logo Konsalnet Astra Wrocław

Konsalnet Astra Wrocław

Wrocław

Opinie o Konsalnet Astra Wrocław

gościu 2014-04-02 22:26:45
Kto następny???????????
aga 2014-04-05 00:39:01
Kto następny??? Może dalej zwalniajmy kierowników i liczarzy, który mają duuuży staż w firmie... bo oni są najbardziej kosztowni dla firmy...
1
Renia 2014-04-29 18:36:51
Mnie się tam,bardzo dobrze pracuje,robi dobre miny,przytakuję,uśmiecham się do kogo trzeba i zawsze jakiś grosz dodatkowo wpadnie.Ogólnie ciężko przy tak małej ilości ludzi,mało wolnego,ciężko o urlop i wogóle odkąd nie ma osób któe znały się dobrze na tej harówce się znały to totalna porażka:)))
1
Renia 2014-04-29 18:39:17
Gdzie moja opinia????????????
VUVUV 2014-06-23 09:56:02
Tak, tą pracowitą powinno się szybko awansować, tylko kto ją zastąpi w donoszeniu i skąd wziąć kasę na dużą podwyżkę, może zwolnić jakiegoś niewygodnego jelenia ?
Pozdrawiam
5
Basia 2014-06-24 11:04:44
To bardzo rodzinna firma; jak to jest możliwe aby na stanowisku kierowniczym pracowało np. małżeństwo ? Duuuuuży plus dla Wrocławia :)
6
sumienie 2014-08-21 10:20:20
czyżby ?
5
ZABAWNE I STRASZNE 2014-09-04 00:28:17
ciekawa sytuacja, co będzie dalej, nie mogę się doczekać, czy ktoś ma szansę?
kto temu podoła i kto z kim będzie rywalizował, może jakieś propozycje? praca będzie bardzo ciekawa. he he.
3
nk 2014-09-07 05:12:00
CUDOWNE WIEŚCI !!! HA, HA ...
3
bskj 2014-09-13 00:41:38
A miało być tak pięknie ...
nr 2014-09-17 12:01:10
Siedzą teraz damulki z centrali i udają, że coś robią.
Zbliża się koniec miesiąca to posypią się wypowiedzenia, a ci co zostaną będą tyrać po 17 godzin.
Ciekawe co na to Inspekcja pracy ?
4
ole 2014-10-21 19:26:07
dobrze napisany donos , potwierdzenia pisemne, większość z Nas umie to bardzo dobrze ....

a karty pracy po to są żeby się z nimi zgadzać lub nie i ich nie podpisywać
1
Kodeks 2014-10-23 00:20:49
Dokładnie jak napisał Ole.
Jest przecież nagranie z monitoringu, książka wejść u ochrony. Wystarczy tylko zgłosić do Inspekcji Pracy.
Dobrze by było, żeby to zrobiła osoba, która nie pracuje, a może pomóc tym, którzy nie mają wyjścia.
No bo płacenie ze nadgodziny stawki 8.75 PLN z nieoskładkowanej umowy zlecenia, jest nie tylko niezgodne z prawem, ale urąga najzwyklejszej ludzkiej przyzwoitości.

I w imię czego ? Żeby ci później wręczyli papier do obciążenia ?


byly pracownik 2014-11-06 22:03:03
Konsalnet to dziadostwo jak ich malo. Na początek daja wysokie stawki później je obniżaja. Dostałem umowe na rok przepracowalem 3 miesiace i rozwiazali ze mba unowe nawet nie informujac mnie o tyn
zmora 2014-11-07 00:21:30
Moja Droga, myślę że się nadajesz. Poćwicz jeszcze tylko lizanie tyłka przyszłym kierownikom i koniecznie weź korepetycje z donoszenia na współpracowników.Życzę powodzenia :) A do kogo donosić, to ja już nie wiem ...
PIĘKNY 2014-11-07 00:24:58
No i ciesz się chłopie, że nie musisz już tam pracować :) :)
wkur____wiona 2014-11-07 19:02:49
KONSALNET to banda oszustów !!! tylko patrzą jak ci zarąbać kasę z wypłaty żal za cały miesiąc pracy dostałam 840zl to jakaś kpina nie podaruje tym (usunięte przez administratora)nie dość ze pójdę do PIN to pójdę do sądu pracy WSZYSTKIM ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE TO BANDA OSZUSTÓW NIE LICZĄ SIĘ Z PRACOWNIKIEM A NOWA KIEROWNIK TO WIELKIE NIE POROZUMIENIE KTO JA DAL NA KIEROWNIKA JAK DZIEWCZYNA MA ZA MALE KOMPETENCJE I W OGOLE NIE OGARNIA!!!!! ŻAL
1
były 2014-11-10 14:58:11
moja droga, centrala jest i owszem ale w stolicy- w Warszawie? a praca za biurkiem , ale po 17 godzin.
porada 2014-11-10 20:00:39
lepiej idź w teren
oj 2014-11-10 20:08:59
a dlaczego ostałaś tak mało?, przecież dano Ci (jak wszystkim zresztą) umowę o pracę i zlecenie, od kiedy pracujesz? wynagrodzenie z tyt. UP do 10-tego każdego m-ca, wynagrodzenie z tyt. UZ - do 15-tego, ale płacą częściej razem , obie .
wolni 2014-11-10 20:21:21
Musicie sami wyjść ze swoich skorup, musicie sami się odważyć, nie możecie liczyć i nie liczcie na tych, co sami odeszli lub tych, którym w odejściu pomogliście.
i pamiętajcie idąc za przysłowiem: wszędzie dobrze jest tam gdzie nas nie ma,
Liczby 2014-11-11 00:33:19
Czy ktokolwiek z was liczył ile wnosi jego stawka godzinowa ze wszystkich umów ?
Liczarza zarabia 1680 na umowę o pracę i 300 netto na umowę zlecenie.
Oczywiście osoby z dawnej astry zarabiają więcej, no ale przecież Konsalnet to towarzystwo wzajemnej adroacji.

Stawka łączna wynosi 9,15 zł na rękę + ok 1,45 netto za każdą godzinę nocną.
A ze cala nasza praca jest w godzinach nocnych to stawka wynosi 10,60 zł

Za nadgodzinę płacą 8,75 zł, nie ważne o jakiej porze pracowlaś

Wychodzi z tego, że za każdą dodatkową godzinę dostajesz mniej kasy :) (2 złote na rękę na godzinie !!!!!)

Biorąc jeszcze pod uwagę, że za nadgodziny powinni wypłaca 150% i 200%, to najzwyczajniej nas okradają.

Ale przecież ile tak można ciagnać. za chwile Pek się wkurzy, bo co chwile coś nie terminowe i raporty z błędami, i odejdzie.
Ciekawe czyja głowa za to poleci :)


1
wolni 2014-11-12 18:56:06
ale u was fajnie
Swieta 2014-11-13 23:04:58
Wesoło to się zacznie jak będą święta :)

Wtedy to się posypią L-4.

wkur_____wiona 2014-11-17 16:51:56
Szykujcie sie na kontrole z PIP ;) nie po to zglosilam firme zeby nikt sie teraz nie odezwal... walczcie o swoje... oczywiscie poinformuje niektore osoby kiedy przyjda jak dostane taka informacje :)
Stary pracownik 2014-11-17 19:51:28
Ciekawe czy się obudzą i wymienią kierowniczke i ta blondyne z centrali co nic nie robi tylko ciagle fajki jara.

Przeciez one sie boja pracowników.
JAK MOZNA ZMIENIC GRAFIK I NIE INFORMOWAĆ O TYM PRACOWNIKÓW ?

tu juz nie chodzi o chamstwo ale o zwykłą ludzka przyzwoitość.
Stary pracownik 2014-11-17 21:43:02
musicie zdać sobie wszyscy sprawę, że PIP będzie sprawdzał karty pracy takie jakie podpisaliście - zastanówcie się, co podpisaliście
cala kontrola to kontrola dokumentów ale w Centrali.
2
Stara 2014-12-06 23:11:14
No i zaczęło się.
Nowi już podkradają, a kierowniczka nic nie widzi, bo nawet nie wie gdzie patrzeć.

Już cudownym sposobem nie wszystkie nadwyżki są wykazywane.
Tak to jest jak sie zatrudnia byle kogo z ulicy.
odp. 2014-12-09 19:24:25
oj, już? a te osoby które widzą nie mogą czy nie chcą uprzejmie donieść kierowniczce? a może pokazać gdzie szukać skoro ona sama nie ma pojęcia gdzie.
a co to za model? też z "ulicy"?
OB 2014-12-10 15:02:28
To towar z importu, co sie słucha tylko centrali i non stop kryje swoje i tej drugiej błędy.

konsalnet jest ok 2014-12-10 20:12:51
Wypłata zawsze na czas,normalni koordynatorzy teraz troche obiektów potracili ale i tak zarabiałem tam najwięcej
1
ksj 2014-12-17 11:35:22
DNO. Pracowałem tam. Notoryczne łamanie prawa pracy, jakieś kombinowanie z czasem pracy i umowami zlecenie.
Zdecydowanie nie polecam
Kasia 2014-12-19 00:46:45
Teraz jest nowe dowództwo. Więc jest ok.
nikt już nie respektuje prawa pracy.
Nowi kradną, a kierowniczka nic nie robi, bo będzie afera, że tak późno zauważyła.
ESWV 2014-12-19 23:55:39
A kierownicy zmiany też oślepli czy mają wyższe cele do spełnienia niż trzymanie porządku na zmianie ?
KZ 2014-12-21 21:23:46
Trzymanie porzadku na zmianie. Dobry żart.
Jedne sie lansują a drugie nie wyściubiaja nosa zza komputera.
Kazdy robi co chce.
Misiek 2014-12-22 00:15:46
Bardzo wam współczuję. Znam Konsalnet z lat kiedy kierownictwo było naprawdę ok. i pracujący tam ludzie byli fachowcami w tym co robili. A praca jak praca, zawsze była ciężka. Wierzyć mi się nie chce w to co czytam.Jak można było sponiewierać tak porządną firmę.Jeżeli chodzi o złodziei, to są o tego odpowiednie instytucje. A i jeszcze jedno; może czas na zmianę kz skoro nie potrafią zadbać o należyta obsługę klienta, nie wspomnę już o przestrzeganiu procedur-istnieje jeszcze coś takiego ? Pozdrawiam i życzę odwagi :)
Stary 2014-12-24 02:05:11
Ze starego kierownictwa na szczęście nie ma już nikogo. Główna kierowniczka Kradła i za to wyleciała, te które odeszły to były jej przydupasy.
Zostali tylko nowi i ludzie z G4 i czesc starej załogi.
A nażekałyśmy na młodego...
no 2014-12-25 00:07:03
Widzę, że ani kierownictwa ani fachowców ...ŻAL
liczarz 2014-12-30 23:50:16
To co teraz się dzieje to już nie jest porażka, to już MASAKRA.
Odkąd poprzedni kierownik odszedł, to wszystko się sypie.
Wpłaty nie liczone, nie księgowane, ciągle zwolnienia lekarskie.
MASAKRA. Patrzec tylko jak zaraz zaczną dchodzić klienci.
Najlepsze przed nami jednak, w końcu od stycznia orkiestra ahahahahah
Wtedy to się sypną L4
stary 2015-01-27 23:09:12
Ale cisza. Czyżby się na lepsze zmieniło ?
dobry zart 2015-02-02 11:48:02
Nie bardzo, czekam od pol roku na niewypłacone wyrownanie za sluzby odbyte, ktorych ktos mi nie dografikowal w papierach, kierownicy sie zmieniaja, odchodza przychoda nowi, przenosza czlowieka, zapychaja handlowki kimkolwiek, no po prostu kosmos. Najlepsze jest to i to mi wszyscy mowia, ze masz sobie chyba wedlug nich zaplanowac, kiedy bediesz chory i powiedziec o tym szefowi zeby dal innego czlowieka. Jak za czesto bediesz chory to jestes niepotrzebna/niepotrzebny. Nic lepszego, wszystko zmierza ku zasyfionej stagnacji, tylko obcinaja stawki i ilosci godzin. Na handlowkach, gdzie cos ewentualnie mozna bylo zarobic juz polowa jest zagrafikowana na 8 nie 12 h, z jednej strony dobrze, z drugiej zenada bo dniowka to jakas jalmuzna nie stawka. A jak obiekt z ekipa sie trafi, to sie wszyscy bawia w koleczka adoracji i was za plecami chca wywalic z ekipy, jak wam sie cos nie podoba. Macie sile pracowac to uciekajcie gdzie indziej bo jest dramat. Maja gdzies, czy mozesz przyjsc czy nie, a kase i tak ci obetna, a jak sie upomnisz, to bedzie wielka afera i obraza majestatu.
ffffff 2015-04-22 18:54:45
no coz moge wam tylko wspolczuc ja juz uwolnilam się od tego kieratu i mam święty spokoj nowa praca, lepsi ludzie ( bo jak się okazało ze byl problem to nagle kolezanki co poniektóre z konsalnetu odwrociły się zeby bronic wlasnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i co ważne nikt mnie juz nie oszukuje na wyplacie i godzinach :)
Stara 2015-08-27 22:32:44
Cisza i spokój widzę nastała ?
misia 2015-12-14 13:30:37
A SŁYSZELIŚCIE NAJNOWSZEGO NEWSA? HE HE
misio 2015-12-14 23:50:57
jaki to nowy news ?
zniechęcony 2015-12-25 15:57:25
Nowe umowy zlecenia w firmie Konsalnet to jawne łamanie nie tylko przepisów kodeksu cywilnego/konieczność wyrażenia pracownika zgody na wykonywaniu pracy na obiektach wskazanych przez zleceniodawcę ,w czasie wyznaczonym,oraz pod pełnym nadzorem zleceniodawcy.Ponadto konsalnet wprowadza do umowy takie określenia jak zlecenie dodatkowe/ustne/. W nowych umowach nie ma jakichkolwiek kwot czy stawek wynagrodzeń. Ponadto obciąża kosztami przelewów wynagrodzenia pracownika. W nowej umowie kosalnet zmusza pracownika /warunek zatudnienia/ do podpisania oświadczenia że ma już odprowadzane składki ZUS u innego pracodawcy.Zresztą cała ta umowa to nie umowa śmieciowa a sam śmieć.Czytajcie inie podpisujcie umów bezprawnych . a jeżeli chodzi o emerytów i rencistów wy też musicie odprowadzać składki ZUS od umów zleceń.POZDRAWIAM.
zniechęcony 2015-12-31 14:02:36
od 2016 roku wszystkie umowy zlecenia podlegają obowiązkowi odprowadzeniu składek ZUS. Obowiązek ten dotyczy również emeryci i renciści. Poza tym pracodawca nie może wprowadzać do umowy zlecenia dowolnych zapisów , a tylko takie jakie zgodne są z przepisami kodeksu cywilnego.
marcel 2016-04-23 15:39:43
Ma ktoś namiary na szefa ochrony volvo pawła wawryła ? podobno volvo to jeden z lepszych obiektów konsalnetu we Wrocławiu . może warto by bylo tam szukać zatrudnienia.
czytałem na innym forum, że wawryła posiada dużą widzę o obiektach przemysłowych sam zaczynał od zwykłego pracownika ofi.

reds 2016-05-10 14:23:44
No właśnie @marcel w tej firmie jest wszystko możliwe, nikt nigdy nie wykluczał awansu, więc warto się starać, warto też korzystać możliwości rozwoju jakie daje firma, a mianowicie szkolenia, na których wiele rzeczy możesz się dowiedzieć i wynieść na przyszłość
Bdhdjdjs 2016-11-28 14:56:10
Pogielo? Jaki awans? Chyba przez lozko...
Zostaw swoją opinię o Konsalnet Astra Wrocław - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Astra Wrocław