logo PPF Hasco-Lek S.A.

PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Mania 2017-08-16 12:04
Mniej aktywności na forum a więcej zaangażowania w firmie przyniesie z całą pewnością więcej korzyści dla piszących. Każda firma jak również Hasco-Lek wymaga efektów pracy i z tego rozlicza pracowników. Zresztą nagród nie dają złym pracodawcom to coś znaczy!
3
Ewa 2017-08-16 12:56
Nagrody są do zdobycia- za odpowiednią sumę ;) a hasco tnie na ludziach to ma i na nagrody.
Nie oszukujmy się. Nawet lekarzy można przekupić żeby sprzedawali leki które nie pomagają. A zyski z leków są bo apteki też można zmanipulować. Od wszystkiego są odpowiedni ludzie za odpowiednią opłatą. A najmniej ma przeciętna fasowaczka, operator czy magazynier . Jeśli stawki netto wzrosną dla pracowników produkcyjnych od początkujących stanowisk do 3000 zl to firma będzie godna polecenia i szacun dla niej. W hasco to niemożliwe! Inni tak mają tylko trzeba dobrze poszukać
5
mi 2017-08-17 23:20
..."Mniej aktywności na forum a więcej zaangażowania w firmie..." To co Ty tu robisz?
Pracodawcy oczywiście należy się to, za co pracownikowi płaci.
To co każdy robi po godzinach "pracy" to jego prywatna sprawa i wara temu co myśli inaczej.
W tej firmie nadgorliwość jest jest opłacalna odwrotnie proporcjonalnie do zaangażowania - niestety.
4
Hilary 2017-08-18 10:52
Haha! Dziwne że wypowiedź Laury lubi tak wiele osób a z hr kpią. Dwa bardzo ubogie myślenie ludzi zmanipulowanych przez HR hasco. W sumie zero myślenia samodzielnego. Powinni dać takie stawki w HR jak mają na produkcji...I gwarantuje że zdanie o firmie ulegnie zmianie! Na negatywne jak jest na produkcji w większości
6
Były operator 2017-08-18 17:13
Jest tak za je bi scie w pracy na produkcji że oferty pracy ciągle się pojawiają... Ludzie poszli po rozum do głowy i za takie stawki nie będą tyrać jak woły! Brawo dla Was ! W innych firmach jest o wiele lepiej finansowo! Żegnam
3
Xyz 2017-08-18 17:37
Tzn jaka legenda?
niebieski 2017-08-18 22:48
Nie wiem z kim Pani Laura rozmawiała i w jakiej firmie była i czy to na pewno hasco... Ja również miałem rozmowę w hasco, zdecydowanie nie potraktowano mnie lekceważąco a z profesjonalizmem i wyczuciem.
Czytając wypowiedzi na forum, z chęcią odesłałbym niektórych piszących do pierwszej klasy szkoły podstawowej - powtórka z ortografii, gramatyki może pomogłaby w znalezieniu wymarzonej, dobrze płatnej pracy? :)
Co do hasco - atmosfera w moim dziale bardzo przyjemna, ale z tego co mówią nie wszędzie tak jest. Pracy jest sporo, ale godziny są stałe. Firma jest stabilna, wynagrodzenie niezłe, pierwsze słyszę, żeby komuś kto dobrze wykonuje swoją pracę nie wypłacono premii :)
Firma mogłaby powalczyć o lepsze i tańsze pakiety medyczne dla pracowników i zaoferować zniżki na produkty grupy hasco.
3
Pytam 2017-08-19 05:45
Pani Laura jasno i wyraźnie napisała z kim rozmawiała, w jakiej firmie była i że było to Hasco... Jeżeli Ty, Panie ortograficzny niebieski, w pierwszym zdaniu podważasz jej relację to jak można traktować Twoje dalsze rewelacje o pracy w Hasco?
6
ohasc 2017-08-19 10:40
Dziadostwo i wstyd , firma nie docenia pracowników, nie inwestuje w nich ,możesz pracować dziesięć lat a i tak będziesz zarabiał nie wiele więcej niż pracownik nowo zatrudniony. Wyzysk i dziadostwo!
6
Mańka 2017-08-20 12:09
Każdy jest kowalem własnego losu. Robimy to co potrafimy i nie można mieć pretensji , że inni maja lepiej! Myślę oczywiście o atrakcyjności innej pracy pod względem finansowym.
