brak logo

Formacja

Zabrze

Opinie o Formacja

XRV madz. 2017-04-24 15:51
Jakie ona ma uprawnienia w ochronie aby prowadzić negocjacje z ludzmi na obiektach , piszcie co sie dzieje na obiektach .
10
poszukująca pracy 2017-04-24 17:19
No a na stronie ofert pracy gov pl pojawiła sie nowa oferta pracy!
9
jeny 2017-04-24 22:25
Krzyżanowski to założyciel STOWARZYSZENIA ROMÓW . Teraz wiadomo dlaczego okradają wszystkich w koło. A z pracowników drwi w żywe oczy. Znany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszust opisywany w gazetach .
Jak można się jeszcze nabierać na propozycje pracy dla Formacji. Nie płacą ludziom za pracę i nie można w żaden sposób od nich wyegzekwować pieniędzy. Nawet komornik nie miał by co zabrać bo ta firma nic nie posiada. Biuro mieści się w norach na zapleczu starej kamienicy i niema nic wspólnego z innego tego typu firmami ochroniarskimi. Można by na ich temat napisać powieść pt. " Jak okradałem wszystkich w koło i okradać nie przestanę". Mają tyle spraw w sądach że dziw bierze że jeszcze egzystują.
8
YMS 2017-05-02 21:30
była księgowa 2017-03-08 13:53
teraz szukaja ksiegowej -ha ha, najpierw umowa zlecenie a po 3 miesiącach umowa o prace. tylko e po miesiącu sam sie zwolnisz i niue dostaniesz kasy!
kreatywne odprowadzanie składek na zus i us
nie polecam
15
11
Oszczegam 2017-05-08 19:28

były pracownik 2017-02-10 11:15
@Krzysztof - 2017-02-09 20:37
Szczerze i uczciwie, nie polecam! Tu 99% to są szczere opinie! Zła współpraca i organizacja!
Główna siedziba znajduję się w Zabrzu, a z Lublina to troszeczke daleko.
W Lublinie tylko koordynator, który i tak i tak nie będzie walczył o Pana kasę.
2 miesiące pracujesz za darmo, wypłątę za luty - może- otrzymasz w kwietniu, to zależy od humoru ogarniętej p.o. kierownik.
11
glen 2017-05-09 10:13
Wypłata zawsze w terminie. To znaczy -pierwsza od 70 do 90 dni od rozpoczęcia pracy. Wypłacana w ratach po kilkaset złotych i oczywiście w niewiadomej wysokości. I tak co miesiąc ! A jak kończysz pracować w formacji to za przepracowane dwa miesiące nie dostajesz nic. Ale za to właściciel , niejaki Krzyżanowski ( Cygan) wypije za twoje zdrowie dobrego drina i zabawi się z jakąś blond laską, a na koniec zaśpiewa ore, ore..... Jak Don Vasyl.
9
Ula 2017-05-10 11:51
Z mojej wiedzy wynika że prezes to Zenon Marczak, Tak jest na umowie o pracę za umowę zlecenie wypłacili ale nie tak jak powinni. Za umowę o pracę jeszcze nie.
8
biteszno 2017-05-10 13:13
(usunięte przez administratora) figurant. Osoba piastująca stanowisko prezesa. W rzeczywistości to człowiek który mieszka w lokalu socjalnym przyznawanym przez MOPS. Nie posiada żadnego majątku który w razie czego można by zlicytować. Wystarczy wejść na stronę https://mojepanstwo.pl i wpisać hasło Formacja. Tam dowiesz się kto kim jest w tym bagnie.
9
DRWINA- OSZUŚCI !!! 2017-05-14 14:33
Ludzie miesiącami czekają na wolne miejsce w tej firmie. No i jeszcze te zarobki. Trzeba mieć naprawdę szczęście żeby się do nich dostać. Są bardzo znani ze swej solidności . To elita wśród Polskich firm ochroniarskich. Mają ścisłą selekcję pracowników. Trzeba mieć bardzo silną osobowość i wykazać się mocnymi nerwami w ekstremalnych sytuacjach. Szczególnie kiedy nie wypłacą ci pensji i olewają Twoje maile i telefony. Wtedy biorą cię na wytrwałość i czekają kiedy zrezygnujesz żeby nie musieli zapłacić ci wypracowanych pieniędzy. Są z tego znani w całym kraju.
9
Mayn 2017-05-16 19:55

magda dombrowska 2017-04-12 06:46
@oszukany - 2017-04-10 08:25
Tak robią, pracowałam tam, kłamstwo kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo.
11
full 2017-05-27 05:58
Widzę że Formacja okrada dalej swoich pracowników. Nic nowego. Ta firma nigdy nie zapłaciła tego co sobie ludzie wypracowali. Zabrzański układ dalej działa. Złodzieje , prostytutki i Cyganie . "Panowie" w czarnych VW okradają ludzi w koło i udają biznesmenów. Że też jeszcze ludzie dalej dają się nabierać na te ich stare numery . Mam nadzieje że ten główny Cygan wróci do naprawiania patelni tak jak to robiła jego rodzina przed laty. Zbiorą Cygański tabor i wyjadą w świat.
6
mirosława grochla 2017-05-27 18:07
ww jest wymieniony nr tel do ogarnietej pani p.o. kierownik, która po szkole zawodowej została p.o. kierownik.
16
LOPEZ 2017-05-31 09:41
Dałem się nabrać na prace dla nich. Oczywiście straciłem prawie 4000 złotych. NIKOMU NIE POLECAM!
CHYBA ŻE LUBISZ PRACOWAĆ ZA DARMO .
8
fusy 2017-06-03 12:14
ww wymieniony jest nr do ogarnięty pozawodowce p.o. kierownik
12
Agnieszka Agata Karina Basia 2017-06-05 21:14
NIE POLECAM TEJ FIRMY!
8
stefan 2017-06-13 17:23
Mnie zrobili na 3500zł. Nikomu nie polecam. Teraz włóczę sie po sądach i więcej stracę na dojazdy niż to warte.
7
alojka 2017-06-18 17:23
czy ktoś tam dalej na klimasa pracuje, z tzw pracowników umysłowych?
bo jak zwykle nie odpowiadają telefony i nie odpowiadaja na listy!
10
łł 2017-06-27 21:13
Witam

Ja z tą firmą w normalny sposób rozwiązałem umowę, całość kwoty mi wypłaciła. Uważam, że dziewczyny z kadr są super. Dlatego większość tych uwag jest błędna.
Były pracownik ochrony.

Pozdrawiam
łł.
1
p.o. pani ogarnięta 2017-06-28 07:55
Prawda, prawda i jeszcze raz prawda.
Kto na taczkach wywiózł byłego pana dyrektora - KWK .
8
m.m 2017-06-29 18:56
no pani p.o. kierownik jest najlepsza. po zawodowe. bez kwalifikacji.
7
blebleble 2017-07-05 11:12
ataga chel, fusy,
alokin akswerzkaz, akswarum adgam, niko, m.m,

TO JUŻ NIE ZABAWA NASZYM KOSZTEM WIEM KIM JESTEŚCIE 10.07 SKŁADAM WNIOSEK DO PROKURATURY W ZABRZU O ŚCIGANIE. KOLEJNE NICKI BĘDĄ WYMIENIANE KAŻDEGO DNIA, KTÓRE ZOSTANĄ ZŁOŻONE DO PROKURATURY O ŚCIGANIE. SCENARIUSZ MOŻECIE SOBIE PAŃSTWO DOPISAĆ.
PROSZĘ POCZYTAĆ SPRAWY W KTÓRYCH ZAPADŁY JUŻ WYROKI O WPISY NA INTERNECIE.
mirka 2017-07-06 07:23
se skladaj. ale to ty po łapach dostaniesz. my tylko sobie piszemy komentarze które są zgodne z prawdą.
prokuratura niech się lepiej zajmie waszymi nie wypłaconymi wypłatami.
zus, dra, płatnik, Us nieogarniety.
8
Agnieszka 2017-07-06 07:25
a i naucz się pisać. przecinki się stawia. widać że formacja czyta komentarze.
6
Wredna 2017-07-06 11:28
Wyłącz sobie CAPS LOCK.
Pozdrawiam.
Wredna
6
I.K. 2017-07-07 09:58


OSZUKANI !!!!!!! 2017-07-06 16:35
No to teraz wszyscy się wystraszyli i będą pisać same superlatywy. A Gazetę Zabrzańską też podałeś do Prokuratury ? Oni też pisali o waszych przekrętach z wypłatami. Tylko czekamy na te wezwania Prokuratorskie i bardzo chętnie się zgłosimy z dokumentami poświadczającymi że piszemy tylko prawde.

O KOLEJNY WPIS UZUPEŁNIAM ZAWIADOMIENIE KTÓRE ZŁOŻYŁEM DO PROKURATURY W ZABRZU W DNIU 05. 07. 2017r KTÓRE MNIE PONIŻAJĄ ZNIEWAŻAJĄ I PADAJĄ OKREŚLENIA RASISTOWSKIE A NAWET SĄ PRZEJAWAMI ZACHOWAŃ KSENOFOBICZNYCH POD MOIM OSOBISTYM ADRESEM MIĘDZY INNYMI Z PANA NIKU
Ania 2017-07-07 21:26
Kochani ludzie. Piszcie po polsku. Z przecinkami, bez Caps lock. Po prostu, szczerze i uczciwie. Ale te 1744 ( 98 procent prawda) komentarze o czymś mówią. My nie chcemy nikogo obrazić. Ale jakby ktoś z Was (zarząd, pracownicy umyslowi) nie dostali wypłaty, to też byście byli zdenerwowanie i źli na firmę. Nikt nie lubi się ciągać po sądach. My tylko walczymy o swoje wynagrodzenie/pensję. Przepraszamy że kogoś obrażamy, ale oddajcie/wyplaćcie Nasze pieniążki w terminie, to nie będziemy więcej się tutaj wypowiadać.
8
I.K. 2017-07-10 13:03
SZANOWNI PAŃSTWO, WPISY Z DNIA 07.07.2017 FIRMOWNY NIKIEM OSZUKANI I NIKIEM PANI ANIA NIE USPRAWIEDLIWIĄ JUŻ TREŚCI WCZEŚNIEJ PRZEZ PAŃSTWA WPISANYCH

DLA ZAINTERESOWANYCH PAŃSTWA W SPRAWIE ZŁOŻONEGO ZAWIADOMIENIA NADANO W PROKURATURZE W ZABRZU SYGNATURĘ PR KO 412.2017
Ania 2017-07-10 20:44
Co wszyscy ucichli?
3
Ania 2017-07-11 08:02
Panie I.K pisz Pan bez CAPS LOCK.
3
Krzysztof 2017-07-11 15:27
Widzę że ludzie w końcu piszą prawdę. Ja dla nich pracowałem przez pół roku. Zapłacili mi za cztery miesiące , a za ostanie dwa ani grosza. Na rocznym rozliczeniu PIT napisali że przez cały okres zarobiłem 6 złotych i jakieś grosze. Jestem ciekawy co na to ta prokuratura. Jak będzie trzeba to piszcie. Dokumenty dostarczę i jak trzeba to nawet zeznawać mogę. Trzeba to w końcu skończyć.
6
Ania 2017-07-12 08:09
Mnie tylko jedno zastanawia, dlaczego Firma ma abonament w gowork, chyba dlatego żeby zapoznać się z prawdziwymi opiniami od byłych lub współczesnych pracowników. A teraz idzie do prokuratury?
4
Roman 2017-07-12 15:48
To jakaś farsa. Przeczytałem dzisiaj kilka opinii o Formacji . Dostałem właśnie pismo z Zus-u z wpłatami za zeszły rok. Formacja robiła wpłaty po kilkadziesiąt groszy za miesiąc pracy dla nich. To się nadaje do prasy, radia i telewizji. I jeszcze mają pretensje o to że ludzie są zdenerwowani. Ten cały pan o nicku I.K powinien raczej publicznie przeprosić tych wszystkich oszukanych, a nie jeszcze się unosić.
5
pracownik 2017-07-14 11:13
Niech cała firma "Formacja ":Prezesi wraz z Paniami Kadrowymi pomyślą dlczego mają taką opinie . Czujecie się urażeni ? a jak mają się czuć pracownicy którzy nie dostają swojej ciężko zarobionej wypłaty , ludzie tracą swój cenny czas zeby przez waszą nędzną Firme chodzić po Sądach i prosic się o własne pieniądze. Niech Pan I.K idzie do prokuratury ,tam jest pewnie dobrze znany :) a Żony prezesów nie pracują w firmie a wypłaty dostają , więc wychodzi na to ze lepiej siedzieć na 4 literach i nic nie robic . Tak samo w kadrach , za przeproszeniem gówno zrobione a wypłate mają jako pierwsze :)
4
I.K. 2017-07-14 13:04
Do Pana Romana - naruszyłeś prawo prasowe

DO PANA KTÓRY UŻYWA PONIŻSZYCH NIKÓW
UWAGA !!!!! , Ania, Agnieszka, Wredna, Mirka, UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!!, OSZUKANI KWK BOŻE DARY itd.
KOMENTARZE O TREŚCIACH RASISTOWSKICH GDZIE UŻYWANA JEST MOWA NIENAWIŚCI A W KILKU PRZYPADKACH KSENOFOBICZNYCH POD MOIM ADRESEM DODATKOWO PRZEKAZAŁEM DO RZECZIKA PRAW OBYWATELSKICH
Wredna 2017-07-14 13:49
Wredna tylko napisała żeby Pan wyłączył Caps Lock.
4
Agnieszka 2017-07-14 14:26
Gdzie Agnieszka Pana obraziła? W moich opiniach nie ma treści rasistowsich, ksenofobicznych czy itp.
A jAK Pana/Państwa obrazilam to przepraszam.
4
Ania 2017-07-15 07:23
A jak Ania Was obraziła?
Ja nie obrażam nikogo, nie ublizam, nie wyzywam.
Jak obrazilam to przepraszam.
2
I.K. 2017-07-17 08:14
Okradziony. 2017-07-16 09:50

@I.K. - 2017-07-14 13:04

Szanowny i wielce taktowny panie I.K . Oddaj mi moje ciężko zarobione pieniądze ,które to w tak znakomity sposób mi zajebałeś. Nie dość że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eś mi ponad 4000 zł. to jeszcze prawie 400zł. straciłem na dojazd do roboty. I możesz pisać nawet do samego Pana Boga złodzieju . Bo byłeś , jesteś i pozostaniesz złodziejem.

O KOLEJNY WPIS UZUPEŁNIAM ZAWIADOMIENIE KTÓRE ZŁOŻYŁEM DO PROKURATURY W ZABRZU W DNIU 05. 07. 2017r KTÓRE MNIE PONIŻAJĄ ZNIEWAŻAJĄ I PADAJĄ OKREŚLENIA RASISTOWSKIE A NAWET SĄ PRZEJAWAMI ZACHOWAŃ KSENOFOBICZNYCH POD MOIM OSOBISTYM ADRESEM MIĘDZY INNYMI Z PANA NIKU








norbi 2017-07-18 14:09
Bardzo się cieszę. Jeśli ktoś okrada pracownika z wynagrodzenia i drwi z ludzi którzy przyjeżdżają po własne pieniądze to nie zasługuje na inne imię jak tylko złodziej, złodziej, złodziej..........
4
Alojka 2017-07-19 08:23
Panie i Panowie proszę przeczytać wszystkie komentarze od początku, tzn od pierwszego dnia. i pierwszej strony.
Naprawdę, chyba 1764 komentarzy o czymś świadczy.
5
Mariusz 2017-07-19 12:04
Pracowałem dla tej pożal się Boże firmy w 2016 roku. Nie wypłacili mi pieniędzy za ostatnie dwa miesiące które dla nich pracowałem. W poprzednich miesiącach wypłaty też nigdy nie zgadzały się z ilością przepracowanych godzin. Zawsze brakowało od kilkudziesięciu do kilkuset złotych. Potwierdzam wszystkie poprzednie opinie.
6
I.K. 2017-07-19 12:35
DLA ZAINTERESOWANYCH PAŃSTWA W SPRAWIE ZŁOŻONEGO ZAWIADOMIENIA NADANO W PROKURATURZE W ZABRZU SYGNATURĘ PR KO 412.2017

DODATKOWO O POSTĘPOWANIU W SPRAWIE POWIADOMIŁEM RZECZNIKA PRAW OBYWATELSKICH.

TEN PAN UŻYWA PONIŻSZYCH NICKÓW


UWAGA !!!!! , Ania, Agnieszka, Wredna, Mirka, UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!!, OSZUKANI KWK BOŻE DARY ,+ NORBI, Alojka, Mariusz
Alojka 2017-07-19 13:51
A w czym Alojka Pana uraziła?
2
I.K. 2017-07-20 09:32
DLA ZAINTERESOWANYCH PAŃSTWA W SPRAWIE ZŁOŻONEGO ZAWIADOMIENIA NADANO W PROKURATURZE W ZABRZU SYGNATURĘ PR KO 412.2017

DODATKOWO O POSTĘPOWANIU W SPRAWIE POWIADOMIŁEM RZECZNIKA PRAW OBYWATELSKICH.

UWAGA!!!!!!! TEN PAN UŻYWA PONIŻSZYCH NICKÓW I WCIĄŻ ROBI KOPIUJ WKLEJ


UWAGA !!!!! , Ania, Agnieszka, Wredna, Mirka, UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!!, OSZUKANI KWK BOŻE DARY ,+ NORBI, Alojka, Mariusz, Gucio, tu hohalo

kp pof 2017-07-20 12:02
Nie polecam tej firmy nikomu. Brak sprzętu, umundurowań , pieniędzy itd. Doświadczyłem na własnej skórze.
4
Maja 2017-07-21 12:22
Ej było 1764 komentarzy, a dzisiaj jest 1241?!
3
Tylko prawda 2017-07-21 15:10
A teraz jest 1173 komentarze.
2
I.K. 2017-07-21 15:37
DLA ZAINTERESOWANYCH PAŃSTWA W SPRAWIE ZŁOŻONEGO ZAWIADOMIENIA NADANO W PROKURATURZE W ZABRZU SYGNATURĘ PR KO 412.2017

DODATKOWO O POSTĘPOWANIU W SPRAWIE POWIADOMIŁEM RZECZNIKA PRAW OBYWATELSKICH.

UWAGA!!!!!!! TEN PAN UŻYWA PONIŻSZYCH NICKÓW I WCIĄŻ ROBI KOPIUJ WKLEJ


UWAGA !!!!! , Ania, Agnieszka, Wredna, Mirka, UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!!, OSZUKANI KWK BOŻE DARY ,+ NORBI, Alojka, Mariusz, Gucio, tu hohalo, Tylko prawda, Maja, kp pof

SZUM 2017-07-21 19:49
Postanowiłem wejsc na tą strone i tu nagle taki kwiatek. Pan I.K ma czelnosc pisac ze czuje sie urażony . No tego jeszcze nie grali. Facet okradł tylu ludzi i pisze tu, że ktoś go poniża i znieważa. Przecież jak na ulicy w Zabrzu ktoś zawołał " złodzieju" to tylko on sie zaczął rozglądać i chować do bramy. Jeszcze straszy prokuraturą. To już kpina. Złodziej oskarża okradzionego. Ciekawe czy w dobie takich zmian to przejdzie?
3
Maja 2017-07-21 20:39
"Maja" i "tylko prawda" przecież napisała tylko, o tym ile jest komentarzy.
Nie wiem w czym te komentarze Państwa uraziła?
2
Zostaw swoją opinię o Formacja - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja