Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Generon

Pracowałeś w firmie Generon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
osoba "z biura" - 2014-10-23 12:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kapitan W., zapewniam Pana, że posada w biurze firmy to wystarczające zajęcie, jak dla mnie. Napisał Pan o "czystej prawdzie", ale prawdę ...każdy ma własną. Ponadto, nie należy mylić prawdy z opinią większości (tu piszących).

W Pana prawdzie, firma Generon nie szanuje osób, które w firmie pracują lub z firmą współpracują. Przypuszczam, że ogranicza się Pan jednak tylko do "własnego podwórka", nie biorąc pod uwagę całego wachlarza charakterów, które przewinęły się i przewijają przez firmę. Nie wie Pan, bo i wiedzieć nie może, z iloma przypadkami nieodpowiedzialnych zachowań firma boryka się lub borykała. To również jest "czysta prawda" - tylko z innego punktu widzenia.

Napisał Pan, że co rusz na stacjach potrzeba nowych pracowników. Nie zaprzeczam i nie potwierdzam, jednak zaznaczyć muszę, że w procesie rekrutacji uczestniczą również osoby, które nie mają doświadczenia w pracy z klientem lub z czasem okazuje się, że nie mają predyspozycji do pracy w handlu, czego koordynatorzy nie mogą jednoznacznie stwierdzić w chwili zatrudnienia. Z tego, co mi wiadomo, podczas rozmów kwalifikacyjnych, kandydaci odpowiadają twierdząco na większość pytań związanych z wykonaniem przyszłych umów, zapewniając, że są świetnie przygotowani do pracy na stacji, że w końcu nie jest to taki rodzaj zajęcia zarobkowego, z którym sobie nie poradzą. Później bywa różnie...
Może Panu kwestia rotacji zleceniobiorców na stacjach wydaje się dziwna, jednak zapewniam Pana, że nie ma nic dziwnego w działaniach, które dążą do coraz wyższego standardu obsługi Klienta. A przecież konkurencja nie śpi.

Z całą stanowczością mogę zapewnić Pana i czytających ten wątek, że firma mimo wszystko daleka jest od niekoniecznej rotacji. W interesie firmy jest, aby umowy-zlecenia trwały możliwie jak najdłużej. Ponadto, każdy nowy zleceniobiorca wymaga przeszkolenia, a to wymaga czasu.

W kwestii ostatniego zdania, które Pan napisał, mogę jedynie powtórzyć to, co już wyżej zostało napisane. Jeżeli kontrole obiektów stacji paliw i LPG pod kątem wizerunkowym są lub były Pana zdaniem zbyt drobiazgowe, lub zachowanie osób wyznaczonych do kontroli obiektów dalekie od oczekiwanego, nic nie stoi na przeszkodzie, aby o zaistniałej sytuacji powiadomić właściciela firmy osobiście lub poprzez koordynatora. Jeżeli uwagi będą zasadne, właściciel z pewnością właściwie zareaguje.

Wspomniał Pan, że (używając skrótu) "kontroler jako osoba z biura widzi same plusy". Skoro widzi same plusy to o co całe zamieszanie? Z drugiej strony, czy nie wydaje się Panu zastanawiające, dlaczego w ogóle właściciel firmy sięgnął po narzędzie, jakim jest firma audytorska?

Kończąc, zapytam jeszcze, skąd przekonanie przedmówców, że wszystkie osoby pracujące w firmie lub współpracujące z firmą Generon, potwierdzają opinie tu zgromadzone? Czy wypowiadać się pozytywnie o firmie, w której się pracuje to jakaś niedorzeczność? Osobiście nie wyobrażam sobie w obecnych czasach, gdzie otwarto przed nami również zagraniczne rynki pracy, funkcjonować w firmie, która nie daje mi choćby minimum zadowolenia. Wolna wola - czyż nie?

Pan wybaczy, ale zgromadzone tu opinie wydają się być mocno subiektywne, a pisane "po złości" mają być zapewne lekiem na frustrację spowodowaną stwierdzeniem uchybień w realizacji umowy-zlecenia, które najprawdopodobniej były przyczyną zakończenia współpracy. Gdzie obiektywizm? Dlaczego przedmówcy uzurpują sobie prawo do wypowiadania się również w moim imieniu?

