logo Komtech Sp z o.o.

Komtech Sp z o.o.

Radom

Opinie o Komtech Sp z o.o.

Grzegorz Dziubek 2012-06-25 17:22:35
Pan(usunięte przez administratora)ma bardzo ciekawy system przeprowadzania rekrutacji. Starając się u niego o prace jak stażysta (za 700zł) dowiedziałem sie że moje 8 lat dowiadczenia jako handlowiec to dla niego żadne dowiadczenie. Stwierdził że jestem za stary (mam 40 lat) i że woli studenta bez doswiaczenia a mnie wysłałby do firmy telemarketinowej w celu przejscia \"szkoły życia\". Odebrało mi mowe po tym co usłyszałem. Poza tym zero konkretów i totalne dyletanctwo przy prowadzeniu rozmowy kwalifikacyjnej.
olek 2012-12-20 23:47:40
Chyba nie masz wiedzy ka wygląda rekrutacja w Komte [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . (usunięte przez administratora) Kilka lat temu przechodzilem u niego rozmowe i do dzis pracuje i wcale zle nie wpominam i u nas wdziale technicznym rotacja mala. Co innego ze sprzedawcami ale tych co znalem to sam bym zwolnil bo 4 liter nie chcialo im sie ruszyc zeby pojechac do klienta. Czego jak czego ale zaangazowania (usunięte przez administratora) nie mozna odmowic bo nieraz 3-4 dni w tygodniu dzialal po za firma i gdyby nie tematy ktore generowal to (usunięte przez administratora) pewnie dawno zlikwidowalby dzial. fakt u nas nie ma prawdziwego dzialu rkrutacji ale pokaz kto ma w Radomiu ..
gc 2012-12-30 01:22:17
W czasie kiedy ja pracowałem była to największa firma informatyczna w Radomiu. (podejrzewam że jest tak do dziś). Ekipa była dosyć zgrana, częste imprezy, jakieś pępkowe, a to urodziny prezesa czy imieniny prezesowej, coroczne wyjazdy na narty. Brakuje mi takiej rodzinnej atmosfery u mojego obecnego pracodawcy. (ciekaw jestem czy dalej coś takiego się odbywa).
O obecnej sytuacji jest mi się ciężko wypowiada już nie pracuje tam dłużej niż pracowałem....
Oczywiście mogę narzekać na pensję ale uważam iż te kilka lat pracy w filmie, dało mi wiele w rozwoju mojej kariery zawodowej.
1
Spec 2013-07-02 10:50:16
(usunięte przez administratora) Nikogo nie zatrudniają od dłuższego czasu więc nie wiem skąd pytania o pracę w tej firmie a raczej firmach bo teraz są 2 Komtechy i każdy zatrudnia kilka osób. To już nie jest firma sprzed 10 lat, gdzie pracowało ponad 50 pracowników. (usunięte przez administratora)
Spec 2013-07-04 12:16:27
Od kilku lat pracuję w innej firmie IT ale w komtechu przepracowałem spory kawałek mojego życia. (usunięte przez administratora)
były pracownik 2013-07-14 12:04:51
CV należy złożyć na portierni. Pytaj o Młodszego Portiera(usunięte przez administratora)
koles 2013-10-08 16:32:28
Ja kiedyś poszedłem na rozmowę o pracę, nie mogłem znaleźć firmy, dzwonilem wcześniej to nikt nie odpowiadał. W końcu znalazłem spóźniłem się 15 min to w ogóle nie chcieli już ze mną rozmawiać :) Kiedyś byłem na programiste na staż, to o kase poszło i nie zdecydowałem się. Teraz odpowiedzieli, bo rekrutacja jest. Jeśli ktoś może napisać prawdę, to powiedzcie jaka jest pensja dla programisty. Na okresie próbnym a ile po. Będę wdzięczny, bo zazwyczaj o kase się rozchodzi :)
gość 2013-11-09 20:06:11
(usunięte przez administratora) Mnie chcieli od razu zatrudnić jak tam byłem, tylko chcieli maksymalnie zbić stawkę. Powiedziałem, żeby oni zaproponowali coś sensownego to już się nie odezwali hehehe, tylko kaska sie liczy, nie poziom.
gość 2013-12-07 22:31:43
Nie odpowiedzieli bo za darmo nie chcialem pracować, to się rekruter z firmy odezwał znowu do mnie. Poinformowałem, że już byłem u nich na rozmowie i że o kase poszło, więc sie już nie odzywają. Wnioski - pracownik dobry, tylko nie ma kto zapłacić. Kolega pracował w tej firmie uciekł do Warszawy i zarabia dobrze. Firma kiepska bo mało płaci a ma też biura w Warszawie i pewnie robi projekty na Wawe a stawki Radomskie jak dla szwaczki
IT 2014-03-05 13:44:20
Rozwija? Raczej uwstecznia! Z takimi dyrektorami rozwój jest niemożliwy. Ludzie zdobywają tam tylko doświadczenie a później idą do lepszych firm za lepszą kasę. To dobre miejsce dla absolwentów żeby się przyuczyć bo napewno nie dla specjalistów którzy chcą zarobić godziwe pieniądze.
1
gość 2014-03-24 20:28:59
