logo Ryłko Sp. z o.o.

Ryłko Sp. z o.o.

Kalwaria Zebrzydowska

Opinie o Ryłko Sp. z o.o.

otta 2015-10-08 09:58:17
Pracowałam w Ryłko 2 lata, ale znalazłam pracę biurową i zrezygnowałam. Szczerze powiem, że praca jak praca. Jeśli się chce zarobić to trzeba pracować nad klientem żeby kupił buty. Jak się wyrabia plan to można dobrze zarobić. Są różne dodatkowe rzeczy do zrobienia prócz sprzedaży, ale to normalne. Polecam!
Dejw 2015-10-12 11:41:46
Witam. W Ryłko pracuje 5 lat. Dziwię się skąd takie negatywne opinie, ale wiem już... ludzie, którzy nie potrafią sprzedawać, nie chce się im pracować takowe piszą. Jest to śmieszne i uwłaczające.
2
thru 2015-10-13 09:59:38
Prawda jest taka- dla słabych sprzedawców nie ma miejsca w dzisiejszym handlu- jeżeli chcesz zarabiać- musisz sprzedawać.
W ryłko zarobić można naprawdę dobrze- wystarczy mieć trochę chęci.
Negatywy są i będą pisane na każdą firmę;-)
1
byłaklientka 2015-10-17 20:05:10
Kupiłam w czerwcu letnie buty w RYŁKO. Zaledwie kilka razy miałam je na nogach. Cała konstrukcja obcasa uległa uszkodzeniu. Obcas był chwiejny i nie nadawały się do noszenia. Buty zareklamowałam. Po tygodniu dostałam sms , że reklamacja została przyjęta i buty naprawiono. Przez kolejne trzy tygodnie nie mogły dotrzeć do sklepu, a wakacje mijały. Dzwoniłam kilka razy ,pytając ile jeszcze można czekać.Po miesiącu odebrałam rzekomo naprawione obuwie. Obcas nie był już chwiejny , ale krzywy( pieta uciekała mi do wewnątrz). Zareklamowałam zatem ponownie, prosząc o zwrot pieniędzy( minęło już lato a na jesienną i zimową aurę się nie nadawały. Reklamacja została odrzucona. nie wiem jaki jest powód, ponieważ uzasadnienie napisane jest ręcznie. Nawet pani pracująca w sklepie ( Słupsk)nie była w stanie odczytać uzasadnienia. Nie mam ochoty dalej walczyć. Nigdy więcej nie kupię u nich butów i nie polecam nikomu. Reklamowałam już buty w innych firmach i nigdy nie miałam takich przebojów. ŻENUJĄCE
2
Lider 2015-10-23 17:46:54
Opinia na temat tego że jak się jest słabszym sprzedawcą i dlatego się narzeka na warunki pracy uważam za bezsensowną. Pracuję w Ryłko 2 lata. Jestem dobrym sprzedawcą, a nawet jednym z najlepszych w regionie. Uważam że idzie zarobić spokojnie 2 000zł czy to dużo cy to mało sami musicie to sobie określić. Dla mnie akurat to dużo, tyle że jakim kosztem. Wielka presja dużo obowiązków i wiecznie jakieś nieporozumienia. Dostaje się dyspozycje zrobienia czegoś po czym po miesiącu wychodzi jakieś nieporozumienie dlaczego wysłano buty gdzieś. Człowiek robi to co mu każą ale nagle wychodzi jakiś problem i każą Ci odpowiadać za Towar i ok. Tyle że maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w centrali i zwalają na biednych sprzedawców- jest łatwo bo centrala nigdy się nie myli- pomylić się możne tylko sprzedawca, którego powinno się szanować bo od sprzedawcy zależna jest praca całej centrali i fabryki. Kwestia płatności też nie jest taka piękna- kierownicy okrajają Cię na wszystkim na czym mogą. Nadgodziny, bo nie zdążysz zrobić przesunięcia lub zamknięcia i kto Ci za to zapłaci?o innych rzeczach strach pisać. Kwestia przerw- niby są ale nie ma. Salony z małym przepływem klienta może maja przerwy. Te z dużym nie mają ich. Jesz w pośpiechu, czasem zaraz przy wejściu. Jak już sobie ew usiądziesz to zaraz wołają bo jakiś problem. Jogurt można jeść od 10 rano do 13 bo nie ma kiedy. Żeby osiągnąć dobry wynik musisz być skurczybykiem dla innych pracowników. Taka jest prawda- nie da się mieć dobrych relacji i mieć dobrego wyniku równocześnie. Chory nie chory- nie ma Cię kto zastąpić a jak już Cię zastąpią to wielce krzywo się patrzy kierownictwo bo jakby od Ciebie zależało że akurat jesteś chory i zamiast leczyć się tydzień to męczysz się człowieku 3 tygodnie. Warunki zatrudnienia? Agenci dostają wytyczne ale robią wszystko i tak po swojemu więc centrala umywa ręce. Trzeba robić kilka rzeczy na raz i wiecznie gonitwa bo coś trzeba jeszcze zrobić a bo to a bo tamto. Jadąc do domu zastanawia się człowiek czego zapomniał zrobić z czym się ni wyrobił. W dzień wolny i tak się do Ciebie dzwonią i ustalają jakieś dziwne rzeczy-wiecznie jakiś problem. Potrafię pracować w Ryłko i uważam że daję sobie nie źle radę ale jakim kosztem? Mówi się że na każdą pracę się narzeka - możliwe. Tu nakreślam jak jest. Nie jest łatwo sama sprzedaż to już jest przyjemność a i to nie jest łatwe bo trzeba robić z siebie pajaca.
Czy warto się zatrudnić każdy powinien to obie sam przemyśleć- ja może nie do końca polecam. Chyba że potrzebujesz kuracji odchudzającej to polecam. Ja już głęboko zastanawiam się nad zmianą bo co mi po dobrych wynikach, możliwości awansu, nagrodach? Jakim kosztem? pracy jest wiele a zdrowie mamy tylko jedno
9
Lider 2015-10-28 19:04:37
ania, jest podstawa czyli ile to wynosi- 1350? czy jaoś tak, są jeszcze dodatki za akcesoria i torebki. Wszystko zależy jakim jest się skutecznym sprzedawcą. Nie jest to łatwe bo nie sprzedajesz bulek za 50 groszy tylko buty po 300,500 zł. Jest jeszcze masa przytłaczających obowiązków. No i nie od razu zostaje się najlepszym sprzedawcą. To jest raczej dłuższy proces niż krótszy. Trzeba przetrwać jakieś pół roku przynajmniej:P Rotacja jest duża, a nowi zawsze maja trudniej. Albo nie tyle nowi co hmm...? są ludzie bardziej kumaci i ludzie mniej albo po prostu ludzie leniwi i ludzie pracowici. Często są to studenci ale poziom intelektualnych tych studentów zastanawia mnie jak oni zdaja te studia;/
1
Magda 2015-12-15 08:34:12
Słuchajcie, pracowałam w Ryłko niecały rok i naprawdę byłam bardzo zadowolona. Może akurat tak mi się trafiło, że miałam bardzo zgrany zespół i przefajnego kierownika sklepu, więc ogólnie nie było żadnych niepotrzebnych spin ani pracy pod presją. Każdy chciał zarobić, więc wszyscy się starali i ta sprzedaż szła nam naprawdę dobrze. Ja pracując na 1/2 etatu zarabiałam około 1200-1300 zł, ale u osób na pełnym etacie wypłata w granicach 2000-2500 zł była normą. Jasne, że trzeba umieć sprzedawać i pracować po 12h (ale to chyba wiadome jest od początku). To nie jest praca dla każdego, nie jesteś dobrym sprzedawcą to się tam nie nadajesz i tyle. Nie ma co biadolić, że trzeba sprzedawać, od tego sprzedawcy tam są. Ogólnie bardzo polecam pracę w Ryłko, bo pensja jest naprawdę ok jak na stanowisko dla osób bez doświadczenia i wykształcenia. Teraz pracuję na stanowisku specjalistycznym i zarabiam mniej, takie życie :)
re 2015-12-21 23:17:00
takie zarobki są tylko możliwe w 3 sklepach Ryłko w Polsce z największymi obrotami i to na umowy studenckie bez ZUSu
2
e 2015-12-26 12:29:32
uważajcie na Panią K..."regionalną" z W-wy. Za nic ma człowieka. Głupio się do zarządu uśmiecha .... a robi swoje w sklepach i nikt o tym nie wiem . M.. przypatrz się.
9
magnumm 2016-01-21 19:50:30
chciałabym sie dowiedziec czy jest to praca codziennie po 12 h? czy jakis dzien wolny? jak to wygląda?
mmmm 2016-02-23 12:01:36
Tak, czasem masz 3 dni pod rząd po 12 godzin... a jak wpadnie Ci VM-ka to i po 16 godzin siedzisz jednego dnia. Nie ma zmiłuj. Nikogo nie obchodzisz, że ledwo stoisz. Musisz zasuwać... a na koniec tygodnia i tak będzie pojazd, że nie umiesz sprzedawać
5
pracownik 2016-03-26 22:47:21
KR-w-wa masakra pod względem podejścia do człowieka, totalnie nie nadaje się do pracy z ludźmi, powinna pracować idnywidualnie. Wszyscy na Nią narzekamy, ale spokojnie przyjdzie swój na swego. M dużo nie wie
1
Kropka 2016-03-29 14:50:51
Brawo rylko za usuwanie negatywnych opinii :kciuk w gore:. pani regionalna wawa mieszała z błotem pracownikow sklepu to niech sie nie dziwi, ze pozniej ludzie maja takie zdanie o niej i o firmie :) Juz nawet w internecie nie mozna wyrazić własnej opinii. Odradzam prace w tej firmie każdemu. Umowę ma jedynie kierownik, zastępca i jak dobrze pójdzie to jeden pracownik w większym salonie... . I to nie pierwszy lepszy, ktory świeżo co dostał prace... Szukają studentów na śmieciowki.
1
pracownik 2016-05-05 17:36:55
Jeżeli jest zgrany zespół to jest naprawdę dużo w tej firmie bo musisz mieć stalowe nerwy kiedy klient zrówna Cię z błotem a ty chcąc wyrobić miesięczny target musisz być dla niego miły. Kiedy chciałbyś udzielić komuś rabatu to jedynie możesz oddać swój pracowniczy bo jak to firma twierdzi woli oddać pracownikom, od maja tak inwestuje w swoich pracowników że wszystkie premie obcięli przez pół! O ironio... tacy się nigdy nie najedzą... poza tym 2x w tygodniu musisz jeździć z wpłatą do banku bo nie ma czegoś takiego jak konwój który zabiera pieniądze, także nie ważne ile masz utargu, czy jest to 5000 czy 15000 musisz jechać i koniec.
Praca 2016-05-07 14:25:23
Teraz to już nic nie da się zarobić bo wszystkie premie ucieli... Ja się zwalniam a jeżeli nie masz nerwów to nie pchaj się w tą chora firmę bo żal to za mało na to co tam się dzieje...
1
Ona 2016-05-09 11:34:43
Zapraszam na rozmowę do Jaworzna Salon Ryłko w Galerii Galena.
90 minut zmarnowane na "wygórowane" pytania, zabawy grupowe i 15 minutowe spotkanie z facetem, który pyta o rzecz z kosmosu. Szkoda tylko moich cennych minut zmarnowanych na rozmowę. Dają 1350 zł umowę zlecenia (po czasie umowę o pracę) 2 bilety i dzien wolny na urodziny i kartę multisport ha ha ha Porażka !
2
prawiebylypracownik 2016-05-16 22:22:37
Mam przyjemnosc byc kierownikiem jednego z salonow pracy nie polecam pakuja cie w dzialalnosc a wymagania o moj boze nic.do sklepu procz towaru ci nie dadza papier do.ddrukarki srodki czystosci bulisz.z wlasnej kieszenie a milionow tam nie zarabiasz poobcinali premie teraz juz.nic nie oplaca sie sprzedawac taka dobraa firma a gnoi pracownika ile wlezie regionalna wymagania conajmniej jaakby to byl butik.Michela Korsa ale sory oni sie moga teraz porownac do ccc ewentualnie chociaz wole.chodzic tam bo tamta firma chociaz dba o klienta i na wyprzedazy mozna.dostac fajne buty skorzane za niska cene a nie letnie sandally za 400 zl szkoda gadac zero rabatow dla.stalych klientow nic.kompletnie.a kierownikow tylko gnoja a sami na swoje bledy nie patrz no ale coz przy korycie siedza i mysla ze moga wszystko nie polecam kierownikiem to ewentualnie tam moze byc ktos kto ma kota na utrzymaniu bo wiecznie musi byc w pracy ale szkodaa kota biedak by z glodu umarl podsumowujac nawet z zapaleniem pluc musiisz isc do pracy bo oni maja to gdzies ze umierasz na tym.sklepie stojac po 12 h
4
bylapracownica 2016-05-17 17:21:19
jakie premie poobcinali? za acc? ile teraz wynosza, bo jak ja racowalam bylo 2 zl za paste. czy premie za cele sprzedazowe?
Raz dwa trzy 2016-05-18 08:28:42
Twoja premia za pasty wynosi teraz 1zl za pakiet 4zl prawidła 3zl renowatory 2zl a za torebkę 5zl plus do tego na torebki narzucili próg
Praca 2016-05-18 08:32:24
Plany sprzedażowe są ogromne więc nie do wyrobienia po to aby nie dali Ci pieniędzy za sprzedaż indywidualna tą firmę niedługo ktoś kupi a na umowę na jaką możesz liczyć to umowa zlecienie
ssssas 2016-06-27 19:56:42
pracowałam niecaly rok w rylko na slasku, NIE POLECAM, obietnice dostania umowę o prace po 2 miesiącach pracy to mrzonki, śmiech na sali, na umowie pisze, ze nie jest się ubezpieczonym. sztywne godziny pracy po 12h, wieczne pretensje, problemy, brak zrozumienia, wieczna gonitwa, natłok obowiazkow, dodatkowo okradają cie z pensji, kierownik robi z toba co chce, nie możesz siedzieć nawet na magazynie, bo od razu na sklep, strefa a, stoisz i pytasz każdego klienta czy możesz jakos pomoc, to nie sa dobre warunki pracy, to jest jedna wielka kpina. zarobki po obcięciu premii acc w tamtym miesiącu nie sa jakies mega zadowalające, na caly etat dostajesz prog 1400 zl, ale i tak musisz pilnować godzin bo możliwe ze zostaniesz oszukany na własnej wyplaci. szczerze odradzam.
5
kacha 2016-08-02 15:43:37
Nie polecam, jeden wielki wyzysk. Atmosfera w samym salonie w porządku, bo to zależy najczęściej od agenta, niestety nawet on musi się zastosować do polityki firmy, która jest poprostu śmieszna. Pracujesz za coś ponad 8/h na reke, przez 12 h pracy usiądziesz jedynie na zapleczu, ponieważ na salonie nie możesz tego zrobić. Kręgosłup wysiada Ci po 8 h, nie wspomnę już o nogach. Co więcej: nie możesz nawet oprzeć się o biurko. Do klientów trzeba podchodzić najlepiej w ciągu minuty, co niejednokrotnie doprowadza ich do szału, bo nie zdążą sie nawet rozejrzeć. Nad wasza praca czyha kamerka online, z której wysyłają śmieszne zdjęcia typu pracownik stojący na sklepie z podpisem "brak zaangażowania", kamera ma na celu monitorowanie tylko i wyłącznie pracownika, nie uchroni Cie przed wyniesieniem przez kogoś torebki za 600 zl a z odpowiedzialnościa wiadomo jak jest. Wszystkie premie są od kilku miesięcy poucinane, tłumacza to kondycja finansowa firmy. Jak otrzymasz do wypłaty dodatkowo 60 zl to możesz skakać z radości. Przykładowo wcześniej otrzymywano 10 zł premii za torebkę do wypłaty, teraz jest to 5 zł i dopiero po wyrobieniu średniej przez salon, która oczywiście musi być na kolosalnym poziomie. Bardzo mocno odradzam
1
mery 2016-08-02 17:47:05
pracowałam w lpp i powiem szczerze, że tam to dopiero jest masakra.
W ryłko jest dużo pracy ale jak chcesz zarobić to możesz- dużo zależy od ciebie.
Jak chcesz ponarzekać to wszędzie możesz znaleźć jakieś minus.
Jak dla mnie jest ok- pracuję od stycznia.
angela 2016-08-02 18:42:12
ok, a więc na cały etat dostaje 1300zł? i do tego pracuje 5 dni w tygodniu po 12h? prosze dajcie znać, bo zastanwiam się nad pracą w tej firmie i pojutrze mam rozmowę
1
kaya 2016-08-02 18:49:42
dziewczyny a co z ta umowa zlecenie? nie ma na tym ubezpieczenia? co w takiej sytuacji mamy zrobić? nie chodzi sie do lekarza? głupie pytanie może to jest,ale ja nie mieszkalam wczesniej w polsce i nie wiem jak to tu wyglada
kaya 2016-08-02 18:54:54
to prawda, że do tej pracy trzeba kupić sobie specjalnie buty ryłko?
angela 2016-08-02 19:14:41
ok, a więc na cały etat dostaje 1300zł? i do tego pracuje 5 dni w tygodniu po 12h? prosze dajcie znać, bo zastanwiam się nad pracą w tej firmie i pojutrze mam rozmowę
mery 2016-08-03 09:41:22
Praca jak praca- w każdym firmie wygląda podobnie.
Ja osobiście jestem zadowolona.
Zarobki realnie dla sprzedawców 1500 - 2000 zł / miesiąc.
Jak chcesz zarabiać więcej to możesz starać się o wyższe stanowisko.
Gosc 2016-09-21 14:16:24
Hej,
A jakies rabaty pracownicze sie naleza czy trzeba kupowac za 100% ceny?
Sprzedawca 2016-09-23 11:00:56
Ja pracowałam w Ryłko i osobiście nie polecam tej pracy. Ludzie tam nie szanują drugiego człowieka i mają go za nic! Kierowniczka uważa się za osobę lepszą od innych i w momencie wystąpienia problemów umywa ręce i idzie na urlop. Jeżeli chodzi o zarobki to nie jest tak pięknie i kolorowo, poniewaz pensja zależy od tego ilu ludziom wcisniesz na siłę buty. Przy pełnym etacie nie mozliwe jest zarobienie więcej niz 2000 zł w przeciętnym salonie. Dodatkowo rozliczają Cię wszystkiego co mozliwe i niestety mają swoje nie udokumentowane zasady np. Płacisz za buty które dostałas na pracownicze jezeli odchodzisz z pracy ;).
XYX 2016-10-09 07:42:46
Nie, dwa razy do roku pracownik dostaje buty firmowe. Wybierane są z listy która dostają wszystkie salony. Jeżeli dochodzisz sama oddajesz wtedy procent jakiś za buty. Zależy w jakim czasie od ich otrzymania dochodzisz.
