logo PPF Hasco-Lek S.A.

PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

bea 2017-03-09 17:31
Ha, ha, ha.
W obecnych czasach wszystko można sobie kupić, zależy tylko ile trzeba dać "zer", albo jakie się ma koneksje lub z kim się jada "lunch".
Byłaś w tej firmie (pracowałaś) chociaż rok? Przyjeżdżałaś do firmy własnym autem i parkowałaś na firmowym parkingu dla Vipów czy dla wyrobników - sorki, pracowników - na "łączce-bagienku"?
Kolejny troll? A jakieś dowody na te tezy?
5
Kasia 2017-03-19 14:52
Ha ha zgadzam się z negatywnymi opiniami a HR robi dobry HR tylko to bzdura, sama jestem zdziwiona skąd te nagrody. Obiecują złote góry a potem rzeczywistość.napewno lepiej stanowisk kierowniczych tam nie zajmować...Takiej sieci intryg,podchodzę,braku zasad moralnych przez zarząd to w życiu nie widziałam a wszystko po to aby zapunktowac przed najwyższym
5
Kasia 2017-03-19 14:52
Ha ha zgadzam się z negatywnymi opiniami a HR robi dobry HR tylko to bzdura, sama jestem zdziwiona skąd te nagrody. Obiecują złote góry a potem rzeczywistość.napewno lepiej stanowisk kierowniczych tam nie zajmować...Takiej sieci intryg,podchodzę,braku zasad moralnych przez zarząd to w życiu nie widziałam a wszystko po to aby zapunktowac przed najwyższym
2
Iza 2017-03-22 11:24
PPF Hasco-Lek nikogo nie trzyma na siłę w pracy. Może "sumienni pracownicy" znajdą lepszą prace na dłużej? Każda firma docenia osoby zaangażowane i z pewnością potrafi docenić ich pracę a ja jestem tego dowodem. Wszystkim nieszczęśliwym radzę pomyśleć.
2
bea 2017-03-22 23:48
Masz rację, ci "sumienni pracownicy" i znający swoją wartość nie pozostają nawet pięciu minut jak im się trafia okazja a lojalność też ma swoją wartość. Pozostają tylko niedobitki tych "sumiennych".
Pracownik dobrze opłacany, dobrze wyszkolony, doceniony i niesponiewierany to niższe koszty produkcji, bo i park maszynowy nie niszczeje a organizacja pracy idzie sprawniej. To przeszłość w tej firmie. Jakie są koszty produkcji (bo jakość albo jakoś zawsze są zamienne) gdy maszyny i urządzenia obsługują wiecznie nowi, niedouczeni, nie docenieni, marnie opłacani, notorycznie poniewierani (żeby nie użyć bardziej dosadnych słów) pracownicy z "łapanki"? Można dalej ciąć koszta ale dojdziemy do tego, że pracownik jest zbędny bo przynosi straty a wtedy kto zarobi na firmę? Samo się zarobi? Inteligentni zza biurka zapracują? Też tak można, ale to ma krótkie nogi.
Na dłużej zostaje pracownik tam gdzie jest szanowany i doceniany a "jedna jaskółka wiosny nie czyni".
3
Natalia 2017-03-25 16:21
PPF Hasco-Lek to jedna z wielu normalnych firm, która musi walczyć o dobre imię z hejtem. Szkoda !!!.
1
bea 2017-03-25 19:07
"PPF Hasco-Lek to jedna z wielu normalnych firm" - w czym ona jest normalna? konkretnie! Pensja jest owszem, regularnie co miesiąc, nie są to pensje ze średniej krajowej, bo gdyby tak było to rotacja pracowników byłaby duuuużo mniejsza, jakiś socjal jest bo trochę ludzi przecież pracuje na to, atmosfera? zapytaj tych co odeszli, parking dla plebsu gdzieś w bagnie za firmą, czy to wystarczy by być firmą normalną?
2
Zyga 2017-03-27 10:36
Nie cała firma to produkcja, to raz. Pracuje tu ponad tysiąc ludzi, to dwa. Więc gadanie, że wszyscy mają źle to bzdura. Jedni szefowie i koledzy są lepsi, inni gorsi, jak wszędzie. Niezadowoleni się zawsze znajdą, nawet jakby ich autobus do roboty codziennie dowoził i dywan rozwijał, bo wtedy by były sapy, że kolor nie ten, że kierowca się spóźnia i inne takie. Jak komu źle, to niech czegoś innego szuka. Byli tacy, co poszukali i wrócili, jak się przekonali, że świat nie taki różowy jest i wszędzie praca tak samo wygląda. Dobrze, że w ogóle jest gdzie parkować, bo są firmy, gdzie nie ma nawet parkingu na łączce i nikt się nie rzuca, że błoto jest, bo w ogóle nic nie ma i nie ma gdzie parkować. Gadanie takie.
bea 2017-03-27 16:11
Oczywiście - Hasco-Lek to w sumie kilka lokalizacji nie tylko we Wrocławiu, z czego tylko jedna jest największa i najstarsza i to właśnie w niej tyle goryczy wylewają obecni a w szczególności byli pracownicy. Mój wujek sporo lat tam przepracował, mając ciągle nadzieję, że zmieni się coś na lepsze. Niestety, nie doczekał się - wolał odejść do spokojniejszej pracy, z większym wynagrodzeniem, i miejscem parkingowym, że nawet autobusem mógłby parkować. Teraz żałuje, że nadzieja mu nie pozwalała wcześniej odejść i ludzi - współpracowników, którzy także z nadzieją czekają na lepsze czasy.
Być kreatywnym w tej firmie to znaczy nie mieć skrupułów i posiadać głównie takie cechy, które raczej nie kojarzą się dobrze.
Nikt na tym forum (chyba) a na pewno nie ja pisałam, że wszyscy mają źle w tej firmie. Są tacy, którzy pewnie nie zamienią pracy w tej firmie na inną z własnej woli - poznałam takich - ale to zdecydowanie mniejszość.
Jakoś nie mogę sobie skojarzyć innej choćby o połowę mniejszej firmy, która nie oferowałaby pracownikom miejsca do parkowania.
2
Zyga 2017-03-31 10:15
A propos parkingu - trzy przykłady z głowy - 3M, EY, Credis Suisse - żadna nie ma parkingu, a to są wielkie światowe korporacje.
1
lolek 2017-03-31 14:21
@Zyga
... które mają biura w centrum lub blisko centrum przez co można dojechać komunikacją miejską albo rowerem. Nie wyobrażam sobie żeby firma produkcyjna na zadupiu nie oferowała parkingu... a jednak.
6
bea 2017-03-31 22:27
No widzisz i sam się pogrążyłeś - 3M ma swój zakład na Kowalach (to nie jest centrum) i ma b.duży parking pracowniczy przed firmą, pozostałe dwie to chociaż korpo o światowym zasięgu nie zatrudniają w jednym miejscu 500, 1000 czy więcej pracowników ale może 10, 20 lub trochę więcej - nie jestem tego pewna, bo te firmy mało znam ale nie są to firmy produkcyjne a swoje biura, oddziały lokują w centrum. Tak jak "lolek" napisał, w centrum poruszałabym się rowerem lub MPK - w d... miałabym parking czy miejsce postojowe; w centrum mieszkam i wiem jaki jest problem z zaparkowaniem.
Nie ma tu znaczenia czy to jest światowe korpo czy jakaś lokalna firemka, liczy się podejście do pracownika i jego szacunek. I chociaż w Polsce zmieniło się już wiele, to jednak jeszcze wiele jest do zmiany w kwestii stosunków pracodawca - pracownik czy klient - usługodawca (tak jak to jeszcze kuleje np. w naszej służbie zdrowia - pacjent nie jest klientem tylko upierdliwym i znienawidzonym petentem).
Logiczne jest, że jeśli pracuję np. w rynku w jakimś biurze, oddziale bankowym, trudno wymagać od pracodawcy miejsca parkingowego - chyba że jest się "prezesem".
Jak Ty szanujesz innych, tak inni szanują Ciebie. Na szacunek trzeba sobie ciężko zapracować.
W czasach prehistorycznych nie wystarczyło być wielkim i silnym, wystarczyło być małym ale sprytnym :P by przetrwać i zwyciężyć. Chociaż czas nie stoi w miejscu, to zasady się nie zmieniają aż tak bardzo.
3
Ktos kto wie co tam za syf 2017-04-01 22:52
Mobbing to jest tam na 1 miejscu ..od kiedy prezesem zostal...wiadomo kto
3
Tity 2017-04-01 22:57
Ha ha szczera prawda
2
Tyty 2017-04-01 23:10
Zwalniaja starych dobrych pracownikow..ktorzy sie poswiecili firmie...a teraz takie podziekowanie...Za duzo wiedzieli,widzieli...I trzeba ich teraz sprzatnac...Czy glowny wlascieliel firmy nie widzi co tam sie zaczelo dziac I jakie przekrety za terazniejszysz czasow ost 3-4lata...od zmiany zarzadu firmy...MOBING MOBBING I JESZCZE RAZ MOBBING.Wyzsze sfery z budynku dawnego MAMUTA nie maja za grosz poszanowania dla pracownikow...a co dopiero mowic o zarobkach..Wiadomo kto ma tam tylko zarabiac...To co sie tam obecnie dzieje to tylko do sadu pracy !
4
Niloo 2017-04-01 23:26
Zarobki zadne...najnizsza krajowa...plus dochodzi MOBBING jak był dawniej w firmie neuca.Wszystko sie powtarza.Ta firma niestety ale zostanie wkoncu zrujnowana a szkoda bo kiedys sie tam super pracowalo...ale to bylo kiedys...gdy pozadni ludzie pilnowali interesu.
4
jamnik 2017-04-02 20:27
Cześć
Mam kilka pytań
Zarobki, premie - są czy tylko papier- tempo pracy, stan maszyn, czas przerw bhp kultura pracy, przełożonych, podziały na działy, który dział ok który be, nadgodzinny przymus czy ochota, .......
bea 2017-04-03 14:58
Mało Ci opinii jak wyżej? Jak kto prawdę napisze to i tak znika przez cenzurę a więc coś musi być na rzeczy :)
1
Nowy 2017-04-06 09:11
Witam,
Chciałbym aplikować na stanowisko Magazyniera w PCF Procefar Sp. zo.o. Wrocław, ale nie wiem gdzie znajduje się ich magazyn (podobno nowy). Czy ktoś mógłby mi pomóc?
bea 2017-04-06 18:30
Dla czego nie zapytasz Ich wprost - głowy nie ukręcą a jest to oczywiste, że zatrudniający się musi o tym być poinformowany?!
Kinga 2017-04-09 12:32
PPF Hasco-Lek świetna firma jestem tu pracownikiem od lat .
1
bea 2017-04-09 20:11
Ha, ha, ha kolejny troll - pracownikiem od lat ? - chyba świetlnych.
Skoro od lat to może się znamy? Zdradzisz tę tajemnicę? Może chociaż dział i inicjały?
Masz odwagę pisać takie dyrdymały to może wystarczy Ci odwagi by się choć trochę ujawnić!
A może to ktoś z HR usiłuje podnieść beznadziejną opinię o ... tej firmie?
2
Tity 2017-04-09 23:51
Haaa haa no ja tez jestem ciekwa..co to niby za Kinga...Tyle lat tam pracowalam...I jakos nie slyszalam o takowej...:-)Ale HR ..jak widać już nie wie jak bronić syfu...
2
Tity 2017-04-09 23:56
Odradzam całkowicie ta firme...A procefar w szczególności.Mobbing i wykorzystywanie pracowników,zarobki zadne a nadgodzin nie płacą...Szkoda czasu tracić..
4
Kinga 2017-04-10 15:40
Bea, skoroś taki chojrak, to sama się ujawnij. Bardzo się łatwo troluje pod pseudonimem, a mało kto ma odwagę powiedzieć prawdę pod własnym nazwiskiem :P
bea 2017-04-11 13:24
Wyskoczyłaś tu jak" Filip z konopi" ze swoją tezą nie podając na jej obronę żadnego dowodu i oczekujesz, że to wszyscy będą się Tobie kłaniać za Twoje "ach i och" o wspomnianej firmie. Zwolnij trochę i zdrowego rozsądku więcej. Ja i wielu innych forumowiczów wytykaliśmy grzechy tej firmy podając konkretne zarzuty i dowody na ich poparcie. Z Twoją wiarygodnością coś jednak nie tak. Jest w tej firmie jeden dział, który że tak powiem "ma ogólne spojrzenie" na całą firmę, nie będąc jednocześnie "na widelcu" - i ja właśnie do niedawna tam pracowałam. Chcesz nam wmówić, że "woda jest sucha" nie podając żadnych dowodów na tę tezę.
Od jakiegoś czasu nie pojawia się tu "cichy" a to on i jeszcze kilka osób, wnosiło wiele ciekawych szczegółów o tej firmie, o ile za sprawą "cenzury" nie wylądowały wcześniej w koszu - nie chodziło o naruszenie jakiejś tajemnicy ale wpis był po prostu "nie wygodny". Bywało, że wpisy wisiały przez jakiś czas a po kilku dniach znikały - ot, "tajemnica poliszynela". Przedstawiciel(ka) Hasco na tym forum przyznała się do tego oficjalnie, choć niejednoznacznie.
Jeżeli jakiekolwiek forum, portal, poruszający tematykę pracy i pracodawców chce być wiarygodnym, nie może siedzieć w kieszeni pracodawców, którzy są na nich (portalach) oceniani. Ponieważ nie jest to strona firmowa PPF HASCO-LEK czy którejkolwiek ze spółek, właściciel portalu (admin) powinien jedynie stać na straży prawa a nie wygody beneficjenta.
Internet błędów nie wybacza i nie zapomina.
3
bea 2017-04-11 13:54
Być może właśnie za sprawą "internetu" lub innego powodu coś jednak zaczęło się zmieniać na lepsze - Hasco wreszcie buduje parking dla pracowników. Jeżeli na tę "jaskółkę" pracownicy czekali 18 lat, to pozostaje mi i wszystkim pracownikom PPF HASCO-LEK wraz z pozostałymi spółkami życzyć duuuużo cierpliwości.
1
DZIAŁ HR PPF HASCO-LEK S.A. 2017-04-12 09:18
Szanowni Państwo,
chętnie wysłuchujemy Waszych opinii, dlatego staramy się na bieżąco czytać i komentować Wasze wpisy i odnosić się do merytorycznych uwag. Za każdym razem, gdy to robimy, podpisujemy się jako Dział HR i nie widzimy potrzeby posługiwania się innymi nickami, skoro obustronna wolność wypowiedzi pozwala na pisanie tego, co się myśli.

Każdy, kto w naszej firmie współpracował z Działem HR wie, że zawsze staramy się udzielić naszym pracownikom wsparcia i wszelkich dostępnych informacji. Ponieważ pracownicy naszego działu pracowali wcześniej w wielu różnych firmach, możemy Państwu uczciwie powiedzieć, że nie natrafiliśmy dotąd na firmę idealną – w każdej są elementy, które funkcjonują świetnie i takie, które wymagają dopracowania. Podobnie jest i u nas. Nieustannie pracujemy nad tym, by wszystkim pracownikom funkcjonowało się w firmie jak najlepiej. Osoby, które są z nami związane od kilkunastu lat i są ze swojej pracy zadowolone (co nam komunikują) są najlepszym dowodem na to, że można tu zagrzać miejsce na dłużej, ciągle się czegoś ucząc i rozwijając. Oczywiście, podobnie jak w każdej firmie, pracują tu również osoby, które nie znajdują satysfakcji w swojej pracy. Staramy się takich pracowników zaangażować na innych polach – poprzez zachęcanie do udziału we wspólnych wydarzeniach sportowych (np. Bieg firmowy), wspólne akcje wolontaryjne, współtworzenie firmowej gazetki, szkolenia itp.

Co do usuwania wpisów – nie mamy możliwości ich usuwania we własnym zakresie. Robi to wyłącznie administrator portalu i usuwa on jedynie takie wpisy, które zawierają dane osobowe konkretnych osób oraz skierowane pod ich adresem zwroty obraźliwe (jest to bowiem łamanie regulaminu tego serwisu, a także ustawy o ochronie danych osobowych). Gramy czysto i zachęcamy Państwa do sprawdzenia tego – wy także możecie zgłosić taką prośbę do administratora. Możecie także uzyskać od niego informację, że nie mamy prawa do samodzielnego administrowania stroną i usuwania wpisów.

Jako Dział HR, staramy się zawsze pomagać naszym pracownikom, dlatego nieustannie zapraszamy do nas w razie jakichkolwiek problemów i nieporozumień – wiele osób już z tej możliwości skorzystało. Dzięki konstruktywnemu dialogowi oraz zaangażowaniu możemy wymieniać poglądy i nieustannie zmieniać się (i swoją firmę) na lepsze.
Pozdrawiamy serdecznie

DZIAŁ HR PPF HASCO-LEK S.A.
DonPedro1980@onet.pl 2017-04-14 07:52
Normalnie nie mogę uwierzyć. Bea Ty jesteś na etacie hejtera przeciw Hasco? Wiecznie wszystko negujesz jakby Hasco był najgorszym pracodawcą na świecie. Przedstaw swoją sytuacje zawodowa. Opisz co robisz lub robiłaś w Hasco. Z przyjemnością poczytam.
bea 2017-04-14 12:33
Wierzyć mi się nie chce, że tylu ludzi nie umie czytać ze zrozumieniem. Czy ja napisałam, że "Hasco" jest najgorszą firmą? Owszem wylewam kubeł pomyj na firmę, chociaż nie wszyscy w tej firmie na to zasługują, ale często tylko to zmusza do trzeźwego spojrzenia na sytuację i poprawę. Tu, na tym portalu piszemy o tym co nam się podoba lub nie w firmach. Ja i wiele innych osób, którym nie jest obojętne w jakich warunkach pracują "wylaliśmy swoją żółć" na pracodawcę za "grzechy" jakich się pracodawca dopuszcza wobec pracowników. Skoro jesteś tak zauroczony firmą i wydaje Ci się, że My - hejtujący - nie mamy racji, jesteśmy w błędzie, to co takiego dobrego jest w "Hasco", że jej tak bronisz? Sam fakt, że pracuje się w niej na normalną umowę a pensja (średnio chyba poniżej krajowej) jest co miesiąc na czas na koncie to nie wystarczy, by zasłonić nimi pozostałe grzechy "Hasco".
Niestety nie zadowolę Cię informacjami o mnie czy o mojej roli w "Hasco", bo tak jak niedawna "ankieta zadowolenia" miała być anonimowa, okazała się być wielką konspiracją albo kogoś z zarządu albo na jego polecenie, by wyłowić wszystkich niezadowolonych. Ankieta była tendencyjna i naprowadzająca w wynikach na konkretnego autora z niewielkim marginesem błędu, a ta on-line to już kompletna inwigilacja - każdy korzystający z takiej opcji mógł być bezbłędnie spersonalizowany i namierzony (zatopiony :( ). Błąd w dobrej wierze? To jest zagrywka fair?
Błędów - grzechów "Hasco" mogłabym przytaczać znacznie więcej ale i tak zaraz usłyszę (przeczytam) masę krytycznych uwag w obronie "Hasco".
Zaraz będą padały uwagi: "nie podoba się, to zmień firmę" - to jest OK? to jest dobre rozwiązanie?
Być może dla niektórych tak, ale nie wszyscy mają taki komfort. Który z tych "dobrych" i przyszłych potencjalnie pracodawców zechce czekać 3 miesiące na nowego pracownika?
Ponawiam: Czym "Hasco" miałoby sobie zasłużyć na super dobrą albo tylko dobrą opinię jako pracodawca?
P.S. O dobrych firmach nie pisze się na forach, bo i po co. Albo ukrywa się to w tajemnicy by nikt inny nie wygryzł Nas z takiej firmy, albo nikt nie czuje takiej potrzeby dzielenia się swoim szczęściem.
3
xing 2017-04-17 17:59
To prawda, umowa o pracę + wypłacane na czas wynagrodzenie to nie jest coś niezwykłego, tylko zakichany obowiązek pracodawcy. W dobie kapitalizmu i galopującej konkurencji firma musi wyróżniać się czymś na tle pozostałych. Ta wyróżnia się.. tym, że za niedługo znajdzie się na szarym końcu wszystkiego. Ale czego chcieć od człowieka, któremu kasa przysłoniła widoki. Kasa nie idzie w parze z klasą. Tam ciągle nie chce się pamiętać, że rękami innych ludzi wypracowuje się ten swój zacny majątek. Nie ma tam także pomysłu na optymalizację, uproszczenie - bo po co? Wszystko jest pomyślane tak, aby nadzór nad każdym był jak najszerszy, a dlaczego - bo każdy w Hasco jest uważany za złodzieja i oszusta. I to jest smutne, bo jak ktoś ma taki obraz drugiego człowieka w głowie, to choćbyś się skichał - nie przeskoczysz. Najzabawniejsze jest to, że takie określenia lubi się przypisywać szaremu człowiekowi, który nic tam nie może... za to nikt nie spojrzy na najbliżej usytuowaną "koronowanej głowy" burżuazję. I to ciągłe przekonanie, że się da każdego kimś innym zastąpić..Czy widzicie pod bramą tej "kluczowej w Europie środkowej firmy" tłumy? Chyba sama ilość ofert pracy świadczy o tym, jaka jest tam rotacja. A za ten sławetny parking, co to niby się buduje nieopodal, zapewne będą pobierane opłaty.
4
Były analityk... 2017-04-22 13:33
Dzień dobry, czy jest realna szansa na powrót do Hasco jeśli ktoś jakiś czas temu zrezygnował ? Bardzo to była nieprzemyślana decyzja podyktowana młodym wiekiem i nie do końca chyba racjonalnym myśleniem jak się okazało... W takim laboratorium jeszcze nie pracowałam i obawiam się ze już pracować nie będę. Jak się przekonałam na własnej skórze, słowo "laborant" w innych firmach znaczy zupełnie co innego i nie wiąże się z obsługą aparatów ani nawet z analizami fizyko-chemicznymi. Warunki pracy są w Hasco naprawdę komfortowe, polecam innym zbuntowanym zakosztować innych prac i się przekonać. Pozdrawiam
Mira 2017-04-25 15:53
PPF Hasco-Lek to firma-marka, tu się fajnie pracuje .
bea 2017-05-03 18:08
Tutaj takiej info nie dostaniesz, byłoby to naruszenie co najmniej regulaminu.
Johny 2017-05-04 09:04
a to wyhacze ja na zmianie :)
bea 2017-05-04 15:32
Za dwa tyg majówka firmowa a tam zapewne będzie okazja nie jedna.
1
Jerzyk 2017-05-05 22:40
PPF Hasco-Lek to dobra firma z perspektywami na przyszłość.
bea 2017-05-06 16:44
Buahahaha
Który dział, bo jakoś nie kojarzę gdzie tak dobrze?
Johny 2017-05-08 11:37
bea- myslisz ze mam szanse ??? :D
bea 2017-05-08 17:59
Wróżką nie jestem a po 50% szans leży po obu stronach :) - wykorzystaj swoje 50%
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Mój wujek ma takie fajne motto:
Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło.
;-)
1
Johny 2017-05-09 12:33
Dobre :DDDDD zapamietam.pozdrawiam bea
Marta 2017-05-09 20:11
PPF Hasco-Lek to firma i znana marka, tu warto pracować.
bea 2017-05-10 17:20
Nowa metoda podbijania opinii - autoreklama :D - ogólna ocena upadła tak nisko, że już tylko pozostaje odbić się od dna - o ile się umie i chce. Tylko najpierw trzeba to chcieć zauważyć.
Misia 2017-05-14 13:01
Smutne jest to, że ludzie nie doceniają to co mają. Dopiero jak stracą to żałują iż nie doceniali to co mieli. Nikt nie może zaprzeczyć że to znana firma.
bea 2017-05-15 00:35
Niezaprzeczalnie masz rację, firma jest znana.
Chińskie firmy też są znane - do niedawna pracowali w nich ludzie "za t.z.w. miskę ryżu" - trochę się jednak zmieniło - teraz już mogą dostać za pracę aż "2 miski ryżu".
To że firma jest znana, czyni ją tym bardziej miejscem - pułapką dla nieświadomych i niedoszłych potencjalnych pracowników.
Co złego jest w tym, że tutaj się dowiedzą o prawdziwych obliczach firmy?
Dla czego pracownik nie miałby prawa do ponarzekania na pracodawcę?
Co jest takiego wartościowego w fakcie posiadania pracy w tej firmie? Duma? Ambicja? Honor? Lojalność?
Tymi frazesami "miski" się nie napełni a godności, która wielokroć jest naruszana w tej firmie nie wyrówna chyba żadna pensja.
W Polsce jest wiele dużych i znanych firm z podobnym podejściem do pracownika i nie są one dla nich "fajne". Oczywiście nie każdy dział i nie każdy przełożony depcze godność pracownika, ale zapewne są tego świadomi.
Dzięki takim narzekaniom jest szansa, że coś się zmieni na lepsze, chociaż scenariusz "bajki o mrówce" coraz bardziej się spełnia.
1
Empatia 2017-05-17 18:00
Rozmowa kwalifikacyjna niczym przesłuchanie przez policjanta :), oczywiście rozumiem sprawdzanie informacji i ewentualne dopytywanie jednak sposób w jaki 3 osoby przeprowadzały rozmowę był na niskim poziomie.

Trochę więcej empatii w stosunku do kandydata, wystarczy że sama w sobie rozmowa bywa stresująca.
3
mea 2017-05-18 10:20
Bez przesady..To jak twoim zdaniem ma byc przeprowadzona rozmowa?Bez pytan?Bez sprawdzania informacji?A moze siedzac i milczac?Jak to taki stres trzeba bylo przerwac i wyjsc.
Monia 2017-05-18 12:01
Może będę zbyt surowa w swojej ocenie ale muszę powiedzieć. Takie ubolewanie nad sobą czy użalanie się jak to ciężko bo trzeba rano wstać i jechać do pracy strasznie mnie denerwuje. Dorośli ludzie a zachowują się jak małe dzieci które trzeba prowadzić za rączkę.
1
bea 2017-05-19 00:08
Jeżeli jesteś filantropką-wolontariuszką to gratuluję zacięcia, tutaj piszą ludzie którym nie jest obojętne za Ile, jak, z kim i w jakich warunkach pracują.
Jeśli nie "łapiesz" co to jest "bajka o mrówce" to sobie wygooglaj, potem możemy polemizować, komu się chce a komu nie wstawać do pracy.
1
Misia 2017-05-24 23:17
@bea Nikt nie chce pracować za darmo ale wszędzie są jakieś progi wynagrodzeń i w momencie podpisywania umowy każdy wiedział co podpisuje. Po jakimś czasie zarobki nie urosną o 100%, to jest logiczne wie po co to biadolenie?
Zostaw swoją opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.