logo Formacja

Formacja

Zabrze

Opinie o Formacja

OSZUKANI !!!!!!! 2017-01-29 09:22
Formacja dalej jest winna około 80 tysięcy złotych pracownikom ochraniającym KWK Boże Dary. To bezczelne chamstwo było już opisywane w gazecie. Takich złodziei nie znajdziesz na całym Śląsku. Złapani za rękę twierdzą że to ich dłoń. Ciekawe jak zostaną rozliczone składki Zus i podatki których też nie zapłacili. A co wpiszą w rozliczeniu rocznym Pit ? Zobaczymy.
18
były pracownik 2017-01-31 19:34
ogarnięta kadrowa dostaje pod stołem dla siebie, inni ludzie ja nie obchodzą.
kadry i inni ludzie "umysłowi" dostają wypłatę. No też jestem ciekawa co napiszą w picie.
czy ktoś już dostałą pit od ogarniętej firmy?
17
pol 2017-02-03 20:57
Ups... Cóż za inteligencja i wysublimowanie. No cóż. To typowe dla półglówków z Formacji.
Jak już skończysz naukę pisania i czytania to daj znać.
6
Wrog 2017-02-05 23:21
Rozumie cie ja te, pracowalam dla tej firmy powiem tylko tyle ze zaluje pracowalam na szpitalu w chorziwie i co mnie spotkalo to to ze mnie zwolniono i tyle nawet za nadgodzi y kasy nie dostalam.A.Rajda
10
agnieszka p 2017-02-09 08:51
A pity z formacji managament?
ja na razie dostałam pit z formacji eu.
5
Krzysztof 2017-02-09 20:37
tak czytam te opinie i sie zastanawiam nad pojęciem pracy w tej firmie,mają ochraniac szpital w Lublinie napiszcie szczerze czy to takie oszustwo poważnie?
2
były pracownik 2017-02-10 11:15
Szczerze i uczciwie, nie polecam! Tu 99% to są szczere opinie! Zła współpraca i organizacja!
Główna siedziba znajduję się w Zabrzu, a z Lublina to troszeczke daleko.
W Lublinie tylko koordynator, który i tak i tak nie będzie walczył o Pana kasę.
2 miesiące pracujesz za darmo, wypłątę za luty - może- otrzymasz w kwietniu, to zależy od humoru ogarniętej p.o. kierownik.
12
pol 2017-02-10 15:49
Ostrzegam przed tą pseudo firmą. To jeden wielki przekręt. Nie płacą wypłat , Zus-u , podatku itd.
Pracujesz na dziwnych umowach z dwiema firmami o takiej samej nazwie FORMACJA.
Po przepracowaniu dwóch miesięcy masz otrzymać wypłatę , ale dostajesz jakieś ochłapy które nijak mają się do przepracowanych godzin. A jak się zwolnisz to masz dwa miesiące pracy w plecy bo nie dostaniesz już nic. To ich stary numer na który nabrali już setki ludzi. W dyrekcji nikt nie odbiera telefonów i nikt nie odpisuje na pisma. Nawet jak tam pojedziesz to niema z kim gadać bo uciekają przed wszystkimi którzy się tam pojawią. Zresztą cała ta dyrekcja to jakieś stare pomieszczenia na zapleczu starej Zabrzańskiej kamienicy pamiętającej defilady wermachtu.
14
Krzysztof 2017-02-10 18:39
dziękuję za odpowiedź mam już jasność co do decyzji Dzięki.
5
Tekken 2017-02-10 21:21
Piszcie gdzie Formacja ochrania teren ??
3
ewa 2017-02-11 22:13
to ja sie zastanawiam jak oni jeszcze istnieją ,podpisuja umowy na obiekty to sie w głowie nie mieści,ZUS,komornik jak oni to robią
8
jp 2017-02-14 13:39
hahahaha
jp 2017-02-14 13:46
Polecam!!!
jp 2017-02-15 12:55
PAMIETAJ TEN SIE SMIEJE CO SIE SMIEJE OSTATNI , JA BYM NIE BYŁA TAKA RADOSNA ..
1
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
13
yjfc 2017-02-16 16:31
w CHORZOWIE ochrania np.
5
irek 2017-02-17 20:21
ten ryczałt z formacji managament to ile? 39 zł brutto- jeszcze pit nie dostałem
5
yjfca 2017-02-18 10:12
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
10
Mirosława 2017-02-20 22:19
Telefon jw
2
alojka 2017-02-22 13:14
mając wypłatę z formacji managament w wysokości 39,63 brutto, dostałam pit zerowy- niezły bu#del mają w formacji!
11
UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!! 2017-02-24 14:49
Ja dostałem PIT na którym wyliczono że przez 6 miesięcy zarobiłem 6,11gr ( sześć złotych jedenaście groszy). To jest mistrzostwo !!!
12
Krzysztof 2017-02-28 13:10
wie ktoś może co z tą firmą w Lublinie ,weszli na obiekt szpitala czy nie ?
1
yjfca 2017-03-05 17:54

była kadrowa 2016-11-22 18:13
Dlaczego jest tak źle z tą firma, 1600 negatywnych komentarzy!
Czy naprawdę właściciele/prezesi tego nie widzą, że ludziom zależy na pracy, a oni dadzą 5 zł brutto!
Dlaczego jest 35 dniowy okres rozliczeniowy- przecież wszystko można policzyć szybciej, tylko po co? Dwie firmy, około 500 pracowników i 35 dniowy okres rozliczeniowy.
Pracujesz w listopadzie, do 5 grudnia przynosisz godzinówkę i od 5 grudnia , policz sobie 35 dni - zależy od humoru kadrowej- 35 dni robocze (czarne) lub 35 dni kalendarzowe., czyli może dostaniesz swoje marne pieniądze około 5-10 luty - dopiero za listopad. I tak siedzisz kolejne miesiące z myślą, że będzie lepiej. A jak sam odejdziesz, to Ci nie wypłaca kasy za dwa miesiące.
Opamiętajcie się. Nie polecam.
10
była księgowa 2017-03-08 13:53
teraz szukaja ksiegowej -ha ha, najpierw umowa zlecenie a po 3 miesiącach umowa o prace. tylko e po miesiącu sam sie zwolnisz i niue dostaniesz kasy!
kreatywne odprowadzanie składek na zus i us
nie polecam
15
Były pracownik 2017-03-10 13:09
Formacja to nie firma tylko jakiś dziwny twór . Właścicielem jest Rom ( czytaj Cygan) który wszystkich w koło uważa za głupków i robi co chce. Nie wypłaca wypłat , nie płaci Zus-u i podatków od wynagrodzeń ( bo tych wynagrodzeń też nie zobaczysz). Aktualnie toczy się przeciwko tej "firmie" kilka spraw o zaległe zarobki oraz sprawa w prokuraturze o oszustwo. Ogólnie to jedno wielkie szambo i oszustwo. Nikomu nie polecam!!!!!!
7
Joanna 2017-03-15 10:55
Pracujesz w firmie Formacja? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków oferowanych przez firmę. Jakie są plusy pracy w firmie, a co uważasz że warto poprawić?
irek 2017-03-15 22:04
Same minusy.
9
nol 2017-03-16 13:15
Przepraszam. Co to za głupie pytania. Wystarczy przeczytać kilka wpisów i już wiadomo że to nie jest firma. To jest STOWARZYSZENIE ZŁODZIEI ROMSKICH. Każdy kto tam pracował został oszukany i okradziony. W moim wypadku przez 6 m-cy pracy zostałem okradziony na 4500 złotych wypłaty + nie zapłacone składki ZUS i podatek dochodowy. Jeśli tylko masz ochotę pracować za darmo to proszę podpisać z nimi umowę. A tak najlepiej to polecam odwiedzić ich siedzibę w Zabrzu. Tam można zobaczyć co to za " FIRMA".
10
agnieszka p 2017-03-22 18:29
należy poprawić ogarnięte osoby zatrudnione jako pracownik biurowy-kadry-księgowość-kierownictwo-dyrektorów.
8
janek 2017-03-25 11:04
ZGODZĘ SIĘ ŻE ZA NIEWIELKĄ KOREKTĄ PERSONALNĄ TA FIRMA MA WIELKIE PERSPEKTYW
1
Irek 2017-03-25 20:00
Naucz się pisać po polsku , dopiero chwal tą Firmę, a i nie krzycz na forum do ludzi którzy wyrażają opinie , to tak z woli przypomnienia ......
1
CDN. 2017-03-26 00:01
PRZED POPEŁNIENIEM BŁĘDU KTÓRY ZROBISZ PODPISUJĄC UMOWĘ Z TĄ " FIRMĄ" , ODWIEDŻ ICH SIEDZIBĘ W ZABRZU NA UL. KLIMASA 2 !!!!
TO NIE JEST FIRMA OCHRONIARSKA , LECZ OSZUKAŃCZA INSTYTUCJA SKŁADAJĄCA SIĘ Z TRZECH SPÓŁEK O TEJ SAMEJ NAZWIE --- FORMACJA---
UMOWA MÓWI O WYPŁACIE WYNAGRODZENIA PO PRZEPRACOWANIU DWÓCH MIESIĘCY NA RZECZ " FORMACJI"
PODPISUJESZ DWIE UMOWY Z DWIEMA FIRMAMI O TEJ SAMEJ NAZWIE , A ONI WPISUJĄ NA JEDNEJ Z NICH ŻE JESTEŚ ---PRACOWNIKIEM SPRZĄTAJĄCYM---- I ZARABIASZ DWA ZŁOTE MIESIĘCZNIE.
PRZYJRZYJ SIĘ DOKŁADNIE CO PODPISUJESZ .
NIE PŁACĄ ZUS-U I PODATKU !!! BĘDZIESZ MIAŁ NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH INSTYTUCJACH !!!
TAK SIĘ DZIEJE OD LAT !!! NIE WYPŁACAJĄ WYNAGRODZEŃ !!! BĘDZIESZ MUSIAŁ DOCHODZIĆ SWOICH PRAW W SĄDZIE LUB ZŁOŻYĆ DONIESIENIE W PROKURATURZE !!!
W TEJ CHWILI W TEN SPOSÓB OSZUKALI KILKADZIESIĄT OSÓB W KATOWICACH !!!
OSOBY TE , WZYWANE SĄ NA KOMISARIATY POLICJI I MUSZĄ ZEZNAWAĆ W SPRAWIE OSZUSTW "FORMACJI"
NIE DAJ SIĘ NABRAĆ !!!! TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE !!!!
8
Ymcv 2017-03-28 14:15