Lata przepracowane w firmie Generon dają mi możliwość oceny minionej i obecnej rzeczywistości. Bywało różnie - raz lepiej, raz gorzej, ale nigdy na tyle gorzej, aby w ogóle rozważać zmianę pracy. I proszę nie upatrywać we mnie osoby, która chce przypodobać się prezesowi, czy komukolwiek. Z rozmysłem nie podpisuję imiennie swoich słów, podobnie jak z rozmysłem piszę bezosobowo. Zadowoleni pracownicy również istnieją.
zdjecie uzytkownika
zdziwiona - 2014-10-30 15:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem klijentką na waszych stacjach w grudziądzu. Jesli jesteś taką osobą obeznaną -osobo z biura..dlaczego o paragon trzeba poprosić?
Gdzie indziej nie ma z tym problemu.
Dobrze że trzeba wysluchiwac tego samego wierszyka wchodząc na stacje to jeszcze jakis problem.
W sumie jak nie ta stacja to inna..ale liczy sie też cena.
Znalazlam jakis wasz numer w internecie ale caly czas jest zajęty..
zdjecie uzytkownika
ADI - 2014-11-03 17:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
osoba "z biura"...to były wojskowy....tam prawdopodobnie był pionkiem , a teraz się odgryza ,bo dostał trochę władzy....sam sobie wymyśla idiotyczne zajęcia...jedno z ostatnich to :...siedzenie na stacjach po 12....15 godzin do 1..3 w nocy i zatruwanie powietrza pracownikom, którzy w tym czasie nie mają nawet miejsca ,żeby na chwilę usiąść , czy zjeść jakikolwiek posiłek ...(co to 24 godziny na nogach...ps.tyle trwa praca...Osobo "z biura"...gdzie mam zjeść..na środku sklepu...czy przy dystrybutorze ????...druga sprawa...chyba zrobimy zrzutę...na jakiś telewizorek....ULUBIONY PROGRAM osoby "z biura"...to podglądanie pracowników przez kamery (dobrze ,że podsłuchu nie ma {chyba}...bo wszystkichby zwolnił..taką opinię ma wśród pracowników...) ...nie ma wyjątków...środek nocy, niedziela czy święto...nie znasz dnia ni godziny...{#lol}..kiedy wielki brat patrzy...pracownicy czują się ..jakby pracowali w fabryce złota...a może ktoś gram wyniesie ?....{#bigsmile}...kurze ,liście,pająki...czatowanie i obserwowanie stacji z ukrycia...to kolejne "hobby" ww pana...niby nakazane przez SZEFA...w co nikt nie wierzy...bo Pan Marcin (właściciel) to facet na poziomie i zawsze z szacunkiem traktuje pracowników...

Dziwne ,że nie szkoda Panu na taką bezużyteczną osobę pieniędzy...pensyjkę ma pewnie niezłą...paliwa wyjeździ prawie tyle co cysterna...{#lol}...a pożytek z niego gówniany...

Kto pracuje i zarabia na firmę ?....Ci zwykli pracownicy na stacjach !!!...Nie "osoba z biura" !!!....Jak tak dalej pójdzie , to straci Pan porządnych i uczciwych ludzi....bo naprawdę mamy już dość...zresztą sam chyba Pan widzi ,że coraz trudniej znależć nowego pracownika... no chyba ,że zastąpi Pan nas wszystkich "osobą z biura "...)

