logo Formacja

Formacja

Zabrze

Opinie o Formacja

CDN. 2016-11-22 17:29
FORMACJA-niskiej klasy ,zorganizowana grupa złodziei. Żerują na na ludziach podpisujących z nimi umowy na których widnieje klauzula że pierwszej wypłaty możesz spodziewać się po 75-ciu dniach od rozpoczęcia pracy. Nie dostaniesz nigdy pełnego wynagrodzenia. Gdy kończysz z nimi współpracę nie otrzymujesz wynagrodzenia za ostatnie dwa miesiące pracy. Zaczynając z nimi współpracę musisz być przygotowany na to że płacą ile chcą, kiedy chcą, lub wcale nie dostaniesz nic. Jednym słowem - Z Ł O D Z I E J E !!!!!
NIE OTRZYMUJESZ UMUNDUROWANIA, SPRZĘTU, PIENIĘDZY I NIE MASZ ŻADNEJ KOMUNIKACJI Z DYREKCJĄ . SIEDZIBA FIRMY TO STARE NORY NA TYŁACH ZRUJNOWANEJ KAMIENICY . NIKT KTO WCZEŚNIEJ ODWIEDZIŁBY TO MIEJSCE NIE PODPISAŁBY Z NIMI UMOWY. NIEMA ŻADNEGO PORÓWNANIA Z INNYMI FIRMAMI Z TEJ BRANŻY. NIE POSIADAJĄ STRONY INTERNETOWEJ BO NIE BYŁOBY NA NIEJ CO POKAZAĆ. NĘDZA I ROZPACZ.
OPISYWANI WIELOKROTNIE W PRASIE JAKO ZŁODZIEJE I OSZUŚCI .
PROKURATURA PROWADZI AKTUALNIE PRZECIWKO NIM DOCHODZENIE .
PALI IM SIĘ TYŁEK !!!!!!!!!!!!!
14
była kadrowa 2016-11-22 18:13
Dlaczego jest tak źle z tą firma, 1600 negatywnych komentarzy!
Czy naprawdę właściciele/prezesi tego nie widzą, że ludziom zależy na pracy, a oni dadzą 5 zł brutto!
Dlaczego jest 35 dniowy okres rozliczeniowy- przecież wszystko można policzyć szybciej, tylko po co? Dwie firmy, około 500 pracowników i 35 dniowy okres rozliczeniowy.
Pracujesz w listopadzie, do 5 grudnia przynosisz godzinówkę i od 5 grudnia , policz sobie 35 dni - zależy od humoru kadrowej- 35 dni robocze (czarne) lub 35 dni kalendarzowe., czyli może dostaniesz swoje marne pieniądze około 5-10 luty - dopiero za listopad. I tak siedzisz kolejne miesiące z myślą, że będzie lepiej. A jak sam odejdziesz, to Ci nie wypłaca kasy za dwa miesiące.
Opamiętajcie się. Nie polecam.
21
Agnieszka 2016-11-23 07:09
Hejter to ty, ja piszę tylko prawdę. Byłem tam i pracowałem tam, wiec znam prawdę!
10
Konrad 2016-11-23 19:21
Jeżeli przedstawiasz się jako Agnieszka to pisz w innej formie ponieważ tracisz na wiarygodności
4
OSZUKANI !!!!!!! 2016-11-24 21:00
To typowe dla ludzi z twoją inteligencją . Na nic nie brakuje i nigdy nie braknie. Czekamy spokojnie i zbieramy kolejne " kwiatki" dla Prokuratora. Dość dużo dostarcza ZUS i inne instytucje które przez lata były oszukiwane przez złodziei z formacji. Teraz porównywane są wpływy z tytułu wypłat jakie dokonywała formacja na konta pracowników z tym co odprowadzała do ZUS-u i skarbówki .
Nazbiera się niezła sumka . Trzeba będzie nawet sprzedać te Pasaty żeby spłacić długi .
No i oczywiście szykujemy parę kolejnych odwiedzin . Tylko czym teraz będzie prezesina uciekał jak mu samochodziki zabiorą ha ha ha .......
14
#gg 2016-11-25 01:34
ha ha ha po emeryturze za te wasze metody tez przyjdzie czas zaplacic mozna napisac ze was zal ale byla by to nieprawdziwa informacja
1
Agnieszka 2016-11-25 08:11
Dobrze, przepraszam, poprawię się.
To ta firma zrobiła ze mnie bezmyślnego człowieka.
Nie polecam tej firmy!
10
OSZUKANI !!!!!!! 2016-11-25 17:08
Oj jak cię zżera od wewnątrz . Popuść gumkę w majtkach, bo w nie narobisz.
My tylko chcemy aby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znależli właściwe miejsce. A te Twoje insynuacje co do tego że jesteśmy emerytami z byłego układu , to czysty strzał kulą w płot. Są wśród poszkodowanych przez Formację i tacy którzy kiedyś pracowali w tym aparacie , ale to właśnie oni nic nie robią w kierunku odzyskania zarobionych przez siebie pieniędzy. Wystarcza im emerytura i pracują chyba tylko dla zabicia czasu.
Ale są tacy dla których praca w ochronie to jedyny zarobek , a z którego zostali okradzeni przez Formację. Pracowali po 350 godzin miesięcznie i nie dostali ani grosza. Dojeżdżali miesiącami do pracy i stracili po kilkaset złotych miesięcznie płacąc za paliwo. A Ty śmiesz pisać że Tobie ich żal.
Idż i powiedz to ich żoną i dzieciom. Powiedz im że niema za co zapłacić czynszu i kupić jedzenia bo tatuś pracował miesiącami dla złodziei z Formacji którzy nie zapłacili mu za przepracowane 700 godzin.
Musisz widocznie pochodzić z tej samej złodziejskiej kasty z której pochodzi właściciel Formacji. Przecież Romowie dziedziczą to w genach.
19
YG 2016-11-25 20:01
A TY TAK WSZYSTKICH ZNASZ PRACOWNIKOW I WIESZ KTO JEST Z BYLEGO UKLADU A KTO NIE A CI CO CZYTAJA TA TWOJA GLUPOTE HEJTERSKA A MOZE TY JESTES JASNOWIDZEM NO TAK TO WSZYSTKO WYJASNIA
YG 2016-11-25 20:02
A TY TAK WSZYSTKICH ZNASZ PRACOWNIKOW I WIESZ KTO JEST Z BYLEGO UKLADU A KTO NIE A CI CO CZYTAJA TA TWOJA GLUPOTE HEJTERSKA A MOZE TY JESTES JASNOWIDZEM NO TAK TO WSZYSTKO WYJASNIA
1
OSZUKANI !!!!!!! 2016-11-26 08:49
TY NAUCZYĆ SIĘ PISAĆ ! BO JAK BYĆ INDIANINA TO POLOWAĆ NA TATANKA .
8
KOP IM W D.... 2016-11-26 10:47
Ty formacyjny niedouku . Tutaj niema żadnych hejterów , tylko ludzie którzy mają dość okradania ich z każdej strony. Dlaczego formacyjny prezesina nie był tak odważny i nie powiedział ludziom którzy przyjechali do Zabrza że im nie zapłaci za przepracowane miesiące , tylko spier.....ał aż się kurzyło z pod opon. To dopiero BOHATER . Ciekawe jak teraz śpiewa przed prokuratorem.
Pewnie już gacie pełne he he he....
18
nikt 2016-11-26 15:20
tam tam ka ble ble hejterskie gupoty nieprawdziwe informacje pajacowani na ekranie
czorano 2016-11-26 15:56
No pewnie. Ludzie nie mają co robić tylko hejtować takich buraków z formacji. Jakoś na innych forach niema tylu negatywnych opinii . Jak widzę są tu tylko wpisy ludzi oszukanych przez tych Cyganów ( Romów) . Ta cała firma nie jest warta funta kłaków. Przecież cały ich majątek to kilka stów.
22
OSZUKANI !!!!!!! 2016-11-29 12:23
CIESZYMY SIĘ ŻE DZIĘKI NASZEJ DZIAŁALNOŚCI , WPISOM NA TYM FORUM I ZŁOŻONYM SKARGOM W PROKURATURZE , ZOSTAŁO URATOWANYCH TYLE OSÓB KTÓRE CHCIAŁY PODPISAĆ UMOWY Z OSZUKAŃCZĄ INSTYTUCJĄ JAKĄ SĄ FIRMY POD WSPÓLNĄ NAZWĄ " F O R M A C J A ".
NIE USTANIEMY W NASZYCH DZIAŁANIACH DOPÓKI NIE ZOSTANIE WYDANY SATYSFAKCJONUJĄCY NAS WYROK .


----------------------------------------------------- O S Z U K A N I ---------------------------------------------------------------
21
basia s 2016-12-04 19:16
Ja piszę tylko prawdę. Byłam tam i pracowałam tam, wiec znam prawdę! Nie polecam
15
gienio 2016-12-06 08:30
Pokarzmy te wpisy dla policji i prokuratury, może po IT komputera dojda, kto pisze te wszystkie szczere i prawdziwe komentarze, to wtedy będziemy świadkami, co ta firma z nami zrobiła!
16
OSZUKANI !!!!!!! 2016-12-06 16:26
My jesteśmy za tym. Nic co piszemy tutaj nie jest kłamstwem. Prokuratura już prowadzi postępowanie i jeśli orzeknie że kłamiemy to osobiście przeprosimy tych złodziei . Lecz nie sądzę żeby po przesłuchaniach które odbyły się na komisariatach prokurator pomyślał że to nasze wymysły. Jest zbyt wiele dowodów żeby nie wyciągnąć z tego konsekwencji.
20
Agnieszka 2016-12-07 10:11
Ja też pisze prawdę! Szczerą prawdę, byłam tam i widziałam!
13
Zarko 2016-12-07 16:42
Szkoda słów masakra.
20
Tylko prawda 2016-12-16 19:28
5 razy dzwoniłam, 1 raz się dodzwoniłam, 7 razy byłam, 4 razy się zdenerwowałam, 9 użyłam przekleństw, a było to 5 dni , 7 godzin i 13 minut temu.
Kto mądry ten zrozumie.
23
UWAGA OSZUŚCI !!! ZŁODZIEJE!! CYGANIE!! 2016-12-17 17:18
To nie jest firma ochroniarska tylko twór paru firm które w nazwie mają słowo " FORMACJA".
Firmy te stosują pomiędzy sobą tzw. " kreatywną księgowość". Polega to na okradaniu pracowników ( nie wypłacaniu wynagrodzeń) , nie płaceniu podatków , Zus-u itp.
Podpisując z nimi umowę narażasz się na to że przepracujesz kilka miesięcy za darmo . Nie zapłacą za ciebie żadnych składek i na koniec będziesz szukał winnego. \
Prokuratura prowadzi w ich sprawie śledztwo , lecz na razie prowadzą dalej swą oszukańczą działalność.
22
kadrowa 2017-01-02 19:52
Kochana formacjo nie zapomnjj wysłać pitow do konca lutego maja juz być u pracownika.
26
JIMI 2017-01-12 20:43
Napiszę krótko. To jest jakieś coś ( na pewno nie firma) nastawione na kłamanie klientów jak i pracowników od pierwszego dnia w którym podpiszesz z nimi jakąkolwiek umowę.
18
Tekken 2017-01-17 20:27
Witam. Gdzie teraz firma Formacja ochrania teren ??
7
kfcty 2017-01-23 16:33
W CHORZOWIE ochrania np. Witku
2
szczepan 2017-01-26 13:45
telefony jak zwykle nie działają na formacji, dla wtajemniczonych tu (ww) jest zakodowany nr tel do ogarniętej firmy
11
kfc 2017-01-27 12:52
Dalej FORMACJA nie płaci wypłat , to jest skandal , ciekawe czy ta smieszna kadry dostała wypłate !!!!!!!
7
OSZUKANI !!!!!!! 2017-01-29 09:22
Formacja dalej jest winna około 80 tysięcy złotych pracownikom ochraniającym KWK Boże Dary. To bezczelne chamstwo było już opisywane w gazecie. Takich złodziei nie znajdziesz na całym Śląsku. Złapani za rękę twierdzą że to ich dłoń. Ciekawe jak zostaną rozliczone składki Zus i podatki których też nie zapłacili. A co wpiszą w rozliczeniu rocznym Pit ? Zobaczymy.
14
były pracownik 2017-01-31 19:34
ogarnięta kadrowa dostaje pod stołem dla siebie, inni ludzie ja nie obchodzą.
kadry i inni ludzie "umysłowi" dostają wypłatę. No też jestem ciekawa co napiszą w picie.
czy ktoś już dostałą pit od ogarniętej firmy?
13
pol 2017-02-03 20:57
Ups... Cóż za inteligencja i wysublimowanie. No cóż. To typowe dla półglówków z Formacji.
Jak już skończysz naukę pisania i czytania to daj znać.
5
Wrog 2017-02-05 23:21
Rozumie cie ja te, pracowalam dla tej firmy powiem tylko tyle ze zaluje pracowalam na szpitalu w chorziwie i co mnie spotkalo to to ze mnie zwolniono i tyle nawet za nadgodzi y kasy nie dostalam.A.Rajda
5
agnieszka p 2017-02-09 08:51
A pity z formacji managament?
ja na razie dostałam pit z formacji eu.
5
Krzysztof 2017-02-09 20:37
tak czytam te opinie i sie zastanawiam nad pojęciem pracy w tej firmie,mają ochraniac szpital w Lublinie napiszcie szczerze czy to takie oszustwo poważnie?
2
były pracownik 2017-02-10 11:15
Szczerze i uczciwie, nie polecam! Tu 99% to są szczere opinie! Zła współpraca i organizacja!
Główna siedziba znajduję się w Zabrzu, a z Lublina to troszeczke daleko.
W Lublinie tylko koordynator, który i tak i tak nie będzie walczył o Pana kasę.
2 miesiące pracujesz za darmo, wypłątę za luty - może- otrzymasz w kwietniu, to zależy od humoru ogarniętej p.o. kierownik.
8
pol 2017-02-10 15:49
Ostrzegam przed tą pseudo firmą. To jeden wielki przekręt. Nie płacą wypłat , Zus-u , podatku itd.
Pracujesz na dziwnych umowach z dwiema firmami o takiej samej nazwie FORMACJA.
Po przepracowaniu dwóch miesięcy masz otrzymać wypłatę , ale dostajesz jakieś ochłapy które nijak mają się do przepracowanych godzin. A jak się zwolnisz to masz dwa miesiące pracy w plecy bo nie dostaniesz już nic. To ich stary numer na który nabrali już setki ludzi. W dyrekcji nikt nie odbiera telefonów i nikt nie odpisuje na pisma. Nawet jak tam pojedziesz to niema z kim gadać bo uciekają przed wszystkimi którzy się tam pojawią. Zresztą cała ta dyrekcja to jakieś stare pomieszczenia na zapleczu starej Zabrzańskiej kamienicy pamiętającej defilady wermachtu.
9
Krzysztof 2017-02-10 18:39
dziękuję za odpowiedź mam już jasność co do decyzji Dzięki.
5
Tekken 2017-02-10 21:21
Piszcie gdzie Formacja ochrania teren ??
2
ewa 2017-02-11 22:13
to ja sie zastanawiam jak oni jeszcze istnieją ,podpisuja umowy na obiekty to sie w głowie nie mieści,ZUS,komornik jak oni to robią
5
jp 2017-02-14 13:39
hahahaha
jp 2017-02-14 13:46
Polecam!!!
jp 2017-02-15 12:55
PAMIETAJ TEN SIE SMIEJE CO SIE SMIEJE OSTATNI , JA BYM NIE BYŁA TAKA RADOSNA ..
1
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
8
yjfc 2017-02-16 16:31
w CHORZOWIE ochrania np.
4
irek 2017-02-17 20:21
ten ryczałt z formacji managament to ile? 39 zł brutto- jeszcze pit nie dostałem
3
yjfca 2017-02-18 10:12
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
5
Mirosława 2017-02-20 22:19
Telefon jw
2
alojka 2017-02-22 13:14
mając wypłatę z formacji managament w wysokości 39,63 brutto, dostałam pit zerowy- niezły bu#del mają w formacji!
3
UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!! 2017-02-24 14:49
Ja dostałem PIT na którym wyliczono że przez 6 miesięcy zarobiłem 6,11gr ( sześć złotych jedenaście groszy). To jest mistrzostwo !!!
3
Zostaw swoją opinię o Formacja - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja