrutacji do FMC do TSP lub na Project/Support Engineerów?
kolo 2015-01-16 14:26:25
najczęściej to pewnie będzie internet explorer :)
1
ja 2015-02-06 13:38:24
mamy
horong 2015-03-03 21:23:50
@ja, skoro macie, to może napiszecie chociaż kilka słów co to za doświadczenia? Czy to zbyt wielki problem napisać chociaż 4-5 zdań, które zawierają zarówno podmiot, jak i orzeczenie? Ja teraz poszukuje pracy, szukam rzetelnych opinii, ale z tego co widzę pracownicy FMC technologies średnio chca sie takimi dzielić.
klu 2015-03-27 22:14:53
Doradzam ostrożność. Na moje oko to jest jakaś firma zbierająca dane personalne.
Byłem tam kiedyś na rozmowie i zachowywali się niepoważnie. Rozmawiał ze mną młodziutka dziewczyna która nie umiała wyjaśnić czym zajmuje się firma poza tym że działa w branży gas&oil. Mówiła że szukają projektantów ale do projektowania czego też nie wiedziała ( nie potrafiła podać wymagań ). Nie wiedziała jakie są warunki pracy - płaca i umowa. Jak zacząłem się bardziej dopytywać to zmieniła temat pytając mnie jak podobały mi się moje studia ( które skończyłem 11 lat temu ). Na koniec dała mi do rozwiązania test "zawodowy" nie mający prawie nic wspólnego z gas&oil. Kilka pytań z mechaniki i jedno o dotyczące prowadzenia samochodu ( nie wiadomo z jakiej parafii to jedno o samochód ).
Haters gonna hate 2015-04-08 17:42:54
Jesli dla Ciebie Panie Klu pytania z testu z mechaniki płynów (na poziomie wiedzy z fizyki z liceum), wytrzymałość materiałów, mechanika ogólna nie maja nic wspólnego z gas&oil to moze powinieneś zaaplikować ale do szkoły policealnej Cosinus. A jeśli chodzi o pytanie dot.prowadzenia samochodu sprawdzało umiejetność logicznego myslenia, której widocznie u Ciebie brakuje. Zranione ego z powodu braku oferty pracy ze strony firmy zawsze boli, prawda?
1
ABC_ 2015-04-09 12:19:46
Do "Haters gonna hate", widze ze to bardziej Twoje ego ucierpialo niz "klu:.
Nie dziwie sie ze "klu" srednio ocenił HR-wskie metody sprawdzania kompentecji, jak nie potraficie odpowiedziec petentowi na podstawowe pytania jakimi sa: produkty firmy, płaca i warunki. Takze kolejny przyklad polskawego podejscia do przyjmowania ludzi. SMUTNE!
2
Bry 2015-04-20 18:51:15
To tu jeszcze kogoś przyjmują. Szarpałem się z nadzieją że się może przeniosę do KRK ale póki co nic z tego nie będzie. Zresztą w EDC-u też nie za ciekawie. Poszło sporo ludzi a i nie wiadomo jak będzie dalej. Czy wiecie może ile osób poleciało z FMC? (o ile poleciało)
ciekawy 2015-05-02 20:45:27
Skoro pytaniami z mechaniki sprawdzacie wiedzę zawodową - gas&oil, pytaniami o prowadzenie samochodu sprawdzacie inteligencję to jak sprawdzacie czy delikwent umie prowadzić samochód? Tak poważnie to firma która nie umie uszanować czasu kandydata do pracy i traktuje go w taki sposób już na samym wstępie nie jest raczej zbyt wiele warta. Skoro zachowują się tak już na wstępie to co będzie dalej???
pracownik 2015-05-10 00:28:36
w FMC w krakowie nikt i nie ma takich planow. FMC zwalniala tylko w Norwegii, Szkocji, USA.
oldeng 2015-05-21 18:17:17
naiwność początkujacych inzynierów nie dziwi, firma co prawda "zachodnia" czy "międzynarodowa" ale nie instytucja harytatywne rozdające pieniądze inżynierom które mogą zyskać zachodni menagers, ale jak inne firmy które zagościły PL proponują zarobki polskie jak najbardziej, żadne odkrycie że można zwolnić 5 na "zachodzie" bo i tak za te pieniądze super zadowolony i dumny z siebie pracownik w "międzynarodowej" firmie w polskim odziale wykona tą samą prace ....i tu odpowiedz dlaczego nie mówi się wprost o widełkach wynagodzenia w PL choć w innych krajach nie ma problemu; nie wymagajcie od pań z HR wiedzy inżynierskiej ...bo jej po prostu nie posiadają i nie wytumaczą czym byście się zajmowali, wystarczy że firma międzynarodowa i gaz&oil, już jest super, czysty prozak, one też są podjarane że tam już są (sam fakt że nie trzeba miec wiedzy specjalistycznej po danym kierunku studiów, co najmniej dziwi, choć może engineer wie wszstko o wszystkim co inżynierskie ;) z każdej dziedziny), ewentualnie wyrecytują ulotkę i raczej też nie pochwalą się brakiem możliwości realnego awansu, co bedziesz robił nauczysz sie właśnie w pracy, z czasem stanie się monotonna i powtarzalna, sam stwierdzisz że najlepiej przejść do konkurencji na "zachodzie" po 2 latch bycia trybikiem, w końcu zarobisz...choć można było od tego zacząć :), jak na pl oferty pracy bez szału i nie najgorzej.
prawie samozatrudniony 2015-05-28 20:39:55
najlepiej to przejsc na samozatrudnienie i nie miec pod/nad soba zadnych glupich menadzerow, tim liderow, ani podnieconych panienek z HR. ale oczywiscie samozatrudnienie na zachodzie, gdzie stawka godzina wyniesc moze 30 - 75 GBP / h.

ja czekam jeszcze max roczek, lapie wszystkie kontakty, kursy, szkolenia, certy danej firmy i potem nara. nie bedzie mi zaden niedouczony menadzer/hr-owska gnida mowic, co i jak mam robic ani sie mna wyslugiwac.
kjxbdkdk 2015-07-20 19:54:54
Cała branża oil&gas przeżywa trudne chwile ze względu na bardzo niską cenę ropy naftowej. FMC Technologies ma cięcia personelu ale to głównie Norwegia, UK oraz USA. Polscy pracownicy są bezpieczni, nie ma żadnych zwolnień, ale też chwilowo nie poszukuje nowych pracowników.
new 2016-01-13 00:26:48
a czy ktos wie jak wyglada rekrutacja na to stanowisko material planner?
zainteresowany 2016-01-13 22:12:04
Aż wierzyć się nie chce że szukają ludzi w obecnej jak by nie patrzeć mizernej sytuacji na rynku. Czy w przypadku ewentualnego przyjęcia do pracy dalej można liczyć na wyjazdy w celu zapoznania się "na żywo" ze sprzętem FMC?
zainteresowany 2016-01-14 19:03:25
Dziękuje za odpowiedź.
zainteresowany 2016-02-17 15:53:00
Cześć wszystkim! Czy wiecie jak tam rekrutacja na planera i inżyniera ? Te dwie pozycje na które można było aplikować bodajże do 30 stycznia 2016 są już obstawione ? Czy może jest tak jak to w dużych firmach że proces ciągnie się dość długo (1mc-2mc) nim dostanie się telefon ?
Adi 2016-05-13 11:54:31
No nie przesadzaj koleżnko, nie przesadzaj, przecież tutaj jest tyle ofert że na pewno da się coś wybrać dla siebie na już, polecam taki styl życia Tobie
Zostaw swoją opinię o FMC Technologies - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FMC Technologies