Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Konsalnet Astra Wrocław

Opinie o Konsalnet Astra Wrocław

Pracowałeś w firmie Konsalnet Astra Wrocław i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
porada - 2014-11-10 20:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
lepiej idź w teren
zdjecie uzytkownika
oj - 2014-11-10 20:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wkur____wiona - 2014-11-07 19:02:49]:
a dlaczego ostałaś tak mało?, przecież dano Ci (jak wszystkim zresztą) umowę o pracę i zlecenie, od kiedy pracujesz? wynagrodzenie z tyt. UP do 10-tego każdego m-ca, wynagrodzenie z tyt. UZ - do 15-tego, ale płacą częściej razem , obie .
zdjecie uzytkownika
wolni - 2014-11-10 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kodeks - 2014-10-23 00:20:49]:
Musicie sami wyjść ze swoich skorup, musicie sami się odważyć, nie możecie liczyć i nie liczcie na tych, co sami odeszli lub tych, którym w odejściu pomogliście.
i pamiętajcie idąc za przysłowiem: wszędzie dobrze jest tam gdzie nas nie ma,
zdjecie uzytkownika
Liczby - 2014-11-11 00:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktokolwiek z was liczył ile wnosi jego stawka godzinowa ze wszystkich umów ?
Liczarza zarabia 1680 na umowę o pracę i 300 netto na umowę zlecenie.
Oczywiście osoby z dawnej astry zarabiają więcej, no ale przecież Konsalnet to towarzystwo wzajemnej adroacji.

Stawka łączna wynosi 9,15 zł na rękę + ok 1,45 netto za każdą godzinę nocną.
A ze cala nasza praca jest w godzinach nocnych to stawka wynosi 10,60 zł

Za nadgodzinę płacą 8,75 zł, nie ważne o jakiej porze pracowlaś

Wychodzi z tego, że za każdą dodatkową godzinę dostajesz mniej kasy :) (2 złote na rękę na godzinie !!!!!)

Biorąc jeszcze pod uwagę, że za nadgodziny powinni wypłaca 150% i 200%, to najzwyczajniej nas okradają.

Ale przecież ile tak można ciagnać. za chwile Pek się wkurzy, bo co chwile coś nie terminowe i raporty z błędami, i odejdzie.
Ciekawe czyja głowa za to poleci :)


zdjecie uzytkownika
wolni - 2014-11-12 18:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Liczby - 2014-11-11 00:33:19]:
ale u was fajnie
zdjecie uzytkownika
Swieta - 2014-11-13 23:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wesoło to się zacznie jak będą święta :)

Wtedy to się posypią L-4.

zdjecie uzytkownika
wkur_____wiona - 2014-11-17 16:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szykujcie sie na kontrole z PIP ;) nie po to zglosilam firme zeby nikt sie teraz nie odezwal... walczcie o swoje... oczywiscie poinformuje niektore osoby kiedy przyjda jak dostane taka informacje :)
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-17 19:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe czy się obudzą i wymienią kierowniczke i ta blondyne z centrali co nic nie robi tylko ciagle fajki jara.

Przeciez one sie boja pracowników.
JAK MOZNA ZMIENIC GRAFIK I NIE INFORMOWAĆ O TYM PRACOWNIKÓW ?

tu juz nie chodzi o chamstwo ale o zwykłą ludzka przyzwoitość.
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-17 21:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wkur_____wiona - 2014-11-17 16:51:56]:
musicie zdać sobie wszyscy sprawę, że PIP będzie sprawdzał karty pracy takie jakie podpisaliście - zastanówcie się, co podpisaliście
cala kontrola to kontrola dokumentów ale w Centrali.
zdjecie uzytkownika
jerry - 2014-11-24 14:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Stary pracownik - 2014-11-17 19:51:28]:
wybacz ale to rzeczywiście już trochę idiotyczne... I szczerze muszę przyznać , że nie do końca to rozumiem. Zmienili Wam grafik i pracownicy o ty nie wiedzieli ? to co nikt nie przyszedł na początkowe zmiany , bo o tym nie wiedział? To już przechodzi w lekką paranoje. Nie dziwie się że jest ciężko jeśli macie taki kontakt z górą
zdjecie uzytkownika
Stara - 2014-12-06 23:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i zaczęło się.
Nowi już podkradają, a kierowniczka nic nie widzi, bo nawet nie wie gdzie patrzeć.

Już cudownym sposobem nie wszystkie nadwyżki są wykazywane.
Tak to jest jak sie zatrudnia byle kogo z ulicy.
zdjecie uzytkownika
odp. - 2014-12-09 19:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stara - 2014-12-06 23:11:14]:
oj, już? a te osoby które widzą nie mogą czy nie chcą uprzejmie donieść kierowniczce? a może pokazać gdzie szukać skoro ona sama nie ma pojęcia gdzie.
a co to za model? też z "ulicy"?
zdjecie uzytkownika
OB - 2014-12-10 15:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To towar z importu, co sie słucha tylko centrali i non stop kryje swoje i tej drugiej błędy.

zdjecie uzytkownika
konsalnet jest ok - 2014-12-10 20:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wypłata zawsze na czas,normalni koordynatorzy teraz troche obiektów potracili ale i tak zarabiałem tam najwięcej
zdjecie uzytkownika
ksj - 2014-12-17 11:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DNO. Pracowałem tam. Notoryczne łamanie prawa pracy, jakieś kombinowanie z czasem pracy i umowami zlecenie.
Zdecydowanie nie polecam
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-19 00:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz jest nowe dowództwo. Więc jest ok.
nikt już nie respektuje prawa pracy.
Nowi kradną, a kierowniczka nic nie robi, bo będzie afera, że tak późno zauważyła.
zdjecie uzytkownika
ESWV - 2014-12-19 23:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-12-19 00:46:45]:
A kierownicy zmiany też oślepli czy mają wyższe cele do spełnienia niż trzymanie porządku na zmianie ?
zdjecie uzytkownika
KZ - 2014-12-21 21:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzymanie porzadku na zmianie. Dobry żart.
Jedne sie lansują a drugie nie wyściubiaja nosa zza komputera.
Kazdy robi co chce.
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-12-22 00:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KZ - 2014-12-21 21:23:46]:
Bardzo wam współczuję. Znam Konsalnet z lat kiedy kierownictwo było naprawdę ok. i pracujący tam ludzie byli fachowcami w tym co robili. A praca jak praca, zawsze była ciężka. Wierzyć mi się nie chce w to co czytam.Jak można było sponiewierać tak porządną firmę.Jeżeli chodzi o złodziei, to są o tego odpowiednie instytucje. A i jeszcze jedno; może czas na zmianę kz skoro nie potrafią zadbać o należyta obsługę klienta, nie wspomnę już o przestrzeganiu procedur-istnieje jeszcze coś takiego ? Pozdrawiam i życzę odwagi :)
zdjecie uzytkownika
Stary - 2014-12-24 02:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ze starego kierownictwa na szczęście nie ma już nikogo. Główna kierowniczka Kradła i za to wyleciała, te które odeszły to były jej przydupasy.
Zostali tylko nowi i ludzie z G4 i czesc starej załogi.
A nażekałyśmy na młodego...
zdjecie uzytkownika
no - 2014-12-25 00:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stary - 2014-12-24 02:05:11]:
Widzę, że ani kierownictwa ani fachowców ...ŻAL
zdjecie uzytkownika
liczarz - 2014-12-30 23:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co teraz się dzieje to już nie jest porażka, to już MASAKRA.
Odkąd poprzedni kierownik odszedł, to wszystko się sypie.
Wpłaty nie liczone, nie księgowane, ciągle zwolnienia lekarskie.
MASAKRA. Patrzec tylko jak zaraz zaczną dchodzić klienci.
Najlepsze przed nami jednak, w końcu od stycznia orkiestra ahahahahah
Wtedy to się sypną L4
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-01-27 23:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale cisza. Czyżby się na lepsze zmieniło ?
zdjecie uzytkownika
dobry zart - 2015-02-02 11:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie bardzo, czekam od pol roku na niewypłacone wyrownanie za sluzby odbyte, ktorych ktos mi nie dografikowal w papierach, kierownicy sie zmieniaja, odchodza przychoda nowi, przenosza czlowieka, zapychaja handlowki kimkolwiek, no po prostu kosmos. Najlepsze jest to i to mi wszyscy mowia, ze masz sobie chyba wedlug nich zaplanowac, kiedy bediesz chory i powiedziec o tym szefowi zeby dal innego czlowieka. Jak za czesto bediesz chory to jestes niepotrzebna/niepotrzebny. Nic lepszego, wszystko zmierza ku zasyfionej stagnacji, tylko obcinaja stawki i ilosci godzin. Na handlowkach, gdzie cos ewentualnie mozna bylo zarobic juz polowa jest zagrafikowana na 8 nie 12 h, z jednej strony dobrze, z drugiej zenada bo dniowka to jakas jalmuzna nie stawka. A jak obiekt z ekipa sie trafi, to sie wszyscy bawia w koleczka adoracji i was za plecami chca wywalic z ekipy, jak wam sie cos nie podoba. Macie sile pracowac to uciekajcie gdzie indziej bo jest dramat. Maja gdzies, czy mozesz przyjsc czy nie, a kase i tak ci obetna, a jak sie upomnisz, to bedzie wielka afera i obraza majestatu.
zdjecie uzytkownika
ffffff - 2015-04-22 18:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no coz moge wam tylko wspolczuc ja juz uwolnilam się od tego kieratu i mam święty spokoj nowa praca, lepsi ludzie ( bo jak się okazało ze byl problem to nagle kolezanki co poniektóre z konsalnetu odwrociły się zeby bronic wlasnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i co ważne nikt mnie juz nie oszukuje na wyplacie i godzinach :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Astra Wrocław

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Konsalnet Astra Wrocław?
Zadaj pytanie
alert