brak logo

KAEM SP. Z O.O. SP.K.

Baranowo

Opinie o KAEM SP. Z O.O. SP.K.

jaaaa 2013-12-12 17:46:33
brak szkoleń, kursów itp., itd. kasa zawsze na czas wszystko jak w umowie, jeśli chodzi o zarobki to przeciętne czasem dostajesz jakieś marne 200zł brutto za jakieś zadania i wszyscy w firmie myślą, że to super kasa do motywacji pracownika, żenada!!!
jaaaa 2014-01-09 20:48:17
dodatkowo oczywiście ,piszę o pracy ph bo jako ph pracuje o innych stanowiskach się nie wypowiadam bo nie wiem jakie zarobki to wielka tajemnica kto ile zarabia, ph ma podatawę+premia od sprzedaży ogólnie jeśli rejon jest dobry to i kasa niezła jeśli słaby to kasa też to ph na etacie, natomiast część ph jest na działalności ale to już inna historia.
miś 2014-05-05 23:05:39
no tak, nic nic mądrego nie napisał,p cp pytają na rozmowie kwalifikacyjnej, ile się w końcu w tej firmie zarabia, jaki godziny pracy jako ph ??
Rafał 2014-10-19 10:07:40
Drobna poprawka. Kaem jest drugim w Polsce dystrybutorem. Pierwszy jest XL Tape z marką BlueDolphinTapes - dostępną w ponad 6500 punktów również w największych marketach budowlanych.
1
jaaa 2014-10-27 15:13:21
do Rafał to teraz to pojechałeś hahahahah pewnie pracownik xl z wypranym mózgiem......widać ambicja was zżera!!!!
Rafał 2014-10-28 23:24:02
Tak się skład, że pracuję w Kaemie i wiedzę jak zarząd tej durnej firmy zżera ambicja i pogląd, że są najlepsi na rynku nie widząc jak mi konkurencja zabiera klienta po kliencie.
Rafał 2014-10-28 23:27:43
Wyprany mózg to trzeba mieć żeby sobie samemu na tym portalu dodawać opinie, że się jest największym dystrybutorem w Polsce skoro tak nie jest.
XL 2014-10-29 13:21:27
Konkurencja czyli Xl Tape też tak twierdzi że jest numer 1 tylko sprawdźcie ile i jakie mają opinie tam są nawet ludzi odpowiedzialni za odpisywanie na tym portalu .
Rafał 2014-10-29 13:52:32
Opinie są różne i złe i dobre więc nie wiem co masz na myśli. Przynajmniej czytając te opinie można stwierdzić, że dają lepsze warunki finansowe dla pracowników.
kris 2014-11-07 12:05:31
Pracowałem w tej firmie od kilku lat. Godziłem tę pracę ze studiami, które podnosiły moje kwalifikacje. Lecz zawód przeze mnie wybrany jak stwierdzili kierownicy nie pozwala mi na rozwinięcie kariery w tej firmie.
Pracowałem na stanowisku magazyniera czyli jednym z najniższych szczebli zatrudnienia tej firmy.
Staż mój wynosił około 7 lat i w tym okresie moja pensja uległa wzrostowi
o 200 zł. Ale nikt nie mówi, że podstawowa część wypłaty netto to około 1500-1600zł i uznaniowe 500 zł premii która może być a nie musi.
Stali pracownicy pozbawieni są możliwości dorobienia chociaż 1 godziny w miesiącu.
Wszystkie nadgodziny w firmie wypracowują pracownicy akordowi z agencji pracy, których często pensję miesięczne przekraczają 3,000 zł na rękę. Zarobki takiego pracownika pracującego kilka miesięcy są znacznie wyższe od pracownika stałego z 15 letni stażem.
Największym absurdem tej firmy jest kierownik zmiany z zawodowym wykształceniem i dwóch pozostałych ze średnim:) a ludziom z wyższym wykształceniem zarzuca się, że ich wykształcenie jest niekierunkowe.
Atmosfera jest beznadziejna.
Ciągła nagonka, rozliczanie z każdej minuty pracy. Wywierana presja przez kierowników często jest na granicy mobbingu lub już dawno przekroczyła te granicę. Pełno fałszywych ludzi robiących karierę na " donosicielstwie".
Szczerze wszystkim odradzam pracę w tej firmie.
8
pawel 2014-11-13 00:00:50
Przez agencje zarabia sie 9zlnetto za h co jak na te dtawki w poznaniu to dno. Plus pani z agencji dzwoni z dnia na dzien 14-18 i informuje cz praca jest i na ktora zmiane hahahhahahhahahahahajja
2
pranpwnik agencji 2014-11-13 09:16:58
Kompletujacy z agencji w miesiace sezonowe są w stanie zarobic 2 lub 3 koła ALE nie mają prawa do urlopu, chorobowego ba nawet nie moga isc do lekarza. A po sezonie loteria czy bedzie dla nich praca chociaz na godzinowce czy nie. Wiec pracownicy stali są po prostu zazdrosni i glupi bo sami na takie warunki by nie przeszli
2
diego 2014-11-25 16:26:20
ogólnie napisze tak,jest coraz gorzej a lepiej to już było... jak się dyrekcja nie obudzi z zimowego snu i nie zacznie doceniać ludzi oraz nie będzie prowadzić bardziej agresywnej polityki sprzedażowej to marnie widzę za kilka lat KAEM

ps zarobki jakieś są alevbez rewelacji.
3
olek 2014-12-12 10:36:48
dno... firma rodzinna fikcyjnie zatrudnieni ludzie niekompetentni,Ci którzy naprawdę potrafią pracować i dać z siebie dużo są niedoceniani i z dnia na dzień zwalniani bez różnicy czy to magazyn czy handlowiec,ostatnio wyleciała dziewczyna z magazynu (super się z nią pracowało) oraz handlowiec który całkiem nieźle sobie radził z tego co wiem.
ogólnie nie polecam, zarobki coraz gorsze
4
gosc 2015-02-02 00:01:42
To czemu tam ludzie odchodzą.......z pracy....
qqq 2015-02-20 13:51:29
przyjdz to sie dowiesz:)
dorka 2015-03-09 17:31:57
a czy ktoś może powiedzieć jak się tam pracuje grafikom? jakie stawki, atmosfera, zakres obowiązków (czysto graficzny, czy "człowiek-orkiestra")?
dziękuje :)
ha 2015-03-22 19:28:48
haahah
lol 2015-04-08 20:01:16
Ciężka praca za marne pieniądze. Znowu zmienili system rozliczania i zarabia się coraz mniej. Najlepsi handlowcy uciekają do innych firm. Bardzo słaba organizacja pracy centrali. Chyba dostali zadyszki i jeszcze konkurencja zabiera klienta po kliencie. Trzeba szukać pracy w innych firmach. Nie polecam.
1
nick 2015-04-14 13:23:10
Niby duża firma a organizacja fatalna, tak jak już tu ktoś napisał: firma nie wyszła z garażu szefa. Ostatnio większość najlepszych przedstawicieli odeszło z pracy i to ludzi pracujących po 10 lat. Obecni przedstawiciele to połowę czasu pracy poświęcają na składanie i odsyłanie do firmy ekspozycji regałowych bo klienci rezygnują ze współpracy na rzecz innych dostawców.
Gosc 2015-04-26 12:41:02
Kilku pH już nie pracuje od wielu miesięcy a nadal są w kontaktach na stronie firmy.....
Nawet maile..... Centrala śpi zamiast pracowac
Ja 2015-05-10 15:27:39
Wszyscy sie pytacie o kasę, a nikt nie zapyta dlaczego poprzedni grafik odszedł z pracy.. Co myśle.. Wiem! Ze wyjaśniło by Wam wszystko :)
3
LOL 2015-05-12 20:40:26
Firma porażka. Jest tam coraz gorzej, kto mądry ucieka do innych pracodawców. Nie polecam nikomu, wyzysk za grosze. Cały czas obcinają zarobki. Pracujesz coraz więcej a zarabiasz coraz mniej.
2
brylant 2015-05-31 21:26:47
Kolejni klienci rezygnują ze współpracy. Kolejni handlowcy odchodzą z pracy. Na magazynie to już leży sterta regałów zabranych od klientów, którzy wybrali konkurencję. Oczywiście te regały od klienta ma zabrać handlowiec. Zazwyczaj jest tak, że przychodzi nowy do pracy i pierwsze miesiące to tylko sprząta regały cod klientów i zbiera baty. Jak tak dalej pójdzie to za kilka lat trzeba będzie zamknąć firmę, albo wcześniej ją komuś sprzedadzą.
jary 2015-09-24 13:26:36
Czechan jeśli spodziewasz się kokosów na stanowisku specjalisty ds. informatyka to muszę cię rozczarowac, bo znajomy z innego działu powiedział, że proponują takie pieniądze, że wstyd. Dlatego grafika szukają od marca i jakoś znaleźć nie mogą... żenada
lazi 2015-10-19 18:02:45
Jeśli chodzi o produkty to sama chińszczyzna za niebagatelnie wygórowane pieniądze. Zarząd myśli, że Hardy to jakaś super marka i klienci zapłacą drugie tyle za markę. Takie same produkty można kupić od innych dostawców za pół ceny, dlatego Kaem znika z rynku. Klienci masowo rezygnują ze współpracy. Bazują tylko na relacjach i kupionej "lojalności" klientów. Sama oferta jest delikatnie mówiąc do niczego. Więc jeśli nie masz znajomości wśród klientów oraz nie wiesz jak się zakręcić aby kupić "lojalność" klienta to jako handlowiec będziesz miał przechlapane.
badubadu 2015-11-06 16:43:36
dorka
z przykrością stwierdzam ze masz całkowitą rację
Pracujący 2015-12-08 23:19:09
A na jakie stanowisko wysłałaś CV?
lazi 2015-12-14 22:39:24
Przykre, ale prawdziwe. Jedyne co może być pocieszeniem to, że są też gorsze firmy, które oprócz braku profesjonalizmu i umiejętności zarządzania ludźmi wykazują się jeszcze nieuczciwością i np. zalegają z wypłatami dla pracowników itp. Tu przynajmniej wypłaty są w terminie, tylko coraz mniejsze bo obroty firmy mocno spadają.
ciekawy 2016-01-27 16:28:31
Piszecie tylko o umowach o prace, a firma zatrudnia tez studentów przez Agencje Pracy. Podobno można sporo zarobić. Ktoś coś wie?
magazynier 2016-01-28 17:27:53
Dla mnie spoko, wynagrodzenie jest ok, im więcej zrobię tym więcej zarobie. Na atmosferę nie ma co narzekać, bo a kumple w porządku. Wiem, ze teraz szukają nowych magazynierów wiec juz przekazałem kumplom ze szkoly zeby dzwonili do hr.
1
nowy 2016-02-02 14:29:11
ja właśnie bedę zaczynać tam pracować, podpisalem juz umowe z agencja i proponują fajne wynagrodzenie. Napisze jak jest po kilku dniach pracy, szkoda ze nie ma tu wiecej infomacji bo sam jestem ciekaw.
ciacho 2016-02-24 00:55:16
witam, ponownie ostatnio dodałem swoją opinie ale została usunięta szkoda bo to co napisałem była prawdą o kierownikach najlepsze że teraz to oni między sobą nie potrafią się dogadać ciekawe czemu czyżby jeden na drugiego kablował he he są siebie warci. Szkoda że przy okazji atakują stałych pracowników jak by ich chcieli się ich pozbyć. Zwłaszcza że firma zatrudnia coraz więcej cudzoziemców co z nie znajomością języka sprzedają co chcą i w ilościach jakich im pasuje. Brawo ty brawo ja.
3
Grzegorz 2016-06-11 07:01:45
Najlepiej jest narzekać zamiast wziąć się za siebie i po prostu firmę zmienić.... Niby taki dobry wyuczony zawód a na ,magazynie zapierdalasz? szkoda pieniędzy wydanych na szkołę.... a zapomniałem to nie z Twoich tylko rodziców... łatwo przyszło łatwo poszło... kolejny student z za Poznania, jak milion innych........
Lacky 2016-07-05 22:49:16
Jak dla mnie ok firma, umowa o pracę, wszystkie świadczenia od zarobków, wynagrodzenie około 3000 magazyn. Pracować trzeba jak wszędzie. Jak ktoś szuka stałego zatrudnienia i ma chęci do pracy to polecam.
1
Blu Dolfin 2016-07-25 08:45:44
"to firma,która nie przetrwa na rynku długiego czasu", jeśli się nie mylę to firma KAEM w tym roku obchodzi 25-lecie istnienia i patrząc na to co dzieje się w terenie ma się całkiem dobrze.
2
lam :) 2016-07-30 01:53:13
witam pracowalem na magazynei tam dwa lata przez agencje i powiem tak chlopaki na magazynie no idziewczyny sie zdarzaly jak najbardziej an plus :) kierwonik jak kierwownik musi wymagaci tyle;)
2
h 2016-08-23 16:07:11
Hahaha czasem tu zaglądam z ciekawości , jakie to ludzie bzdury piszą ☺ i w jakim celu nie wiem
2
Kamil Kocur 2016-09-07 10:49:26
Też aktualnie szukam pracy a słyszałem dosyć dobre opinie o tej firmie, że zarobki ok i atmosfera nie jest najgorsza a na tym głównie mi zależy bo ostatnio to ciężko z tym u pracodawców.
Mariusz 2016-09-07 14:08:30
Taa biora kazdego z ulicy jak idzie zapraszamy na stanowisko robol fizyczny. Nawet jak nie masz reki lub masz dwie lewe. Wstap w szeregi! Atmosfera nadzwyczajna kierownik caluje po stopach kazdego na powitanie. Nie wiem co za debile pisza takie bzdury.
5
lucky 2016-09-16 09:50:26
Synek to po co tam jeszcze siedzisz??? Idź do lepszej pracy!
bobek 2016-10-04 19:39:04
Nie wiem gdzie ty ku*wa siedzisz bo jak mnie oczy nie myla to na magazynie atmosfera jest wręcz przeciwnie coraz gorsza.
1
Mariusz 2016-10-04 19:43:26
Nikt nie mówił, że jej nie szukam Tato. A opinie pisze żeby ludzi uprzedzić. Na rozmowie o pracę uslyszy się sam miód i cukier, rzeczywistość inna.
1
Piotr Logistyk 2016-10-04 19:46:20
Dziękuję, dziękuję, dziękuję jestescie cudowni! Dzięki wam zarabiam grube miliony!
3
tomek 2016-10-18 11:12:36
Na razie nie ma ofert pracy - tez nie widziałem, zeby w okresie wakacyjnym pojawiały się jakieś oferty własnie na staże czy też na praktyki, a wydaje mi sie, że kiedyś takie działania wchodziły w zakres polityki firmy?
Ciacho 2016-11-04 17:45:13
To prawda I na dodatek szukają Dzięciołów co będą robić za 14-15 zł wszystko i ani mru mru bo jeszcze dostaną po premi haha typu słynny rudy. ( żarówa )
5
qwerty 2016-11-15 13:03:01
Pójdziesz nawet na jeden dzień L4, to nie dostaniesz premii, tylko gołą podstawę - komedia.
3
BOBSON 2016-12-02 01:06:35
Ta firma to jakieś nie porozumienie stali pracownicy odchodzą z magazynu niedługo zostaną tacy co nawet nie wiedzą co sprzedają jak im paletę jajek włożą w miejsce sprzedaży to i tak na pieska nałożą byle kod na czytniku się zgadzał a biorąc L4 na 3 dni tracisz całą premie czyli 700 brutto albo 500 brutto a pracodawca woli żeby pracownika nie było cały miesiąc niż żeby mu dać za tydzień nieobecności trzy czwarte premii i chodzące dwa jak to by nazwać poganiacze którzy tylko obserwują jak kto pracuje zapraszam jak chcecie zarabiać 1850 na magazynie do ręki to w Lidlu czy w Biedronce więcej na początku dostaniecie czy w Amazonie ale zawsze Kierownik Król może cię po plecach poklepać i powiedzieć że jesteś dobry ale w tym miesiącu nie masz premii bo w swoim rzędzie nie posprzątałeś no i premia ci się nie należy cudownie po prostu cudownie żebyś się nie martwił bo kiedyś będzie lepiej.
4
taki ja 2016-12-04 22:31:51
pracuje tu od jakiegos czasu i jak ktos wyzej pisze o 3 tys to chyba nie pracowal tam nigdy :) zmienil sie kierownik - na gorsze oczywiscie , ma suche zarty jak pięty cejrowskiego , podchodzi i klepie cie po ramieniu , smieje sie jak deb.., a ukraincy przyklepali mu ksywe zając ..:) nie wiem czy sa tu jakies pozytywy . Muzyki nie wolno sluchac na magazynie - oczywiscie z radia , wymagania rosna a kase chca zabierac za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dwojka logistyków chodzi i tylko kazdego rozlicza a sami nic nie robia . Wszystko po cichu kiedy mowa o podwyzce :P kierownictwo siedzace w tym swoim akwarium to zenada kompletna . naganiacze i nic wiecej. Praca nie najgorsza lecz przez nazwijmy to innowacje oraz delikatny mobbing ta firma spada na dno:) tyle
2
Mb 2016-12-05 18:16:48
A jak na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ? Ktoś coś wie?
Zostaw swoją opinię o KAEM SP. Z O.O. SP.K. - Baranowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAEM SP. Z O.O. SP.K.