Popieram przedmówców. Koledzy tam pracowali i odeszli do firm lepiej płacących albo pozakładali własne firmy. Firma dobra dla studenciaka, żeby zdobyć doświadczenie i uciekać.
(usunięte przez administratora)
1
Anonim 2014-08-27 13:25:33
coś dużo wpisów zniknęło. Szczególnie tych nieprzychylnych:)
1
Ex 2014-10-06 14:30:46
Oczywiście, że poznikały wątki na temat dyrektorów. Mylicie się myśląc, że pracodawca nie może moderować wpisów. Jest taka opcja jeśli założył tu konto i robią to jak widać na załączonym obrazku ;)
4
nowy 2014-10-17 12:17:40
W związku z tym że firma poszukuje Konsultanta ds. sprzedaży rozwiązań IT, chciałbym się dowiedzieć jak tam wygląda sytuacja z wypłatą w Komtech tj. czy jest wypłaca w terminie oraz jak z atmosferą w pracy?
prog 2014-10-19 18:43:38
Wypłaty są w terminie i z tym nie ma problemu, czasami są przesunięcia wypłaty premii, ale one są uzależnione od wyników.
prog 2014-10-19 18:48:39
i od zewnętrznej firmy, która to prowadzi sprawy kadrowo-finansowe . Z tego co wiem jesteśmy członkiem krajowego rejestru długów, więc ew. zaległości z płatnościami byłyby chyba publikowane.
ffff 2014-12-04 00:23:07
witam a czy zatrudniaja z doswiadczeniem do tej pracy w tej firmie ? czy przełożony jest fajnym pracodawcą z którym mozna sie porozumieć w różnych kwestiach dotyczących pracy i płacy ? jezeli ktoś doswiadczony pracą w tej firmie może napisać jak to jest pracować z firmą byłoby bardzo miło dziekuję i pozdrawiam serdecznie
Anonim 2014-12-04 09:49:01
No fantastyczny dialog nt. temat komtechu wewnątrz komtechu trwa w najlepsze...
3
mak 2014-12-09 22:28:22
czytam niektóre opinie i się uśmiecham :)kłamać w CV tylko po to aby się dostać na rozmowę? Nie tędy droga.Jeśli chodzi o atmosferę i pracę... na prawdę nie można narzekać, wystarczy wywiązywać się z obowiązków.Praca w komtechowym zespole to przyjemość.
mak 2014-12-10 20:08:51
Dziwne ze takie negatywne opinie.. atmosfera w pracy jest jak najbardziej ok.
mak 2014-12-10 20:15:42
Hmmm ciekawe. Ja tam jestem innego zdania.
Gość 2015-02-02 20:38:20
Pisałem - dobry pracownik to tani pracownik
Gość 2015-02-28 16:43:23
ile czasu trzeba u nich spędzić, żeby zaproponowali jakiś awans.
Dożywocie
riksi 2015-03-26 21:51:10
Komtech to firma pochodząca z Radomia. Zajmują się jak już ktoś to zdążył zauważyć szeroko pojętym It. W radomiu oczywiście ze względu na swoje centralne położenie w mieście mają całkiem sporo klientów i są znaną firmą. jednak nie słyszałem , aby działali gdzieś daleko po za granicami swojego regionu...
gosc 2015-03-30 14:44:34
Kto takie bzdury wypisuje i wprowadza innych w błąd. Komtech działa na terenie całego kraju a głównie poza swoim regionem.
Gość 2015-04-02 20:13:20
gosc ma racje Komtech robi np dla Warszawki a pensje radomskie zysk zostaje w kieszeni. Kiedyś chyba było na stronie internetowej, że biuro mają też w Warszawce, czy ogłoszenia o prace pojawiały się i w Warszawie, bo tam mieli biuro i w Radomiu :) Pozdrawiam
Gość1 2015-04-21 08:56:24
Marku, "Radomska Pensja" to trzykrotność pensji w Komtechu
1
Gość 2015-04-22 00:12:40
marek jak nie wiesz czym różnią się pencje w IT w Radomiu i w Warszawie to nie chce Ci psuć samopoczucia :). Żyj sobie w swoim świecie.
gość 2016-05-15 16:43:45
Witam. Ja pracuję w Komtechu w Radomiu od kilku miesięcy.
Odnoście rekrutacji, w moim przypadku były to dwa etapy. (ogólna rozmowa kwalifikacyjna oraz weryfikacja posiadanych umiejętności na podstawie konkretnie przygotowanego zadania)
Zacząłem od stanowiska młodszy programista baz danych. Umowa próbna na miesiąc, potem na 3 miesiące następnie umowa na czas nieokreślony
+ zmiana stanowiska ze zmianą warunków finansowych.
Do tego dochodzą premie adekwatne od współczynnika wynagrodzenia oraz zaangażowania w projekt. ;)
Ciekawe projekty, zarówno dla polskich jak i zagranicznych klientów.
Wynagrodzenie jak do tej pory zawsze na czas.
Możliwości rozwoju duże.
Na obecny rok zaplanowanych jest już kilka kilkudniowych szkoleń.
Ciekawe podejście do spóźnień: spóźnisz się 15 minut, 15 minut zostajesz dłużej ;)
Atmosfera w pracy ok.










ak 2016-06-15 23:26:48
Dobrze, że jest umowa o pracę, bo o taką stabilną umowę jest trudno.
Zostaw swoją opinię o Komtech Sp z o.o. - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Komtech Sp z o.o.