Marta 2016-10-20 16:34:57
Czy dni próbne są płatne ??
rylko 2016-10-24 21:17:14
Pracowałam tam ponad dwa lata. Jeżeli chodzi o zarobki bylo calkiem niezle dopoki nie zmniejszyli premii i dali plany sprzedazowe z kosmosu. Kierowniczki jedna lepsza od drugiej, kazda przycinala swoich pracownikow i to nie o male pieniadze, nie wypacajac za zamowienia, torebki czy zabierajac nam kase za kradzieze. Strach sie cokolwiek odezwać bo to nie jest taki sam czlowiek jak ty, one mają sie za Bogów. Regionalna koszmar, mobbing straszny. Co chwile telefony i tlumaczenie dlaczego jest taki wynik a nie inny oraz zdjęcia z kamery a bo za blisko siebie stoimy, oparl sie ktos o boks kasowy, pierdoly. Przyjezdza na wizyty wydziera sie jak na smieci i jedzie. Nie wspomnę o stresie zwiazanym z wyrabianiem planu i atmosfera miedzy pracownikami. Przerw nie ma bo przecież nie musisz jesc najważniejszy jest klient. Szczerze nie polecam
Mxp 2016-11-05 16:16:08
Ja pracuję już od ponad dwóch lat. Nie uważam żeby to była zła praca. Wszystko zależy od zespołu i kierownika. Kłamstwem jest że zasuwamy w kółko po 12 h. Są dni wolne i są zmiany gdzie możesz pracować po mniej godzin. Kochane księżniczki to jest handel tu trzeba zasuwac i czuć się w tym i nikt was nie będzie całował po rękach bo zgodziłyscie się łaskawie podjąć pracy:) po pierwsze trzeba się w tym czuć :) nawet po obcięciu premii która tak przeżywacie idzie fajnie zarobic i nie jest to najniższa krajowa. Kłamstwem też jest że plany są wygórowane, sa dla kogoś kto nie umie sprzedawać i chciałby wszystko dostać na tacy. Poznalam już paru rks i uważam że każdy jest specyficzny ale nie jest jakimś Hitlerem sprzedaży a trudno żeby im nie zależało przecież to jest siano za coś też muszą żyć tak samo jak my:P musi być parcie na sprzedaż bo jakby nie było to byśmy wszyscy robili na co my ochote. Nie wiem czemu tak przesadzanie. Praca nie jest łatwa ale nie wymaga od was nie wiadomo czego. Większość tych komentarzy brzmi tak jakbyscie narzekali bo po prostu macie niska samoocenę i za mało oczekujecie od siebie. Bez przesady ;)
3
ooo 2016-11-06 22:38:43
Zgadzam sie z Mxp. Ja mam dluższy status pracy i tez uwazam ze plany nie sa duze. Firma tez musi zarabiac. Fakt, ze acc zmniejszyli i przez to mniej zarabiamy, ale wystarczy skupic sie na na pakietach i tym nadrobic. Plany sa realne w realizacji. Trzeba poprostu chciec. Co do regionalnych. Bylo duzo negatywow o krs K. A uwazam ze byla jedna z lepszych. Pozniej zostala zmieniona i tez tylko narzekania. One tak jak kazdy wykonuje swoje obowiazki a nie tylko ma chwalic. Czasem musi zmotywowac.
Podsumowujac plany sa realne, godziny pracy jest tyle ile w miesiacu wypada (bynajmniej u nas). Z czystym sumieniem polecam prace w Rylko.
3
Bucik 2016-11-13 23:37:06
W Ryłko pracuje juz dwa lata i jeśli mam być szczera to... uczucia mam mieszane. Firme poznałam bardzo dobrze, po kilku miesiacach awansowałam na z-cę kierownika. Jestem uznawana za sprzedawcę bardzo mocnego, mam tą popularną żyłke do handlu :) co mi się w Ryłku nie podoba to przede wszystkim targety. Z miesiaca na misiac targety na salon rosną a tym samym zwiększa sie Twój plan indywidualny . Osiągnięcie progów zapewniających godną wypłate jest w tym momencie prawie niemozliwe... system motywacyjny leży. Chamstwem jest organizowanie konkursów na najlepszego sprzedawce a pózniej kazać mu doplacać do wygranej (przyznany limit to... 300 zł brutto podczas gdy większość asortymentu kosztuje grubo powyżej tej kwoty). Dali niby karty multisport ale problem polega na tym, że... nie masz czasu z niego korzystać bo pracujesz niekiedy 3 lub 4 dni po ok. 12 h dziennie po których marzysz tylko o łóżku i maści na obolałe nogi. Przerw praktycznie nie ma. Dają Ci koszule ale juz spodnie do pracy kup sobie sama. Kierownik może kazać Ci je zmienić jeśli uzna, że są zużyte lub nieodpowiednie. Ciągłe ciśnienie na sprzedaż co sie przekłada na niefajną atmosfere w pracy i rywalizacje. Premie za acc i torebki obcieli a progi podnieśli. Plus konieczność użerania sie z niemiłymi w większosci klientami którzy traktują Cie jak robaka ktorego można zgnieść. Długi weekend wolny? Zapomnij bo ktoś musi przyjść do pracy a awantur między zespołem przy tym co nie miara. Powiedz mamie ze nie przygotujesz z nią wigilii i nie przyjedziesz w wielką sobote rano do domu bo to Ty musisz isc do pracy a galeria otwarta do 16... plus ciągłe wymagania i pytania dlaczego sprzedarz dzis marna. Tak więc chyba prace w tej sieci odradzam. Ja już szukam nowej pracy.
2
iko 2016-11-21 10:50:59
Nie polecam pracy w firmie Ryłko wyzysk i tyle mydlenie oczu o nie wiadomo jakiej stawce. Szkoda waszego czasu nawet tej śmieciowej umowy z wami nie podpiszą na którą rzekomo trzeba było czekać miesiąc .
2
iiop 2016-12-19 13:11:06
firma klamie juz w samym ogloszeniu o prace gwarantowana premia....... smiech na sali. Gwarantowana POD WARUNKIEM ze slklep A NIE TY osiagniesz progi wystarczy, ze jedna czy dwie osoby nie zrobia progow, to juz pozegnaj sie kasa
1
Xoxox 2016-12-23 17:54:49
Może okrutnie okłamał Cię agent salonu bo kasa jest zawsze
xxxx 2017-01-06 17:54:24
Jeżeli chcesz być wykorzystywany pod każdym względem to praca dla CIEBIE, umowa zlecenie i regionalni myślą że te ich 1500zł to mega kasa, tragedia z tym ryłko
Ania 2017-01-08 01:00:18
Od stycznia weszła ustawa wprowadzające wynagrodzenie minimalne do 2000 brutto na umowę o pracę. Na umowę o dzieło 13zł/godzinę czyli jak jesteś na umowie zleceniu studenckiej i nie płacą za ciebie ZUSu to dostaniesz 11zł/godzinę na rękę. Czyli pracując ilość godzin odpowiadających etatowi tj. 168 wyjdzie podstawy netto (na rękę) 1848 zł + premia jeżeli pracujesz więcej godzin pensja proporcjonalnie rośnie.
W przypadku gdybyś, komuś ktoś wyliczył mniej to zgłosić do pipu. Jedne telefon i macie nadpłacone.
Na etacie jest podobnie. Ile u was na sklepie ma umowę o pracę?
Ania 2017-01-09 23:33:26
od 1 stycznia pensja minimalna wynosi 13 zł/h czyli jak jesteś zatrudniona na umowie studenckiej czyli nie płaca za ciebie zusu na rekę dostaniesz 11zł. Pracując 168 godzin (etat) minimalna wypłata wyniesie 1848 + premia od obrotu i sprzedaży idywidualnej. Jeżeli wyrobisz więcej godzin to proporcjonalnie więcej.
Klapstra 2017-01-10 10:30:03
Uważam, że całkiem dobre warunki dla sprzedawcy. Praca dla znanej marki też jest fajna.
Xoxox 2017-01-12 17:05:36
Na umowę o pracę jest zatrudniona jedna osoba hahahahah takie Ryłko jest wspaniałe syf syf i do tego dorzucić wstyd
Janka 2017-01-13 00:15:53
Jakie 11zl nettona rękę na umowę zlecenie wychodzi 9.49 plus minus oczywiście...to niezależnie od tego czy jesteś student czy też nie.
Misiaczek 2017-01-16 13:25:26
Super firma a na początku wszędzie dają małe pensje!
ByłaJużPracownica 2017-01-16 18:30:27
Jako 3 letni już były pracownik odradzam wszystkim pracy w Ryłko. Jeżeli chcesz mieć życie prywatne, czas dla rodziny i na naukę, bo np. studiujesz to na prawdę odradzam. Kierownicy są piętnowani przez górę, dlatego w każdym zespole jest niemiła atmosfera. Ciągła gonitwa, jakbyś dziennie sprzedała 10000 par to powiedzą" dobrze, ale mogło być więcej". Nie wyrobisz planu nie zarobisz. Co z tego, że zarabiałam po ponad 2 tys na rękę skoro nie miałam czasu tego wydać? W pracy spędzałam całe dnie, bo nieraz był taki miesiąc, że w ciągu całego miesiąca miałam 4 dni wolnego.O wolnej niedzieli zapomnij. Tak samo studenci, na początku zapewniają, że będą wolne weekendy a później chcą wypisywać jakieś smieszne zwolnienia na uczelnie. Ciągłe telefony czy zostało to czy tamto zrobione. Tak naprawdę w salonie Ryłko nie zatrudniają osoby tylko jako sprzedawcę ale też osobę od reklamy, sprzątaczkę a i oczywiście obsługa sklepu internetowego. Straszą karami, zwolnieniem z dnia na dzień. Na początku przychodziłam do pracy z uśmiechem, ale później już tylko za karę. I najgorsze to płaszczenie się przed klientami. Nieraz jak spotkałam jakąś znajomą klientkę zawsze pytała dlaczego w Ryłko tak naskakują na klientów nie dadzą spokojnie obejrzeć butów, zawsze tłumaczyłam to wymogami. Tylko, że teraz wiem, że ja sama nie chciałabym być tak obsługiwana. Dziewczyny nie dajcie się nabrać na super kasę, czy na modne tanie buty, bo w każdej chwili kierownik może wam zabrać rabat pod byle pretekstem.
3
Lolka 2017-01-17 13:20:19
Lepiej ująć tego nie mogłaś
Ochotnik 2017-01-20 15:07:15
Są tak podzielone opinie, że nie wiem kogo słuchać. Chciałabym tam pracować, maja fajne stoiska, miło sprzedaje się dobry towar. Firma z pozycją na rynku ma wysokie standardy i jeśli ktoś ich nie dotrzymuje to musi odejść. Pewien poziom musi być zachowany!!!
Pola 2017-01-23 01:45:08
Pracuj może obiecaja Ci umowę której i tak nie dostaniesz, zależy od Ciebie ja pracowałam 3.5roku i już nigdy więcej tam moja noga nie postanie. Wszyscy są dobrzy jak Ty jesteś ich siła robocza JAK W DZIEN WOLNY ZAPIERDZIELASZ DO ROBOTY ALE JAK COS TY POTRZEBUJESZ TO NIE BO W WEEK 3OSOBY MUSZA BYC TRAGEDIA
Zostaw swoją opinię o Ryłko Sp. z o.o. - Kalwaria Zebrzydowska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ryłko Sp. z o.o.