brak logo

KAEM SP. Z O.O. SP.K.

Baranowo

Opinie o KAEM SP. Z O.O. SP.K.

Ja 2015-05-10 15:27
Wszyscy sie pytacie o kasę, a nikt nie zapyta dlaczego poprzedni grafik odszedł z pracy.. Co myśle.. Wiem! Ze wyjaśniło by Wam wszystko :)
5
LOL 2015-05-12 20:40
Firma porażka. Jest tam coraz gorzej, kto mądry ucieka do innych pracodawców. Nie polecam nikomu, wyzysk za grosze. Cały czas obcinają zarobki. Pracujesz coraz więcej a zarabiasz coraz mniej.
2
brylant 2015-05-31 21:26
Kolejni klienci rezygnują ze współpracy. Kolejni handlowcy odchodzą z pracy. Na magazynie to już leży sterta regałów zabranych od klientów, którzy wybrali konkurencję. Oczywiście te regały od klienta ma zabrać handlowiec. Zazwyczaj jest tak, że przychodzi nowy do pracy i pierwsze miesiące to tylko sprząta regały cod klientów i zbiera baty. Jak tak dalej pójdzie to za kilka lat trzeba będzie zamknąć firmę, albo wcześniej ją komuś sprzedadzą.
1
jary 2015-09-24 13:26
Czechan jeśli spodziewasz się kokosów na stanowisku specjalisty ds. informatyka to muszę cię rozczarowac, bo znajomy z innego działu powiedział, że proponują takie pieniądze, że wstyd. Dlatego grafika szukają od marca i jakoś znaleźć nie mogą... żenada
lazi 2015-10-19 18:02
Jeśli chodzi o produkty to sama chińszczyzna za niebagatelnie wygórowane pieniądze. Zarząd myśli, że Hardy to jakaś super marka i klienci zapłacą drugie tyle za markę. Takie same produkty można kupić od innych dostawców za pół ceny, dlatego Kaem znika z rynku. Klienci masowo rezygnują ze współpracy. Bazują tylko na relacjach i kupionej "lojalności" klientów. Sama oferta jest delikatnie mówiąc do niczego. Więc jeśli nie masz znajomości wśród klientów oraz nie wiesz jak się zakręcić aby kupić "lojalność" klienta to jako handlowiec będziesz miał przechlapane.
3
badubadu 2015-11-06 16:43
dorka
z przykrością stwierdzam ze masz całkowitą rację
Pracujący 2015-12-08 23:19
A na jakie stanowisko wysłałaś CV?
lazi 2015-12-14 22:39
Przykre, ale prawdziwe. Jedyne co może być pocieszeniem to, że są też gorsze firmy, które oprócz braku profesjonalizmu i umiejętności zarządzania ludźmi wykazują się jeszcze nieuczciwością i np. zalegają z wypłatami dla pracowników itp. Tu przynajmniej wypłaty są w terminie, tylko coraz mniejsze bo obroty firmy mocno spadają.
2
ciekawy 2016-01-27 16:28
Piszecie tylko o umowach o prace, a firma zatrudnia tez studentów przez Agencje Pracy. Podobno można sporo zarobić. Ktoś coś wie?
magazynier 2016-01-28 17:27
Dla mnie spoko, wynagrodzenie jest ok, im więcej zrobię tym więcej zarobie. Na atmosferę nie ma co narzekać, bo a kumple w porządku. Wiem, ze teraz szukają nowych magazynierów wiec juz przekazałem kumplom ze szkoly zeby dzwonili do hr.
1
nowy 2016-02-02 14:29
ja właśnie bedę zaczynać tam pracować, podpisalem juz umowe z agencja i proponują fajne wynagrodzenie. Napisze jak jest po kilku dniach pracy, szkoda ze nie ma tu wiecej infomacji bo sam jestem ciekaw.
ciacho 2016-02-24 00:55
witam, ponownie ostatnio dodałem swoją opinie ale została usunięta szkoda bo to co napisałem była prawdą o kierownikach najlepsze że teraz to oni między sobą nie potrafią się dogadać ciekawe czemu czyżby jeden na drugiego kablował he he są siebie warci. Szkoda że przy okazji atakują stałych pracowników jak by ich chcieli się ich pozbyć. Zwłaszcza że firma zatrudnia coraz więcej cudzoziemców co z nie znajomością języka sprzedają co chcą i w ilościach jakich im pasuje. Brawo ty brawo ja.
6
Grzegorz 2016-06-11 07:01
Najlepiej jest narzekać zamiast wziąć się za siebie i po prostu firmę zmienić.... Niby taki dobry wyuczony zawód a na ,magazynie zapierdalasz? szkoda pieniędzy wydanych na szkołę.... a zapomniałem to nie z Twoich tylko rodziców... łatwo przyszło łatwo poszło... kolejny student z za Poznania, jak milion innych........
2
Lacky 2016-07-05 22:49
Jak dla mnie ok firma, umowa o pracę, wszystkie świadczenia od zarobków, wynagrodzenie około 3000 magazyn. Pracować trzeba jak wszędzie. Jak ktoś szuka stałego zatrudnienia i ma chęci do pracy to polecam.
1
Blu Dolfin 2016-07-25 08:45
"to firma,która nie przetrwa na rynku długiego czasu", jeśli się nie mylę to firma KAEM w tym roku obchodzi 25-lecie istnienia i patrząc na to co dzieje się w terenie ma się całkiem dobrze.
3
lam :) 2016-07-30 01:53
witam pracowalem na magazynei tam dwa lata przez agencje i powiem tak chlopaki na magazynie no idziewczyny sie zdarzaly jak najbardziej an plus :) kierwonik jak kierwownik musi wymagaci tyle;)
2
h 2016-08-23 16:07
Hahaha czasem tu zaglądam z ciekawości , jakie to ludzie bzdury piszą ☺ i w jakim celu nie wiem
2
Kamil Kocur 2016-09-07 10:49
Też aktualnie szukam pracy a słyszałem dosyć dobre opinie o tej firmie, że zarobki ok i atmosfera nie jest najgorsza a na tym głównie mi zależy bo ostatnio to ciężko z tym u pracodawców.
Mariusz 2016-09-07 14:08
Taa biora kazdego z ulicy jak idzie zapraszamy na stanowisko robol fizyczny. Nawet jak nie masz reki lub masz dwie lewe. Wstap w szeregi! Atmosfera nadzwyczajna kierownik caluje po stopach kazdego na powitanie. Nie wiem co za debile pisza takie bzdury.
8
lucky 2016-09-16 09:50
Synek to po co tam jeszcze siedzisz??? Idź do lepszej pracy!
1
bobek 2016-10-04 19:39
Nie wiem gdzie ty ku*wa siedzisz bo jak mnie oczy nie myla to na magazynie atmosfera jest wręcz przeciwnie coraz gorsza.
4
Mariusz 2016-10-04 19:43
Nikt nie mówił, że jej nie szukam Tato. A opinie pisze żeby ludzi uprzedzić. Na rozmowie o pracę uslyszy się sam miód i cukier, rzeczywistość inna.
2
Piotr Logistyk 2016-10-04 19:46
Dziękuję, dziękuję, dziękuję jestescie cudowni! Dzięki wam zarabiam grube miliony!
6
tomek 2016-10-18 11:12
Na razie nie ma ofert pracy - tez nie widziałem, zeby w okresie wakacyjnym pojawiały się jakieś oferty własnie na staże czy też na praktyki, a wydaje mi sie, że kiedyś takie działania wchodziły w zakres polityki firmy?
Ciacho 2016-11-04 17:45
To prawda I na dodatek szukają Dzięciołów co będą robić za 14-15 zł wszystko i ani mru mru bo jeszcze dostaną po premi haha typu słynny rudy. ( żarówa )
9
qwerty 2016-11-15 13:03
Pójdziesz nawet na jeden dzień L4, to nie dostaniesz premii, tylko gołą podstawę - komedia.
7
BOBSON 2016-12-02 01:06
Ta firma to jakieś nie porozumienie stali pracownicy odchodzą z magazynu niedługo zostaną tacy co nawet nie wiedzą co sprzedają jak im paletę jajek włożą w miejsce sprzedaży to i tak na pieska nałożą byle kod na czytniku się zgadzał a biorąc L4 na 3 dni tracisz całą premie czyli 700 brutto albo 500 brutto a pracodawca woli żeby pracownika nie było cały miesiąc niż żeby mu dać za tydzień nieobecności trzy czwarte premii i chodzące dwa jak to by nazwać poganiacze którzy tylko obserwują jak kto pracuje zapraszam jak chcecie zarabiać 1850 na magazynie do ręki to w Lidlu czy w Biedronce więcej na początku dostaniecie czy w Amazonie ale zawsze Kierownik Król może cię po plecach poklepać i powiedzieć że jesteś dobry ale w tym miesiącu nie masz premii bo w swoim rzędzie nie posprzątałeś no i premia ci się nie należy cudownie po prostu cudownie żebyś się nie martwił bo kiedyś będzie lepiej.
15
taki ja 2016-12-04 22:31
pracuje tu od jakiegos czasu i jak ktos wyzej pisze o 3 tys to chyba nie pracowal tam nigdy :) zmienil sie kierownik - na gorsze oczywiscie , ma suche zarty jak pięty cejrowskiego , podchodzi i klepie cie po ramieniu , smieje sie jak deb.., a ukraincy przyklepali mu ksywe zając ..:) nie wiem czy sa tu jakies pozytywy . Muzyki nie wolno sluchac na magazynie - oczywiscie z radia , wymagania rosna a kase chca zabierac za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dwojka logistyków chodzi i tylko kazdego rozlicza a sami nic nie robia . Wszystko po cichu kiedy mowa o podwyzce :P kierownictwo siedzace w tym swoim akwarium to zenada kompletna . naganiacze i nic wiecej. Praca nie najgorsza lecz przez nazwijmy to innowacje oraz delikatny mobbing ta firma spada na dno:) tyle
10
Mb 2016-12-05 18:16
A jak na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ? Ktoś coś wie?
Król 2016-12-15 01:21
Hehe ta firma robi w bambuko nawet swoich nowych pracowników oferując w listopadzie w swojej ofercie przyjęcia do pracy bony świąteczne dla pracowników w grudniu na Święta gdzie nigdy tych bonów nie było w tej firmie. No i w grudniu kadrowa napisała że premia świąteczna należy się tylko tym co przepracowali cały rok no ale dobra ściema to pół sukcesu brawo Logistycy. Napisali też że dla osób nowo zatrudnionych będą dofinansowania dla dzieci za wycieczki grupowe haha szkoda że wnioski można było składać do połowy września no i co znów trzeba czekać cały rok hehe. Dobre co nie. No i na koniec ubezpieczenie PZU oczywiście grupowe za które niestety trzeba zapłacić samemu hehe. Nie wiem czemu szef tej firmy się na to pisze bo to jawne oszukiwanie tych ludzi. Brawo Tomek i Piotr logistycy tej firmy.
11
Marjuuuush 2016-12-19 14:57
To, co się odpierdala na tym magazynie to jest jakiś żart i kpina !!!!!!!!

1600zł za miesiąc pracy, na dwie zmiany.
11
xxx 2016-12-25 00:39
pracownik z doswiadzeniem zarabia tyle samo co zaoczny student.robisz swoje dostajesz 2 tysiace ale czemu student nieznajacy dodawania i odejmowania,naklejenia tasmy,wytarcia stolu po posilku, zarabia tyle samo?
4
JurekZima 2017-01-31 13:30
Żenada rekrutacyjna . Jaja sobie z ludzi robią
5
Adam 2017-02-08 19:25
Pracowałem tam jakieś 2-3 lata temu przez agencje i praca była lajtowa. Tyle ile sie zrobilo, tyle sie zarobilo. Dla studentow idealna opcja. ok 3000-3300 przy 140 godzinach pracy to naprawde neizle pieniadze. Co do atmosfery to wiadomo jak w kazdej firmie bylo kilka osób co nic im nie pasowalo. Jedynie co na minus to pod koniec mojej przygody w tej firmie kierownictwo zznacznie sie zmienilo. Spowodowane bylo to zapewne naciskiem i spinaniem z góry ;d Ogólnie firma na plus jesli chodzi o prace dorywcza na akord. Godzinowka nedza.
toolmaker 2017-03-12 17:48
Podobno do Bricomarche w Nowym Tomyślu szukają przez jakąś agencję merchandisera za 9,49zł netto na 4 godz/tyg! Ta agencja zamiast dać ogłoszenie to wydzwania po ludziach z ogłoszeń na olx co szukają pracy dodatkowej.
noel 2017-04-29 11:57
A szanowny pan vtc robi wszystkie zamówienia po kolei jak system pokazuje?. A może eksport na wysokość 2.4m. dzień w dzień!!!
