logo frosta

frosta

Bydgoszcz

Opinie o frosta

ups 2017-03-21 11:48
odchodzą,z kim pogadać to na wypowiedzeniu.Niestabilne grafiki bardziej wykańczają ,niż bardzo średnie zarobki.Kobiety to już jak ukrainki są traktowane,ciągle do pracy,premie małe to godz 200musisz mieć żeby przeżyć.
7
Jo 2017-03-22 15:13
To po co tam siedzicie!narzekacie i wiecie co wam powiem,dobrze wam tak skoro nie potraficie zdobyc sie na odwage by odejsc z chonorem i nie dac sie w ten sposob traktowac. Widocznie wam to odpowiada skoro w tej renomowanej firmie siedzicie. Bo tak sie przedstawiaja tylko ta renoma jest budowana na wyzysku, mobingu i smialo morzna powiedziec niewolnictwu.
5
Do elity 2017-03-25 08:06
Tak jest elita z bistro przeniesiona na rebymiksy tam robily co chcialy i to samo robia tu, parkami na przerwy. Wystarczy popatrzec na ich prace jak pracuja czy jest adekfatna do ich stawek bo karakana zona zeby miala tyle co operator. Niech ja postawia gdziekolwiek na maszyne niech pokaze co potrafi
2
Zygac sie chce 2017-03-25 13:58
Wszystkich to razi w oczy, inne stawki inne traktowanie , minimalne wymagania wzgledem pracy czy wydajnosc. Co jest jedna firma a takie skrajnosci , cale bistro rozwalili ale grupa leniwcow razem no bo jak inaczej ktos musi bladyneczke zabawiac to takie jej maskotki
2
Operator 2017-03-25 17:03
Prawda jedna z princess wróciła z chorobowego i co zwolnili ją nie a dlaczego bo Zoneczka karakana pomoże zróbcie wreszcie z tym porządek. 3 leniwcow
3
Do obory 2017-03-25 18:16
Hahaha chlopaki do wziecia tam tez sie idealnie wkomponuje
3
parodia2017 2017-03-25 21:00
premie nie bede juz wieksze niz 5-10% :) nie liczcie na cuda..ciekawe kto pojdzie na nowa hale pracowac skoro nawet Ukraincy mowia,ze nie ma mowy za takie pieniadze.. jak firma nie podniecie premii albo stawki godzinowej to konkurencje ich zje bardzo szybko. "UCZMY SIE SZANOWAC PRACOWNIKOW BO TAK SZYBKO ODCHODZA" to powinno byc MOTTO myFROSTA :) przykre ale prawdziwe.. nie doceniacie = tracicie. Mało to firm? MNÓSTWO! KADRY powinny się mocno trzymac bo zwolnienia dopiero sie posypia od MAJA :) tyle zdradze. NIE MA KASY - NIE MA PRACOWNIKOW.
7
dddd 2017-03-28 13:44
najpierw sie zastanow gdzie indziej w ogole masz dodatki do wczasów ? chyba tylko dla urzędasów zostały. Bardzo dobra firma
Ona. 2017-03-30 14:41
Wczoraj dowiedziałam się że następny operator odchodzi z firmy.
Niedługo nie będzie komu pracować w tej firmie.
3
ramat 2017-03-30 15:09
Inne firmy są, ale na takim samym poziomie co frosta. Nadgodziny, mobbing, stres, wykorzystywanie pracownika, marne wynagrodzenie. Z deszczu pod rynnę...
4
Maja 2017-03-31 10:57
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Packaging Engineer. Wymagana jest między innymi znajomość języka angielskiego. Co możecie powiedzieć o pracy w firmie w tym charakterze?
3
Aragorn 2017-04-13 21:53
Tak czytam i czytam wasze komentarze... Zaczynam pracę w tej firmie. Może już po świętach. Komentarze, komentarzami. Nie biorę jakoś tego do siebie. Napiszę tak... Pokażę tam swoją osobowość, a jeśli coś mi nie będzie pasowało to albo pewne kwestie poruszę albo po prostu podziękuję za współpracę. Ludziska czytam i staram się zrozumieć każdą wypowiedź, każdego z osobna. Wiedzcie, że to jednak tylko praca. Życie powinno być dla was ważniejsze, jeśli je tam tracicie, wyrywacie włosy z nerwów to zmieńcie tą pracę. Nie mam zamiaru jeść rybek z waszymi wyrwanymi włosami hehe. Żarcik, żarcikiem. Wiadomo, czasy są trudne, góruje pieniądz. Każdy chce żyć jak najlepiej. Ale pamiętajcie zdrowie jest najważniejsze ! Nie róbcie niczego wbrew własnej woli. Bądźcie zawsze sobą. Pieniędzy można mieć góry, ale co z tego gdy zawiedzie zdrowie. Popracuję, to może podzielę się opinią. Będę w tym jak najbardziej szczery. Pozdrawiam.
13
przyszły pracownik 2017-04-18 06:19
A ile jest przerw i jakiej długości w trakcie tych 12 h pracy?
2
Nnnnnnn 2017-04-18 08:42
A jak to jest z wysokoscia pensji? tak realnie.
2
xxx 2017-04-19 09:40
W zakładach typu drobexy zakłady rybne jest wszędzie ciężko
2
lider 2017-04-21 09:32
Co z 500 euro?? Cisza przed burza??
6
firma o nazwie titanic,który zatonie predzej czy p 2017-04-25 07:26
jak nie będzie premii w euro to firma może miec spoooore problemy kadrowe bo ludzie tylko czekaja ;) nie bedzie to od razu lecą wypowiedzenia i l4 masowe.. firma ewidentnie woli ładować kase w nowe hale, nowe maszyny a ludzie są na ostatnim miejscu. Kazda nowa osoba co przychodzi to ma DUŻE wymagania finansowe a frosta nie umie podporzadkowac sie pod rynek w Bydgoszczy i płaci NAJMNIEJ ze wszystkich tego typu firm. UniLever, Hanplast, i kilka innych dają wieksze pieniądze.. nawet Ukraincy nie wracaja bo dostali lepszą oferte w CZECHACH :) tam już zarabiaja w euro a tutaj nędza. Jak ZARZĄD( pan prezesik i kadry) nie ogarną się i nie dadzą pieniedzy (premie roczne, miesieczne, podwyzki) to ludzie odejda bardzo szybko :) nie jedna firma tak upadała a BIUROWIEC mysli,że ludzie będa nadal pracować za te smieszne pieniadze. RYNEK PRACY CORAZ WIEKSZY I CIEKAWSZY WIEC FIRMA frosta NIE JEST JEDYNA I WYJATKOWA :) Zarząd do wymiany bo on tą firme ciagnie na DNO. Ja sie dziwie,ze NIEMCY jeszcze nie zauwazyli tego co sie dzieje..
10
Fan 2017-04-25 20:27
Masz rację jak Niemiec by zarządzał to by zrobił porzadek
3
nieznany 2017-04-29 22:36
wykorzystrzystywanie ludzi za marny grosz przyjnowanie nowych pracownikow a po okresie próbnym nie przedluzaniu umowy w celu uzyskania korzysci majątkowej za kazdego nowego pracownika 1000 zł nie patrzą czy się starasz czy też nie poprostu przyjmują nowych i potem im umowy nie przedłużają odradzam pracy w firmie tych złodzieji i krętaczy
1
nieznany 2017-04-30 05:41
wszystkie linie sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taki marny grosz kto by chcial tam pracować niepotrzebne marnowanie czasu na te firmę
1
nieznany 2017-04-30 05:43
nic dziwnego że ludzie ochodzą z tamtąd jak oni nie potrafią docenic kazdego człowieka tylko lecą na kasę
1
nieznany 2017-04-30 05:46
nom dokladnie tak polega praca na tym żeby sie pośmiać nie żeby zajać się powarznie pracą nie polecam tego typu pracy
nieznany 2017-04-30 05:48
nie dajmy się wykorzystywać w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
On 2017-05-08 05:38
Kto to jest maly ksiaze?
Operator 2017-05-09 20:24
Mały książę. Najgorszy kierownik na produkcji.
5
Xyz 2017-05-10 10:49
Czy wiadomo co z 500euro?
1
Operator 2017-05-10 15:42
Będzie euro i dlatego nędzne wyplaty nocki soboty niedziela pracujesz i co masz ( usunięte przez administratora )
2
Operator 2017-05-10 15:44
Będzie euro i dlatego nędzne wyplaty nocki soboty niedziela pracujesz i co masz gowno
5
ole 2017-05-15 15:20
Powinniśmy więcej zarabiać.Przy wyrobionym etacie powinno nas stać na przeżycie miesiąca.To nie sztuka pracować po 200 godz zaniedbywać rodzinę i zdrowie ,czyli ciągle jechać na nadgodzinach żeby przeżyć.Powinny być podwyżki tym bardziej że pracujemy w soboty i niedziele,w innych zakładach płacą wtedy setki,
5
Xyz 2017-05-19 15:19
Macie już pieniądze na koncie?
On 2017-05-23 15:33
Dajcie znać.jak wejdą pieniądze za euro na konto.
os 2017-05-24 18:10
Jak widać ludzie już nie mają pieniędzy bo się dopytują o euro,sami widzicie że za te pensje nie można przeżyć
5
ss 2017-05-24 22:38

Do wypłaty daleko,a ludzie już bez pieniądzy o euro dopytują.Za takie pensje trudno przeżyć miesiąc,my to wiemy,
2
Maja 2017-05-25 09:24
Frosta szuka obecnie Pracownika produkcji. @ss @ole może Wy możecie powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca na tym stanowisku w firmie. Czego mogą oczekiwać aplikujący? Dodatkowe informacje będą istotne dla osób biorących frosta pod uwagę jako potencjalnego pracodawcę.
NIEZADOWOLONY KLIENT 2017-05-26 10:23
Klientów też traktutują jak zlo konieczne!!!!!!!!!! SKANDAL
NIE POLECAM FIRMY!!!!!!
PŁACIĆ I PROSIĆ TO ZBYT WIELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Maja 2017-05-26 10:44
@NIEZADOWOLONY KLIENT jeśli jesteś niezadowolony z tego jak zostałeś potraktowany przez pracowników firmy, to zawsze warto przesłać taką informację bezpośrednio do firmy. Na stronie frosta.pl znajdziesz mail jak i również formularz reklamacyjny.
2
fakt 2017-06-06 01:28
Frosta szuka pracowników produkcji,od pracownika wymaga się całkowitej dyspozycyjności,Praca w weekendy.Praca przy wyrobionym etacie 1600-1800zł.Praca pod presją czasu,często w dużym stresie.Myślę że tylko spore podwyżki mogłyby zachęcić ludzi do pracy w tej firmie,ktoś to kiedyś musi zrozumieć.
8
Maja 2017-06-09 13:58
@fakt piszesz, że praca jest związana z dużym stresem. Co jest jego powodem? Czy właśnie presja czasu? Wspominasz też, że firma wymaga dyspozycyjności. Jak wyglądają godziny pracy? Czy są one stałe, czy też pracuje się w systemie zmianowym?
1
--- 2017-06-09 15:30
Może przyjdziesz i sama sprawdzisz ? wtedy przestaniesz się dziwić .Będziesz pracować w systemie zmianowym 12godzin i chodzić dodatkowo w swoje zmianowo wolne zapraszamy ,miejsc do obsady jest sporo więc przydasz się do pracy
3
Pan 2017-06-10 12:01
Czy 8-godzinny wymiar pracy by coś zmienił w tej firmie?
jejciu 2017-06-10 12:49
Mogłyby pozostać dwunastki ale z zachowanymi dniami wolnymi,praca po 8 godz nic tu nie pomoże,bardziej podwyżki by pomogły
Stres zawsze tu będzie,zatrudniajcie rozsądnych brygadzistów i liderów to od nich zależy ile tu ludzi zostanie.Niektórzy naprawdę są marnymi nauczycielami.
2
min 2017-06-10 14:17
Praca jest związana ze stresem głownie dlatego że wydajność wzrosła,trzeba szybciej i lepiej pracować ,za te same pieniądze,Praca oczywiście zmianowa,Niektórzy nawiedzeni brygadziści chcą być najlepsi,gonią ludzi do roboty aż huczy,sami dostają za to profity,premie itp a biedny pracownik musi na akord,kosztem przerw pakować towar,To właśnie tym brygadzistom podziękujcie że nie ma tu ludzi,
5
Operator 2017-06-10 21:59
Oczywiście 8 godz system jak najbardziej nie mają ludzi przez te grafiki wszyscy są zmęczeni. A brygadzisci niech sami się wezmą do pracy niedługo tak będzie jak będą traktować tak ludzi. Koszmar
2
ona 2017-06-13 19:35
Nie zapomnijmy o letnim urlopie narzuconym przez pracodawcę! idziemy na urlop kiedy firmie pasuje a nie nam! Żeby jeszcze powiadamiali nas szybciej ale po co? W kwietniu też da się zarezerwować wczasy!
2
Maja 2017-06-14 11:07
--- 2017-06-09 15:30
Nie jestem pracownikiem firmy, nie wiem jak wygląda praca w niej. Dlatego właśnie dopytuję. Tak by wątek mógł pomóc osobom, które zapoznają się z opiniami i zastanawiają, czy warto jest w frosta pracować.

@ona
rozumiem, że terminy urlopów są narzucane z góry przez pracodawcę. Co jest tego przyczyną? W jakich działach firmy tak właśnie wygląda odbieranie urlopów?
ole 2017-06-20 08:54
Nie jest to najgorszy zakład,wszędzie trzeba pracować.
3
Despacito 2017-06-25 10:10
W tej firmie to każdy brygadzista ma coś z głową. Z wyjątkiem Pana Piotra, osobiście nic do niego nie mam.
4
Maja 2017-06-26 13:35
Dużo osób wypowiada się na temat tego jak wygląda praca na produkcji. A jak wygląda praca w pozostałej części firmy? Jeszcze niecały tydzień można aplikować na stanowisko przedstawiciela handlowego. Czy ktoś z obserwujących to forum mógłby powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w tym dziale firmy? Czego mogą spodziewać się osoby, które odpowiedzą na tą ofertę pracy?
kkk 2017-06-27 04:30
Bo on się pracą zajmuje nie pierdołami
3
Pirat 2017-06-27 13:59
Ha ha ha
Zostaw swoją opinię o frosta - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie frosta