EKO OKNA

Kornice

Opinie o EKO OKNA

memo 2017-07-25 08:28
Może to i firma prężna dla tych co na zewnątrz, większość pracowników ma co innego do powiedzenia z tego co wiem.
9
Poldek 2017-07-25 12:18
Czy to nowa strategia firmy czy nowe rynki zbytu już pozyskane? Teraz firma szuka specjalistów ze znajomością języka na konkretny kraj? To są dobre perspektywy dla firmy i pracowników!! Ja bym się z tego cieszył.
1
black 2017-07-26 08:58
Premia 4000 tys. zl. to nic dobrego dla firmy. Pracownik ma zasłużyć na nagrodę, ma zostać zmotywowany do dalszej pracy ale nie poprzez wypłacanie premii ot tak sobie w takiej wysokości. jestem jak najbardziej za wynagradzaniem pracownika jednakże z głową.
4
Monika 2017-07-27 16:05
Fantastycznie to czytac, ja chce zjechac z Niemiec tutaj - koncze tu szkole jako handlowiec i znam jezyk.
Z Niemiec chce uciekac bo wiadomo... co tu sie wyprawia :)
Widze ze warto sprobowac.
Pracuje w extra firmie w niemczech i w sumie szukam czegos podobnego w Pl
To nadzieja nie gasnie

Dziekuje
1
Grzegorz N. 2017-07-28 21:33
Witam, chciałem sie dowiedzieć czy można jezdzic autobusem z EKO OKIEN tylko przez tydzien bez zglaszania tego w biurze? Ogolnie chodzi o to ze zaczal sie okres urlopowy i wszyscy moi kierowcy akurat w jednym czasie maja urlop i nie mam jak dojezdzac przez tydzien. Pilnie potrzebuje informacji. Z gory dziękuję
irena80 2017-07-31 14:04
W autobusie można zakupić bilet jednorazowy.
Ognik 2017-08-01 14:31
Cieszę się, że tu pracuję bo mam fajną pracę w fajnej firmie.
1
mam pytanie 2017-08-01 21:08
wie ktos moze jaki dzien z przyszlosci ;) byl odrabiany w zeszly weekend tj. 29 i 30 07. ? bo rozumiem, ze jezeli byl wpisany w grafik i w razie nieobecnosci trzeba bylo brac urlop w sobote lub niedziele to jakis dizen byl odrabiany ? niech mnie ktos oswieci :)
4
Mele 2017-08-03 21:45
Oczekują od nas żebyśmy pracowali i nawet w weekendy ale tak się nie da. Czy nikt nie potrafi zrozumieć że my jesteśmy zmęczeni? Zmęczeni ciepłem, temperaturą na hali. Zróbcie klimatyzacje na halach to zobaczycie jak ludzie będą pracować. Bez tego nikt nie będzie do roboty chodził
9
jechane 2017-08-04 06:59
sorry, klasyfikacja - pomysl nieekonomiczny ;))))
3
pani mandarynka 2017-08-06 14:03
Witam idscsdc, wiem ze twoj post juz jest stary, ale moze ktos z was wie ile zarabiaja specjalisty ds. exportu na rynek .... ? w ekookna ? dziekuje i pozdrawiam
J.F 2017-08-07 22:59
Firma heh...dajcie spokój była jest i będzie są ludzie którzy pracują i są tacy którzy nie chcą tam pracować ... nie chwały i też nie narzekajmy zdania są różne ... ja nie polecam ... przereklamowany zakład pracy ... ale trzeba spróbować i przekonać się na sobie by mieć doświadczenie i własne zdanie ... pozdrawiam.
3
Trener 2017-08-09 18:41
Cieszę się, że firma tak mocno postawiła na sprzedaż na eksport. To duża szansa na znaczną poprawę oraz dalszy rozwój. Pracuję tu od dawna i bardzo zależy mi na nowych rynkach zbytu bo to jest podstawa dla naszych produktów. Szkoda, że takie bzdury niektórzy wypisują.
1
Robert 2017-08-09 20:08
Nieudacznicy nie umiecie sami zadzwonic do firmy czy s
A wolne miejsc itp? Zarobki od
Jednego siedemset polskiego srebnego. Zaplecze sicjalne ok.
TOM TOM TOM2 2017-08-15 23:27
witam jak z zarobkami?? po 3 miesiącach można liczyć na 2000zł netto??
2
Niedoszły pracownik 2017-08-16 12:43
Znów szukają specjalisty ds. eksportu? A to dobre... Podpisują z Tobą list intencyjny, odchodzisz z dotychczasowej pracy, a dzień przed rozpoczęciem pracy w Eko Oknach dzwonią i mówią, że jest im przykro, ale nie mogą cię przyjąć, bo zatrudnili zbyt dużo osób. Zostajesz bez pracy i nawet zasiłek dla bezrobotnych nie przysługuje ci przez 90 dni, bo to ty rozwiązałeś umowę z poprzednim pracodawcą. Naprawdę żenada... Uważajcie zanim zdecydujecie się podjąć u nich pracę. Człowiek się dla nich nie liczy.
13
Bozenne 2017-08-18 10:15
A w którym mieście tak Cię załatwili? Bo staram się o pracę jako specjalista ds. eksportu i mogę być w podobnej sytuacji
Tom 2017-08-18 16:05
Proszę o opinie nt. stanowiska specjalisty ds. exportu z językiem obcym. Jakie mogą być widełki? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna. Czy praca jest rozwojowa?
1
Tom 2017-08-18 16:05
Proszę o opinie nt. stanowiska specjalisty ds. exportu z językiem obcym. Jakie mogą być widełki? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna. Czy praca jest rozwojowa?
Gregor 2017-08-20 17:48
Generalna zasada w każdej firmie to należy wykonywać polecenia przełożonych. Powodzenia w szukaniu takiej żebyś Ty zarządzał.
Aneta 2017-08-21 14:44
@J.F - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w EKO OKNA? Na jakim stanowisku obecnie pracujesz? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Czy pracodawca zapewnia pracownikom dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnej opieki medycznej? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Mika 2017-08-21 16:39
Zgadza się. Pod warunkiem że przełożony jest uczciwy.
Mika 2017-08-21 16:40
Zgadza się. Pod warunkiem że przełożony jest uczciwy.
4
Tomasz 2017-08-25 23:02
Szukając pracy dowiedziałem się, że EKO OKNA do bardzo dobry pracodawca. Aplikowałem do firmy i teraz czekam na rozmowę. Trochę jestem zniesmaczony wypowiedziami na forum ale można mieć trochę inne zdanie.
1
ZNIESMACZONY 2017-08-28 14:27
to zniesmaczenie przychodzi kiedy już sie tam jest. też tam byłem i wiem ze już nie chce.
5
Igorek 2017-08-31 23:09
Jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? W takim razie skąd byłaby opinia o firmie, że jest bardzo dobrym pracodawcą? Może konkurencja próbuje bardzo zaszkodzić firmie EKO OKNA? Nie ma idealnych firm ale nie jest tak źle jak piszą niektórzy.
abcd 2017-09-02 22:28
W firmie aktualnie pracuje ponad 3400 pracowników, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, szczególnie że na razie w ty roku na same dodatkowe premie dla pracowników właściciel wydał kilkanaście milionów złotych
nick 2017-09-03 07:48
premie nie byly za nic, tylko (w wiekszosci) za ciezka prace, jak dlugo zazdrosnicy czy przelozeni beda jeszcze to wypominac??? a pracownicy chyba maja prawo czuc i wyrazac publicznie niezadowolenie za chocby zmuszanie ich do pracy po 6 dni w tygodniu bez zaplaty za nadgodziny, co chyba nie jest do konca zgodne z prawem pracy ? ludzie to nie roboty a konkurencja w czechach coraz wieksza...
6
irena80 2017-09-04 12:31
Jeśli chodzi sprawę czasu pracy to proszę poczytać przepisy na ten temat, a potem się wypowiadać na forum. Nikt nikogo przecież nie zmusza do pracy w EKO-OKNACH i myślę że jeśli chodzi o zarobki to nie ma co narzekać.
jan o o o o o o 2017-09-04 15:15
Witam chcę złożyć papiery do eko na produkcję mam nadzieję że ktoś mi odpowie czy warto jak warunki pracy i atmosfera?i czy zapiernicz duży jak np w teneco czy może być.Pozdrawiam wszystkich
nick 2017-09-05 00:04
Zgodnie z art. 1511 § 1 KP za pracę w godzinach nadliczbowych, pracownikowi oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości: 1) 100% wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających: - w nocy,- w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,- w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, 2) 50% wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w punkcie 1.

lub:

art. 143 kodeksu pracy, rekompensata pracy nadliczbowej w postaci czasu wolnego od pracy nastąpić może albo na wniosek pracownika (art. 143 par. 1 k.p.), albo w wyniku jednostronnej decyzji pracodawcy (art. 143 par. 2 k.p.). W pierwszym przypadku w zamian za przepracowany ponad ustaloną normę czas pracy pracodawca na wniosek pracownika może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego. W drugim w wymiarze o połowę wyższym.

ps. ja juz nie pracuje w eko a to, ze nikt nikogo nie zmusza do pracy w danej firmie nie jest wytlumaczeniem, no chyba ze dni, ktore ludzie obecnie odpracowuja w weekendy (tzw wpisane w grafik) beda liczone w grudniu razy 1 i pol, to wycofuje wczesniejszy komentarz
2
irena80 2017-09-05 08:54
Proponuję doczytać komentarze do KP albo zadzwonić do Inspekcji Pracy po poradę. Za pracę w weekendy pracodawca musi dawać wolne inaczej płaci kary. Dodatki do wynagrodzenia 50% albo 100% owszem są, ale za pracę w zaplanowanym dniu powyżej 8 godz. pracy i płaci się je co miesiąc.
nick 2017-09-06 09:27
a ty w ogole pracujesz w eko ?, bo widze ze nie wiesz o co mi chodzi z tym grudniem...albo sie zgrywasz :) nigdzie nie napisalem, ze nie daja wolnego, tylko ze jezeli wolne nastepuje nie na wniosek pracownika a pracodawcy, za jedna przepracowana godzine nadgodzin przysluguje 1,5 godziny do odebrania...
1
Jerzyk 2017-09-06 22:50
Dla mnie to fajna firma a jak komuś nie pasuje to zawsze może odejść.
janaiaiai 2017-09-07 12:54
Wybieram się na rozmowę na stanowisko pracownik produkcji do eko okien kornice lecz nie mam kompletnie pojęcia o produkcji czy osoba bez doświadczenia da tam sobie radę??i jak tam z nadgodzinami i weekendami?jest przymus?i jaka atmosfera???
Sonia 2017-09-08 21:40
Chcialabym bardzo pracowac w eksporcie. Niestety bardzo duzo pale a podobno w firmie mozna isc na papierosa tylko raz dziennie o 12.00 lub 15.00 czy to prawda? Handlowcy w waszych dzialach pala czy czekaja do 16.00?
Katarzyna 2017-09-10 16:33
Przepraszam jak to rozumiec... Macie kamery w biurze? W jakim celu?
3
Piotr 2017-09-10 16:36
Moze na produkcji sa dobre zarobki. Na eksporcie lipa! Sucha podstawa + nedzna prowizja na waciki.
2
Luka 2017-09-10 22:39
Jesteście przekonani, że nie można napisać on firmie nic pozytywnego? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, może warto pomyśleć co w firmie szwankuje i próbować to poprawić? Czasami warto zawalczyć o pracę i spokojną przyszłość! Przynajmniej takie jest moje zdanie
Renia 2017-09-11 20:33
To prawda ze prowizja wynosi zaledwie 0,3 %? Widzialam ogloszenie o prace ale to chyba pomylka ze ktos napisal na forum o tak niskiej premii...?
3
Aniołek 2017-09-12 10:41
Tak potwierdzam 0,3%, jeżeli wynik zrobisz będziesz miał 0,4% ;)
4
Styrana 2017-09-13 09:07
no i odjąć trzeba reklamacje, które są nie do uniknięcia. I nie są to skromne sumy w PLN tylko okrągłe w EURO ... :-( Trzeba się nieźle natyrać, żeby na koncie bankowym było ciut więcej niż podstawa ...
7
ja 2017-09-14 09:34
A jakiej podstawy można się spodziewać w eksporcie ?
hans 2017-09-14 11:37
Polecam czujność na rozmowie kwalifikacyjnej (handlówka) ... obietnice mają się NIJAK do rzeczywistości
11
Anita 2017-09-15 22:23
Ktoś wie jaka jest podstawa na stanowisku Specjalista ds. exportu na rynek niemiecki?
Basia 2017-09-16 16:58
Zastanawiasz sie czy chcesz pracowac w eko oknach? Zapewniam Cie ze nie chcesz!!!
7
nick 2017-09-19 15:16
W tej firmie pracują neandertalce tzw. kierownicy , którzy za 3,5 tysiąca netto są w stanie zagryzc tych co pracują za 2 tysiące netto. Totalna porażka i zero kontroli nad tym co się w tej firmie dzieje.
3
Arek 2017-09-19 18:34
Czy to prawda że szykują się wreszcie zmiany w kierownictwie eksportu? To byłaby super nowina ...
5
folochron 2017-09-20 20:31
aż tak źle?
1
##### 2017-09-20 21:55
Nie polecam tej firmy.
4
Zostaw swoją opinię o EKO OKNA - Kornice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO OKNA