brak logo

Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol)

Poznań

Opinie o Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol)

Stratos 2013-04-08 23:44
Witam złożyłem Cv do tej firmy przez agencje AkcjaJob mam isc na dzien próbny , bezpłatny od 9 do 17 przy sprawdzaniu towaru .Wiem że było duzo ludzi zaineteresowanych ogłoszeniem czy ktoś już był ?
poli 2013-12-27 22:47
Serio takie rzeczy sa w havi logistic? W ogóle płaca Wam stawke godiznowa, czy od kilometra? Pozdrawiam.
andre 2014-07-22 20:45
Pozdrawiam
Pracuje w HAVI Norwegia już 7 lat ,tutaj co roku również coraz bardziej rygorystycznie, a na początku było spokojnie.To chyba nastawienie centrali!
abyit 2015-01-08 14:57
hej, zastanawiam sie dlaczego nikt ostatnio nie komentuje swoich doswiadczen przy współpracy z Havi Logistic?szukam pracy lecz nie wiem jak ma postrzegac tę firmę. na jakie stawki zazwyczaj sie umawiaja z nowo zatrudnionymi osobami? moze mi ktos rowniez napisac jak wyglada u nich rozmowa o pracę i co jeszcze warto przekazac z Waszej strony?
leszko 2015-02-28 08:02
Jak dowiedzieliśmy się o tragedii " krzywego" to utopilismy łzy rozpaczy w dużej ilości piwa , szkoda człowieka):
4
xxx 2015-04-30 22:34
Panowie z Poznania napiszcie jaka sytuacja u was ????? bo w Tychach jest masakryczny mobing!!!!!! tam ludzie na L-4 muszą iść dopracy,tam ludzie na urlopie też muszą pracować !!!!!! tam nie ma planowanych dni wolnych!!!napierdalasz non stop ....więc niewiem czy to wina ogólnie firmy czy kierownictwa w Tychach!!!!!
3
DCP 2015-05-01 11:56
nie wiem jak w Tychach ale u nas kierownika nie ma a wszystko śmiga :) Pracy dużo ale atmosfera w pracy jak najbardziej ok.
3
pracownik 2015-06-08 21:45
szacun dla kierownika...... Poślijcie go aby szkolił kierownictwo w tychach.Tam jest wyścig szczórów
3
pracuś 2015-06-18 17:03
A może wszystko śmiga dzięki temu, że go nie ma? :)
pozpoz 2015-06-22 12:36
Dokładnie. Młode chłopaki z administracji pracują aż miło popatrzeć, robią wszystko jak trzeba, bez głównego hamulcowego, wymyślacza. Wróci zaczną się problemy i ch..wa atmosfera. Teraz z przyjemnością idzie się do pracy. Pozdro.
1
niki 2015-06-22 20:08
Pikerzy z poznania czy wy wiecie że pracujecie za niecałą dychę za nadgodzinę my w stolicy zaleźliśmy na to sposób. zastanówcie się co wy robicie.
dawid 2015-06-24 11:03
Chciałbym się zapytać jakie są zarobki w havi logistics jakie są obowiązki ogólnie co tam się robi na tym magazynie.
duka 2015-06-24 16:12
dawid na magazynie się zapierda.a i się nie dyskutuje .
dawid 2015-06-26 23:32
duka pytam bo chce się dowiedzieć coś więcej o tej firmie, takie komentarze że na magazynie się zapierdala i się nie dyskutuje to obie podaruj ....... Wszędzie trzeba pracować. Nadal czekam na jakieś konkretniejsze informacje o tej firmie.
DCP 2015-06-28 11:07
Jeżeli wiesz jak wygląda praca na magazynie to wiesz wszystko. Składanie towaru pod zamówienie klienta to nasz główny obowiązek. Na początek nie tak ważna ilość co jakość. Później dochodzi norma i błędy z których jesteś rozliczany. Tyle w skrócie. Na początku zaczynasz przez agencję, dopiero jak się sprawdzisz dostajesz umowę na określonych warunkach.
Akcja Job 2015-07-02 15:52
Witam,
jeżeli jest Pan zainteresowany pracą w Havi Logistisc proszę o kontakt z nami, jesteśmy Agencją, która zatrudnia dla Havi.
Warunki bardzo fajne:)
Pozdrawiam
Grupa Akcja Job (Piekary 16/104, Poznań)
jakub 2015-07-05 11:12
Witam agencja w wawie zatrudnia do magazynu za 18,00 zł i niema kto pracować.
nowy 2015-07-06 08:21
witam, przyszłem do firmy nie dawno I muszę powiedzieć że nie jest tak źłe.
Praca ciężka ale ekipa ok. kierownicy zmiany też ok I ten kierownik magazynu co nim tak straszył tkoś - też spoko - zawsze mozna sie dogadać.
144532777999$4 2015-07-15 06:16
Potrzebny kierownik magazynu
144532777999$4 2015-07-15 08:50
bo poprzedni odchodzi
1
144532777999$4 2015-07-16 10:02
Zwolnili Sebcia?
1
Sebcio 2015-07-16 11:13
Nie, sam odchodzi :-(
luc 2015-07-16 12:25
No i przyjdzie za niego jakiś oszołom i dopiero będzie syf, za długo było dobrze
144532777999$4 2015-07-16 17:24
Taka dobra praca!
77 2015-07-20 10:52
hej, praca jest generalnie ok, z minusów: ciężka fizycznie , dwie zmiany, w sezonie prawie wszystkie soboty, nie możesz się pomylić bo po premii, ale jak się nie pomylisz to kasa ekstra. plusy - dobra atmosfera, zawsze można się dogadać, obiady darmowe- jak swoje robisz to nikt się nie czepia
VENI VIDI VICI 2015-08-19 18:09
Napiszę trochę o pracy w DCP ponieważ tam pewien czas pracowałem ok 3 lat i wydawało mi się że niema lepszej firmy na rynku aż pewnego dnia przejrzałem na oczy i postanowiłem coś zmienić , praca jak praca bardzo ciężka (przewalasz kartony które ważą nawet 15 kg co odbija się to na kręgosłupie nawet 1200 sztuk na 8h to sobie policzcie ile jest to ton )czasami na minus 25 stopni przez 8h nieraz więcej i to tylko za max 2000 zł no chyba że popracujesz trochę w nadgodzinach które są liczone od najniższej krajowej bo tam jest taka podstawa plus premia z której ci zabierają za każdą pomyłkę i tak to są grosze. Teraz pracuję w Am...n w Tarnowie Pod. też się napracuję lecz w cieple i nie przewalam tylu ton a po podwyżce mam teraz za nominalny czas pracy ok 2600 na rękę .
do Iras i Kermit zejdźcie na ziemię i nie kadźcie praca na dwie zmiany to tragedia.
były pracownik 2015-11-06 11:19
Co nowego w havi ?
JK 2016-02-15 14:32
Dawno nikt z kierowców nie pisał na forum mam wrażenie że jest wam tak dobrze?
Logistyk 2016-02-15 16:38
Niestety przedmówca ma rację, w Havi przez lata wytworzyła się klika ludzi, którzy pod wpływem pani B. narzucają swoje "rządy", a jeśli komuś się nie podoba to won. Wspomniana pani B. roztacza wokół siebie aurę " jaka to ja jestem fajna i cool", a w rzeczywistości cholernie daleko jej od bycia fajnym. Żadne wizyty audytorów nic nie zmienią, bo przez czas kiedy oni siedzą w firmie są zalewani kłamstwami. W jaki sposób ktoś z zagranicy jest w stanie wykryć knucie? Większość ludzi, oprócz wspomnianej grupy wzajemnej adoracji, myśli po cichu o odejściu z tej firmy i po kolei odchodzą. Jak widać jeden po drugim i to nawet ze stanowisk kierowniczych, pewnie dobrze opłacanych. Wiele dobrych osób jest w firmie ciągle upokarzanych i pomijanych, a dlaczego, a dlatego, że nie klaszczą pani B.
1
logpol 2016-05-12 23:07
Z logpolem skończyło się wszystko co było dobre w tej firmie
1
nowy 2016-05-13 14:15
Czy sa przyjecia jako kierowca,jaka jest podstawa najnizsza krajowa czy inna?
Nowy 2016-07-08 14:27
A jak tam praca kierowcy wygląda, widziałem ofertę pracy na kierowcę c+e do Havi może jakiś kierowca napisze jak jest czy warto aplikować
coś 2016-07-08 15:11
Dobrze, ze atmosfera dopisuje, to od razu już lepiej.
ja 2016-12-28 17:28
Byłem na rozmowie, ponoć kogoś jeszcze mają przyjąć. Obiecują 4k na ręke plus 500 po przekrczeniu 8000km. Jak narazie rozmowa ok, reszta wyjdzie w praniu. Pozdro i szerokości
Kierowca 2017-01-08 12:28
Kierowca
Pytanie do Ja.
Byłeś na rozmowie w Havi czy u prywatnego przewoźnika? Jeżeli byłeś na rozmowie u prywatnego przewoźnika to jest to możliwe ale ja pracuję w Havi od kilku lat jako kierowca i jeszcze ani razu nie zarobiłem 4000 zł netto. Do tego dodam, że w Havi kierowcą jesteś w bardzo małym stopniu. Ja nazwałbym to stanowisko magazynier z uprawnieniami do prowadzenia pojazdów ciężarowych z przyczepą. Praca ciężka soboty, niedziele, święta, zawsze bieg bo za wolno i teksty bo inni zrobili to szybciej (jest taki dyspozytor, który traktuje tę firmę jak prywatny folwark). Z urlopem zawsze problem, jakieś zapisy (towar reglamentowany) i tylko 1 tydzień latem i 1 tydzień w ferie. Jest jeszcze warunek, że zdążysz się zapisać a kolejka od szóstej rano stała (o dziewiątej zaczynali zapisy). Jak nie zdążysz lub jesteś w trasie to klops, po prostu tak jak kierownik w sms-ie napisał kto pierwszy ten lepszy - tak nas tu traktują. Ja nie polecam, robię rozeznanie rynku i uważam, że jest wiele firm gdzie lepiej płacą, traktują i nie trzeba tak tyrać. Myślę, że nie długo wypiszę się z tej organizacji. Pozdrawiam wszystkich, którzy poświęcili swój czas aby to przeczytać i życzę pracy w lepszych firmach niż Havi.
8
Kierowca 2 2017-01-12 18:47
Witam Potwierdzam wszystko to co napisał Kierowca, Też jestem kierowcą od kilku lat w havi Koninko, i u prywaciarza mają kierowcy podobno sporo ponad 4k, ja osobiście też nie zarobiłem jeszcze 4k, chociaż jest pewna grupa kierowców ulubieńców którzy mają ponad 4k, praca w święta soboty niedziele, i co uciążliwe po NOCACH a za to w tygodniu jakiś dzień wolny, z urlopami tak jak pisał kolega kierowca, dużo pracy dodatkowej pomoc w załadunkach ,rozładunki, odbieranie zwrotów, reklamacji towaru, rozkładanie tego wszystkiego po trasie w magazynie i do tego wszystkiego dużo pracy papierkowej i przy komputerze, dostajemy zawsze w czwartek lub piątek grafik na przyszły tydzień ale i tak są wieczne zmiany tras i punktów, na dodatek w sezonie lipiec, sierpień gdzie jest okres urlopowy i mamy narzucony tylko tydzień urlopu to jeszcze często po pięć wyjazdów w tyg. bo jest wymówka że są urlopy!!!!! jedyne co jeszcze trzyma w tej firmie to premia roczna, bo socjal to żenada, też się rozglądam za inna pracą ale na spokojnie żeby nie wkopać się w większe g. Pozdrawiam
7
Darek 2017-02-17 10:33
Witam. Zanim podjąłem pracę w HAVI czytałem w/w opinie i długo się zastanawiałem... Ogólnie po miesiącu jazdy jako kierowca uważam że są jak wszędzie plusy i minusy.... na wielki plus - ATMOSFERA !! każdy każdemu pomaga, jak i dział logistyczny przy załadunkach tak i magazynierzy również zawsze są obok i pomagają, do tego biura zawsze na TY nie na PAN!, minus i to co zmusiło mnie do rezygnacji to czasy pracy i rozłąka z rodziną, niby co 2 dzień w domu ale niestety doliczając dojazdy do pracy byłem tylko gościem w domu. Sumując dla okolicznego mieszkańca lub kawalera PIERWSZA LIGA! pracy tyle że nigdy się nie zanudzisz ale i zawsze masz czas na papierosa. Wszystkie faszystowskie bajki na temat Poznańskiego oddziału są wyssane z palca...
4
Darek 2017-02-17 10:43
Kolego Kierowca i Kierowca2 to idź zagadaj z P.Kujawa. U niego masz to co pisałem. I pomimo że go zmęczyłem przez miesiąc niemiłosiernie wytykaniem usterek auta (Atego), gdzie i na koniec nie miał siły odbierać telefonu. To i tak dobry przelew wpłynął na konto. 4500 zrobicie z palcem w nosie na trasie Konienko - 3miasto. Pozdrawiam :)
(ps pauzy polecam robić na A1 powrocie Shell ;])
4
KIEROWCA 3 2017-02-24 11:28
Witam. W HAVI pracuje od kilku lat.Jestem kierowcą. Kiedys do nas kierowcy przychodzili z "polecenia",pozniej z ogloszenia, a teraz nie widac kolejki za płotem. Za wielu chętnych nie widac.
Praca ciezka,w nocy ,niedziele i swieta.Potwierdzam, kierowca 1i2 napisali prawdę.
Kolega DAREK pracowal u naszego podwykonawcy. Tam kierowcy zarabiają wiecej.U nas takich zarobków nie ma.Kierowcy w HAVI nie zarabiaja 4000 pln.Od przelewu trzeba odliczyć delegacje, a to
Ok.500 pln.Nie wszyscy koledzy o tym pamiętają. W pojedynczych obsadach jest jeszcze gorzej. Mozna
zarobić poniżej 3000 pln.
W ostatnim czasie odeszło czterech kierowców, co świadczy ze szału nie ma u nas.Oczywiście są kierowcy -ulubiency. Ci jeżdżą do Trójmiasta dwa razy w tygodniu i udają że jest im bardzo źle.
Robią rekordy przejazdu, potem inni nie dostają tych tras bo sa za wolni.Dzisiaj nie polecam naszej firmy
innym.Nie jest juz konkurencyjna na rynku pracy.Poza tym jest coraz wiecej podwykonawców, a to moze byc początek konca transportu.....Pozdrawiam.
5
Były kierowca 2017-03-03 14:02
Witam.
Pracowałem w Havi jako kierowca kilka lat i zgadzam się z wypowiedziami kolegów kierowców. Nie są one wyssane z palca tylko taka jest rzeczywistość. Kolega Darek w pierwszym poście pisze, że pracował w Hawi w drugim natomiast, że molestował prywatnego przewoźnika o stan techniczny pojazdu - w końcu nie wiem gdzie pracował i jego zdania nie biorę pod uwagę. Chcę jeszcze dodać, że w Havi promowani są kierowcy, którzy robią pauzy podczas rozładunków i łamią przepisy ruchu drogowego. Musicie pamiętać, że w Havi zawsze "pełen rebel" i ten, który wróci najszybciej jest najlepszy. W przyszłości dostanie lepszą pracę (dalej, mniej miejsc rozładunku i najlepiej same McD.) Takie postępowanie promuje dział administracji transportu w osobach trojga dyspozytorów i myslę, że za cichym przyzwoleniem kierownika. Kiedyś to się źle skończy. Nie chcę być złym prorokiem i oby skończyło się to tylko karami finansowymi i nikt nie zginął. Pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze dają radę i cieszę się, że mnie już tam nie ma.
6
Szofer 2017-03-22 05:21
A za jaka :podsawe: jezdzicie najnizsza krajowa?
Atrakcyjnyklaun 2017-03-28 21:36
Gorszych debilizmów nie czytałem. Jak tak ciężko to wyjazd do prywaciarza. Tam napewno pojedziecie do Szczecina w podwójnej obsadzie i następnego dnia odpoczniecie jak ludzie po tej trasie. Prywaciarz da wam premie świąteczną i premie za przepracowane lata. Jak można tak kalać własne gniazdo? Havi dc Poznań to jedna z najlepszych firm w PL, a jak ktoś twierdzi inaczej to nigdzie nie pracował, albo jest sfrustrowany i powinien złożyć wypowiedzenie. I tak większość domyśla się kto te bzdury wypisuje. W żadnej innej firmie nie byłem tak szanowany i nie miałem wszystkiego na kwicie jak trzeba. Ale żeby oby nie przyszły czasy, że będziecie za dzisiejszym Havi płakać, nawijając kilometry w dziadtransie.
2
Były kierowca 1 2017-04-01 10:37
Witam też pracowałem w Havi jako kierowca i to co piszą kierowcy i były kierowca to wszystko prawda a więc nie będę wypisywał tego samego. Także Atrakcyjny klaunie nie są wypisywane żadne debilizmy. Fakt wszystko co zarobisz idzie legalnie na konto i premia roczna tzw. trzynastka też jest, co do premii za przepracowane lata, to za dużo za to nie poszalejesz. Co do wolnych dni po długich trasach to siłą rzeczy musisz takie mieć, jeśli jesteś w trasie w podwójnej obsadzie np. po Gdańsku lub Szczecinie gdzieś z 20 godz. to zjeżdżasz na firmę późno popołudniu, a większość wyjazdów w trasy odbywa się w nocy także nie zdarzysz się wypauzować i wtedy masz dzień wolny żeby kolejna noc móc kierować , chociaż i były też wyjazdy po krótkich przerwach 9 godz. to wtedy jest ciężko bo odliczysz dojazd do i z pracy i jakieś swoje sprawy to za dużo ci tej przerwy na odpoczynek nie zostanie.
3
Atrakcyjnyklaun 2017-04-02 22:51
Nie. Lepiej iść na prywatkę i je..ać cały tydzień samemu. W Havi nawet do Wrocławia jedzie się w podwójnej. Jak masz dobrego zmiennika to i się wyśpisz. Następny dzień wolny. 26 dni urlopu, gdzie byczysz się w domu, a kasa jak w robocie, trzynastka, wczasy pod grusza, dyspo J i J oraz A co Cię traktują jak człowieka, pełna kulturka. Ale widać niektórym za ciężko. Po trasie z Poznania do Szczecina chcieliby 2 dni wolne. Te bzdury wypisują największe labasy akurat, co chcieliby nie robić nic, zarabiać po 5 tysięcy i być całowanym w tyłek. Moim zdaniem kilku kierowców jest do wyje..nia. Do biedry na kasę jak stękacie, bo trzeba wózek pchać, albo w nocy jechać. Do dhla po 50 stopów, albo w trasę 3 na 1, żebyście dom na widokówkach oglądali. Jeszcze takim baranom impreze na koniec roku robią i paczki dla dzieciaczków dają, żeby tym bardziej pluli na firmę, gdzie ludzie po tyle lat pracują. Zwolniłeś się, to na ch....j opluwasz? A jak robisz to rób, a nie wylewasz smrody na porządną firmę. Co chcesz osiągnąć wypisując te brednie? W sieci każdy jest anonimowy, ale pójść do biura i powiedzieć jak mi ciężko to nie ma kozaka. Napiszę jeszcze raz. Jak komuś w Havi dc Poznań źle i ciężko, to nigdzie nie robił, albo jest leniem do kwadratu. I módlmy się tylko, żeby jak najdłużej było tak na poziomie jak jest. Bo nic nie jest dane na zawsze i może się poje....ać. A wtedy będzie płacz i wspominki po dziadtransach z oponami na drutach, jak to w Havi było wszystko na legalu i jaki ja byłem głupi...
2
Kajetan Rejtan 2017-04-09 17:01
W sumie wszyscy piszą o pracy kierowcy, a na magazynie też kolorowo nie ma. Ostry zapierdziel w soboty, święta, na MCD dodatkowo niedziele, dużo dźwigania ciężkich żeczy, po kilkanaście ton codziennie w szybkim tępie, przychodzisz i nigdy nie wiesz czy o czasie wyjdziesz i to często nie dlatego, że dużo roboty, ale dlatego, że w biurze coś pomylili i ogólnie bajzel; w sezonie 3-4 soboty pracujące. Do tego jeszcze chłodnia na mcd, mroźnia -20. Ludzie tacy sobie, wzajemnie wszyscy sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiają, choć jak trzeba to niektórzy ewentualnie pomogą. Ciągłe wojenki i kłótnie MCD i BP/Shell. Dużo nowych przychodzi, czesto na kilka tygodni tylko, trzebe przeszkalać a potem jeszcze za nich roboć bo nie nadążają (nic dziwnego). Na plus obiady i socjal jak jesteś na umowie o pracę.
Rozmieszony !!! 2017-04-26 09:46
Sorry, Kajetan Tobie nikt nie gotuje, ze te "wióry"obiadem nazywasz?.A jeśli chodzi o socjal to jakieś 15 lat temu te kwoty IMPONOWAŁY,a teraz jak smak Twojego obiadu,smacznego.
1
lucky look 2017-06-04 15:35
Witam, na wstępie zaznaczę że to nie jest praca dla mięczaków, jeśli przyjdziesz i będziesz chciał pracować i umiesz czasem ciężej popracować niż zwykle to możesz liczyć na zatrudnienie i stabilną pracę. Ogólnie każdy dział ma swoje lepsze i gorsze strony. Jednak nie polecam działu gdzie kierownikiem jest niejaki P.N. Tak naprawdę jego zmianą rządzi jego dziewczyna a on jest tylko pachołkiem i konfidentem, każdego zagania do kierownika magazynu i najlepiej jakbyś po 2 dniach robił normę bo jak nie to od razu zostaniesz odpowiednio zaszufladkowany, ogólnie toczą się tam wojenki pomiędzy drugą zmianą z BP/Shell, jak chce przyjść dziewczyna to ma jeszcze gorzej bo tam ludzie patrzą Ci na ręce i obrabiają dupsko, a zwłaszcza ta dziewczyna kierownika P, miesza i nastawia innych przeciw Tobie jak sie nie wyrabiasz.Z tego co wiem i ludzie mówią to na tej drugiej zmianie BP/Shell jest bardziej spoko. Jak dla mnie firma w porządku jednakze nie bylo mi dane tam zbyt dlugo popracowac , czasem jest ciężej czasem lżej, zależy jaki okres.
8
Marta 2017-08-04 11:11
@lucky look czy zdradziłbyś o jaki dział chodzi? Rozumiem, że ogólnie firmę polecasz? Czy chciałbyś w skrócie powiedzieć dobre i gorsze strony pracodawcy jakim jest firma Havi Logistic - DC Poznań. Informacje te mogą się przydać osobą szukającym pracy w tej firmie.
Monia 2017-09-15 23:02
Moglbyś podać jakieś namiary do siebie?
Marta 2017-09-18 08:58
Nikt nadal nie odpowiedział mi na moje pytania, dlatego nadal je ponawiam. Udzielając takich informacji o firmie Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol) możecie komuś pomóc w podjęciu decyzji o pracy.
Zostaw swoją opinię o Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol) - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol)