logo Formacja

Formacja

Zabrze

Opinie o Formacja

YG 2016-11-25 20:01
A TY TAK WSZYSTKICH ZNASZ PRACOWNIKOW I WIESZ KTO JEST Z BYLEGO UKLADU A KTO NIE A CI CO CZYTAJA TA TWOJA GLUPOTE HEJTERSKA A MOZE TY JESTES JASNOWIDZEM NO TAK TO WSZYSTKO WYJASNIA
YG 2016-11-25 20:02
A TY TAK WSZYSTKICH ZNASZ PRACOWNIKOW I WIESZ KTO JEST Z BYLEGO UKLADU A KTO NIE A CI CO CZYTAJA TA TWOJA GLUPOTE HEJTERSKA A MOZE TY JESTES JASNOWIDZEM NO TAK TO WSZYSTKO WYJASNIA
2
OSZUKANI !!!!!!! 2016-11-26 08:49
TY NAUCZYĆ SIĘ PISAĆ ! BO JAK BYĆ INDIANINA TO POLOWAĆ NA TATANKA .
8
KOP IM W D.... 2016-11-26 10:47
Ty formacyjny niedouku . Tutaj niema żadnych hejterów , tylko ludzie którzy mają dość okradania ich z każdej strony. Dlaczego formacyjny prezesina nie był tak odważny i nie powiedział ludziom którzy przyjechali do Zabrza że im nie zapłaci za przepracowane miesiące , tylko spier.....ał aż się kurzyło z pod opon. To dopiero BOHATER . Ciekawe jak teraz śpiewa przed prokuratorem.
Pewnie już gacie pełne he he he....
18
nikt 2016-11-26 15:20
tam tam ka ble ble hejterskie gupoty nieprawdziwe informacje pajacowani na ekranie
czorano 2016-11-26 15:56
No pewnie. Ludzie nie mają co robić tylko hejtować takich buraków z formacji. Jakoś na innych forach niema tylu negatywnych opinii . Jak widzę są tu tylko wpisy ludzi oszukanych przez tych Cyganów ( Romów) . Ta cała firma nie jest warta funta kłaków. Przecież cały ich majątek to kilka stów.
22
OSZUKANI !!!!!!! 2016-11-29 12:23
CIESZYMY SIĘ ŻE DZIĘKI NASZEJ DZIAŁALNOŚCI , WPISOM NA TYM FORUM I ZŁOŻONYM SKARGOM W PROKURATURZE , ZOSTAŁO URATOWANYCH TYLE OSÓB KTÓRE CHCIAŁY PODPISAĆ UMOWY Z OSZUKAŃCZĄ INSTYTUCJĄ JAKĄ SĄ FIRMY POD WSPÓLNĄ NAZWĄ " F O R M A C J A ".
NIE USTANIEMY W NASZYCH DZIAŁANIACH DOPÓKI NIE ZOSTANIE WYDANY SATYSFAKCJONUJĄCY NAS WYROK .


----------------------------------------------------- O S Z U K A N I ---------------------------------------------------------------
21
basia s 2016-12-04 19:16
Ja piszę tylko prawdę. Byłam tam i pracowałam tam, wiec znam prawdę! Nie polecam
15
gienio 2016-12-06 08:30
Pokarzmy te wpisy dla policji i prokuratury, może po IT komputera dojda, kto pisze te wszystkie szczere i prawdziwe komentarze, to wtedy będziemy świadkami, co ta firma z nami zrobiła!
16
OSZUKANI !!!!!!! 2016-12-06 16:26
My jesteśmy za tym. Nic co piszemy tutaj nie jest kłamstwem. Prokuratura już prowadzi postępowanie i jeśli orzeknie że kłamiemy to osobiście przeprosimy tych złodziei . Lecz nie sądzę żeby po przesłuchaniach które odbyły się na komisariatach prokurator pomyślał że to nasze wymysły. Jest zbyt wiele dowodów żeby nie wyciągnąć z tego konsekwencji.
20
Agnieszka 2016-12-07 10:11
Ja też pisze prawdę! Szczerą prawdę, byłam tam i widziałam!
13
Zarko 2016-12-07 16:42
Szkoda słów masakra.
20
Tylko prawda 2016-12-16 19:28
5 razy dzwoniłam, 1 raz się dodzwoniłam, 7 razy byłam, 4 razy się zdenerwowałam, 9 użyłam przekleństw, a było to 5 dni , 7 godzin i 13 minut temu.
Kto mądry ten zrozumie.
25
UWAGA OSZUŚCI !!! ZŁODZIEJE!! CYGANIE!! 2016-12-17 17:18
To nie jest firma ochroniarska tylko twór paru firm które w nazwie mają słowo " FORMACJA".
Firmy te stosują pomiędzy sobą tzw. " kreatywną księgowość". Polega to na okradaniu pracowników ( nie wypłacaniu wynagrodzeń) , nie płaceniu podatków , Zus-u itp.
Podpisując z nimi umowę narażasz się na to że przepracujesz kilka miesięcy za darmo . Nie zapłacą za ciebie żadnych składek i na koniec będziesz szukał winnego. \
Prokuratura prowadzi w ich sprawie śledztwo , lecz na razie prowadzą dalej swą oszukańczą działalność.
22
kadrowa 2017-01-02 19:52
Kochana formacjo nie zapomnjj wysłać pitow do konca lutego maja juz być u pracownika.
26
JIMI 2017-01-12 20:43
Napiszę krótko. To jest jakieś coś ( na pewno nie firma) nastawione na kłamanie klientów jak i pracowników od pierwszego dnia w którym podpiszesz z nimi jakąkolwiek umowę.
18
Tekken 2017-01-17 20:27
Witam. Gdzie teraz firma Formacja ochrania teren ??
7
kfcty 2017-01-23 16:33
W CHORZOWIE ochrania np. Witku
2
szczepan 2017-01-26 13:45
telefony jak zwykle nie działają na formacji, dla wtajemniczonych tu (ww) jest zakodowany nr tel do ogarniętej firmy
11
kfc 2017-01-27 12:52
Dalej FORMACJA nie płaci wypłat , to jest skandal , ciekawe czy ta smieszna kadry dostała wypłate !!!!!!!
7
OSZUKANI !!!!!!! 2017-01-29 09:22
Formacja dalej jest winna około 80 tysięcy złotych pracownikom ochraniającym KWK Boże Dary. To bezczelne chamstwo było już opisywane w gazecie. Takich złodziei nie znajdziesz na całym Śląsku. Złapani za rękę twierdzą że to ich dłoń. Ciekawe jak zostaną rozliczone składki Zus i podatki których też nie zapłacili. A co wpiszą w rozliczeniu rocznym Pit ? Zobaczymy.
14
były pracownik 2017-01-31 19:34
ogarnięta kadrowa dostaje pod stołem dla siebie, inni ludzie ja nie obchodzą.
kadry i inni ludzie "umysłowi" dostają wypłatę. No też jestem ciekawa co napiszą w picie.
czy ktoś już dostałą pit od ogarniętej firmy?
14
pol 2017-02-03 20:57
Ups... Cóż za inteligencja i wysublimowanie. No cóż. To typowe dla półglówków z Formacji.
Jak już skończysz naukę pisania i czytania to daj znać.
5
Wrog 2017-02-05 23:21
Rozumie cie ja te, pracowalam dla tej firmy powiem tylko tyle ze zaluje pracowalam na szpitalu w chorziwie i co mnie spotkalo to to ze mnie zwolniono i tyle nawet za nadgodzi y kasy nie dostalam.A.Rajda
6
agnieszka p 2017-02-09 08:51
A pity z formacji managament?
ja na razie dostałam pit z formacji eu.
5
Krzysztof 2017-02-09 20:37
tak czytam te opinie i sie zastanawiam nad pojęciem pracy w tej firmie,mają ochraniac szpital w Lublinie napiszcie szczerze czy to takie oszustwo poważnie?
2
były pracownik 2017-02-10 11:15
Szczerze i uczciwie, nie polecam! Tu 99% to są szczere opinie! Zła współpraca i organizacja!
Główna siedziba znajduję się w Zabrzu, a z Lublina to troszeczke daleko.
W Lublinie tylko koordynator, który i tak i tak nie będzie walczył o Pana kasę.
2 miesiące pracujesz za darmo, wypłątę za luty - może- otrzymasz w kwietniu, to zależy od humoru ogarniętej p.o. kierownik.
8
pol 2017-02-10 15:49
Ostrzegam przed tą pseudo firmą. To jeden wielki przekręt. Nie płacą wypłat , Zus-u , podatku itd.
Pracujesz na dziwnych umowach z dwiema firmami o takiej samej nazwie FORMACJA.
Po przepracowaniu dwóch miesięcy masz otrzymać wypłatę , ale dostajesz jakieś ochłapy które nijak mają się do przepracowanych godzin. A jak się zwolnisz to masz dwa miesiące pracy w plecy bo nie dostaniesz już nic. To ich stary numer na który nabrali już setki ludzi. W dyrekcji nikt nie odbiera telefonów i nikt nie odpisuje na pisma. Nawet jak tam pojedziesz to niema z kim gadać bo uciekają przed wszystkimi którzy się tam pojawią. Zresztą cała ta dyrekcja to jakieś stare pomieszczenia na zapleczu starej Zabrzańskiej kamienicy pamiętającej defilady wermachtu.
9
Krzysztof 2017-02-10 18:39
dziękuję za odpowiedź mam już jasność co do decyzji Dzięki.
5
Tekken 2017-02-10 21:21
Piszcie gdzie Formacja ochrania teren ??
3
ewa 2017-02-11 22:13
to ja sie zastanawiam jak oni jeszcze istnieją ,podpisuja umowy na obiekty to sie w głowie nie mieści,ZUS,komornik jak oni to robią
5
jp 2017-02-14 13:39
hahahaha
jp 2017-02-14 13:46
Polecam!!!
jp 2017-02-15 12:55
PAMIETAJ TEN SIE SMIEJE CO SIE SMIEJE OSTATNI , JA BYM NIE BYŁA TAKA RADOSNA ..
1
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
9
yjfc 2017-02-16 16:31
w CHORZOWIE ochrania np.
4
irek 2017-02-17 20:21
ten ryczałt z formacji managament to ile? 39 zł brutto- jeszcze pit nie dostałem
4
yjfca 2017-02-18 10:12
fin 2017-02-15 14:20
Firma Formacja okrada ludzi od lat. Ich metody od początku ich powstania nie zmieniły się ani trochę. Wygrać przetarg zaniżając koszty i zafałszowując dane o firmie. Potem wystarczy przyjąć ludzi i nie płacić im należnych im sum . Gdy delikwent się zwalnia , bo ma już dość kłamstw o tym że pieniądze będą w póżniejszym terminie to nie dostaje już nic. Jest to przeważnie kilka tysięcy złotych za ostatnie dwa miesiące pracy. Potem już tylko wystarczy odczekać parę tygodni aż oszukany człowiek zrezygnuje z drogi sądowej bo nie chce mu się jeżdzić na rozprawy i już jest kasa na zachcianki i balangi. Tak robią w konia ludzi od lat. A NA KONIEC WYŚMIEWAJĄ SIĘ Z NAIWNOŚCI PROSTYCH LUDZI.
JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ JEDNYM Z DZIESIĄTEK , A MOŻE NAWET JUŻ SETEK OSZUKANYCH TO PODPISZ Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE OD KTÓREJ NIE ZAPŁACĄ SKŁADKI ZUS I SKŁADKI DO URZĘDU SKARBOWEGO. NA KONIEC BĘDZIESZ MIAŁ JESZCZE NIEPRZYJEMNOŚCI W OBU TYCH URZĘDACH !!!
OSTRZEGAM TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE WIELOKROTNIE OPISYWANI W PRASIE
6
Mirosława 2017-02-20 22:19
Telefon jw
2
alojka 2017-02-22 13:14
mając wypłatę z formacji managament w wysokości 39,63 brutto, dostałam pit zerowy- niezły bu#del mają w formacji!
7
UWAGA OSZUŚCI !!!!!!! ZŁODZIEJE !!!!!!!!! 2017-02-24 14:49
Ja dostałem PIT na którym wyliczono że przez 6 miesięcy zarobiłem 6,11gr ( sześć złotych jedenaście groszy). To jest mistrzostwo !!!
8
Krzysztof 2017-02-28 13:10
wie ktoś może co z tą firmą w Lublinie ,weszli na obiekt szpitala czy nie ?
1
yjfca 2017-03-05 17:54

była kadrowa 2016-11-22 18:13
Dlaczego jest tak źle z tą firma, 1600 negatywnych komentarzy!
Czy naprawdę właściciele/prezesi tego nie widzą, że ludziom zależy na pracy, a oni dadzą 5 zł brutto!
Dlaczego jest 35 dniowy okres rozliczeniowy- przecież wszystko można policzyć szybciej, tylko po co? Dwie firmy, około 500 pracowników i 35 dniowy okres rozliczeniowy.
Pracujesz w listopadzie, do 5 grudnia przynosisz godzinówkę i od 5 grudnia , policz sobie 35 dni - zależy od humoru kadrowej- 35 dni robocze (czarne) lub 35 dni kalendarzowe., czyli może dostaniesz swoje marne pieniądze około 5-10 luty - dopiero za listopad. I tak siedzisz kolejne miesiące z myślą, że będzie lepiej. A jak sam odejdziesz, to Ci nie wypłaca kasy za dwa miesiące.
Opamiętajcie się. Nie polecam.
7
była księgowa 2017-03-08 13:53
teraz szukaja ksiegowej -ha ha, najpierw umowa zlecenie a po 3 miesiącach umowa o prace. tylko e po miesiącu sam sie zwolnisz i niue dostaniesz kasy!
kreatywne odprowadzanie składek na zus i us
nie polecam
10
Były pracownik 2017-03-10 13:09
Formacja to nie firma tylko jakiś dziwny twór . Właścicielem jest Rom ( czytaj Cygan) który wszystkich w koło uważa za głupków i robi co chce. Nie wypłaca wypłat , nie płaci Zus-u i podatków od wynagrodzeń ( bo tych wynagrodzeń też nie zobaczysz). Aktualnie toczy się przeciwko tej "firmie" kilka spraw o zaległe zarobki oraz sprawa w prokuraturze o oszustwo. Ogólnie to jedno wielkie szambo i oszustwo. Nikomu nie polecam!!!!!!
4
Joanna 2017-03-15 10:55
Pracujesz w firmie Formacja? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków oferowanych przez firmę. Jakie są plusy pracy w firmie, a co uważasz że warto poprawić?
irek 2017-03-15 22:04
Same minusy.
4
nol 2017-03-16 13:15
Przepraszam. Co to za głupie pytania. Wystarczy przeczytać kilka wpisów i już wiadomo że to nie jest firma. To jest STOWARZYSZENIE ZŁODZIEI ROMSKICH. Każdy kto tam pracował został oszukany i okradziony. W moim wypadku przez 6 m-cy pracy zostałem okradziony na 4500 złotych wypłaty + nie zapłacone składki ZUS i podatek dochodowy. Jeśli tylko masz ochotę pracować za darmo to proszę podpisać z nimi umowę. A tak najlepiej to polecam odwiedzić ich siedzibę w Zabrzu. Tam można zobaczyć co to za " FIRMA".
4
agnieszka p 2017-03-22 18:29
należy poprawić ogarnięte osoby zatrudnione jako pracownik biurowy-kadry-księgowość-kierownictwo-dyrektorów.
2
Zostaw swoją opinię o Formacja - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja