brak logo

Mikroma

Września

Opinie o Mikroma

chip 2013-04-22 13:05:49
Może masz racje... nie znam przecież wszystkich osób które poleciały, ale te które znam uwierz nie miały sie czym poszczycić mimo paru lat stażu w firmie. A co do związkowców to, to jest porażka mikromy i pracowników- niestety. Nie ma tam ludzi z charyzmą
ex 2013-04-24 11:04:44
... a ja znam takich co też nic nie wnoszą dobrego do Mikromy i ciągle pracują w niej od lat - poprostu odwalaja swoja robotę nie wychylając się poza swoje ramy. Są też tacy, do których trzeba ciągle chodzić i tłumaczyć co mają i jak zrobić, żeby nie [usunięte przez modeartora] roboty. Często i tak jeden z drugim przemyca jakiś błąd do systemu (bo co tam nie ich firma/kasa to im nie zależy na dokładności) i trzeba po cichu za ich plecami prostować tematy, bo firma by wypluła braków lub niezgodnych z oczekiwaniami klientów detali/wyrobów na dziesiątki tysięcy €.... ale oczywiście są to osoby zaufane u francuzików, głaskane przez nich, nietykalne....itd.
1
p.m 2013-04-24 20:22:02
co wy [usunięte przez modeartora].wa możecie wiedzieć o złych warunkach w firmie? mikroma ma kosmiczny poziom jeśli chodzi o warunki pracy !!!! robiłem w wielu firmach ( w mikromie 9lat!!!!) i wiem co mówię! nie podoba się ? wypad np do "prywaciarza" , blacharza , stolarza , czy na budowę! itp. narzekacie bo [usunięte przez modeartora] macie za dobrze i taka prawda!!!!!!!!! mi życie tam nie pozwoliło robić dalej ale gdyby było inaczej to do śmierci bym tam pracował!!!!! kierownictwo jest po to by [usunięte przez modeartora] takich leserów jak większość tam pracuje! kasa? jeśli jesteś fachowcem to ją masz!!! urlopy? bez problemowe!!!!!!!! związki zawodowe? nie pasują komuś? to nie bądź w nich !!!!! proste jak [usunięte przez modeartora]
klijent 2013-05-09 02:25:07
Za przeproszeniem ale w [usunięte przez modeartora] sie specjalizujecie wystarczy popatrzec jakie opinie wasze produkty maja w Internecie idz czlowieku do byle sklepu czy hurtowni i zapytaj jakiegokolwiek sprzedawcy czy ci doradzi wasze produkty tego [usunięte przez modeartora] nikt nie chce nawet sprzedawac bo same problemy i reklamacje jedynie co możecie robić to poszczególne części na obrabiarkach ale w montaż i konstrukcje to sie nie bawcie bo jestescie daleko za [usunięte przez modeartora]
1
szanujacy sie... 2013-05-09 02:55:06
Ja wiem ze o prace ciezko ze jak na wrzesinskie warunki mozna zarobic to normalna pensje, żeby nie przesadzić porzadna. Wiem ludzie maja rodziny dzieci kredyty itp ale to nie jest powod żeby tam pracować narażając sie każdego dnia na takie traktowanie na obelgi [usunięte przez modeartora] i prostactwo, ludzie idźcie w swiat rzuccie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] macie fach i doświadczenie wszędzie was wezmą z otwartymi rękoma zobaczcie jak jest gdzie indziej dopiero na oczy przejrzycie jak sie pracuje bez stresu w milej atmosferze jak wtedy sie chętnie idzie do pracy zatrzymajcie ten reżim. Ciekawe czy pan [usunięte przez modeartora] i pan [usunięte przez modeartora] takie bydlactwo odstawiają u siebie w domach przy stole wobec rodzin? To przekracza najniższy stopień stosunków miedzy ludzkich tylko dlatego ze to nie są ludzie na poziomie żeby sprawować takie stanowiska jeszcze moze niech zrobią trzeciego kierownika z tego gbura pana [usunięte przez modeartora] obecnie nastawiacza, jest wiele osób w mikromie którzy by ich zastąpili znacznie lepiej tylko praca bezstresowa i mila atmosfera moze stworzyć wydajna zaloge na wiele lat. Najlepszy park maszynowy w wielkopolsce i to jedyna zaleta tej firmy a moglo by byc to fajne i porzadane miejsce pracy. Pan [usunięte przez modeartora] to są świetni fachowcy i tego zarzad sie powinien trzymac takim prostym ludzią nie mozna dawac takiej wladzy powinni pracować na maszynach, a zwiazki boja sie cala ta sprawę wyciagnac na swiatlo dzienne to jakby ich nie bylo wcale tak to sie moze dziac tylko w mikromie. Ludzie wiecej ambicji i wiary w siebie zmieńcie prace to zobaczycie co to jest spokój i jak se czuje czlowiek doceniany i szanowany.
,
1
nono 2013-05-23 13:41:11
szanujacy sie... - 2013-05-09 02:55:06

Ja wiem ze o prace ciezko ze jak na wrzesinskie warunki mozna zarobic to normalna pensje, żeby nie przesadzić porzadna. Wiem ludzie maja rodziny dzieci kredyty itp ale to nie jest powod żeby tam pracować narażając sie każdego dnia na takie traktowanie na obelgi [usunięte przez modeartora] i prostactwo, ludzie idźcie w swiat rzuccie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] macie fach i doświadczenie wszędzie was wezmą z otwartymi rękoma zobaczcie jak jest gdzie indziej dopiero na oczy przejrzycie jak sie pracuje bez stresu w milej atmosferze jak wtedy sie chętnie idzie do pracy zatrzymajcie ten reżim. Ciekawe czy pan [usunięte przez modeartora] i pan [usunięte przez modeartora] takie bydlactwo odstawiają u siebie w domach przy stole wobec rodzin? To przekracza najniższy stopień stosunków miedzy ludzkich tylko dlatego ze to nie są ludzie na poziomie żeby sprawować takie stanowiska jeszcze moze niech zrobią trzeciego kierownika z tego gbura pana [usunięte przez modeartora] obecnie nastawiacza, jest wiele osób w mikromie którzy by ich zastąpili znacznie lepiej tylko praca bezstresowa i mila atmosfera moze stworzyć wydajna zaloge na wiele lat. Najlepszy park maszynowy w wielkopolsce i to jedyna zaleta tej firmy a moglo by byc to fajne i porzadane miejsce pracy. Pan [usunięte przez modeartora] to są świetni fachowcy i tego zarzad sie powinien trzymac takim prostym ludzią nie mozna dawac takiej wladzy powinni pracować na maszynach, a zwiazki boja sie cala ta sprawę wyciagnac na swiatlo dzienne to jakby ich nie bylo wcale tak to sie moze dziac tylko w mikromie. Ludzie wiecej ambicji i wiary w siebie zmieńcie prace to zobaczycie co to jest spokój i jak se czuje czlowiek doceniany i szanowany.

,
mikroma jest dobrym zakładem
oko 2013-05-23 19:20:13
po [usunięte przez modeartora] takie [usunięte przez modeartora] wypisujecie ?
singiel 2013-05-27 16:48:57
wiara jak czyta się te opinie to nasuwa mi się pewna myśl .Wasz prezes musi mieć pełną satysfakcje że takie ma wspaniałe kierownictwo że goni was robotą i obrzuca obelgami w końcu jak było by odwrotnie i kierownictwo trzymało by z robolami to by ich dawno zwolnił.Widział ktoś z was żeby siwek albo smelka pomógł komuś w czym kolwiek?.Zawsze bali się tylko o swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A nawiązująć do osób zwolnionych znam parę kobiet które zostały zwolnione w tym czasie i były to moje koleżanki które były sumienne i co wystarczyło jedno chorobowe i już ich nie ma.Z takimi ludzmi się nie wygra .Tylko oni czasem zapominają że i na nich przyjdzie kiedyś czas i wtedy też będą takimi samymi szmatami jakim nas teraz robią.
kisss 2013-05-28 15:57:36
jeśli ci się to nie podoba co wiara pisze to nie wchodz na tę stronę i nie czytaj...ludzie piszą to co widzą niech wiara dowie się kim tak naprawdę są ci panowie [usunięte przez modeartora] bo pewnie w swoich środowiskach to osoby nieskazitelnie czyste ha.. ha..a w rzeczywistości to życiorysy bogatrze od nie jednego aktora
1
AZZIZOU 2013-06-13 09:11:46
kisss - 2013-05-28 15:57:36

jeśli ci się to nie podoba co wiara pisze to nie wchodz na tę stronę i nie czytaj...ludzie piszą to co widzą niech wiara dowie się kim tak naprawdę są ci panowie [usunięte przez modeartora] bo pewnie w swoich środowiskach to osoby nieskazitelnie czyste ha.. ha..a w rzeczywistości to życiorysy bogatrze od nie jednego aktora
Firma została założona w 1973 roku, specjalizujemy się w obróbce precyzyjnej i montażu zespołów elektromechanicznych.
Cieszymy się dużym uznaniem i doświadczeniem w dziedzinie produkcji elementów mechaniki precyzyjnej,
dysponujemy nowoczesnym parkiem maszynowym i wykwalifikowanym personelem.

