brak logo

Mikroma

Września

Opinie o Mikroma

kasia 2014-09-02 12:56:03
@Xena ja też teraz to ogłoszenie widziałam i co, udało Ci się tam dostać, byłaś na rozmowie kwalifikacyjnej? bo teraz ja mam ten sam problem, mam mniejsze doświadczenie niż 3 lata, więc już w ogóle się zastanawiam. Skoro ludzie piszą, że po 10 lat i dłużej pracowali to chyba warto się u nich zatrudnić
joga 2014-09-12 17:51:45
warto nie warto ale z tego co słyszałam to jeśli jesteś młoda(patrz mniej niż 30 lat) i do tego bez dzieci to absolutnie nie masz szans się tam dostać do pracy mimo, że będziesz pracować szybciej i sprawniej niż te "stare kobity" które tam zatrudniają bo przecież możesz kiedyś iść na macierzyński "i co z tego firma będzie miała"?? ostatnio po ukazanym ogłoszeniu w WW przyjęli jakieś stare babki. Niestety firma nie sprzyja zatrudnianiu nowej Młodej kadry(patrz młode kobiety) a już w ogóle polityce prorodzinnej państwa... z resztą jak większość firm w powiecie... poczekajmy za jakieś 30 lat ... to pracodawca będzie nieustannie szukał osób do pracy w końcu mamy niż demograficzny dzieci coraz mniej się rodzi... :) nie będzie miał kto pracować
1
dawid 2014-09-17 16:48:58
to co to za jakiś podział jest w tej firmie, że stosunkowo młodych osób nie przyjmują, przecież i osoby po 30 tce moga mieć już jakieś doświadczenie w branży i nie powinien ich wiek dyskryminować, chyba, że jest taka polityka firmy, że tylko starsze osoby zostają zatrudnianie..co byłoby dość niezrozumiałym faktem
henio 2014-09-21 13:00:24
jak ktoś był oststnio na rozmowie u nich niech da znać
kiki 2014-10-03 18:03:58
taaak, jestem całkowicie za! dajcie znać jak z rozmową jest, bo mam tam iść już w poniedziałek i trochę się boje czytając Wasze opinie, niektóre co prawda wydają się mocno przesadzone, no ale jednak.. nie wzięły się z niczego. Dlatego powiedzcie czy poważnie podchodzą do tematu, a nie zapraszają kogo popadnie.
cnc 2014-10-04 15:42:00
byłem kilka dni temu na rozmowie u nich
terek 2014-10-22 13:07:02
no, ale to ze za 20-30 lat nie bedzie mial kto pracowac, to sie nie pocieszaj tak, bo mozliwe, ze nikt nie bedzie w stanie zarobic na Twoja emeryture i sam bedziesz sobie dorabial hehe. Wiec moze warto juz teraz sie ztarudnic w Mikromie, firmie, ktora ma tyle lat tradycji i da szanse wypracowac sobie emeryturke ;)
Joga 2014-10-22 18:18:42
Terek, żeby mieć emeryturę trzeba najpierw wypracować swoje lata pracy... co w tych czasach jest i będzie nie lada wyzwaniem w szczególności gdzie przewagę stanowią umowy śmieciowe albo te na krótki czas określony. Niestety w Mikromie wolą przyjąć starszą babkę na produkcję niż młodą pracowitą i chętną do pracy. Złożyłam już tyle cv do rożnych firm produkcyjnych w pow Wrzesińskim no i niestety mając 26 lat w tym 5 doświadczenia na produkcji wszędzie słyszę, że wszystko ładnie pięknie ale wiek + brak dzieci skreśla już moje szanse na samym starcie :( ewidentna dyskryminacja....
łysy udzielec 2014-11-18 18:21:34
ich strona internetowa jest obecnie nieczynna, podobno w budowie, więc może od was się trochę dowiem co i jak w trawie piszczy? jak się zapewne domyślacie interesuje mnie głównie to ile mogę u nich w Mikroma miesięcznie zarobić i czy są przewidziane jakieś premie albo jakakolwiek kwota pieniążna ekstra>
mikon 2015-01-13 09:30:35
Aż mi się nie chce wierzyć, że tyle czasu strona jest w budowie. Dzisiaj spojrzałem i to samo. http://www.mikroma.com/ Nie wiem czy oni to komuś zlecili, ale powinni to jak najszybciej doprowadzić do końca, bo każdy dzień wydaje się być stratą marketingową z tytułu braku strony www... Mam nadzieję, że sobie zdają z tego sprawę.
1
Borubar 2015-01-31 22:19:25
Widocznie nikt nie zajął się problemem do końca. Oferują bardzo specjalistyczne usługi mechaniki precyzyjnej. Oczywiście nikt kto nie ma wysokich umiejętności i kwalifikacji raczej nie ma co liczyć na zatrudnienie u nich. Swoją drogą ciekawe jak wyglądają u nich rekrutacje, bo może warto byłoby pomyśleć o przyjęciu do nich.
Cool 2015-02-13 17:56:21
Cooool 2015-02-13 17:59:02
Jest !! WWW.MIKROMA.COM
viki 2015-02-16 20:11:24
Przepraszam bardzo...jakie stare kobity? Średnia wieku na obróbce to35/40 lat. Większość z nas nie miała żadnego doświadczenia, gdy zaczynałysmy pracę. Wystarczy trochę chęci i mądra głowa. Sama pracuję 5 lat i nie mam powodów żeby narzekać!! Pieniądze niezłe, przełożeni spoko.

