Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Konsalnet Astra Wrocław

Opinie o Konsalnet Astra Wrocław

Pracowałeś w firmie Konsalnet Astra Wrocław i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nk - 2014-09-07 05:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ZABAWNE I STRASZNE - 2014-09-04 00:28:17]:
CUDOWNE WIEŚCI !!! HA, HA ...
zdjecie uzytkownika
bskj - 2014-09-13 00:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZABAWNE I STRASZNE - 2014-09-04 00:28:17]:
A miało być tak pięknie ...
zdjecie uzytkownika
nr - 2014-09-17 12:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Siedzą teraz damulki z centrali i udają, że coś robią.
Zbliża się koniec miesiąca to posypią się wypowiedzenia, a ci co zostaną będą tyrać po 17 godzin.
Ciekawe co na to Inspekcja pracy ?
zdjecie uzytkownika
5po - 2014-10-14 01:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie brzmi czy te 17 godzin jest w ogóle do udowodnienia. Obawiam się, że w przypadku takiej firmy raczej jest na to nikła szansa. Co prawda Inspekcja pracy może przyjść niezapowiedziana, ale znając życie zawsze w jakiś sposób z wyprzedzeniem właściciel się dowiaduje i wszystko wygląda tak jak należy.
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-10-21 19:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [5po - 2014-10-14 01:52:55]:
dobrze napisany donos , potwierdzenia pisemne, większość z Nas umie to bardzo dobrze ....

a karty pracy po to są żeby się z nimi zgadzać lub nie i ich nie podpisywać
zdjecie uzytkownika
Kodeks - 2014-10-23 00:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie jak napisał Ole.
Jest przecież nagranie z monitoringu, książka wejść u ochrony. Wystarczy tylko zgłosić do Inspekcji Pracy.
Dobrze by było, żeby to zrobiła osoba, która nie pracuje, a może pomóc tym, którzy nie mają wyjścia.
No bo płacenie ze nadgodziny stawki 8.75 PLN z nieoskładkowanej umowy zlecenia, jest nie tylko niezgodne z prawem, ale urąga najzwyklejszej ludzkiej przyzwoitości.

I w imię czego ? Żeby ci później wręczyli papier do obciążenia ?


zdjecie uzytkownika
wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już wiadomo ile jest za godzinę nadgodzin ale napiszcie ile w takim razie jest za normalną godzinę. zeby się do nich dostać na stanowisko pracy co trzeba mieć ukończone i wykształcone? mnie by właśnie jako kobietę najbardziej interesowała praca własnie za biurkiem w jakiejś cenmtrali chociaż mogę iść w teren
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-11-06 22:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konsalnet to dziadostwo jak ich malo. Na początek daja wysokie stawki później je obniżaja. Dostałem umowe na rok przepracowalem 3 miesiace i rozwiazali ze mba unowe nawet nie informujac mnie o tyn
zdjecie uzytkownika
zmora - 2014-11-07 00:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
Moja Droga, myślę że się nadajesz. Poćwicz jeszcze tylko lizanie tyłka przyszłym kierownikom i koniecznie weź korepetycje z donoszenia na współpracowników.Życzę powodzenia :) A do kogo donosić, to ja już nie wiem ...
zdjecie uzytkownika
PIĘKNY - 2014-11-07 00:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2014-11-06 22:03:03]:
No i ciesz się chłopie, że nie musisz już tam pracować :) :)
zdjecie uzytkownika
wkur____wiona - 2014-11-07 19:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
KONSALNET to banda oszustów !!! tylko patrzą jak ci zarąbać kasę z wypłaty żal za cały miesiąc pracy dostałam 840zl to jakaś kpina nie podaruje tym (usunięte przez administratora)nie dość ze pójdę do PIN to pójdę do sądu pracy WSZYSTKIM ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE TO BANDA OSZUSTÓW NIE LICZĄ SIĘ Z PRACOWNIKIEM A NOWA KIEROWNIK TO WIELKIE NIE POROZUMIENIE KTO JA DAL NA KIEROWNIKA JAK DZIEWCZYNA MA ZA MALE KOMPETENCJE I W OGOLE NIE OGARNIA!!!!! ŻAL
zdjecie uzytkownika
były - 2014-11-10 14:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
moja droga, centrala jest i owszem ale w stolicy- w Warszawie? a praca za biurkiem , ale po 17 godzin.
zdjecie uzytkownika
porada - 2014-11-10 20:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojowniczka - 2014-11-05 11:45:34]:
lepiej idź w teren
zdjecie uzytkownika
oj - 2014-11-10 20:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wkur____wiona - 2014-11-07 19:02:49]:
a dlaczego ostałaś tak mało?, przecież dano Ci (jak wszystkim zresztą) umowę o pracę i zlecenie, od kiedy pracujesz? wynagrodzenie z tyt. UP do 10-tego każdego m-ca, wynagrodzenie z tyt. UZ - do 15-tego, ale płacą częściej razem , obie .
zdjecie uzytkownika
wolni - 2014-11-10 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kodeks - 2014-10-23 00:20:49]:
Musicie sami wyjść ze swoich skorup, musicie sami się odważyć, nie możecie liczyć i nie liczcie na tych, co sami odeszli lub tych, którym w odejściu pomogliście.
i pamiętajcie idąc za przysłowiem: wszędzie dobrze jest tam gdzie nas nie ma,
zdjecie uzytkownika
Liczby - 2014-11-11 00:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktokolwiek z was liczył ile wnosi jego stawka godzinowa ze wszystkich umów ?
Liczarza zarabia 1680 na umowę o pracę i 300 netto na umowę zlecenie.
Oczywiście osoby z dawnej astry zarabiają więcej, no ale przecież Konsalnet to towarzystwo wzajemnej adroacji.