Jeżeli nie to proponuję spróbować.
Ciekawe ile pan zarobi.
3
Revv 2017-05-17 13:13
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak jest w tej firmie na miejscu przedstawiciela handlowego. Mam zamiar składać CV i chciałbym się dowiedzieć o zarobkach, jaki samochód dostajemy do pracy itp.. a głównie chodzi mi o atmosferę, czy warto być przedstawicielem w tej firmie?
SAM 2017-06-09 17:20
Revv, przed tym samym dylematem stoję. Warto?
Na jakim jestes etapie?
forfiter 2017-06-13 20:42
Nie zawracaj sobie głowy tą firmą jeśli szukasz pracy na dłużej.
Pożal się Bogu 2017 2017-06-30 09:02
Pod koniec mojej przygody KAEM to mam jedno zdanie:
TO ISTNA PATOLOGIA!! brygadzista jest wulgarna wobec swoich pracowników,kabluje o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie,krzyczy zamiast pokazać jak kto się robi no bo człowiek ma prawo do błędu nie ?? Brygadzista nie broni nas tylko za przeproszeniem ma nas głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc nie polecam bo zwalniają dobrych ludzi
2
Ciacho 2017-06-30 11:25
Juz raz mnie usunęli ale i tak napiszę. Firma ta obecnie zatrudnia coraz gorszych sort ludzi magazynowych. Poprostu idiotami lepiej sie kieruje. Polecam wszystkim niech dołożą swoją cegiełkę w rozwalaniu wózków i regałów. Mobing pełna parą za wszystko kary pieniężne -50 , -200 nieraz za byłe co np. Nie podniesienie kartona z ziemi. Ciekawe kto pierwszy zagoni ich do PiP. Zmuszanie do nadgodzin.
1
buntowany_zawiedziony 2017-07-25 22:01
Najgorsza firma w jakiej pracowalem amazon przy tym to raj naprawde
Same minusy zadnych plusow no moze kasa w sumie nie najgorsza i tyle
Minusy od samej atmosfery w magazynie po kadre kierownicza
Szatnia dla pracownikow agencyjnych-obskorny kontener wyciagniety niczym z zakladu karnego
Stolowka jesli tak mozna nazwac jeden stol komunistyczny obrus ze staroswieckiego materialu od samego widoku apetyt przechodzil
Magazyn no coz szary brudny ponury syf na kolkach wszystko w wielkich kartonach sam widok odrzuca
Kierownictwo? Chyba brak jakichkolwiek uprawnien wiedzy itp po przyjsciu pierwszego dnia do pracy sie spojrzeli zdziwieni ze nowy pracownik dostales kamizelke nozyk dlugopis i do sprzatania magazynu przez 8 h zbieraj kartony folie dzwigaj palety bo przeciez panowie na wozkach widlowych maja inne zajecia i zajeci sa rozmowami brak jakiegokolwiek szkolenia, o BHP nie wspominajac pierwszy raz taka sytuacja mi sie przytrafila szok.magazyn odrzuca pierwszego dnia zlozone wypowiedzenie i do widzenia z tym syfem
Progresywna stawka w umowiendochodzaca nawet do 25 brutto za godzine jednak nigdy takiej nie dostaniesz bo albo nie ma pracy zbytnio ani zadnych szans zeby Ci pozwolili
Naprawde 2 dni tam to byl koszmar dla mnie nigdy wiecej jak najszybciej zapomniec

Patrycja 2017-08-03 12:38
@buntowany_zawiedziony, atmosferę ta naprawdę tworzą pracownicy, więc należy też się z każdym dobrze dogadywać. A na jakim stanowisku pracowałeś? Jak na start to można zdobyć doświadczenie? Firma oferuje szkolenia dla kandydatów?
buntowany_zawiedziony 2017-08-05 13:33
Pierwszy dzien cala zmiane sprzatalem cale 8 godzin snulem sie po magazynie odliczajac do konca zmiany i juz wtedy wiedzialem ze po pracy jade do agencji zlozyc wypowiedzenie .po przyjsciu do pracy poszedlem do biura kierownikow powiedziec dzien dobry i ze jestem pierwszy dzien w pracy na co wielki wytrzeszcz zrobili i przez chwile zaniemowili poczym dostalem kamizelke i nozy i poszedlem do takiego starszego pana,nie wiem jakie pelni stanowisko ale to wszystko pewnie rodzina i powiedzial do kierownika ze co ma z nami zrobic(byl jeszcze jeden koles ze mna nowy) i powiedzial ze pojdziemy sprzatac bo jest malo paczek(po co zatrudniaja jak nie ma pracy?) mowie zadnego szkolenia bhp nic w 2 minuty powiedzial jak mamy sprzatac paleciak i jazda zbieraj wszystkie smieci rozcinaj folie zbieraj puste palety co tam ani kiedy przerwa ani nic na czuja poszedlem poprostu na polmetku zmiany i tyle a stali pracownicy wychodzili sobie co 2 godziny to na papierosa to na kawke
Drugiego i ostatniego dnia bylo mi wszystko obojetne bo wiedzialem ze jestem tutaj ostatni dzien ale liczylem no ze moze mimo wszystko milej zleci ten czas jak bede na jakims szkoleniu czy cos i co? Na dzien dobry dzisiaj pojdziesz jeszcze sprzatac.serio dostalem takiej depresji ze juz mialem zaplanowane ze spadam w polwie zmiany ze niby cos mnie boli no ale przyszedl po 10 minutach ze pojde na paczki(forma rozkazu brak kultury ze strony tego pana juz w amazon mowia przynajmniej:czy moge Cie prosic abys poszedl,prosze abys poszedl ...) tam tez w 5 minut jak pakowac zero konkretow ale fakt jakos zlecialo do tej 14 i do widzenia brudny ciemny magazynie
Nie polecam nie widze tam zadnej wizji rozwoju tylko strata zdrowia i nerwow.jakies chore sa tam powiazania wiadomo rodzina rodzinie dogodzi a bez znajomosci mozesz tam sprzatac albo przerzucac paczki
1
On zadowolonu 2017-08-14 14:33
Ja jestem Ukraina i bardzo dobrze mi tam sie bylo pracowac, Jedny osoba która rozumie nasz język to pani huda blondynka, dobra pani
1
zocha 2017-08-25 20:46
witam, czy przyjmują kobiety a jeżeli tak to na jakie stanowiska ?
Oskar 2017-09-10 00:58
Najlepsza jest polityka nowego kierownika Króla żeby pracownik donosił na pracownika no i liderzy w tej sprawie się znaleźli gdzie rozdawane są bezmyślnie wymyślone żółte kartki hehe jak na boisku a jesteśmy w pracy co oczywiście wiąże się odbieraniem kasy czy to z premii pracowników stałych czy z wypłaty pracowników agencji za byle co , ale moim zdaniem jest to działanie na złe imię firmy zwłaszcza że pracownicy zaczynają specjalnie sobie podkradać towar z palet żeby jeden od drugiego miał mniej reklamacji co wiąże się z tym że wypłatę będzie miał większą co za ludzie go zatrudnili i że na takie pomysły pozwolili chyba w ten sposób działają na szkodę firmy coraz mniej osób zadowolonych z tej pracy co widać po opiniach . Jak mam racje to daj ok.
11
Xxxx 2017-09-26 00:31
Firmy nie polecam ! Przez całe 2 miesiące chowalem jak wół . Zostawalem zawsze Na nadgodzinach jak prosili , robiłem dużo pobrań, zawsze uprzejmy i mily do wszystkich gdzie nagle co sie stalo...gdy skończył się sezon i praca zostałem zwolniony pod pretekstem przejechania się na paleciaku jak na hulajnodze aby sobie bo pomoczyc butów gdyż w 1 z alejek było kilka cm wody bo oczywiście nie laska sprzątać magazyn...z wyrzutem kierownika ze nie znam przepisów BHP ..Ale oczywiście takowego firma mi nie zapewniła. ..Pozdrawiam
2
Świrek 2017-10-04 15:56
Szkoda słów. 3 raz w ciągu roku obcinają pensję.
3
Dawid 2017-10-05 15:34
Potwierdzam wersję kolegi.
1
Zostaw swoją opinię o KAEM SP. Z O.O. SP.K. - Baranowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAEM SP. Z O.O. SP.K.