Naszym kontrahentom oferujemy kompletne zespoły integrujące części mechaniczne, elektryczne i elektroniczne.

Wykonujemy wszelkiego rodzaju specjalistyczne maszyny elektryczne

•Zestawy próżniowych pomp turbomolekularnych
•Łożyska magnetyczne
•Silniki bezszczotkowe
•Cylindry liniowe ze zintegrowaną elektroniką
•Siłowniki obrotowe
•Czujniki i przeliczniki
•Silniki o wysokim momencie obrotowym z magnesami trwałymi
•Alternatory do turbin wiatrowych
•Stojany
•Wirniki z magnesami trwałymi

Zakres działalności

•Uprzemysłowienie (dokumentacja projektów, programowanie)
•Obróbka (toczenie, frezowanie, szlifowanie, honowanie, nacinanie)
•Kontrola (dwu i trzywymiarowa)
•Montaż elementów mechanicznych i elektromechanicznych
•Łączenie elektroniczne
•Wykrawanie blach silnikowych
•Uzwajanie
•Wzmacnianie
•Formowanie
•Pokrycia poliuretanowe
AZROU 2013-06-13 09:14:57
Nasze zobowiązania

•Dostosowanie do potrzeb klienta, tak by zrealizować wszelkie jego oczekiwania w duchu partnerskiej współpracy
•Oferowanie klientom rozwiązań pozwalających na zachowanie konkurencyjności i podnoszenie produktywności
•Szkolenie pracowników w zakresie nowych technologii
•Zaangażowanie wszystkich pracowników w realizację planu postępu, przy zastosowaniu wszelkich
narzędzi Lean Manufacturing

Mocne strony

•Duże moce produkcyjne z zastosowaniem nowoczesnych metod
•Wielozadaniowość (obróbka, montaż, uzwajanie)
•Atrakcyjne koszty pracy
•Bliskość (dostawa do Francji w ciągu 24 godzin)
•Adaptowalność
1
2013-09-20 10:08:54
Granda w Mikromie. Technology popycha I ustawia mistrzow. Ha ha takie rzeczy tylko tutaj.
4
zenek 2013-12-19 19:43:37
nigdy nie bylo zadnego kryzysu..sami sobie wymyslili ten niby kryzys...nawet premii na swieta nie dal...nie polecam tej pracy..pracowalem 3 lata w tej firmie..na nauczenie sie jest ok ale na dalszy okres czasu nie bardzo..zero podwyzek..nawet jesli juz sie nauczysz i sam bedziesz ustawial maszyne to i tak nie dostaniesz podwyzki albo kieras ci powie ze jestes na liscie podwyzek(czyli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie robi)
1
anonek z produkcji 2014-01-19 03:56:41
Sama praca nie jest zła, a ci co się przejmują (usunięte przez administratora) kierownictwa czy majstrów... Nie ma się co stresować, oni są od pilnowania porządku i od tego, żeby reszta pracowała a nie zbijała bąki, choć nie powiem, że mogliby pokazywać nieco więcej klasy jak na ich stanowiska przystało.
(usunięte przez administratora)
1
OR.Sp 2014-03-14 04:21:14
kto kolwiek zma sie na rzeczy w metalurgi i w jej obróbce polecam... "na przyszlość"



jak 2014-03-18 15:50:33
Potrzebują szlifierza wałków i otworów czytałem ogłoszenie.Jaką proponują stawkę?Mam doświadczenie 35 letnie w tym zawodzie.Czy firma jest w porządku?Czekam na info.
2
azza 2014-03-25 15:42:00
Firma została założona w 1973 roku, specjalizujemy się w obróbce precyzyjnej i montażu zespołów elektromechanicznych.
Cieszymy się dużym uznaniem i doświadczeniem w dziedzinie produkcji elementów mechaniki precyzyjnej,
dysponujemy nowoczesnym parkiem maszynowym i wykwalifikowanym personelem.

Naszym kontrahentom oferujemy kompletne zespoły integrujące części mechaniczne, elektryczne i elektroniczne.

