Gestamp Polska Sp. z o.o.

Września

Opinie o Gestamp Polska Sp. z o.o.

Janus 2016-07-03 16:53
Do ręki, a z tym zwalnianiem to prawda tak samo nie zatrudnia ludzi na linie choć brakuje ich a zastępują ich obsadami z innych lini przerywając produkcje. Ogólnie zakład potrzebuje 300 osób sorry ale za tą kaśe traktowanie i atmosferę to nie znajdą na spawalni chodzi dowcip czym się różni Gestamp od Oświęcimia ? W Oświeciumiu ni było nocek.
10
damian 2016-07-03 16:56
@Janus myślę, że takie porównania są bardzo (naprawdę bardzo) nie na miejscu. Teraz widzę, że firma poszukuje sporo pracowników, więc chyba jednak nie jest tak źle, jak mówisz. Mnie interesuje oferta dla inżyniera jakości.
Janus 2016-07-10 19:35
@damian
Posukuje bo ludzie zwalniają się masowo, atmosfera okropna, Pan O lata po firmie i szuka tylko zaczepki, zgrzewalnia niby już jest ale niemcy od Porshe mówili, że zanim to wszystko ruszy i będzie wychodzić ok to jeszcze z rok minie. Ludzi nie ma bo stawki są najniższe ze wszystkich firm co robią pod VW. Ciągłe podkręcanie normy z 230 sztuk na 300 niedługo na spawalni będzie.
4
see 2016-07-10 20:10
W sumie cały czas pojawiają się u nich jakieś oferty pracy, bo cały czas się rozrastają, ale czy wypłata jest terminowa? Pewnie tak, bo wszystkie inne socjale zawsze tak jak mają być. Ciekawe tylko czy taki specjalista ds. logistyki ma zarobki powyżej przeciętnej krajowej.
Bartek 2016-07-18 20:19
Jak sobie nowy kierownik logistyki radzi? Z Solarisa wylecial z hukiem to I stąd niebawem wyleci.
14
rt 2016-07-18 20:42
@see jak najbardziej właśnie ja chcę na tego specjalistę ds logistyki się dostać, czy ta rekrutacja nadal aktualna?
Janus 2016-07-28 15:34
Brawo Gestamp
4 zmiany na spawalni, ile kasy zaoszczędzicie tylko ciekawe czy będziecie mieli kim robić na tej spawalni bo z tego co wiem cotygodniowe nadgodziny były tym spowodowane aby nadrabiać zaległości bo takie normy z ksiezcya sobie wzieliście. Piękna motywacja do pracy za weekend nadgodzin było 570 zł a teraz ile 480 zł dodatku i zasuwać w weekendy. Brawo życze powodzenia w naborze ludzi na spawalnie.
8
Stary 2016-07-28 16:19
Mi si wydaje, że trzeba postawić sprawę jasno - firma działa dobrze, mechanicy czy inni ludzie z produkcji dostają tutaj dobre pieniądze, a co najwazniejsze są one przyznawane na czas
zxcvbnm 2016-08-12 00:44
już go niema :)
2
efrg 2016-08-12 10:16
hej hej czy pracował ktoś z was na stanowisku mechanika we Wrzesni może? akurat się rozglądam za jakimiś ciekawymi ofertami pracy wlasnie w tej branzy i biore ta firme pod uwagę wiadomo ze trzeba mieć odpowiednie wyksztalcenie techniczne do oracy tutaj
trumpfek 2016-08-14 17:22
hej
Raichu 2016-08-18 21:49
Sprawa jest prosta. Jeśli masz kwalifikacje i papierki, to może uda ci się zarobić te 2000. W dalszych latach możliwe, że więcej. Natomiast jeśli myślisz o pracy na produkcji jako wózkowy, operator suwnicy i przede wszystkim pakowacz - daj sobie spokój. Gestamp pięknie wygląda na zewnątrz. To co się dzieje w tej firmie, a przede wszystkim co odwala Manpower jako agencja pracy to patologia i sprawa do sądu. Nigdy tam nie wrócę. Obiecają wielka karierę, cuda i sukcesy, a gdy przychodzi co do czego to liczą się znajomości lub tłumaczą się brakiem miejsc itd. W dodatku praca zbyt ciężka, aby dostawać tak marne pieniądze. W okolicy Wrześni są lepsze zakłady jak chociażby Gonvarri, Techpak czy Krispol.
5
Janus 2016-08-26 20:11
Utrzymanie ruchu w Gestampie jest meskie nie ma kobiet sorry ale to nie jest robota dla pań. Z 3000 się ma na utrzymaniu ruchu ale nie wiem ile w tym prawdy. Co dla męza szukasz bo raczej kobieta sie nie nadaje do roboty w utrzymaniu ruchu no chyba że umiesz wstawić wystawiony stol od narzędzi przez Hiszpanów to mozesz się zatrudnić.
efrg 2016-08-27 18:48
@ola no wiesz co no to wszystko zależy na pewno od wielu czynnikow na przykład od tego jakie masz wyksztacenie, doświadczenie w pracy itp.nigdy nie wiadomo na co oni tam tak dokładnie patrza przecież..
Hubcio44 2016-09-25 12:36
Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przechodze sie czasem halą i nikt sie nikogo nie czepia, a jak widzę, jak z tasmy uciekaja i siedza na przerwie godzine to nie ma sie co dziwic. Za sciemnianie nie płacą. Ja polecam firmę.
3
Hubcio44 2016-09-25 12:36
Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przechodze sie czasem halą i nikt sie nikogo nie czepia, a jak widzę, jak z tasmy uciekaja i siedza na przerwie godzine to nie ma sie co dziwic. Za sciemnianie nie płacą. Ja polecam firmę.
4
polaris 2016-10-04 13:36
a jeśli chodzi o magazynierów to jak to wygląda? Praca, płaca, warunki itd...
dino 2016-10-04 13:39
@polaris teraz aktualnie nawet szukają magazyniera we Wrześni do magazynu z częściami zamiennymi, więc możesz podpytać na rekrutacji o wszystko. Rekrutacja trwa dopiero kilka dni, wiec pewnie jest spora szansa na odzew
polaris 2016-10-04 13:53
@dino wiem bo wysłałem CV... po prostu myślałem, że wiecie coś więcej na temat tego stanowiska.. ale ok podpytam na rozmowie jeśli będzie taka okazja
pracujący 2016-10-10 18:14
mój znajomy pracował na tym stanowisku, praca taka sobie, atmosfera do dupy zwłaszcza przez jednego gościa, ale możesz próbować - powodzenia.
olo 2016-10-12 20:37
To ogłoszenie było jakieś dwa lub trzy miesiące temu, ciekawe dlaczego znów się pojawiło?
Podejrzane!
olo 2016-10-12 20:38
To ogłoszenie było jakieś dwa lub trzy miesiące temu, ciekawe dlaczego znów się pojawiło?
Podejrzane!
damian 2016-10-16 10:11
Też widziałem właśnie, że mega dużo ogłoszeń jest do samej Wrześni od magazyniera po kierownika logistyki, ktoś wie czym jest spowodowana taka rotacja?
Janus 2016-10-27 15:38
@damian Ekosystemem Gestampu.
Peugeot 2016-10-30 17:23
Witam dostałem ofertę na stanowisko SPECJALISTA DS. EKSPEDYCJI czy możecie mi powiedzieć ile mogę wołać na początek. Dzięki za info.
5
WELDER 2016-10-31 20:30
Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?
WELDER 2016-10-31 20:30
Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?
Janus 2016-11-09 10:44
@WELDER
Spawalnia jest na 4 brygadach wiec do reki z 2300 zł, a na nowej to nie wiem.
Szymek 2017-01-05 14:24
Fajne mlode i glupie dziewczęta nic więcej!!! Pozdrawiam L04 :-)
1
Nass@ 2017-01-09 14:15
A jak dyrekcja i kierownicy?
hum4N 2017-01-10 18:43
Faktycznie atmosfera fatalna. Ludzie zawistni. Byłem pracownikiem i wiem, widziałem. Nie polecam tego zakładu.
2
Ninja 2017-01-29 07:40
Nie można mieć wszystkiego, więc albo ładne albo mądre
Agnieszka 2017-03-01 10:20
A wiecie, że firma szuka osób na stanowiska Specjalista Utrzymania Ruchu, Inżynier procesu – Spawalnia! Będziecie składać aplikację?
SIMPLY_TRUE 2017-03-10 21:35
No własnie czytam opinie, bo zadzwoniono do mnie w sprawie oferty pracy na stanowisko Specjalista UR.
Ile mozna zarobić na tym stanowisku??
Piotr 2017-03-11 09:56
Widziałem rekrutują automatyków działu UR. Wymagania maja dosyć wysokie. Orientuje się ktoś czy równie wysoko płacą? Jakby ktoś podrzucił ile tam zarabia automatyk z kilkuletnim stażem.
Agnieszka 2017-03-14 11:33
@ niestety nie mam takich informacji. Z pewnością podczas rozmowy kwalifikacyjnej wszystkiego się dowiesz. Wybierasz się?
dociekliwy 2017-03-24 19:32
witam, może mi ktoś przybliżyć pracę automatyka , co należy do obowiązków, czy pracy jest mnóstwo, czy umiarkowanie i czy jest jakiś sprzęt czy wszystko robią młotkami i tego typu sprzętem. Czy może oferują prace automatykowi, a defakto będę pracować jako operator i mechanik
1
Thunder 2017-03-28 15:16
Powiedz 5500 zl netto. Pewnie do Wrzesni musisz dojechac. Nie obnizaj . Praca 3 zmianowa uciazliwa.
Szymek 2017-04-11 23:16
Siema. Interesuje mnie praca w firmie ,będę miał rozmowę po Świętach na pracownika produkcji. Tylko trochę słyszałem o firmie. Moje pytanie czy to prawda że w święta np Wielkanocne produkcja idzie do pracy?? Kurczę tego się obawiam??
1
Agnieszka 2017-04-12 09:05
@Thunder, dlaczego uważasz, że praca 3 zmianowa jest uciążliwa? Jakie dokładnie są to zmiany?
qwerty 2017-06-12 19:18
Witam,
Jak wygląda praca w jakości? Czy są płatne nadgodzinny?
Pracownik 2017-06-16 14:02
Dobra atmosfera, ciekawa praca, sensowne pieniądze
2
anonimka 2017-06-27 15:16
Hej. Czy ktoś moze cos napisać na temat pracy w Gestampie jako asystentka na recepcji?
Czy oni tam biorą tylko na okres próbny a potem nie przedłużają czy nie idzie tam wytrzymać?
Jak wyglada rekrutacja?
Ile mozna wyciągnąć?
Bede wdzięczna za pomoc.
Xxx 2017-07-03 20:03
Witam. Ile firmy płaci operatorowi wózka widłowego na godz ? Lub ile można żądać na początek? Dziękuję z góry za szczere odpowiedzi. Pozdrawiam.
Reni 2017-07-03 20:22
Mam koleżankę która tam zaczęła pracę od recepcji a teraz gdzieś w biurze pracuje. Ogólnie jest zadowolona z pracy. Nie spobujesz to się nie dowiesz
Tomcio 2017-07-04 13:05
Witam.pracuję tan kilka ładnych lat z tego co widzę często się zmieniają asystentki na recepcji. Ile zarabiają to ci nie powiem bo niewiem
Pracownik GP 2017-07-07 19:48
Przyłączam się, atmosfera lepsza,niz w bialezycach. Kolega jako specjalista jak klebek nerwow łazi... Siano wiadomo ze w gp gorsze bo to w koncu podwykonawca ale zdrowiej :)
Jak ktos umie współpracować i nie sciemnia to nie ma źle.
qwer 2017-07-12 22:38
ile moze dostac narzedziowiec na poczatek?
Majk 2017-07-13 15:18
Może ktoś napisać jak wygląda organizacja pracy na nowej spawalni tj projekt Craftera? Czy obsługa cell jest trudna? Ile specjalistów jest na całym dziale/celi (technik, ustawiacz, lider, robotyk)? Jest jakiś podział na obszary i liderów? Chcę podjąć pracę na tym dziale. Pozdrawiam.
Agnieszka 2017-08-08 06:37
@Majk zdecydowałeś się na udział w rekrutacji? Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby napisać, jak w firmie prezentuje się sytuacja szkoleń - czy pracodawca zapewnia je wewnątrz firmy? Może prowadzone są one przez inne, certyfikowane firmy? To z punktu widzenia rozwoju zawodowego bardzo ważny aspekt zatrudnienia.
Zostaw swoją opinię o Gestamp Polska Sp. z o.o. - Września
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gestamp Polska Sp. z o.o.