Mikroma

Września

Opinie o Mikroma

jak 2014-03-18 15:50:33
Potrzebują szlifierza wałków i otworów czytałem ogłoszenie.Jaką proponują stawkę?Mam doświadczenie 35 letnie w tym zawodzie.Czy firma jest w porządku?Czekam na info.
2
azza 2014-03-25 15:42:00
Firma została założona w 1973 roku, specjalizujemy się w obróbce precyzyjnej i montażu zespołów elektromechanicznych.
Cieszymy się dużym uznaniem i doświadczeniem w dziedzinie produkcji elementów mechaniki precyzyjnej,
dysponujemy nowoczesnym parkiem maszynowym i wykwalifikowanym personelem.

Naszym kontrahentom oferujemy kompletne zespoły integrujące części mechaniczne, elektryczne i elektroniczne.

Wykonujemy wszelkiego rodzaju specjalistyczne maszyny elektryczne

•Zestawy próżniowych pomp turbomolekularnych
•Łożyska magnetyczne
•Silniki bezszczotkowe
•Cylindry liniowe ze zintegrowaną elektroniką
•Siłowniki obrotowe
•Czujniki i przeliczniki
•Silniki o wysokim momencie obrotowym z magnesami trwałymi
•Alternatory do turbin wiatrowych
•Stojany
•Wirniki z magnesami trwałymi

Zakres działalności

•Uprzemysłowienie (dokumentacja projektów, programowanie)
•Obróbka (toczenie, frezowanie, szlifowanie, honowanie, nacinanie)
•Kontrola (dwu i trzywymiarowa)
•Montaż elementów mechanicznych i elektromechanicznych
•Łączenie elektroniczne
•Wykrawanie blach silnikowych
•Uzwajanie
•Wzmacnianie
•Formowanie
•Pokrycia poliuretanowe
0
zaaz 2014-03-25 15:45:09
Informacja o konieczności ochrony swoich danych osobowych
oraz dokumentów tożsamości




Zgodnie z zaleceniem Wojewody Wielkopolskiego zwracamy uwagę na konieczność ochrony swoich danych osobowych oraz dokumentów tożsamości.
Informujemy, że zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa nikt nie może zatrzymywać dowodu osobistego, chyba że możliwość taka wynika z wyraźnego uregulowania zawartego w przepisach prawa. Oznacza to, że np. przedsiębiorcy nie mają podstawy prawnej, aby żądać od swoich klientów pozostawienia dowodu osobistego „pod zastaw”. Działanie takie nie znajduje umocowania w obowiązujących przepisach prawa oraz wiąże się z dużym niebezpieczeństwem wykorzystania danych zawartych w dowodzie osobistym (lub innym dokumencie tożsamości) klienta przez nieuczciwego przedsiębiorcę do popełnienia przestępstwa na szkodę osoby, której dane zostały wykorzystane. Stosownie do treści art. 55 ust. 1 pkt 2 ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych „Kto zatrzymuje bez podstawy prawnej cudzy dowód osobisty podlega karze ograniczenia wolności albo karze grzywny.”
Osoba, która utraciła dowód osobisty powinna niezwłocznie dokonać zgłoszenia jego utraty w najbliższym organie gminy, a w przypadku utraty dowodu osobistego poza granicami kraju, w polskiej placówce konsularnej właściwej ze względu na miejsce pobytu osoby. Organy te wydają zaświadczenie o utracie dowodu osobistego, ważne do czasu wydania nowego dokumentu, oraz powiadamiają o tym organ, który wydał dowód osobisty, w celu unieważnienia dokumentu. Dowód osobisty zostaje unieważniony w systemie informatycznym z dniem zawiadomienia o jego utracie. Takie działanie może uchronić osobę, która utraciła dowód osobisty przed negatywnymi skutkami w przypadku nielegalnego posłużenia się dokumentem przez nieuczciwego znalazcę.
W przypadku niemożności osobistego stawiennictwa osoby, która utraciła dowód osobisty z powodu choroby, niepełnosprawności lub innej niedającej się pokonać przeszkody, zawiadomienia może dokonać pełnomocnik, po okazaniu pełnomocnictwa udzielonego na piśmie.
Zawiadamiający o utracie dowodu osobistego jest obowiązany podać imię (imiona), nazwisko, adres zamieszkania, imiona rodziców, nazwisko rodowe matki posiadacza utraconego dowodu osobistego oraz wystawcę dowodu osobistego.
Przypomina się również, że osoba, która utraciła dowód osobisty, jest obowiązana wystąpić niezwłocznie o wydanie nowego dokumentu do organu gminy właściwego ze względu na miejsce pobytu stałego, a w przypadku braku takiego miejsca do organu gminy właściwego ze względu na ostatnie miejsce pobytu stałego.
Dla zwiększenia bezpieczeństwa osoby, która utraciła dowód osobisty, fakt ten należy zgłosić w dowolnym banku. Powyższe zostanie odnotowane w systemie informatycznym, do którego dostęp mają wszystkie banki, co skutkować będzie uniemożliwieniem zaciągnięcia zobowiązania przez przestępcę z wykorzystaniem danych osobowych poszkodowanej osoby.

0
Xena 2014-03-31 12:57:28
Hej mam pytanie do Was jak wygląda praca kobiet w tej firmie? Właśnie wysłałam cv mailem w związku z ogłoszeniem z WW - potrzebują kobiet do obróbki ręcznej. Jakie są szanse żeby się tam w ogóle dostać? Niby mam doświadczenie na produkcji 3 lata ale różnie jest nie wiem jakie mają kryteria wyboru ... pozdrawiam
7
p.m 2014-04-26 11:08:06
PRACOWAŁEM TAM 10LAT I BYŁO RÓŻNIE ! RAZ SUPER INNYM RAZEM DO BANI ALE DZIŚ JESTEM PRZEKONANY , ŻE TO NAJLEPSZY ZAKŁAD PRACY W JAKIM PRACOWAŁEM!
CI CO PISZĄ JAK TAM JEST ŹLE ITP TO NIECH SIĘ ZWOLNIĄ I ZAMKNĄ MO....DY BO NIC OPRÓCZ TEGO ZAKŁADU NIE WIDZIELI !
TAKIE WARUNKI PRACY JAK OFERUJE MIKROMA TO MAŁO KTÓRY ZAKŁAD DAJE!
OSOBIŚCIE WIELE WIDZIAŁEM FIRM W TYM KRAJU , TERAZ PRACUJĘ W FIRMIE ZATRUDNIAJĄCEJ OK 300 OSÓB LECZ TA FIRMA W PORÓWNANIU Z MIKROMĄ TO DNO!!!
ZANIM COŚ NAPISZECIE NEGATYWNIE NT MIKROMY TO POPRACUJCIE W INNYCH , ZWŁASZCZA W INNYM REGIONIE JAK WLKP.
1
kasia 2014-09-02 12:56:03
@Xena ja też teraz to ogłoszenie widziałam i co, udało Ci się tam dostać, byłaś na rozmowie kwalifikacyjnej? bo teraz ja mam ten sam problem, mam mniejsze doświadczenie niż 3 lata, więc już w ogóle się zastanawiam. Skoro ludzie piszą, że po 10 lat i dłużej pracowali to chyba warto się u nich zatrudnić
0
joga 2014-09-12 17:51:45
warto nie warto ale z tego co słyszałam to jeśli jesteś młoda(patrz mniej niż 30 lat) i do tego bez dzieci to absolutnie nie masz szans się tam dostać do pracy mimo, że będziesz pracować szybciej i sprawniej niż te "stare kobity" które tam zatrudniają bo przecież możesz kiedyś iść na macierzyński "i co z tego firma będzie miała"?? ostatnio po ukazanym ogłoszeniu w WW przyjęli jakieś stare babki. Niestety firma nie sprzyja zatrudnianiu nowej Młodej kadry(patrz młode kobiety) a już w ogóle polityce prorodzinnej państwa... z resztą jak większość firm w powiecie... poczekajmy za jakieś 30 lat ... to pracodawca będzie nieustannie szukał osób do pracy w końcu mamy niż demograficzny dzieci coraz mniej się rodzi... :) nie będzie miał kto pracować
1
dawid 2014-09-17 16:48:58
to co to za jakiś podział jest w tej firmie, że stosunkowo młodych osób nie przyjmują, przecież i osoby po 30 tce moga mieć już jakieś doświadczenie w branży i nie powinien ich wiek dyskryminować, chyba, że jest taka polityka firmy, że tylko starsze osoby zostają zatrudnianie..co byłoby dość niezrozumiałym faktem
0
henio 2014-09-21 13:00:24
jak ktoś był oststnio na rozmowie u nich niech da znać
0
kiki 2014-10-03 18:03:58
taaak, jestem całkowicie za! dajcie znać jak z rozmową jest, bo mam tam iść już w poniedziałek i trochę się boje czytając Wasze opinie, niektóre co prawda wydają się mocno przesadzone, no ale jednak.. nie wzięły się z niczego. Dlatego powiedzcie czy poważnie podchodzą do tematu, a nie zapraszają kogo popadnie.
0
cnc 2014-10-04 15:42:00
byłem kilka dni temu na rozmowie u nich
0
terek 2014-10-22 13:07:02
no, ale to ze za 20-30 lat nie bedzie mial kto pracowac, to sie nie pocieszaj tak, bo mozliwe, ze nikt nie bedzie w stanie zarobic na Twoja emeryture i sam bedziesz sobie dorabial hehe. Wiec moze warto juz teraz sie ztarudnic w Mikromie, firmie, ktora ma tyle lat tradycji i da szanse wypracowac sobie emeryturke ;)
0
Joga 2014-10-22 18:18:42
Terek, żeby mieć emeryturę trzeba najpierw wypracować swoje lata pracy... co w tych czasach jest i będzie nie lada wyzwaniem w szczególności gdzie przewagę stanowią umowy śmieciowe albo te na krótki czas określony. Niestety w Mikromie wolą przyjąć starszą babkę na produkcję niż młodą pracowitą i chętną do pracy. Złożyłam już tyle cv do rożnych firm produkcyjnych w pow Wrzesińskim no i niestety mając 26 lat w tym 5 doświadczenia na produkcji wszędzie słyszę, że wszystko ładnie pięknie ale wiek + brak dzieci skreśla już moje szanse na samym starcie :( ewidentna dyskryminacja....
0
łysy udzielec 2014-11-18 18:21:34
ich strona internetowa jest obecnie nieczynna, podobno w budowie, więc może od was się trochę dowiem co i jak w trawie piszczy? jak się zapewne domyślacie interesuje mnie głównie to ile mogę u nich w Mikroma miesięcznie zarobić i czy są przewidziane jakieś premie albo jakakolwiek kwota pieniążna ekstra>
0
mikon 2015-01-13 09:30:35
Aż mi się nie chce wierzyć, że tyle czasu strona jest w budowie. Dzisiaj spojrzałem i to samo. http://www.mikroma.com/ Nie wiem czy oni to komuś zlecili, ale powinni to jak najszybciej doprowadzić do końca, bo każdy dzień wydaje się być stratą marketingową z tytułu braku strony www... Mam nadzieję, że sobie zdają z tego sprawę.
1
Borubar 2015-01-31 22:19:25
Widocznie nikt nie zajął się problemem do końca. Oferują bardzo specjalistyczne usługi mechaniki precyzyjnej. Oczywiście nikt kto nie ma wysokich umiejętności i kwalifikacji raczej nie ma co liczyć na zatrudnienie u nich. Swoją drogą ciekawe jak wyglądają u nich rekrutacje, bo może warto byłoby pomyśleć o przyjęciu do nich.
0
Cool 2015-02-13 17:56:21
0
Cooool 2015-02-13 17:59:02
Jest !! WWW.MIKROMA.COM
0
viki 2015-02-16 20:11:24
Przepraszam bardzo...jakie stare kobity? Średnia wieku na obróbce to35/40 lat. Większość z nas nie miała żadnego doświadczenia, gdy zaczynałysmy pracę. Wystarczy trochę chęci i mądra głowa. Sama pracuję 5 lat i nie mam powodów żeby narzekać!! Pieniądze niezłe, przełożeni spoko.

0
koko 2015-03-26 21:47:32
Oj na temat tej Firmy mogę sporo opwiedzieć...Pracował (am)/(łem) tam w biurze.....Francuzi traktują Polki jak panienki do towarzystwa....Szkoda tych dziewczynek z Wrzesni....które za parę złoty zrobią wszystko
3
gdsaa 2015-03-28 23:45:31
ile mozna zarobic w biurze netto?
1
marta 2015-03-28 23:46:39
ile zarabilaja kobiety w logistyce ?warto?
1
xxx 2015-04-04 20:07:46
jak masy ygrabna (usunięte przez administratora) to sporo :)
0
marta 2015-04-09 07:20:23
ile maja do reki?
0
cvzx 2015-06-29 21:51:45
czy ktoś orientuje się jakie są zarobki na produkcji w Ostrowie w Micromie? czy znowu duzo szumu a wypłaty jak w Bangladeszu
0
kisiel 2015-06-30 21:46:52
Hej, ja byc może byłbym zainteresowany możliwością podjęcia pracy w Mikroma, to znaczy wiem, że taka możliwość jest, szukają programisty maszyn współrzędnościowych 3D z doświadczeniem jednak w ogłoszeniu http://www.pracuj.pl/praca/programista-maszyn-wspolrzednosciowych-3d-z-doswiadczeniem-wrzesnia,oferta,3961138 to zbyt wiele nie napisali, kilka słów, nie wiem czy traktować je poważnie.
0
Andrzej 2015-09-02 11:02:09
MAXCESS - Międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej, głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko:

CNC tokarz
Miejsce pracy: Bugaj (12 km od Poznania, 30 km od Gniezna)

Główne zadania CNC tokarza
Obsługa tokarki CNC (sterownik: Sinumerik),
Dobieranie odpowiednich narzędzi i parametrów skrawania,
Odczyt rysunków technicznych,

Wymagania
Wykształcenie zawodowe lub średnie techniczne (preferowane: obróbka skrawaniem, mechanika),
Doświadczenie przy pracy z maszynami CNC (tokarki),
Umiejętność posługiwania się przyrządami pomiarowymi,
Umiejętność czytania dokumentacji technicznej (warunek konieczny),
Sumienność i rzetelność,
Mile widziana umiejętność programowania maszyn CNC.

Oferujemy
Ciekawą pracę w międzynarodowej firmie,
Dobre warunki płacowe adekwatne do umiejętności, zaangażowania i efektów pracy,
Możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji,
System świadczeń pozapłacowych,
Prywatna opieka medyczna.

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres e-mail: Andrzej.Soliwoda@maxcess.eu
2
marcin 2015-09-02 14:14:56
z aktualnych ofert pracy wynika że firma poszukuje pracowników na stanowisko nastawiacza tokarek/frezarek CNC oraz inżyniera specjalistę do spraw obróbki skrawaniem we Wrześni, oferują nowoczesne i będące na wysokim poziomie technicznym miejsce pracy,stabilne warunki zatrudnienia – umowa o pracę,szkolenia i możliwość podnoszenia kwalifikacji.
1
aDrian 2015-09-03 22:30:56
właściwie to mają dosyć ciekawą ofertę..
0
Bartosz 2015-09-05 21:45:25
Tak Dokładnie potrzebują pracowników! tylko że najpierw ich zwalniją, tłumacząc sie tym że z przyczyn ekonomicznych a teraz poszukują pracownikó na ich miejsca!!!
To sie tylko nadaje do sądu pracy!!! Kpina!!!
0
ktoś 2015-12-26 09:45:30
jaka panuje atmosfera w mikronie
0
ulal 2015-12-26 21:22:46
@ktoś z tą atmosferą to róż nie jest, zalezy jaki dział, chyba w marketingu jest najluźniejsza na pewno. No do na produkcji teraz nie widze, zeby ktoś się wypowiadał.
1
Ihgf 2015-12-29 14:27:36
Widziałem kilka ofert pracy teraz od firmy Mikroma obecnie poszukują technologa obróbki skrawaniem oraz operatora frezarek CNC oferty dotyczą pracy we Wrześni
0
pulser 2015-12-31 18:33:34
Witam wszystkich. Rzeczywiście mikroma w tej chwili poszukuje nowych twarzy do pracy. Zastanówcie się jednak czy fizycznie jesteście gotowi na zatrudnienie tutaj
0
iwo 2016-01-02 22:42:00
a dlaczego ktos musi sie zastanawiac fizycznie czy da rade, praca przeciez do ciezkiej nie nalezy, jezeli ktos ma doswiadczenie i to jest jego zawod to praca dla niego
0
beka 2016-02-02 18:39:56
Zakład nie jest taki zły, jak czytam opinie o innych to aż nie do pomyślenia. Tragedii z robotą nie ma, szału też nie, ot, zwykłe miejsce pracy. Co prawda w Mikromie pracowałem niespełna rok, ale jakieś zdanie mam. Wypłaty były na czas, z korzystaniem z urlopu nie było problemów, na chorobowym przez cały okres byłem raz albo dwa (pracowałem 2013-2014). Robisz co do Ciebie należy i wszystko jest w porządku. Chociaż chodzący kierownicy jak ktoś zauważył bardziej nadali by się jako specjaliści na maszyny (myślę bardzo dobrzy) niżeli jako kierownicy. Jedna z wnerwiających rzeczy to krótka przerwa - 15 minutowa, mogłaby być 20, bo przez te 15 minut to trzeba biegiem lecieć, żeby większe śniadanie spożyć przez ten kwadrans. Detale na produkcji na pewno ciekawe i niebanalne. Atmosfera pracy - średnia. Pomijając kierownictwo to pracownicy niestety też są bardzo różni, tych w porządku mógłbym policzyć używając palców jednej ręki. Nie wiem jak jest teraz, ale to co czasem niektórzy potrafią wymyślić na temat innych i obgadywanie za plecami to jakaś tragedia, gorzej niż na wsi (nie uwłaczając mieszkańcom wsi - chodzi o mentalność ludzi, nie pochodzenie). Niektórym chyba w tej firmie więcej zajęcia brakuje albo mają kompleksy i żal do własnej osoby. Mowa oczywiście o produkcji. Jak na początek polecam, ale z jakimś doświadczeniem to produkcja raczej odpada, chyba, że z ambicjami na nastawiacza. Obecnie szukam pracy, ale jednak do mikromy bym nie wrócił.
0
krasnoludek 2016-02-07 21:47:30
Teraz to chyba nie prowadzą żadnej rekrutacji, a szkoda, bo myślałem, że załapię się u nich jako inżynier jakości. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki i te nowo przyznane premie do podstawy zarobków.
0
Szlif 2016-02-19 22:59:46
Witam jak tam wyglada obecnie sytuacja na szlifie ? Podobno szukaja nowych ludzi, co oferuja ogolnie ?
0
juste 2016-02-20 10:39:19
Zależy o jakie stanowisko składnie ci chodzi @Szlif :) Ale tak to jak oglądałem ofertę na stanowisko młodszego inżyniera - specjalisty z dziedziny mechaniki to oferują możliwość rozwoju i pracę na 1 zmianę, czyli od 8 do 16 :)
0
care 2016-03-04 16:16:43
Zatrudnienie na takiego mistrza produkcji może się opłacić. Zatrudnienie jest na 3 zmiany, ale nie wspominają nawet o znajomości angielskiego, więc nie mają dużo wymogów.
0
bret 2016-03-08 22:04:00
do Ostrowa Wielkopolskiego mikrom poszukuje sekretarki, wystarczy umiejętność obsługi komputera – pakiet MS OFFICE oraz pozostałych urządzeń biurowych i można mieć pracę na umowę o pracę na pełen etat
0
argolak 2016-03-11 17:45:12
Co prawda same zarobki nie są wysokie, bo będzie to jakieś 1500 - 1800 złotych netto @bret, ale przynajmniej można liczyć na uczciwą umowę o pracę już na wejściu
0
zainteresowana 2016-03-13 17:57:42
@argolak fajnie, że to praca jedno zmianowa. Praca sekretarki do najcięższych nie należy, a w tym przypadku ma się sporo wolnego czasu dla siebie i rodziny.
0
Kara 2016-03-15 20:23:06
No właśnie, praca sekretarki to dość prosta rzecz, dlatego uważam, że nawet początkujące i młode osoby powinny próbować czegoś takiego, ja szanuje pracujące osoby
0
O!!! Wyje*ane!!! 2016-03-23 01:39:22
Zapraszamy wszystkich do Mikromy. Super Kierownictwo, ogółem bardzo przyjemny klimat, jeden szanuje drugiego. Pan Prezes także bardzo sympatyczny. Praca na lajcie. Tolerancje +/- kilometr. Ogółem całkiem okej.
H400 ogień ♥
0
tonsa 2016-03-26 10:40:54
o!!!, wydaje mi się, że jeżeli chodzi o produkcję to w firmie ine jest tak z nią źle. Słyszałem, że teraz potrzebują programisty i podobno dają do tego niezłę warunki - ktoś zna szczetgóły?
0
imek 2016-03-31 21:22:58
no warunki są niezłe, ale wymagania też niczego sobie.. Zwróć uwagę, że wymagają: "Wykształcenie wyższe kierunkowe oraz Doświadczenie min 3 lata w programowaniu MasterCam obrabiarek i frezarek CNC"
0
ulal 2016-04-05 15:55:48
Programista Maszyn Współrzędnościowych 3D z doświadczeniem potrzebny jest u nich pilnie i wydaje mi się, ze wygląda obecnie bardzo dobrze praca od nich.
0
byly pracownik 2016-04-29 22:43:43
Pracowalem tam kilka lat. Mam porownanie do kilku firm i szczerze powiem, ze takiego traktowania ludzi nigdy w zyciu nie widzialem nigdzie. Nie ma zadnych standardow, kierownictwo, dyrektorzy traktuja pracownikow jak totalne zero. To nie zaklad pracy, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Warunki sa ponizej krytyki, szefostwo oderwane od rzeczywistosci - znaja to, co im ociec pokazal - ciezki temat - mowa o Bratach Sz. W tej firmie pracowac, to tylko stres, brak informacji,krzyki, grozby - jesli sie na to godzisz - bedziesz zadowolony.powodzenia!
0
kto 2016-05-05 21:46:35
Ale wiadomo czy są jeszcze jakies benefity dla specjalistów ds. logistyki? Dzięki
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mikroma