brak logo

Gestamp Polska

Września

Opinie o Gestamp Polska

Zawiedziony 2015-11-19 18:35:28
Witam,odradzam firme.Ogólnie początek zatrudnie przez agencje pracy czyli umowy na 2 tyg i 11 brutto śmiech kto za te pieniadze pojdzie pracować?Chyba desperaci
Xerosss 2015-11-23 00:39:17
Ja również jestem zawiedziony. Myślałem, że osiągnę coś więcej tutaj. Można robić w fabryce na 3 brygadach... ale nie za takie pieniądze i nie na takich warunkach. :-) Chyba, że godzisz się na marne i przeciętne życie.
Woniu 2015-12-01 16:27:38
co robi lider logistyki w gestamp? to znaczy jaki jest faktyczny zakres obowiazkow. pytam bo widzialem ogloszenie ale jest malo precyzyjne.
1
pracownik Gestampu 2015-12-18 11:55:43
Gestamp zatrudnia przez agencję pracy Manpower tylko na stanowiska pakowaczy.Pozostałe etaty i umowy zawierane są bezpośrednio przez Gestamp.
bjk 2015-12-30 10:12:30
raczej brutto i to na dodatek nie całe 2000 złotych (brutto)
1
stary były pracownik 2015-12-30 10:21:15
a młody łechtana (adam) i stary (włodzimierz) na portierni jeszcze pracują?!!!
pracownik Gestampu 2016-02-11 00:14:41
atmosfera fatalna !!!! ludzie zawistni !!! nie polecam pracy w tej firmie !!!
Pracujący 2016-02-11 21:09:31
Uwaga na Gestamp Września. Od lutego 2015 było już 7 edycji ogłoszeń na lidera/specjalistę ds. logistyki. Zatrudniają i zwalniają bądź nie przedłużają umowy. Atmosfera w dziale jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma kwalifikuję się do regularnej kontroli Inspekcji Pracy.
3
behape 2016-02-16 10:58:36
no właśnie, jak wygląda sprawa bhp w tej firmie? Czy często dochodzi do zmian osoby na stanowisku bhp?
prawdziwy 2016-02-27 10:39:49
ale chyba na kwartał albo życze kuzynowi bujnej wyobraźni
Qwerty 2016-04-15 06:49:03
Generalnie firma jest dobra aby zacząć pracę zdobyć jakieś doświadczenie i szybko się zatrudnić gdzieś indziej. O podwyżkach można zapomnieć, jeśli podnosisz swoje kwalifikacje to jak to mówi gestamp robisz to dla siebie a nie dla nich. W dziale personalnym pracują osobę mało kompetentne, za bardzo odpowiedzialne stanowiska proponują śmieszne pieniądze, są wyrwanie z rzeczywistości. Każda inna firma zatrudnia za większe pieniądze i daje większe możliwości - MOŻE Dlatego uciekło z tej firmy od groma specjalistów i fachowców. Dyrektor personalny to jakieś dno totalne, bagatelizuje sprawę, pozwala ludzią odejść z pracy nie podejmując żadnej próby zatrzymania ich. Zatrudnia wielu młodych ludzi myśląc że będą tu pracować za 2500 brutto na wymagających stanowiskach. Firma dobra tylko po to aby zdobyć jakieś doświadczenie i szybko zmienić pracę.
14
sdsfdsfdfs 2016-04-17 19:47:11
Pan R.. kompetencją nie grzeszy,a w swojej głupocie przebija łechtanę. Jeżeli zostałeś wezwany na kolejny etap i to z tym typem, to tylko po to aby skroić Twoje wymagania finansowe.
1
Janus 2016-04-30 19:11:11
Może w biurze bo na hali to szef lini z nadgodzinami w kazdy weekend może wyciąga tą 4000 na reke
1
olo 2016-05-06 19:30:50
magazynierów - operatorów wózków widłowych szukają przez agencję pracy tymczasowej. Teraz i tak stawiają na tegerocznych maturzystów w obsadzaniu wszystkich stanowisk bo są najtansi, nic nie wiedzą więc wymagań płacowych nie mają w dodatku maja z tego powodu (firma) jakieś benefity. Pracownicy że stażem
i większymi aspiracjami finansowymi w Gestampie uczesniczą w rekrutacjach VW do nowej fabryki. Jeżeli szukasz pracy na stanowisku magazyniera spróbuj w DHL płace od 2300 do 3000 brutto na początek. CV można składać na bramie strażnika u gibowskiego na ul.sikorskiego- rekrutacja trwa. Planowo ma pracować w DHL 400 osób, gdy fabryka Vw Crafter ruszy pełną mocą. Dhl bedzie zajmowało się obsługą logistyczną tej fabryki.
aplikant 2016-05-23 19:11:21
Witam mam możliwość zatrudnienia w firmie jako operator prasy.Co dokladnie mam robić i jakiego wynagrodzenia mogę oczekiwać?
5
technik 2016-06-03 10:13:58
Witam ja jako technik tloczenia co wiecie o tym stanowisku i jaka placa ?
Janus 2016-06-03 12:12:25
w złotówkach w Euro to Hiszpanie i reszta zarabiają a nie Polaczki
Janus 2016-06-03 12:13:30
2300 max na poczatek
olo 2016-06-04 15:32:08
A ile byście chcieli na początek? Może 5 tys. Chyba Wam się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało. Najpierw trzeba trochę popracować i się wykazać co potraficie.
Może się okazać, że nawat 1350 to za dużo na możliwości co niektórych!
1
zahn 2016-06-05 18:33:11
Janus piszesz netto czy brutto?
1
xxxx 2016-06-24 17:41:16
14 edycja ogłoszenia od II 2015 spec. ds. logistyki/lider logistyki; średnio co 2 m-ce ogłoszenie; zatrudniają na okres próbny i nie przedłużają umowy lub zwalniają; praca zdecydowanie ponad 8 godzin - nieodpłatne nadgodziny, surowa atmosfera, pozornie miłe uśmiechy, obóz pracy. Nie polecam
Hubcio44 2016-06-30 18:06:38
Witam. A mial ktoś do czynienia z praca na laboratorium jako metrolog?
Janus 2016-07-03 16:53:13
Do ręki, a z tym zwalnianiem to prawda tak samo nie zatrudnia ludzi na linie choć brakuje ich a zastępują ich obsadami z innych lini przerywając produkcje. Ogólnie zakład potrzebuje 300 osób sorry ale za tą kaśe traktowanie i atmosferę to nie znajdą na spawalni chodzi dowcip czym się różni Gestamp od Oświęcimia ? W Oświeciumiu ni było nocek.
3
Janus 2016-07-10 19:35:07
@damian
Posukuje bo ludzie zwalniają się masowo, atmosfera okropna, Pan O lata po firmie i szuka tylko zaczepki, zgrzewalnia niby już jest ale niemcy od Porshe mówili, że zanim to wszystko ruszy i będzie wychodzić ok to jeszcze z rok minie. Ludzi nie ma bo stawki są najniższe ze wszystkich firm co robią pod VW. Ciągłe podkręcanie normy z 230 sztuk na 300 niedługo na spawalni będzie.
3
Bartek 2016-07-18 20:19:44
Jak sobie nowy kierownik logistyki radzi? Z Solarisa wylecial z hukiem to I stąd niebawem wyleci.
12
Janus 2016-07-28 15:34:32
Brawo Gestamp
4 zmiany na spawalni, ile kasy zaoszczędzicie tylko ciekawe czy będziecie mieli kim robić na tej spawalni bo z tego co wiem cotygodniowe nadgodziny były tym spowodowane aby nadrabiać zaległości bo takie normy z ksiezcya sobie wzieliście. Piękna motywacja do pracy za weekend nadgodzin było 570 zł a teraz ile 480 zł dodatku i zasuwać w weekendy. Brawo życze powodzenia w naborze ludzi na spawalnie.
5
ONA 2016-08-10 08:32:19
Popracować i się wykazać OLO powiadasz? Login i powyższy tekst sugerują na dyrektora Ole....
2
Mynok 2016-08-11 17:10:29
Żenada. Żałosna firma. Profesjonalizm? -firma nawet nie zna tego słowa. A dodatkowo brak szacunku że strony tamtejszego HR. Pracowałem tam 4miechy i dosyć. Dodatkowo Kamila Mandziak jest wredną złą kobietą. Nic dobrego z firmy nie wynioslem prócz dobrych znajomych. Unikajcie
zxcvbnm 2016-08-12 00:44:12
już go niema :)
2
trumpfek 2016-08-14 17:22:20
hej
Janus 2016-08-17 15:08:49
Atmosfera to dno. Już ukrainców zatrudniaja bo nie mają kim robić.
3
Raichu 2016-08-18 21:49:51
Sprawa jest prosta. Jeśli masz kwalifikacje i papierki, to może uda ci się zarobić te 2000. W dalszych latach możliwe, że więcej. Natomiast jeśli myślisz o pracy na produkcji jako wózkowy, operator suwnicy i przede wszystkim pakowacz - daj sobie spokój. Gestamp pięknie wygląda na zewnątrz. To co się dzieje w tej firmie, a przede wszystkim co odwala Manpower jako agencja pracy to patologia i sprawa do sądu. Nigdy tam nie wrócę. Obiecają wielka karierę, cuda i sukcesy, a gdy przychodzi co do czego to liczą się znajomości lub tłumaczą się brakiem miejsc itd. W dodatku praca zbyt ciężka, aby dostawać tak marne pieniądze. W okolicy Wrześni są lepsze zakłady jak chociażby Gonvarri, Techpak czy Krispol.
4
Janus 2016-08-25 13:17:27
To jest prawda. Suwnicowy na MANPOWER i zasuwasz za 1700 zł a nieraz robisz 3 wymianny na zmianie i wydygany po roobocie a pieniądze gówniane.
Janus 2016-08-25 13:21:08
Manpower to tragedia a to im się co miesiac gubi jeden dzień i jak ktos nie zauważy to dymają na tym, tak samo bony dają 1/3 ich a 2/3 biora dla siebie. Z kazdymi nadgodzinami to trzeba zapisywac u kogo sie było i najlepiej miec jego podpis.
Janus 2016-08-26 20:11:42
Utrzymanie ruchu w Gestampie jest meskie nie ma kobiet sorry ale to nie jest robota dla pań. Z 3000 się ma na utrzymaniu ruchu ale nie wiem ile w tym prawdy. Co dla męza szukasz bo raczej kobieta sie nie nadaje do roboty w utrzymaniu ruchu no chyba że umiesz wstawić wystawiony stol od narzędzi przez Hiszpanów to mozesz się zatrudnić.
Hubcio44 2016-09-25 12:36:36
Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przechodze sie czasem halą i nikt sie nikogo nie czepia, a jak widzę, jak z tasmy uciekaja i siedza na przerwie godzine to nie ma sie co dziwic. Za sciemnianie nie płacą. Ja polecam firmę.
Hubcio44 2016-09-25 12:36:52
Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przechodze sie czasem halą i nikt sie nikogo nie czepia, a jak widzę, jak z tasmy uciekaja i siedza na przerwie godzine to nie ma sie co dziwic. Za sciemnianie nie płacą. Ja polecam firmę.
2
Janus 2016-09-25 21:20:51
No nie wiem jak można się chowac na pakowaniu jak produkcja idzie non stop i nieraz trudno do kibla pójśc i sie odlać i juz nie wymyślaj Hubcio44. Bo pakowaczy zawsze najlepiej opieprzyc. A w sumie teraz to i tak większość jest Ukrainców i CI tak opieprzaja sie albo udają że robią a temu tak jest że nie potrafiło sie docenić pracowników którzy się starali. masa dobrych pracowników odeszła i tyle a tu jest wina firmy niestety. Tnie się koszta na pracownikach a wydaje na zwijacze do kabli po 1000 € za jeden.
1
polaris 2016-10-04 13:36:11
a jeśli chodzi o magazynierów to jak to wygląda? Praca, płaca, warunki itd...
polaris 2016-10-04 13:53:09
@dino wiem bo wysłałem CV... po prostu myślałem, że wiecie coś więcej na temat tego stanowiska.. ale ok podpytam na rozmowie jeśli będzie taka okazja
pracujący 2016-10-10 18:14:56
mój znajomy pracował na tym stanowisku, praca taka sobie, atmosfera do dupy zwłaszcza przez jednego gościa, ale możesz próbować - powodzenia.
olo 2016-10-12 20:37:26
To ogłoszenie było jakieś dwa lub trzy miesiące temu, ciekawe dlaczego znów się pojawiło?
Podejrzane!
olo 2016-10-12 20:38:55
To ogłoszenie było jakieś dwa lub trzy miesiące temu, ciekawe dlaczego znów się pojawiło?
Podejrzane!
damian 2016-10-16 10:11:36
Też widziałem właśnie, że mega dużo ogłoszeń jest do samej Wrześni od magazyniera po kierownika logistyki, ktoś wie czym jest spowodowana taka rotacja?
ONA 2016-10-24 12:56:43
Wszyscy uciekają z tej firmy, atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracy za dużo, bałagan, i problemy we wszystkich działach. Świeżaki są rzucane na głęboką wodę, nie dają sobie rady i odchodzą. Starszy pracownicy przemęczeni, przepracowani, zdołowani i zestresowani. Nadgodziny są robione ale nie istnieją... Nic, tylko gruntowna kontrola PIP w tej firmie, choć na papierze pewnie porządek.
Janus 2016-10-27 15:38:54
@damian Ekosystemem Gestampu.
Peugeot 2016-10-30 17:23:14
Witam dostałem ofertę na stanowisko SPECJALISTA DS. EKSPEDYCJI czy możecie mi powiedzieć ile mogę wołać na początek. Dzięki za info.
WELDER 2016-10-31 20:30:16
Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?
WELDER 2016-10-31 20:30:47
Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?
Janus 2016-11-09 10:44:12
@WELDER
Spawalnia jest na 4 brygadach wiec do reki z 2300 zł, a na nowej to nie wiem.
Zostaw swoją opinię o Gestamp Polska - Września
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gestamp Polska