KOP IM W D.... 2016-11-26 10:47
@YG - 2016-11-25 20:01
Ty formacyjny niedouku . Tutaj niema żadnych hejterów , tylko ludzie którzy mają dość okradania ich z każdej strony. Dlaczego formacyjny prezesina nie był tak odważny i nie powiedział ludziom którzy przyjechali do Zabrza że im nie zapłaci za przepracowane miesiące , tylko spier.....ał aż się kurzyło z pod opon. To dopiero BOHATER . Ciekawe jak teraz śpiewa przed prokuratorem.
Pewnie już gacie pełne he he he...
7
gienek 2017-03-29 15:30
Nie ma plusów
Poprawić----nie ma co ................... i za jaja
7
Madzia 2017-03-30 18:27

@nikt - 2016-11-26 15:20
No pewnie. Ludzie nie mają co robić tylko hejtować takich buraków z formacji. Jakoś na innych forach niema tylu negatywnych opinii . Jak widzę są tu tylko wpisy ludzi oszukanych przez tych Cyganów ( Romów) . Ta cała firma nie jest warta funta kłaków. Przecież cały ich majątek to kilka stów.
8
czad 2017-03-31 21:35
FORMACJA TO GROMADA ZŁODZIEI KTÓRZY OKRADAJĄ WSZYSTKICH Z KIM UDA IM SIĘ PODPISAĆ UMOWĘ !!! PODPISZESZ UMOWĘ NA 35-CIO DNIOWY OKRES PŁATNOŚCI I PO PRZEPRACOWANIU DWÓCH MIESIĘCY NIE DOSTANIESZ WYPŁATY. A WŁAŚCICIEL BALUJE W KNAJPACH WE WSZYSTKICH OŚCIENNYCH MIASTACH. OSTRZEGAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW FORMACJI !!!!
ZŁODZIEJE !!!! ZŁODZIEJE !!!!! ZŁODZIEJE !!!! ZŁODZIEJE !!!!! ZŁODZIEJE !!!!!
10
moczkolinaw 2017-04-03 14:30
Formacja to taki dziwny twór którego właścicielem jest Cygan ( Rom), a prezesem facet który mieszka w lokalu socjalnym który przydzieliło mu miasto. Mają w Zabrzu układ , ponieważ każdy wie co się dzieje jak ruszysz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czytaj Cygana). Po prostu robi się smród. Wystarczy przeczytać o tym co działo się wczoraj w Zabrzu. Okradają pracowników z wynagrodzeń i dalej uprawiają swój złodziejski proceder.
Przestrzegam każdego kto chce się z nimi bawić w współpracę. Nie zobaczycie swoich pieniędzy i będziecie się włóczyć po sądach.
9
TEKKEN 2017-04-08 15:23
Witam Wszystkich? Czy kto was wie gdzie Formacja ochrania teren?
1
Dąbrowska 2017-04-09 14:59
We jest nr tel do ogarnietej P.O. kierownik
4
oszukany 2017-04-10 08:25
Pracowałem dla formacji w 2016 roku. Po tym jak złożyłem wypowiedzenie nie dostałem ani grosza za ostatnie dwa miesiące przepracowane dla tych złodziei. Ukradli moje 4500 złotych.
Tak zrobili z trzydziestoma pracownikami w Katowicach.
Teraz toczą się sprawy w sądzie i w prokuraturze. To banda złodziei i Cyganów.
Zastanów się dziesięć razy zanim podpiszesz z nimi umowę.
