logo PPF Hasco-Lek S.A.

PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

cichy 2016-09-10 15:06:08
W HASCO-LEK nie tylko laboratorium jest więc trudno by było aplikować na stanowisko, na którym nie ma się żadnego doświadczenia, a o awansach - jakiekolwiek przejście - na wyższy "stołek" trzeba zapomnieć. Awansowanie na asystenta, zastępcę kierownika czy jakiegokolwiek innego "przynieś-wynieś-pozamiataj" w tej firmie może tylko upokorzyć ambitnego pracownika.
1
cichy 2016-09-10 18:57:00
Jak to mówią:
Nadzieja jest matką głupich,
ale lepiej być głupim z nadzieją,
niż beznadziejnie głupim.
Obyś nie musiała się o tym przekonać. Rotacja pracowników jest duża, coraz większa. Zostają Ci, co nie mają wyboru lub sytuacja ich do tego zmusza, są w jakiś sposób związani z firmą, zachęceni znaczną podwyżką pensji (nieliczni). Na pewno, nie zostają w pełni zadowoleni - zakochani w firmie, bo takich nie ma. Ucieka każdy, komu nadarzy się okazja.
Na pewno praca w tej firmie to olbrzymie doświadczenie - życiowe!
2
cichy 2016-09-11 15:41:57
Niestety, moje posty są CENZUROWANE :(
Jeżeli piszę łagodnie i ogólnikowo to je możecie przeczytać, te "konkretne" niestety się nie pojawiają :(
2
Anka 2016-09-12 22:24:20
Bardzo cenię sobie Twoje opinie, mogę właściwie stwierdzić że w pełni się z nimi zgadzam :) Ponadto przed chwilą zauważyłem dziwną rzecz, Twoje opinie widzę dopiero po kilku dniach, tzn.pojawiają się pomiędzy wpisami chociaż wydaje mi się że wcześniej ich tam nie było.
Czy tak mi się tylko wydaje (po raz którys już tak mi się wydaję a zawsze zwracam uwagę na Twoje wpisy) czy rzeczywiście Twoje wpisy są obiektem rzetelnej analizy Wielkiego Brata?
2
Anka 2016-09-13 00:25:34
Hehe
2
cichy 2016-09-13 11:38:02
Tak, masz rację, moje wpisy muszą odczekać kilka dni na "dopuszczenie" - jestem już chyba na "specjalnej liście", a każda podana przeze mnie "nie wygodna" informacja zostaje wycięta w części lub nawet cały post. Nawet gdybym tylko namawiał do niezatrudniania się w tej firmie, byłoby to potraktowane jako działanie na szkodę firmy, więc w ten czy inny sposób dano by mi "po łapkach", a nie oto mi i Wam chodzi.
Zmuszony jestem więc do bardzo przemyślanych i wyważonych wypowiedzi.
Prawdę musicie sobie wyczytać "między wierszami". Człowiek ambitny i inteligentny nie będzie miał z tym problemu. Żadne mechanizmy "tuszowania" tego nie ukryją.
3
Anka 2016-09-13 13:54:51
Oczywiście, że pokazały się ogłoszenia, można się więc "załamywać" :)
2
Anka 2016-09-13 13:59:42
Tzn. "załapywać " :)
2
fifi 2016-09-13 20:15:57
Powiem Ci tylko tak:
Jak tanio swą skórę sprzedasz to już tylko pretensje do siebie, co wywalczysz na starcie tak będziesz miał(a) do końca. Nie licz na premie czy podwyżki, bo możesz być rozczarowaną(y).
Na pewno znajdzie się nie jedna(jeden) co będą chcieli na Twoich plecach się ślizgać i jak im na to pozwolisz to już masz " pozamiatane". To są ludzie bardzo mili i przyjaźni a za plecami ...
@cichy tu dobrze pisze więc poczytaj jego nieliczne posty, chociaż te co nie wycieli.
1
cichy 2016-09-13 22:42:41
Na jakiej podstawie twierdzisz, że zarobki w HASCO-LEK są adekwatne do powierzanych obowiązków? Może firmy mylisz?
Chyba że pracujesz w HASCO, nic nie robisz, nie wiele zarabiasz i wydaje Ci się że to jest OK?
Pozwolę sobie mieć zgoła inne zdanie. Dobrym znakiem będzie, gdy to pracownik będzie wybierał tego czy tamtego pracodawcę a pracodawcy będą się licytować o pracownika. I to po woli wchodzi do Polski.
3
Soyuncaballo 2016-09-15 11:42:55
"Zmuszony jestem więc do bardzo przemyślanych i wyważonych wypowiedzi" - koń by się uśmiał - człowieku do tego powinna cię zmuszać kultura osobista, a nie cenzura admina tego portalu (jak poczytasz regulamin, to będziesz wiedział co Gowork pozwala, a czego nie pozwala publikować).
1
Anka 2016-09-15 17:42:48
Myślę, że tutaj chodziło cichemu o wyrażanie się oględne, a nie jak sugerujesz niegrzeczne lub wulgarne....
1
cichy 2016-09-15 23:04:38
Gdybyś śledził wątek od początku i czytał ze zrozumieniem (niektóre moje posty znikały dopiero po pewnym czasie), nie pisał byś takich bredni. Nie każde fakty zgodne z regulaminem są wygodne dla pracodawcy, który sponsoruje ten portal, tym samym kupuje sobie prawo do CENZURY. To oczywiście zrozumiałe, ale czy nie wypacza prawdziwy obraz pracodawcy?
"Prawdziwa cnota krytyk się nie boi" więc żaden regulamin nie zamknie ust prawdzie, chociaż czasami trzeba ją "w kwiatki ubierać".
1
fifi 2016-09-15 23:21:31
HASCO-LEK ma co najmniej 7 grzechów głównych, ale gdybym chciała je tu wypisać, dostała bym pewnie bana dożywotnio.
4
Ron 2016-09-16 10:00:51
Skąd wiesz jak wiele osób składa cv na aktualna rekrutację? Ale jak już wiesz to podaj więcej informacji na ten temat, np.ile ich jest na dane stanowisko i jaka jest na tym stanowisku rotacja, może to pomoze komuś podjąć decyzję o składaniu aplikacji.
3
cichy 2016-09-16 11:33:33
Jeżeli z benefitów wystarcza Ci dofinansowanie do Multisport, dwie imprezy firmowe w roku, dofinansowanie kolonii i wczasów w jedynym (i żadnym innym) ośrodku firmowym w Dźwirzynie z okresu komuny, to śmiało.
2
cichy 2016-09-16 22:49:51
Dofinansowanie jest zależne od dochodu na głowę. Np: z max dopłatą za kolonię dla dziecka za 3 tyg. to chyba zapłacisz ok 150zł. Podobnie za wczasy (oczywiście dla najmniej zarabiających - chyba poniżej 1000zł na głowę). Ale czy chciałabyś jeździć co roku do ośrodka z "czasów komuny"? A jaki to jest "z czasów komuny" to sobie wygooglaj.
1
Zygi 2016-09-20 13:11:28
Może za mało jednak pracujecie??Może niektórzy sie obijaja albo tylko mysla jak tu robic żeby sie nie narobic?
Kronos 2016-09-21 20:19:31
Do wszystkich zatroskanych tudzież bez końca rozważających wzdłuż i wszerz egzystencję Hasco: polecam czas, który marnujecie na ciągłe utyskiwania zużyć nieco bardziej konstruktywnie i jak wam tak źle i tacy przekonani jesteście o swojej świetności...zużyjcie ten czas na szukanie innej pracy. Jeszcze się taki nie urodził, coby wszystkim dogodził. Chyba lekko się wykatapultowaliście w kosmos - pogadajcie z ludźmi, którzy zasuwają w zagranicznych firmach, mniej lub bardziej korporacyjnych, z mniej lub bardziej ugruntowaną kulturą organizacji. Popytajcie, jak to jest trzaskać nadgodziny, zasuwać w weekendy, wisieć na telefonach służbowych lub upraszać się o sensowne, nieprzekombinowane zatrudnienie. Niech Wam powiedzą, czy u sąsiada pracodawcy za miedzą jest tak kolorowo.
Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. Każdy jest kowalem własnego losu: chcecie podwyżki - a co zrobiliście, żeby firma mogła Wam ją dać? Czy to, że wykonujecie swoje obowiązki to wystarczający powód, żeby ją dać? Chcecie się rozwijać? A ilu z Was miało jaja, żeby zagadać do szefa i powiedzieć o tym, że macie takie ambicje i chęci? Chcecie szacunku? To okażcie, że Wam się on należy. Założę się, że 3/4 z Was nie kiwnęło nawet palcem, za to mniemanie i oczekiwania macie bez końca. I jak jest Wam tak źle - to nikt nie trzyma Was tu na siłę. Z niewolnika nie ma pracownika. Tyle w tym temacie.
4
nietrolluję 2016-09-23 10:57:43
Głos rozsądku w ekipie trolli :)
nietrolluję 2016-09-23 10:58:21
Głos rozsądku w ekipie trolli :)
Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A. 2016-09-23 13:06:07
Szanowny Panie/ Szanowna Pani,
zachęcamy do składania dokumentów aplikacyjnych - jeśli chodzi o realne wymagania, to zapewniamy, że wszystkie ralne wymagania znalazły się w ogłoszeniu :) Prosimy też dokładnie przeczytać opis stanowiska i ocenić, czy są to zadania, w których Pan/Pani dobrze się będzie czuł(a). Prosze również zwrócić uwagę, że jest to stanowisko w naszym warszawskim oddziale.
Szczegóły ogłoszenia na naszej stronie: www.hasco-lek.pl/pl/kariera/oferty-pracy/ppf-hasco-lek-s-a/236
Pozdrawiamy
Dział HR
PPF Hasco-Lek S.A.
sis 2016-09-26 09:25:58
Zgadzam się z opinia Kronosa. Firma jest ok. Zasuwać trzeba jak wszędzie. Stres jak wszędzie. Marudzą ci co maja czas na to i nie maja wielkiego doświadczenia. Szanuj pracodawcę swego - możesz mię gorszego!
1
Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A. 2016-09-26 10:59:47
Szanowny Panie,
oczekiwany poziom doświadczenia zawsze zależy od rodzaju stanowiska na które rekrutujemy. Zatrudniamy zarówno osoby z wieloletnim doświadczeniem, jak i młodych ludzi stojących dopiero na początku swojej kariery zawodowej - serdecznie zapraszamy do śledzenia naszych ofert pracy na: www.hasco-lek.pl/pl/kariera/oferty-pracy - tam znajdzie Pan szczegółowe informacje. Naszym pracownikom oferujemy oczywiście różnorodne szkolenia, zarówno rozwojowe, jak i doskonalące umiejętności zawodowe.
Pozdrawiamy
Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A.
1
Pytajaca@ 2016-09-29 11:39:31
Witam, chcialabym dowiedziec sie jaka jest faktycznie roznica w oferach pracy na stanowisko Przedstawiciel Apteczny oraz Mobilny Przedstawiciel Apteczny? Roznia sie sposobem zatrudnienia ale czy ich forma pracy jest inna?
Z gory dziekuje za informacje.
Nick 2016-10-03 17:40:56
Poczytaj wszystkie wpisy od początku i zadaj sobie pytanie czego możesz oczekiwać po pracy w tej firmie.
4
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A. 2016-10-04 08:35:33
Dzień dobry,
różnica między mobilnym, a „tradycyjnym” Przedstawicielem Aptecznym polega zarówno na formie współpracy, jak i specyfice pracy. Mobilni współpracują w ramach działalności gospodarczej i sami sobie organizują swój czas pracy tj. częstotliwość wizyt. Ich obrót rozliczany jest od każdego złożonego zamówienia. W przypadku etatowego przedstawiciela mamy do czynienia z umową o pracę, a co za tym idzie zakresem obowiązków, z którego jasno wynika konieczność realizacji odgórnie ustalanego planu sprzedaży oraz określona częstotliwość wizyt realizowanych danego dnia.
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A.
2
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A. 2016-10-05 10:40:32
Dzień dobry,
jak najbardziej, na to stanowisko również można aplikować bez względu na płeć.
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A.
1
Pytajaca@ 2016-10-06 12:50:19
Witam,
dziekuje za odpowiedz w sprawie roznicy miedzy mobilnym przedstawicielem a "tradycyjnym". Aplikowalam na to stanowisko przez strone pracuj.pl, ktora zapewnia informowanie zainteresowanych o zmeniajacym sie statusie wyslanych C.V. Niestety wedlug tych informacji firma nie rozpoczela etapu rozpoczecia analizy nadeslanych aplikacji C.V. Nie mowiac juz o ewentualnym mailu informujacym o otwarciu konkretnego C.V.
Ogloszenie obecnie jest nieaktualne.
Szkoda...
Pozdrawiam serdecznie.
2
MPa pa 2016-10-09 22:20:34
Gdzie wy sie pchacie ????
4
Janusz 2016-10-09 22:56:14
Ogólnie to słyszałem dużo dobrego jeśli chodzi o HAsco, polecała mi kiedyś była dziewczyna, w tym momnecie nie pracuje, wiem, że w firmie jest kilka fajnych stanowisk, nie powiedzcie mi czy łatwo się tam zaczepić w tym momencie czy trzeba jednak trochę pobajerować?
3
merrys 2016-11-03 10:28:01
A jak z rekrutacjami do działu personalnego? Co możecie powiedziec o pracy tam?
3
lobaso 2016-11-05 04:12:43
Witam,

czy oferta dotycząca pracy na stanowisku Specjalist ds floty jest aktualna? Może ktoś miał przyjemnosc pracować w dziale zajmującym się samochodami sluzbowymi w Hasco?
3
pzpz 2016-11-05 11:52:52
Jak poczytasz opinie wcześniejsze, to wychodzi na to, ze nikt się tym nie zajmował. Negatywne opinie o autach służbowych
3
Zainteresowany 2016-11-07 20:01:48
Co znaczy wg Ciebie niska pensja? Przykładowo dla pracownika laboratorium na najniższym stanowisku?
1
lobaso 2016-11-07 22:46:45
Na pewno się ktoś ty zajmował, bo floty kilkuset aut nie okiełzna przypadkowa osoba :) Akurat negatywne opinie tutaj, nie tylko dotyczących floty, są bezpodstawne i najczęściej związane z frustracją danej jednostki, która musi sobie anonimowo ulżyć :) Co do ogłoszenia - podejrzewam, że pracy jest tak dużo, że potrzebują dodatkowe ręce do pracy, stąd moje pytanie czy kogoś przyjęli :)
2
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 2016-11-08 09:03:10
Dzień dobry!
Jeśli chodzi o rekrutacje do Działu Personalnego, to zapraszamy serdecznie :) Mamy ten zespół po sąsiedzku, więc wiadomości są z pierwszej ręki - świetni specjaliści i bardzo zgrany zespół. Do tego bardzo pozytywna atmosfera w dziale i możliwośc bezpośredniego obcowania z drużyną HR, bądącą w tym samym pionie i dodającą całości niezbędnego kolorytu (no, same zalety :) ) Pracy jest mnóstwo, dlatego szukamy kolejnej osoby do działu. Zapraszamy - im więcej nas, tym weselej :)
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A.
Ciekawy 2016-11-08 09:31:04
Ile jest pobierane za samochod sluzbowy ktorym jezdza wasi przedstawiciele handlowi?
1
olaryta 2016-11-09 10:07:41
Witam serdecznie,
widzę, że jest aktualnie rekrutacja do tego działu. Czy w najbliższym czasie będą już Państwo rozpatrywać nadesłane aplikacje?
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 2016-11-10 08:33:33
Dzień dobry,
wszystkie nadsyłane aplikacje są rozpatrywane na bieżąco. Jeszcze w tym miesiącu będziemy zapraszać na spotkania osoby posiadające kompetencje i kwalifikacje niezbędne na tym stanowisku.
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A.
Mpa 2016-11-10 13:35:44
Piszecie nie prawdę w obecnej sytuacji wszyscy mają takie same obowiązki. Umowa o współpracy swoje przełożeni swoje. Różnica jest tylko w sposobie Zatrudnieni w niczym innym. Jeżeli egzekwijesz swoje prawa wynikające z umowy słyszysz odpowiedź że taka umowę można rozwiązać. A ludzi którzy godnie pracują ale przeciwstawiać się poleceniem nie zgodnych z umową to na bruk czyli rozwiązanie umowy.
2
toka 2016-11-10 21:32:04
Ale bzdury gadasz. Naprawdę. Pracuje w tej firmie kila lat. Nikt nigdy nie groził mi zwolnieniem za prace zgodnie z umową. Nie znam takiej osoby w tej firmie. Wręcz odwrotnie....wszyscy chca żeby każdy pracowal zgodnie z umowa
1
xxx 2016-11-11 21:14:19
a ty skąd się z choinki?
3
cichy 2016-11-11 23:34:19
Skoro pracujesz kilka lat w tej firmie i widzisz ją w samych superlatywach, to albo jesteś czyimś pupilem, albo nie jesteś jej pracownikiem. Jakby nie patrzeć - trollujesz. Cichy mobbing nie widać na pierwszy rzut oka, nie mówi się o nim a i tak nikt nie ma ochota zbytnio się narażać. Skoro jest tak cudownie, to dla czego ostatnimi czasy odeszło tak wielu wartościowych pracowników? Bo lubią często zmieniać pracę?
2
toka 2016-11-16 17:54:13
Stwierdzam ze mobbingu nie znacie. Różne osoby odchodzą z różnych powodów. Maja inne wymagania finansowe, uważają ze szef moze będzie lepszy - klasyka jak w każdej koprpo. Ale co ja tam wiem. Przeciez tylko troluje
2
odchodzacy 2016-11-16 21:28:04
zbierają CV aby załatać dziurę jak tylko zwolnią się ludzie wtedy cie zawiadomią i dadzą prace po 3 miesiącach będziesz miał rozeznanie jak to wygląda i wtedy zostaniesz lub dasz nogę z tej firmy ......
2
Nick 2016-11-23 22:32:59
Ciekawe jak dadzą do podpisania zmienę warunków umowy? Zawsze możesz nie podpisać, przecież praca na taką osobę już czeka. Pracownicy mają tam podpisane umowy na dwa zakłady na raz (Siechnice i Wrocław) i w zależności od tego, gdzie są potrzebni tam muszą być. Trzeba tam pracować aby wiedzieć jakie są realia. Te słodkie teksty działu HR to już w ogóle żenada. Atmosfera tam jest na pewno wesoła... Może to dla niektórych norma, że pracując w jednym dziale muszą pracować w całkiem innym miejscu niż zakład, do którego się pierwotnie zatrudniali. Ciekawe dlaczego o tym dział HR nie wspomina?
4
jj 2016-11-27 00:26:40
nie nazywaj hasco korporacją, bo obrażasz inne firmy :)))
2
v 2016-11-29 10:57:05
Trzeba naprawdę zionać daleko pojętą indolencją wiedząc, że firma ma 2 zakłady i posiadać pretensję o to, że i jeden i drugi to PPF Hasco-Lek. Nie uwierzę, że nikty nigdy nie poinformował Cię o tym, czy dany wakat dotyczy pracy wyłącznie na terenie Wrocławia, czy w grę wchodza też zadania realizowane w Siechnicach. Skoro jesteś królem elokwencji pisanej, moze przerzuć to na formę mówioną i zadaj porste pytanie: czy moją prace będę wykonywać we Wrocławiu, czy też w Siechnicach.
Niektórzy z narzekaczy zachowują się tutaj jak dzieci szczególnej troski. Żal to czytać.
toka 2016-11-30 16:17:22
Skoro umowę podpisywali na dwa zakłady to znaczy ze świadomie się na to zgodzili. I po co narzekać ? Wystarczy czytać co się podpisuje
Zostaw swoją opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.