Wykonujemy wszelkiego rodzaju specjalistyczne maszyny elektryczne

•Zestawy próżniowych pomp turbomolekularnych
•Łożyska magnetyczne
•Silniki bezszczotkowe
•Cylindry liniowe ze zintegrowaną elektroniką
•Siłowniki obrotowe
•Czujniki i przeliczniki
•Silniki o wysokim momencie obrotowym z magnesami trwałymi
•Alternatory do turbin wiatrowych
•Stojany
•Wirniki z magnesami trwałymi

Zakres działalności

•Uprzemysłowienie (dokumentacja projektów, programowanie)
•Obróbka (toczenie, frezowanie, szlifowanie, honowanie, nacinanie)
•Kontrola (dwu i trzywymiarowa)
•Montaż elementów mechanicznych i elektromechanicznych
•Łączenie elektroniczne
•Wykrawanie blach silnikowych
•Uzwajanie
•Wzmacnianie
•Formowanie
•Pokrycia poliuretanowe
zaaz 2014-03-25 15:45:09
Informacja o konieczności ochrony swoich danych osobowych
oraz dokumentów tożsamości




Zgodnie z zaleceniem Wojewody Wielkopolskiego zwracamy uwagę na konieczność ochrony swoich danych osobowych oraz dokumentów tożsamości.
Informujemy, że zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa nikt nie może zatrzymywać dowodu osobistego, chyba że możliwość taka wynika z wyraźnego uregulowania zawartego w przepisach prawa. Oznacza to, że np. przedsiębiorcy nie mają podstawy prawnej, aby żądać od swoich klientów pozostawienia dowodu osobistego „pod zastaw”. Działanie takie nie znajduje umocowania w obowiązujących przepisach prawa oraz wiąże się z dużym niebezpieczeństwem wykorzystania danych zawartych w dowodzie osobistym (lub innym dokumencie tożsamości) klienta przez nieuczciwego przedsiębiorcę do popełnienia przestępstwa na szkodę osoby, której dane zostały wykorzystane. Stosownie do treści art. 55 ust. 1 pkt 2 ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych „Kto zatrzymuje bez podstawy prawnej cudzy dowód osobisty podlega karze ograniczenia wolności albo karze grzywny.”
Osoba, która utraciła dowód osobisty powinna niezwłocznie dokonać zgłoszenia jego utraty w najbliższym organie gminy, a w przypadku utraty dowodu osobistego poza granicami kraju, w polskiej placówce konsularnej właściwej ze względu na miejsce pobytu osoby. Organy te wydają zaświadczenie o utracie dowodu osobistego, ważne do czasu wydania nowego dokumentu, oraz powiadamiają o tym organ, który wydał dowód osobisty, w celu unieważnienia dokumentu. Dowód osobisty zostaje unieważniony w systemie informatycznym z dniem zawiadomienia o jego utracie. Takie działanie może uchronić osobę, która utraciła dowód osobisty przed negatywnymi skutkami w przypadku nielegalnego posłużenia się dokumentem przez nieuczciwego znalazcę.
W przypadku niemożności osobistego stawiennictwa osoby, która utraciła dowód osobisty z powodu choroby, niepełnosprawności lub innej niedającej się pokonać przeszkody, zawiadomienia może dokonać pełnomocnik, po okazaniu pełnomocnictwa udzielonego na piśmie.
Zawiadamiający o utracie dowodu osobistego jest obowiązany podać imię (imiona), nazwisko, adres zamieszkania, imiona rodziców, nazwisko rodowe matki posiadacza utraconego dowodu osobistego oraz wystawcę dowodu osobistego.
Przypomina się również, że osoba, która utraciła dowód osobisty, jest obowiązana wystąpić niezwłocznie o wydanie nowego dokumentu do organu gminy właściwego ze względu na miejsce pobytu stałego, a w przypadku braku takiego miejsca do organu gminy właściwego ze względu na ostatnie miejsce pobytu stałego.
Dla zwiększenia bezpieczeństwa osoby, która utraciła dowód osobisty, fakt ten należy zgłosić w dowolnym banku. Powyższe zostanie odnotowane w systemie informatycznym, do którego dostęp mają wszystkie banki, co skutkować będzie uniemożliwieniem zaciągnięcia zobowiązania przez przestępcę z wykorzystaniem danych osobowych poszkodowanej osoby.

Xena 2014-03-31 12:57:28
Hej mam pytanie do Was jak wygląda praca kobiet w tej firmie? Właśnie wysłałam cv mailem w związku z ogłoszeniem z WW - potrzebują kobiet do obróbki ręcznej. Jakie są szanse żeby się tam w ogóle dostać? Niby mam doświadczenie na produkcji 3 lata ale różnie jest nie wiem jakie mają kryteria wyboru ... pozdrawiam
7
p.m 2014-04-26 11:08:06
PRACOWAŁEM TAM 10LAT I BYŁO RÓŻNIE ! RAZ SUPER INNYM RAZEM DO BANI ALE DZIŚ JESTEM PRZEKONANY , ŻE TO NAJLEPSZY ZAKŁAD PRACY W JAKIM PRACOWAŁEM!
CI CO PISZĄ JAK TAM JEST ŹLE ITP TO NIECH SIĘ ZWOLNIĄ I ZAMKNĄ MO....DY BO NIC OPRÓCZ TEGO ZAKŁADU NIE WIDZIELI !
TAKIE WARUNKI PRACY JAK OFERUJE MIKROMA TO MAŁO KTÓRY ZAKŁAD DAJE!
OSOBIŚCIE WIELE WIDZIAŁEM FIRM W TYM KRAJU , TERAZ PRACUJĘ W FIRMIE ZATRUDNIAJĄCEJ OK 300 OSÓB LECZ TA FIRMA W PORÓWNANIU Z MIKROMĄ TO DNO!!!
ZANIM COŚ NAPISZECIE NEGATYWNIE NT MIKROMY TO POPRACUJCIE W INNYCH , ZWŁASZCZA W INNYM REGIONIE JAK WLKP.
1
joga 2014-09-12 17:51:45
warto nie warto ale z tego co słyszałam to jeśli jesteś młoda(patrz mniej niż 30 lat) i do tego bez dzieci to absolutnie nie masz szans się tam dostać do pracy mimo, że będziesz pracować szybciej i sprawniej niż te "stare kobity" które tam zatrudniają bo przecież możesz kiedyś iść na macierzyński "i co z tego firma będzie miała"?? ostatnio po ukazanym ogłoszeniu w WW przyjęli jakieś stare babki. Niestety firma nie sprzyja zatrudnianiu nowej Młodej kadry(patrz młode kobiety) a już w ogóle polityce prorodzinnej państwa... z resztą jak większość firm w powiecie... poczekajmy za jakieś 30 lat ... to pracodawca będzie nieustannie szukał osób do pracy w końcu mamy niż demograficzny dzieci coraz mniej się rodzi... :) nie będzie miał kto pracować
2
henio 2014-09-21 13:00:24
jak ktoś był oststnio na rozmowie u nich niech da znać
cnc 2014-10-04 15:42:00
byłem kilka dni temu na rozmowie u nich
6
Joga 2014-10-22 18:18:42
Terek, żeby mieć emeryturę trzeba najpierw wypracować swoje lata pracy... co w tych czasach jest i będzie nie lada wyzwaniem w szczególności gdzie przewagę stanowią umowy śmieciowe albo te na krótki czas określony. Niestety w Mikromie wolą przyjąć starszą babkę na produkcję niż młodą pracowitą i chętną do pracy. Złożyłam już tyle cv do rożnych firm produkcyjnych w pow Wrzesińskim no i niestety mając 26 lat w tym 5 doświadczenia na produkcji wszędzie słyszę, że wszystko ładnie pięknie ale wiek + brak dzieci skreśla już moje szanse na samym starcie :( ewidentna dyskryminacja....
Borubar 2015-01-31 22:19:25
Widocznie nikt nie zajął się problemem do końca. Oferują bardzo specjalistyczne usługi mechaniki precyzyjnej. Oczywiście nikt kto nie ma wysokich umiejętności i kwalifikacji raczej nie ma co liczyć na zatrudnienie u nich. Swoją drogą ciekawe jak wyglądają u nich rekrutacje, bo może warto byłoby pomyśleć o przyjęciu do nich.
Cool 2015-02-13 17:56:21
1
Cooool 2015-02-13 17:59:02
Jest !! WWW.MIKROMA.COM
1
viki 2015-02-16 20:11:24
Przepraszam bardzo...jakie stare kobity? Średnia wieku na obróbce to35/40 lat. Większość z nas nie miała żadnego doświadczenia, gdy zaczynałysmy pracę. Wystarczy trochę chęci i mądra głowa. Sama pracuję 5 lat i nie mam powodów żeby narzekać!! Pieniądze niezłe, przełożeni spoko.

koko 2015-03-26 21:47:32
Oj na temat tej Firmy mogę sporo opwiedzieć...Pracował (am)/(łem) tam w biurze.....Francuzi traktują Polki jak panienki do towarzystwa....Szkoda tych dziewczynek z Wrzesni....które za parę złoty zrobią wszystko
3
gdsaa 2015-03-28 23:45:31
ile mozna zarobic w biurze netto?
1
marta 2015-03-28 23:46:39
ile zarabilaja kobiety w logistyce ?warto?
1
xxx 2015-04-04 20:07:46
jak masy ygrabna (usunięte przez administratora) to sporo :)
marta 2015-04-09 07:20:23
ile maja do reki?
cvzx 2015-06-29 21:51:45
czy ktoś orientuje się jakie są zarobki na produkcji w Ostrowie w Micromie? czy znowu duzo szumu a wypłaty jak w Bangladeszu
Andrzej 2015-09-02 11:02:09
MAXCESS - Międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej, głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko:

CNC tokarz
Miejsce pracy: Bugaj (12 km od Poznania, 30 km od Gniezna)

Główne zadania CNC tokarza
Obsługa tokarki CNC (sterownik: Sinumerik),
Dobieranie odpowiednich narzędzi i parametrów skrawania,
Odczyt rysunków technicznych,

Wymagania
Wykształcenie zawodowe lub średnie techniczne (preferowane: obróbka skrawaniem, mechanika),
Doświadczenie przy pracy z maszynami CNC (tokarki),
Umiejętność posługiwania się przyrządami pomiarowymi,
Umiejętność czytania dokumentacji technicznej (warunek konieczny),
Sumienność i rzetelność,
Mile widziana umiejętność programowania maszyn CNC.

