Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Generon

Pracowałeś w firmie Generon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
monk - 2011-05-24 12:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żenada, praca 24 godziny na dobę !! umowa-zlecenie 240 godzin w miesiącu za 900-1400 złoty ... mamy 2011 rok ... w chinach nawet więcej płacą
zdjecie uzytkownika
yaky - 2011-11-18 18:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
umowa zlecenie smieciowa,nawet rozwiazuja ja w sposob ze pracownik zostaje na lodzie.

NIE POLECAM!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ktos - 2012-03-26 20:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie ze wszystkimi tutaj za chiny nie polecam tej pracy dla tej marnej kasy harowanie tyle godzin a wogole nerwy nic nie warte a pozatym i bez wzgledu jak sie mozesz starac i tak szefowie uwazaja cie za smiecia
zdjecie uzytkownika
Kłos - 2013-05-07 09:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka kasa za to wszystko? Ktoś to zgłaszał odpowiednim instytucjom?
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-08-05 13:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasłać im PIP i bojkotować stację. Współczesne niewolnictwo !!! Jeśli ludzie będą się tam zgłaszać do pracy i zgadzać na takie warunki, to taki proceder będzie trwać. Co jakiś czas dają ogłoszenie, taka rotacja czy może zagrywka wymierzona przeciw pracowników?
zdjecie uzytkownika
m. - 2013-10-06 12:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z opiniami powyższymi. mają nas za byle co, wymagania mają jakbyśmy nie wiem gdzie robili no i pełno papierkowej roboty a to wszystko za najniższą krajową. wstyd. najgorsza praca w mojej "karierze". nie polecam
zdjecie uzytkownika
marco - 2013-11-04 11:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słabo płatna a robi się jak głupek.
zdjecie uzytkownika
KobietawHbd - 2013-12-04 12:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam!! Tragedia jednym słowem..
zdjecie uzytkownika
hymu - 2013-12-15 00:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z gorszych robót non-stop w stresie praca 24 godzinna niby 2 dni wolne za to w razie choroby brak możliwości załatwienia tylko między sobą a wiadomo jak jest zero dni wolnych np. w wakacje 2 dni to nawet nad morze nie warto wyjeżdżać jeszcze żeby było za co 1200-1300 zł jeszcze trzeba odliczyć koszty związane z własnymi błędami lub też współpracowników . Jeżeli ktoś miał styczność to wie jakie "znakomite" warunki tam są dla wszystkich od razu mówię szkoda waszego czasu
zdjecie uzytkownika
sisi - 2014-01-06 13:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się najgorsza praca jest w Firmie Generon.......(usunięte przez administratora)człowieka przez człowieka za 1300zł ....brak urlopów (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
osoba "z biura" - 2014-01-27 15:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla jasności, pomijam dane osobowe, ale jasno nakreślam swoje stanowisko. Smucą mnie powyższe opinie, ale na szczęście jest to niewielki odsetek głosów osób, którym warunki pracy i płacy były doskonale znane, zanim rozpoczęta została współpraca. Zleceniodawca - pisząc kolokwialnie - zawsze gra w otwarte karty i informuje o szczegółach współpracy przed podpisaniem umowy-zlecenia (w przypadku pracy na stacjach). Nikt nie trafia do firmy z łapanki i nikt nikogo nie ubezwłasnowolnia. Decyzja o współpracy zawsze należy do obydwóch stron, o czym najlepiej wiedzą zleceniobiorcy, którzy współpracują z firmą Generon od lat.

Hasła takie jak "współczesne niewolnictwo", "proceder", "harowanie tyle godzin" lub "szefowie uwazaja cie za smiecia" są opiniami pisanymi najczęściej przez osoby, które z różnych przyczyn zapisały się negatywnie w pamięci zleceniodawcy. Rozwiązanie umów ze strony firmy następuje tylko w przypadku mocnych nadużyć względem podpisanych umów-zlecenia, a są to głównie stwierdzone kradzieże, spożycie alkoholu lub innych substancji psychoaktywnych, jak również rażące, negatywne zachowanie względem klientów firmy.

Zadziwiające, jak łatwo przychodzi anonimowo napisać kilka słów negatywnej opinii, bez podawania imienia i nazwiska. Ktoś wyżej napisał, że firma co jakiś czas daje ogłoszenia i pyta, czy to taka wielka rotacja, czy może zagrywka wymierzona przeciw pracownikom. Zdecydowanie zaprzeczam, aby tych ogłoszeń było aż tak wiele i z pewnością nie ma w rotacji nic przeciwko pracownikom - rotacja istnieje ze względów podanych wyżej lub z powodu zmiany zajęcia zarobkowego, czy wyjazdów zleceniobiorców za granice.

Póki co, umowy-zlecenia są ustanowione przez ustawodawcę, więc korzysta z tego zleceniodawca. Urlopów i dni typowo wolnych w tej formie zatrudnienia ustawodawca nie przewidział. Osoby wykonujące umowę-zlecnie mają pełną świadomość zawieranych umów-zlecenia, a na umowach składają bez przymusu własnoręczne podpisy - skąd zatem próba budowania opinii, że praca w firmie Generon to praca niewolnicza? Opinię powinno budować się na podstawie własnych, a nie zasłyszanych, czy przeczytanych opinii, gdyż rzeczywistość może okazać się zupełnie inna.

Pozdrawiam przedmówców i proszę raczej o konstruktywną krytykę, niż o złośliwe, anonimowe wypowiedzi w stylu "ja wam jeszcze pokażę"...
zdjecie uzytkownika
przyszły kierowca - 2014-02-22 23:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak ma się sytuacja odnośnie pracy kierowców w tej firmie? chodzi mi przede wszystkim o cysterny
zdjecie uzytkownika
muniek - 2014-03-10 19:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie zastanawia połączenie branż przez tą firmę - dostawy gazu, wymiana oleju i... wypożyczalnia przyczep :)
zdjecie uzytkownika
osoba "z biura" - 2014-03-28 16:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przyszły kierowca:
a konkretnie, co w kwestii kierowców chciałbyś wiedzieć?
Kierowcy, o ile są potrzebni, zatrudniani są na umowę o pracę. Obecnie mamy komplet i kilka aplikacji w kolejce oczekujących.

@muniek:
połączenie branż? wymiana oleju?
Generon to ogólnie handel w branży paliwowej. Na stacjach Generon, oprócz tankowania pojazdów LPG, Klient ma możliwość wymiany butli 2, 3 i 11kg z gazem, zakupu oleju napędowego do celów grzewczych (w opakowaniach 20 l.), jak również może wypożyczyć przyczepę samochodową - co w tym dziwnego i zastanawiającego?

Ponadto na wybranych stacjach Klient może umyć samochód, a na wszystkich stacjach paliw i LPG dokonać zakupów w sklepach. Nie sądzę, aby powyższe stanowiło jakąkolwiek niejasność, czy odbiegało od ogólnie stosowanych praktyk.

@hymu:
praca w stresie?
Rozumiem, że ów stres powodowany jest względami innymi niż wynikające z prawidłowo wykonywanej umowy-zlecenia.

Niestety nie mamy wpływu na zachowanie Klientów, którzy zbyt nerwowo reagują na przydługi ich zdaniem czas podejścia do dystrybutora, błędnie wypisywaną dokumentację i inne tego typu przypadki. Rozumiem również, że stres może wynikać przykładowo z własnych zaniedbań względem fiskalizacji sprzedaży i niespodziewanych kontroli pracowników Urzędu Skarbowego, którzy, bezlitośnie rozliczają wspomniane zaniedbania - na to również nie mamy najmniejszego wpływu.

Żaden ze Zleceniobiorców, co podkreślam, wykonujący prawidłowo i zgodnie z treścią umowę-zlecenie, nie może, co również podkreślę - z czystym sumieniem napisać negatywnej opinii. Firma, pisząc kolokwialnie - od "a" do "z" gra w otwarte karty, a poprzez specjalnie przygotowane instrukcje, których zapisy wywodzą się z różnych zaistniałych w życiu stacji przypadków, jasno określa, co robić, a czego nie robić, by żaden Zleceniobiorca nie musiał - jak to zostało napisane - "żyć w stresie", z powodu wykonywanej umowy-zlecenia.
zdjecie uzytkownika
jaskórka - 2014-03-29 01:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w Generonie trzy lata. Zwolnili mnie bo taki jeden przyłapał mnie na wypożyczeniu przyczepy bez wypisania umowy. Moja wina ale nie musieli odrazu wyrzucać.Początkowo byłam zła ale wiem że sama jestem sobie winna. W naszych stronach ciężko o pracę a jak już jest to też na zlecenie ale za mniejsze pieniądze i nie zawsze na czas płacą. Te opinie co są wyżej to ja się znimi nie do końca zgadzam. Mi na samym początku mówili ile i za ile się pracuje. Mówili jaka umowa i inne takie na ktore się zgodziłam.
zdjecie uzytkownika
Przyk - 2014-05-10 18:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego wniosek, że nie ma nawet szans na umowę o pracę? Kiepsko, bo jak nie spojrzeć to zero ubezpieczeń i świadczeń..
zdjecie uzytkownika
osoba "z biura" - 2014-06-27 15:42:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Przyk: nie jest tak kiepsko, jak myślisz. Po przepracowaniu określonego czasu na stacjach, "kuroniówka", jak najbardziej się należy. Dokument RMUA też jest wystawiany.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski