logo PPF Hasco-Lek S.A.

PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Ron 2016-09-16 10:00:51
Skąd wiesz jak wiele osób składa cv na aktualna rekrutację? Ale jak już wiesz to podaj więcej informacji na ten temat, np.ile ich jest na dane stanowisko i jaka jest na tym stanowisku rotacja, może to pomoze komuś podjąć decyzję o składaniu aplikacji.
3
cichy 2016-09-16 11:33:33
Jeżeli z benefitów wystarcza Ci dofinansowanie do Multisport, dwie imprezy firmowe w roku, dofinansowanie kolonii i wczasów w jedynym (i żadnym innym) ośrodku firmowym w Dźwirzynie z okresu komuny, to śmiało.
2
cichy 2016-09-16 22:49:51
Dofinansowanie jest zależne od dochodu na głowę. Np: z max dopłatą za kolonię dla dziecka za 3 tyg. to chyba zapłacisz ok 150zł. Podobnie za wczasy (oczywiście dla najmniej zarabiających - chyba poniżej 1000zł na głowę). Ale czy chciałabyś jeździć co roku do ośrodka z "czasów komuny"? A jaki to jest "z czasów komuny" to sobie wygooglaj.
2
Zygi 2016-09-20 13:11:28
Może za mało jednak pracujecie??Może niektórzy sie obijaja albo tylko mysla jak tu robic żeby sie nie narobic?
Kronos 2016-09-21 20:19:31
Do wszystkich zatroskanych tudzież bez końca rozważających wzdłuż i wszerz egzystencję Hasco: polecam czas, który marnujecie na ciągłe utyskiwania zużyć nieco bardziej konstruktywnie i jak wam tak źle i tacy przekonani jesteście o swojej świetności...zużyjcie ten czas na szukanie innej pracy. Jeszcze się taki nie urodził, coby wszystkim dogodził. Chyba lekko się wykatapultowaliście w kosmos - pogadajcie z ludźmi, którzy zasuwają w zagranicznych firmach, mniej lub bardziej korporacyjnych, z mniej lub bardziej ugruntowaną kulturą organizacji. Popytajcie, jak to jest trzaskać nadgodziny, zasuwać w weekendy, wisieć na telefonach służbowych lub upraszać się o sensowne, nieprzekombinowane zatrudnienie. Niech Wam powiedzą, czy u sąsiada pracodawcy za miedzą jest tak kolorowo.
Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. Każdy jest kowalem własnego losu: chcecie podwyżki - a co zrobiliście, żeby firma mogła Wam ją dać? Czy to, że wykonujecie swoje obowiązki to wystarczający powód, żeby ją dać? Chcecie się rozwijać? A ilu z Was miało jaja, żeby zagadać do szefa i powiedzieć o tym, że macie takie ambicje i chęci? Chcecie szacunku? To okażcie, że Wam się on należy. Założę się, że 3/4 z Was nie kiwnęło nawet palcem, za to mniemanie i oczekiwania macie bez końca. I jak jest Wam tak źle - to nikt nie trzyma Was tu na siłę. Z niewolnika nie ma pracownika. Tyle w tym temacie.
5
nietrolluję 2016-09-23 10:57:43
Głos rozsądku w ekipie trolli :)
nietrolluję 2016-09-23 10:58:21
Głos rozsądku w ekipie trolli :)
Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A. 2016-09-23 13:06:07
Szanowny Panie/ Szanowna Pani,
zachęcamy do składania dokumentów aplikacyjnych - jeśli chodzi o realne wymagania, to zapewniamy, że wszystkie ralne wymagania znalazły się w ogłoszeniu :) Prosimy też dokładnie przeczytać opis stanowiska i ocenić, czy są to zadania, w których Pan/Pani dobrze się będzie czuł(a). Prosze również zwrócić uwagę, że jest to stanowisko w naszym warszawskim oddziale.
Szczegóły ogłoszenia na naszej stronie: www.hasco-lek.pl/pl/kariera/oferty-pracy/ppf-hasco-lek-s-a/236
Pozdrawiamy
Dział HR
PPF Hasco-Lek S.A.
sis 2016-09-26 09:25:58
Zgadzam się z opinia Kronosa. Firma jest ok. Zasuwać trzeba jak wszędzie. Stres jak wszędzie. Marudzą ci co maja czas na to i nie maja wielkiego doświadczenia. Szanuj pracodawcę swego - możesz mię gorszego!
1
Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A. 2016-09-26 10:59:47
Szanowny Panie,
oczekiwany poziom doświadczenia zawsze zależy od rodzaju stanowiska na które rekrutujemy. Zatrudniamy zarówno osoby z wieloletnim doświadczeniem, jak i młodych ludzi stojących dopiero na początku swojej kariery zawodowej - serdecznie zapraszamy do śledzenia naszych ofert pracy na: www.hasco-lek.pl/pl/kariera/oferty-pracy - tam znajdzie Pan szczegółowe informacje. Naszym pracownikom oferujemy oczywiście różnorodne szkolenia, zarówno rozwojowe, jak i doskonalące umiejętności zawodowe.
Pozdrawiamy
Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A.
1
Pytajaca@ 2016-09-29 11:39:31
Witam, chcialabym dowiedziec sie jaka jest faktycznie roznica w oferach pracy na stanowisko Przedstawiciel Apteczny oraz Mobilny Przedstawiciel Apteczny? Roznia sie sposobem zatrudnienia ale czy ich forma pracy jest inna?
Z gory dziekuje za informacje.
Nick 2016-10-03 17:40:56
Poczytaj wszystkie wpisy od początku i zadaj sobie pytanie czego możesz oczekiwać po pracy w tej firmie.
4
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A. 2016-10-04 08:35:33
Dzień dobry,
różnica między mobilnym, a „tradycyjnym” Przedstawicielem Aptecznym polega zarówno na formie współpracy, jak i specyfice pracy. Mobilni współpracują w ramach działalności gospodarczej i sami sobie organizują swój czas pracy tj. częstotliwość wizyt. Ich obrót rozliczany jest od każdego złożonego zamówienia. W przypadku etatowego przedstawiciela mamy do czynienia z umową o pracę, a co za tym idzie zakresem obowiązków, z którego jasno wynika konieczność realizacji odgórnie ustalanego planu sprzedaży oraz określona częstotliwość wizyt realizowanych danego dnia.
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A.
2
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A. 2016-10-05 10:40:32
Dzień dobry,
jak najbardziej, na to stanowisko również można aplikować bez względu na płeć.
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek.S.A.
1
Pytajaca@ 2016-10-06 12:50:19
Witam,
dziekuje za odpowiedz w sprawie roznicy miedzy mobilnym przedstawicielem a "tradycyjnym". Aplikowalam na to stanowisko przez strone pracuj.pl, ktora zapewnia informowanie zainteresowanych o zmeniajacym sie statusie wyslanych C.V. Niestety wedlug tych informacji firma nie rozpoczela etapu rozpoczecia analizy nadeslanych aplikacji C.V. Nie mowiac juz o ewentualnym mailu informujacym o otwarciu konkretnego C.V.
Ogloszenie obecnie jest nieaktualne.
Szkoda...
Pozdrawiam serdecznie.
2
MPa pa 2016-10-09 22:20:34
Gdzie wy sie pchacie ????
4
Janusz 2016-10-09 22:56:14
Ogólnie to słyszałem dużo dobrego jeśli chodzi o HAsco, polecała mi kiedyś była dziewczyna, w tym momnecie nie pracuje, wiem, że w firmie jest kilka fajnych stanowisk, nie powiedzcie mi czy łatwo się tam zaczepić w tym momencie czy trzeba jednak trochę pobajerować?
3
merrys 2016-11-03 10:28:01
A jak z rekrutacjami do działu personalnego? Co możecie powiedziec o pracy tam?
3
lobaso 2016-11-05 04:12:43
Witam,

czy oferta dotycząca pracy na stanowisku Specjalist ds floty jest aktualna? Może ktoś miał przyjemnosc pracować w dziale zajmującym się samochodami sluzbowymi w Hasco?
4
pzpz 2016-11-05 11:52:52
Jak poczytasz opinie wcześniejsze, to wychodzi na to, ze nikt się tym nie zajmował. Negatywne opinie o autach służbowych
3
Zainteresowany 2016-11-07 20:01:48
Co znaczy wg Ciebie niska pensja? Przykładowo dla pracownika laboratorium na najniższym stanowisku?
2
lobaso 2016-11-07 22:46:45
Na pewno się ktoś ty zajmował, bo floty kilkuset aut nie okiełzna przypadkowa osoba :) Akurat negatywne opinie tutaj, nie tylko dotyczących floty, są bezpodstawne i najczęściej związane z frustracją danej jednostki, która musi sobie anonimowo ulżyć :) Co do ogłoszenia - podejrzewam, że pracy jest tak dużo, że potrzebują dodatkowe ręce do pracy, stąd moje pytanie czy kogoś przyjęli :)
3
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 2016-11-08 09:03:10
Dzień dobry!
Jeśli chodzi o rekrutacje do Działu Personalnego, to zapraszamy serdecznie :) Mamy ten zespół po sąsiedzku, więc wiadomości są z pierwszej ręki - świetni specjaliści i bardzo zgrany zespół. Do tego bardzo pozytywna atmosfera w dziale i możliwośc bezpośredniego obcowania z drużyną HR, bądącą w tym samym pionie i dodającą całości niezbędnego kolorytu (no, same zalety :) ) Pracy jest mnóstwo, dlatego szukamy kolejnej osoby do działu. Zapraszamy - im więcej nas, tym weselej :)
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A.
Ciekawy 2016-11-08 09:31:04
Ile jest pobierane za samochod sluzbowy ktorym jezdza wasi przedstawiciele handlowi?
1
olaryta 2016-11-09 10:07:41
Witam serdecznie,
widzę, że jest aktualnie rekrutacja do tego działu. Czy w najbliższym czasie będą już Państwo rozpatrywać nadesłane aplikacje?
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 2016-11-10 08:33:33
Dzień dobry,
wszystkie nadsyłane aplikacje są rozpatrywane na bieżąco. Jeszcze w tym miesiącu będziemy zapraszać na spotkania osoby posiadające kompetencje i kwalifikacje niezbędne na tym stanowisku.
Pozdrawiamy
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A.
Mpa 2016-11-10 13:35:44
Piszecie nie prawdę w obecnej sytuacji wszyscy mają takie same obowiązki. Umowa o współpracy swoje przełożeni swoje. Różnica jest tylko w sposobie Zatrudnieni w niczym innym. Jeżeli egzekwijesz swoje prawa wynikające z umowy słyszysz odpowiedź że taka umowę można rozwiązać. A ludzi którzy godnie pracują ale przeciwstawiać się poleceniem nie zgodnych z umową to na bruk czyli rozwiązanie umowy.
2
toka 2016-11-10 21:32:04
Ale bzdury gadasz. Naprawdę. Pracuje w tej firmie kila lat. Nikt nigdy nie groził mi zwolnieniem za prace zgodnie z umową. Nie znam takiej osoby w tej firmie. Wręcz odwrotnie....wszyscy chca żeby każdy pracowal zgodnie z umowa
1
xxx 2016-11-11 21:14:19
a ty skąd się z choinki?
3
cichy 2016-11-11 23:34:19
Skoro pracujesz kilka lat w tej firmie i widzisz ją w samych superlatywach, to albo jesteś czyimś pupilem, albo nie jesteś jej pracownikiem. Jakby nie patrzeć - trollujesz. Cichy mobbing nie widać na pierwszy rzut oka, nie mówi się o nim a i tak nikt nie ma ochota zbytnio się narażać. Skoro jest tak cudownie, to dla czego ostatnimi czasy odeszło tak wielu wartościowych pracowników? Bo lubią często zmieniać pracę?
2
toka 2016-11-16 17:54:13
Stwierdzam ze mobbingu nie znacie. Różne osoby odchodzą z różnych powodów. Maja inne wymagania finansowe, uważają ze szef moze będzie lepszy - klasyka jak w każdej koprpo. Ale co ja tam wiem. Przeciez tylko troluje
3
odchodzacy 2016-11-16 21:28:04
zbierają CV aby załatać dziurę jak tylko zwolnią się ludzie wtedy cie zawiadomią i dadzą prace po 3 miesiącach będziesz miał rozeznanie jak to wygląda i wtedy zostaniesz lub dasz nogę z tej firmy ......
2
Nick 2016-11-23 22:32:59
Ciekawe jak dadzą do podpisania zmienę warunków umowy? Zawsze możesz nie podpisać, przecież praca na taką osobę już czeka. Pracownicy mają tam podpisane umowy na dwa zakłady na raz (Siechnice i Wrocław) i w zależności od tego, gdzie są potrzebni tam muszą być. Trzeba tam pracować aby wiedzieć jakie są realia. Te słodkie teksty działu HR to już w ogóle żenada. Atmosfera tam jest na pewno wesoła... Może to dla niektórych norma, że pracując w jednym dziale muszą pracować w całkiem innym miejscu niż zakład, do którego się pierwotnie zatrudniali. Ciekawe dlaczego o tym dział HR nie wspomina?
4
jj 2016-11-27 00:26:40
nie nazywaj hasco korporacją, bo obrażasz inne firmy :)))
3
v 2016-11-29 10:57:05
Trzeba naprawdę zionać daleko pojętą indolencją wiedząc, że firma ma 2 zakłady i posiadać pretensję o to, że i jeden i drugi to PPF Hasco-Lek. Nie uwierzę, że nikty nigdy nie poinformował Cię o tym, czy dany wakat dotyczy pracy wyłącznie na terenie Wrocławia, czy w grę wchodza też zadania realizowane w Siechnicach. Skoro jesteś królem elokwencji pisanej, moze przerzuć to na formę mówioną i zadaj porste pytanie: czy moją prace będę wykonywać we Wrocławiu, czy też w Siechnicach.
Niektórzy z narzekaczy zachowują się tutaj jak dzieci szczególnej troski. Żal to czytać.
toka 2016-11-30 16:17:22
Skoro umowę podpisywali na dwa zakłady to znaczy ze świadomie się na to zgodzili. I po co narzekać ? Wystarczy czytać co się podpisuje
1
lbl 2016-12-05 21:22:31
Żegnamy najlepszego przełożonego na świecie :(
10
Gość 2016-12-09 07:43:55
Cześć,
powiedzcie proszę na co w Hasco może liczyć przedstawia ds. Sieci? Jakie auto? Podstawa (mniej -więcej) czy są.premie jak tak to jakie? (uznania, miesięczna, kwartalna), czy macie dodatkowe narzędzia do pracy ( budżet marketingowy itd.) ile wizyt?
Będę wdzięczna za wyczerpującą odpowiedź. :)
1
JJJ 2016-12-26 22:38:35
Panie/ Panowie jak się nazywa Pan kierownik działu produkcji form płynnych chodzi mi o Siechnice Jacek, ale jak ma na nazwisko ?
cichy 2016-12-27 21:11:11
Na to pytanie tutaj nie uzyskasz odpowiedzi. Co innego gdybyś pytał o właściciela tej firmy - to osoba publiczna i nazwisko ogólnie dostępne. Za podanie nazwiska osoby prywatnej bez jej zgody grozi ... ostra cenzura.
A prywatnie tutaj nie ma możliwości.
Mars 2017-01-05 08:18:22
Cenzura? A o ochronie danych osobowych słyszeliście? Ja bym też nie chciał, żeby moje nazwisko latało po internetach, w dobnym czy złym kontekście. Po to nie mam konta na Facebooku i innych takich portalach, żeby moją prywatność chronić :P
gość 1110 2017-01-05 09:30:03
Czy ktoś może napisać jak wygląda rozmowa rekrutacyjna w Hasco?
Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 2017-01-05 12:11:37
Dzień dobry!
Każda rozmowa wygląda nieco inaczej (w zależności od stanowiska). Często pierwszy etap rekrutacji odbywa się drogą telefoniczną, a dopiero na drugim etapie dochodzi do osobistego spotkania. Wówczas w rozmowie uczestniczy przedstawiciel Działu HR oraz potencjalny przełożony. Podczas rozmowy kandydat pytany jest o doświadczenie zawodowe, umiejętności i kwalifikacje, a także o oczekiwania w stosunku do przyszłego pracodawcy. Zapraszamy też kandydatów do zadawania pytań podczas takich spotkań. W zależności od stanowiska może być także przeprowadzony test kompetencyjny. Wszystko odbywa się w miłej i profesjonalnej atmosferze, więc serdecznie do nas zapraszamy :)
Pozdrawiamy
Dział HR
Prawda 2017-01-11 09:04:47
Dostaniesz na rozmowie standardowe pytanie w Hasco: " Za ile najmniej zgodzi się Pan/Pani pracować?" Przygotuj się na to bo to będzie kwota, którą będziesz otrzymywać już do końca pracy w Hasco bo podwyżki tutaj nie istnieją.
4
Ktos 2017-01-11 11:39:10
Bzdura. Istnieją podwyżki.
1
Misia 2017-01-11 15:33:18
Prawda to co piszesz to jest nieprawda. Szkoda, że ludzi z nudów szkalują firmy a w konsekwencji inni maja opory żeby pracować. Najlepsza firma dla jednego pracownika jest najgorsze dla drugiego.O co chodzi????
1
cichy 2017-01-11 15:50:37
No niby te podwyżki są - nie za wysokie ale są - powiedzmy że raz na może 5 lat - ale i tak zależne od cenzurki z oceny pracowniczej, a jak zapunktować w takiej ocenie to Wam nie napiszę, bo cenzura mi wszystko wytnie.
cichy 2017-01-11 16:01:10
Jest wiele dobrych firm, o których nie znajdziesz ani słowa na tym portalu, ale też nie znajdziesz w nich zatrudnienia ot tak z marszu, z ulicy.
I co, w tych firmach też pracują malkontenci? Skora narzeka tak wiele osób to coś w tym musi być.
Tutaj 2017-01-13 11:32:55
Ostatnio się sporo zmieniło, ja w moim dziale to akurat mocno odczuwam, szkoda, że tyle osób nie chce tego wogóle zauważyć i ja podwyżkę też dostałem w zeszłym roku i wiem o wielu działach, gdzie też były podwyżki. A swoją drogą "Prawda" to takie rosyjskie (i radzieckie) propagandowe pismo.
1
Nick 2017-01-18 21:17:28
O pewnych rzeczach owszem powiedzą. Dowiesz się, że czasem będzie trzeba wykonać coś w innym miejscu (np. Siechnice), ale jak podpisujesz umowę i miejsce zatrudnienia to Wrocław, a po jakimś czasie dostajesz do podpisania kwit zmieniający warunki umowy np. to, że będziesz świadczyć pracę w obu zakładach (Wrocław i Siechnice) to bardzo wiele zmienia w dotychczasowych stosunkach z firmą. Między innymi to, że jeżeli ktoś nie ma samochodu, prawa jazdy lub dojazd i jest z Wrocławia (i pod takim kątem szukał pracy) to ma, mówiąc krótko, trochę słabo, bo nagle zmienia się bardzo wiele. Polecam więc dalej ślepą wiarę... Radzę dowiedzieć się co się tak na prawdę kryje w tego typu posunięciach ze strony firm. Wspomnę, że zmiana dotyczy kogoś, kto już pracuje w firmie, nie leminga szukającego pracy, który może zapytać o wszystko. Inna kwestia to to, że Hasco nie kończy się na zakładach w Siechnicach i Wrocławiu. W zależności od tego gdzie trafisz, po podpisaniu umowy mogą "dojść" nowe "obowiązki", które to trzeba będzie wykonywać bo inaczej możesz rozgniewać przełożonych.
2
Zostaw swoją opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.