Oferujemy
Ciekawą pracę w międzynarodowej firmie,
Dobre warunki płacowe adekwatne do umiejętności, zaangażowania i efektów pracy,
Możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji,
System świadczeń pozapłacowych,
Prywatna opieka medyczna.

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres e-mail: Andrzej.Soliwoda@maxcess.eu
2
aDrian 2015-09-03 22:30:56
właściwie to mają dosyć ciekawą ofertę..
Bartosz 2015-09-05 21:45:25
Tak Dokładnie potrzebują pracowników! tylko że najpierw ich zwalniją, tłumacząc sie tym że z przyczyn ekonomicznych a teraz poszukują pracownikó na ich miejsca!!!
To sie tylko nadaje do sądu pracy!!! Kpina!!!
ktoś 2015-12-26 09:45:30
jaka panuje atmosfera w mikronie
beka 2016-02-02 18:39:56
Zakład nie jest taki zły, jak czytam opinie o innych to aż nie do pomyślenia. Tragedii z robotą nie ma, szału też nie, ot, zwykłe miejsce pracy. Co prawda w Mikromie pracowałem niespełna rok, ale jakieś zdanie mam. Wypłaty były na czas, z korzystaniem z urlopu nie było problemów, na chorobowym przez cały okres byłem raz albo dwa (pracowałem 2013-2014). Robisz co do Ciebie należy i wszystko jest w porządku. Chociaż chodzący kierownicy jak ktoś zauważył bardziej nadali by się jako specjaliści na maszyny (myślę bardzo dobrzy) niżeli jako kierownicy. Jedna z wnerwiających rzeczy to krótka przerwa - 15 minutowa, mogłaby być 20, bo przez te 15 minut to trzeba biegiem lecieć, żeby większe śniadanie spożyć przez ten kwadrans. Detale na produkcji na pewno ciekawe i niebanalne. Atmosfera pracy - średnia. Pomijając kierownictwo to pracownicy niestety też są bardzo różni, tych w porządku mógłbym policzyć używając palców jednej ręki. Nie wiem jak jest teraz, ale to co czasem niektórzy potrafią wymyślić na temat innych i obgadywanie za plecami to jakaś tragedia, gorzej niż na wsi (nie uwłaczając mieszkańcom wsi - chodzi o mentalność ludzi, nie pochodzenie). Niektórym chyba w tej firmie więcej zajęcia brakuje albo mają kompleksy i żal do własnej osoby. Mowa oczywiście o produkcji. Jak na początek polecam, ale z jakimś doświadczeniem to produkcja raczej odpada, chyba, że z ambicjami na nastawiacza. Obecnie szukam pracy, ale jednak do mikromy bym nie wrócił.
Szlif 2016-02-19 22:59:46
Witam jak tam wyglada obecnie sytuacja na szlifie ? Podobno szukaja nowych ludzi, co oferuja ogolnie ?
O!!! Wyje*ane!!! 2016-03-23 01:39:22
Zapraszamy wszystkich do Mikromy. Super Kierownictwo, ogółem bardzo przyjemny klimat, jeden szanuje drugiego. Pan Prezes także bardzo sympatyczny. Praca na lajcie. Tolerancje +/- kilometr. Ogółem całkiem okej.
H400 ogień ♥
byly pracownik 2016-04-29 22:43:43
Pracowalem tam kilka lat. Mam porownanie do kilku firm i szczerze powiem, ze takiego traktowania ludzi nigdy w zyciu nie widzialem nigdzie. Nie ma zadnych standardow, kierownictwo, dyrektorzy traktuja pracownikow jak totalne zero. To nie zaklad pracy, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Warunki sa ponizej krytyki, szefostwo oderwane od rzeczywistosci - znaja to, co im ociec pokazal - ciezki temat - mowa o Bratach Sz. W tej firmie pracowac, to tylko stres, brak informacji,krzyki, grozby - jesli sie na to godzisz - bedziesz zadowolony.powodzenia!
radaway91 2016-07-05 16:02:52
siema wszystkim
chciałbym zatrudnić się w tej firmie na weekendy, słyszałem, że zatrudniają przez jakiegoś pośrednika, to prawda? ktoś da mi więcej info? pozdro Seba
radaway91 2016-07-06 21:42:54
Chciałbym w weekendy tam pracować toczenie bądź frezowanie. Jak najlepiej dać o sobie znać? :)
radaway91 2016-07-06 21:43:29
Chciałbym w weekendy tam pracować toczenie bądź frezowanie. Jak najlepiej dać o sobie znać? :)
Andrzej 2016-09-15 13:12:25
Maxcess Sp. z o.o. międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej (ok 35 km od Wrześni), głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko: Tokarz i CNC operator (sterowniki: Heidenhaim). Pracując 5 dni w tygodniu / 40 h zarobki ok 2500 netto (tokarz), ok 2700 PLN (CNC operator). Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV andrzej.soliwoda@maxcess.eu.
ulal 2016-09-15 14:24:28
Cześć@ WIecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. rozwoju sprzedaży? Oczekują znajomości francuskiego ale nie stanowi to dużego wymogu do spełnienia, a skoro jest umowa o pracę i jeszcze możliwy jest kontakt z native speakerami to się nie dziwię, że jest tak dobrze.
ZIZOU 2016-11-02 17:42:58
Wykopaliska archeologiczne świadczą o pojawieniu się na tym terenie pierwszych grup ludzkich w środkowej epoce kamiennej – mezolicie (8000-2500 lat p.n.e.). Z epoki tej pochodzi m.in. osada wydmowa z Tarnowej pod Pyzdrami, stąd w archeologii stosuje się określenie „kultura tarnowska”. Ciągłość osadnictwa potwierdzają znaleziska z epoki brązu i żelaza. Nieopodal Wrześni znajduje się Giecz – jeden z najważniejszych w średniowieczu grodów książęcych i siedziba kasztelanii. Za czasów Bolesława Chrobrego, według Galla Anonima gród skupiał 2300 wojowników. Coraz głośniej mówi się też o grodzisku w Grzybowie – wiosce położonej między Wrześnią a Gnieznem. Gród ma imponujące wymiary (4,7 hektara), a jego położenie blisko Gniezna, Giecza i Ostrowa Lednickiego świadczy o tym, iż musiał pełnić ważną rolę w okresie formowania się państwa polskiego. Najstarsze materiały dendrologiczne datuje się na rok 923.

