logo PPF Hasco-Lek S.A.

PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Britney 2017-08-26 09:59
Hasco lek to pełen profesjonalizm w tym co robią. Wiedzą jak skutecznie nie dać ludziom zarobić, jak wyczerpać z nich nadzieję na lepsze pieniądze. Falę krytyki po prostu zlać zamiast szanować ludzi wtedy dostali by to samo co dają. Szukają malolkow co będą się cieszyć z wolnych weekendow ale zapominają że nikogo nie cieszy wypłata na koncie 1600zl . Bo na warunki Wrocławia to nawet na mieszkanie nie starczy. Wyszkolili tak swoje ślepe i głuche pieski w HR żeby broniły swojej budy. Za trochę większa miskę jedzenia. Żałosne ! Firmy nie polecam
5
Karolina 2017-08-28 16:44
@Britney możesz dokładniej opisać tą sytuację, dlaczego uważasz, że nie szanują ludzi? Czy rozmawiałaś może o tym z pracodawcą? Warto zgłosić gdzieś taki problem lub pogadać i go rozwiązać. Czy nie ma żadnych dodatkowych premii? A może warto też porozmawiać o podwyżce.
2
mi 2017-08-28 22:57
@Karolina - chyba nie jesteś z Hasco więc nie znajdziesz tu wspólnego języka do Twoich uwag.
Co do poszanowania pracownika przez pracodawcę to rozmowa może się tylko skończyć "za bramą" - przykład: po jednej z kradzieży (a jakże, zdarzają się wszędzie) jednym z epitetów do ogółu zebranych pracowników padło określenie "wy chamy" i wiele innych ciekawych. Zrozumiałabym kierowanie takich epitetów pod adresem złodzieja ale do wszystkich i do tego nie winnych? I jeszcze zbiorowa odpowiedzialność finansowa. Premie - teoretyczne, podwyżki - bardzo rzadko, niewielkie i raczej na otarcie łez "a jak się nie podoba to za bramą czekają tłumy" - ha ha ha nawet z wielką lupą nie znajdzie się ani jeden naiwny.
Tyle na temat rozmów z pracodawcą i nie wciskać mi tu farmazonów czysto teoretycznych.
Przyjdź, popracuj np. na produkcji - nie jako przy... pani dyrektor / pana dyrektora / prezesa - ale zwykły szary pracownik, Twoje nawet 100-letnie doświadczenie zawodowe (bez którego i tak by Cię nie przyjęli) nie pozwoli Ci na zarobek na poziomie średniej krajowej w danej grupie zawodowej.
5
Ona 2017-08-31 15:34
Na janie stanowisko tyle Ci zaproponowali?
Husaria 2017-08-31 16:23
Myślisz że Pani Laura tu jeszcze zagląda? Nie sądzę... Ten etap pewnie ma już za sobą
3
Corti 2017-09-01 07:20
Pada u Was ?
2
Ellla 2017-09-01 08:58
U nas nie pada. U nas zawsze świeci słońce! I mamy 300 lat doświadczenia zawodowego, dzięki temu nie płaczemy.
2
Marysia 2017-09-05 20:55
Czy jesteście przekonani, że nie można o firmie napisać cos dobrego? Bardzo emocjonalnie mówicie o tym co się dzieje w firmie. To bardzo trudna sytuacja i pewnie trudno jest cokolwiek załatwić z dyrekcją.
Biały 2017-09-11 17:32
Ta firma jest nudna... Nic nowego ten sam szit z każdą opinią nic nowego ... Niskie stawki , kijowe kadry nuuuda
2
Biały 2017-09-11 17:34
Moja rozmowa też wyglądała podobnie a pieniądze zaproponowali śmieszne jak twarz pani rekrutujacej
2
Moral 2017-09-11 20:18
Miałem iść na rozmowę... Ale po opiniach sobie daruję tę " wysoko " sięgającą firmę...
3
Misia 2017-09-11 23:18
Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji w temacie ewentualnej pracy w firmie? Słyszałam wcześniej sporo dobrego ale zawsze lepiej popytać dodatkowo. Na jaka umowę może liczyć kandydat? Może jeszcze coś dodacie żebym się nie zbłaźnił na rozmowie.
mi 2017-09-12 15:40
Wszystko jest tu już napisane a jeżeli czegoś nie rozumiesz, sorry, nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Pierwszą umowę zazwyczaj na czas określony a potem o ile Ci się spodoba to już zwykle na czas nieokreślony. Reszta wyżej jest już opisana. A te "sporo dobrego" to gdzie wróble ćwierkały?
2
mi 2017-09-12 15:40
Wszystko jest tu już napisane a jeżeli czegoś nie rozumiesz, sorry, nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Pierwszą umowę zazwyczaj na czas określony a potem o ile Ci się spodoba to już zwykle na czas nieokreślony. Reszta wyżej jest już opisana. A te "sporo dobrego" to gdzie wróble ćwierkały?
3
vhvhvh 2017-09-12 20:52
A powoecie cos o dziale sprzedazy i pracy przedstawiciela medycznego?
Moze jskies uwagi dotyczace dyrektora i kierownikow regionalnych. Interesuje mnie Warszawa i okolice.
ghjj 2017-09-14 11:52
Oooo tak
hnkk 2017-09-14 13:34
Jesli chodzi o mazowsze to najlepsi sami odeszli do konkurencji na lepszych warunkach a pozostalych pozwalniali bo do niczego sie nie nadawali.... KR Warszawskiego ze wsi pod Rzeszowem usuneli takze bo z takim zespolem mieli realizacje grubo ponizej wszysdtkich.
Aktualnie zespoly soie rozpadaja, zmiany w liniach i promowasnych prodiktach. KRów degraduja do pozycji repa -smiech na sali. Ze specjalistyki tez uciekaja....
A icvh Nowy dyrektor chyba tez zaraz bedzxiedo odstrzelenia.
rep 2017-09-14 21:30
Ci co zostali to porazka.
hiszpanka 2017-09-16 10:30
Są plusy pracy w Hasco - umowa o pracę, stabilna sytuacja, wychodzisz z pracy i nie zabierasz roboty do domu, miła atmosfera, jednak jest również pewna bolesna prawda - wszystko robione jest po najniższej linii oporu, żeby tylko ludzie nie mogli się przyczepić, że tego nie ma. Parking jest, ale zrobiony na odwal, tak że nie wiem, czy wytrzyma pierwszą zimę. Ubezpieczenie zdrowotne i na życie jest, ale tak niekorzystne warunki, że tylko desperaci je wykupują. Paczki na święta - pomimo, iż wiele razy było sygnalizowane, że pracownicy woleliby bony, przecież Pan Prezes musi zabrać od Tarczyńskiego mięso z 1 miesięcznym terminem ważności i opchnąć go pracownikom. Mamy aspiracje, żeby być najlepszą firmą farmaceutyczną na rynku, ale każdy w środku widzi, że nią nie jesteśmy i daleko nam do tego, dlatego nie mydlcie nam oczu! Od 2 lat nic, tylko dokładanie obowiązków i zero profitu z tego...
3
bella 2017-09-18 11:30
Parking jest - ale nie taki... Mięso jest - ale trzeba je zjeść... PZU - jest, ale nie takie... Obowiązki są - ale za dużo...Umowa o pracę, stabilizacja, brak pracy po godzinach, miła atmosfera - to już satanowczo za dużo.
A teraz usiądź i przeczytaj raz jeszcze listę swoich boleści i pomyśl, czy to są prawdziwe problemy w życiu?
Ale ile w tym wszystkim twojego własnego zaangażowania? Nie szukania dziury w całym? Tworzenia czegoś konstruktywnego niż jęczenia? Ludziom nigdy nie dogodzisz. Zawsze będzie źle. Nawet, jak ten parking będzie taki, jak trzeba, to mięso przestanie być mięsem, a PZU zamieni się w coś innego... dalej będzie coś nie tak, bo to taka nasza polska przywara. Szukać problemu, nawet jeśli jest on błahostką.
1
mi 2017-09-18 21:34
Dziwisz się frustracji i niezadowolenia wszystkich, co tu swoją żółć wylewają? A jak myślisz - ile czasu pracownicy czekali na parking dla pracowników - wielu, zbyt wielu nie doczekało - 18 lat!
Paczki na święta - Świadczenia Funduszu Socjalnego są wypracowywane przez pracowników - nie mają nic do powiedzenia?
I.t.d., i.t.p.
Powodów do frustracji i niezadowolenia w tej firmie jest bez liku i zawsze znajdzie się coś nowego, ale czy to znaczy, że nie wolno nam ponarzekać?
Szukasz drzazgi w czyimś oku a we własnym belki nie widzisz! Kto Ci dał prawo pouczać innych co jest złe a co dobre w ich zachowaniu? Co mają a czego nie powinni robić?
Życie jakie jest to każdy wie i nikt nie szuka tu "złotego" środka. Każdy kto jest zadowolony ze swojej pracy nie leci na byle jaki portal i nie dzieli się tą nowiną z innymi, bo jest to jak skarb, którego trzeba pilnie strzec, by ktoś go nam nie ukradł.
Nadgorliwość i twórcza konstruktywność w tej firmie nie jest mile widziana, a tym co się wydawało inaczej albo już nie pracują w tej firmie, albo niedługo przestana pracować, albo już zmienili swoje poglądy. Te jakże szlachetne cechy niestety są podstępnie wykorzystywane przez tych, co w "głębokim poważaniu" mają honor, lojalność czy choćby bardziej przyziemną przyjaźń.
cyt. ..."bo to taka nasza polska przywara. Szukać problemu, nawet jeśli jest on błahostką". Rożnica między nami a Tobą jest taka, że My tu chcemy problemy rozwiązać a Ty je tutaj znajdujesz. Być może Twoją metodą na problemy jest "metoda na strusia", My wolimy problemy rozwiązywać - nie ważne jak.
4
ela 2017-09-19 13:20
Ludzie, bez jaj! Rozwiązujecie problemy narzekaniem i jęczeniem na portalu, gdzie jesteście anonimowi? A jak to rozwiązuje problemy? Co zrobiliście konskruktywngo, żeby swoją sytuację poprawić? Serio, co?
były 2017-09-19 20:37
A gdzie maja wylewać swoje żale. Każdy przyzwyczaja się do miejsca pracy i zazwyczaj przy dobrych warunkach pracy nie zmienia jej. Socjal, parking, brak możliwości porozumienia z przełożonym - te błahe z pozoru problemu kumulują się w pracownikach i przekładają się na efektywność pracy a w dalszym etapie do zmiany pracodawcy. Byłem pracownikiem kilka lat i mógłbym książkę napisać o Hasco ale każda opinia to zawsze opinia trzeba się przekonać na własnej skórze. Ogólnie im wyższe stanowisko tym większe - jak to ładnie nazwać? Chams..... Stanowiska z nadania, socjal - brak możliwości decyzji pracowników na co wydać ich pieniądze! Dźwirzyno - PRL, impreza integracyjna realizowana przez catering z hotelu - pieniążki zostają w firmie; paczki a jak u kolegi Tarczyńskiego - ech dużo by pisać. Najgorsze były opowieści pracowników którzy pracowali od początku gdy prezes był na początku rozwoju firmy - przychodził witał się ponoć nawet jakieś drobne sumy pożyczał - a teraz nie poznaje (lub nie chce) ludzi.
4
quki 2017-09-21 13:36
A grzyby na Mazurach som? Bo jak nie ma co robić, to może na grzyby? A dopiero potem do doktorów..
2
Karolina 2017-09-28 19:17
Polecam przeczytać wywiad z Kierownik Działu HR PPF Hasco-Lek S.A. Eweliną Drabko, który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,175400,wywiad-ewelina-drabko Czy ktoś podzieli się swoją opinią o pracy w PPF Hasco-Lek S.A.? Czy polecacie to miejsce pracy?
Psin-co 2017-09-29 07:18
Ja bym mógł napisać książkę o każdym miejscu, w którym pracowałem, tylko nikomu nie chciałoby się tego czytać? Koleżanka się zwolniła rok temu i poszła do konkurencji, najpierw fajnie, fajnie, a po roku... też mają swoje za uszami, inne, ale też różowo nie jest...
elelele 2017-09-29 10:26
Jeśli chcesz pracować za najniższą krajową to zatrudnij się w Biedronce, Lidlu lub Hasco! Wstyd! Wstyd! Wstyd!
2
mi 2017-09-30 19:11
W którym miejscu tego posta widzisz idiotyzmy? My też chętnie pośmiejemy się z Twoich bredni!
2
SARA 2017-10-01 19:09
Najgorsza firma na rynku farmaceutycznym - człowiek sie nie liczy i jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
Misia 2017-10-03 22:48
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma prawda, tak można podsumować!
1
serio 2017-10-04 08:17
My tam w pokoju otwarcie mówimy, co nas boli, więc się na wołorkach nie musimy wyżalać :-P
1
xenia 2017-10-04 10:33
Idiotyzmy widzę w słowie Idiotyzmy, kóre napisałeś w swoim poście. Wląsnie tam widzę idiotyzmy, w idiotyzmach.
1
bella 2017-10-04 10:38
Tak, ty właśnie chcesz rozwiązywac problemy. Tutaj, nie na strusia, pisząc anonimowo posty, zagniatając do zwymiotowania swoje żale. Własnie widac, jak bardzo chcesz rozwiązać swoje problemy. Bardzo konstruktywnie, gratuluję. Jak wiesz, czego Ci w życiu potrzeba to sobie to zapewnij. Od mielenia jęzorem jeszcze nigdy nikomu nic nie przybyło. Ja uważam, że choćby złote góry dano, to i tak ludzie nigdy nie będą zadowoleni i absolutnie zawsze się przypierniczą do wszystkiego.
Roman 2017-10-04 11:15
Takie pieniądze mają operatorzy po 10 latach pracy obsługujący wszystkie maszyny na dziale.
Ph 2017-10-05 21:28
A co powiesz o zmianianach od tego miesiąca ?
mi 2017-10-05 21:56
No proszę? Uderz w stół a "nożyce się odezwą". Zabolała prawda? Czyżby kolejny troll?
Ponowię znów pytanie - w którym miejscu i których postach znajdują się cytowane "idiotyzmy"? Kilka znalazłoby się pisanych przez trolli ale w żadnym poprawnie merytorycznie. W Twojej widzę jedynie przerost formy nad treścią.
Moje wypowiedzi nie opierają się na banałach i ogólnikach, których używasz Ty i wielu tu wypisujących swoje wypociny. W żadnym z moich postów nie narzekam na "swoją niedolę" - to, że wytykam "błędy" pracodawcy nie oznacza, że dotyczą tylko mojej osoby - nigdzie tego nie zaznaczyłam. O swoje potrafię walczyć ale nie oznacza to, że nie widzę co się dzieje w firmie i że obojętna jest mi dola innych.
Jeżeli zarzucasz mi i innym, że nie potrafimy rozmawiać z pracodawcą, przełożonymi w HASCO to oznacza tylko, że nie wiesz , nie chcesz wiedzieć jak jest w HASCO lub piszesz pod dyktando kogoś z "góry" w HASCO.
Ja tu swoje problemy rozwiązuję? Jakie - konkretnie!? Moje opinie i wielu innych mają pomóc innym pytającym i zaglądającym tutaj w podjęciu trudnych decyzji, bo tego wszystkiego na rozmowach rekrutacyjnych się nie dowiedzą.
Jeżeli coś Ci z tego nie pasuje - nie czytaj i nie obrażaj innych, że nie potrafią tak dobrze dbać o swoje interesy. Wiadomości tu zawarte są dla ludzi, którzy ich potrzebują a nie dla wyśmiewców.
2
mi 2017-10-05 21:58
Mój post wyżej dotyczył oczywiście tej wypowiedzi.
Bomi 2017-10-06 11:27
Droga Mi, skoro tak się tam męczysz, to po co tam jeszcze pracujesz? Zwolnij się i miej wreszcie spokój i szczęście w innej firmie, gdzie wszystko będzie fantastycznie :) Np. w Herbapolu :) http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,27726
mi 2017-10-07 21:18
I znów ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem????. Znów troll czy mam już jakąś obsesję.
Drogi Bomi - przypomnij mi, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć kiedy i w którym poście napisałam że w Hasco jest mi źle, albo że mam jakiś powód do narzekań? Jedyne co sobie przypominam, to wspomniałam o "chorobach" firmy, które to mam nadzieję, da się w miarę szybko wyleczyć, choć ostatnia bolączką dała się wyleczyć dopiero po 18- tu latach.
Info dla kolejnych trolli - nie piszę że mi jest źle w firmie Hasco, tylko wytykam ich błędy, zaniedbania i na co muszą zwracać uwagę przyszli/niedoszli pracownicy.
Ja sobie daję radę!
Biurowy 2017-10-11 15:23
Szkoda Twojego czasu tej mentalności średniowiecznej nie zmienisz ... Bo oni swoje Ty swoje oni i tak będą mieli pewność że ludzie są zadowoleni z pracy w tej prestiżowej firmie z wykupionymi nagrodami. I choć będziesz się starać nic nie zmienisz bo tak już musi być.
Ja radzę zmienić pracę na lepiej płatną i szanująca pracowników. A oni nich żyją w swojej Za je Bi StoścI. Umowa o pracę i parę benefitów które ma każda firma nie zachęca ludzi do pracy. Powodzenia w szukaniu nowych zawodów
2
Misia 2017-10-11 19:37
Dla mnie to najlepsza firma i nie dam powiedzieć nic złego!!!!
2
NoFun 2017-10-11 20:17
A ja sie dziwie ze pracuje z deb@&£×₩!mi! Do rboty! Czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość! Załozeń, maili, własnej umowy o prace! Gowork to nie pudelek!
1
2500 netto 2017-10-12 12:53
Mi powiedzieli ze 2500 netto mozna zarobic na magazynie.? Prawda ?
Corso 2017-10-12 15:17
Witam,jestem umowiony na rozmowę do Hasco Lek na rozmowę -stanowisko: magazynier ...czy ktos mógłby napisac jakie zarobki da tam w firmie? ??? Dziekuje.
Corso 2017-10-12 15:17
Witam,jestem umowiony na rozmowę do Hasco Lek na rozmowę -stanowisko: magazynier ...czy ktos mógłby napisac jakie zarobki da tam w firmie? ??? Dziekuje.
Hi 2017-10-13 05:09
Możesz Ty napisać co Ci zaproponowali ;) mnie osobiście stawka zniechęciła...
corso 2017-10-15 22:43
Jaką stawkę zaproponowali ? Ja jeszcze na rozmowie nie byłem a o stawce przez telefon nie chcieli mówić..
Jarosław 2017-10-19 11:09
Zacząłem w firmie pracę i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
2
Kopeć 2017-10-19 11:39
A wyciągniesz chociaż ze 3200 na rękę? I na jakim stanowisku? To może i ja się zdecyduję
Kopeć 2017-10-19 11:39
A wyciągniesz chociaż ze 3200 na rękę? I na jakim stanowisku? To może i ja się zdecyduję
Zostaw swoją opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.