brak logo

Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol)

Poznań

Opinie o Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol)

magazynier 2012-07-26 23:10:15
Lubisz wyzwania, pracę ponad normę i brak wolnych sobót nawet po piątkowej popołudniówce? Zapraszamy do HAVI !!!

Tak powinna brzmieć mająca coś wspólnego z prawdą oferta pracy dla nowych pracowników, bo to co dzieje się obecnie nie ma nic wspólnego z normalną pracą na magazynie!

Po co to piszę skoro wszyscy o tym wiedzą? Bo są ludzie którzy myślą że zmieniają pracę na Havi polepszą sobie w życiu i to właśnie dla nich.
1) pierwsza rozmowa z kierownikiem i słowa \\\"sobota rzadko w pracy\\\". W havi nie ma wolnych sobót, dochodzi do sytuacji a właściwie to już norma kiedy w piątek kończysz zmianę o 1 w nocy i masz przyjść w sobotę na rano bo nie ma kto robić. Jeżeli nie możesz zostaniesz odpowiednio \\\"zmotywowany\\\" i przekonasz się że jednak przyjdziesz.

2) norma na piku.
I tu pojawia się kolejny problem :( nie ma słowa norma. Obecnie ile jest tyle trzeba zrobić, czyli nikogo nie dziwi że masz wrzucone ( usunięte przez administratora )na suchym i ( usunięte przez administratora )na mrozie.Niestety nikt nie robi z tego problemu a za chwilę stanie się to normą obowiązującą. Bo skoro można raz to dlaczego nie cały czas. Tylko dlaczego nikt nie rozumie że to tonu towaru przerzucane dziennie odbiją się na zdrowiu i w końcu coś nie pojedzie !!!

Wątek powiązany - przeliczenia.
Czyli coś co w chwili obecnej nie ma sensu. Po co przeliczenia skoro i tak nikt nie ma czasu żeby sprawdzić czy w dwóch knajpach przed Tobą ktoś się pomylił.

3) premia i pensja
właściwie nie wiadomo ile i za co masz premii. Linie wywieszone były ostatnio w marcu o ile dobrze pamiętam, za to błędy jak zawsze na bieżąco tylko nie ma kto sprawdzić czy błąd był czy też nie :( Spotkania odnośnie premii nie było już od kilku miesięcy a na kartkach od wypłaty nie jesteś w stanie dowiedzieć się czy coś dostałeś czy Ci zabrano.
Nie tak dawno kierownik mówił że w Havi płacą najlepiej. W okolicy nie mafirmy która ma w tak chory sposób podzielone wynagrodzenie tzn 55% podstawa i 45% premia (uznaniowa oczywiście) co powoduje że godziny sobotnie i nadgodziny opłacają się wszystkim tylko nie tym którzy na nie przychodzą. Ktoś kto ma inną wiedzę niech zapyta tych którzy odchodzą.

4) motywacja do pracy
Codzienne (ostatnio co 2 dni) zebrania i wysłuchiwanie że zrobiło się coś nie tak, coś się przeliczyło lub ogólnie że się żyje. Zastanawiam się kiedy kierownik zrozumie że tylko dzięki nam którzy odwalamy całą robotę może nadal siedzieć w tym swoim biurze i oglądać słupki produktywności które nijak mają się do rzeczywistości.
Awans w pracy niemożliwy. MSW w administracji to jedyny wyjątek. Zmianowymi i administratorami zostają osoby,które nie mając pojęcia o tym co robią i bez poznania magazynu utrudniają pracę innym.

Tyle w tej chwili, może ktoś kto chce złożyć CV do Havi zastanowi się dwa razy czy chce być robolem którego ma się za nic i słyszy za plecami że nie ma ludzi niezastąpionych. U nas kokosów nie ma tylko plecy dostają po kilka ton dziennie więcej

Ktoś zapyta: po co tu siedzisz skoro jest jak jest?
Odpowiedź: mam nadzieję że wkrótce i mnie tu nie będzie
magazynier 2012-09-04 21:13:38
a teraz nam dolozyli, chopakom z Tych zabrali pniewaz BORKOB wymyslil PRAGON ktory ma go ratowac , ci ludzie mysla swoimi portfelami a nie realiami
NAPKIN 2012-09-06 12:26:44
Prawda taka, że te opinie pisza ludzie ktorzy nie maja ochoty pracowac i chcieliby dostac pieniadze za lezenie. szkoda ze nie piszecie o socjalu który jest zadkoscia, obiadach na które i tak narzekacie zamiast sie cieszyc. LUDZIE zostawcie w spokoju biuro, zacznijcie pracowac normalnie i z usmiechem . Ps: Gratulacje dla KRS!!!
Króliczek01 2012-09-08 18:26:22
NAPKIN - 2012-09-06 12:26:44

Prawda taka, że te opinie pisza ludzie ktorzy nie maja ochoty pracowac i chcieliby dostac pieniadze za lezenie. szkoda ze nie piszecie o socjalu który jest zadkoscia, obiadach na które i tak narzekacie zamiast sie cieszyc. LUDZIE zostawcie w spokoju biuro, zacznijcie pracowac normalnie i z usmiechem . Ps: Gratulacje dla KRS!!!
Akurat te opinie piszą ludzie którzy chcą pracować i to bardzo,ale nie chcą być niewolnikami i w późniejszym czasie kalekami(popytajcie niewolników z wawy to wam powiedzą ilu ma problemy z kręgosłupami). Socjal rzadkością? chyba na targu z warzywami...w dzisiejszych czasach każda szanująca się firma ma taki socjal(nawet lepszy bo nie musisz żebrać) a zwłaszcza firmy które są światowymi korporacjami ,a taką przecież jest Alpha czyż nie?!i to jest standard zachodni a nie wielka łaska pracodawcy,obiady..hmm..jak sie za coś płaci to się wymaga
Pozdrawiam
dereck samogon 2012-09-08 22:15:58
A jak u was z administracja bo w wawie same madrale. Plecy bola ale na razie nic innego nie znalazlem. taka robota.gdzie indziej kest to samo.socjal jest spoko.
NAPKIN 2012-09-19 14:15:39
Skoro twierdzisz ,że w innych firmach jest lepszy socjal to na co czekasz?? Narzekać każdy potrafi \" wszędzie dobrze gdzie nas nie ma \"
O pozytywnych stronach pracy w HAVI to nikt nie potrafi napisać.
Czytając wszystkie opinie łatwo można stwierdzić, że 99% osób to zadumani w sobie ludzie którzy twierdzą , że są najlepsi w wszystkim co robią. Dlaczego \" siadacie\" na kierowników zmiany? , sadzicie że powinni głaskać was po głowach i wrzucać po 400cs? , zejdźcie na ziemie i weźcie sie za prace którą wam zlecają. Chcesz łatwo zarobić? idź stań pod latarnią!!!!! Pracuje od niedawna w HAVI i wiele sie nauczyłem od kierowników , wystarczy pytać!!! Jeżeli jesteś pozytywnie nastawiony do pracy to wszystko da się osiągnąć!!
krzywy kiero 2012-09-19 22:37:40
To samo co ty o prl\'u. chlopie non stop jest zle to zmien prace. Jakbys skladal 400 cs to tez by bylo zle bo mogloby byc 300. Twierdzisz ze jeesli komus zalezy i widzi dobre strony w havi to na pewno( usunięte przez administratora ) a sam nic z siebie nie dajesz a chcialbys duzo zarabiac. zastanow sie czy w ogole chcesz pracowac...a po robocie jedziesz do( usunięte przez administratora )
LARWAVIP 2012-09-19 23:46:39
Przeszłość zostawmy historyką , liczy się czas rzeczywisty!!! Jeżeli tak wyglądają twoje wypowiedzi na forum to ciekaw jestem jak chcesz osiągnąć sukces w sferze zawodowej? Jak pragniesz do końca życia kompletować zamówienia i niczego się nie uczyć to się nadajesz!!! Wyobraź sobie że, intelekt także przydaję się w kompletacji, jeżeli ty \\\" nawalisz\\\" ( towar ułożony poza obszar palety ) cierpią co najmniej trzy komórki:
a) załadunkowi:
- brak możliwości prawidłowego załadunku na pojazd/przyczepę
- możliwość uszkodzenia towaru co przyczynia się do strat firmy
b) osoba poprawiająca towar na palecie
- niepotrzebne dodatkowe zadanie zabierające sporo czasu ( w 99% trzeba \\\" rozebrać\\\" całą paletę, ponieważ błąd został popełniony na samym początku kompletacji )
c) tzw \\\"knajpa\\\" , przypominam że, jest to ręka która nas \\\"karmi\\\"
- przy braku zainteresowania załadunkowego na stan faktyczny ułożenia towaru na palecie zostaje ona wciśnięta po czym ulega zniszczeniu podczas transportu. Osoba która przyjmuje towar w restauracji jest zmuszona do reklamowania towaru, przy czym kierowca niekiedy rozbiera paletę do samego dołu aby wydostać uszkodzony towar co też niestety zabiera sporo czasu. Czasem nie jest w stanie dostarczyć towar o czasie do następnej restauracji.