Pierwsza wzmianka o Wrześni pochodzi z 1256. Lokacja miasta nastąpiła w poł. XIV w. Od 1314 miasto leżało w województwie kaliskim. Miasto rozwinęło się na planie owalnicy wzdłuż traktu handlowego łączącego Kalisz z Gnieznem, opodal skrzyżowania ze szlakiem Poznań – Łęczyca. Korzystne położenie miasta sprzyjało rozwojowi handlu i rzemiosła. W 1580 było tu 60 rzemieślników. Podczas wojny szwedzkiej w 1656 miasto zostało poważnie zniszczone. W latach 1807-1815 Września wchodziła w skład Księstwa Warszawskiego.

W wyniku II rozbioru Polski w 1793 miasto zostało włączone do Królestwa Prus. Podczas Wiosny Ludów mieścił się tutaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powstańczy. W drugiej połowie XIX w. istniało kilka zakładów przemysłowych: fabryka obuwia, fabryka powozów, betoniarnia, mleczarnia, cukrownia. Powstało również w tym okresie połączenie kolejowe Gniezno – Września – Oleśnica oraz Poznań – Września – Strzałkowo.

Międzynarodową uwagę przyciągnął strajk dzieci we Wrześni, który rozpoczął się 20 maja 1901 Niemiecki nauczyciel wymierzył karę cielesną dzieciom za odmowę odpowiadania w języku niemieckim na lekcji religii. Zastrajkowało wówczas 118 uczniów i uczennic. Ich rodziców władze niemieckie ukarały więzieniem. Za przykładem dzieci wrzesińskich poszli uczniowie w innych szkołach zaboru pruskiego. W 1906 opór dzieci, podtrzymywany przez rodziców, przybrał postać powszechnego strajku. W fazie największego jego nasilenia strajkowało ok. 75 tys. dzieci w ok. 800 szkołach (na łączną ilość 1100 szkół).

W 1905 w mieście (noszącym wówczas nazwę Wreschen) mieszkało 7007 osób, w tym 65,4% Polaków, 28,9% Niemców i 5,5% Żydów[2], natomiast w całym ówczesnym powiecie wrzesińskim Polacy stanowili 85,6% (1890). Ponad stuletnie panowanie pruskie zakończył wybuch powstania wielkopolskiego. Po rozbrojeniu garnizonu pruskiego 28 grudnia 1918. Września powróciła pod władzę polską.

