brak logo

Hurtownia Błysk

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o Hurtownia Błysk

jasio 2010-03-09 13:10:04
omijac z daleka
1
prawdziwy 2010-04-29 23:46:43
(usunięte przez moderatora) Firma, której właścicielom słoma z butów wystaje.
kuzyn 2010-05-04 20:28:30
ODRADZAM ! ! ! Praca w tej firmie to porażka! ! ! (usunięte przez moderatora) ! ! i naciąganie ! ! ! Pracowałem tam miesiąc i wypłate jaką dostałem to jest poprostu jakaś kpina ! ! ! 900zł a tyra się nie dość, że nocki to jeszcze po 12 godzin!!!!!!! Na początku tylko duzo obiecywano, a jak zobaczylem ta wypłate to(usunięte przez moderatora)dostałem. Za umową trzeba chodzić 10razy w ciągu dnia! Oczywiście jak juz komus sie uda tą umowe dostać to tylko umowa NA ZLECENIE żeby zakład nie pokrywal żadnych składek
itp. Stawka ?? 5zł/godz - oczywiście kłamstwo!!! Za tyle godzin co się tam pracuje powinna być przy tej stawce
wypłata 1400zł NETTO!!!! Bo 12 gdz.to było minimum. Co do ludzi tam pracujących większość to prostacy i cwaniaki, ktorzy nie ukończyli nawet szkół zawodowych - tylko gimnazjum. Oczywiście były też osoby wporządku z którymi dało się pogadać ale większość to chamy. (usunięte przez moderatora)OMIJAJCIE FIRME BŁYSK ! ! ! !! ! !! ! ! ! ! !!
4
HuBABUba 2010-05-12 15:51:10
A jak się ma sytuacja z kierowcami w tej firmie ?
poirytowany 2010-05-22 13:34:56
Praca kierowcy wygląda nieco lepiej, jeśli chodzi o zarobki - wychodzi około 1300zł na początek z tego co wiem. Jeśli chodzi o samochody to porażka, są stare i często się psują. Same rozworzenie towaru to różnie - zależy jak zapakują samochód, czasem jest ok, a czasem niewiadomo co do czego, niepozaklejane kartony co powoduje ze wszystko wypada, albo źle owinięta paleta i przy pierwszym ostrzejszym zakręcie wszystko jest zmiksowane. Ogólnie praca kierowcy lepsza, bo na chali to totalna porażka!!!!!
1
-_- 2010-05-23 15:50:11
Wyzysk przed wszystkim wyzysk.To słowo które ma się tam na co dzień.Jeśli jakakolwiek praca tam to ewentualnie za kierowcę.Ale to i tak masakra.Zapierdziel i płaca najniższa krajowa.12 godzin to na porządku dziennym,nieraz po 14-16 godzin to zabija.Żadnej możliwej wizji na przyszłość tam nie znajdziecie.Omijać szerokim łukiem i się lepiej tam nie pakować.Nie mili ludzie,zero jakiejkolwiek organizacji załadunku towaru jak poprzednik wspomniał.
4
?? 2010-06-07 19:54:49
a jak z pracownikami biurowymi albo sekretarkami?
1
Wiki 2010-08-16 12:07:00
Pracowałam w biurze przez 6 tygodni na czarno i dostalam wypłate 300 zł. :) śmieszne a pracy mnostwo czesto po 10 godzin wiec jak moge doradzic omijać. Nikt tam nie chce na dluzsza mete pracować.
1
xxx 2010-09-21 21:00:44
Pracowałam w wielu firmach jako PH, ale praca w tej firmie to całkowite nieporozumienie. Brak szacunku do pracowników nie tylko ze strony Dyrekcji, ale również ze strony pani Prezes. Praca za śmieszne pieniądze (czasem nawet po 10 godzin), bez możliwości podwyżki. Braki magazynowe i beznadziejna logistyka powodują spadek obrotu, jednak to właśnie PH jest odpowiedzialna za to "zjawisko" ;/. Całkowita ciemnota i brak pojęcia o sytuacji rynkowej wśród dyrekcji, którzy potrafią tylko rozliczać PH na co dwutygodniowych spotkaniach, trwających nawet do 21.00. Całkowicie odradzam pracę w firmie Błysk.
2
obecny/byly pracownik 2010-10-12 13:33:21
tak te opinie to prawda ale sami mysmy na to pozwolili bo ja w firmie jestem dlugo ale to co teraz sie wyrabia to naprawde masakra.zero szacunku telefony skoro swit i wieczorem zadania domowe na wekendy [usunięte przez administratora]
2
obecny/byly pracownik 2010-10-12 13:42:47
sa to najgorsi ludzi z jakimi mi bylo sie spotkac.mysla ze szary czlowiek to balwan z klapkami na oczach wykonywac polecenia i nic wiecej a nawet dyrektorzy to cwele ktorych gdyby nie blysk to nie ma.niestety taka prawda o ludziach ktorzy maja miliony ale zlych uczynkow na sumieniu ale zawsze odwracaja kota ogonem ze to niby oni sa ok.na szczescie sa tam pracownicy ktorzy sa oki naprawde sie tylko tam niszcza bo to po nich widac
2
:) 2010-10-24 18:38:06
popieram wszystkie wypowiedzi w 100% a nawet w 10000 ciesze sie bardzo ,ze podjelam kiedys decyzje o tym ,zeby sie zwolnic , i jest mi zal ludzi którzy tam jeszcze pracuja .Ja wiem ze ciezko z praca ,ale radze omijac ta firme Z DALEKA.
2
BRZOZA PALMOLIVE ;-) 2010-10-24 20:11:06
Pracowalam tam krotko, ale najwiekszy problem to dojazdy :-( a praca jak praca - wszędzie trzeba zapieprzac :-) Pozdrawiam super dziewczyny z kosmetyki - dzieki za cierpliwosc ;-) szkoda ze nie mam fotki "z wysokosci"
Porażka 2010-11-10 16:51:18
Jeśli chce ktoś sobie zszargać nerwy to życzę powodzenia. Firma ta w ogóle nie dba o pracownika. Leja na człowieka ciepłym moczem czy ma na zapłacenie rachunków czy wyżywienie rodziny. Szefostwo pragnie się tylko pokazać jaka to nie firma na wsi. Niby mają nagrody Fair Play a ja pytam za co? Pan BHPowiec to przychodzi tylko po kopertę do ręki i na zakupy. O [usunięte przez administratora] roztrzaskać z taką pracą. Gdybym cofnoł czas to wolałbym iść zbierać złom niż iść na rozmowę kwalifikacyjną. Żal mi tych ludzi co tam zostali.
2
ja 2010-11-21 11:46:57
To jest banda Złodzieji oni są już gorsi nawet od polityków, stara Ciagle pieprzy ze bedzie lepiej i obiecuje Bóg wie co, jedyny wmiare normalny czlowiek to Szef bo on nie ma tam nic do powiedzenia. A tego Gnoja z wylupiastymi gałami Żabola pieprzonego jak drapne na mieście to mu zrobie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesień średniowiecza!!!! Najwiekszy idiota na firmie, logistyk.... he co tu dużo mówić na dniach Wpadnie tam ITD, PIP i Skarbówka i im ten burel albo zamkną albo dojebią takie kary że będą musieli skówać Marmury z tego swojego Klasztoru co budują.... Jak najbardziej zdala Trzymać się od tego syfu!
2
anonim 2011-09-21 22:46:54
pracowałam w tej firmie na dziale sprzedaży i jestem zadowolona z pracy... ludzie, którzy sie tutaj wypowiadają w sposob bardzo negatywny to zazwyczaj ci, ktorzy pracowali na magazynie w tej firmie, siedzieli z fajka i kawa zamiast porządnie ładować towar na samochody :) jest to bardzo duża firma więc łatwo jest komuś schować jakiś produkt pod kurtka i go ukraść.. na szczescie to szybko wychodzilo na jaw (kamery) i tacy ludzie zostali zwolnieni :) praca bardzo w porządku, ludzie ambitni no i do tego świetnie prosperujące drogerie Visage i sieć DROGERIE POLSKIE.
a ten kto zazdrosci \"pałacyku\".. no coz, natura Polakow :) zawsze tak będzie.. jak ktos sie dorobi to jeden drugiemu zyc za to nie da :) załosne!
były pracownik 2012-01-12 09:30:50
Dziękuje Bogu ,że się stamtąd wyrwałam.
Choroby,nerwice a nawet leczenie psychiatryczne są tam na porządku dziennym.
Ludzie pracują bo potrzebują pracy,ale jakim kosztem?!
Dziwię się tylko ,że nikt im się nie potrafi dobrać do skóry.
Łamie się tam przecież wszystkie możliwe zasady i prawa.
5
:)) 2012-03-20 21:13:11
Pracowałam tam jakies 5 miesiecy.. tak dlugo tylko dlatego ze pracuje sie tam po 10-12 h czasami nawet wiecej i poprostu nie ma czasu na szukanie czegos innego bo wiadomo - czlowiek potrzebuje tez snu. Poza tym duzo ludzi ktorzy tam pracuja non stop mowia o tym , ze chca sie zwolnic tylko wtedy pan kierownik przez 2 dni da mniej pracy i obiecuje niewiadomo co i ludzie jednak zostaja.. Pozatym to juz przyzwyczajenie ale nie ma nikogo kto nie narzeka.. Kierownik zasrany logistyk ktory nie potrafi ustawic pracy tak zeby wszystkiego bylo po równo. Chlopaki na hali zawsze musza czekac na kosmetyke albo higiene i siedza najdluzej , czesto jest tak ze godzinami nie ma co robic jak sie czeka i szuka sie byle jakiego zajecia zeby tylko nie zasnac w szatni. Praca nie jest ciezka tylko wykanczaja godziny i pysk kierownika ktory jest zwyklym c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em, potrafi klamac prosto w oczy i kazdy doskonale o tym wie. Do tego te smieszne zarobki - 1200zl na poczatek za codzienna prace w nocy po 10-12h minimalnie .. cos smiesznego.. niby po paru miesiacach jest lepiej ale tylko wtedy kiedy pojdziesz sie klocic o to ze masz malo. Obiecuje niewiadomo co a dolozy stówke i zadowolony z siebie. Praca w zime to juz w ogole katastrofa - zero jakiegokolwiek ogrzewania, trzeba sie naprawde grubo pubierac bo dochodzi nawet do -15 stopni a w takich warunkach naprawde ciezko wytrzymac. Nie wspominajac juz o tym ze wszystkie płyny itp sa pozamarzane na kamien .. A o szatniach i ubikacjach nie ma w ogole co wspominac bo tam nawet drzwi do wc sie nie zamykaja tylko sa non stop uchylone!! jeden wielki syf !!
3
MR PRoper 2013-01-09 14:34:27
Najgorsza firma w jakiej pracowałem.Zarobki-1025zł[usunięte przez administratora].Praca dla mega odpornych psychicznie.Pracownik traktowany jest jak zero,o czym przekonywałem sie na kazdym comiesięcznym praniu mózgu w Jastrzębiu.Ludzie byli zestresowani jak przed maturą.Synuś szefostwa jest zwykłym prostym zakompleksionym chamem nie mającym szacunku do nikogo.Miałem wrażenie ze te spotkania były organizowane zeby mogł sie chłopaczyna dowartościować.A panu logistykowi z rodzinki proponuje AA,moze by firma nieco lepiej funkcjonowała..Szacun dla pracujących tam po kilka lat..chyba ze to desperacja?Większosc tam pracujących z którymi miałem stycznosc marzy o zmianie pracy,ale niestety ludzie maja kredyty i inne zobowiązania a rynek pracy jaki jest kazdy wie,ale to nie jest powód żeby tak traktowac ludzi..Moze ktos w koncu z tym coś zrobi???
4
Kierowca 2013-03-17 14:00:12
Ile można zarobić dowożąc towar ?
2
Anonim 2013-06-19 05:15:04
Czy w hurtownia Błysk jastrzebie zdroj dają coś więcej? Multisport czy tym podobne?
nik 2013-09-26 20:42:22
nie polecam, w tym zakładzie łamane są wszelkie przepisy a pojęcie bhp kierownictwu tej firmy jest zupełnie obce
2
IZUŚ 2013-09-30 23:17:13
Jak można zdobyć byle certyfikatów i jakiś nagród za zło wyrządzone pracownikom dają nagrody i certyfikaty ludziom za oszustwa nawet nie wiedząc o tym jak jest w środku tej Firmy wszystko jest sztuczne i na pokaz a zło jest w środku tylko go nie widać bo dobrze maskowane od początku istnienia firmy.
4
kryspin 2013-10-16 18:18:22
super firma
2
2013-10-18 11:19:03
Pracuje w tej firmie od poltora roku jako kierowca i jestem bardzo zadowoloy podziwiam ludzi ktorzy opowiadaja takie glupoty i nie potrafia uszanowac pracy.Jezeli ktos chce pracowac to bedzie pracowal a co do wyplaty NAJNIZSZA WYPLATA JAKA DOSTAEM TO BYLO ( usunięte przez administratora ).Ale tez sa miesiace ze bywa tej wyplaty( usunięte przez administratora ) wszystko zalezy od tras i wywozu. Wiadomo jak wszedzie sa dni lepsze i gorsze raz aldunku masz 1000kg a raz 1500kg a nieraz 400-500kg. Punktow do rozwiezienia masz np 20 albo bywalo 7 czy 8 . Szefostwo tez calkiem w Porzadku. Z Najlepszymi Pozdrowieniami dla Wszystkich Pracownikow POZDRAWIAM !!!!
greg 2014-01-14 21:07:51
witam,jak jest z przyjeciami do firmy?obecnie jestem kierowca jednej z firm w opolu,ale pochodze z j-bia i chce tam powrócić...jakie są szanse na zatrudnienie?.dzieki pozdro
1
elll kamilllo 2014-02-12 19:26:16
pracowałem tam troche ponad miesiac , dluzej nie dałem rady . Naprawde podziwiam tych ktorzy wytrzymali tam dłuzej . Prawdziwy obóz pracy, za marne pieniadze ; ) Gorąco polecam tym ktorzy chca sie sprawdzic wytrzymalosciowo ;)
marco 2014-02-17 20:23:20
Mam pytanie chce sie przyjac jako kierowca czy sa w Firmie Błysk przyjecia i jaka jeste sznsa ze sie dostanie prace jako kierowca.Z gróry dziekuje za informacje.
ObózPracyBłysk 2014-10-01 18:06:50
No i właśnie widzę że ta Moja opinia została usunięta, wiesz wulgaryzmy były bo mi nerwy nie wytrzymały po wpisie jednej osoby z żeńskim nickiem. Pozdrawiam
ps.widzisz tyle lat minęło a ja pomimo osoby o stoickim usposobieniu zagotowałem się w środku (pracowałem tam ponad 2 lata na magazynie- nocna zmiana) . Pozdrawiam
2
Ciekawe 2014-10-22 15:22:11
Ciekawe że wciąż szukają nowych pracowników na nocną zmianę, jest tam taki zapier*ol na nocce, że ludzie najnormalniej w świecie nie dają rady, piszesz ciężka i odpowiedzialna : 1 ciężka dla ludzi którzy tam zasuwają na nocce, 2.odpowiedzialna bo to pracownicy muszą uważać żeby nie spaść z drabiny podczas zdejmowania towaru z regałów i żadna nienawiść tylko prawda jest taka że traktujecie ludzi jak śmieci, traktujecie ich tak jakby zostali skazani na pracę w waszej firmie, i to dzięki TYM ludziom macie pałace z basenami ... więc mi nie piernicz jak bardzo się musicie napracować bo jak to czytam to aż mi ciśnienie skacze...
3
lejton 2015-01-02 09:58:04
a ja mam pytanie,kim lub jakim trzeba być kierowca że by złapać sie tam na etat???składałem sam osobiście cv jak i aplikowałem,dzwoniłem i pytałem,zawsze ta sama odpowiedz ''zadzwonimy''...po raz który pojawia sie info o naborze,a telefon milczy...mam prawko prawie 10 lat,jezdziłem juz busami...no chyba ze u nich auta maja wiecej niz 4 koła i kierownice za siedzeniem,to zrozumiem
1
nieznajoma 2015-01-09 22:56:21
Kierowcy, tak jak i magazynierzy (na nocce) rotują tam bardzo często. Kierowcy dostają umowę o pracę na pół etatu (robiąc po 10-14h dziennie), często obciążani są kosztami za niewyjaśnione braki na aucie (np.źle spakowane przez nocną zmianę). Ogólnie nie szanuje się tam pracowników, ma się ich za nic, dla nich to tylko maszyny do robienia pieniędzy. Opiernicz za wszystko wg humoru szefostwa. Nieprzyjemna atmosfera. Szkoda tylko ludzi. Nie polecam
6
parobek 2015-02-13 22:08:45
pracowalem w tej firmie dlugo.bylem kierowcom ,magazynierem panem od napraw aut i na zime odsniezajoncym i co nic!Zawsze tylko oni, wladza!za ta robote bylem doceniany przez 5 miesiecy, apotem jak pasowalo,zmieniali auta czy remontowali to robolom po wyplacie,nic na nich nie ma.teraz zonewywalili jak smiecia ,zrobiła co miala zrobic i do biura 'zwalniam paniom 'dranie ioszusci jak tak można za 2 lata wspólpracy?byle oni i nikt więcej !to jest niewola i nic wicęcej !mam nadzieje ze ktos sie w koncu dobierze do ich tyłka!nigdy do tej firmy najlepiej za ochroniarza do biedrony to slowa samej pani 'prezes'
3
blysk 2015-02-26 12:06:15
Zgadzam się z zarobkami ,traktują ludzi jak śmieci zarobki 1100zł ,ale pani prezes ma chyba jakiś kompleks postawiła sobie taki dom jak u KARINGTONÓW GOOGLE MAPS jastrzebie zdrój ulica rolnicza ZOBACZCIE
6
domator 2016-07-12 07:17:42
Jeżdże teraz ciężarówką na międzynarodówce, kasa piękna, ale jestem gościem w domu i chcę poszukać czegoś na miejscu jako kierowca. Jaka wypłata i ile godzin dziennie? Soboty też? Są jakieś obciążenia finansowe? Pozdrawiam
1
meks 2016-07-13 20:24:07
a ja, chcialem zapytac jak to wszystko wyglada na stanwosiku magazyniera, czy zajmujesz sie glownie wykladaniem towaru, rozpakowywaniem ,liczeniem i wysylka? Czy kazda osoba jest za cos odowiedzialna?
sikora 2016-10-24 20:04:07
lepiej zlom zbierac jak pracowac w tej firmie i tu nic nie sciemiam jesli odporny jestes fizycznie i psychicznie to mozesz sprobowac
adi 2016-12-04 09:47:23
mam pytanie jaki jest zarobek w tej firmie za jako kierowcy
Zostaw swoją opinię o Hurtownia Błysk - Jastrzębie-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hurtownia Błysk