Kompletując z \\\" głową \\\" usprawniasz spory proces działania firmy. Rusz głową i pracuj jak należy, wszyscy będą szczęśliwi i wtedy będą premie i nagrody.
1
magazynier 2012-12-04 22:11:43
Nikt dawno nie pisał więc może ja napiszę.
A może po prostu brak komentarzy świadczy o tym że nie ma o co marudzić. Moja opinia również negatywna nie będzie. Poprawiło się i to bardzo. Na magazynie porządek, z etykietami porządek (w końcu ktoś się tym zajmuje), wyłapywanie błędów, dobre relacje na linii magazyn - administracja - kierownik.

Co by nie mówić dużo się poprawiło. Pewnie nie jest jeszcze idealnie ale idzie w dobrym kierunku.
2
kri 2012-12-05 17:55:32
magazynier - 2012-12-04 22:11:43

Nikt dawno nie pisał więc może ja napiszę.

A może po prostu brak komentarzy świadczy o tym że nie ma o co marudzić. Moja opinia również negatywna nie będzie. Poprawiło się i to bardzo. Na magazynie porządek, z etykietami porządek (w końcu ktoś się tym zajmuje), wyłapywanie błędów, dobre relacje na linii magazyn - administracja - kierownik.



Co by nie mówić dużo się poprawiło. Pewnie nie jest jeszcze idealnie ale idzie w dobrym kierunku.
kierowca 2013-01-26 21:41:11
nigdy nikomu nic nie zabrali za zniszczenie auta, to po pierwsze.
po drugie grafiki są układane zgodnie z normami czasu pracy dla kierowców.
Po trzecie kierowcy pracują 3 max 4 dni w tygodniu, a odbierają po 3300 w górę.
Lucjan 2013-01-28 11:58:52
chciałem pytać tam o pracę, na kierowcę. Widzę masę negatywów, na magazyn. A czy kierowcy mogli by coś napisac. Jakie wyjazdy jaka podstawa. Czy stawka za km ?czy diety? czy płacą nadgodziny ? Jaka atmosfera? czy trzeba samemu auto naprawiać? Jaki tabor? czy rozrechotane czy dobre ?
p.s. Do magazynu. Jeżeli ktoś uważa że są łamane prawa pracownika niech poda sprawę do :

( usunięte przez administratora )br />
Czy może już były kontrole i nic nie wykazały. Wiem z doświadczenia że jeżeli by były łamane tak prawa pracownicze to drzwi by w firmie huczały, od kontroli a każdy by dostał zaległe. A może to jest tylko nieznajomość prawa wśród pracowników. Jeżeli odrabiacie nadgodziny z polecenia przełożonego to za każde 8 nadgodzin należy się 12 godzin wolnego. jak nikt się nie odzywa to znaczy że idzie z własnej inicjatywy w skali 1/1 Radzę się zapoznać zanim się coś powie

( usunięte przez administratora )
2
buhahahha 2013-01-28 19:41:57
pracuję jako kierowca max zarobiłem 3200 zł najmniej miałem wtedy godzin jakieś 240. bo za 270 dostałem 2800 na okres 1 roku mam 10 tygodni po 3 wyjazdy i 15 długich weekendów no ale nie trzymam za kolano. Pewno to napisał ktoś kto w pokoju mówi że( usunięte przez administratora ) wg a u góry jak to pięknie
Wyróżniony drajwer 2013-01-30 18:35:35
A mnie jest dobrze w Havi , jeżdżę 3x w tygodniu w podwójnej obsadzie trochę daleko do roboty, ale kierownik mnie lubi, z dyspozytorami jak im po kadzisz to i grafik masz jak chcesz , kasa prawie jak na międzynarodówce. Już prawie 5 lat w Havi może jubileuszowe będzie ?
nowicjusz 2013-03-12 15:51:06
koledzy czy pracuje jeszcze u was( usunięte przez administratora )
gość 2013-03-24 19:28:26
Witam
Chciałem złożyć papiery do Havi na magazyn. Czy mógłby ktoś napisać jak na chwilę obecną pracuje się w firmie? Bo patrząc na wcześniejsze wypowiedzi to składanie papierów nie ma większego sensu. Ale to było wcześniej, a chciałbym się dowiedzieć jak to obecnie wygląda.
piciu 2013-03-29 22:11:27
jeszcze gorzej.
Stratos 2013-04-08 23:44:13
Witam złożyłem Cv do tej firmy przez agencje AkcjaJob mam isc na dzien próbny , bezpłatny od 9 do 17 przy sprawdzaniu towaru .Wiem że było duzo ludzi zaineteresowanych ogłoszeniem czy ktoś już był ?
poli 2013-12-27 22:47:42
Serio takie rzeczy sa w havi logistic? W ogóle płaca Wam stawke godiznowa, czy od kilometra? Pozdrawiam.
andre 2014-07-22 20:45:32
Pozdrawiam
Pracuje w HAVI Norwegia już 7 lat ,tutaj co roku również coraz bardziej rygorystycznie, a na początku było spokojnie.To chyba nastawienie centrali!
abyit 2015-01-08 14:57:44
hej, zastanawiam sie dlaczego nikt ostatnio nie komentuje swoich doswiadczen przy współpracy z Havi Logistic?szukam pracy lecz nie wiem jak ma postrzegac tę firmę. na jakie stawki zazwyczaj sie umawiaja z nowo zatrudnionymi osobami? moze mi ktos rowniez napisac jak wyglada u nich rozmowa o pracę i co jeszcze warto przekazac z Waszej strony?
leszko 2015-02-28 08:02:36
Jak dowiedzieliśmy się o tragedii " krzywego" to utopilismy łzy rozpaczy w dużej ilości piwa , szkoda człowieka):
4
xxx 2015-04-30 22:34:22
Panowie z Poznania napiszcie jaka sytuacja u was ????? bo w Tychach jest masakryczny mobing!!!!!! tam ludzie na L-4 muszą iść dopracy,tam ludzie na urlopie też muszą pracować !!!!!! tam nie ma planowanych dni wolnych!!!napierdalasz non stop ....więc niewiem czy to wina ogólnie firmy czy kierownictwa w Tychach!!!!!
2
DCP 2015-05-01 11:56:08
nie wiem jak w Tychach ale u nas kierownika nie ma a wszystko śmiga :) Pracy dużo ale atmosfera w pracy jak najbardziej ok.
3
pracownik 2015-06-08 21:45:40
szacun dla kierownika...... Poślijcie go aby szkolił kierownictwo w tychach.Tam jest wyścig szczórów
3
pracuś 2015-06-18 17:03:06
A może wszystko śmiga dzięki temu, że go nie ma? :)
pozpoz 2015-06-22 12:36:34
Dokładnie. Młode chłopaki z administracji pracują aż miło popatrzeć, robią wszystko jak trzeba, bez głównego hamulcowego, wymyślacza. Wróci zaczną się problemy i ch..wa atmosfera. Teraz z przyjemnością idzie się do pracy. Pozdro.
1
niki 2015-06-22 20:08:13
Pikerzy z poznania czy wy wiecie że pracujecie za niecałą dychę za nadgodzinę my w stolicy zaleźliśmy na to sposób. zastanówcie się co wy robicie.
dawid 2015-06-24 11:03:10
Chciałbym się zapytać jakie są zarobki w havi logistics jakie są obowiązki ogólnie co tam się robi na tym magazynie.
duka 2015-06-24 16:12:15
dawid na magazynie się zapierda.a i się nie dyskutuje .
dawid 2015-06-26 23:32:25
duka pytam bo chce się dowiedzieć coś więcej o tej firmie, takie komentarze że na magazynie się zapierdala i się nie dyskutuje to obie podaruj ....... Wszędzie trzeba pracować. Nadal czekam na jakieś konkretniejsze informacje o tej firmie.
DCP 2015-06-28 11:07:23
Jeżeli wiesz jak wygląda praca na magazynie to wiesz wszystko. Składanie towaru pod zamówienie klienta to nasz główny obowiązek. Na początek nie tak ważna ilość co jakość. Później dochodzi norma i błędy z których jesteś rozliczany. Tyle w skrócie. Na początku zaczynasz przez agencję, dopiero jak się sprawdzisz dostajesz umowę na określonych warunkach.
Akcja Job 2015-07-02 15:52:31
Witam,
jeżeli jest Pan zainteresowany pracą w Havi Logistisc proszę o kontakt z nami, jesteśmy Agencją, która zatrudnia dla Havi.
Warunki bardzo fajne:)
Pozdrawiam
Grupa Akcja Job (Piekary 16/104, Poznań)
jakub 2015-07-05 11:12:19
Witam agencja w wawie zatrudnia do magazynu za 18,00 zł i niema kto pracować.
nowy 2015-07-06 08:21:04
witam, przyszłem do firmy nie dawno I muszę powiedzieć że nie jest tak źłe.
Praca ciężka ale ekipa ok. kierownicy zmiany też ok I ten kierownik magazynu co nim tak straszył tkoś - też spoko - zawsze mozna sie dogadać.
144532777999$4 2015-07-15 06:16:05
Potrzebny kierownik magazynu
144532777999$4 2015-07-15 08:50:30
bo poprzedni odchodzi
144532777999$4 2015-07-16 10:02:10
Zwolnili Sebcia?
1
Sebcio 2015-07-16 11:13:14
Nie, sam odchodzi :-(
luc 2015-07-16 12:25:47
No i przyjdzie za niego jakiś oszołom i dopiero będzie syf, za długo było dobrze
144532777999$4 2015-07-16 17:24:42
Taka dobra praca!
77 2015-07-20 10:52:26
hej, praca jest generalnie ok, z minusów: ciężka fizycznie , dwie zmiany, w sezonie prawie wszystkie soboty, nie możesz się pomylić bo po premii, ale jak się nie pomylisz to kasa ekstra. plusy - dobra atmosfera, zawsze można się dogadać, obiady darmowe- jak swoje robisz to nikt się nie czepia
VENI VIDI VICI 2015-08-19 18:09:53
Napiszę trochę o pracy w DCP ponieważ tam pewien czas pracowałem ok 3 lat i wydawało mi się że niema lepszej firmy na rynku aż pewnego dnia przejrzałem na oczy i postanowiłem coś zmienić , praca jak praca bardzo ciężka (przewalasz kartony które ważą nawet 15 kg co odbija się to na kręgosłupie nawet 1200 sztuk na 8h to sobie policzcie ile jest to ton )czasami na minus 25 stopni przez 8h nieraz więcej i to tylko za max 2000 zł no chyba że popracujesz trochę w nadgodzinach które są liczone od najniższej krajowej bo tam jest taka podstawa plus premia z której ci zabierają za każdą pomyłkę i tak to są grosze. Teraz pracuję w Am...n w Tarnowie Pod. też się napracuję lecz w cieple i nie przewalam tylu ton a po podwyżce mam teraz za nominalny czas pracy ok 2600 na rękę .
do Iras i Kermit zejdźcie na ziemię i nie kadźcie praca na dwie zmiany to tragedia.
były pracownik 2015-11-06 11:19:36
Co nowego w havi ?
JK 2016-02-15 14:32:42
Dawno nikt z kierowców nie pisał na forum mam wrażenie że jest wam tak dobrze?
Logistyk 2016-02-15 16:38:30
Niestety przedmówca ma rację, w Havi przez lata wytworzyła się klika ludzi, którzy pod wpływem pani B. narzucają swoje "rządy", a jeśli komuś się nie podoba to won. Wspomniana pani B. roztacza wokół siebie aurę " jaka to ja jestem fajna i cool", a w rzeczywistości cholernie daleko jej od bycia fajnym. Żadne wizyty audytorów nic nie zmienią, bo przez czas kiedy oni siedzą w firmie są zalewani kłamstwami. W jaki sposób ktoś z zagranicy jest w stanie wykryć knucie? Większość ludzi, oprócz wspomnianej grupy wzajemnej adoracji, myśli po cichu o odejściu z tej firmy i po kolei odchodzą. Jak widać jeden po drugim i to nawet ze stanowisk kierowniczych, pewnie dobrze opłacanych. Wiele dobrych osób jest w firmie ciągle upokarzanych i pomijanych, a dlaczego, a dlatego, że nie klaszczą pani B.
1
logpol 2016-05-12 23:07:55
Z logpolem skończyło się wszystko co było dobre w tej firmie
nowy 2016-05-13 14:15:10
Czy sa przyjecia jako kierowca,jaka jest podstawa najnizsza krajowa czy inna?
Nowy 2016-07-08 14:27:08
A jak tam praca kierowcy wygląda, widziałem ofertę pracy na kierowcę c+e do Havi może jakiś kierowca napisze jak jest czy warto aplikować
coś 2016-07-08 15:11:11
Dobrze, ze atmosfera dopisuje, to od razu już lepiej.
Zostaw swoją opinię o Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol) - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Havi Logistic - DC Poznań (dawny Logpol)