Stawka łączna wynosi 9,15 zł na rękę + ok 1,45 netto za każdą godzinę nocną.
A ze cala nasza praca jest w godzinach nocnych to stawka wynosi 10,60 zł

Za nadgodzinę płacą 8,75 zł, nie ważne o jakiej porze pracowlaś

Wychodzi z tego, że za każdą dodatkową godzinę dostajesz mniej kasy :) (2 złote na rękę na godzinie !!!!!)

Biorąc jeszcze pod uwagę, że za nadgodziny powinni wypłaca 150% i 200%, to najzwyczajniej nas okradają.

Ale przecież ile tak można ciagnać. za chwile Pek się wkurzy, bo co chwile coś nie terminowe i raporty z błędami, i odejdzie.
Ciekawe czyja głowa za to poleci :)


zdjecie uzytkownika
wolni - 2014-11-12 18:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Liczby - 2014-11-11 00:33:19]:
ale u was fajnie
zdjecie uzytkownika
Swieta - 2014-11-13 23:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wesoło to się zacznie jak będą święta :)

Wtedy to się posypią L-4.

zdjecie uzytkownika
wkur_____wiona - 2014-11-17 16:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szykujcie sie na kontrole z PIP ;) nie po to zglosilam firme zeby nikt sie teraz nie odezwal... walczcie o swoje... oczywiscie poinformuje niektore osoby kiedy przyjda jak dostane taka informacje :)
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-17 19:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe czy się obudzą i wymienią kierowniczke i ta blondyne z centrali co nic nie robi tylko ciagle fajki jara.

Przeciez one sie boja pracowników.
JAK MOZNA ZMIENIC GRAFIK I NIE INFORMOWAĆ O TYM PRACOWNIKÓW ?

tu juz nie chodzi o chamstwo ale o zwykłą ludzka przyzwoitość.
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-17 21:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wkur_____wiona - 2014-11-17 16:51:56]:
musicie zdać sobie wszyscy sprawę, że PIP będzie sprawdzał karty pracy takie jakie podpisaliście - zastanówcie się, co podpisaliście
cala kontrola to kontrola dokumentów ale w Centrali.
zdjecie uzytkownika
jerry - 2014-11-24 14:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Stary pracownik - 2014-11-17 19:51:28]:
wybacz ale to rzeczywiście już trochę idiotyczne... I szczerze muszę przyznać , że nie do końca to rozumiem. Zmienili Wam grafik i pracownicy o ty nie wiedzieli ? to co nikt nie przyszedł na początkowe zmiany , bo o tym nie wiedział? To już przechodzi w lekką paranoje. Nie dziwie się że jest ciężko jeśli macie taki kontakt z górą
zdjecie uzytkownika
Stara - 2014-12-06 23:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i zaczęło się.
Nowi już podkradają, a kierowniczka nic nie widzi, bo nawet nie wie gdzie patrzeć.

Już cudownym sposobem nie wszystkie nadwyżki są wykazywane.
Tak to jest jak sie zatrudnia byle kogo z ulicy.
zdjecie uzytkownika
odp. - 2014-12-09 19:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stara - 2014-12-06 23:11:14]:
oj, już? a te osoby które widzą nie mogą czy nie chcą uprzejmie donieść kierowniczce? a może pokazać gdzie szukać skoro ona sama nie ma pojęcia gdzie.
a co to za model? też z "ulicy"?
zdjecie uzytkownika
OB - 2014-12-10 15:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To towar z importu, co sie słucha tylko centrali i non stop kryje swoje i tej drugiej błędy.