Mowa o czym innym 2017-08-20 12:56
Tutaj jest jednak mowa o tym, że inne firmy oferują znacznie wyższe wynagrodzenie za taką samą pracę, na takim samym stanowisku ...
5
Zielony 2017-08-21 13:31
A czy ktoś może powiedzieć ile zarabia przedstawiciel medyczny, ile wizyt, jakie auto, jak kierownicy i czy są gps-y?
Luiz 2017-08-21 21:17
To nie praca magisterska tylko forum . A póki co to Ty pokazałeś że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... Tyle w temacie a placa słaba to i motywacji brak
2
lid 2017-08-23 05:15
Wyzysk wyzysk wyzysk wyzysk wyzysk wyzysk ! Całe szefostwo robi wszystko żeby ludzie pracowali za śmieszne pieniądze na start dają tyle co w biedronce a potem jak dostaniesz 100 zl podwyżki to masz być wdzięczny i cicho siedzieć
4
Ola 2017-08-23 18:36
Czy jako fasowaczka dostanę do ręki 2600? Dostałam ofertę pracy z tej firmy. Tyle że za mniej niż ta suma nie chcę pracować. Jak to jest?
mi 2017-08-23 20:35
Na rozmowie stawiaj konkretne pytania i warunki i nie daj się zbyć mydleniem oczu - konkretne pytanie -> konkretna odpowiedź, bo tylko dla Ciebie to gorzej. Dasz się wpuścić w malinę to będziesz potem żałowała.
Osobiście żałuję swojego wyboru bo nowi pracodawcy nie chcą czekać 3 miesięcy na nowego pracownika.
1
Marlena 2017-08-23 22:28
Nie ,ma takiej miary, żeby zmierzyć "taka samą pracę za takie same pieniądze" Jak człowiek znajdzie się w nowej firmie i zacznie pracować to okazuje się, że jeszcze cos dodatkowego trzeba robić! Mam już trochę doświadczenia zawodowego i wiem co piszę.
Ela 2017-08-24 07:19
Nawet jak opis stanowiska i jego nazwa w różnych firmach jest taki sam, to nigdy nie wiadomo do końca jak będzie na miejscu, bo wszystko zależy od przełożonego. I jest też tak, że im firma mniejsza, tym więcej różnych dziwnych rzeczy trzeba robić, w większych to normalnie lepiej wygląda.
Ciemno zaielony 2017-08-24 13:00
No to po kolei. Zarobki negocjowalne na poziomie ok 4k(lekko w dół) . Kierownicy, no cóż od fajnych, kompetentnych i naprawdę wspierajacych w tematach których masz prawo nie wiedzieć, po leniwych nieudaczników kompletnie nie radzących sobie z zakresem obowiązków i prowadzeniem zespołu, wa-wa.
(trzymanych albo na siłę albo po znajomości). Auto z gps, na początek prawdopodobnie Focus. W dużym uproszczeniu:firma sama w sobie ok, reszta kwestia RKS. Mam nadzieję że powyższą opinia okaże się pomocna
Zzzz 2017-08-24 16:18
Istnieje możliwość wypowiedzenia za porozumieniem stron . Nic na siłę. Nikt nie jest skazany na jakąś tam robotę.
1
haha 2017-08-24 16:44
Tak Focus 10 letni z przebiegiem 300 tyś. Zarobki 4 w dół? Brutto oczywiście. Ogólnie firma chyba stanęła w miejscu jakieś 10 lat temu. Nie idzie za trendem zarobków w Polsce , flory samochodowej, systemu sprzedaży, . Telefon służbowy Nokia stara na guziki. Tablety zepsute.
7
mi 2017-08-24 18:38
A na którym dziale / oddziale kierownik / dyrektor wyrazi /wyraził zgodę na wypowiedzenie stron? Chętnie się tam przeniosę i po miesiącu "adieu".
A jak na razie nie znam przypadku, komu "pozwoliliby" odejść ot tak z dnia na dzień czy choćby po miesiącu (oprócz tych, co się przestraszyli od razu i nie zdążyli przepracować odpowiednio długiego stażu), a chętnych do odejścia robi się kolejka :)
2
Dobra rada 2017-08-24 22:04
Składasz wypowiedzenie i w ostatnim miesiącu szukasz pracy intensywnie 3 miesiące to odpowiednio dużo czasu. Jak masz doświadczenie długo letnie to z chęcią Cię wezmą... Plus opinia że długo przepracowales w jednej firmie. Stawkę negocjuj z każdym następnym pracodawcą i nie daj się . Powodzenia
Britney 2017-08-26 09:59
Hasco lek to pełen profesjonalizm w tym co robią. Wiedzą jak skutecznie nie dać ludziom zarobić, jak wyczerpać z nich nadzieję na lepsze pieniądze. Falę krytyki po prostu zlać zamiast szanować ludzi wtedy dostali by to samo co dają. Szukają malolkow co będą się cieszyć z wolnych weekendow ale zapominają że nikogo nie cieszy wypłata na koncie 1600zl . Bo na warunki Wrocławia to nawet na mieszkanie nie starczy. Wyszkolili tak swoje ślepe i głuche pieski w HR żeby broniły swojej budy. Za trochę większa miskę jedzenia. Żałosne ! Firmy nie polecam
5
Karolina 2017-08-28 16:44
@Britney możesz dokładniej opisać tą sytuację, dlaczego uważasz, że nie szanują ludzi? Czy rozmawiałaś może o tym z pracodawcą? Warto zgłosić gdzieś taki problem lub pogadać i go rozwiązać. Czy nie ma żadnych dodatkowych premii? A może warto też porozmawiać o podwyżce.
2
mi 2017-08-28 22:57
@Karolina - chyba nie jesteś z Hasco więc nie znajdziesz tu wspólnego języka do Twoich uwag.
Co do poszanowania pracownika przez pracodawcę to rozmowa może się tylko skończyć "za bramą" - przykład: po jednej z kradzieży (a jakże, zdarzają się wszędzie) jednym z epitetów do ogółu zebranych pracowników padło określenie "wy chamy" i wiele innych ciekawych. Zrozumiałabym kierowanie takich epitetów pod adresem złodzieja ale do wszystkich i do tego nie winnych? I jeszcze zbiorowa odpowiedzialność finansowa. Premie - teoretyczne, podwyżki - bardzo rzadko, niewielkie i raczej na otarcie łez "a jak się nie podoba to za bramą czekają tłumy" - ha ha ha nawet z wielką lupą nie znajdzie się ani jeden naiwny.
Tyle na temat rozmów z pracodawcą i nie wciskać mi tu farmazonów czysto teoretycznych.
Przyjdź, popracuj np. na produkcji - nie jako przy... pani dyrektor / pana dyrektora / prezesa - ale zwykły szary pracownik, Twoje nawet 100-letnie doświadczenie zawodowe (bez którego i tak by Cię nie przyjęli) nie pozwoli Ci na zarobek na poziomie średniej krajowej w danej grupie zawodowej.
5
Ona 2017-08-31 15:34
Na janie stanowisko tyle Ci zaproponowali?
Husaria 2017-08-31 16:23
Myślisz że Pani Laura tu jeszcze zagląda? Nie sądzę... Ten etap pewnie ma już za sobą
3
Corti 2017-09-01 07:20
Pada u Was ?
2
Ellla 2017-09-01 08:58
U nas nie pada. U nas zawsze świeci słońce! I mamy 300 lat doświadczenia zawodowego, dzięki temu nie płaczemy.
2
Marysia 2017-09-05 20:55
Czy jesteście przekonani, że nie można o firmie napisać cos dobrego? Bardzo emocjonalnie mówicie o tym co się dzieje w firmie. To bardzo trudna sytuacja i pewnie trudno jest cokolwiek załatwić z dyrekcją.
Biały 2017-09-11 17:32
Ta firma jest nudna... Nic nowego ten sam szit z każdą opinią nic nowego ... Niskie stawki , kijowe kadry nuuuda
2
Biały 2017-09-11 17:34
Moja rozmowa też wyglądała podobnie a pieniądze zaproponowali śmieszne jak twarz pani rekrutujacej
2
Moral 2017-09-11 20:18
Miałem iść na rozmowę... Ale po opiniach sobie daruję tę " wysoko " sięgającą firmę...
3
Misia 2017-09-11 23:18
Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji w temacie ewentualnej pracy w firmie? Słyszałam wcześniej sporo dobrego ale zawsze lepiej popytać dodatkowo. Na jaka umowę może liczyć kandydat? Może jeszcze coś dodacie żebym się nie zbłaźnił na rozmowie.
mi 2017-09-12 15:40
Wszystko jest tu już napisane a jeżeli czegoś nie rozumiesz, sorry, nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Pierwszą umowę zazwyczaj na czas określony a potem o ile Ci się spodoba to już zwykle na czas nieokreślony. Reszta wyżej jest już opisana. A te "sporo dobrego" to gdzie wróble ćwierkały?
2
mi 2017-09-12 15:40
Wszystko jest tu już napisane a jeżeli czegoś nie rozumiesz, sorry, nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Pierwszą umowę zazwyczaj na czas określony a potem o ile Ci się spodoba to już zwykle na czas nieokreślony. Reszta wyżej jest już opisana. A te "sporo dobrego" to gdzie wróble ćwierkały?
3
vhvhvh 2017-09-12 20:52
A powoecie cos o dziale sprzedazy i pracy przedstawiciela medycznego?
Moze jskies uwagi dotyczace dyrektora i kierownikow regionalnych. Interesuje mnie Warszawa i okolice.
ghjj 2017-09-14 11:52
Oooo tak
hnkk 2017-09-14 13:34
Jesli chodzi o mazowsze to najlepsi sami odeszli do konkurencji na lepszych warunkach a pozostalych pozwalniali bo do niczego sie nie nadawali.... KR Warszawskiego ze wsi pod Rzeszowem usuneli takze bo z takim zespolem mieli realizacje grubo ponizej wszysdtkich.
Aktualnie zespoly soie rozpadaja, zmiany w liniach i promowasnych prodiktach. KRów degraduja do pozycji repa -smiech na sali. Ze specjalistyki tez uciekaja....
A icvh Nowy dyrektor chyba tez zaraz bedzxiedo odstrzelenia.
rep 2017-09-14 21:30
Ci co zostali to porazka.
hiszpanka 2017-09-16 10:30
Są plusy pracy w Hasco - umowa o pracę, stabilna sytuacja, wychodzisz z pracy i nie zabierasz roboty do domu, miła atmosfera, jednak jest również pewna bolesna prawda - wszystko robione jest po najniższej linii oporu, żeby tylko ludzie nie mogli się przyczepić, że tego nie ma. Parking jest, ale zrobiony na odwal, tak że nie wiem, czy wytrzyma pierwszą zimę. Ubezpieczenie zdrowotne i na życie jest, ale tak niekorzystne warunki, że tylko desperaci je wykupują. Paczki na święta - pomimo, iż wiele razy było sygnalizowane, że pracownicy woleliby bony, przecież Pan Prezes musi zabrać od Tarczyńskiego mięso z 1 miesięcznym terminem ważności i opchnąć go pracownikom. Mamy aspiracje, żeby być najlepszą firmą farmaceutyczną na rynku, ale każdy w środku widzi, że nią nie jesteśmy i daleko nam do tego, dlatego nie mydlcie nam oczu! Od 2 lat nic, tylko dokładanie obowiązków i zero profitu z tego...
2
bella 2017-09-18 11:30
Parking jest - ale nie taki... Mięso jest - ale trzeba je zjeść... PZU - jest, ale nie takie... Obowiązki są - ale za dużo...Umowa o pracę, stabilizacja, brak pracy po godzinach, miła atmosfera - to już satanowczo za dużo.
A teraz usiądź i przeczytaj raz jeszcze listę swoich boleści i pomyśl, czy to są prawdziwe problemy w życiu?
Ale ile w tym wszystkim twojego własnego zaangażowania? Nie szukania dziury w całym? Tworzenia czegoś konstruktywnego niż jęczenia? Ludziom nigdy nie dogodzisz. Zawsze będzie źle. Nawet, jak ten parking będzie taki, jak trzeba, to mięso przestanie być mięsem, a PZU zamieni się w coś innego... dalej będzie coś nie tak, bo to taka nasza polska przywara. Szukać problemu, nawet jeśli jest on błahostką.
1
mi 2017-09-18 21:34
Dziwisz się frustracji i niezadowolenia wszystkich, co tu swoją żółć wylewają? A jak myślisz - ile czasu pracownicy czekali na parking dla pracowników - wielu, zbyt wielu nie doczekało - 18 lat!
Paczki na święta - Świadczenia Funduszu Socjalnego są wypracowywane przez pracowników - nie mają nic do powiedzenia?
I.t.d., i.t.p.
Powodów do frustracji i niezadowolenia w tej firmie jest bez liku i zawsze znajdzie się coś nowego, ale czy to znaczy, że nie wolno nam ponarzekać?
Szukasz drzazgi w czyimś oku a we własnym belki nie widzisz! Kto Ci dał prawo pouczać innych co jest złe a co dobre w ich zachowaniu? Co mają a czego nie powinni robić?
Życie jakie jest to każdy wie i nikt nie szuka tu "złotego" środka. Każdy kto jest zadowolony ze swojej pracy nie leci na byle jaki portal i nie dzieli się tą nowiną z innymi, bo jest to jak skarb, którego trzeba pilnie strzec, by ktoś go nam nie ukradł.
Nadgorliwość i twórcza konstruktywność w tej firmie nie jest mile widziana, a tym co się wydawało inaczej albo już nie pracują w tej firmie, albo niedługo przestana pracować, albo już zmienili swoje poglądy. Te jakże szlachetne cechy niestety są podstępnie wykorzystywane przez tych, co w "głębokim poważaniu" mają honor, lojalność czy choćby bardziej przyziemną przyjaźń.
cyt. ..."bo to taka nasza polska przywara. Szukać problemu, nawet jeśli jest on błahostką". Rożnica między nami a Tobą jest taka, że My tu chcemy problemy rozwiązać a Ty je tutaj znajdujesz. Być może Twoją metodą na problemy jest "metoda na strusia", My wolimy problemy rozwiązywać - nie ważne jak.
1
ela 2017-09-19 13:20
Ludzie, bez jaj! Rozwiązujecie problemy narzekaniem i jęczeniem na portalu, gdzie jesteście anonimowi? A jak to rozwiązuje problemy? Co zrobiliście konskruktywngo, żeby swoją sytuację poprawić? Serio, co?
były 2017-09-19 20:37
A gdzie maja wylewać swoje żale. Każdy przyzwyczaja się do miejsca pracy i zazwyczaj przy dobrych warunkach pracy nie zmienia jej. Socjal, parking, brak możliwości porozumienia z przełożonym - te błahe z pozoru problemu kumulują się w pracownikach i przekładają się na efektywność pracy a w dalszym etapie do zmiany pracodawcy. Byłem pracownikiem kilka lat i mógłbym książkę napisać o Hasco ale każda opinia to zawsze opinia trzeba się przekonać na własnej skórze. Ogólnie im wyższe stanowisko tym większe - jak to ładnie nazwać? Chams..... Stanowiska z nadania, socjal - brak możliwości decyzji pracowników na co wydać ich pieniądze! Dźwirzyno - PRL, impreza integracyjna realizowana przez catering z hotelu - pieniążki zostają w firmie; paczki a jak u kolegi Tarczyńskiego - ech dużo by pisać. Najgorsze były opowieści pracowników którzy pracowali od początku gdy prezes był na początku rozwoju firmy - przychodził witał się ponoć nawet jakieś drobne sumy pożyczał - a teraz nie poznaje (lub nie chce) ludzi.
2
Karolina 2017-09-20 15:45
Aktualnie firma poszukuje pracownika na stanowisko Młodszy Próbobiorca. Czy ktoś na takim stanowisku pracował i powie na czym polega praca? @ela czy pracujesz obecnie w firmie PPF Hasco-Lek S.A.? Co możesz powiedzieć o sowich doświadczeniach związanych z pracą w firmie?
hvbnnbbb 2017-09-21 11:47
CoWy gadacie. Niue mozna narzekac. Jest super gdyz w terenie mozna robic co sie chce... Karmienie gpsa to nie problem. Bo za takie pieniadze nikomu sie nie chce z doktorami gadac. Tym bardziej jak takie zmiany sa w liniach i lekach. Najlepsi uciekli a nieudacznicy siedza i maluja. ;) z tego co wiem w centrum polski mazxuravh praktycznie nikogo nie ma lacznie z szefem
1
aaa 2017-09-21 11:50
Ciasny wszystkich posunal a potem jego posuneli.
quki 2017-09-21 13:36
A grzyby na Mazurach som? Bo jak nie ma co robić, to może na grzyby? A dopiero potem do doktorów..
Zostaw swoją opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.