W 1920 podczas wojny polsko-bolszewickiej, po odezwie Rady Obrony Państwa z dnia 1 lipca 1920, z inicjatywy hr. Stanisława Mycielskiego, mieszkańcy ziemi wrzesińskiej utworzyli Legię Ochotniczą Wrzesińską, która brała czynny udział w walkach w obronie Polski.
SERVO 2016-11-02 17:45:18
Wykopaliska archeologiczne świadczą o pojawieniu się na tym terenie pierwszych grup ludzkich w środkowej epoce kamiennej – mezolicie (8000-2500 lat p.n.e.). Z epoki tej pochodzi m.in. osada wydmowa z Tarnowej pod Pyzdrami, stąd w archeologii stosuje się określenie „kultura tarnowska”. Ciągłość osadnictwa potwierdzają znaleziska z epoki brązu i żelaza. Nieopodal Wrześni znajduje się Giecz – jeden z najważniejszych w średniowieczu grodów książęcych i siedziba kasztelanii. Za czasów Bolesława Chrobrego, według Galla Anonima gród skupiał 2300 wojowników. Coraz głośniej mówi się też o grodzisku w Grzybowie – wiosce położonej między Wrześnią a Gnieznem. Gród ma imponujące wymiary (4,7 hektara), a jego położenie blisko Gniezna, Giecza i Ostrowa Lednickiego świadczy o tym, iż musiał pełnić ważną rolę w okresie formowania się państwa polskiego. Najstarsze materiały dendrologiczne datuje się na rok 923.

Pierwsza wzmianka o Wrześni pochodzi z 1256. Lokacja miasta nastąpiła w poł. XIV w. Od 1314 miasto leżało w województwie kaliskim. Miasto rozwinęło się na planie owalnicy wzdłuż traktu handlowego łączącego Kalisz z Gnieznem, opodal skrzyżowania ze szlakiem Poznań – Łęczyca. Korzystne położenie miasta sprzyjało rozwojowi handlu i rzemiosła. W 1580 było tu 60 rzemieślników. Podczas wojny szwedzkiej w 1656 miasto zostało poważnie zniszczone. W latach 1807-1815 Września wchodziła w skład Księstwa Warszawskiego.

W wyniku II rozbioru Polski w 1793 miasto zostało włączone do Królestwa Prus. Podczas Wiosny Ludów mieścił się tutaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powstańczy. W drugiej połowie XIX w. istniało kilka zakładów przemysłowych: fabryka obuwia, fabryka powozów, betoniarnia, mleczarnia, cukrownia. Powstało również w tym okresie połączenie kolejowe Gniezno – Września – Oleśnica oraz Poznań – Września – Strzałkowo.

Międzynarodową uwagę przyciągnął strajk dzieci we Wrześni, który rozpoczął się 20 maja 1901 Niemiecki nauczyciel wymierzył karę cielesną dzieciom za odmowę odpowiadania w języku niemieckim na lekcji religii. Zastrajkowało wówczas 118 uczniów i uczennic. Ich rodziców władze niemieckie ukarały więzieniem. Za przykładem dzieci wrzesińskich poszli uczniowie w innych szkołach zaboru pruskiego. W 1906 opór dzieci, podtrzymywany przez rodziców, przybrał postać powszechnego strajku. W fazie największego jego nasilenia strajkowało ok. 75 tys. dzieci w ok. 800 szkołach (na łączną ilość 1100 szkół).

W 1905 w mieście (noszącym wówczas nazwę Wreschen) mieszkało 7007 osób, w tym 65,4% Polaków, 28,9% Niemców i 5,5% Żydów[2], natomiast w całym ówczesnym powiecie wrzesińskim Polacy stanowili 85,6% (1890). Ponad stuletnie panowanie pruskie zakończył wybuch powstania wielkopolskiego. Po rozbrojeniu garnizonu pruskiego 28 grudnia 1918. Września powróciła pod władzę polską.

W 1920 podczas wojny polsko-bolszewickiej, po odezwie Rady Obrony Państwa z dnia 1 lipca 1920, z inicjatywy hr. Stanisława Mycielskiego, mieszkańcy ziemi wrzesińskiej utworzyli Legię Ochotniczą Wrzesińską, która brała czynny udział w walkach w obronie Polski.
Robert 2016-11-02 20:00:17
Podobno szukają pracownikow ? Czy to prawda ? Słyszałem ze trzba potrafic dobrze znac rysunek techniczy ? jaka stawke daj na poczatek ?
Zostaw swoją opinię o Mikroma - Września
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mikroma