Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsalnet Astra Wrocław

Pracowałeś w firmie Konsalnet Astra Wrocław i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
VUVUV - 2014-06-23 09:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-10 14:41:29]:
Tak, tą pracowitą powinno się szybko awansować, tylko kto ją zastąpi w donoszeniu i skąd wziąć kasę na dużą podwyżkę, może zwolnić jakiegoś niewygodnego jelenia ?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Basia - 2014-06-24 11:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [gość - 2013-01-30 21:57:35]:
To bardzo rodzinna firma; jak to jest możliwe aby na stanowisku kierowniczym pracowało np. małżeństwo ? Duuuuuży plus dla Wrocławia :)
zdjecie uzytkownika
sumienie - 2014-08-21 10:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Klocka - 2014-02-17 21:54:57]:
czyżby ?
zdjecie uzytkownika
ZABAWNE I STRASZNE - 2014-09-04 00:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ciekawa sytuacja, co będzie dalej, nie mogę się doczekać, czy ktoś ma szansę?
kto temu podoła i kto z kim będzie rywalizował, może jakieś propozycje? praca będzie bardzo ciekawa. he he.
zdjecie uzytkownika
nk - 2014-09-07 05:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ZABAWNE I STRASZNE - 2014-09-04 00:28:17]:
CUDOWNE WIEŚCI !!! HA, HA ...
zdjecie uzytkownika
bskj - 2014-09-13 00:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZABAWNE I STRASZNE - 2014-09-04 00:28:17]:
A miało być tak pięknie ...
zdjecie uzytkownika
nr - 2014-09-17 12:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Siedzą teraz damulki z centrali i udają, że coś robią.
Zbliża się koniec miesiąca to posypią się wypowiedzenia, a ci co zostaną będą tyrać po 17 godzin.
Ciekawe co na to Inspekcja pracy ?
zdjecie uzytkownika
5po - 2014-10-14 01:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie brzmi czy te 17 godzin jest w ogóle do udowodnienia. Obawiam się, że w przypadku takiej firmy raczej jest na to nikła szansa. Co prawda Inspekcja pracy może przyjść niezapowiedziana, ale znając życie zawsze w jakiś sposób z wyprzedzeniem właściciel się dowiaduje i wszystko wygląda tak jak należy.
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-10-21 19:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [5po - 2014-10-14 01:52:55]:
dobrze napisany donos , potwierdzenia pisemne, większość z Nas umie to bardzo dobrze ....

a karty pracy po to są żeby się z nimi zgadzać lub nie i ich nie podpisywać
zdjecie uzytkownika
Kodeks - 2014-10-23 00:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie jak napisał Ole.
Jest przecież nagranie z monitoringu, książka wejść u ochrony. Wystarczy tylko zgłosić do Inspekcji Pracy.
Dobrze by było, żeby to zrobiła osoba, która nie pracuje, a może pomóc tym, którzy nie mają wyjścia.
No bo płacenie ze nadgodziny stawki 8.75 PLN z nieoskładkowanej umowy zlecenia, jest nie tylko niezgodne z prawem, ale urąga najzwyklejszej ludzkiej przyzwoitości.

I w imię czego ? Żeby ci później wręczyli papier do obciążenia ?


zdjecie uzytkownika
wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już wiadomo ile jest za godzinę nadgodzin ale napiszcie ile w takim razie jest za normalną godzinę. zeby się do nich dostać na stanowisko pracy co trzeba mieć ukończone i wykształcone? mnie by właśnie jako kobietę najbardziej interesowała praca własnie za biurkiem w jakiejś cenmtrali chociaż mogę iść w teren
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-11-06 22:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konsalnet to dziadostwo jak ich malo. Na początek daja wysokie stawki później je obniżaja. Dostałem umowe na rok przepracowalem 3 miesiace i rozwiazali ze mba unowe nawet nie informujac mnie o tyn
zdjecie uzytkownika
zmora - 2014-11-07 00:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
Moja Droga, myślę że się nadajesz. Poćwicz jeszcze tylko lizanie tyłka przyszłym kierownikom i koniecznie weź korepetycje z donoszenia na współpracowników.Życzę powodzenia :) A do kogo donosić, to ja już nie wiem ...
zdjecie uzytkownika
PIĘKNY - 2014-11-07 00:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2014-11-06 22:03:03]:
No i ciesz się chłopie, że nie musisz już tam pracować :) :)
zdjecie uzytkownika
wkur____wiona - 2014-11-07 19:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
KONSALNET to banda oszustów !!! tylko patrzą jak ci zarąbać kasę z wypłaty żal za cały miesiąc pracy dostałam 840zl to jakaś kpina nie podaruje tym (usunięte przez administratora)nie dość ze pójdę do PIN to pójdę do sądu pracy WSZYSTKIM ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE TO BANDA OSZUSTÓW NIE LICZĄ SIĘ Z PRACOWNIKIEM A NOWA KIEROWNIK TO WIELKIE NIE POROZUMIENIE KTO JA DAL NA KIEROWNIKA JAK DZIEWCZYNA MA ZA MALE KOMPETENCJE I W OGOLE NIE OGARNIA!!!!! ŻAL
zdjecie uzytkownika
były - 2014-11-10 14:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
moja droga, centrala jest i owszem ale w stolicy- w Warszawie? a praca za biurkiem , ale po 17 godzin.
zdjecie uzytkownika
porada - 2014-11-10 20:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
lepiej idź w teren
zdjecie uzytkownika
oj - 2014-11-10 20:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wkur____wiona - 2014-11-07 19:02:49]:
a dlaczego ostałaś tak mało?, przecież dano Ci (jak wszystkim zresztą) umowę o pracę i zlecenie, od kiedy pracujesz? wynagrodzenie z tyt. UP do 10-tego każdego m-ca, wynagrodzenie z tyt. UZ - do 15-tego, ale płacą częściej razem , obie .
zdjecie uzytkownika
wolni - 2014-11-10 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kodeks - 2014-10-23 00:20:49]:
Musicie sami wyjść ze swoich skorup, musicie sami się odważyć, nie możecie liczyć i nie liczcie na tych, co sami odeszli lub tych, którym w odejściu pomogliście.
i pamiętajcie idąc za przysłowiem: wszędzie dobrze jest tam gdzie nas nie ma,
zdjecie uzytkownika
Liczby - 2014-11-11 00:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktokolwiek z was liczył ile wnosi jego stawka godzinowa ze wszystkich umów ?
Liczarza zarabia 1680 na umowę o pracę i 300 netto na umowę zlecenie.
Oczywiście osoby z dawnej astry zarabiają więcej, no ale przecież Konsalnet to towarzystwo wzajemnej adroacji.

Stawka łączna wynosi 9,15 zł na rękę + ok 1,45 netto za każdą godzinę nocną.
A ze cala nasza praca jest w godzinach nocnych to stawka wynosi 10,60 zł

Za nadgodzinę płacą 8,75 zł, nie ważne o jakiej porze pracowlaś

Wychodzi z tego, że za każdą dodatkową godzinę dostajesz mniej kasy :) (2 złote na rękę na godzinie !!!!!)

Biorąc jeszcze pod uwagę, że za nadgodziny powinni wypłaca 150% i 200%, to najzwyczajniej nas okradają.

Ale przecież ile tak można ciagnać. za chwile Pek się wkurzy, bo co chwile coś nie terminowe i raporty z błędami, i odejdzie.
Ciekawe czyja głowa za to poleci :)


zdjecie uzytkownika
wolni - 2014-11-12 18:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Liczby - 2014-11-11 00:33:19]:
ale u was fajnie
zdjecie uzytkownika
Swieta - 2014-11-13 23:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wesoło to się zacznie jak będą święta :)

Wtedy to się posypią L-4.

zdjecie uzytkownika
wkur_____wiona - 2014-11-17 16:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szykujcie sie na kontrole z PIP ;) nie po to zglosilam firme zeby nikt sie teraz nie odezwal... walczcie o swoje... oczywiscie poinformuje niektore osoby kiedy przyjda jak dostane taka informacje :)
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-17 19:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe czy się obudzą i wymienią kierowniczke i ta blondyne z centrali co nic nie robi tylko ciagle fajki jara.

Przeciez one sie boja pracowników.
JAK MOZNA ZMIENIC GRAFIK I NIE INFORMOWAĆ O TYM PRACOWNIKÓW ?

tu juz nie chodzi o chamstwo ale o zwykłą ludzka przyzwoitość.
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-17 21:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wkur_____wiona - 2014-11-17 16:51:56]:
musicie zdać sobie wszyscy sprawę, że PIP będzie sprawdzał karty pracy takie jakie podpisaliście - zastanówcie się, co podpisaliście
cala kontrola to kontrola dokumentów ale w Centrali.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Astra Wrocław
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x