koko 2015-03-26 21:47:32
Oj na temat tej Firmy mogę sporo opwiedzieć...Pracował (am)/(łem) tam w biurze.....Francuzi traktują Polki jak panienki do towarzystwa....Szkoda tych dziewczynek z Wrzesni....które za parę złoty zrobią wszystko
3
gdsaa 2015-03-28 23:45:31
ile mozna zarobic w biurze netto?
1
marta 2015-03-28 23:46:39
ile zarabilaja kobiety w logistyce ?warto?
1
xxx 2015-04-04 20:07:46
jak masy ygrabna (usunięte przez administratora) to sporo :)
marta 2015-04-09 07:20:23
ile maja do reki?
cvzx 2015-06-29 21:51:45
czy ktoś orientuje się jakie są zarobki na produkcji w Ostrowie w Micromie? czy znowu duzo szumu a wypłaty jak w Bangladeszu
kisiel 2015-06-30 21:46:52
Hej, ja byc może byłbym zainteresowany możliwością podjęcia pracy w Mikroma, to znaczy wiem, że taka możliwość jest, szukają programisty maszyn współrzędnościowych 3D z doświadczeniem jednak w ogłoszeniu http://www.pracuj.pl/praca/programista-maszyn-wspolrzednosciowych-3d-z-doswiadczeniem-wrzesnia,oferta,3961138 to zbyt wiele nie napisali, kilka słów, nie wiem czy traktować je poważnie.
Andrzej 2015-09-02 11:02:09
MAXCESS - Międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej, głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko:

CNC tokarz
Miejsce pracy: Bugaj (12 km od Poznania, 30 km od Gniezna)

Główne zadania CNC tokarza
Obsługa tokarki CNC (sterownik: Sinumerik),
Dobieranie odpowiednich narzędzi i parametrów skrawania,
Odczyt rysunków technicznych,

Wymagania
Wykształcenie zawodowe lub średnie techniczne (preferowane: obróbka skrawaniem, mechanika),
Doświadczenie przy pracy z maszynami CNC (tokarki),
Umiejętność posługiwania się przyrządami pomiarowymi,
Umiejętność czytania dokumentacji technicznej (warunek konieczny),
Sumienność i rzetelność,
Mile widziana umiejętność programowania maszyn CNC.

Oferujemy
Ciekawą pracę w międzynarodowej firmie,
Dobre warunki płacowe adekwatne do umiejętności, zaangażowania i efektów pracy,
Możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji,
System świadczeń pozapłacowych,
Prywatna opieka medyczna.

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres e-mail: Andrzej.Soliwoda@maxcess.eu
2
marcin 2015-09-02 14:14:56
z aktualnych ofert pracy wynika że firma poszukuje pracowników na stanowisko nastawiacza tokarek/frezarek CNC oraz inżyniera specjalistę do spraw obróbki skrawaniem we Wrześni, oferują nowoczesne i będące na wysokim poziomie technicznym miejsce pracy,stabilne warunki zatrudnienia – umowa o pracę,szkolenia i możliwość podnoszenia kwalifikacji.
1
aDrian 2015-09-03 22:30:56
właściwie to mają dosyć ciekawą ofertę..
Bartosz 2015-09-05 21:45:25
Tak Dokładnie potrzebują pracowników! tylko że najpierw ich zwalniją, tłumacząc sie tym że z przyczyn ekonomicznych a teraz poszukują pracownikó na ich miejsca!!!
To sie tylko nadaje do sądu pracy!!! Kpina!!!
ktoś 2015-12-26 09:45:30
jaka panuje atmosfera w mikronie
ulal 2015-12-26 21:22:46
@ktoś z tą atmosferą to róż nie jest, zalezy jaki dział, chyba w marketingu jest najluźniejsza na pewno. No do na produkcji teraz nie widze, zeby ktoś się wypowiadał.
1
Ihgf 2015-12-29 14:27:36
Widziałem kilka ofert pracy teraz od firmy Mikroma obecnie poszukują technologa obróbki skrawaniem oraz operatora frezarek CNC oferty dotyczą pracy we Wrześni
pulser 2015-12-31 18:33:34
Witam wszystkich. Rzeczywiście mikroma w tej chwili poszukuje nowych twarzy do pracy. Zastanówcie się jednak czy fizycznie jesteście gotowi na zatrudnienie tutaj
iwo 2016-01-02 22:42:00
a dlaczego ktos musi sie zastanawiac fizycznie czy da rade, praca przeciez do ciezkiej nie nalezy, jezeli ktos ma doswiadczenie i to jest jego zawod to praca dla niego
beka 2016-02-02 18:39:56
Zakład nie jest taki zły, jak czytam opinie o innych to aż nie do pomyślenia. Tragedii z robotą nie ma, szału też nie, ot, zwykłe miejsce pracy. Co prawda w Mikromie pracowałem niespełna rok, ale jakieś zdanie mam. Wypłaty były na czas, z korzystaniem z urlopu nie było problemów, na chorobowym przez cały okres byłem raz albo dwa (pracowałem 2013-2014). Robisz co do Ciebie należy i wszystko jest w porządku. Chociaż chodzący kierownicy jak ktoś zauważył bardziej nadali by się jako specjaliści na maszyny (myślę bardzo dobrzy) niżeli jako kierownicy. Jedna z wnerwiających rzeczy to krótka przerwa - 15 minutowa, mogłaby być 20, bo przez te 15 minut to trzeba biegiem lecieć, żeby większe śniadanie spożyć przez ten kwadrans. Detale na produkcji na pewno ciekawe i niebanalne. Atmosfera pracy - średnia. Pomijając kierownictwo to pracownicy niestety też są bardzo różni, tych w porządku mógłbym policzyć używając palców jednej ręki. Nie wiem jak jest teraz, ale to co czasem niektórzy potrafią wymyślić na temat innych i obgadywanie za plecami to jakaś tragedia, gorzej niż na wsi (nie uwłaczając mieszkańcom wsi - chodzi o mentalność ludzi, nie pochodzenie). Niektórym chyba w tej firmie więcej zajęcia brakuje albo mają kompleksy i żal do własnej osoby. Mowa oczywiście o produkcji. Jak na początek polecam, ale z jakimś doświadczeniem to produkcja raczej odpada, chyba, że z ambicjami na nastawiacza. Obecnie szukam pracy, ale jednak do mikromy bym nie wrócił.
krasnoludek 2016-02-07 21:47:30
Teraz to chyba nie prowadzą żadnej rekrutacji, a szkoda, bo myślałem, że załapię się u nich jako inżynier jakości. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki i te nowo przyznane premie do podstawy zarobków.
Szlif 2016-02-19 22:59:46
Witam jak tam wyglada obecnie sytuacja na szlifie ? Podobno szukaja nowych ludzi, co oferuja ogolnie ?
juste 2016-02-20 10:39:19
Zależy o jakie stanowisko składnie ci chodzi @Szlif :) Ale tak to jak oglądałem ofertę na stanowisko młodszego inżyniera - specjalisty z dziedziny mechaniki to oferują możliwość rozwoju i pracę na 1 zmianę, czyli od 8 do 16 :)
care 2016-03-04 16:16:43
Zatrudnienie na takiego mistrza produkcji może się opłacić. Zatrudnienie jest na 3 zmiany, ale nie wspominają nawet o znajomości angielskiego, więc nie mają dużo wymogów.
bret 2016-03-08 22:04:00
do Ostrowa Wielkopolskiego mikrom poszukuje sekretarki, wystarczy umiejętność obsługi komputera – pakiet MS OFFICE oraz pozostałych urządzeń biurowych i można mieć pracę na umowę o pracę na pełen etat
argolak 2016-03-11 17:45:12
Co prawda same zarobki nie są wysokie, bo będzie to jakieś 1500 - 1800 złotych netto @bret, ale przynajmniej można liczyć na uczciwą umowę o pracę już na wejściu
zainteresowana 2016-03-13 17:57:42
@argolak fajnie, że to praca jedno zmianowa. Praca sekretarki do najcięższych nie należy, a w tym przypadku ma się sporo wolnego czasu dla siebie i rodziny.
Kara 2016-03-15 20:23:06
No właśnie, praca sekretarki to dość prosta rzecz, dlatego uważam, że nawet początkujące i młode osoby powinny próbować czegoś takiego, ja szanuje pracujące osoby
O!!! Wyje*ane!!! 2016-03-23 01:39:22
Zapraszamy wszystkich do Mikromy. Super Kierownictwo, ogółem bardzo przyjemny klimat, jeden szanuje drugiego. Pan Prezes także bardzo sympatyczny. Praca na lajcie. Tolerancje +/- kilometr. Ogółem całkiem okej.
H400 ogień ♥
tonsa 2016-03-26 10:40:54
o!!!, wydaje mi się, że jeżeli chodzi o produkcję to w firmie ine jest tak z nią źle. Słyszałem, że teraz potrzebują programisty i podobno dają do tego niezłę warunki - ktoś zna szczetgóły?
imek 2016-03-31 21:22:58
no warunki są niezłe, ale wymagania też niczego sobie.. Zwróć uwagę, że wymagają: "Wykształcenie wyższe kierunkowe oraz Doświadczenie min 3 lata w programowaniu MasterCam obrabiarek i frezarek CNC"
ulal 2016-04-05 15:55:48
Programista Maszyn Współrzędnościowych 3D z doświadczeniem potrzebny jest u nich pilnie i wydaje mi się, ze wygląda obecnie bardzo dobrze praca od nich.
byly pracownik 2016-04-29 22:43:43
Pracowalem tam kilka lat. Mam porownanie do kilku firm i szczerze powiem, ze takiego traktowania ludzi nigdy w zyciu nie widzialem nigdzie. Nie ma zadnych standardow, kierownictwo, dyrektorzy traktuja pracownikow jak totalne zero. To nie zaklad pracy, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Warunki sa ponizej krytyki, szefostwo oderwane od rzeczywistosci - znaja to, co im ociec pokazal - ciezki temat - mowa o Bratach Sz. W tej firmie pracowac, to tylko stres, brak informacji,krzyki, grozby - jesli sie na to godzisz - bedziesz zadowolony.powodzenia!
kto 2016-05-05 21:46:35
Ale wiadomo czy są jeszcze jakies benefity dla specjalistów ds. logistyki? Dzięki
radaway91 2016-07-05 16:02:52
siema wszystkim
chciałbym zatrudnić się w tej firmie na weekendy, słyszałem, że zatrudniają przez jakiegoś pośrednika, to prawda? ktoś da mi więcej info? pozdro Seba
karol 2016-07-05 16:08:17
wiesz co ofert pracy maja wiele ale nie wiem ktora tyczy sie tylko i wylacznie pracy na weekendy, zalezy jaki to pośrednik? czego?
radaway91 2016-07-06 21:42:54
Chciałbym w weekendy tam pracować toczenie bądź frezowanie. Jak najlepiej dać o sobie znać? :)
radaway91 2016-07-06 21:43:29
Chciałbym w weekendy tam pracować toczenie bądź frezowanie. Jak najlepiej dać o sobie znać? :)
rfgggd 2016-07-06 21:47:16
@karol ale wiesz co teraz niestety nie maja zandych nowych ofert pracy..z tego co ja tam kojarze to ostania byla na stanowisko programisty CNC w Ostowie Wielkopolskim ale to bylo jakos w kwietniu wiec w sumie dawno..chociaz nie wyklucozne ze cos sie pojawi
Zostaw swoją opinię o Mikroma - Września
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mikroma