Z poważaniem pracownicy sieci stacji GENERON.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-11-03 20:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracuję nie krótko, godząc się umowę jaką podpisałam, na dziwne akcje sprzedaży
(pracownicy wiedzą o co chodzi), nie godzę się tylko na jedno w tej firmie, mobbing przez kontrolera. Po drugie nie można bezkarnie i w tajemnicy podglądać pracowników w ich miejscu pracy. Monitoring jest prawnie dopuszczalny, jeśli jest całkowicie usprawiedliwiony, a pracownicy wcześniej zostaną poinformowani o tym, że ich praca będzie „śledzona”.
zdjecie uzytkownika
rosomak - 2014-11-04 17:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy właśnie na jakiejś stacji paliw, najlepiej w warszawie i na szybko. wiecie jakie są u nich stawki godzinowe i co w przypadku kiedy ktoś zaleje do pełna i ucieknie? no i oczywiście nie spodziewam sie od razu umowy o prace ale czy z czasem jest szansa żeby ją zyskać chociażby ciężką pracą długą i wynikami?
zdjecie uzytkownika
Jedenzlepszych - 2014-11-05 12:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki pracy oceniam na dobre. Godziny pracy na dobre.Ruch spory klienci respektuja benzyne, olej napedowy, lpg (Same dobre opinie) Auto jedzie nie staje, przestępne ceny.Obsługa klienta na najwyższym poziomie nie trzeba sobie samemu tankować.
A teraz wady :
- Brak umowy na kilku stacjach
-wynagrodzenie okolo 1200 zł przy wymiarze 220h
-Pan Kontrolny jest bardzo wymagający (Piekne wpisy w dziennik dyżuru)
- monitoring sieciowy szef wchodzi w internet i oglada pracownikow.(brak zaufania)
zdjecie uzytkownika
anonimowy klient LPG - 2014-11-06 16:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałem się dziś dodzwonić do biura GENERON ale bez skutku. W Starogardzie Gdańskim nie wydają paragonów gdy tankuje tam LPG. Ta sytuacja trwa już kilka tygodni. Sytuacja wygląda następująco. Zatankujesz LPG, Pan przy dystrybutorze spisuje licznik i podaje je do pani przy kasie. Ta oblicza kwotę na kalkulatorze, płacisz, dostajesz reszte i wychodzisz. Bez żadnego dowodu zapłaty. Gdy zapytałem pracownika przy dystrybutorze co jest grane odpowiedział: mamy awarie systemu. Przypominam że sytuacja ta trwa już kilka tygodni. Podstawą odpowiedzialności takiego działania jest kodeks karny skarbowy (kks), który w art. 62 stanowi, że: „kto wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku, wystawia je w sposób wadliwy albo odmawia ich wydania, podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych. Najniższa możliwa stawka dzienna to 53,34 zł, a najwyższa – 21 336 zł. Radzę uważać bo ktoś to nagra i gdzieś to poda.
zdjecie uzytkownika
anonimowy klient LPG - 2014-11-06 16:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zdziwiona - 2014-10-30 15:17:02]:
W Starogardzie Gdańskim jest ta sama sytuacja. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-11-07 18:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w firmie GENERON długi czas i mam pełen szacunek dla właściciela firmy Pana Marcina Śróbki.Powodem mego odejścia zwolnienia po pierwsze, były zbyt niskie zarobki (minimalna krajowa) jak na 240 h pracy w miesiącu, ale głównym powodem mego odejścia było zatrudnienie niby firmy zewnętrznej "audytorskiej" której nie mogę znaleźć w żadnym rejestrze, wiem iż każda firma zatrudniająca firmy zewnętrzne ma obowiązek zamieścić informację o współpracy z firmami zewnętrznymi - na stronie firmy GENERON nie ma takiej informacji.W takim wypadku proszę o wytłumaczenie przez ,,osobę z biura'',dlaczego raz pisze pan że jest osobą zatrudnioną przez szefa firmy jako firma zewnętrzna, która nigdzie nie istnieje a innym razem pisze pan że jest zatrudniony w biurze firmy GENERON. Jeżeli jednak jest pan firmą zewnętrzną to dlaczego nosi pan ubiór roboczy firmy Generon i korzysta z pojazdów służbowych tej firmy? Bardzo proszę w miarę możliwości o wyjaśnienie mi zaistniałej sytuacji.Nie we wszystkim ale w większości zgadzam się z moimi przedmówcami na temat działalności firmy i pana kontrolera. Uważam, że tajemnice firmy powinny być zachowane pomiędzy zleceniodawcą a zleceniobiorcą, a że żal mi byłych i obecnych pracowników skazanych na mobbing jak przeczytałem powyżej i znam to z własnego doświadczenia, mam wiele rad jak ten sposób rozwiązać przez bezpośredni kontakt z właścicielem firmy lub inne prawne sposoby.
zdjecie uzytkownika
Zuczek - 2014-11-10 16:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez pracowalem kiedys w Generonie a teraz mieszkam z dala od kraju i wcale nie zaluje ze wyjechalem choc przykro tak z dala od domu. Nie zaluje tez bo Polacy to jedna wielka rodzina narzekaczy co widac po tym co piszecie. Ja zapamietalem prace w Generonie inaczej niz te osoby co tu wyzej pisaly. Przez caly rok i troche mojej pracy nie mialem wiekszych problemow z kontrolami chociaz kilka razy tez wkurzalem sie. Zwolnilem sie po nie przyjemnej rozmowie szefa z kolezanka ze zmiany a kierownik nic nie zrobil nic abysmy zostali. Kontroler byl czepialski ale nie ublizal nikomu. Robil co mial do zrobienia i jechal dalej. Czasami nawet pogadal z nami dluzej.Pamietam jak na poczatku mowil mi zebym nie sluchal co inni gadaja i abym bral pod uwage tylko moje osobiste zdanie i jak widze wiedzial co mowi bo robicie z faceta straszna kanalie.
zdjecie uzytkownika
Pomysłowy Dobromir - 2014-11-10 17:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcecie, aby Śróbka zwolił kontrolera to go "skorumpujcie", albo go chwalcie zamiast wylewać łzy. Tylko wtedy przestanie być użyteczny... Gdyby nie wasza ślepa furia to sami byście na to wpadli haha :-))
zdjecie uzytkownika
vivat generon - 2014-11-18 11:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dopóki nie skorzystałem z internetu,nie wiedziałem,że na świecie jest tylu IDIOTÓW. [S.LEM]
zdjecie uzytkownika
vivat generon - 2014-11-18 12:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Nie po to się żyje aby pracować, lecz po to się pracuje aby żyć.
Polub swoją pracę, nawet gdyby była mało znacząca i odpoczywaj przy niej.
zdjecie uzytkownika
jarko - 2014-11-20 17:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha mądrości pracownika. może coś w tym jest. rzeczywiście może stawki są słabe jak na taką liczbę godzin, ale praca jest stabilna. kontrolel musi być i jak nie robi się nic złego to nie ma też powodów do złości. każda firma ma swoje zasady a pracownik jest zobowiązany je respektowac i tyle nie ma co się żalić na forum
zdjecie uzytkownika
klient z Ostródy - 2014-11-20 19:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gratuluję firmie Generon zatrudnienia na stacji jednego z panów. Pracuje na stacji chyba w ramach odbywania kary. Gbur jakich mało! Niski wzrost rekompensuje sobie wielką złośliwością. Jeszcze raz gratuluję pracownika!
zdjecie uzytkownika
Małgorzata grudziądz - 2014-11-21 15:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem zadowolona z obsługi na stacji Generon,na warszawskiej tankujemy z meżem juz od dawna i bardzo miły pan (chyba od niedawna tam pracuje )nie zdązę nawet dotknąć dystrybutora a on już jest z uśmiechem i życzliwym słowem...bardzo fajne to jest i miłe...oby tak dalej pozdrawiam tego Pana,który przez te 24 godziny pracy potrafi byc miły i życzliwy i pomocny zarazem ;)...pozdrawiam równiez innych pracowników tej stacji
zdjecie uzytkownika
Lala - 2014-11-22 13:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na 10 klientów to 3 jest buraków i juz możesz mieć zła opinie. Po co tu pisać to i owo, masz coś to powiedz wprost!!!
zdjecie uzytkownika
bulwers - 2014-11-22 13:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"3 buraków"? Czy to jest opinia pracownika firmy? No pięknie! Nic dodać, nic ująć!
zdjecie uzytkownika
Pracownik stacji Generon - 2014-11-23 21:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ta firma to jeden wielki żart pierwsza sprawa to sprawa szkolenia ktore oplacasz sam tylko że to nie jest koszt 150zł za samo szkolenie bo trzeba jeszcze dojechac do grudziadza a jezeli dzien szkolenia wypadnie na twojej zmianie to przepadnie ci jeszcze dniowka druga sprawa to badania lekarskie ktore tez oplacasz z własnej kieszeni co jest chore sprawa trzecia i najwazniejsza to kontrole pana W. Ktore przebiegają w dość nietypowy sposob. Pan W. ma wręcz potrzebe znalezienia papierka na stacji czy odrobiny kurzu na dystrybutorze czasami potrafi czepiać sie najmniejszych głupot typu pajęczyna nad dystrybutorami czy odrobina kurzu w budynku opsługi stacji czasami potrafi podnosic akcesoria na sklepie i sprawdzac czy pod spodem nie znajduje sie odrobina brudu rozmowa z panem W jest rozmową jednostronną pan W ma racje i koniec kropka czasami nie potrafi zrozumiec że czegoś nie zdążyłeś/as zrobic nie mowiac o jego zabawach w detektywa obserwując przez kamery albo z samochodu pracowników pan W. myśli że pracownicy nie mają ze soba kontaktu i że to jest opinia jednej osoby otoz nie, panie W. dużo pracownikow utrzymuje ze sobą kontakt nawet z odległych stacji i nie spotkałem jeszcze osoby ktora by miala dobre zdanie na pana temat a to chyba o czyms swiadczy. Moim zdaniem w tej firmie nie bedzie nigdy dobrze jezeli w tej firmie nadal bedzie pan W. Jestem w szoku ze prezes tego nie widzi bo panu W. na prawde coraz bardziej (za przeproszeniem) odpie*dala stres jaki towarzyszy jego wizytom na stacji jest coraz wiekszy bo na prawde siedzisz i myslisz ze masz porzadek a on zjedzie cie jak szmate o najmniejszą głupote firma nie docenia poświecenia pracownikow, pierwszy lepszy przykład: chyba wszyscy wiedzą dlaczego pani wyżej sie zali ze w starogardzie gdanskim nie wydają paragonu? firma zaplaci mandat pracownika od U.S ?? wątpie. podejrzewam ze gdybym sie podpisał pod moją opinią to na mojej najbliższej zmianie pan W osobiście by mie odwiedził z wiadomością że zostaje zwolniony. pozdrawiam pracownikow firmy Generon ;)
zdjecie uzytkownika
Pracownik stacji Generon - 2014-11-23 21:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze zrobiłem pare byków ale to z pośpiechu i nerwow ;)
zdjecie uzytkownika
emilka29 - 2014-11-24 13:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często jeżdżę po Polsce i zdarza mi się tankować na różnych stacjach. Chociaż powiem szczerze że najbardziej jestem przekonana właśnie do stacji z szyldem generon. Przekonuje mnie niska cena miła obsługa i przede wszystkim brak kolejek!!!Chociaż z przykrością stwierdzam że ostatnio coś się popsuło.Jak wyżej wspomniano z tankowaniem gazu na kilku stacjach jest problem , a mianowicie pracownicy latają z kartkami i tłumaczą się awarią....dziwne że nie boją się kontroli ze skarbówki. To wszystko jednak nie zmienia faktu że dalej będę tam tankowała:-)
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-11-24 15:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już na pierwszy rzut oka widać, że te wszystkie zadowolone z tankowania osoby mają jeden cel - czyżby konkurencja próbowała się przysłużyć?
zdjecie uzytkownika
haha hihi - 2014-11-24 15:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie osoby a jakby jedna w kilku kopiach :-)))
zdjecie uzytkownika
misio pysio - 2014-11-24 17:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do pracownika generon

a ja powiem tylko tyle ze sam bym cie gosciu wywalil na zbity pysk potym co tu wypisujesz. Jak masz problem z kontrolnym to sie zwolnij sam bo ztych twoich zali to tylko klopot dla reszty moze byc. Masz wogole pewnosc ze prezes albo kontrolny czytaja co tu wypisujesz? Jak jestes taki nieszczesliwy to sie zapisz do COMu i daj zyc pozostalym. Moze chciales dobrze ale przeciagasz strune. A moze ty juz nie pracujesz i tylko robisz nam pod gore cwaniaczku? Ja ciebie nie pozdrawiam bo nie uwazam abys robil cos dobrego
zdjecie uzytkownika
klient ;) - 2014-11-24 19:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po to jest ta stronka aby wyglosic swoje opinie :-) ja tam jestem zadowolony z obslugi na stacjach czesto tankuje w zukowie i obsluga jest bardzo mila :-) a na paragony nawet nie zwracam uwagi bo nawet jak je biore to zaraz wyrzucam :D
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x