Najlepiej odwiedzić ich biuro w Zabrzu . Tam zobaczysz że to nie firma , tylko kombinatorzy nastawieni na oszukiwanie ludzi.
8
magda dombrowska 2017-04-12 06:46
Tak robią, pracowałam tam, kłamstwo kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo.
7
Joanna 2017-04-12 09:24
@magda dombrowska a jakie są Twoje doświadczenia z pracy z firmą? Co rozumiesz przez kłamstwo?
1
dombrowska 2017-04-12 18:29
Joasia nie moderuj na siłę. Jak siedzisz w kadrach to siedź cicho i nie pyskuj. Pisze kłamstwo to kłamstwo. Nie będę tu pisać bo to elaborat co by można było napisać o tej firmie.
4
Joanna 2017-04-13 09:30
@dombrowska nie jestem pracownikiem Formacja. Jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu pracy w firmie, dlatego też chętnie dowiem się więcej na temat tego co się w niej dzieje.
2
dombowska 2017-04-13 16:50
A co nie wystarczy Pani prawie 1700 negatywnych opinii?!
5
HK 2017-04-13 17:31
Wystarczy zadzwonić na bramę główną Kopalni Boże Dary. Tam pracują ludzie których Formacja okradła na łączną kwotę około 80 tysięcy złotych. Nie zapłacono im za dwa miesiące pracy w ochronie.
6
kokino 2017-04-18 13:45
FORMACJA----Niskiej klasy ,zorganizowana grupa złodziei. Szefem i współwłaścicielem jest Cygan . Żerują na na ludziach podpisujących z nimi umowy na których widnieje klauzula że pierwszej wypłaty możesz spodziewać się po 75-ciu dniach od rozpoczęcia pracy. Nie dostaniesz nigdy pełnego wynagrodzenia. Gdy kończysz z nimi współpracę nie otrzymujesz wynagrodzenia za ostatnie dwa miesiące pracy. Zaczynając z nimi współpracę musisz być przygotowany na to że płacą ile chcą, kiedy chcą, lub wcale nie dostaniesz nic. Jednym słowem - Z Ł O D Z I E J E !!!!!
NIE OTRZYMUJESZ UMUNDUROWANIA, SPRZĘTU, PIENIĘDZY I NIE MASZ ŻADNEJ KOMUNIKACJI Z DYREKCJĄ . SIEDZIBA FIRMY TO STARE NORY NA TYŁACH ZRUJNOWANEJ KAMIENICY . NIKT KTO WCZEŚNIEJ ODWIEDZIŁBY TO MIEJSCE NIE PODPISAŁBY Z NIMI UMOWY. NIEMA ŻADNEGO PORÓWNANIA Z INNYMI FIRMAMI Z TEJ BRANŻY. NIE POSIADAJĄ STRONY INTERNETOWEJ BO NIE BYŁOBY NA NIEJ CO POKAZAĆ. NĘDZA I ROZPACZ.
4
leszek 2017-04-23 08:24
Ostatnio to formacja jeździła po swoich obiektach. Byli nawet w Poznaniu i Wrocławiu. Podróż służbowa z ogarnieta pseudo P.o. kierownik.
2
sylwek 2017-04-23 08:26
Bo ludzie napewno strajkowali i pojechali żeby ich przekonać do pracy w ich firmie. Jak można zarabiać 5 zl na godz toż to śmiech na sali.
2
XRV madz. 2017-04-24 15:51
Jakie ona ma uprawnienia w ochronie aby prowadzić negocjacje z ludzmi na obiektach , piszcie co sie dzieje na obiektach .
Zostaw swoją opinię o Formacja - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja