brak logo

Aunde Poland Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Aunde Poland Sp. z o.o.

John 2014-10-28 15:47:35
Daj sobie spokój o nadgodziny możesz zapomnieć o DUŻYCH pieniàdzach napewno tu jest przechowalnia dla ludzi tuż przed emeryturą . Wyzysk taki że ręce opadają jak przyjdziesz, to równie szybko odejdziesz . Chyba że jesteś kilka lat przed emeryturą? ?
a. 2014-11-06 20:17:32
Praca taka sobie za raczej kiepskie pieniądze, ale przynajmniej w fajnym towarzystwie (za wyjątkiem pana kierownika produkcji niejakiego C. który miewa humory jak panienka)
kt 2014-11-11 12:53:08
Wogole nie ma sie ochoty tam pracowac
jooo 2014-11-19 18:47:52
Na Wersalskiej wcale nie lepiej chora atmosfera zarówno na poziomie B-P jak też na poziomie P-P. Szczególnie jedna B jest okropna pod względem zachowania i odzywek- EW ale jej koleżanka ze zmiany też B SM dużo lepsza od niej nie jest wrzaski i Panie na k są na porządku dziennym. Najlepiej jest na zmianie u BC i MS. Firma zatrudnia więcej Ukraińców jak Polaków i nawet im lepiej płaci, wg mnie niech na Ukrainę się wyniosą będzie jeszcze taniej!!!Nie wiem tylko po co te ciągłe anonse w necie skoro i tak Polaków nie przyjmują może z myślą o Ukraińcach w Pl którzy jeszcze tam nie pracują!!Jedyny + pracy tam to szybko przelewają pensję choć wysokość jej pozostawia wiele do życzenia za same warunki pracy powinni dać extra premię. Latem w upały idzie się tam ugotować we własnym pocie. Nie wiem kto im wentylacje i nawiew robił ale jest to zrobione bez pomyślunku wieje w pustą przestrzeń zamiast na maszyny i ludzi.. Panie B na stołach siadają i jest ok ale jak usiądzie PP to zaraz wielkie halo bo jakim prawem i co to w ogóle jest żeby robol usiadł na moment jak czeka na wyjazd maszyny z tapicerką na baczność powinien stać, makaroniarze lubią pokazywać palcem na pracownika żeby się ruszał bo z jednej str już maszyna wyjechała. Maszyna ma l i p str i często jest 1os na obie str i robi na każdej str po 2-3 formy!!Wyzysk pełną gęba oraz brak poszanowania człowieka!!
anonim 2014-11-20 00:17:09
Nie pozwólcie się tak traktować, walczcie o poprawe sytuacji, jeżeli jest mobing to nie pozwólcie sie poniżać jeżeli faktycznie ta brygadzistka stosuje takie zagrywki, to pamiętajcie że bez was jest nikim, sila tkwi w zespole a nie w osobie
1
pik 2014-11-23 16:27:18
praca do dupy nie polecam straszna chamstwo
Stefka 2014-11-24 17:49:24
Nie wiem Justyś czy chodzi nam o tą samą brygadzistkę.Mnie chodzi o panią o inicjałach E.F.Na swojej linii wprowadza mobing nie z tej ziemi.Ludzie tam są ośmieszani i boją się o co kolwiek zapytać swoją brygadzistkę.Buntuje ludzi przeciw sobie.Na tej linii pracuje się w silnym stresie.Ja naszczęście nie pracuje na tej linii i na swoją brygadzistkę nie narzekam.A jeśli chodzi ogólnie o prace w AUNDE to nie jest żle.Pracuje się 8 godz.,za soboty płacą 100%'umowa na stałe.W porównaniu do innych zakładów ,szczególnie prywatnych szwalenek naprawdę jest o.k.Bardzo współczuje dziewczyną z zespołu pani E.F i uważam że powinny iść całą linią na skarge do pana Grześka,lub pana Marka,bo jak będą chodzić każda osobno to nic nie wskórają.Pozdrawiam wszystkich pracowników.
1
Piterson 2014-11-24 18:06:13
Uważam że osoby z linii od pani E.F powinny iść do sądu pracy.Przecierz istnieje jeszcze jakieś prawo do cholery.
3
ja( 2014-12-05 19:26:20
Witam,
czy ktoś z pracowników produkcji może powiedzieć jak wyglądają warunki np w szatni, i ile trwa przerwa (czy jest tylko jedna) ?
pawcio 2014-12-10 23:08:17
Justyś przenieś się do innej brygady i masz spoko.Ale myślę że za 3 miesiące napiszesz bzdety o innej brygadzistce. Nie odpowiada praca to szuka się innej. W gazetach pełno ogłoszeń "przyjmę szwaczkę.
ciemnooki 2015-01-21 11:33:45
na to jest prosty sposob dyktafon w telefonie i anonim do pip i po klopocie
animo 2015-01-22 17:17:08
Rownie straszna jest brygadzistka z drugiej zmiany na kontroli jakosci. Uwazam,ze kazda osoba ktora tam pracowala czy pracuje juz wie o kogo chodzi. Ciagle krzyki,awantury,pretensje i wyzwiska w oczy czy za plecami. Istny brak szacunku. Humor innych jest zalezny od tego z jakim przyjdzie do pracy Pani K. Jezeli zly(a taki bywa najczesciej) to zepsuje go kazdemu. Kazdy ma prawo przyjsc do pracy w roznym nastroju ale to juz jest lekka przesada. Brygadzista powinien umiec rozmawiac z ludzmi a nie tylko na nich krzyczec. Nie jedna osoba wylala przez ta Pania wiele lez.
5
mm 2015-01-23 09:07:29
Ladna patola.
4
Mormel 2015-01-25 22:05:24
Tak to jest jak się przyjmuje na brygadzistki osoby które wcześniej były zwykłymi robolami.Wyżej sraja ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają coniektóre panie brygadzistki.
3
ana 2015-01-27 14:53:30
hej do tego waszego zakładu znowu potrzebują na produkcje Duże szybko rozwijające się przedsiębiorstwo zatrudni:

- pracowników produkcji

Istnieje możliwość szkoleń i przyuczenia osób bez doświadczenia.

Oferujemy stabilne zatrudnienie w oparciu o pełną umowę o pracę w centrum Łodzi.

widzę że duza rotacja - jest sens sie zgłaszac i pracować czy lepiej odpuscic ten syf ?
1
j62 2015-01-27 15:25:17
to już tylko zależy od ciebie i od twojej chęci pracy
1
mm 2015-01-28 18:15:30
Jesli z góry zakładasz ze jest syf to nie przychodz. Idz tam towar z manpowera w Carrefourze wykladac na zleceniu. 5zl na h. 12h na nogach, w miesiącu licz z 200h. Dobra kaska 1000zl do lapy. Zyc nie umierac
4
j62 2015-01-28 19:28:23
wszystko zależy od tego czy lubisz i chcesz pracować w takim "syfie" jak Aunde, a może ty sam zachowujesz się jak syf to lepiej tam się nie zatrudniaj bo jeszcze bardziej zsyfiejeż.
3
fracuzka 2015-02-06 15:19:57
Ludzie jakie głupoty piszecie wstyd jedna na drugą gada a mają się za wielkie koleżanki suchej nitki na nikim nie zostawi ja pracuje na kontroli i nie słyszałam żeby ktoś komuś ubliżał a więc nie piszcie takich rzeczy tylko za robotę się brać a nie zajmować plotami ile w was nienawiści
4
looop 2015-02-07 14:48:17
Francuzka.. to chyba nie pracujesz w tym aunde co ja..albo jestes na wyzszym stanowisku i przymykasz oko na wszystko co sie dzieje.
5
ki 2015-02-08 15:25:10
straszne chamstwo
2
Biba 2015-02-09 20:43:06
A tu za bardzo ciężką tyraczke jest nie wiele więcej.Ha,ha,ha.Jedynie tylko brygadzistki się nie narobią(cwaniary jedne wysługują się zwykłymi robolami na każdym kroku)
1
12345 2015-03-02 16:43:21
Odradzam pracę w Aunde przynajmniej na ulicy Senatorskiej!Brygadzistki Kontroli Jakości stosują mobbing wobec pracowników.Kierownik szwalni nigdy nie staje po stronie pracownika(choć często pracownik ma rację) zawsze staje po stronie brygadzistki.Dyrekcja chyba przymyka na to oko ponieważ skargi były zgłaszane nie raz.Większość pracowników przychodzi do pracy na lekach uspokajających bądź kończy swoją pracę depresją.Urlopy są rozpisywane dla całego zakładu na cały rok.Jeśli komuś brakuje dni pod koniec roku jest zmuszony brać urlop bezpłatny.Pracownicy z Ukrainy pracują po 14/16 godzin.Jeśli są nadgodziny lub wszystkie soboty są pracujące pracownicy podpisują jedną listę a druga jest zabierana w razie kontroli.Kierowniczka zmiany pani M.... Nie robi nic oprócz siedzenia i obserwowania kto co robi,chodzi między maszynami (brakuje Jej tylko pejcza do walenia po plecach)Nie można za często chodzić do toalety,wyjmować telefonu,rozmawiać,na przerwę chodzi się z dzwonkiem.Ogólnie trzeba siedzieć w miejscu i robić normę.Premie są,ale zabierane jeśli znajdzie się jakakolwiek okazja.Nagany są dawane za to ,że pracownik ma swoje zdanie i nie zgadza się z tym co mówi brygadzistka lub Kierownik.Jeśli komuś coś nie pasuje usłyszy że, za niego przyjdzie pięciu innych pracowników.Osobiście nie polecam,poznałam zasady panujące w tej firmie i jedyne czego się tam nabawiłam to nerwicy i depresji.Może w końcu ktoś przyjrzy się dokładnie temu co tam się dzieje.
6
anonimka 2015-03-02 17:00:33
Zaczynając od procesu rekrutacji totalna porażka...Trzeba złożyć kopie świadectw pracy???(nigdzie się tego nie praktykuje)żeby można było sprawdzić ile potencjalny pracownik przebywał na zwolnieniu lekarskim.Do tego ankieta o stanie rodzinnym i ilości dzieci? Nie do końca zgodne z prawem.Sama "rozmowa kwalifikacyjna"polega na sprawdzaniu poszyć(stanowisko:kontroler jakości)rzuconych jak śmieciowi przez Panią Brygadzistkę, żującą gumę używającą niecenzuralnych słów...Później rozmowa z pożal się Boże kierowniczkiem w biurze,w którym na jego biurku panuje taki sajgon, Ze nie ma nawet jak podać cv.Pan Kierownik siedział a ja jako aplikujący pracownik stałam nie zaproponował nawet żebym usiadła.Żenada i poziom zero.Słoma z butów.Nawet nie zostawiałam dokumentów do dalszego procesu rekrutacji...
8
123 2015-03-04 11:52:10
Teraz mają wakat,na stróża stołówki.Etat bez nadzoru,siadasz,pijesz kawę i pilnujesz czy masz wszyscy,odpowiednio wyrównali poziom kofeiny.Odpowiada ?
1
123 2015-03-04 11:59:23
Nadzór i eliminacja błędów,to nie jest mobbing ! Chcesz mieć urlop,idź do prywaciarza,tam w ciągu roku,będziesz mieć masę wolnych dni.Zapłaci Ci za nadgodziny,za soboty i ogólnie masę kasy wyciągniesz.
realistka 2015-03-04 23:28:36
Z twojej wypowiedzi wynika że już nie pracujesz w AUNDE a więc możesz się teraz ''odstresować'' leżeć i odpoczywać,rozmawiać przez telefon i chodzić do toalety bez ograniczeń.Nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej firmie i zawsze można sobie zmienić pracodawcę,niekoniecznie na lepszego bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Szkoda że głównie wypowiadają się tutaj osoby rozgoryczone po utracie pracy.Myślę, że jest wiele osób zadowolonych z pracy tutaj,pełna rejestracja,praca 8-mio godzinna 5 dni w tyg. a jeśli bywają soboty lub nadgodziny to płatne i pensja zawsze na czas , nie jak u prywaciarzy 10-12 godz. 6 dni w tyg. bez rejestracji i wypłata w ratach.Tak ,wymagana jest duża dokładność i precyzja ale to są wymagania naszych odbiorców.Owszem, pensje powinny być wyższe przy takich wymaganiach bo relatywnie spadają w stosunku do min. wynagrodzenia, nie ma też pakietu socjalnego (jak w innych dużych firmach).Jak w każdej pracy są ludzie z którymi się dobrze i bezproblemowo współpracuje zarówno na poziomie P P jak i P B ,ale są też różne ''ciężkie'' przypadki z którymi też trzeba jakoś współpracować,samo życie.
2
xxxxx 2015-03-06 16:23:07
Wie ktoś ile zarabia magazynier w Aunde?
1
wiktor 2015-03-06 21:14:45
może by tak w końcu zmienili kolor tych śmiesznych pokrowców ,a nie tylko czarne i czarne,te pracocholiczki brygadzistki same niech se szyja czarne i przyłażą co sobota do roboty, któryś miesiąc z kolei,ludzie tez potrzebują odpocząć ,to nie są roboty!!!!!!!tak jest na senatorkiej w lodzi.
Ps.więcej światła aby miały jasno w tym (usunięte przez administratora) !!!!!
2
12345 2015-03-07 13:42:52
Tak z mojej wypowiedzi wynika ,że nie pracuję w tej firmie.Nie jestem jednak rozgoryczona po utracie pracy bo sama z niej odeszłam,na całe moje szczęście nie pracowałam tam tak długo jak niektórzy.Sadzę(a raczej jestem prawie pewna) ,że większość pracowników jednak nie jest zadowolona z atmosfery która panuje w tej firmie,każdy pracuje bo chce zarobić.Tu nie chodzi o to ,że idąc do pracy fajnie byłoby się poobijać.Wszędzie trzeba robić swoją pracę,szkoda tylko ,że w AUNDE nie doceniają ile siły i energii pracownicy wkładają w swoją pracę aby mieć jakiś efekt.Słowa pochwały na pewno nie usłyszysz bo Ciągle jest wszystko źle,za mało.Pochwały i premie idą tylko do tych którzy lubią wchodzić po palcu w ... brygadzistkom.Ta strona jest po to aby ludzie wiedzieli co może ich czekać idąc do danej firmy do pracy.Uważam ,że każda opinia jest przydatna ponieważ każdy ma inne odczucia.Choć widząc po ocenie miejsca pracy i czytając inne opinie niestety wniosek jest jeden: AUNDE to nie jest najlepsze miejsce pracy w Łodzi.Wystarczy przyjazna atmosfera i człowiek idzie do pracy z uśmiechem na ustach a tutaj niestety nawet płatne soboty i nadgodziny nie poprawią panującej tam nerwówki.Pozdrawiam.
3
haha 2015-03-07 13:49:59
szkoda tylko ,że Ci "zadowoleni pracownicy" się tutaj nie wypowiadają?
2
12345 2015-03-07 13:58:54
Nikt nie mówi eliminacji błędów jako o mobbingu,tylko zachowaniu przełożonych w stosunku do pracowników!!!
1
12345 2015-03-07 13:59:28
Nikt nie mówi eliminacji błędów jako o mobbingu,tylko zachowaniu przełożonych w stosunku do pracowników!!!
123 2015-03-11 15:53:10
Nikt również nie wypowiada się,na temat zachowania pracowników,w stosunku do przełożonych.
12345 2015-03-21 02:28:28
Senatorska swoje, wersalska swoje. "Zadowoleni pracownicy" czyli magazyn wraz z tkalnią. Wynagrodzenie tych ludzi juz jest jako takie.
2
xxx 2015-04-28 15:58:49
nie polecam tutaj tej pracy
1
P. 2015-05-09 22:38:12
Ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się chyba wściekł z tymi robótkami co sobotę od pól roku co weekend na senatorskiej, zrozumcie pracoholiczki,ze te dziewczyny maja, też mężów, swój dom i inne życie ,a nie tylko dymanie tych śmiesznych pokrowczyków.Mam dość mijania się ze swoja kobietą w drzwiach klatki schodowej,chce żeby pobyła w domu i odpoczeła cała, bez tych maszyn...
Same se róbcie jak nie ma cie domów i nie macie jak czas zagospodarować,dajcie żyć!!!!!!
2
LUSI 2015-05-09 23:39:40
To przykre że taka ciężka praca w tym Aunde ale każdy jest PANEM WŁASNEGO LOSU jestem pracownikiem tej firmy i wiem że nikt nikogo nie zmusza do pracy w sobotę ani po godzinach bzdura każdy ma prawo wyboru jak nie chce lub nie może to po prostu nie przychodzi trzeba tylko szanować siebie i miec swoje zdanie wiem to bo jest wiele osób które nie pracują w każdą sobotę i nie dostały nagany fakt jest rygor i duże wymagania ale nikt nikogo nie przywiązał ani do krzesła ani do stołu zawsze można odejść i poszukać czegoś lepszego . Ale cóż my Polacy lubimy siedzieć i narzekać że mobing że ciężko że brygadzistki złe ..... a tak naprawdę większość tych narzekających i piszących głupoty dla kasy przyjdzie do pracy w niedzielę i pracowała by po 12 godz pozdrawiam wszystkich .
xxx 2015-05-16 08:39:49
hahaha....co to pakiet socjalny? Wróć na ziemię, tu możliwość pracy w soboty jest przywilejem. W m-ce urlopowe nie dostajesz żadnych premii, bo ta jest rozdzielana między celebrytów firmowych (nie dotyczy wazeliniarzy, tak mi przykro,ale smarujcie dalej może uda się w następnym sezonie)
1
xxx 2015-05-16 08:59:15
Niektórym z was wydaje się że porównanie p.K do kapo, esesmana jest dla niej obraźliwe. Nic bardziej mylnego, ten typ człowieka czerpie satysfakcję z upodlania ludzi i doprowadzania ich do depresji. Pomyślcie czy: wrażliwa, uczciwa, subtelna nie obraża jej bardziej.
6
xxx 2015-05-16 09:11:29
"60 % kadry kierowniczej w aunde jest niewykwalifikowana i nierozgarnieta,
a nastepna połowa pracuje z polecenia i kumoterstwa - nie znasz brygadzistów i kierowników i ich zon , córek , synów zieciów ........"

Może ktoś mnie adoptuje, też chcę podwyżkę :)
2
xxx 2015-05-16 09:33:25
" ludzie u kogoś to igłę zobaczą a u siebie to wideł nie widzą." Pani kawa i codzienne ploteczki na stołówce w godzinach pracy są igłą czy widłami? Znam Pani opinię o pracownikach leniach, a jak nazwiemy to w Pani przypadku....?
Rada płynąca z serca "nie sądzcie, a nie będziecie sądzeni"
3
xxx 2015-05-16 09:57:52
"Witam,
czy ktoś z pracowników produkcji może powiedzieć jak wyglądają warunki np w szatni, i ile trwa przerwa (czy jest tylko jedna) ? "

Pytasz o warunki w szatni, no cóż... Jedyne miejsce w firmie, gdzie panuje pełna integracja i bliskość. Jeśli kilka osób zakłada buty, reszta stoi na baczność. Tu kieruję kilka słów do pracowników, którzy uważają że firma nie robi nic żeby poprawić atmosferę w pracy.
Przestanicie narzekać i tą "szatnianą integrację" przyjmijcie jako zwiastun nadchodzących zmian "AUNDE FIRMA Z PRZYSZŁOŚCIĄ"
4
wazne 2015-06-08 21:34:18
Czy brygadzista Michal S.pracuje jeszcze na Wersalskiej na produkcji wie ktos bo mial sie zwolnic z 1 czerwca,prosze o pilna odpowiedz to bardzo wazne,pozdrawiam,Arek.
Franke Gee 2015-06-11 12:22:21
Po przecinku używamy spacji.
Arek 2015-06-12 00:39:11
Czy brygadzista Michal S.pracuje jeszcze na Wersalskiej na produkcji bo mial zrezygnowac 1 czerwca,wie ktos?
Jan 2015-09-13 00:34:07
Pracuję jeszcze na wersalskiej
m.ch 2015-09-14 15:13:32
odeszłam z aunde jakieś pół roku temu i naprawdę tęsknie za większością ludzi. Zżyłam się z większością przez prawie 2 lata. to nie prawda ,że atmosfera tam panująca jest okropna. zależy jakimi ludźmi się otacza. nie można mierzyć wszystkich jedną miarą.. każdemu zdarzają się lepsze i gorsze dni. może i jest momentami ciężko ale nigdzie nie jest łatwo,przynajmniej nie trzeba stać 8 godzin na nogach, nikt też nie rozlicza z chodzenia do toalety jeśli nie jest to naginane i wyrabia się normę.Pozdrawiam.
maczo 2016-03-19 23:00:21
no zes zaje..ała przywilej pracy w sobote i niedziele - kazdy ma przwo pracowac w dni robocze i zarobic na godne życie!!!
1
ania 2016-05-13 22:54:33
aktualnie nie maja nowych ofert pracy @aha, ale jak jesteś zainteresowany tą firma to po prostu wyślij do nich swoje cv,i list motywacyjny. Często się zdarza, że firma nie prowadząc rekrutacji zatrudnia kogoś.
1
Zostaw swoją opinię o Aunde Poland Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aunde Poland Sp. z o.o.