logo frosta

frosta

Bydgoszcz

Opinie o frosta

TAK 2016-12-13 18:39:15
System 8 godz niby nie ma być -mają zostać przy 12 .A na co lepszego liczysz w nowym roku?? tu sie już nic nie zmieni bedzie jedynie GORZEJ
3
no 2016-12-13 18:40:38
Jak pamiętam od wielu lat były tu fatalne grafiki dla ludzi,w domu przeważnie jest się wykończonym i się tylko śpi Musimy tu zapomnieć o urodzinach,imieninach,rodzinach,o wolnych sobotach i niedzielach,najlepiej zapomnieć też o swoim życiu i być tylko dla firmy Jeżeli się na to wszystko zgodzisz i zaakceptujesz niskie zarobki dasz radę tu być pracownikiem
7
no 2016-12-13 20:26:45
Zgadzam sie tylko sie dziwie tylu młodych sie też tu żali a nadal pracują -a na rynku jest dużo fajnych ofert pracy 5 razy w tyg po 8 godz i za lepsze pieniądze niż tu .W tej firmie mozna nabawić sie depresji
4
ja 2016-12-14 10:51:30
praca na akord a stawka godzinowa
6
taaaaaa 2016-12-15 19:59:02
Dokładnie ktoś Was trzyma na siłe -no tak te 700 zł na które sie rzucacie jak pies na kości żenada Zero honoru tyle Wasze zdrowie jest warte?
5
he 2016-12-16 19:45:05
najbardziej widać po tych jak co roku chorowali,a teraz nagle ozdrowieli,nawet sławne nazwiska,hi hi
7
JAAA 2016-12-16 21:21:08
nie pękaj podaj nazwisko zapewne zaczyna sie na W
4
anonym 2016-12-16 23:29:54
Nadgodzin mnóstwo bo ciągły przemiał, na hali 21-22 stopnie.
1
anonymus 2016-12-17 17:14:55
Tak jakos przestali chorowac ze slynnej ulicy Na Ws
4
ddd 2016-12-17 17:41:06
w styczniu znowu zacznie chorować serial na W ...
5
joooł 2016-12-19 07:54:06
Idziecie na bal
1
nieeee 2016-12-20 17:56:52
Co sie dzieje tu -masakra jeden dzień wolnego
4
święta 2016-12-22 18:22:03
idziecie na wigilie??
1
wigilia 2016-12-23 21:11:34
i co wy na to ? obiecanki-śmiech
5
ja 2016-12-24 13:58:49
będą zwalniać za chorobowe-hehe ludzie sami się zwolnią po nowym roku
2
Mała 2016-12-25 23:40:29
A co tym razem na wigilii obiecali? No i ile milionów zrobiliśmy dla szwabów naszą ciężką pracą ? Jakieś nowe przepisy kulinarne od szefa w tym roku były? Jestem do tyłu bo nie było mnie na tej wystawnej wigilii :p skorzystałam z wlonego i wolalam wigilie dla rodziny zrobić niż słuchać miliona obietnic że będzie miło fajnie i wspaniale
5
joooo 2016-12-26 00:40:31
mała nie choruj bo cie zwolnią hahah śmiech mają nas za kogo-straszą jak w przedszkolu niech sie ciesza że jeszcze garstka ludzi im została -jak powstanie nowa hala bedziemy robić 6na 7
5
Mała 2016-12-27 00:22:13
Mogą mnie zwolnić jak chcą i tak mam już inną pracę zalatwiona i po nowym roku jak duża część ludzi składam wypowiedzenie skoro nie potrafią docenić ludzi którzy nie chorują pomimo przemęczenia i braku sił to co tu ma nas trzymać
3
mus 2016-12-27 09:42:07
NO JAK TRZYMAĆ MA NAS PREMIA ZA NIE CHOROWANIE HAHA Ciekawe ile wasze zdrowie będzie warte 5% czy 8 procent......taka duża znana Marka dopuściła sie do czegoś takiego -myślą że premią nas zatrzymają .....niech zrobią porządek i przeszkolą co niektórych kierowników-brygadzistów. tu pracują ludzie a nie zwierzęta....
2
Nikt 2016-12-27 19:33:43
31 grudnia mamy wolne czy zakład pracuje do np
14?
1
ja 2016-12-27 20:25:27
a jak myślisz-tu sie nawet robi 8 godz przed sylwkiem tylko nie bierz użeta bo 700 zł nie dostaniesz -śmiech
3
zdegustowany 2016-12-28 11:12:37
FRoSTA kiedys a dzis to przepasc.. patrzac na PREMIE od 2014 roku aż do 2016 to zarabiamy MNIEJ niż kilka lat temu.. Co chwile jakieś podwyzszane normy na maszynach za czasów PRLu..same maszyny gdyby mogły mówić to by stwerdzily,że "ile mozna na takich obrotach pracowac? pie...ole". ZARZĄD ma kase, Niemcy tez maja kase ale pracownikom to już ukrecili zawory i kapie raz na jakiś czas jakaś nędza.. PREMIA KWARTALNA 1000 brutto - brzmi tylko pieknie bo przez okres 3msc premie byly tak niskie,ze jeszcze gorzej na tym wszyscy wyjdziemy jakby premie byly normalne..to już jest tak obliczone,zeby ONI wyszli na plus a pracownik mógł powiedziec,że dostal 1000brutto bo był w pracy,jak wół pracowal i nie chorował.. Na chłodni jest to samo - dostawy,exporty i szkoda,ze nie ma wiecej ramp bo mysle,ze by każda była zajęta,żeby tylko zrobić plan dnia,który jest planowany przez chyba chorą osobę..wóźki to już szrot, temperatury z tego co wiem na chłodni niższe niż powinny byc bo co chwile coś sie tam psuje. Podwyżki beda ale INFLACYJNE - normalnie 50gr brutto albo 60gr. Zarówno produkcja jak i chłodnia obudzi się gdy ludzie zaczną przynosic wypowiedzenia i zwolnienia lekarskie bo nikt za tak śmieszne pieniądze nie będzie pracował jak wół któremu co roku mydlą oczy,że "bedzie lepiej" a jest tylko GORZEJ !!! Jedynym ratunkiem jest obliczenie na nowo norm, podwyzki jak np. IKEA (z 15brutto na 20brutto), wywalenie osob ktore zrobily taki syf w firmie poprzez takie a nie inne "pomysły".. skoro wczesniej mozna było osiagac dobre wyniki, ludzie pracowali to chyba jest coś na rzeczy.. Jak mogą byc premie na poziomie 5%-9% gdy rok temu dochodzily do 20%-27%.. chore. Docenicie pracowników jak ODEJDĄ do innych firm i zostanie Wam opcja sciagania połowy UKRAINY ,żeby ratowali wasza firme przed upadkiem. Opinia jest prawdziwa i mysle,ze każdy pracujacy tam czlowiek podpisze sie pod tym bo ile mozna milczec i udawac,ze pada deszcz gdy zarząd pluje z góry. Nie pozdrawiam
25
pestka 2016-12-28 11:30:40
Zgadzam sie z Tobą w każdym zdaniu .W tej firmie już nic nie POMOŻE ani premia ani podwyżka ani obiecywanie bóg wie co..... żeby ta firma stanęła na nogi powinni zatrudnić ludzi z zewnątrz jako kierowników -liderów-brygadzistów.Nie be powodu mówi sie tu o na WSPÓLNEJ .....MĄŻ-ŻONA-SĄSIADKA -CÓRKA-ZNAJOMA ITD jedna wielka rodzina jak im nie wejdziesz w dupę to będziesz zawsze nikim w tej FIRMIE również nie pozdrawiam
15
sylwester 2016-12-28 11:41:48
Tak racja, czas zacząc robic pożadki w tej firmie jak to powiedział jeden z kierowników cytuję ,,wykosic chwasty,, . Proponuję zaczać od siebie kierowniczku i zakupic podwójny komplet koszul na bal.
11
ja 2016-12-28 12:01:57
trafione ........... pozostawie bez komentarza
6
u....... 2016-12-30 12:48:19
w Auchan jest promocja 2 w cenie 1
hahahahaha...........
1
Maciej 2017-01-02 16:33:42
I jak podwyżki już sa
mac 2017-01-02 20:12:18
Maciej podwyżki śmiech obiecanki cacanki jak co roku ,połowa Ukrainy już tu nie wróci kto wytrzyma to tempo-głupi
9
a jednak 2017-01-04 15:39:47
A jednak zaczynają sie chorobowe sypać
4
mała 2017-01-04 19:24:16
wypłata śmiechu warta 2500 w tym 30 nadgodzin wyrobiony etat oraz dodatek za chorobowe
6
zmora 2017-01-05 07:56:37
2500 ? Ja jeszcze jak tu pracuje tyle nigdy nie miałam Max 1800 z nadgodzinami Oni duzo obiecują Jak by tak było co gadają na rozmowie to by tylu ludzi sie uciekalo
7
mech 2017-01-05 12:46:33
Jak mi zapłaca nawet 3000 zł wypłaty i tak nie warto tu tyrać
6
Kwa 2017-01-06 15:42:11
Moim zdaniem to kierownicy i brygadzisci niech ustana na produkcji i podkrecic im tasme zobaczymy czy dadza rade przez 12 godz. Szczegulnosci milene z rybnej brygadzistke ta cwaniare.ile mozna robic moze po 300godz ? To obuz auszwidz drugi robia
4
kawa 2017-01-06 16:33:41
Oj obrosła w piórka Pani Mi.....Brygadzistka ją postawić na 12 godz na poprawianie -ciekawe jak by sie pracowało
3
Olewka 2017-01-06 18:00:36
A ja mam pytanie do dyrektora generalnego Frosta AG....dlaczego niema w tym zakładzie słowa o wymianie pracowniczej? skoro są trzy zakłady w świecie ,Bydgoszcz ponoć osiąga najlepsze wyniki dlaczego nie wysłać naszych pracowników do innych krajów za ich wynagrodzenie?nie za nasze złotówki tylko za euro za stawki jakie oni tam mają . Niech pokażą jak się pracuje w Polsce i osiąga najlepsze wyniki bo przecież o tym mowa na każdej wigilii pracowniczej .Skoro my najwięcej produkujemy i przynosimy największe zyski to chyba coś jest nie tak z pozostałymi fabrykami.Niech Niemcy przyjadą do polski , być może nauczą się czegoś od nas i podniosą swoje kwalifikacje za naszą płacę za nasze stawki godzinowe ,złotówki nie euro.Niech zobaczą jak to jest przychodzić na sms ciągle nadgodziny z premią 6% do 16% i niech wyjadą za rok dwa z poczuciem pełnego szczęścia że dokonali czegoś wielkiego potrafili przeżyć jak my biedacy polacy..........Wtedy pogadamy
11
Kwa 2017-01-06 21:27:57
Ja bym na kolo ja postawil lub szejpery na 4 kominy i podkrecil jej tepo jak ona to robi innym ludziom a rudego dawno powoini wywalic za mobing
4
JA 2017-01-06 21:32:49
Ja Kierownika Rafała bardzo lubię jest ok -jedyny NORMALNY
3
TAK 2017-01-06 21:37:42
Wina mało przeszkolonych brygadz...... że ludzie tak uciekają z zakładu .My jesteśmy ludżmi i tak chcemy być traktowani a nie jak Pionki idż, zrób, wynieś, nie gadaj, i SZYBCIEJ
4
Kwa 2017-01-06 21:40:43
Znam go wszyscy sa po jednych pieniadzach obiecuja a nic nie robia. To niech sami robia po 6 dni i 1 dzien wolnego to hore. Polacy to nie roboty kazdy ma rodzine i chce znimi spedzc czas a nie tylko frosta
3
Kwa 2017-01-06 21:50:51
Jak mialem zielony czepek to 3 dni pracowalem i3 dni wolnego a gdy zalozylem bialy to zaczol sie chorror nastop nadgodziny zastepstwa myjki a rodzina gdzie na drugim miejscu bo frosta jest pierwsza tak nie powinno byc dlatego nie pracuje w tym obozie
3
ja 2017-01-06 22:19:57
Zgadzam sie z Tobą w 100 procentach jeżeli chodzi o system 6-1 .Jeden dzień wolnego to nawet nie chce sie iść z rodziną na spacer bo sie jest taj zje........nym
3
Mała 2017-01-08 02:32:49
A ja powiem tak dopuki my ludzie z dołu się nie postawimy gu.. o dostaniemy trzeba strajk zorganizować bo to co się dzieje to śmiech na sali chcemy premie to 130 procent normy musimy wyrobić ale jak skoro sami widzą że na rozpadajacych się maszynach się nie da... Musimy wziąść sprawy w swoje ręce bo dalej będzie jak jest nie jesteśmy głupią tanią siła roboczą ludzie obudzcie się....
7
M........ 2017-01-08 17:16:44
Strajk??
1
życie 2017-01-08 17:26:26
Wy o strajku piszecie -wam najlepiej wychodzi za plecami obgadywanie i oczernianie a jak dojdzie do spotkania twarz w twarz to odrazu trzymacie ryj cicho i udajecie wielkie I LOVE YOU moge podać przykład na grafikowej objeżdzacie ją na stołówce,przystanku a jak do czegoś dojdzie to byście jej wlazły w du....e świadczy to tylko o Was jakie macie nudne życie poza pracą .Już nie mówię o Wio.....cie tak samo każdy sie przymila jej a jak tylko zginie z pola widzenia jest osmarowana od najgorszych .Weżcie sie za robotę a nie narzekanie porządek zróbcie najpierw sami ze sobą zazdrośnicy a potem pomyślimy dalej
4
on 2017-01-09 15:19:48
I jak z podwyżkami? Ktoś już dostał jakąś? Jak sie zmieniły stawki. ?
oo 2017-01-10 21:03:02
nikt grafikowej nie objeżdża,nędzna jest sytuacja tej fabryki,bo brakuje tu od zawsze ludzi,odchodzą bo żle ,zapieprz,chamskie traktowanie,zarobki zbyt małe Tylko kasa lepsza może przyciągnąć tu ludzi ?Wtedy będą tu chcieli ludzie pracować i będą normalne grafiki bo będzie kim obsadzać a nie tą garstką ludzi Tylko góra ma nas pracowników za nic,to się czuje
5
.... 2017-01-10 21:10:20
Kasa nic tu nie pomoże ,każdy dobrze wie gdzie jest problem .Problem tkwi w większości w traktowanie tu ludzi i zero kultury osobistej u większości lid,bryg,kier.
.
6
x 2017-01-14 16:27:26
Podwyżki -a ludzie nadal odchodzą
4
Dlaczego niema odpowiedzi na to jedno pytanie. 2017-01-17 20:07:42


Nazwa firmy/Treść

Miasto


logo frosta
frosta
Bydgoszcz
1231
Opinie
0
Rozmowy kw.
Oferty pracy
Obserwuj Dodaj opinię
Opinie o frosta
aaa3 2016-12-13 18:14:43 przeglądając stare kwitki to pensje 4 lata temu były na takim samym poziomie a nawet i wyższe niż teraz, mimo tego ze stawka była niższa , a jak by nie patrzeć to wszystko raczej podrożało . Ale tu chyba się nic nie zmieni . Oby coś na plus od stycznia było bo jeśli nie to trzeba będzie spadać jak najdalej .
A wiecie może czy ten system 8 godzinny od stycznie będzie i jak to ma wyglądać? 3 odpowiedz
TAK 2016-12-13 18:39:15 @aaa3 - 2016-12-13 18:14:43 System 8 godz niby nie ma być -mają zostać przy 12 .A na co lepszego liczysz w nowym roku?? tu sie już nic nie zmieni bedzie jedynie GORZEJ 3 odpowiedz
no 2016-12-13 18:40:38 @aaa3 - 2016-12-13 18:14:43 Jak pamiętam od wielu lat były tu fatalne grafiki dla ludzi,w domu przeważnie jest się wykończonym i się tylko śpi Musimy tu zapomnieć o urodzinach,imieninach,rodzinach,o wolnych sobotach i niedzielach,najlepiej zapomnieć też o swoim życiu i być tylko dla firmy Jeżeli się na to wszystko zgodzisz i zaakceptujesz niskie zarobki dasz radę tu być pracownikiem 7 odpowiedz
no 2016-12-13 20:26:45 @no - 2016-12-13 18:40:38 Zgadzam sie tylko sie dziwie tylu młodych sie też tu żali a nadal pracują -a na rynku jest dużo fajnych ofert pracy 5 razy w tyg po 8 godz i za lepsze pieniądze niż tu .W tej firmie mozna nabawić sie depresji 4 odpowiedz
ja 2016-12-14 10:51:30 @yyy - 2016-12-13 15:18:51 praca na akord a stawka godzinowa 6 odpowiedz
taaaaaa 2016-12-15 19:59:02 Dokładnie ktoś Was trzyma na siłe -no tak te 700 zł na które sie rzucacie jak pies na kości żenada Zero honoru tyle Wasze zdrowie jest warte? 5 odpowiedz
he 2016-12-16 19:45:05 @taaaaaa - 2016-12-15 19:59:02 najbardziej widać po tych jak co roku chorowali,a teraz nagle ozdrowieli,nawet sławne nazwiska,hi hi 7 odpowiedz
JAAA 2016-12-16 21:21:08 @he - 2016-12-16 19:45:05 nie pękaj podaj nazwisko zapewne zaczyna sie na W 4 odpowiedz
anonym 2016-12-16 23:29:54 @xxxxxxxx - 2016-11-01 13:57:27 Nadgodzin mnóstwo bo ciągły przemiał, na hali 21-22 stopnie. 1 odpowiedz
anonymus 2016-12-17 17:14:55 @JAAA - 2016-12-16 21:21:08 Tak jakos przestali chorowac ze slynnej ulicy Na Ws 4 odpowiedz
ddd 2016-12-17 17:41:06 @anonymus - 2016-12-17 17:14:55 w styczniu znowu zacznie chorować serial na W ... 5 odpowiedz
joooł 2016-12-19 07:54:06 Idziecie na bal 1 odpowiedz
nieeee 2016-12-20 17:56:52 Co sie dzieje tu -masakra jeden dzień wolnego 4 odpowiedz
święta 2016-12-22 18:22:03 idziecie na wigilie??
1 odpowiedz
wigilia 2016-12-23 21:11:34 i co wy na to ? obiecanki-śmiech 5 odpowiedz
ja 2016-12-24 13:58:49 @wigilia - 2016-12-23 21:11:34 będą zwalniać za chorobowe-hehe ludzie sami się zwolnią po nowym roku 2 odpowiedz
Mała 2016-12-25 23:40:29 A co tym razem na wigilii obiecali? No i ile milionów zrobiliśmy dla szwabów naszą ciężką pracą ? Jakieś nowe przepisy kulinarne od szefa w tym roku były? Jestem do tyłu bo nie było mnie na tej wystawnej wigilii :p skorzystałam z wlonego i wolalam wigilie dla rodziny zrobić niż słuchać miliona obietnic że będzie miło fajnie i wspaniale 5 odpowiedz
joooo 2016-12-26 00:40:31 @Mała - 2016-12-25 23:40:29 mała nie choruj bo cie zwolnią hahah śmiech mają nas za kogo-straszą jak w przedszkolu niech sie ciesza że jeszcze garstka ludzi im została -jak powstanie nowa hala bedziemy robić 6na 7 5 odpowiedz
Mała 2016-12-27 00:22:13 @joooo - 2016-12-26 00:40:31 Mogą mnie zwolnić jak chcą i tak mam już inną pracę zalatwiona i po nowym roku jak duża część ludzi składam wypowiedzenie skoro nie potrafią docenić ludzi którzy nie chorują pomimo przemęczenia i braku sił to co tu ma nas trzymać 3 odpowiedz
mus 2016-12-27 09:42:07 @Mała - 2016-12-27 00:22:13 NO JAK TRZYMAĆ MA NAS PREMIA ZA NIE CHOROWANIE HAHA Ciekawe ile wasze zdrowie będzie warte 5% czy 8 procent......taka duża znana Marka dopuściła sie do czegoś takiego -myślą że premią nas zatrzymają .....niech zrobią porządek i przeszkolą co niektórych kierowników-brygadzistów. tu pracują ludzie a nie zwierzęta....
2 odpowiedz
Nikt 2016-12-27 19:33:43 31 grudnia mamy wolne czy zakład pracuje do np
14? 1 odpowiedz
ja 2016-12-27 20:25:27 @Nikt - 2016-12-27 19:33:43 a jak myślisz-tu sie nawet robi 8 godz przed sylwkiem tylko nie bierz użeta bo 700 zł nie dostaniesz -śmiech 2 odpowiedz
zdegustowany 2016-12-28 11:12:37 FRoSTA kiedys a dzis to przepasc.. patrzac na PREMIE od 2014 roku aż do 2016 to zarabiamy MNIEJ niż kilka lat temu.. Co chwile jakieś podwyzszane normy na maszynach za czasów PRLu..same maszyny gdyby mogły mówić to by stwerdzily,że "ile mozna na takich obrotach pracowac? pie
1
żal.... 2017-01-18 11:59:52
Po co my ciągle robimy prace dodatkowe u znanych brygadzistów w czasie np układanych kateringów To praca ponad siły Trzy osoby przy taśmie układają jak dzikie ryby a reszta prace dodatkowe Za te 100zł premii ludzi chcecie powykańczać? Przecież was ręcę kręgosłup w nocy nie boli kochani brygadziści
7
Zostaw swoją opinię o frosta - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie frosta