logo PPF Hasco-Lek S.A.

PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

bea 2017-04-11 13:54
Być może właśnie za sprawą "internetu" lub innego powodu coś jednak zaczęło się zmieniać na lepsze - Hasco wreszcie buduje parking dla pracowników. Jeżeli na tę "jaskółkę" pracownicy czekali 18 lat, to pozostaje mi i wszystkim pracownikom PPF HASCO-LEK wraz z pozostałymi spółkami życzyć duuuużo cierpliwości.
2
DZIAŁ HR PPF HASCO-LEK S.A. 2017-04-12 09:18
Szanowni Państwo,
chętnie wysłuchujemy Waszych opinii, dlatego staramy się na bieżąco czytać i komentować Wasze wpisy i odnosić się do merytorycznych uwag. Za każdym razem, gdy to robimy, podpisujemy się jako Dział HR i nie widzimy potrzeby posługiwania się innymi nickami, skoro obustronna wolność wypowiedzi pozwala na pisanie tego, co się myśli.

Każdy, kto w naszej firmie współpracował z Działem HR wie, że zawsze staramy się udzielić naszym pracownikom wsparcia i wszelkich dostępnych informacji. Ponieważ pracownicy naszego działu pracowali wcześniej w wielu różnych firmach, możemy Państwu uczciwie powiedzieć, że nie natrafiliśmy dotąd na firmę idealną – w każdej są elementy, które funkcjonują świetnie i takie, które wymagają dopracowania. Podobnie jest i u nas. Nieustannie pracujemy nad tym, by wszystkim pracownikom funkcjonowało się w firmie jak najlepiej. Osoby, które są z nami związane od kilkunastu lat i są ze swojej pracy zadowolone (co nam komunikują) są najlepszym dowodem na to, że można tu zagrzać miejsce na dłużej, ciągle się czegoś ucząc i rozwijając. Oczywiście, podobnie jak w każdej firmie, pracują tu również osoby, które nie znajdują satysfakcji w swojej pracy. Staramy się takich pracowników zaangażować na innych polach – poprzez zachęcanie do udziału we wspólnych wydarzeniach sportowych (np. Bieg firmowy), wspólne akcje wolontaryjne, współtworzenie firmowej gazetki, szkolenia itp.

Co do usuwania wpisów – nie mamy możliwości ich usuwania we własnym zakresie. Robi to wyłącznie administrator portalu i usuwa on jedynie takie wpisy, które zawierają dane osobowe konkretnych osób oraz skierowane pod ich adresem zwroty obraźliwe (jest to bowiem łamanie regulaminu tego serwisu, a także ustawy o ochronie danych osobowych). Gramy czysto i zachęcamy Państwa do sprawdzenia tego – wy także możecie zgłosić taką prośbę do administratora. Możecie także uzyskać od niego informację, że nie mamy prawa do samodzielnego administrowania stroną i usuwania wpisów.

Jako Dział HR, staramy się zawsze pomagać naszym pracownikom, dlatego nieustannie zapraszamy do nas w razie jakichkolwiek problemów i nieporozumień – wiele osób już z tej możliwości skorzystało. Dzięki konstruktywnemu dialogowi oraz zaangażowaniu możemy wymieniać poglądy i nieustannie zmieniać się (i swoją firmę) na lepsze.
Pozdrawiamy serdecznie

DZIAŁ HR PPF HASCO-LEK S.A.
DonPedro1980@onet.pl 2017-04-14 07:52
Normalnie nie mogę uwierzyć. Bea Ty jesteś na etacie hejtera przeciw Hasco? Wiecznie wszystko negujesz jakby Hasco był najgorszym pracodawcą na świecie. Przedstaw swoją sytuacje zawodowa. Opisz co robisz lub robiłaś w Hasco. Z przyjemnością poczytam.
bea 2017-04-14 12:33
Wierzyć mi się nie chce, że tylu ludzi nie umie czytać ze zrozumieniem. Czy ja napisałam, że "Hasco" jest najgorszą firmą? Owszem wylewam kubeł pomyj na firmę, chociaż nie wszyscy w tej firmie na to zasługują, ale często tylko to zmusza do trzeźwego spojrzenia na sytuację i poprawę. Tu, na tym portalu piszemy o tym co nam się podoba lub nie w firmach. Ja i wiele innych osób, którym nie jest obojętne w jakich warunkach pracują "wylaliśmy swoją żółć" na pracodawcę za "grzechy" jakich się pracodawca dopuszcza wobec pracowników. Skoro jesteś tak zauroczony firmą i wydaje Ci się, że My - hejtujący - nie mamy racji, jesteśmy w błędzie, to co takiego dobrego jest w "Hasco", że jej tak bronisz? Sam fakt, że pracuje się w niej na normalną umowę a pensja (średnio chyba poniżej krajowej) jest co miesiąc na czas na koncie to nie wystarczy, by zasłonić nimi pozostałe grzechy "Hasco".
Niestety nie zadowolę Cię informacjami o mnie czy o mojej roli w "Hasco", bo tak jak niedawna "ankieta zadowolenia" miała być anonimowa, okazała się być wielką konspiracją albo kogoś z zarządu albo na jego polecenie, by wyłowić wszystkich niezadowolonych. Ankieta była tendencyjna i naprowadzająca w wynikach na konkretnego autora z niewielkim marginesem błędu, a ta on-line to już kompletna inwigilacja - każdy korzystający z takiej opcji mógł być bezbłędnie spersonalizowany i namierzony (zatopiony :( ). Błąd w dobrej wierze? To jest zagrywka fair?
Błędów - grzechów "Hasco" mogłabym przytaczać znacznie więcej ale i tak zaraz usłyszę (przeczytam) masę krytycznych uwag w obronie "Hasco".
Zaraz będą padały uwagi: "nie podoba się, to zmień firmę" - to jest OK? to jest dobre rozwiązanie?
Być może dla niektórych tak, ale nie wszyscy mają taki komfort. Który z tych "dobrych" i przyszłych potencjalnie pracodawców zechce czekać 3 miesiące na nowego pracownika?
Ponawiam: Czym "Hasco" miałoby sobie zasłużyć na super dobrą albo tylko dobrą opinię jako pracodawca?
P.S. O dobrych firmach nie pisze się na forach, bo i po co. Albo ukrywa się to w tajemnicy by nikt inny nie wygryzł Nas z takiej firmy, albo nikt nie czuje takiej potrzeby dzielenia się swoim szczęściem.
6
xing 2017-04-17 17:59
To prawda, umowa o pracę + wypłacane na czas wynagrodzenie to nie jest coś niezwykłego, tylko zakichany obowiązek pracodawcy. W dobie kapitalizmu i galopującej konkurencji firma musi wyróżniać się czymś na tle pozostałych. Ta wyróżnia się.. tym, że za niedługo znajdzie się na szarym końcu wszystkiego. Ale czego chcieć od człowieka, któremu kasa przysłoniła widoki. Kasa nie idzie w parze z klasą. Tam ciągle nie chce się pamiętać, że rękami innych ludzi wypracowuje się ten swój zacny majątek. Nie ma tam także pomysłu na optymalizację, uproszczenie - bo po co? Wszystko jest pomyślane tak, aby nadzór nad każdym był jak najszerszy, a dlaczego - bo każdy w Hasco jest uważany za złodzieja i oszusta. I to jest smutne, bo jak ktoś ma taki obraz drugiego człowieka w głowie, to choćbyś się skichał - nie przeskoczysz. Najzabawniejsze jest to, że takie określenia lubi się przypisywać szaremu człowiekowi, który nic tam nie może... za to nikt nie spojrzy na najbliżej usytuowaną "koronowanej głowy" burżuazję. I to ciągłe przekonanie, że się da każdego kimś innym zastąpić..Czy widzicie pod bramą tej "kluczowej w Europie środkowej firmy" tłumy? Chyba sama ilość ofert pracy świadczy o tym, jaka jest tam rotacja. A za ten sławetny parking, co to niby się buduje nieopodal, zapewne będą pobierane opłaty.
5
Były analityk... 2017-04-22 13:33
Dzień dobry, czy jest realna szansa na powrót do Hasco jeśli ktoś jakiś czas temu zrezygnował ? Bardzo to była nieprzemyślana decyzja podyktowana młodym wiekiem i nie do końca chyba racjonalnym myśleniem jak się okazało... W takim laboratorium jeszcze nie pracowałam i obawiam się ze już pracować nie będę. Jak się przekonałam na własnej skórze, słowo "laborant" w innych firmach znaczy zupełnie co innego i nie wiąże się z obsługą aparatów ani nawet z analizami fizyko-chemicznymi. Warunki pracy są w Hasco naprawdę komfortowe, polecam innym zbuntowanym zakosztować innych prac i się przekonać. Pozdrawiam
Mira 2017-04-25 15:53
PPF Hasco-Lek to firma-marka, tu się fajnie pracuje .
bea 2017-05-03 18:08
Tutaj takiej info nie dostaniesz, byłoby to naruszenie co najmniej regulaminu.
Johny 2017-05-04 09:04
a to wyhacze ja na zmianie :)
bea 2017-05-04 15:32
Za dwa tyg majówka firmowa a tam zapewne będzie okazja nie jedna.
1
Jerzyk 2017-05-05 22:40
PPF Hasco-Lek to dobra firma z perspektywami na przyszłość.
bea 2017-05-06 16:44
Buahahaha
Który dział, bo jakoś nie kojarzę gdzie tak dobrze?
1
Johny 2017-05-08 11:37
bea- myslisz ze mam szanse ??? :D
bea 2017-05-08 17:59
Wróżką nie jestem a po 50% szans leży po obu stronach :) - wykorzystaj swoje 50%
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Mój wujek ma takie fajne motto:
Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło.
;-)
1
Johny 2017-05-09 12:33
Dobre :DDDDD zapamietam.pozdrawiam bea
Marta 2017-05-09 20:11
PPF Hasco-Lek to firma i znana marka, tu warto pracować.
bea 2017-05-10 17:20
Nowa metoda podbijania opinii - autoreklama :D - ogólna ocena upadła tak nisko, że już tylko pozostaje odbić się od dna - o ile się umie i chce. Tylko najpierw trzeba to chcieć zauważyć.
1
Misia 2017-05-14 13:01
Smutne jest to, że ludzie nie doceniają to co mają. Dopiero jak stracą to żałują iż nie doceniali to co mieli. Nikt nie może zaprzeczyć że to znana firma.
bea 2017-05-15 00:35
Niezaprzeczalnie masz rację, firma jest znana.
Chińskie firmy też są znane - do niedawna pracowali w nich ludzie "za t.z.w. miskę ryżu" - trochę się jednak zmieniło - teraz już mogą dostać za pracę aż "2 miski ryżu".
To że firma jest znana, czyni ją tym bardziej miejscem - pułapką dla nieświadomych i niedoszłych potencjalnych pracowników.
Co złego jest w tym, że tutaj się dowiedzą o prawdziwych obliczach firmy?
Dla czego pracownik nie miałby prawa do ponarzekania na pracodawcę?
Co jest takiego wartościowego w fakcie posiadania pracy w tej firmie? Duma? Ambicja? Honor? Lojalność?
Tymi frazesami "miski" się nie napełni a godności, która wielokroć jest naruszana w tej firmie nie wyrówna chyba żadna pensja.
W Polsce jest wiele dużych i znanych firm z podobnym podejściem do pracownika i nie są one dla nich "fajne". Oczywiście nie każdy dział i nie każdy przełożony depcze godność pracownika, ale zapewne są tego świadomi.
Dzięki takim narzekaniom jest szansa, że coś się zmieni na lepsze, chociaż scenariusz "bajki o mrówce" coraz bardziej się spełnia.
3
Empatia 2017-05-17 18:00
Rozmowa kwalifikacyjna niczym przesłuchanie przez policjanta :), oczywiście rozumiem sprawdzanie informacji i ewentualne dopytywanie jednak sposób w jaki 3 osoby przeprowadzały rozmowę był na niskim poziomie.

Trochę więcej empatii w stosunku do kandydata, wystarczy że sama w sobie rozmowa bywa stresująca.
5
mea 2017-05-18 10:20
Bez przesady..To jak twoim zdaniem ma byc przeprowadzona rozmowa?Bez pytan?Bez sprawdzania informacji?A moze siedzac i milczac?Jak to taki stres trzeba bylo przerwac i wyjsc.
Monia 2017-05-18 12:01
Może będę zbyt surowa w swojej ocenie ale muszę powiedzieć. Takie ubolewanie nad sobą czy użalanie się jak to ciężko bo trzeba rano wstać i jechać do pracy strasznie mnie denerwuje. Dorośli ludzie a zachowują się jak małe dzieci które trzeba prowadzić za rączkę.
1
bea 2017-05-19 00:08
Jeżeli jesteś filantropką-wolontariuszką to gratuluję zacięcia, tutaj piszą ludzie którym nie jest obojętne za Ile, jak, z kim i w jakich warunkach pracują.
Jeśli nie "łapiesz" co to jest "bajka o mrówce" to sobie wygooglaj, potem możemy polemizować, komu się chce a komu nie wstawać do pracy.
3
Misia 2017-05-24 23:17
@bea Nikt nie chce pracować za darmo ale wszędzie są jakieś progi wynagrodzeń i w momencie podpisywania umowy każdy wiedział co podpisuje. Po jakimś czasie zarobki nie urosną o 100%, to jest logiczne wie po co to biadolenie?
...... 2017-07-04 07:31
wystarczyła by pani z hr i góra kierownik człowiek nie będzie czekał 2 ,3 tyg aż łaskawie się odezwą ja tak miałem zaproponowali mi prace ale już coś znalazłem tym bardziej że 80% firm płaci lepiej nawet stawki nie chcą zdradzić na początku absurd to skąd masz wiedzieć czy chcesz pracować a to podstawa prawda jest taka że gdyby nie przyjmowali gówniarzy po studjach na stanowiska tylko ludzi z doświadczeniem jak kiedyś było to by tego nie było gdzie te chłystki mają się nauczyć pracy i szacunku do ludzi powinni zacząć od dołu bo nic nie wiedzą większe wymogi są na operatora niż do biura do biura tylko wykształcenie ,język ,komputer, i w sumie to wystarczy przeciętny operator ma 3 razy większą wiedzę ,doświadczenie,umiejętności i jeszcze kursy
3
No i tak 2017-07-06 21:27
A było już 605 opinii... Wcięło gdzieś przedostatnią... Wygląda na to że zaginęła w akcji, a była to bardzo wyważona wypowiedź...
4
bea 2017-07-07 11:37
"@cichy" tu już pisał o tym, ostrze "cenzora" skutecznie zmienia obraz pracodawcy. Zniknęła nie pierwsza i chyba nie ostatnia opinia, która nie bardzo przystawała do "ogólnego" wizerunku pracodawcy.
Czasami tak bywa, że jak plujesz pewnej "pani" w oczy to ona mówi, że deszcz pada. Nie znam przypadku by ta metoda zachowania przyniosła korzyści a wręcz przeciwnie. Chowanie głowy w piasek nie rozwiązuje problemów.
2
Kicia 2017-07-11 13:08
To Firma w której nie ma miejsca dla pracujących i ambitnych. Awans ...marzenie . Układy i tyle.
Brak szacunku do ludzi ich zaangażowania i pracy , nie wspomnę o kwalifikacjach i wykształceniu.
Szukają taniej siły roboczej . Płacą gorzej jak w Biedronce ludziom po studiach . Nie wypłacają premii. Takie to właśnie jest Hasco . Wstyd !!!!!!!!!!!!! Polska firma z taka renomą .
5
Nerato 2017-07-13 12:45
Pracowałam 3 lata i rzeczywiście tragedia. Nie ma co ukrywać. Jeżeli zrobisz coś "extra" dla firmy, dasz coś od siebie, np. nowe pomysły, to wszystko przechodzi bez echa. Natomiast jeśli zrobisz coś źle to wówczas się zaczyna ;) kolesiostwo, ręka rękę myje.
Nie polecam bo nic dobrego Cię tam nie spotka.
Pozdrawiam
3
Mona Luiza 2017-07-13 13:47
Zadałam sobie trochę trudu i poczytałam opinie o Hasco. Widać już na odległość jak konkurencja inspiruje ludzi do robienia "odpowiednich" wpisów, nawet nie zadają sobie trudu żeby coś zmienić. Hasco to dobra firma!
1
bea 2017-07-13 20:53
Poważnie? A może na poparcie swojego wywodu masz na to jakieś konkretne dowody, przykłady?
Jakoś trudno mi w to uwierzyć! Jeżeli masz trochę czasu do stracenia - przyjdź do Hasco, popracuj (tylko nie na jakim stanowisku kierowniczym, chociaż na te nie ma naboru z wolnego rynku tylko ...), potem możemy ... pomilczeć jak w Hasco jest wspaniale.
4
Paula 2017-07-16 21:14
Czy jesteście pewni, że o firmie nie można napisać pozytywnie? Wszędzie mogę mieć miejsce złe sytuacje. Uważam, że zgoda i rozmowa prędzej pomogą niż takie narzekanie i oskarżanie. Ostatecznie można zmienić pracę.
1
bea 2017-07-18 16:16
Oczywiście, bardzo bym chciała.
Jeżeli umowa "na stałe", regularna wypłata co miesiąc na koncie (do wysokich nie należy a raczej przeciwnie) to dla Ciebie wystarczający powód by o jakiejkolwiek firmie napisać same superlatywy, to gratuluję niskiego poziomu wymagań. Klimat i atmosfera w załodze to już inna bajka - zależy od działu i samych pracowników. O wszystkich innych aspektach mających wpływ na wizerunek firmy z punktu widzenia pracownika niestety nie potrafię znaleźć dobrego słowa.
Nie neguję odmienności czyjegoś zdania, ale skoro ma inną ocenę firmy to niech poda fakty dla przykładu, bo może o czymś zapomniałam? W przeciwnym razie będzie to "głos wołającego na puszczy".
1
W 2017-07-19 20:45
A czy w firmie pracuje jeszcze koleś na Mazowszu o ksywie "CIASNY" ???
1
Bjorn 2017-07-19 20:52
Jeżeli masz na myśli kolego chory żony umysłowe owego gentlemana, to tak, pracuje
Gftgrg 2017-07-19 20:57
Mialem na myśli tego łysego co wszyscy się z niego tak nabijają... ???? A czy gentelmen to nie wiem... ale spora rotacja w zespole
Bjorn 2017-07-19 21:12
Musi często zmieniać ludzi, jak dopiero co zatrudniony ziomek, pracujący m.in na Wołominie robi wizyty z fotela kierowcy białego Forda dw
Htgjkhf 2017-07-19 21:54
Czepiacie się... może ma pozwolenie o szefa. .. jeśli jeden może spać w aucie to drugi może sobie poczekać w aucie...
Xxx 2017-07-19 22:00
cos słyszałam kiedyś... chyba chodziło o jakiegoś Wieśka... ale ten to chyba nie pochodzi ze stolycy
1
Marcelina 2017-07-20 11:04
Nie spotkałem się jeszcze z firmą, która byłaby idealna. Zawsze można coś znaleźć szczególnie jak ktoś bardzo szuka. Hasco-Lek to znana firma , ma już swoją pozycję na rynku i bzdury wypisywane na forum im nie zaszkodzą.
1
bea 2017-07-20 20:26
A powiesz (napiszesz) nam Marcelin'a, w którym miejscu są napisane bzdury o tej firmie? Jakoś nie mogę ich dostrzec, może jest ich tak dużo, że trudno dostrzec te nieliczne prawdziwe fakty rzetelnej firmy?
Czy zaszkodzić może cokolwiek "kolosowi na glinianych nogach"?
Jak się buduje "zamek" na grząskim gruncie a nie na skale to co się dziwić, że się chwieje.
2
Jhfc 2017-07-21 16:27
No nie wierze. Gdzie Wy pracujecie. Poważnie pracuje u Was Ciasny Wiesiek? Celebryci sami
2
Pracujacy 2017-07-23 13:38
Firma schodzi na psy... złe się dzieje. Zwalniają starych repow i zatrudniają swiezakow za najniższe pieniądze w branży. Nie polecam nikomu.
2
?? 2017-07-24 11:32
O co chodzi z tym ciasnym? To jakiś człowiek-legenda czy coś???
Teder 2017-07-24 12:10
Zawsze można znaleźć jakieś tematy które nie są doskonałe. Tak jak ktoś napisał nie ma ideałów. Hasco-Lek z całą pewnością poradzi sobie, taka branża zawsze utrzyma się na rynku. Mogą mieć problem osoby dla których praca jest złem koniecznym zamiast się przykładać.
1
Jhh 2017-07-25 10:39
Legenda o tak... niedługo się nią stanie . Można na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znalezc
?? 2017-07-25 11:26
Jakieś przygody z siusiakem przed kamerami??
1
mi 2017-07-25 13:18
Kolejny troll, popracuj w HASCO a potem pisz peany.
Ted 2017-07-28 11:27
Popracuj gdzie indziej, a potem krytykuj
Opnionek 2017-07-28 11:34
Ile osób tyle opinii, to byłoby zupełnie normalne, gdyby były one choć troszkę zbliżone do siebie. Firma jest czarna lub biała, sami widzicie , że tak nie jest. Mogą być jakieś drobne problemy w firmie ale wystarczy je korygować i powinno być wszystko ok.
Zostaw swoją opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.