zdjecie uzytkownika
konsalnet jest ok - 2014-12-10 20:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wypłata zawsze na czas,normalni koordynatorzy teraz troche obiektów potracili ale i tak zarabiałem tam najwięcej
zdjecie uzytkownika
ksj - 2014-12-17 11:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DNO. Pracowałem tam. Notoryczne łamanie prawa pracy, jakieś kombinowanie z czasem pracy i umowami zlecenie.
Zdecydowanie nie polecam
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-19 00:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz jest nowe dowództwo. Więc jest ok.
nikt już nie respektuje prawa pracy.
Nowi kradną, a kierowniczka nic nie robi, bo będzie afera, że tak późno zauważyła.
zdjecie uzytkownika
ESWV - 2014-12-19 23:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-12-19 00:46:45]:
A kierownicy zmiany też oślepli czy mają wyższe cele do spełnienia niż trzymanie porządku na zmianie ?
zdjecie uzytkownika
KZ - 2014-12-21 21:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzymanie porzadku na zmianie. Dobry żart.
Jedne sie lansują a drugie nie wyściubiaja nosa zza komputera.
Kazdy robi co chce.
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-12-22 00:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KZ - 2014-12-21 21:23:46]:
Bardzo wam współczuję. Znam Konsalnet z lat kiedy kierownictwo było naprawdę ok. i pracujący tam ludzie byli fachowcami w tym co robili. A praca jak praca, zawsze była ciężka. Wierzyć mi się nie chce w to co czytam.Jak można było sponiewierać tak porządną firmę.Jeżeli chodzi o złodziei, to są o tego odpowiednie instytucje. A i jeszcze jedno; może czas na zmianę kz skoro nie potrafią zadbać o należyta obsługę klienta, nie wspomnę już o przestrzeganiu procedur-istnieje jeszcze coś takiego ? Pozdrawiam i życzę odwagi :)
zdjecie uzytkownika
Stary - 2014-12-24 02:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ze starego kierownictwa na szczęście nie ma już nikogo. Główna kierowniczka Kradła i za to wyleciała, te które odeszły to były jej przydupasy.
Zostali tylko nowi i ludzie z G4 i czesc starej załogi.
A nażekałyśmy na młodego...
zdjecie uzytkownika
no - 2014-12-25 00:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stary - 2014-12-24 02:05:11]:
Widzę, że ani kierownictwa ani fachowców ...ŻAL
zdjecie uzytkownika
liczarz - 2014-12-30 23:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co teraz się dzieje to już nie jest porażka, to już MASAKRA.
Odkąd poprzedni kierownik odszedł, to wszystko się sypie.
Wpłaty nie liczone, nie księgowane, ciągle zwolnienia lekarskie.
MASAKRA. Patrzec tylko jak zaraz zaczną dchodzić klienci.
Najlepsze przed nami jednak, w końcu od stycznia orkiestra ahahahahah
Wtedy to się sypną L4
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-01-27 23:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale cisza. Czyżby się na lepsze zmieniło ?
zdjecie uzytkownika
dobry zart - 2015-02-02 11:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie bardzo, czekam od pol roku na niewypłacone wyrownanie za sluzby odbyte, ktorych ktos mi nie dografikowal w papierach, kierownicy sie zmieniaja, odchodza przychoda nowi, przenosza czlowieka, zapychaja handlowki kimkolwiek, no po prostu kosmos. Najlepsze jest to i to mi wszyscy mowia, ze masz sobie chyba wedlug nich zaplanowac, kiedy bediesz chory i powiedziec o tym szefowi zeby dal innego czlowieka. Jak za czesto bediesz chory to jestes niepotrzebna/niepotrzebny. Nic lepszego, wszystko zmierza ku zasyfionej stagnacji, tylko obcinaja stawki i ilosci godzin. Na handlowkach, gdzie cos ewentualnie mozna bylo zarobic juz polowa jest zagrafikowana na 8 nie 12 h, z jednej strony dobrze, z drugiej zenada bo dniowka to jakas jalmuzna nie stawka. A jak obiekt z ekipa sie trafi, to sie wszyscy bawia w koleczka adoracji i was za plecami chca wywalic z ekipy, jak wam sie cos nie podoba. Macie sile pracowac to uciekajcie gdzie indziej bo jest dramat. Maja gdzies, czy mozesz przyjsc czy nie, a kase i tak ci obetna, a jak sie upomnisz, to bedzie wielka afera i obraza majestatu.
zdjecie uzytkownika
ffffff - 2015-04-22 18:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no coz moge wam tylko wspolczuc ja juz uwolnilam się od tego kieratu i mam święty spokoj nowa praca, lepsi ludzie ( bo jak się okazało ze byl problem to nagle kolezanki co poniektóre z konsalnetu odwrociły się zeby bronic wlasnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i co ważne nikt mnie juz nie oszukuje na wyplacie i godzinach :)
zdjecie uzytkownika
dez - 2015-06-18 01:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przychodzą i odchodzą ale nie przez przypadek coś musi to powodować i pewnie jest to duża liczba godzin i małe zarobki, miesięcznie można zarobić 1500 złotych może, sam nie słyszałem, żeby ktoś na normalnym stanowisku wyciągnął więcej niż 2000 złotych na rękę miesięcznie, no ale mogę być niedoinfromowany.
zdjecie uzytkownika
Stara - 2015-08-27 22:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cisza i spokój widzę nastała ?
zdjecie uzytkownika
ciekawskamałpa - 2015-08-28 03:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Stara, cisza i to jaka, żadnych nowych opinii nie ma. Dużo niepochlebnych komentarzy na ich temat przeczytałem.. Nie jest to uczciwe, jeśli firma oferuje bardzo małe zarobki, które nie są adekwatne do ilości godzin/pracy tam poświęconej. Może się zmieniło coś w mentalności i atmosfera w firmie się poprawiła.
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-12-14 13:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A SŁYSZELIŚCIE NAJNOWSZEGO NEWSA? HE HE
zdjecie uzytkownika
mhm - 2015-12-14 16:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ciekawskamałpa na pewno zarobki są wystarczające dobre, żeby utrzymać siebie i swoją rodzinę. Wiecie czy są nowe benefity świąteczne dla pracowników? Dzięki
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-12-14 23:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki to nowy news ?
zdjecie uzytkownika
zniechęcony - 2015-12-25 15:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowe umowy zlecenia w firmie Konsalnet to jawne łamanie nie tylko przepisów kodeksu cywilnego/konieczność wyrażenia pracownika zgody na wykonywaniu pracy na obiektach wskazanych przez zleceniodawcę ,w czasie wyznaczonym,oraz pod pełnym nadzorem zleceniodawcy.Ponadto konsalnet wprowadza do umowy takie określenia jak zlecenie dodatkowe/ustne/. W nowych umowach nie ma jakichkolwiek kwot czy stawek wynagrodzeń. Ponadto obciąża kosztami przelewów wynagrodzenia pracownika. W nowej umowie kosalnet zmusza pracownika /warunek zatudnienia/ do podpisania oświadczenia że ma już odprowadzane składki ZUS u innego pracodawcy.Zresztą cała ta umowa to nie umowa śmieciowa a sam śmieć.Czytajcie inie podpisujcie umów bezprawnych . a jeżeli chodzi o emerytów i rencistów wy też musicie odprowadzać składki ZUS od umów zleceń.POZDRAWIAM.
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-12-28 17:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez umowa zlecenie to normalan umowa bez skladek wiec nie rozumiem @zniechęcony o czym piszesz, to jak wspomniales umowa cywilno prawca pracodawca moze w niej zamiesci wlasne kwestie
zdjecie uzytkownika
zniechęcony - 2015-12-31 14:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od 2016 roku wszystkie umowy zlecenia podlegają obowiązkowi odprowadzeniu składek ZUS. Obowiązek ten dotyczy również emeryci i renciści. Poza tym pracodawca nie może wprowadzać do umowy zlecenia dowolnych zapisów , a tylko takie jakie zgodne są z przepisami kodeksu cywilnego.
zdjecie uzytkownika
arek - 2016-01-03 20:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie to rozumiem, wzianki zawsze sa zgodne z kodeksem cywilnym, poza tym od stycznia wchodzi ustawa ale przeczytaj sobie jak to wyglada i ja sie to ma do minimalneo wynagrodzenia
zdjecie uzytkownika
werhgv - 2016-04-11 20:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiesz to wez wszystko bedzie zalezec od tego jaki rodzaj umowy bedzie oferowany i wynagrodzenie tez bedzie rozne
zdjecie uzytkownika
marcel - 2016-04-23 15:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś namiary na szefa ochrony volvo pawła wawryła ? podobno volvo to jeden z lepszych obiektów konsalnetu we Wrocławiu . może warto by bylo tam szukać zatrudnienia.
czytałem na innym forum, że wawryła posiada dużą widzę o obiektach przemysłowych sam zaczynał od zwykłego pracownika ofi.

zdjecie uzytkownika
reds - 2016-05-10 14:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie @marcel w tej firmie jest wszystko możliwe, nikt nigdy nie wykluczał awansu, więc warto się starać, warto też korzystać możliwości rozwoju jakie daje firma, a mianowicie szkolenia, na których wiele rzeczy możesz się dowiedzieć i wynieść na przyszłość

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Konsalnet Astra Wrocław!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Astra Wrocław
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert