brak logo

Denso Thermal Systems polska

Tychy

Opinie o Denso Thermal Systems polska

trust 2010-06-24 15:04:09
Denso to jeden z wielu [usunięte przez moderatora] w Polsce wiem bo odmówiłem pracy 7 dni w tygodniu i wyleciałem na zbity pysk. Szkoda czasu.
Brak szacunku do pracownika, minimalny socjal. Straszenie, obelgi i ogólna głupota np [usunięte przez moderatora]
2
anonim 2011-05-02 20:22:14
W tyskiej firmie Denso Thermal Systems produkujacej podzespoły dla Fiata trwa referendum strajkowe. Zakładowa Solidarność domaga się 500 zł podwyżki dla każdego pracownika. 20 kwietnia w spółce rozpoczął się spór zbiorowy na tle płacowym. GŁosowanie ruszyło w czwartek. Z uwagi na to, że pracownicy mogą brać w nim udział jedynie w trakcie 20-minutowej przerwy śniadaniowej, referendum zakończy się dopiero po długim weekendzie.
- Zainteresowanie załogi jest bardzo duże. Do tej pory przeprowadziliśmy głosowanie na dwóch zmianach. W niektórych wydziałach, sądząc po listach, w referendum wzięło już udział ponad 90 proc. załogi. Myślę, że już teraz ogólna frekwencja przekroczyła 50 proc. - mówi [usunięte przez moderatora], przewodniczący Solidarności w Denso Thermal Systems.

Na karcie do głosowania pracownicy odpowiadają na pytanie dotyczące poparcia postulatów płacowych Solidarności oraz przeprowadzenia akcji strajkowej, jeżeli postulaty te nie zostaną spełnione. - To chyba pierwsze referendum w historii naszego zakładu, ale ludzie wiedzą, że jeżeli nie zagłosują, to sami sobie zrobią krzywdę - ocenia szef związku w firmie kooperującej z Fiatem.

W czasie dotychczasowych negocjacji w ramach sporu zbiorowego kierownictwo spółki odpowiedziało na postulaty płacowe strony społecznej propozycją średniej podwyżki o 150 zł brutto oraz wprowadzeniem premii frekwencyjnej w wysokości 80 zł. - To w najmniejszym stopniu nie zaspokaja oczekiwań załogi. Większość pracowników produkcyjnych dostałaby ok 120 zł brutto. Dodatkowo w naszej firmie ok. 200 pracowników ma umowy na czas określony, a co za tym idzie niższe stawki, więc dostaliby jeszcze mniej. Także dodatek frekwencyjny jest naszym zdaniem nie do zaakceptowania. Nie można karać pracownika za to, że zachorował, bo to przecież nie zależy od niego. Taki dodatek funkcjonował u nas w nieco innej formie w zeszłym roku, co poskutkowało tym, że ludzie przychodzili do pracy na antybiotykach, żeby nie stracić premii. Od oceniania stanu zdrowia pracowników jest lekarz i Zakład Ubezpieczeń Społecznych, a nie pracodawca - zaznacza [usunięte przez moderatora].

Denso Thermal Systems produkuje deski rozdzielcze oraz podzespoły do wszystkich modeli samochodów produkowanych w Fiat Auto Poland. Spółka zatrudnia ok 500 osób. Średnie zarobki pracowników produkcyjnych wynoszą ok 1600 - 1700 zł netto.
anonim 2011-07-29 11:42:28
idąc do pracy w tej firmie wydawało mi się , że będę pracował w porządnej firmie która szanuje pracownika , prawda jest inna o 180 stopni.. Dla mistrzów zmianowych liczy się tylko produkcja , człowiek jest traktowany jak robot , ma tylko pracować z podkulonym ogonem i się nie odzywać , a niech tylko spróbuje wyjść z przerwy (toalety) 1 minutę później to już czeka go "reprymenda" . Spróbujcie zejść z lini 5 min. przed końcem zmiany to lądujecie na dywaniku i jesteście straszeni zabraniem premii .. O [usunięte przez moderatora] nie wypowiem się ale niech lepiej odstawi antydepresanty .. Za to najwięcej śmiechu jest z [usunięte przez moderatora] mistrza z innej zmiany . kołnierzyk w polo podniesiony , solareczka i damski głosik , a nie daj Bóg żeby coś musiał podnieść lub pomóc komuś . Moja opinia jest negatywna i to w 80% te 20% to ładne dziewczyny które pracują w Denso :)
3
Canada 2012-09-22 22:26:58
Ja pracuje w Denso od jakiegos czasu, na zmianie [usunięte przez moderatora] :/ Brygadziste na nagrzewnicy mamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] istego :) Wogóle to na Denso jest 80% ładnych dziewczyn :D:D
1
Gość 2012-10-24 18:13:00
Podobno [usunięte przez moderatora] przymknęli. Czy ktoś coś o tym wie?
2
pracownik przez Gi group 2012-10-31 17:13:51
Tak, przymknęli go.

Praca ciężka ale da się przyzwyczaić, ludzie pracujący w firmie także są bardzo w porządku. Jednak nie polecam pracy przez Gi group, nie można być pewnym do kiedy się pracuje - umowy tymczasowe (śmieciówki), co chwile jakieś zmiany, postoje a do tego pewne jest że większość po nowym roku i tak nie dostanie przedłużonej umowy bo będą zwolnienia.

nie przedłużają umowy za dwu - cztero dniowe L4. śmieszne to jest ;)
2
foreverAlone 2013-09-05 18:27:09
Najgorszy rok w moim życiu. Traktuje to jako przerwę w życiorysie. Ciągle robić,robić. Nie można przy taśmie słowem sie odezwać. Paranoja. Po co te studia było robić!!
1
KUDŁATY 2014-01-08 21:37:07
nieroby!!! robić wam się nie chce co z tego że pokończyliście szkoły jak macie dwie lewe ręce do roboty
mechanik 2014-04-11 07:33:51
to zależy jakie szkoły pokończyli, przecież szkoły zawodowe to teraz perełki dla pracodawców, coraz mniej ludzi ma "zawód w ręku"
1
simon 2014-04-17 22:14:54
to fakt, że tacy ludzie są teraz poszukiwani. Choć osobiście nie chciałbym pracować jako taki 'specjalista' przez całe życie
1
Filip 2014-04-28 19:35:42
Nie ma co dyskutowac, która szkoła jest lepsza, kiedy doświadczenie to sprawa kluczowa. Lepiej napiszcie, czy w denso da się czegoś nauczyć i jest od kogo.
Denso thermal sysrems 2014-05-28 15:57:35
Witam tutaj wszystkich obecnych forumowiczów na tej stronie pisze w sprawie jednej firmy bo chciałbym się zatrudnić Do DENSO THERMAL SYSTEMS i w związku z tym jaki pośrednik tam zatrudnia jakie tam są przyjęcia na stanowiska pracy ????
jsk ktoś wie jak sie tam można dostać prosze wszystkich o szczere odpowiedzi jest ważne dla mnie czekam na wasze wiadomości pod moim postem....... z góry też posyłać mi wiadomości na temat firmy Denso na terenie fiata na adres email Kamilzolneczko1@interia.eu !!! możecie też pisać na mój adres email lub tutaj
gumis 2014-07-10 20:06:18
praca na akord , a stawka godzinowa. Robisz jak robot i jedyne co trzeba to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od poniedziałku do piątku. Każde zwolnienie lekarskie będzie zakończone wezwaniem do zakładu -Denso.
Powodzenia.
1
gumiś 2014-07-10 20:07:30
sorry od poniedziałku do soboty
zapomniałem że tam dalej się robi bez wolnych sobót.
1
anonim 2015-01-02 17:32:34
Praca na godzinę, normy normy normy, co niektórzy mają bardzo zryte berety chodzi o majstrów i brygadzistów po znajomości, mobbing mobbing mobbing. I co chcieć więcej
4
Misiek 2015-01-09 21:38:59
Najlepszy jest ten Andrzejek z Woli nierób. Łazi jak smród po gaciach, baba z Fiata się zwolniła, odprawę wzięła i do Denso przyszła
7
Ust 2015-01-22 20:01:01
Witam . Jakiego producenta wtryskarki posiada denso i w jakich ilosciach?
2
:) 2015-02-03 13:07:59
a zdjęcia wtryskarek tez chcesz?
Obiektywny 2015-03-11 23:09:48
jeśli chodzi o pracowników umysłowych to jest różnie. Wszystko zależy od działu do jakiego się trafi. Niektóre działy pracują normalnie ze zdrową dwustronną komunikacją, inne są kierowane przez osoby lekko mówiąc nieodpowiedzialne, gdzie ciągle panuje chaos, a u pracowników narasta frustracja.
2
Adam Tychy 2015-04-13 08:31:15
DENSO zatrudnia poprzez agencje pośrednictwa pracy czy można tam się dostac bezpośrednio? Wcześniej pracowałem w FAP.
aktualny 2015-08-28 09:11:28
Z tego co mi wiadomo to praca przez agencję na okres 18 miesięcy, później umowa pod firmę :-)
aktualny 2015-10-01 21:01:23
Umowy przez pośrednictwo to umowy o pracę na okres 30 dni przedłużane co miesiąc w zależności czy pracownik się sprawdzi. Po okresie 18 miesięcy umowa o pracę na okres 2 lat :-)
barca 2015-11-21 17:59:18
Wszystko zależy w jakim dziale pracujesz. Przez 12 lat "mordowałem się pod nieodpowiedzialnym kierownikiem, od roku mam fajnego szefa i wszystko może poza kasą jest ok ( nie jest tragicznie, ale do optimum brakuje), zdrowe relacje, swoboda działania w pracy. Polecam dział logistyki.
aneta 2016-07-14 08:35:42
ten zakład to jedna wielka pomyłka i kłamstwo i nic więcej niestety traktują ludzi jak niewolników praca nie jest na godzinę , a na akord obiecanki cacanki , a nic z tego nie ma jedna wielka banda brygadziści i oprócz jednego mistrza zmiany Emila. to reszta nieroby i fałszywi śmiecie bo inaczej tego nazwać nie można to są SB taka prawda jak w PRLU ... a najlepsze ze dyrektor nic o niczym nie wie ani właściciel jak tam jest .!!!
1
Ktoś 2016-11-14 18:35:11
Robota jest Ok, gorzej z zarobkami. Wg mnie najlepszym zmianowym jest Piotrek. Zawsze w porządku do ludzi, z nim wszystko załatwisz(choć czasem i jemu zdarzą się gorsze dni- jak chyba wszystkim) ogólnie jest sprawiedliwy i u niego nie ma pracowników lepszych i gorszych. Co do pracy to na początek dla każdego dobra.
1
Tomek 2016-12-02 09:03:01
Po 7 latach w denso zarabiam tyle kiedy się przyjmowałem. Atmosfera niezbyt ciekawa. Byle donieść, zakablować. Dla kobiet to bardzo ciężka fizyczna praca.
Zostaw swoją opinię o Denso Thermal Systems polska - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Denso Thermal Systems polska