logo Formacja

Formacja

Zabrze

Opinie o Formacja

yjfca 2017-02-18 10:12
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
11
Mirosława 2017-02-20 22:19
Telefon jw
2
alojka 2017-02-22 13:14
mając wypłatę z formacji managament w wysokości 39,63 brutto, dostałam pit zerowy- niezły bu#del mają w formacji!
12
UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!! 2017-02-24 14:49
Ja dostałem PIT na którym wyliczono że przez 6 miesięcy zarobiłem 6,11gr ( sześć złotych jedenaście groszy). To jest mistrzostwo !!!
13
Krzysztof 2017-02-28 13:10
wie ktoś może co z tą firmą w Lublinie ,weszli na obiekt szpitala czy nie ?
1
yjfca 2017-03-05 17:54

była kadrowa 2016-11-22 18:13
Dlaczego jest tak źle z tą firma, 1600 negatywnych komentarzy!
Czy naprawdę właściciele/prezesi tego nie widzą, że ludziom zależy na pracy, a oni dadzą 5 zł brutto!
Dlaczego jest 35 dniowy okres rozliczeniowy- przecież wszystko można policzyć szybciej, tylko po co? Dwie firmy, około 500 pracowników i 35 dniowy okres rozliczeniowy.
Pracujesz w listopadzie, do 5 grudnia przynosisz godzinówkę i od 5 grudnia , policz sobie 35 dni - zależy od humoru kadrowej- 35 dni robocze (czarne) lub 35 dni kalendarzowe., czyli może dostaniesz swoje marne pieniądze około 5-10 luty - dopiero za listopad. I tak siedzisz kolejne miesiące z myślą, że będzie lepiej. A jak sam odejdziesz, to Ci nie wypłaca kasy za dwa miesiące.
Opamiętajcie się. Nie polecam.
12
była księgowa 2017-03-08 13:53
teraz szukaja ksiegowej -ha ha, najpierw umowa zlecenie a po 3 miesiącach umowa o prace. tylko e po miesiącu sam sie zwolnisz i niue dostaniesz kasy!
kreatywne odprowadzanie składek na zus i us
nie polecam
17
Były pracownik 2017-03-10 13:09
Formacja to nie firma tylko jakiś dziwny twór . Właścicielem jest Rom ( czytaj Cygan) który wszystkich w koło uważa za głupków i robi co chce. Nie wypłaca wypłat , nie płaci Zus-u i podatków od wynagrodzeń ( bo tych wynagrodzeń też nie zobaczysz). Aktualnie toczy się przeciwko tej "firmie" kilka spraw o zaległe zarobki oraz sprawa w prokuraturze o oszustwo. Ogólnie to jedno wielkie szambo i oszustwo. Nikomu nie polecam!!!!!!
8
Joanna 2017-03-15 10:55
Pracujesz w firmie Formacja? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków oferowanych przez firmę. Jakie są plusy pracy w firmie, a co uważasz że warto poprawić?
irek 2017-03-15 22:04
Same minusy.
11
nol 2017-03-16 13:15
Przepraszam. Co to za głupie pytania. Wystarczy przeczytać kilka wpisów i już wiadomo że to nie jest firma. To jest STOWARZYSZENIE ZŁODZIEI ROMSKICH. Każdy kto tam pracował został oszukany i okradziony. W moim wypadku przez 6 m-cy pracy zostałem okradziony na 4500 złotych wypłaty + nie zapłacone składki ZUS i podatek dochodowy. Jeśli tylko masz ochotę pracować za darmo to proszę podpisać z nimi umowę. A tak najlepiej to polecam odwiedzić ich siedzibę w Zabrzu. Tam można zobaczyć co to za " FIRMA".
13
agnieszka p 2017-03-22 18:29
należy poprawić ogarnięte osoby zatrudnione jako pracownik biurowy-kadry-księgowość-kierownictwo-dyrektorów.
8
janek 2017-03-25 11:04
ZGODZĘ SIĘ ŻE ZA NIEWIELKĄ KOREKTĄ PERSONALNĄ TA FIRMA MA WIELKIE PERSPEKTYW
1
Irek 2017-03-25 20:00
Naucz się pisać po polsku , dopiero chwal tą Firmę, a i nie krzycz na forum do ludzi którzy wyrażają opinie , to tak z woli przypomnienia ......
1
CDN. 2017-03-26 00:01
PRZED POPEŁNIENIEM BŁĘDU KTÓRY ZROBISZ PODPISUJĄC UMOWĘ Z TĄ " FIRMĄ" , ODWIEDŻ ICH SIEDZIBĘ W ZABRZU NA UL. KLIMASA 2 !!!!
TO NIE JEST FIRMA OCHRONIARSKA , LECZ OSZUKAŃCZA INSTYTUCJA SKŁADAJĄCA SIĘ Z TRZECH SPÓŁEK O TEJ SAMEJ NAZWIE --- FORMACJA---
UMOWA MÓWI O WYPŁACIE WYNAGRODZENIA PO PRZEPRACOWANIU DWÓCH MIESIĘCY NA RZECZ " FORMACJI"
PODPISUJESZ DWIE UMOWY Z DWIEMA FIRMAMI O TEJ SAMEJ NAZWIE , A ONI WPISUJĄ NA JEDNEJ Z NICH ŻE JESTEŚ ---PRACOWNIKIEM SPRZĄTAJĄCYM---- I ZARABIASZ DWA ZŁOTE MIESIĘCZNIE.
PRZYJRZYJ SIĘ DOKŁADNIE CO PODPISUJESZ .
NIE PŁACĄ ZUS-U I PODATKU !!! BĘDZIESZ MIAŁ NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH INSTYTUCJACH !!!
TAK SIĘ DZIEJE OD LAT !!! NIE WYPŁACAJĄ WYNAGRODZEŃ !!! BĘDZIESZ MUSIAŁ DOCHODZIĆ SWOICH PRAW W SĄDZIE LUB ZŁOŻYĆ DONIESIENIE W PROKURATURZE !!!
W TEJ CHWILI W TEN SPOSÓB OSZUKALI KILKADZIESIĄT OSÓB W KATOWICACH !!!
OSOBY TE , WZYWANE SĄ NA KOMISARIATY POLICJI I MUSZĄ ZEZNAWAĆ W SPRAWIE OSZUSTW "FORMACJI"
NIE DAJ SIĘ NABRAĆ !!!! TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE !!!!
9
Ymcv 2017-03-28 14:15

KOP IM W D.... 2016-11-26 10:47
@YG - 2016-11-25 20:01
Ty formacyjny niedouku . Tutaj niema żadnych hejterów , tylko ludzie którzy mają dość okradania ich z każdej strony. Dlaczego formacyjny prezesina nie był tak odważny i nie powiedział ludziom którzy przyjechali do Zabrza że im nie zapłaci za przepracowane miesiące , tylko spier.....ał aż się kurzyło z pod opon. To dopiero BOHATER . Ciekawe jak teraz śpiewa przed prokuratorem.
Pewnie już gacie pełne he he he...
9
gienek 2017-03-29 15:30
Nie ma plusów
Poprawić----nie ma co ................... i za jaja
7
Madzia 2017-03-30 18:27

@nikt - 2016-11-26 15:20
No pewnie. Ludzie nie mają co robić tylko hejtować takich buraków z formacji. Jakoś na innych forach niema tylu negatywnych opinii . Jak widzę są tu tylko wpisy ludzi oszukanych przez tych Cyganów ( Romów) . Ta cała firma nie jest warta funta kłaków. Przecież cały ich majątek to kilka stów.
10
czad 2017-03-31 21:35
FORMACJA TO GROMADA ZŁODZIEI KTÓRZY OKRADAJĄ WSZYSTKICH Z KIM UDA IM SIĘ PODPISAĆ UMOWĘ !!! PODPISZESZ UMOWĘ NA 35-CIO DNIOWY OKRES PŁATNOŚCI I PO PRZEPRACOWANIU DWÓCH MIESIĘCY NIE DOSTANIESZ WYPŁATY. A WŁAŚCICIEL BALUJE W KNAJPACH WE WSZYSTKICH OŚCIENNYCH MIASTACH. OSTRZEGAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW FORMACJI !!!!
ZŁODZIEJE !!!! ZŁODZIEJE !!!!! ZŁODZIEJE !!!! ZŁODZIEJE !!!!! ZŁODZIEJE !!!!!
11
moczkolinaw 2017-04-03 14:30
Formacja to taki dziwny twór którego właścicielem jest Cygan ( Rom), a prezesem facet który mieszka w lokalu socjalnym który przydzieliło mu miasto. Mają w Zabrzu układ , ponieważ każdy wie co się dzieje jak ruszysz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czytaj Cygana). Po prostu robi się smród. Wystarczy przeczytać o tym co działo się wczoraj w Zabrzu. Okradają pracowników z wynagrodzeń i dalej uprawiają swój złodziejski proceder.
Przestrzegam każdego kto chce się z nimi bawić w współpracę. Nie zobaczycie swoich pieniędzy i będziecie się włóczyć po sądach.
11
TEKKEN 2017-04-08 15:23
Witam Wszystkich? Czy kto was wie gdzie Formacja ochrania teren?
1
Dąbrowska 2017-04-09 14:59
We jest nr tel do ogarnietej P.O. kierownik
5
oszukany 2017-04-10 08:25
Pracowałem dla formacji w 2016 roku. Po tym jak złożyłem wypowiedzenie nie dostałem ani grosza za ostatnie dwa miesiące przepracowane dla tych złodziei. Ukradli moje 4500 złotych.
Tak zrobili z trzydziestoma pracownikami w Katowicach.
Teraz toczą się sprawy w sądzie i w prokuraturze. To banda złodziei i Cyganów.
Zastanów się dziesięć razy zanim podpiszesz z nimi umowę.
Najlepiej odwiedzić ich biuro w Zabrzu . Tam zobaczysz że to nie firma , tylko kombinatorzy nastawieni na oszukiwanie ludzi.
10
magda dombrowska 2017-04-12 06:46
Tak robią, pracowałam tam, kłamstwo kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo.
12
Joanna 2017-04-12 09:24
@magda dombrowska a jakie są Twoje doświadczenia z pracy z firmą? Co rozumiesz przez kłamstwo?
2
dombrowska 2017-04-12 18:29
Joasia nie moderuj na siłę. Jak siedzisz w kadrach to siedź cicho i nie pyskuj. Pisze kłamstwo to kłamstwo. Nie będę tu pisać bo to elaborat co by można było napisać o tej firmie.
5
Joanna 2017-04-13 09:30
@dombrowska nie jestem pracownikiem Formacja. Jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu pracy w firmie, dlatego też chętnie dowiem się więcej na temat tego co się w niej dzieje.
3
dombowska 2017-04-13 16:50
A co nie wystarczy Pani prawie 1700 negatywnych opinii?!
6
HK 2017-04-13 17:31
Wystarczy zadzwonić na bramę główną Kopalni Boże Dary. Tam pracują ludzie których Formacja okradła na łączną kwotę około 80 tysięcy złotych. Nie zapłacono im za dwa miesiące pracy w ochronie.
10
kokino 2017-04-18 13:45
FORMACJA----Niskiej klasy ,zorganizowana grupa złodziei. Szefem i współwłaścicielem jest Cygan . Żerują na na ludziach podpisujących z nimi umowy na których widnieje klauzula że pierwszej wypłaty możesz spodziewać się po 75-ciu dniach od rozpoczęcia pracy. Nie dostaniesz nigdy pełnego wynagrodzenia. Gdy kończysz z nimi współpracę nie otrzymujesz wynagrodzenia za ostatnie dwa miesiące pracy. Zaczynając z nimi współpracę musisz być przygotowany na to że płacą ile chcą, kiedy chcą, lub wcale nie dostaniesz nic. Jednym słowem - Z Ł O D Z I E J E !!!!!
NIE OTRZYMUJESZ UMUNDUROWANIA, SPRZĘTU, PIENIĘDZY I NIE MASZ ŻADNEJ KOMUNIKACJI Z DYREKCJĄ . SIEDZIBA FIRMY TO STARE NORY NA TYŁACH ZRUJNOWANEJ KAMIENICY . NIKT KTO WCZEŚNIEJ ODWIEDZIŁBY TO MIEJSCE NIE PODPISAŁBY Z NIMI UMOWY. NIEMA ŻADNEGO PORÓWNANIA Z INNYMI FIRMAMI Z TEJ BRANŻY. NIE POSIADAJĄ STRONY INTERNETOWEJ BO NIE BYŁOBY NA NIEJ CO POKAZAĆ. NĘDZA I ROZPACZ.
7
leszek 2017-04-23 08:24
Ostatnio to formacja jeździła po swoich obiektach. Byli nawet w Poznaniu i Wrocławiu. Podróż służbowa z ogarnieta pseudo P.o. kierownik.
9
sylwek 2017-04-23 08:26
Bo ludzie napewno strajkowali i pojechali żeby ich przekonać do pracy w ich firmie. Jak można zarabiać 5 zl na godz toż to śmiech na sali.
11
XRV madz. 2017-04-24 15:51
Jakie ona ma uprawnienia w ochronie aby prowadzić negocjacje z ludzmi na obiektach , piszcie co sie dzieje na obiektach .
7
kilo 2017-04-24 16:12
Ludzie !!!! Co wy jeszcze robicie w tej pseudo firmie ochroniarskiej? Przecież oni okradają was z pieniędzy na każdym kroku. Kto w Polsce pracuje za takie pieniądze ? I to jeszcze pieniądze których na koniec po zwolnieniu nie zobaczysz. A ten cały (usunięte przez administratora)( właściciel (usunięte przez administratora)) śmieje się z was przesiadując w knajpach z różnymi "paniami". Na własne uszy słyszałem jak drwił z ludzi którzy dla niego pracują za grosze. Opamiętajcie się!!!!
9
poszukująca pracy 2017-04-24 17:19
No a na stronie ofert pracy gov pl pojawiła sie nowa oferta pracy!
5
jeny 2017-04-24 22:25
Krzyżanowski to założyciel STOWARZYSZENIA ROMÓW . Teraz wiadomo dlaczego okradają wszystkich w koło. A z pracowników drwi w żywe oczy. Znany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszust opisywany w gazetach .
Jak można się jeszcze nabierać na propozycje pracy dla Formacji. Nie płacą ludziom za pracę i nie można w żaden sposób od nich wyegzekwować pieniędzy. Nawet komornik nie miał by co zabrać bo ta firma nic nie posiada. Biuro mieści się w norach na zapleczu starej kamienicy i niema nic wspólnego z innego tego typu firmami ochroniarskimi. Można by na ich temat napisać powieść pt. " Jak okradałem wszystkich w koło i okradać nie przestanę". Mają tyle spraw w sądach że dziw bierze że jeszcze egzystują.
7
YMS 2017-05-02 21:30
była księgowa 2017-03-08 13:53
teraz szukaja ksiegowej -ha ha, najpierw umowa zlecenie a po 3 miesiącach umowa o prace. tylko e po miesiącu sam sie zwolnisz i niue dostaniesz kasy!
kreatywne odprowadzanie składek na zus i us
nie polecam
15
8
Oszczegam 2017-05-08 19:28

były pracownik 2017-02-10 11:15
@Krzysztof - 2017-02-09 20:37
Szczerze i uczciwie, nie polecam! Tu 99% to są szczere opinie! Zła współpraca i organizacja!
Główna siedziba znajduję się w Zabrzu, a z Lublina to troszeczke daleko.
W Lublinie tylko koordynator, który i tak i tak nie będzie walczył o Pana kasę.
2 miesiące pracujesz za darmo, wypłątę za luty - może- otrzymasz w kwietniu, to zależy od humoru ogarniętej p.o. kierownik.
5
glen 2017-05-09 10:13
Wypłata zawsze w terminie. To znaczy -pierwsza od 70 do 90 dni od rozpoczęcia pracy. Wypłacana w ratach po kilkaset złotych i oczywiście w niewiadomej wysokości. I tak co miesiąc ! A jak kończysz pracować w formacji to za przepracowane dwa miesiące nie dostajesz nic. Ale za to właściciel , niejaki Krzyżanowski ( Cygan) wypije za twoje zdrowie dobrego drina i zabawi się z jakąś blond laską, a na koniec zaśpiewa ore, ore..... Jak Don Vasyl.
4
Ula 2017-05-10 11:51
Z mojej wiedzy wynika że prezes to Zenon Marczak, Tak jest na umowie o pracę za umowę zlecenie wypłacili ale nie tak jak powinni. Za umowę o pracę jeszcze nie.
4
biteszno 2017-05-10 13:13
(usunięte przez administratora) figurant. Osoba piastująca stanowisko prezesa. W rzeczywistości to człowiek który mieszka w lokalu socjalnym przyznawanym przez MOPS. Nie posiada żadnego majątku który w razie czego można by zlicytować. Wystarczy wejść na stronę https://mojepanstwo.pl i wpisać hasło Formacja. Tam dowiesz się kto kim jest w tym bagnie.
5
DRWINA- OSZUŚCI !!! 2017-05-14 14:33
Ludzie miesiącami czekają na wolne miejsce w tej firmie. No i jeszcze te zarobki. Trzeba mieć naprawdę szczęście żeby się do nich dostać. Są bardzo znani ze swej solidności . To elita wśród Polskich firm ochroniarskich. Mają ścisłą selekcję pracowników. Trzeba mieć bardzo silną osobowość i wykazać się mocnymi nerwami w ekstremalnych sytuacjach. Szczególnie kiedy nie wypłacą ci pensji i olewają Twoje maile i telefony. Wtedy biorą cię na wytrwałość i czekają kiedy zrezygnujesz żeby nie musieli zapłacić ci wypracowanych pieniędzy. Są z tego znani w całym kraju.
5
Mayn 2017-05-16 19:55

magda dombrowska 2017-04-12 06:46
@oszukany - 2017-04-10 08:25
Tak robią, pracowałam tam, kłamstwo kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo.
4
marian 2017-05-18 15:07
Formacja okradła mnie na 3200zł. Nie zapłacili za dwa miesiące pracy . To co ludzie tutaj piszą jest w 100% prawdą. Nikomu nie polecam i przestrzegam przed tymi złodziejami.
4
Jan 2017-05-19 08:51
Ja też straciłem pensję za dwa i pół miesiąca pracy dla tych oszustów. Rzeczywiście to co piszą ludzie jest prawdą. I to że właściciel to Cygan . Pewnie za tą kasę tombaku nakupi i będzie ludziom na autostradzie wciskał jako złoto.
4
mozul 2017-05-24 15:27
Potwierdzam. Ja zostałem okradziony na 3900 złotych. Pracowałem dla nich w 2016 roku. Nigdy nie dostałem pełnej wypłaty.Zawsze brakowało jakiejś kwoty. Na koniec nie zapłacili mi za ostatnie dwa miesiące. Ale tak jak to już tutaj ktoś pisał. Czego można się spodziewać po Cyganach. Oni mają złodziejstwo we krwi. Wyssane z mlekiem matki.
3
full 2017-05-27 05:58
Widzę że Formacja okrada dalej swoich pracowników. Nic nowego. Ta firma nigdy nie zapłaciła tego co sobie ludzie wypracowali. Zabrzański układ dalej działa. Złodzieje , prostytutki i Cyganie . "Panowie" w czarnych VW okradają ludzi w koło i udają biznesmenów. Że też jeszcze ludzie dalej dają się nabierać na te ich stare numery . Mam nadzieje że ten główny Cygan wróci do naprawiania patelni tak jak to robiła jego rodzina przed laty. Zbiorą Cygański tabor i wyjadą w świat.
3
mirosława grochla 2017-05-27 18:07
ww jest wymieniony nr tel do ogarnietej pani p.o. kierownik, która po szkole zawodowej została p.o. kierownik.
4
ruch 2017-05-28 16:29
Okradli mnie na 3400 złotych. To s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z Zabrzańskiej dziury .
3
tytus 2017-05-29 08:49
Ludzie prawde piszą. To złodzieje i oszuści. Mojej żonie nie zapłacili dwóch wypłat . Wiedzą dobrze że o takie niskie kwoty ludziom nie chce się włóczyć po sądach. Ale jak okradną kilkadziesiąt osób to jest nawet niezła sumka.
1
Zostaw swoją opinię o Formacja - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja